Преглед на OneVPN

OneVPN е най-новият VPN доставчик, който иска да се укрепи на претъпкан пазар. Началната страница на уебсайта на OneVPN уверено обявява: „Най-бързият VPN в света е тук!“ И така, как се класира в сравнение с услугите с най-висок рейтинг, като ExpressVPN?

Когато за първи път тествахме OneVPN през май, това определено беше надценка. Оттогава OneVPN работи, за да запълни празнините на своя VPN репетитор и да пясък от грубите си ръбове. Потенциалните потребители могат да се регистрират с име и имейл.

Един месец на OneVPN ще струва $ 7,95, шест месеца за 4,99 долара на месец, а към момента на писане на компанията, която пуска специална оферта „Купете 1, вземете 3 години безплатно“, което сваля цената до ниските $ 1 на месец, което е най-евтиното, което сме виждали. Всички планове идват със седемдневна гаранция за връщане на парите.

Характеристика

onevpn windows ss
OneVPN не прави собствен клиентски софтуер. Вместо това препоръчва на потребителите да изтеглят и инсталират приложението OpenConnect с отворен код. Можете също да настроите ръчно PPTP връзка чрез вградените VPN настройки на вашето устройство или да използвате друго приложение, съвместимо с OpenVPN.

настройка на onevpn openconnect

OpenConnect не е идеално начално място за начинаещ потребител. Той изисква сравнително сложен процес на настройка, включващ въвеждане на сървърни домейни, пароли и инсталиране на клиентски сертификати. За да влошим нещата, открихме, че ръководството на уебсайта на OneVPN всъщност липсва жизненоважна стъпка, която трябваше да отстраня. Всички конфигурационни файлове и сертификати досадно се съхраняват в компресиран .rar формат, което означава, че ще ви трябва програма на трети страни като WinRaR, за да ги разархивирате..

Всеки сървър, който искате да свържете, изисква отделен процес на конфигуриране, което прави добавянето на няколко сървъра досаден процес. Не съм сигурен защо OpenConnect е препоръчителното приложение в нещо по-интуитивно като OpenVPN GUI, което изисква само бързо изтегляне и импортиране на конфигурационния файл на сървъра. Той все още изисква отделна конфигурация за всеки сървър, но е много по-проста за използване.

Във всеки случай няма да отнеме много време, за да добавите всички налични сървъри в OneVPN, защото има само четири от тях. Нито един от тях не се намира в САЩ или Великобритания. Вместо това можете да се свържете със сървъри в Сингапур, Холандия, Канада или Франция. Това означава, че деблокирането на съдържание, ограничено от САЩ и Великобритания, като US Netflix или BBC iPlayer не е опция (ето списък на VPN, които работят с iPlayer).

Тъй като OneVPN не прави собствено приложение, липсва му много функции. Защита от течове на DNS, превключвател за интернет убийство, тестове за скорост и лесно настройване на протоколи за сигурност и връзка, липсват, наред с други.

Настройка и интерфейс

OneVPN вече предлага приложения, които все още са в бета тестване за Mac OSX и Windows. Изпробвахме версията на Windows, изпълним файл, компресиран в zip папка, който изисква административни привилегии за стартиране. За съжаление, приложението изобщо не работи. За да използвате OpenVPN, ще трябва да инсталирате приложението OpenVPN с отворен код отделно. Направихме това, но OneVPN не успя да го намери, затова вместо това пробвахме L2TP. Това също не работи; приложението не отговори на опит за свързване с който и да е сървър.

Препоръчваме да използвате OpenVPN GUI вместо препоръчителното приложение OpenConnect на работния плот. Базата знания на OneVPN има конфигурируеми файлове за сваляне, които можете да импортирате в приложението. Конфигурационните файлове са налични за TCP и UDP конфигурации. TCP обикновено е по-стабилен, докато UDP е по-бърз.

iOS ще изисква ръчна настройка чрез приложение на трета страна. AnyConnect се препоръчва за iOS.

onevpn openconnect android

Единственото завършено приложение OneVPN е за Android. За съжаление не можахме да го тестваме, защото връзката Google Play върна грешка в 404 страница не е намерена.

Смятаме, че на пълния новак ще отнеме от половин час до час, докато се настрои с ръчна конфигурация, докато по-опитните потребители вероятно ще намалят до 15 или 20 минути. Ръководствата за всяка платформа - Windows, Mac OSX, iOS, Android и Linux - са изброени в базата знания. Всички те изискват ръчна настройка за всеки отделен сървър. Липсата на солидни приложения по поръчка не работи в полза на OneVPN нито във функционалност, нито в използваемост.

