Преглед на щита на горещата точка (2020 г.)

Последният път, когато тествах задълбочено услугата Premium VPN на Hotspot Shield, се оказа добре, но все още беше доста далеч от това да се счита за доставчик с най-висок рейтинг.

Основните проблеми включват лоша политика за поверителност, ограничен брой сървърни местоположения и невъзможност за деблокиране на Netflix.

Оттогава компанията обновява своята услуга, включително разширяване на мрежата си и пренасочване на собствения си протокол.

Но промених ли се нещата толкова много?

Нямам търпение да видя точно докъде е стигнал този VPN. За да ви помогна да решите дали си струва да хвърлите парите си, в моя преглед през 2019 г. тествах старателно VPN услугата Hotspot Shield..

Преди да вникнем в подробностите, ето един поглед на ключови данни и резултати, регистрирани по време на моята оценка на Hotspot Shield. Имайте предвид, че въпреки Hotspot Shield предлага ограничена безплатна версия, Ще се съсредоточа върху услугата Premium (платена) в този преглед.

Ключови данни на щита на горещата точка

ОБЩО RANK: # 4 от 42 VPNS

скорост

Средната скорост *:

Поддръжка на видео потоци:

Streaming

Нетфликс:

Други поточни услуги:

Сигурност

Тип криптиране:

Kill Switch:

Политика за регистрация:

протоколи:

Съотношение качество-цена

Най-ниска месечна цена:

Гарантирано връщане на парите:

уебсайт

Резултат: 9 / 10Прочетете повече
29 Mbps
4K UHD
Резултат: 9 / 10Прочетете повече
да
Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, ITV Hub
Резултат: 8 / 10Прочетете повече
256-битов AES с перфектна тайна за напред
да
IP адрес, регистриран за продължителността на сесията
Катапулт хидра
Резултат: 8 / 10Прочетете повече
$ 2.99
45 дни
www.hotspotshield.com

* Средна скорост за множество глобални локации на базата на множество тестове за скорост на ден.

Използвам Hotspot Shield ежедневно през последните няколко месеца, за да видя как се подрежда спрямо други VPN мрежи, които съм тествал. Освен че го използвам за сърфиране в мрежата, аз поставих услугата чрез обичайните си строги тестове, включително:

 • Тестове за скорост
 • Възможност за поточно предаване
 • Тестове за течове (WebRTC и DNS)
 • Компетентност и бързина за поддръжка на клиенти
 • Политика за поверителност и условия за проверка на услугите

…и още много!

Що се отнася до скоростта, Hotspot Shield твърди, че е най-бързият в бранша, но разбира се, много конкуренти правят подобни твърдения. Харесвам предизвикателство и исках да стигна до дъното на това дали твърденията наистина са верни или не.

Освен това реших да отговоря на следните горещи въпроси:

 • Подобри ли Hotspot Shield своята политика за поверителност?
 • Мога ли да го използвам за отблокиране на стрийминг сайтове като Netflix, BBC iPlayer и Amazon Prime Video?
 • Предлага ли Hotspot Shield съотношение цена / качество?
 • Как функциите за защита на Hotspot Shield се сравняват с тези на други доставчици с най-висок рейтинг?

... плюс много повече за тази популярна услуга.

Използвах Hotspot Shield както на мобилни, така и на настолни компютри, за да гарантирам, че получавам цялото потребителско изживяване и да ви предоставя всичко, което трябва да знаете за услугата. Вижте моя преглед и плюсове и минуси обобщение по-долу, ако просто трябва бързо да разберете дали тази услуга може да бъде за вас.

Преглед на щита на горещата точка

Hotspot Shield е сигурен VPN идеален за стрийминг. Той има много опции за местоположение, чудесен е за деблокиране и закачва много бързи скорости. Този доставчик има съмнителна политика за регистрация, така че може да не е най-доброто за торент. Може да е добър вариант за потребителите в Китай.

Плюсове и минуси на Hotspot Shield

Ето някои от основните предимства и недостатъци, които открих при използването на тази услуга. Ще намерите повече подробности за всеки по-долу.

