Преглед на силен VPN 2020

StrongVPN направи много много необходими подобрения през 2018 г., включително пълен ремонт на приложенията си. Това, което преди беше бъги, досаден и объркващ интерфейс, сега е чисто, интуитивно изживяване. Но дали ще е достатъчно, за да сме в крак с конкуренцията на претъпкан пазар? Това е, което цели този преглед на StrongVPN през 2020 г. да разбере.


Ако не искате да четете (или гледате видеоклипа) на този преглед и просто търсите най-добрата оферта за StrongVPN, използвайте талона по-долу.

StrongVPN Купон Спестете допълнителни 20% върху всеки планGET DEALДисконт, приложен автоматично

Характеристики и цени

Потенциалните клиенти могат да избират от два плана, като и двата предлагат една и съща услуга и идват с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Единствената разлика между двата плана е дали плащате месечно или годишно. Месечният план струва $ 8 на месец, а годишният план $ 4,66 на месец. Тези цени са доста по средата на пътя, що се отнася до VPN мрежи.

Update: 20% отстъпка е налична, ако използвате талона над видео ревюто.

Силно ценообразуване на VPN

StrongVPN приема всички основни кредитни карти, PayPal, Alipay и bitcoin. Единствената друга информация, необходима за регистрация, е имейл адрес. Ако искате да анонимно закупите абонамент, можете да използвате имейл за горелка и правилно смесен биткойн.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Спестете 54%, когато се регистрирате за 12-месечен план.

Един единствен абонамент ви позволява да свържете до пет устройства наведнъж. Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android. Linux и други устройства, които поддържат VPN протоколи, могат да бъдат конфигурирани ръчно.

StrongVPN поддържа L2TP, SSTP, OpenVPN UDP и TCP, IPSec и IKEv2 протоколи. Хубаво е да видим, че доставчикът отказа подкрепата за PPTP, която беше проста за настройване, но по своята същност несигурна. Препоръчваме да използвате OpenVPN или IKEv2 за оптимална скорост и сигурност.

силен vpn свързан

StrongVPN не ограничава широчината на честотната лента и не налага ограничение на данните. P2P споделяне на файлове се толерира на всички сървъри.

Включени са и интернет превключвател за защита и защита от течове на DNS. Повече за тези в секцията за сигурност.

StrongVPN използва собствени частни DNS сървъри и дори предлага самостоятелна интелигентна DNS прокси услуга, наречена StrongDNS. В този преглед няма да се задълбочаваме твърде много в услугата StrongDNS, достатъчно е да кажем, че можете да го използвате за деблокиране на гео-заключено съдържание, но няма да получим конфиденциалността или сигурността, свързани с VPN. Ако вашето устройство не поддържа VPN приложения, но ви позволява да променяте стандартните DNS сървъри, това може да бъде добра алтернатива за деблокиране на геозаключено съдържание.

Разблокира ли StrongVPN Netflix?

да, StrongVPN деблокира US Netflix. Netflix има черен списък на повечето VPN сървъри, което води до грешка при възпроизвеждане, която повечето доставчици не могат да заобиколят. Тествахме го в Netflix в уеб браузър и в мобилното приложение Netflix за Android. Докато повечето VPN доставчици се борят с приложението Netflix, StrongVPN отблокира съдържанието само за САЩ.

Успяхме да деблокираме Netflix на първия тестван сървър, но това не е гаранция, че всички работят. Препоръчваме да се свържете с услугата за поддръжка на клиенти в чат, за да попитате кои сървъри работят с Netflix, ако се мъчите да намерите съвместим сървър.

В допълнение към Netflix, StrongVPN деблокира Hulu, Amazon Prime Video и BBC iPlayer към момента на писането. Подобно на Netflix, намирането на сървър, който работи, зависи от малко проби и грешки или от заявка за поддръжка на клиенти.

Работи ли StrongVPN в Китай?