Сървъри и производителност

OneVPN увеличи броя на сървърите, които обхващат 18 държави, което значително се увеличава спрямо първоначалните четири. Този състав включва САЩ, Великобритания, Канада и Австралия. Потребителите и торентрите на P2P вероятно ще гравитират към холандския сървър, където подобни дейности не са незаконни.

Предаването на 1080p HD видео при 60 кадъра в секунда не беше проблем на американските сървъри, което е подобрение, тъй като последно тествахме OneVPN. Закъснението, с което се сблъсквахме по-рано по време на онлайн игрите, сега също беше незначително. Новите приложения досега са били мръсотии, но изглежда поне работата на сървъра се е подобрила.

За да тестваме скоростта по-емпирично, изтеглихме един и същ 82.7MB файл (компресиран от 103MB) три пъти от три различни сървъра при три различни времена на ден за общо девет теста. За сравнение направихме същото без VPN като контролна група. За нашия нов кръг от тестове, ние се свързахме със сървър на всеки бряг на САЩ и един във Великобритания. В някои предишни тестове изхвърлихме резултати от други VPN за сравнение. В полето отдолу дебелата черна линия представлява средното време за изтегляне, докато червеният диамант представлява средната стойност. По-ниско е по-добре.

тест за скорост на onevpn 2

„Най-бързият VPN на Вселената“, както OneVPN обявява на началната си страница, все още е огромно завишаване, но определено става по-добре. Нашият подобрен опит при поточно видео и игри онлайн беше отразен в резултатите от тестовете за скорост. Скоростите на изтегляне бяха много по-бързи и незначително по-последователни от преди няколко месеца, когато OneVPN се класира под средното. Въпреки бавния резултат от сървъра в Обединеното кралство, OneVPN победи TigerVPN на всички фронтове. Средното му време за изтегляне беше по-бързо от това на Буфер, въпреки че средното му време беше по-голямо.

Имайте предвид, че този тест не е окончателен индикатор за това кой VPN е най-бърз. Присъщата нестабилност на интернет добавя значителен фактор за случайност, така че тестовете за скорост на VPN винаги трябва да се вземат с голямо зърно сол. Първоначалното ми местоположение е в Буенос Айрес, Аржентина, където провеждам тези тестове на 10 Mbps връзка. Тези с по-бързи връзки може да забележат по-голямо разминаване в скоростите.

Сигурност

OneVPN поддържа протоколи PPTP и OpenVPN. Силно препоръчваме последното, тъй като PPTP има известни уязвими места в защитата, въпреки факта, че е вграден в повечето съвременни операционни системи. OpenVPN е криптиран с 128-битов AES алгоритъм по подразбиране, което е повече от достатъчно за повечето цели.

openconnect около onevpn

Политиката за поверителност вече може да се намери на уебсайта, което е подобрение само защото такава изобщо не е съществувала. Новата политика се състои от общо общо четири изречения. OneVPN не поддържа журнали за активност, но съхранява регистрации на сесията. Те се използват в случай на престъпна дейност като хакване или измама, но позволението е разрешено.

Както повечето VPN доставчици, OneVPN използва споделени IP адреси. Това добавя значителен слой анонимност, тъй като IP адресът не може да бъде проследен до един потребител.

OneVPN е базиран в Хонконг, който технически е специален административен регион на Китай, но по същество е независима държава.

Обслужване на клиенти

OneVPN пуска 24/7 поддръжка за чат на живо на своя уебсайт. Бяхме свързани с представител след по-малко от две минути в делничната вечер. Не бих привързала поддръжката на клиентите като професионална, но със сигурност нямам търпение да впечатля. Въпросите ми относно политиките за регистрация и стандартите за криптиране накараха служителите, с които разговарях, малко объркани, което може би е просто проблем със зъбите поради юношеския етап на компанията, но OneVPN се върна при мен на следващия ден с по-подробни отговори по имейл.

Уебсайтът ме остави малко да искам. Освен страницата за регистрация, единственото истинско съдържание е база от знания, пълна с ръководства за настройка за всяка поддържана операционна система. Очакваме това да бъде още по-близко до официалното изстрелване.

Докато използвам OneVPN, никога не съм получавал нежелани имейли или съобщения. Уебсайтът е без реклама.

присъда

OneVPN все още се нуждае от много работа. Приложенията трябва да са основен приоритет, ако искат да се конкурират с утвърдените играчи. Скоростите значително се подобриха, което ни накара да набием рейтинга на половин звезда. Обслужването на клиенти реагира бързо и е ентусиазирано да помага на потребителите. Гледайте това пространство, както ни казаха, предстоят още подобрения.

Посетете OneVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1

Adblock
detector