Преглед на ProtonVPN 2020

Името Proton може да звъни на звънец и ако някога сте използвали ProtonMail, бихте прави, като мислите, че тук има връзка. Доставчикът на популярната платформа за електронна поща също управлява тази VPN услуга от няколко години. обещават да предоставят различни функции, включително супер-силна сигурност и бързи скорости.

Тази услуга не е съвсем евтина, така че няма съмнение, че много потенциални потребители ще се чудят дали си струва парите. Ние опитваме ProtonVPN от ваше име, за да видим какво наистина може да предложи.

Основите

ProtonVPN има роден приложения за Windows, MacOS и Android, а наскоро добави такова за iOS. Linux и някои рутери могат да бъдат конфигурирани ръчно за работа с VPN.

P2P е разрешен на определени сървъри, ако използвате платен план. Данните са неограничени, политиката за поверителност е тясна, а скоростите са големи, така че това може да бъде солидна опция за торентери. Акцентите на сигурността включват силно криптиране, превключвател за убийство за всички приложения с изключение на iOS и защита от течове на DNS и WebRTC.

Допълнителните функции, които ще обясним по-подробно по-долу, включват Plus сървъри, Secure Core и опцията за използване на Tor над VPN.

Ценообразуване

ProtonVPN има четири ценови нива: Безплатно, Основен, плюс, и мечтател. Самата страница с ценообразуването е малко объркваща, тъй като трябва да използвате превключвател в горния десен ъгъл, за да превключвате между месечно и годишно ценообразуване.

Ясно е, че компанията не търси да продава на потребителите безплатната опция, която предлага само три места (Япония, Холандия и САЩ), едно устройство и бавни скорости. Следващият слой е Basic, който ви дава достъп до всички сървъри, ви позволява да свързвате едновременно две устройства, предлага бързи скорости и позволява P2P.

Месечно ценообразуване на ProtonVPN.

Този план струва $ 5 на месец или $ 48 на година за годишен план. Последното ви спестява 12 долара и работи при 4 долара на месец. Тази цена е подобна на тази на много по-превъзходните планове на най-високо оценените доставчици, така че вече можете да видите, че това е скъпа услуга.

Годишно ценообразуване на ProtonVPN.

Планът Plus е този, който е най-съпоставим с премиите обикновено тестваме в рецензии и наистина това е, което сме опитвали за размер. Това ще ви върне по 10 долара на месец месечно или 8 долара на месец, ако плащате за цяла година напред. С пакета Plus, в допълнение към предложенията на основния план, имате възможност да свързвате до пет устройства едновременно, достъп до поточни, Tor, сървъри „Plus“ и опции „Secure Core“.

Има още едно ниво над това, наречено Visionary. Наред с функциите на Plus, можете да свържете допълнителни пет устройства наведнъж - така общо 10 - и да включите ProtonMail Visionary акаунт. Това е много по-скъпо от 30 долара на месец на база месечно и 24 долара на месец годишно. Обърнете внимание, че ProtonMail Visionary акаунтът е същата цена и включва VPN.

Плащането може да бъде извършено чрез основна карта или чрез PayPal. В съответствие с отдадеността на ProtonVPN към сигурността, поверителността и анонимността, също има опция за плащане чрез bitcoin което ще бъде добра новина за по-внимателни потребители.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Регистрирайте се за годишната плюс сделка и спестете $ 24.

Всички планове идват с щедра 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че винаги можете да вземете услугата за тест и да получите възстановяване на плащането си, ако не е удовлетворено.

Сървъри и производителност

ProtonVPN предлага малко над 380 сървъра в 32 страни. Виждахме, че по-малките VPN се справят много добре, като PrivateVPN, който има под 100 сървъра, въпреки че този доставчик наистина обхваща повече страни. Но тогава имате много по-големи VPN, които предлагат огромни мрежи от хиляди сървъри (NordVPN има 5000), обхващащи много повече страни (ExpressVPN обхваща 94). Повечето ProtonVPN сървъри изглежда са концентрирани в Европа и Северна Америка, като някои са в Азия и няколко в Австралия и Южна Африка.

Когато избирате сървър, можете просто да изберете по държава или можете да използвате падащото меню за всяка държава, за да изберете точно кой сървър искате.

Една особеност, която ProtonVPN предлага е Secure Core. Когато това е включено, вашият трафик ще бъде пренасочен през два сървъра вместо един. Secure Core сървърите се намират в Швейцария, Исландия и Швеция и могат да се използват само във връзка с някои други сървъри.

Защитени основни сървъри.

Например можете да изберете да се свържете с канадски сървър чрез такъв в Швейцария. Функцията Secure Core може да бъде включена и изключена в списъка със сървъри в приложението. Имайте предвид, че това може да забави нещата, така че трябва да се използва само там, където поверителността е основна грижа.