Професионалисти:

 • Отлични скорости
 • Експанзивна сървърна мрежа
 • Деблокира Netflix и други сайтове
 • Свържете едновременно 5 устройства
 • 45-дневна гаранция за връщане на парите
 • Може да работи в Китай

Недостатъци:

 • Без поддръжка за Linux или рутери
 • Поддръжка на клиенти с недостиг
 • Без плащания с криптовалута
 • Минали проблеми с поверителността

Скорост: Колко бърз е Hotspot Shield?

Етикетът на Hotspot Shield е „Най-бързата и най-сигурна VPN услуга.“ Ще стигна до частта за сигурност по-късно, но първо, нека разгледаме тази претенция за скорост.

Преди да разкрия резултатите от своите тестове, струва си да се отбележи, че тестовете за скорост на VPN трябва да се вземат със зърно сол.

Обичайният ми метод за тестване използва виртуална машина. Това обаче не работи с собствения протокол на Hotspot Shield, така че трябваше да се справя с използването на онлайн тестер за скорост. Това се използва от повечето публикации за преглед на VPN и все пак ще осигури добра представа за скоростите на Hotspot Shield в сравнение с тези, когато не използвате VPN.

Тест за скорост за хонконгски сървър.

Използвах 60 Mbps връзка в Северна Америка, за да измервам скоростите на изтегляне на различни сървъри. Тествах три локации на VPN сървъри - Великобритания, Съединените щати и Хонконг - в три различни времена през деня. Тестовите времена бяха минимум четири часа.

И така как измери Hotspot Shield?

Няма VPNUK ServerUS ServerHK сървър
9 ч. EST 34 Mbps 11 Mbps 21 Mbps 26 Mbps
15:00 EST 43 Mbps 36 Mbps 43 Mbps 45 Mbps
21:00 EST 30 Mbps 27 Mbps 25 Mbps 28 Mbps

Както можете да видите, Hotspot Shield се представи доста добре в тестовете за скорост. Той имаше средна скорост от 29 Mbps, което е само със 7 Mbps по-бавно от средната скорост, когато не използвате VPN. Един аномален резултат възникна при свързване към UK сървър около 2 PM BST, където скоростта беше само около една трета от контролната скорост. Това не е необичайно да се види, особено със сървъри, които са географски отдалечени от мястото за тестване.

Може би най-забележителното е, че няколко теста показа скорост по-бърза от контролната. Това означава, че свързването към Hotspot Shield всъщност подобри скоростта на връзката ми (макар и много леко) в някои случаи.

Това изглежда неправдоподобно, като се има предвид, че на теория скоростите трябва да се забавят, докато са свързани с VPN сървър. В края на краищата трафикът трябва да бъде криптиран и да премине през допълнителен сървър, така че законите на физиката предполагат, че ускорението би било невъзможно.

Според Hotspot Shield, това се свежда до собствения протокол на компанията - Catapult Hydra. Това е единственият протокол, предлаган в услугата и макар да не е с отворен код, той се използва от няколко реномирани компании за киберсигурност, включително McAfee и Bitdefender.

Според уебсайта на Hotspot Shield:

Уникалността на протокола, който му дава голямо предимство в производителността, е как полезният товар се доставя вътре в защитените тунели между клиента и сървъра..

Ето и фрагмент относно катапултската хидра от страниците с често задавани въпроси на Hotspot Shield:

Ние не променяме криптирането по никакъв начин, но съществено влияем на производителността, за да осигурим най-бързата VPN технология в света както за потребители, така и за фирми.

Информация за катапултна хидра.

Заслужава да се отбележи, че видях подобни резултати миналия път, когато тествах услугата, така че вероятно не е фалшив.

За дадено местоположение трябва да бъдете автоматично свързани към най-бързия сървър. Много топ VPN ви показват най-бързите сървъри за вашето местоположение или изброяват скоростите на ping (обозначаващи латентността) за всеки сървър, но това не е така тук.

Като се има предвид, ако се свързвате със сървър в САЩ, можете да изберете град. Изборът на географски близък сървър като цяло трябва да ви осигури по-бърза връзка.

Списък на сървърите на Hotspot Shield.

