Преглед на Keenow 2020

Keenow е израелска компания, която е силно насочена към потребители, които искат да стриймират. Нейната основна продажна точка е способността му да деблокира поточни сайтове като Netflix, Hulu и BBC iPlayer. Той има различна настройка за повечето VPN доставчици, като VPN компонентът е незадължителна добавка към неговия Smart DNS деблокер.

Докато страната на VPN нещата не е основният му фокус, Keenow все още твърди, че е „най-добрият деблокиращ и VPN ...“ за коя държава се намирате. Затова нека да видим как се измерва!

Характеристики и цени

VPN услугата на Keenow е част от премиум пакета му, като допълнение към основния му основен Keenow Unblocker. Леко промени плановете си от миналата година и вече не предлага срок от шест месеца. Вместо това тя рекламира безплатно Lite пакет, но това всъщност не включва VPN. Той просто ви позволява да използвате Unblocker за достъп до американско съдържание (но няма достъп до Netflix).

От страна на VPN имате възможност да плащате ежегодно в размер на $ 5.79 (GBP £ 4.32) на месец или месечно в размер на $ 9.95 (GBP £ 7.43) на месец. С годишния план получавате щедър 30-дневна гаранция за връщане на парите, докато за месечния план получавате седем дни, за да получите възстановяване. Нещо повече - на нашите читатели се предлагат три месеца безплатно.

Можете да плащате чрез PayPal, Paymentwall или CoinPayments (което включва биткойни).

Таблица за ценообразуване в Киноу.

Като цяло ценообразуването е доста средно в сравнение с други доставчици на VPN, които прегледахме. Въпреки това, за разлика от други доставчици, няма ограничение за това колко устройства можете да използвате с VPN едновременно. С най-много ограничения при пет или шест, това е страхотно бонус.

Както бе споменато, Keenow работи по различен начин с други доставчици, тъй като основният му фокус е отблокирането на гео ограничени сайтове. Като такъв той има два компонента - деблокиращ и VPN услуга. Най- unblocker използва Smart DNS - персонализиран DNS сървър - за деблокиране на поточни сайтове, независимо къде се намирате.

Използвайки този метод, скоростта не е компрометирана, поне не до степента, в която е с VPN. Вие обаче не получавате сигурността и поверителността, които предоставя VPN. DNS прокси сървърите тунелират само вашия DNS трафик (заявки за уебсайтове), докато VPN тунели целия трафик. Например, когато използвате смарт DNS, видеоклиповете, които предавате, продължават да преминават през незащитената по подразбиране мрежа.

По принцип, ако не сте много загрижени за прикриването на онлайн идентичността си и основната ви цел е да деблокирате уебсайтове, тогава можете да използвате деблокатора сам. Ако търсите повече поверителност, тогава можете свържете се към VPN едновременно, за да предложите допълнителна сигурност.

Keenow предлага неограничена ширина на честотната лента, което има смисъл, ако по-голямата част от потребителите ѝ стрийминг или торент. Има много малка мрежа от сървъри в сравнение с повечето доставчици, но времето на работа е прилично и сървърите са много внимателно наблюдавани. Можете да видите посвещението към потребителите в постоянно актуализираните страници за състоянието на уебсайта.

Клиентите са достъпни за Windows, MacOS, iOS и Android. Android TV, Android APK и Amazon Fire TV APK също могат да бъдат настроени. Приложението за iOS е ново допълнение към пакета - в миналото VPN трябваше да се настройва ръчно на iOS устройства.

Keenow предлага и виртуален рутер, който може да бъде настроен с Windows 7 или по-нова версия. Това ви позволява да се свържете с Wifi мрежата на Keenow Unblocker и да създадете свой собствен хотспот. След това, когато свържете други устройства към мрежата, те ще бъдат свързани към VPN, използван от Windows устройството.

Сигурността е наравно с много от най-добрите доставчици на VPN и има няколко протокола за криптиране, от които да избирате. Добре дошли функции като убийте превключвател и защита от изтичане на DNS и IPv6 всички са предоставени.

