Преглед на SaferVPN 2020

SaferVPN е доставчик, базиран в Израел, който твърди, че е най-бързата и най-простата VPN услуга на пазара. Той предлага всички ключови предимства, които очакваме от реномиран платен VPN: по-добра поверителност, подобрена сигурност и възможност за деблокиране на съдържание в мрежата. Но как се представя спрямо литанията на конкуренцията? Целим да разберем.

Един месец основна услуга струва $ 8,99 на месец. Едногодишен абонамент ще намали цената до $ 5,99 на месец, а двугодишният план до $ 3,49 на месец. Всички те са изброени като промоционални отстъпки, но не изглежда, че отстъпките изобщо свършват.

Основният план ви позволява едновременно да свържете максимум две устройства. Ако искате повече от това, ще ви е необходим премиен план, който позволява до пет. Освен максималния брой устройства, които можете да свържете едновременно, няма разлики между основните и премиум планове. Премиум планът струва 12,98 долара за един месец. Едногодишните и двугодишните планове намаляват съответно цената до $ 9,99 и $ 5,42.

С някои съперници, които позволяват пет или шест едновременни връзки на техните базови планове със сходна цена, цената на премията не е най-добрата стойност. Ако сте само един човек, който иска да свърже няколко устройства, тогава основният план е конкурентен по отношение на устройства на долар.

SaferVPN предлага и бизнес планове, но няма да ги оценяваме в този преглед.

Предлага се 24-часов безплатен пробен период без нужда от кредитна карта. Пробните потребители получават пълен достъп до услугата без ограничения. Ще ви трябва имейл адрес, за да се регистрирате, но не се изисква друга лична информация.

SaferVPN приема кредитни карти, PayPal, Bitcoin и няколко платежни системи на трети страни. След заплащане на абонамент всички планове включват 14-дневна гаранция за връщане на парите.

Характеристика

safervpn нови прозорци
Приложенията SaferVPN са достъпни за Windows, MacOS, iOS и Android. За този преглед тествахме SaferVPN на Windows 10 и Android 6.0.

SaferVPN позволява неограничени изтегляния, качвания и толкова широчина на честотната лента, колкото сървърите му могат да намалят. Torrenting е позволен само на нидерландския сървър. Въпреки че пиратството не е законно в Холандия, страната е известна с това, че е по-снизходителна към файловите файлове на P2P.

Превключвател за интернет убийство е вграден както в настолните, така и в мобилните приложения. При включване на тази настройка, ако внезапно VPN връзката по някаква причина изпадне, целият интернет трафик е спрян, докато връзката не бъде възстановена.

Една от по-необичайните функции, вградени в приложенията, е автоматичната защита на wifi. С това активирано всеки път, когато се свържете с незащитена wifi мрежа, приложението SaferVPN автоматично ще открие, че мрежата не е защитена и ще се свърже с VPN. Това е удобен бонус, особено ако сте забравителни или мързеливи за отварянето и свързването чрез VPN приложението всеки път, когато се свързвате с wifi в Starbucks или на летището. Имайте предвид, че трябва да имате приложението, работещо на работния плот, поне в системната област, за да работи това.

Разширение за Chrome е достъпно за потребители, които просто искат бърз начин да деблокират уебсайт в браузъра си. Обърнете внимание, че разширенията на браузъра и плъгините за браузъра не могат, не могат да бъдат пълнофункционални VPN мрежи поради ограниченията на уеб браузърите. Вместо това, което получавате, е HTTPS прокси. За много намерения и цели това ще направи същото като VPN, но само за трафика на вашия браузър. Така например няма да защити вашия торрент трафик. Хубаво е допълнително, но препоръчваме да се свържете чрез родното приложение, за да увеличите поверителността и сигурността.

Деблокира ли SaferVPN Netflix?

Да, в уеб браузър. В нашите тестове, SaferVPN отблокира US Netflix, много скорошно и добре дошли допълнение към услугата. Потребителите ще трябва да се свържат със сървъра „US Streaming“, за да гледат US Netflix. Служителите по поддръжката ни казаха, че потребителите на Netflix също могат да се свързват със сървърите на Дания, Румъния и Унгария, но вие ще сте останали с локалните каталози на Netflix за тези страни.