Преминаването между сървъри е много бързо, обикновено отнема само няколко секунди. Успях да поточно HD видео с 1080p, използвайки различни сървъри без проблеми. Не забелязах забележими забавяния по време на сърфиране и не изпитах никакви спадове на връзката.

Отбележи, че тези тестове служат само като общо ръководство по отношение на това, което може да видите, когато използвате услугата. Случайният характер на интернет и многото фактори, които могат да повлияят на скоростта, означават, че може да видите много различни резултати.

Приложения: С кои устройства ще работи Hotspot Shield?

Hotspot Shield предоставя приложения за всички основни операционни системи, включително Windows, MacOS, iOS и Android. Има и разширение за Chrome, но това само криптира трафика на браузъра ви, оставяйки други приложения на устройството ви изложени.

Можете да свържете до пет устройства наведнъж по един платен план. Всяко устройство ще има достъп до всички 3200+ сървъри на Hotspot Shield, разпространени в повече от 70 страни.

Като цяло приложенията са модерни и лесни за използване. Настолното приложение има само един екран за настройки, което е чудесно за начинаещи, но означава, че има ограничени възможности за напреднали потребители.

Един безсмислен и леко досаден нюанс е, че трябва да се свържете със сървър, преди да можете да превключвате сървъри. По подразбиране ще бъдете свързани със сървър на последното избрано от вас местоположение и след като веднъж сте свързани, ще имате достъп до падащия списък, за да изберете ново местоположение.

Това е същото както в мобилните, така и в настолните приложения. Мобилното приложение е подобно по дизайн на настолния клиент, но екранът за настройки има само една опция: Несигурна връзка. Това е функция за автоматична защита на wifi. Когато е активирано, вашето устройство автоматично ще се свърже към VPN, когато се свържете с незащитена wifi мрежа (такава, която не изисква парола).

Интерфейс за мобилно приложение Hotspot Shield.

Въпреки че много малко VPN предлагат приложение за Linux, повечето предоставят уроци за настройка с Linux. Hotspot Shield обаче заявява, че не предлага поддръжка за Linux, така че тези потребители ще трябва да търсят другаде.

Няма и поддръжка за конфигурация на рутер. Повечето топ доставчици ви дават избор да закупите предварително конфигуриран рутер или да конфигурирате рутер с VPN ръчно, но Hotspot Shield не предлага нито една от тези опции.

Поток, Netflix и Kodi

Работи ли Hotspot Shield с Netflix?

да!

Щит за гореща точка лесно деблокира Netflix US, Netflix UK и шепа други библиотеки. Тествах го с няколко американски сървъра, включително тези, разположени в Чикаго, Портланд и Маями, и всички те работеха без проблеми.

За много VPN доставчици трябва да попитате поддръжката на клиента кой сървър да използвате. Макар че това не е много трудно, е хубаво да не се налага да преминавате през тази допълнителна стъпка.

Страница на Netflix

В допълнение към US Netflix, Hotspot Shield надеждно деблокира каталога на Великобритания. Други страни са ударени и пропуснати. Швеция и Испания работеха за мен, докато Австралия и Канада допуснаха грешки.

Търсите ли поточно от други сайтове? По време на тестването Hotspot Shield деблокира следното:

 • BBC iPlayer
 • Hulu
 • Amazon Prime Video
 • Център за ITV
 • Всички 4

Определено подобри своите деблокиращи способности, откакто последно тествах услугата. И с голяма скорост би трябвало да можете да предавате HD видео колкото искате.

Вие сте потребител на Kodi? за жалост, Hotspot Shield не поддържа конфигурация на Kodi. Също така не е подходящ за използване с други устройства, които често могат да бъдат конфигурирани с VPN мрежи, като Chromecast, Amazon Fire TV или Windows Phone.

Разрешава ли щитовата точка Hotspot?

Hotspot Shield наистина позволява торентинг и практиката е подкрепена от неограничена честотна лента и данни и използването на споделени IP адреси. Това, което торентрите наистина трябва да знаят, е дали тази услуга има гръб или не, що се отнася до поверителността. Така е и с Hotspot Shield подходящ за порой? Нека разберем.