Ако гледате торент, има няколко сървъра (в Ню Йорк и Холандия), които поддържат P2P. Те имат неограничена честотна лента за игра и трябва да получите прилични скорости.

Настройка и интерфейс

Като цяло настройката на Keenow е ясна. Просто посетете Настройвам в уебсайта, изберете подходящо изтегляне, инсталиране и стартиране.

За целите на този преглед ще използваме клиента на Windows и ново добавеното мобилно приложение за iOS.

работен плот

След като бъде инсталиран и стартиран, настолният клиент ще седи в системната ви област и може да бъде прикрепен към лентата на задачите. Това е подобно на това на много други доставчици и предлага интуитивно, удобно за потребителя изживяване. Главният екран ви показва колко честотна лента сте използвали и колко дълго сте били свързани.

Най-отгоре ще видите плъзгач за разблокиране, който е приложението Smart DNS, за което споменахме по-рано. До това е падащото меню за списъка със сървъри, така че можете лесно да превключвате местоположенията от главния екран. За тези, които търсят торент, някои сървъри са обозначени P2P.

Keenow десктоп приложение.

В долната част на екрана имате VPN On / Off плъзгач. Имайте предвид, че включването на това автоматично ще включи деблокатора, тъй като той използва и двете, когато използвате VPN. Накрая имате иконата на менюто в горния ляв ъгъл, която ще ви отведе до екрана с настройки.

Разширени опции на Keenow.

Основният раздел, който трябва да посочите тук, е Разширени настройки раздел, който ви предоставя различни опции за настройка. Тук е включен ключът за убийство (Прекъснете всички мрежови връзки, ако VPN се прекъсне) и предотвратяване на течове IPv6 и автоматична защита на wifi. Можете да изберете своя протокол и OpenVPN порт.

Най- Настройки на виртуалния рутер Разделът е мястото, където можете да настроите своя собствена WiFi гореща точка. Останалите раздели осигуряват главно връзки към уеб страници, включително политиката за поверителност и страниците за поддръжка.

Подвижен

Приложението за iOS на Keenow е сравнително ново допълнение към пакета. В миналото VPN трябваше да бъде конфигурирано ръчно с iOS устройства. Докато Keenow направи настройката доста ясна, смяната на сървърите беше тромава. Новото приложение е лесно за използване и прави превключването между сървърите лесно.

Интерфейсът е много подобен на този на настолната версия. На главния екран можете да видите към коя държава сте свързан, скоростта на качване и изтегляне и използваните данни. Можете да изключите и включите с помощта на бутона в горния ляв ъгъл и да промените местоположението си, като разширите падащото меню от дясната страна.

Основната сцена на мобилното приложение Keenow.

Щракването върху иконата на менюто ще ви отведе до екран с настройки с няколко опции. Първо можете да промените местоположението с подобно падащо меню на това в главния екран. Тогава имате Разширени настройки, където можете да промените няколко настройки за връзка и да изберете протокол и порт.

Преглед на Keenow 2020

Единственият друг вариант на забележка тук е Задайте DNS ръчно където можете да видите инструкции и информация, за да ви помогне да деблокирате приложението Netflix.

Обърнете внимание, че с мобилното приложение ще трябва да въвеждате своите идентификационни данни всеки път, за да влезете в него. Затова се уверете, че ги имате под ръка, в случай че трябва да превключвате сървъри или да правите някакви други промени в движение.

Сървъри и производителност

В момента Keenow има 40+ сървъра в почти 30 страни, което представлява доста мъничка мрежа в сравнение с някои от по-големите доставчици. Например ExpressVPN има над 1500 сървъра, а CyberGhost има повече от 1200. Други малки доставчици като PrivateVPN обхващат 52 държави, предлагайки много по-голям избор, когато става въпрос за геолокация.

Можете да сте в крак с всички проблеми с мрежата на Състояние на сървъра страница. Посещавахме страницата по различни поводи и наистина тя беше старателно актуализирана, а именно относно въпросите на Netflix, които бяха напълно разрешени към момента на писането. Можете също да видите как функционират всички отделни сървъри с помощта на Състояние на мониторинга на мрежата страница.