Обърнете внимание, че ще трябва да зададете настройките на вашия IPv4 на компютъра, за да получите автоматично DNS сървър, тъй като приложението SaferVPN няма да ги отмени (с конфигуриран DNS на Google, Netflix няма да променя страните, докато е свързан към VPN). Това е настройката по подразбиране в Windows.

Ако използвате приложението Netflix, нямате късмет. SaferVPN не можа да деблокира Netflix на Android. Това е така, защото приложението Netflix може да отмени настройките за DNS на вашето устройство и да разкрие истинското ви местоположение. За да бъдем справедливи, само две или три VPN, за които знаем, могат да преодолеят това.

Работи ли SaferVPN в Китай?

Не, приложенията на SaferVPN няма да работят в Китай. Не можете да деблокирате Facebook, Google, Youtube, Gmail, Instagram, Tinder или други приложения и уебсайтове, които обикновено са цензурирани в континентален Китай.

SaferVPN трябва да работи в други страни с по-малко строги цензурни режими, въпреки че ние не сме в състояние да ги тестваме сами.

Настройка и интерфейс

настройка на safervpn
SaferVPN се гордее с лекотата си на използване и това показва в процеса на настройка и простия потребителски интерфейс. Подготовката е бърз процес на изтегляне, инсталиране и влизане с вашето потребителско име и парола. Не е необходимо да валидирате всяко устройство.

След като влезете, можете да се свържете веднага с едно щракване. Това автоматично ще избере близък сървър и най-подходящия протокол, въпреки че препоръчваме да промените последния на OpenVPN, за да увеличите сигурността.

работен плот

основни прозорци на safervpn
Приложението е доста чисто, но има няколко банера, рекламиращи промоционални оферти за насочване на приятели или подобряване на услугата ви, дори ако вече плащате за пълен абонамент.

От лявата страна на приложението е списък на държавите, в които можете да звездата, за да прикачите любимите си до върха. За съжаление не можете да изберете конкретни градове. Това може да е проблем, ако трябва да изберете по-конкретно място, за да заобиколите регионално затъмнение на спортно събитие на живо, например.

Ако не искате да използвате настройките за автоматично свързване по подразбиране, можете да промените протокола в менюто с настройки. Тук ще намерите и превключвателите за автоматична защита на wifi, превключвател за VPN убийство и поведение при стартиране.

Когато затворите основния прозорец, SaferVPN минимизира до системната област. От тук можете да се свържете или да прекъснете връзката с конкретни държави. Докато SaferVPN работи, вие получавате и случайни изскачащи известия от публикациите в блога на рекламната компания на системната лента, които не могат да бъдат изключени. Цялата самореклама изглежда малко прекомерна за услуга, която потребителят вече плаща.

Все пак да се свържете е много просто. Приложението е отзивчив и се зарежда бързо.

В долната част на менюто с настройки е бутон за провеждане на тест за скорост. Повечето VPN приложения, които имат такава функция, ще тестват скоростта на изтегляне, скоростта на качване и времето за ping на един или повече сървъри, за да ви дадат представа за това как се изпълнява сървърът в този момент. Вместо това той просто отвори нашия уеб браузър към speedtest.net, което по технически причини не е дори толкова практично за измерване на VPN скоростите.

Няколко пъти приложението се заби след прекъсване на връзката със сървър и няма да ни позволи да се свържем отново. Бутонът Connect беше необяснимо оцветен и трябваше да затворим изцяло приложението и да го заредим отново, за да се свържем отново.

Подвижен

safervpn android
Мобилното приложение е доста подобно на настолното приложение. Списъкът на сървърите е прибран в странично меню, докато настройките и други данни за акаунта могат да бъдат намерени в менюто за хамбургер (три реда). Все още получавате връзки с едно докосване, ако не сте загрижени за местоположението си.

Приложението е доста олекотено и никога не виси или замръзва, дори на телефон с ниско захранване с Android.