Компанията популяризира използването на своята услуга за торентинг, използвайки uTorrent и BitTorrent.

Страницата на торенето на горещ щит.

И в секцията си с често задавани въпроси Hotspot Shield обхваща допълнителни подробности за това, защо трябва да използвате услугата, за да скриете самоличността си по време на торент, включително и да обещаете следното:

[…] Можем да ви гарантираме 100% поверителност и анонимност, докато използвате нашето приложение.

Информация за торенти на Hotspot Shield.

Въпреки тези твърдения изглежда, че компанията записва реални потребителски IP адреси, макар и временно. Разровя се в политиката за поверителност на Hotspot Shield повече в следващия раздел, но накратко, мисля два пъти, преди да го използвам за торент.

Hotspot Shield има някои други функции за поверителност, полезни за торентери, включително превключвател за убийство (но само за клиента на Windows) и защита от течове на DNS.

Сигурност, поверителност и регистрация

Hotspot Shield е попаднал под обстрел в миналото заради съмнителните си практики за записване на журнали, така че аз исках да видя колко добре текущата итерация на услугата защитава поверителността на потребителите.

Hotspot Shield е продукт на AnchorFree, швейцарска компания. Швейцария е известна със законите си за поверителност и няма причина на това ниво компанията да запазва всякакъв вид потребителски регистрационни файлове.

Политиката за поверителност на Hotspot Shield обаче е най-малко объркваща. Ясно е, че доставчикът не съхранява дневници за трафик, но темата на дневниците за връзка е мътна.

По-конкретно, искам да знам дали VPN записва моя IP адрес, тъй като тази информация може да се използва за идентификация.

В някои части на литературата си компанията заявява, че никога не записва или съхранява IP адреси. Вземете това от центъра за помощ на уебсайта:

Ние не събираме, съхраняваме или споделяме постоянни идентификатори на потребители, включително IP адреси.

Hotspot Shield не поддържа искания за регистрация.

Прегледът на политиката за поверителност обаче гласи:

Нашият VPN продукт никога няма да съхранява или регистрира вашия IP адрес след продължителността на вашата VPN сесия и ние винаги изтриваме вашия IP адрес, след като прекъснете връзката с VPN..

Това предполага това IP адресите се събират и съхраняват в определен момент, и наистина това се потвърждава по-късно в прегледа на политиката.

Въпреки че не е идеално, временното съхранение на истинския ви IP адрес не е най-лошият сценарий. И трябва да се отбележи, че IP адресът е криптиран, така че не трябва да бъде четим на трети страни.

По-загриженото тук е липсата на яснота в използвания език, като няколко твърдения явно си противоречат.

Освен безпокойство, Hotspot Shield няма точно розово минало, що се отнася до поверителността. Доклад за 2016 г. разкри някои от съмнителните дейности на компанията, включително използването на JavaScript кодове за рекламни и проследяващи цели и пренасочване на трафика на електронна търговия чрез партньорски връзки.

Освен това група за защита на личните данни Центърът за демокрация и технологии подаде свързана жалба срещу Hotspot Shield до Федералната комисия по търговия през август 2017 г..

Имайте предвид, че Hotspot Shield е в процес на актуализиране на своята политика за поверителност. Новата политика ще влезе в сила в началото на октомври 2019 г., но вече е публикувана. Изглежда, че не се е променило много по отношение на временното регистриране на криптирани IP адреси, но в интерес на Hotspot Shield, използваният език е по-ясен в актуализираната версия.

Подробностите за криптирането са както следва:

 • 256-битово AES GCM криптиране
 • 2048-битови RSA ключове
 • ECDHE за перфектна тайна за напред (за да се гарантира, че миналите сесии не могат да бъдат гледани, ако ключът за криптиране е компрометиран)

Приложението за Windows е единственото, което се предлага с ключ за убийство, въпреки че има планове да ги добавите и в други версии. Превключвателят kill ще спре вашата интернет връзка в случай, че VPN връзката бъде загубена. Това се отменя по подразбиране, така че ще трябва да отидете на екрана с настройки, за да го включите.

Екран с настройки за защита на Hotspot Shield.