да, StrongVPN работи в Китай. Той трябва да заобикаля Great Firewall на всяко устройство, но настолните приложения предлагат затъмняване на трафика, което прави OpenVPN трафика по-труден за откриване. Тази функция на объркване се нарича „Сканиране“ и може да бъде включена в настройките.

StrongVPN ще деблокира цензурирани сайтове като Facebook, Youtube, сайтове за стрийминг на видео и западни източници на новини от континентален Китай. По същия начин трябва да работи и в други страни, които цензурират мрежата.

Обърнете внимание, че уебсайтът StrongVPN е блокиран в Китай, така че не забравяйте да се регистрирате и изтегляте приложенията преди вашето посещение.

Настройка и интерфейс

StrongVPN премина от едно от най-прекалено обърканите VPN приложения до едно от най-простите, почти до грешка. За целите на този преглед ще използваме приложенията за Windows и Android.

Приложение за настолни приложения StrongVPN

За да изтеглите настолното приложение StrongVPN, отидете на началната страница и щракнете Сметка, след това отидете на Силен VPN клиент. Оттам можете да изтеглите приложението и да го инсталирате с обикновен съветник за инсталиране. Не е нужно дори да рестартирате компютъра си, за да започнете да използвате приложението.

инсталиране на силна vpn инсталация

Настолното приложение разполага с карта на света, която е там за естетика повече от всичко друго. Не можете да кликнете върху държава от картата, за да се свържете с нея. Вместо това щракването върху бутона за местоположение под него извежда списък със сървър местоположения, подредени по град или държава. Опцията по подразбиране е „Най-доброто налично“, която автоматично избира местоположение в зависимост от близостта и натоварването на сървъра.

strongvpn не е свързан

Сървърите не са етикетирани според случая на използване, което прави намирането на такава за конкретна цел малко досадно. Например, просто трябва да отгатнете кои отблокирате Netflix или да се свържете с поддръжката на клиенти, за да поискате. Също така няма нищо, което да показва латентността, честотната лента или текущото натоварване и капацитет на сървъра.

държави на desktop desktop

След като сте избрали сървър, на главната страница ще се покаже назначеният ви IP адрес и продължителността на VPN връзката. Отново информацията за връзката е ограничена: по-специално не се чете скоростта на качване или изтегляне. За повечето хора обаче интерфейсът на баребоните наистина няма да има значение.

Щракването върху иконата на зъбчатка в горния десен ъгъл на приложението показва меню с настройки с пет раздела: Опции, Протокол, Информация, Диагностика и актуализации.

 • Настроики включва общи настройки като стартиране на приложението при стартиране на системата, автоматично възстановяване на връзката и превключвателя за убийство. Ако имате проблеми със свързването, можете да щракнете върху бутона, за да инсталирате отново драйвера за TAP, който решава много проблеми.
 • протокол ви позволява да изберете VPN протокол.
 • Информация е мястото, където ще намерите информация за версията на акаунта и приложението.
 • Диагностика е локален файл на дневника за връзка. Това се използва главно за отстраняване на проблеми.
 • Актуализациите ви позволява да проверявате за актуализации, да задавате честотата на проверките за актуализация и да се включите в бета версията на приложението.

Ако затворите прозореца на приложението, процесът StrongVPN ще поддържа живата ви VPN връзка, като работи във фонов режим. Иконата на системната област може да се използва за бързо свързване и прекъсване, без да отваряте приложението.

Мобилно приложение StrongVPN

Мобилното приложение изглежда почти идентично с настолното приложение с размери на смартфона. Той е достъпен съответно в Google Play и Apple App Store за Android и iOS. Получавате същата карта, свързано с времето, IP адрес и устройство за избор на местоположение като настолната версия.

strongvpn android home

Менюто за настройки е опростено, така че използва само една страница вместо пет раздела. Тук можете да видите информация за акаунта, да промените протокола, да промените настройките за връзка и да изберете номер на отдалечен порт.