Забелязахме, че иконите на знамето липсват от менюто за местоположение в мобилното приложение, но това беше леко досада. Можете да използвате функцията за търсене, за да намерите държавата, която търсите. Функцията „Запазване на регистрационни файлове“ в настройките не бе успешна и ни даде грешка при всеки опит за използване, което може да доведе до проблеми, ако отстранявате проблеми с връзката.

За разлика от настолната версия, няма промоции или реклами, показвани на основната страница на приложението. Функциите за надстройка и препоръчане на приятел са скрити в менюто с настройки.

Разширение за Chrome

safervpn хром разширение
SaferVPN предлага разширение за Chrome, което създава подобен на VPN HTTPS прокси единствено за интернет трафик, пътуващ до и от вашия браузър. Той може да бъде изтеглен от уеб магазина на Chrome безплатно, но ще ви трябва акаунт, за да го използвате.

SaferVPN свърши добра работа, поддържайки еднаква тема и дизайн във всичките си приложения, включително разширението за Chrome. Изглежда и функционира почти точно като мобилното приложение. Само не забравяйте, че той не е толкова частен и защитен като родните VPN приложения и ще тунелира само трафик на браузъра, а не трафик от цялото устройство.

Сървъри и производителност

SaferVPN оперира 400 сървъра в 30 държави. Това не е лошо за доставчика на неговите размери, но има по-големи мрежи, които да бъдат на подобни ценови точки. Азия и Европа са добре обхванати, но в Латинска Америка няма нищо, а в Африка и Близкия изток се събират тънки брани. САЩ и Великобритания имат специални „поточни“ сървъри в допълнение към стандартните, които по презумпция се свързват с по-голяма скорост на изтегляне.

Нямахме проблеми с прекъсването или нестабилността на връзките. Единственият проблем, който срещнахме, беше с разширението на Chrome, което от време на време не успя да се свърже. 1080p 60 FPS видео тече като ветрец, но британският стрийминг сървър не беше достатъчно бърз, за ​​да гледа безпроблемно 4K 60 FPS видео от Лисабон, Португалия. Вашият пробег може да варира.

Успяхме да играем Brawlhalla, бойна игра в стил Super Smash Bros за компютър, онлайн без забележимо изоставане, докато сме свързани със същия сървър.

За да направим тестовете за скорост възможно най-емпирични, изтеглихме един и същ 82.7MB файл (компресиран от 103MB) от сървър в Чикаго три пъти на три различни VPN сървъра при три различни времена на ден за общо девет теста. Като контролна група направихме същото и без VPN. По-долу можете да видите резултатите заедно с някои тестове за IPVanish, конкурентна VPN. Проведохме тези тестове от Лисабон, Португалия на 15 Mbps връзка. И за двата VPN се свързах към два сървъра в САЩ - Източно и Западно крайбрежие - и един във Великобритания.

В полетата по-долу дебелата черна линия представлява средното време за изтегляне, докато червеният диамант представлява средната стойност. По-ниско е по-добре.

vpn тест за скорост на лисабон

Както можете да видите, SaferVPN почти отстрани нашата честотна лента. Лесно е един от най-бързите VPN, които сме тествали и превъзхождали, независимо от времето на деня. Често виждаме такива скорости от нови VPN услуги, които не са имали време да натрупат клиенти, които в крайна сметка омагьосват мрежата, но SaferVPN е около блока няколко пъти, така че тези резултати са особено впечатляващи. Ако следната скорост е това, което следвате, горещо препоръчваме SaferVPN.

Имайте предвид, че този тест не е окончателен индикатор за това кой VPN е най-бърз. Присъщата нестабилност на интернет добавя значителен фактор за случайност, така че тестовете за скорост на VPN винаги трябва да се вземат с голямо зърно сол. Тези с по-бързи връзки може да забележат по-голямо разминаване в скоростите.

Сигурност и поверителност

настройки за safervpn
За съжаление, сигурността и поверителността са мястото, където SaferVPN започва да се спъва. Въпреки че компанията не записва никакви регистрационни файлове на потребителския трафик, тя съхранява подробни метаданни, включително вашия източник IP адрес, IP адреса на VPN сървъра, към който са се свързали, когато са се свързвали и са прекъснали връзката и количеството предадени данни.