Приложението за Windows също се предлага с вградена DNS защита от течове (обозначена с етикет) Предотвратяване на изтичане на IP). Това е активирано по подразбиране, но може да бъде изключено на екрана с настройки. Услугата не гарантира защита от теч на WebRTC, но тествах за тези течове и не забелязах никакви.

Резултати от тестове на Browserleaks.comОтляво: Без VPN (от Великобритания). Вдясно: С Hotspot Shield US сървър.

Защитата на IPv6 не е вградена нито в една, така че може да искате да деактивирате това (и може би и WebRTC също), за да бъдете на сигурна страна.

Hotspot Shield не ви дава опции за протокол, което може да е разочароващо за по-напредналите потребители. Вместо това, той винаги използва собствения си протокол Catapult Hydra.

Обикновено препоръчвам OpenVPN протокола като златен стандарт в индустрията. Едно от предимствата му е, че той е с отворен код, така че да може да бъде прегледан от експерти по сигурността. Липсата на възможности за партньорска проверка също е една от причините да съм скептичен към собствените протоколи на доставчици на VPN..

Този случай обаче е малко по-различен от протокола на Hotspot Shields използван от някои топ фирми за киберсигурност, включително McAfee и Bitdefender. Тези компании оценяват протокола преди да го използват и бих казал, че можем да се доверим на тяхната преценка.

Работи ли щитът на горещата точка в Китай?

Много малко VPN работят надеждно в Китай, така че с нетърпение открих дали Hotspot Shield е един от тях.

Когато става дума за употреба в Китай, наистина има три категории VPN: малкото, които работят надеждно през повечето време, други, които са ударени и пропуснати; и мнозинството, което не работи изобщо.

Hotspot Shield попада в средната категория, като някои потребители имат късмет с услугата, а други имат проблеми.

Един сегмент от уебсайта признава, че има проблеми в Китай и някои други страни и съветва потребителите да изпробват различно устройство, ако изпаднат в проблеми. Според Hotspot Shield:

Проблемите с връзката могат да варират в зависимост от платформата, тъй като те използват различни сървъри за установяване на връзка.

Страница с известни блокирани държави.

Представител на поддръжка на клиенти посочи, че има много активни потребители на Hotspot Shield в Китай, а един потребител на reddit потвърди, че работи сравнително наскоро.

Reddit China VPN нишка.

Отбележи, че Уебсайтът на Hotspot Shield е блокиран в Китай, заедно със сайтовете на повечето други VPN доставчици. По този начин ще трябва да изтеглите софтуера и всички ръководства за инсталиране и отстраняване на проблеми, преди да влезете в страната.

Добре ли е обслужването на клиентите на Hotspot Shield?

Hotspot Shield предлага много уроци и често задавани въпроси в секцията за поддръжка на своя уебсайт. Ако все още имате проблеми, имате две възможности. Можете да използвате функцията 24/7 чат на живо (възложена на Zendesk), за да получите бърз отговор, или да изпратите имейл с помощта на формуляр в секцията за поддръжка на уебсайта..

Според мен, представителите на поддръжката на клиенти на живо в чата бяха приятелски настроени и бързи. Те обаче имаха проблеми с отговора на основни въпроси относно функциите за сигурност и поверителност на услугата.

Независимо от това, ако търсите отговор на пряк проблем, например по отношение на акаунти, стрийминг или дребни технически проблеми, чатът на живо ще бъде добро място за стартиране.

Hotspot Shield улавяне на чат на живо.

С някаква функция за чат на живо в неделя, ще се надявате, че поддръжката по имейл ще бъде бърза и знаеща. Въпросите на имейлите ми обаче остават без отговор от времето на писане.

Сървъри и местоположения

Когато за последно тествах Hotspot Shield, той имаше голям брой сървъри, но сравнително малък брой места (само 25 по това време). Сега този брой почти се е утроил на повече от 70 места с над 3200 сървъра, разпространени в тях.

Страница на сървъра на Hotspot Shield.

