Преглед на частния достъп до Интернет 2020 – Защо сме го дали 8/10 рейтинг

Частният достъп до Интернет или PIA за кратко не изглежда много. След първоначалната настройка тя се изпълнява изцяло от системната лента на Windows. Всеки начинаещ потребител може да го настрои за секунди, но по-напредналите VPN ветерани ще намерят задълбочен избор от настройки, за да настроите също. Въпреки липсата на светкавичен GUI, PIA е мощен и богат на функции VPN под капака.

Един месец струва 9,95 щ.д. (7,61 GBP), но годишен абонамент ще ви даде най-ниската цена от 61,09 долара (46,73 GBP), която излиза на 5,09 долара на месец. Ценово, това прави PIA топ конкурент сред многото VPN доставчици на пазара. Безплатна пробна версия няма, но всеки абонамент идва със 7-дневна гаранция за връщане на парите.

PIA цени анонимност, така че клиентите могат да плащат с биткойн или дори неизползвани карти за подарък в допълнение към по-традиционните методи за плащане. Подаръчна карта Starbucks от 25 долара, например, ще ви осигури 100 дни достъп.

Характеристика

pia вход

Можете да свържете до пет устройства едновременно с PIA в един акаунт, което го прави доста непобедим сделка, ако можете да разделите сметката между членове на семейството или съквартиранти. Това условие е агресивно устройство и PIA има приложения за Windows, Mac, Linux, iOS и Android.

Протоколът за свързване по подразбиране е OpenVPN, който вероятно е единственият, от който се нуждаете. PPTP, L2TP / IPSec и SOCKS5 прокси също са на разположение.

Честотната лента и използването са неограничени, както и броят на превключвателите на сървъра.

DNS и IPV6 защита от теч могат да бъдат включени в менюто с настройки. Първият гарантира, че заявките за DNS се препращат през частните DNS сървъри на VPN и PIA. Последният деактивира IPV6 трафик, докато е на VPN, избирайки IPV4, когато е възможно. Тези опции предлагат по-високо ниво на поверителност, но могат да причинят възпроизвеждане на някои уеб страници и да доведат до проблеми със свързаността в определени среди.

Може да бъде активиран превключвател за VPN убийство, който спира изцяло некриптиран интернет трафик, ако връзката ви към VPN сървъра отпадне. Това спира никой да не спи, докато охраната ви е свалена и VPN се свърже отново.

Работи ли PIA с Netflix?

VPN мрежите са популярен начин за достъп до увеличения каталог на предавания и филми, налични в US Netflix в сравнение с други страни, но много VPN мрежи са блокирани от Netflix. Не успяхме да се свържем с US Netflix с частен интернет достъп, който изглежда се е поддал на забраната за VPN. Ако достъпът до US Netflix е важно съображение при избора ви на VPN, разгледайте нашата статия относно това решение за забрана на VPN на Netflix или вижте нашата обща информация за най-добрите VPN за Netflix.

Настройка и интерфейс

Настройването на PIA е лесно. Трябва да активирате акаунта си само след като се регистрирате. Инсталаторът с едно щракване е само 25 MB и не изисква от потребителя да прави никаква конфигурация. След около една минута PIA работи и работи. Струва си да се отбележи, че един от компютрите ми се рестартира автоматично след инсталирането, но това не беше така на втория ми компютър.
pia vpn системна тава

PIA работи изцяло от системната област. Няма специален графичен интерфейс, освен за настройване на настройките и дори това е много минимално, дизайнерски. Иконата на системната област е червена за изключено, сива за свързване и зелена за свързана. Щракването с десния бутон върху иконата ще изведе списъка със сървъра, както и бутон за менюто с настройки и опцията за изпращане на жалба с бавна скорост. Изборът на дизайн на системната лента прави PIA много ненатрапчив, но липсва каквато и да е индикация дали сървърът е изчезнал или има голям трафик.

Менюто за настройки е мястото, където въвеждате вашето потребителско име и парола, решавате кога приложението работи, изберете протоколи за криптиране и свързване и активирайте / деактивирайте различни функции.

pia мобилно приложение

Мобилното приложение е толкова голи кости, колкото и братята му на десктоп. Той се предлага с много от същите функции и опции, включително мощния ключ за убийство. Това каза, че е приложение с ниски ресурси, което дори не се нарежда в топ 10 на най-големите консуматори на батерии. Можете да активирате свързване с едно щракване, което се включва на VPN веднага след отварянето на приложението.

PIA поддържа DD-WRT, Tomato и PfSense рутери, ако предпочитате да настроите VPN във вашия рутер, вместо на всяко отделно устройство във вашия дом или офис.

Сървъри и производителност

PIA управлява сървъри в 24 държави, с множество места в горещи точки като САЩ и Великобритания. Този брой бледнее в сравнение с някои конкуренти, но би трябвало да е достатъчен за повечето потребители. Никога не сме имали проблем със свързването към който и да е сървър в списъка и връзките са забележително стабилни. Не веднъж връзката е спаднала и е включила превключвателя за убийство, дори и в мобилното приложение през wifi.