Тествахме сървъри на различни места в Изтока на САЩ, Запада на САЩ и Обединеното кралство, изпълнявайки няколко ежедневни онлайн задачи, като например обикновено сърфиране, стрийминг на HD видео и игра на онлайн игри. Нямахме проблеми с изоставането или буферирането и не забелязахме забележими забавяния при свързване към различните сървъри. Нещо повече, прекъсването на връзката и свързването със сървърите беше бързо и безболезнено.

Производителност на тестовата скорост на ProtonVPN

Тествахме и всеки от горните сървъри за скорост. Когато провеждаме тези тестове, ние се стремим да бъдем максимално емпирични, като изтегляме един и същ тестов файл (с размер 100MB) в три различни времена през деня. Тестовете се изпълняват в Торонто и файлът се изтегля от сървър в Орегон.

На всяка времева точка провеждаме и контролен тест без VPN връзка. Можете да видите резултатите в boxplot по-долу - линията, където се срещат тъмно и светлосините кутии, показва средната скорост. По-ниско е по-добре. Размерът на кутията е индикатор за разпространението в резултатите. По-малки означава по-последователни.

<a href = '#'><img alt = '' src = 'https:&# 47;&# 47; public.tableau.com&# 47; статичен&# 47; изображения&# 47; VP&# 47; VPNSpeedTestResultsManualtesting&# 47; Sheet1&# 47; 1_rss.png 'style =' граница: няма '/></ а>

var divElement = document.getElementById ('viz1538588508649'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('обект') [0]; vizElement.style.width = '100%; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) +' пиксела "; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Както виждаш, ProtonVPN се справи много добре по време на тези тестове. За американските сървъри той върза скорости само с 0-30% по-бавно от контрола, което в света на VPN е отлично. За сървърите в Обединеното кралство често наблюдаваме значително забавяне, но при ProtonVPN скоростите бяха само с няколко секунди по-бавни от сървърите в САЩ. Нещо повече, малкият размер на кутията показва, че резултатите са били много последователни, така че няма да се налага да се чудите дали услугата ще бъде бърза или бавна с различни сървъри в различни часове на деня.

Трябва да отбележим, че тези резултати могат да служат само като приблизителен показател за това, което всъщност може да изпитате, когато използвате услугата. Нестабилността на интернет добавя фактор на случайността, така че тестовете трябва да се вземат със зърно сол. Те се изпълняват по време на използване на 60Mbps връзка, така че може да видите по-дълги времена на изчакване с по-бавна връзка и потенциално по-малки или по-големи несъответствия.

Разблокира ли ProtonVPN Netflix и други популярни сайтове за стрийминг?

Да, ProtonVPN работи с Netflix. Много VPN доставчици ще маркират конкретни сървъри за използване с поточни услуги, но ProtonVPN не, така че не е очевидно веднага кои сървъри да се използват. Ако опитате произволен сървър, има вероятност да нямате много късмет.

Вместо това трябва да отидете на уебсайта ProtonVPN и да изберете поддържа > Достъп до съдържание > Можете ли да гледате Netflix с ProtonVPN? за да намерите актуализиран списък на сървърите, които работят с Netflix. Тук ще намерите и бележка, в която се посочва, че „Защитена Netflix поточно предаване не е налична на мобилни телефони с VPN в момента, поддържат се само настолни устройства.“

Към момента на тестване имаше малко над 20 сървъра в списъка и опитахме произволни няколко от тях. Всички тествани работихме за отблокиране на Netflix без проблеми. Обърнете внимание, че в списъка има само американски сървъри, така че вероятно няма да имате голям късмет да деблокирате библиотеките на Netflix от други страни. Тествахме няколко произволни сървъра във Великобритания, Франция и Япония, но нямахме достъп до съответните локални версии на Netflix.

За да тестваме проблема с мобилните устройства, опитахме един от изброените Netflix сървъри в iOS и всъщност работи за отблокиране на Netflix.

Какво ще кажете за другите поточни услуги? Опитахме Amazon Prime Video, но не успяхме да го деблокираме, дори и с успешните Netflix сървъри. ProtonVPN твърди, че може да деблокира Amazon Prime Video и Hulu на всички сървъри, въпреки че тази информация се променя на уебсайта, докато провежда този преглед. Сега той претендира само да деблокира Netflix и Hulu.

Накрая се опитахме да получим достъп до някои популярни услуги за стрийминг във Великобритания с UK сървър със смесени резултати. Не успяхме да деблокираме прословутия строг BBC iPlayer, но ITV Hub и All 4 работеха без проблеми.