Настройки на андроид сървъри strongvpn

Приложението е много леко и лесно за използване. За повечето хора опростеният интерфейс е всичко, от което се нуждаете, за да стартирате и работите, но по-напредналите потребители могат да го намерят малко ограничен.

Сървъри и производителност

StrongVPN работи повече от 650 сървъра в над 20 страни, което е в ниския край в сравнение с много от неговите конкуренти. Повечето сървъри са в Северна Америка и Европа, с малко в Азия и Южна Америка и нищо в Африка.

StrongVPN се представя добре при ежедневна употреба. Не срещнахме никакви проблеми или буфериране по средата на възпроизвеждане при поточно видео с 1080p. Също така бяхме в състояние да играем бързи онлайн игри с много малко или никакво изоставане, когато сме свързани към сървъра „Най-доброто налично местоположение“ по подразбиране.

Ние се стремим да бъдем възможно най-емпирични при тестване на VPN. Обикновено ние ръчно конфигурираме VPN да се използва в нашата автоматизирана услуга за тестване, но поради някои технически ограничения това не беше възможно. Вместо това преминахме с тест за ръчно тестване в училище. Нашият тестер изтегли един и същ файл (~ 100MB) от сървър в Орегон в три различни часове на деня, използвайки три примерни VPN сървъра. Сравнихме резултатите с други VPN, които бяха тествани по същия начин, както и контролен тест без VPN. Тестовете са извършени от Торонто, Канада, използвайки сървъри на запад в САЩ, на изток в САЩ и Великобритания. В полетата по-долу дебелата черна линия представлява средното време за изтегляне, докато червеният диамант представлява средната стойност. По-ниско е по-добре.

’

var divElement = document.getElementById ('viz1525980583324'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('обект') [0]; vizElement.style.width = '100%; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) +' пиксела "; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Средната скорост на изтегляне на StrongVPN я приземи в средата на опаковката между Иваси и NordVPN. Като цяло той беше малко по-непостоянен от Ivacy, но по-стабилен от NordVPN, посочен от по-малката кутия.

Обърнете внимание, че тези тестове не са окончателни и могат да служат само като общо указание за ефективността, която може да изпитате. Присъщата нестабилност на интернет добавя значителен фактор за случайност, така че тези тестове трябва да се вземат със зърно сол. Те се изпълняват, докато използват 60 Mbps връзка, така че вероятно ще видите несъответствия с по-бърза или по-бавна интернет връзка.

Поверителност и сигурност

StrongVPN е със седалище в САЩ, което може да отложи някои потенциални потребители, притеснени от НСА и ФБР, шпиониращи ги. Това се казва, StrongVPN го казва не съхранява журнали за трафик или връзка от всякакъв вид. Ако правителство или друго образувание поиска данни за дейността на клиента от StrongVPN, то няма да има информация за предаване.

StrongVPN препоръчва използването на протокола OpenVPN или IKEv2 в най-новите версии на приложенията си. IKEv2 набира популярност в цялата индустрия, особено на мобилни устройства. IKEv2 може да се свърже и да се свърже много бързо и не страда от известни уязвимости в сигурността. Ако искате солиден протокол с отворен код обаче, отидете с OpenVPN.

Настройки за работен плот strongvpn

Новите приложения на StrongVPN използват следните параметри за защита с OpenVPN в режим TLS:

 • AES-256-CBC криптиране на канали
 • 2048-битов ключ на Diffie Hellman RSA
 • SHA256 удостоверяване
 • Перфектна секретност напред

Капсулиращият защитен товар (ESP) на IPSec осигурява целостта на данните, криптирането, удостоверяването и атаките срещу повторно възпроизвеждане на IKEv2 връзки:

 • AES-256 канално криптиране
 • 8192-битов ключ на Diffie Hellman MODP
 • SHA512 удостоверяване
 • Перфектна секретност напред

Както протоколите, така и свързаните с тях пакети за криптиране ще осигурят повече от достатъчно сигурност за огромното мнозинство от потребителите.