Малката сървърна мрежа изглежда не пречи на функционалността на Keenow и ние не спази проблеми с връзката докато използвате услугата. Никога не отне повече от няколко секунди, за да се свържете със сървър, а прекъсването на връзката обикновено беше почти моментално. Има проблеми в тази област с други доставчици, които сме тествали, така че е хубаво да не се налага да се справяте с неудобства тук.

Когато се стигна до реално използване, нямаше прекъснати връзки, което не е изненадващо, като се има предвид солидните доклади за актуализация, идващи от уебсайта на Keenow ние безпроблемно излъчва 1080p видео докато сте свързани с нашите тестови сървъри в Изтока на САЩ (Ню Йорк) (P2P сървър), Западния САЩ (Лос Анджелис) и Великобритания. Използвахме същите сървъри, за да играем онлайн игри и отново не видяхме никакви проблеми.

VPN Тест за неограничена скорост

Полагаме всички усилия да направим нашите тестове за скорост възможно най-емпирични. Изпълняваме тестове четири пъти на ден на шестчасови интервали, докато сме свързани с редица VPN сървъри (в САЩ, Великобритания, Хонконг, Австралия и Германия). Тестовете се провеждат от Канада и включват изтегляне на 50MB файл от американски сървър. За всеки тест записваме средната скорост на изтегляне и агрегираме данните в диаграмата по-долу.

Първият раздел (прост) ви показва средната скорост на изтегляне за всеки от доставчиците, които сме тествали. Както можете да видите, Keenow седи около средата на пакета с доста прилична средна скорост на изтегляне.

<a href = '#'><img alt = '' src = 'https:&# 47;&# 47; public.tableau.com&# 47; статичен&# 47; изображения&# 47; VP&# 47; VPNSpeedTestResults&# 47; Simple&# 47; 1_rss.png 'style =' граница: няма '/></ а>

var divElement = document.getElementById ('viz1525284276716'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('обект') [0]; vizElement.style.width = '100%; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) +' пиксела "; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Преминаване към Детайлно в раздела, можете да видите по-подробно показване на резултатите. Тук е очевидно, че Keenow има много тясно разпространение на резултатите, както се вижда от сравнително малкия размер на кутията. Това означава, че предлага много надеждни скорости, така че знаете какво да очаквате.

Имайте предвид, че тези тестове могат да служат само като общо указание за ефективността, което може да видите, и не могат да се считат за окончателни. Присъщата нестабилност на интернет добавя значителен фактор за случайност. Освен това може да видите по-бавни или по-бързи или скорости в зависимост от вашата връзка и по-малки или по-големи несъответствия в резултатите.

Киенов деблокира ли Netflix?

да, Keenow деблокира Netflix. Keenow окачва шапки върху способността си да деблокира Netflix и това наистина е основна грижа за неговите оператори. Актуализациите се показват непрекъснато на страницата за състоянието на сървъра, така че потребителите никога да не са в тъмнината за случващото се. Всички американски сървъри, които опитахме както с настолното, така и с мобилното приложение, работеха за деблокиране на Netflix. Това е доста голяма работа, тъй като много доставчици могат да отблокират US Netflix само с шепа сървъри.

Keenow твърди само, че може да деблокира библиотеката на Netflix в САЩ. Всъщност нямахме късмет да деблокираме Netflix, използвайки сървъри извън САЩ, например във Великобритания и Франция.

Достъпът до Netflix е продължаващ проблем за много VPN доставчици. Като се има предвид, че това е основната продажна точка на Keenow, можете да сте сигурни, че винаги ще прави всичко възможно, за да поддържа тази услуга. Keenow предлага и допълнителни инструкции в случай, че срещнете проблеми с деблокиране на приложението Netflix, докато използвате услугата му.

Разбира се, Netflix не е единственият сайт за стрийминг. Тествахме и няколко други, без проблеми, включително достъп до Amazon Prime с различни тестови сървъри и BBC iPlayer с UK сървър.