Работи ли ProtonVPN в Китай?

Да, ProtonVPN трябва да работи в Китай, но само на определени сървъри. Поискахме поддръжка на клиенти за актуален списък със сървъри и те успяха да ни предоставят селекция от повече от дузина сървъри, включително няколко в САЩ.

Като беше казано, потребителите, които публикуват на подредакти на ProtonVPN, изразиха опасения, че не могат да се свържат в Китай чак през средата на 2018 г. По този начин, ако това е вашата основна употреба за VPN, може да искате да потърсите по-надежден доставчик.

Сигурност и поверителност

Областта на сигурност и неприкосновеност на личния живот определено е форте на ProtonVPN и е обект на фокус в неговите маркетингови материали. Този доставчик е базирана Швейцария, страна с някои от най-силните закони за поверителност в света.

Информация за ProtonVPN в Швейцария.

Създателят на ProtonVPN, Proton Technologies AG, също може да окачи шапката си на репутацията си на сигурен доставчик на електронна поща, като предлага популярния ProtonMail от 2014 г..

Влизане

Както е посочено на уебсайта ProtonVPN: „Според швейцарското законодателство ние не сме задължени да запазваме никакви регистри на потребителски връзки, нито можем да бъдем принудени да извършваме целенасочена регистрация на конкретни потребители. Това ни позволява да гарантираме, че историята на личното ви сърфиране в действителност остава частна и не може да бъде предадена на трета страна при никакви обстоятелства. “

Поглъщайки се по-задълбочено в политиката за поверителност на ProtonVPN, открихме, че услугата не поддържа дневници за трафик и записва много минимални метаданни под формата на времева марка на последния опит за влизане. Това се отменя с всеки успешен опит и не е обвързано с реален потребителски IP адрес.

Encryption

Освен солидната поверителност. ProtonVPN предлага силен набор от функции за сигурност, включително 256-битово AES криптиране, което се счита за толкова добро, колкото се получава. Това е в съчетание с перфектна секретност напред, SHA256 хеш и 2048-битови RSA ключове.

Когато става въпрос за протоколи, имате само една опция: OpenVPN. Това е, което препоръчваме на потребителите, така че не е лошо, но е хубаво да имате на разположение избор. Например, IKEv2 е по-бърза алтернатива за някои мобилни устройства, което може да бъде чудесно за сърфиране или стрийминг в движение.

Защита от теч

Силното криптиране е от решаващо значение, но трябва да бъде подкрепено от защита срещу течове, така че да сте сигурни, че цялата ви информация ще остане безопасно в криптирания тунел. ProtonVPN ви осигурява защита от течове от DNS и WebRTC и има вграден превключвател във всички приложения (с изключение на iOS). Последното ще убие интернет, ако се случи загубата на VPN връзката. ProtonVPN използва свои собствени частни DNS сървъри, което е плюс за неприкосновеността на личния живот. Това означава, че Google (или друг доставчик на DNS на трети страни) не може да подслушва искания за трафик.

Допълнителни функции за сигурност

По-рано споменахме за сървърите на Secure Core (по същество двойно VPN), но си струва да отбележим големите дължини, които ProtonVPN преминава, за да защити тези сървъри. Швейцарските са разположени в бивш приют за швейцарска армия, на 1000 м под земята; исландските пребивават в сигурна бивша военна база; и сървърите на Secure Core на Швеция са в подземен център за данни. Ясно е, че сигурността е на първо място за този доставчик.

Настройки и интерфейс

В по-голямата си част да започнете с ProtonVPN е ясно. За този преглед тествахме приложението за Windows и ръчната конфигурация OpenVPN за iOS.

работен плот

След като влезете в настолния клиент на Windows, ще стигнете до началния екран. ProtonVPN е възприел подхода на широк приложен интерфейс спрямо мобилния дизайн, който използват много доставчици. Макар да не изглежда толкова добре, това означава, че имате много информация на едно място. Тук можете да видите списъка на сървъра заедно със сървърна карта, както и информация за сесията, като текущия ви видим IP адрес и продължителността на сесията.

Основен екран на ProtonVPN.

Обърнете внимание, че за да се свържете със сървър, трябва да изберете от падащия списък, тъй като картата изглежда има само за целите на показването. Можете да изберете държава от списъка с азбучен сървър или да изберете стрелката вдясно от страната, за да видите разширен списък на всички сървъри за това местоположение. Тук можете да видите в кой град се намират, в кой помага, ако географското разстояние или възможността за деблокиране на локално съдържание е проблем.