Старите файлове за конфигуриране на приложения и ръчни вероятно няма да използват най-актуалните стандарти за сигурност. StrongVPN от късно фокусира усилията си върху подобряване на приложенията си за популярни устройства и операционни системи - Windows, MacOS, iOS и Android. Компанията се отдалечи, поне засега, от неподдържани устройства като рутери и приставки, които изискват ръчна конфигурация. Все още можете да настроите StrongVPN със старите конфигурации, но имайте предвид, че може да не използват най-актуалните параметри за криптиране.

Една превключвател за интернет убийство е вграден в настолните приложения, но не и в мобилните приложения. Освен това, той може да бъде активиран само при използване на OpenVPN или L2TP протоколи. Превключвателят за убиване ще спре целия интернет трафик, който отива към или от вашето устройство, ако VPN връзката неочаквано спадне, предотвратявайки изтичане на нешифровани данни извън VPN тунела. Това е особено полезно за споделяне на файлове в P2P, когато не искате да излагате истинския си IP адрес.

DNS защита от теч не е изрично посочен, но StrongVPN не изтече DNS или WebRTC трафик по време на нашите тестове. Сигурността на WebRTC е особено забележителна, тъй като много VPN приложения не успяват да предотвратят течовете на WebRTC. WebRTC е протокол, използван за гласов и видео чат и е активиран по подразбиране в много браузъри. Дори при предоставени разрешения за микрофон и камера, StrongVPN не изтече WebRTC нито на десктоп, нито на мобилен телефон.

Поддръжка на клиенти

СилниVPN оферти чат на живо и имейл поддръжка на уебсайта му и персоналът е на разположение, за да отговаря денонощно на въпроси.

Отне около 10 минути, за да получите представител на поддръжката в чата на живо, въпреки че е първият човек на опашката. След като зададох технически въпрос относно криптирането, веднага бях пренасочен към техник, което отне още 10 минути. Техникът беше компетентен и можеше да отговори на повечето от въпросите ми, но беше доста секретен относно определени параметри за криптиране, използвани в приложенията. Открихме липсата на прозрачност малко смущаващо; не сме питали нещо, което сме смятали за чувствително. Инструмент, предназначен да подобри поверителността и сигурността, трябва да бъде възможно най-прозрачен за подобни неща.

Уебсайтът съдържа ръчни ръководства за настройка, съвети за отстраняване на проблеми и раздел за често задавани въпроси. Те са малко постни и наистина само надраскват повърхността на няколко основни теми за поддръжка.

присъда

Последният ремонт на StrongVPN вдъхва нов живот на този ветеран доставчик на VPN. Приложенията за дескоп и мобилни устройства са много по-удобни за потребителите от по-старите версии и сигурността е значително подобрена на всички фронтове. Можете да използвате StrongVPN, за да деблокирате Netflix и много други поточни канали, до които повечето други VPN не могат да имат достъп, дори от Китай.

Скоростта беше добра, но като цяло не голяма. Трябва да е достатъчно, за да задоволи повечето клиенти, но тези, които имат бързи връзки към мрежата, вероятно ще искат малко повече честотна лента. Установихме, че поддръжката на клиентите ни липсва - StrongVPN може да се възползва от по-бързо време за реакция и повече онлайн ресурси - но в крайна сметка получихме търсените отговори.

Въпреки че StrongVPN постигна напредък в някои области, той изостава в други. Много от неговите съперници работят със сървъри в троен или дори в четирикратен брой държави. Въпреки че опростеният потребителски интерфейс на приложенията определено е подобрение на този на техните предшественици, това може да е твърде просто за някои, които искат повече персонализиране и подробности за връзката си. И накрая, не бихме препоръчали StrongVPN за устройства, които не поддържат приложенията и изискват ръчна конфигурация.

Посетете StrongVPN

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 76