Keenow работи ли в Китай?

В момента Keenow не работи срещу "голямата защитна стена" на Китай. Освен това в момента той не е приоритет за компанията. Ето защо, ако планирате да пътувате до там в близко бъдеще, вероятно е по-добре да потърсите друг доставчик.

Сигурност и поверителност

Въпреки че на уебсайта има адрес със седалище във Великобритания, Keenow е собственост на Keen Internet Technologies Ltd, който е базиран в Израел. Следователно той не се подчинява на закони за запазване на данни. Както е посочено в своята политика за поверителност, тя съхранява някои дневници. Те включват IP адреси на посетители на уебсайта на Keenow и активност на потребителите на самия уебсайт, което е доста нормално. Keenow не съхранява регистрации на IP адреси или потребителска активност докато използвате VPN.

За да се регистрирате в сайта, ще трябва да въведете валиден имейл, за който ще ви бъде предоставена парола. Както споменахме, има възможност да плащайте с биткойни и други криптовалути чрез CoinPayments, което предлага допълнителен слой на поверителност.

Що се отнася до сигурността на данните, Keenow използва OpenVPN, който смятаме за идеален. Налични са няколко набора конфигурации за различни портове. Най-сигурното е AES-256 криптиране, което е толкова силно, колкото можете да очаквате (някои доставчици избират 128-битово, което все още се счита за много сигурно). Той използва SHA512 за удостоверяване, заедно с 4,996 битови RSA ключове. Перфектната секретност напред също се предоставя стандартно с OpenVPN.

Има вграден превключвател за убийство, въпреки че той е деактивиран по подразбиране. За да го активирате, влезте в Разширени настройки и поставете отметка в квадратчето Убийте мрежовите връзки, ако VPN връзката падне. Това ще гарантира, че данните ви за сърфиране не са изтекли по невнимание, ако VPN връзката изпадне по някаква причина. В допълнение, въпреки че е активирано по подразбиране, имате защита от течове на DNS и IPv6.

Обслужване на клиенти

Имате няколко възможности за поддръжка в зависимост от вашите нужди. Най- Настройвам в раздела на уебсайта има всичко необходимо, за да започнете, има и страницата с често задавани въпроси, което е особено полезно, ако имате проблеми с Netflix.

Най- поддържа разделът ви отвежда до страницата със състоянието на сървъра, която споменахме по-рано. Това съдържа актуални новини за сървъра, както и връзки към други полезни страници. Първо, има Състояние на мониторинга на мрежата страница, където можете да видите състоянието на всички сървъри. Тогава имате Keenow Wizard за отстраняване на проблеми което трябва да ви помогне да решите често срещани проблеми. Това обаче изглежда не работи, когато го изпробвахме.

И накрая, ако все още се нуждаете от помощ, можете да отворите билет за поддръжка. Въз основа на миналото време за реакция, което ни беше предоставено, почти половината от всички билети са получили отговор в рамките на един час, а огромното мнозинство в рамките на четири часа, което изобщо не е лошо. Въпреки това, чатът на живо винаги е по-добър.

присъда

Като цяло, този доставчик предлага надеждни връзки с нормални скорости, макар и не толкова бързо, колкото другите, които сме тествали. Неоспоримото му фокус върху свързването на потребителите с Netflix означава, че е чудесен избор за онези, които искат да предават поточно от този и подобни сайтове. Нещо повече, неограничената честотна лента и P2P сървърите го правят добър избор за торентери.

Фактът, че можете да използвате неограничен брой устройства едновременно е рядък бонус. Сега, когато има приложение за iOS, повечето устройства могат лесно да бъдат настроени да работят с VPN.

Въпреки че Keenow изглежда доста солиден всеобхват, фактори като малката мрежа, посредствените скорости и липсата на поддръжка за чат на живо показват, че има начин да се конкурират с някои от по-големите доставчици.

Посетете Keenow

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − = 31

Adblock
detector