За всеки сървър натоварването се показва от частично запълнен зелен кръг и процентната стойност до името на сървъра. Торент сървърите се означават с икона, показваща две противоположни стрелки. Това е малко объркващо, тъй като много доставчици обозначават торент сървърите с „P2P“. В списъка със сървъри ProtonVPN, „P“ символизира Premium сървъри, което означава, че сървърът е достъпен само в пакетите Plus или Visionary. Tor сървърите са маркирани със символ лук.

За достъп до настройките щракнете върху иконата на менюто в горния ляв ъгъл на екрана и изберете Настройки.

Настройки на ProtonVPN.

Тук можете да коригирате опциите за стартиране, да превключите вашия протокол по подразбиране и да включите и изключите превключвателя за убийство и защита от течове на DNS. Обърнете внимание, че ключът за убийство е изключен по подразбиране, докато DNS защитата от течове е включена.

Обратно в падащото меню на главния екран, другата опция е забележка Профили.

ProtonVPN профили.

Тази функция ви позволява да създавате персонализирани „профили за връзка“, които след това да бъдат лесно достъпни от главния екран.

ProtonVPN Екран за създаване на профил.

Когато създавате потребителския профил, можете да започнете, като изберете типа на сървъра, който искате, заедно с протокола, който искате да използвате, страната на сървъра и конкретен сървър. Можете да дадете име и да присвоите цвят на всеки профил за лесно разпознаване.

След като вашият профил е създаден, той ще се появи в Профили в главния екран (зад Държави раздел). Тази функция е удобна, ако сте склонни да използвате различни настройки за различни сценарии. Например, можете да изберете по-бърз протокол и американски сървър за поточно предаване на САЩ Netflix.

Това приложение е доста интуитивно за начинаещи и вероятно има само достатъчно възможности и функции, за да задоволи напредналите потребители.

Подвижен

Доскоро потребителите на iOS трябваше да се свържат чрез приложението OpenVPN Connect, като настройката ни отне около 20 минути, когато последно го тествахме. Все пак има сега е налично родно приложение за iOS чрез App Store, който ви стартира и работи за нула време.

Можете просто да въведете своите идентификационни данни, да изберете сървър и да позволите на приложението да прави промени, и вие сте добре да отидете.

ProtonVPN преглед iOS приложение.

Можете да изберете сървър от падащ списък или карта и да създадете профил, който ви позволява да запазвате конкретни сървъри. Сървърите са маркирани с текущия им товар, за да ви помогнат при избора. Разгледаната по-рано функция Secure Core е достъпна в приложението и може да бъде включена, когато създавате профил.

ProtonVPN преглед на екрана Профили и настройки на приложението за iOS.

Самотната настройка в Настройки екрана е Винаги включен VPN която ще възстанови VPN връзка възможно най-бързо и автоматично, ако се откаже по някаква причина. Това не замества функционалността на превключвателя за убиване, но може да бъде полезно.

Новото приложение е доста просто, но работи и е много по-добър вариант от ръчната конфигурация.

Обслужване на клиенти

За помощ при настройката, отстраняването на неизправности и други, ProtonVPN предоставя някои общи ръководства, ръководства и често задавани въпроси в своята страница за поддръжка на уебсайтове. Няма тон там, но вероятно е достатъчно, за да ви помогне с най-често срещаните проблеми.

Ако не можете да намерите това, което търсите, за съжаление, няма функция за чат на живо, така че ще трябва да използвате формата за контакт. Когато опитахме това, изскачащ прозорец ни каза, че можем да очакваме отговор след 1-2 дни, което не е идеално, ако имате належащ проблем.

Съобщение за отговор на поддръжката на ProtonVPN.

В крайна сметка получихме отговор в рамките на около 14 часа. Не е много лошо, но може да е по-бързо, особено като се има предвид, че няма функция за чат на живо. Нещо повече, отговорът на имейла дойде с бележка, в която се посочва, че е възложена на Zendesk, така че дори не се радвате на допълнителната поверителност, която ще получите от вътрешната поддръжка.

присъда

ProtonVPN може да предложи много. Що се отнася до стрийминга, скоростите са фантастични и отблокирането на Netflix беше доста ясно. Други популярни сайтове за стрийминг се оказаха проблем, така че наистина зависи от това, което търсите да предавате. С P2P, разрешен на много сървъри, строга политика за поверителност и неограничена честотна лента, torrenters ще бъдат щастливи. И услугата беше бърза и надеждна, толкова фина за общо сърфиране.

Що се отнася до недостатъците, поддръжката на клиентите е малко бавна, което ще доведе до начина, по който могат да се нуждаят от помощ при начинаещи. И накрая, услугата не е евтина, така че може да искате да потърсите по-добра сделка другаде.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Регистрирайте се за годишната плюс сделка и спестете $ 24.

Посетете ProtonVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 2 =

Adblock
detector