Настройването на PIA е лесно. Трябва да активирате акаунта си само след като се регистрирате веднъж. Инсталаторът с едно щракване е само 25 MB и не изисква от потребителя да прави никаква конфигурация. След около една минута PIA работи и работи. Струва си да се отбележи, че един от компютрите ми се рестартира автоматично след инсталирането, но това не беше така на втория ми компютър.

Що се отнася до скоростта, 1080p HD видео в Youtube и Netflix възпроизвеждат, без изобщо да се налага да спирате до буфер. Дори играх няколко мача на бойната игра на Brawlhalla - Super Smash Bros в Steam – онлайн, без забележими изоставания или прекъсвания.

За да направим тестовете за скорост възможно най-емпирични, изтеглихме един и същ 82.7MB файл (компресиран от 103MB) три пъти от три различни сървъра при три различни времена на ден за общо девет теста. За сравнение направихме същото за ExpressVPN, който също случайно съм инсталирал и без VPN като контролна група. Свързах се със сървъри във Флорида и Тексас в САЩ, които са ми географски най-близки, и в Лондон. В полето отдолу дебелата черна линия представлява средното време за изтегляне, докато червеният диамант представлява средната стойност. По-ниско е по-добре.

pia.vs.express.speed

PIA отбеляза най-ниското средно време за изтегляне (73 секунди), но непостоянната производителност доведе до това да отбележи най-високата средна средна стойност (94 секунди). Това предполага, че сървърите му могат да бъдат бързи, но вероятно са по-податливи на забавяния по време на пиковите периоди на използване. Може да си струва да отбележим, че най-далечният външен човек беше по време на нашия тест в Лондон около 17:00. местно време.

Имайте предвид, че този тест не е окончателен индикатор за това кой VPN е най-бърз. Присъщата нестабилност на интернет добавя значителен фактор за случайност, така че тестовете за скорост на VPN винаги трябва да се вземат с голямо зърно сол. Първоначалното ми местоположение е в Богота, Колумбия, където провеждам тези тестове на 10 Mbps връзка. Тези с по-бързи връзки може да забележат по-голямо разминаване в скоростите.

Сигурност

настройки за pia vpn
Шифроване AES-128, удостоверяване на SHA1 и ръкостискане RSA-2048 са препоръчителните настройки по подразбиране, при които направихме всичките си тестове за скорост. AES-256 и Blowfish също са достъпни за криптиране, а SHA256 за удостоверяване, както и пет други ръкостискания. Можете дори да изберете да деактивирате кодирането и удостоверяването напълно за по-бърза връзка, но не се препоръчва, тъй като това елиминира всички мерки за сигурност на VPN.

Превключвателят за убиване на VPN, защитата от течове на DNS и защитата от течове на IPV6 може да премахне повечето останали уязвимости.

PIA е VPN без регистрация, което означава, че не следи вашия трафик или каквато и да е активност, която се извършва над VPN. Това е особено важно, тъй като компанията е базирана в Съединените щати, под юрисдикцията на НСА и други държавни агенции. Без потребителски регистрационни файлове обаче не е много за отказ.

От всички налични протоколи OpenVPN (по подразбиране) е най-сигурен за най-широк спектър от цели.

Обслужване на клиенти

PIA предлага 24/7 поддръжка за чат на живо, но не и телефонна поддръжка. Поддръжката за чат на живо отговори в рамките на секунди около полунощ в неделя вечерта, часовата зона на Източното крайбрежие на САЩ. Още по-приятно ни беше да разберем, че представителите на обслужването на клиенти не пишеха от списък с отговори на резачки за бисквитки, но всъщност изглеждаха доста осведомени за техния продукт. На всички въпроси ни отговориха бързо и кратко.

Уебсайтът съдържа полезен раздел с често задавани въпроси, както и обширни форуми, където потребителите могат да задават въпроси, съвети и коментари един на друг и на служителите на PIA.

По време на нашето тестване никога не получавахме нито един нежелан имейл или друга комуникация от PIA. Приложенията не съдържат реклами, нито промоции.

присъда

Въпреки скромния си външен вид, PIA стои високо сред доставчиците на VPN заради ниската си цена, богатите функции за сигурност и страхотното обслужване на клиентите. Производителността може да е непоследователна, но това е нищо, че бързият превключвател на сървъра в повечето случаи няма да може да реши. Бихме харесали повече сървърни местоположения, но това е съвсем малко оплакване. Пет едновременни устройства е огромен бонус, обикновено запазен за по-скъпи семейни планове, а фактът, че можете да плащате с биткойн или подаръчни карти, прави PIA толкова по-анонимна.

Посетете частен достъп до Интернет

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

Adblock
detector