Актуализиране на август 2017 г .: SaferVPN ни информира, че вече не регистрира IP адресите на потребителите, което е добра новина за потребителите, които са в поверителност.

Това е достатъчно информация, за да се свърже какво прави потребителят онлайн и да ги идентифицира, включително торент. „Използването на торенти“ е забранено при приемливите условия за използване на компанията, както и няколко други действия, въпреки че компанията насочва потребителите към торент на холандския сървър.

Когато е свързан с OpenVPN протокола, тунелът използва 256-битово AES криптиране, 2,048-битови RSA ключове и SHA256 удостоверяване. За съжаление, тя не се възползва от перфектна тайна за напред, така че ако ключ е компрометиран, той може да се използва за декриптиране на трафика от минали сесии.

SaferVPN също се бори с течовете на DNS на определени сървъри. Когато се свързахме с американски сървър и проведохме тест за теч на DNS, всичко беше наред. Но когато проведохме същия тест при свързване към сървъра в Обединеното кралство, много от DNS сървърите бяха идентични с тези, които използвахме без VPN, и те бяха изброени в нашето реално местоположение, а не на VPN сървъра. Това е сериозен проблем, ако искате да скриете местоположението си или да деблокирате гео-заключено съдържание.

Актуализация на 7 август 2017 г.: Най-новата версия на SaferVPN сега защитава от течове на DNS, потвърди Comparitech. Потребителите ще трябва да изтеглят най-новата версия на приложението, за да се възползват от DNS и IPv6 защита от теч. Когато се свързвате с определени сървъри, DNS, който се използва, принадлежи на Google, а не SaferVPN. Ние бихме предпочели частни DNS сървъри, а не публичните Google DNS, но поне DNS заявки вече не текат извън VPN тунела.

Поддръжката на клиентите на SaferVPN разчита както на жива поддръжка, така и на система за подаване на билети. Поддръжката на живо работи на Zendesk, компания на трети страни, така че потребителите, които са съобразени с поверителността, трябва да изберат опцията за подаване на билет.

Разширението за Chrome иска разрешение за „четене и промяна на всичките ви данни на уебсайтовете, които посещавате“, което повдига вежди. Но политиката за поверителност на разширението гласи: „За разлика от други VPN за Chrome, Chrome Proxy, VPN прокси услуги за разблокиране и безплатни VPN прокси услуги, няма реклами, няма регистрационни файлове и никога няма да продаваме вашите данни на трети страни.“

Обслужване на клиенти

Използвахме чата на живо Zendesk на уебсайта на SaferVPN, за да зададем няколко въпроса за услугата през нашия тестов период. В някои случаи тя поиска имейл адреса на нашия акаунт, а в други случаи не. Така или иначе, подкрепата отговори почти мигновено с полезни отговори, въпреки че някои бяха ясно копирани / поставени от книга с отговори. Възможно е те да използват чат ботове в определени случаи, но ние не сме сигурни. Така или иначе отговорите бързо идваха на всяка заявка, която отправихме.

На уебсайта също е налична база от знания, която може да се търси, но тя не е толкова задълбочена, както видяхме от конкурентните конкуренти.

присъда

SaferVPN е свързан с бързината и простотата. Настройването е лесно. Смяната на сървъри и свързването не може да бъде по-лесна. И сървърите, които тествахме, пламваха бързо, лесно се класираха сред най-бързите налични VPN. Дори обслужването на клиентите е бързо. Услугата деблокира Netflix в настолен уеб браузър.

Частните DNS сървъри и перфектната секретност за напред трябва да бъдат внедрени навсякъде. По-напредналите потребители могат да намерят набора от функции за ограничен. Няма опция да задавате свои собствени DNS сървъри, да променяте портове или да прикрива трафика, но те няма да са проблем за начинаещите потребители, целевата демографска цел на SaferVPN.

Посетете SaferVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − = 25

Adblock
detector