Има възможност някои от тези местоположения да съхраняват виртуални сървъри. въпреки това, представителите на клиентската поддръжка няма да разкрият дали това е така или не. Те също бяха силно затворени относно това дали Hotspot Shield притежава или не наема своите сървъри. Повечето компании отдават под наем сървърите си, така че не е голяма работа, но притежаването им е по-добре както за поверителност, така и за ефективност.

Местоположенията на сървърите включват страни от Азия, Африка, Европа и Америка. Има 27 американски града, за да избирате и можете да се свържете със сървъри в Русия и Китай.

Част от списъка на сървърите на Hotspot Shield.

Ценообразуване на защитната точка

Без значение колко страхотна е услугата, винаги задавам въпроса: Предлага ли съотношение цена / качество?

Ценообразуване на защитната точка.

Щит на Hotspot струва $ 12,99, ако плащате месечно, което е сравнимо с много много доставчици с най-висок рейтинг за същия срок. Той предлага стръмни отстъпки за по-дълги срокове и едногодишният абонамент струва $ 6,99 на месец, докато тригодишен срок струва само 2,99 долара на месец.

Hotspot Shield предлага няколко различни начина на плащане, включително кредитна карта, PayPal, Neosurf, Alipay и няколко други. Няма опция за криптовалута, която ще бъде разочароваща за някои потребители, които са в поверителност.

Плановете идват с щедра 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Кодове за купони на Hotspot Shield

Няма официален код на талон за Hotspot Shield, но намалената 2-годишна сделка за $ 2,99 на месец представлява най-голямото налично спестяване.

Купон за Hotspot Shield Специална сделка - спестете 75% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ ДАЛАТАДостъпката се прилага автоматично

Трябва ли да си купя Hotspot Shield?

След като поставих Hotspot Shield чрез сериозно тестване, бих препоръчал тази услуга?

Накратко, да, но само за определени потребители.

Предлагането на Hotspot Shield определено се подобри, откакто го опитах за последно. Вече има сървърна мрежа, съперничища на някои от най-добрите доставчици в бранша и някои отлични скорости за зареждане.

Като се има предвид потенциалът му за деблокиране за Netflix и други стрийминг сайтове, това може да бъде идеален VPN за тези, които търсят редовно поточно предаване. Това също може да бъде достоен вариант за потребителите в Китай.

Ако търсите главно торент, бих се колебал да избера тази услуга пред други с по-добри правила за поверителност. Начинаещите могат също така да са по-добри с други доставчици предвид слабата поддръжка на клиента, предоставяна от Hotspot Shield.

Алтернативи

Въпреки че Hotspot Shield ме впечатли, все още има няколко недостатъци: предишни проблеми с поверителността и подкрепа. За щастие, ако това са нарушители на сделки за вас, имате няколко чудесни алтернативи, които трябва да разгледате.

ExpressVPN не е най-евтиният VPN на пазара, но е превъзхожда своите конкуренти почти във всяка друга област. Никога не записва информация, която може да идентифицира потребителите и идва с набор от функции за защита. Той деблокира един тон стрийминг сайтове, работи в Китай, може да се похвали с пламтящи високи скорости и работи с почти всяко устройство.

Ако цената е проблем, NordVPN е чудесен доставчик на бюджет. Тя работи в Китай и има масивна сървърна мрежа, най-добрата сигурност и възможността да деблокирате множество популярни сайтове за стрийминг..

Безплатна версия на Hotspot Shield

Както споменахме, Hotspot Shield има безплатно предложение. Това обаче е много ограничено и вероятно не си струва времето. Получавате достъп до едно местоположение на сървъра, бавна скорост на връзката, лимит от 500 MB дневно (достатъчно, за да стриймвате около половин час Netflix), няма поддръжка за чат на живо и много реклами.

Още по-притеснително, политиката за поверителност на Hotspot Shield конкретно споменава, че потребителите на безплатната версия са подчинени на малко по-различни условия от платените потребители. Основният проблем е, че трети страни могат да имат достъп до реалните IP адреси на потребителите.

Ако мислите да използвате тази услуга, вместо това препоръчваме да се обърнете към доставчик на бюджетни плащания като NordVPN.

Посетете Hotspot Shield

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 89 = 97

Adblock
detector