Преглед на Surfshark 2020

Surfshark е нов доставчик на VPN сцената, но създава доста бръмчане. От страхотни възможности за деблокиране до най-високото обслужване на клиентите се носят слухове, че този доставчик може да дава на някои от своите най-високо оценени конкуренти да текат за парите си.


Изпробвахме Surfshark, за да видим за какво става дума за цялата суматоха. Този преглед ще ви каже всичко, което трябва да знаете за този доставчик на VPN и услугата, която предлага, включително цени, функции, сигурност и други.

Основите

Всеки план на Surfshark се предлага с достъп до всички свои родни приложения, налични за MacOS, Windows, iOS и Android. Софтуерът за VPN може да бъде конфигуриран ръчно с Linux и домашни рутери. Разширенията на браузъра са налични за Google Chrome и Mozilla Firefox, въпреки че имайте предвид, че те ще защитят само трафика на браузъра, а не цялото ви устройство.

Един от големите предимства на Surfshark е, че в момента той позволява на потребителите свържете неограничен брой устройства наведнъж. Въпреки че някои доставчици предлагат шест до десет едновременни връзки, стандартът на индустрията е пет. С неограничени връзки ще можете да защитите всяко устройство от вашето домакинство, дори ако имате голямо семейство. Струва си да се отбележи, че ние сме склонни да се сблъскаме с този бонус с по-нови доставчици, които искат да привлекат възможно най-много клиенти рано, но може да се въведе ограничение, когато Surfshark стане по-установен.

Данните са неограничени, P2P е позволено и има истинска политика за нерегистрирани журналисти, така че торенторите определено се грижат за тях. Този доставчик предлага силен пакет за сигурност, включително криптиране с военен клас, перфектна секретност напред, превключвател за убийство и защита от течове от DNS, IPv6 и WebRTC.

Допълнителните функции включват CleanWebTM (блокер за реклами и злонамерен софтуер), WhitelisterTM (функция за разделно тунелиране), мултихоп сървъри и затъмняване на трафика.

Ценообразуване

Surfshark предлага един план, но получавате стръмни отстъпки, когато се регистрирате за по-дълги условия. Ако изберете за месец на месец, цената е $ 11.95 на месец, докато едногодишният абонамент е $ 5.99 на месец, а двугодишен пакет ще струва $ 1.99 на месец. Месечната цена е около средна, но двугодишната сделка - която представлява 83% спестявания - е отлична сделка.

Ценообразуване на Surfshark януари 2019 г.

Surkshark приема набор от методи за плащане, включително основни кредитни карти, PayPal, Coingate, Alipay и други. Възможността за плащане с биткойни и други криптовалути е добре дошла новина за потребителите, които са в поверителност.

Ако се притеснявате да не се ангажирате с услуга, която не обичате, Surfshark ви покри. Той предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите, която трябва да ви даде достатъчно време да решите дали е за вас.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Регистрирайте се за двугодишен план и плащайте само 1,99 долара на месец. Това е икономия от 83%.

Сървъри и производителност

От създаването си Surfshark увеличава броя на сървърите си доста бързо. Мрежата му се разшири от около 100 сървъра до 500 за кратко време. Въпреки че това не е кръпка за по-големи доставчици като NordVPN (с повече от 5000 сървъра) и CyberGhost (с над 3000 сървъра), не е твърде изтъркан за по-нов участник.

Що се отнася до броя на обхванатите държави, Surfshark също се справя добре там, като досега има 50 държави в своята мрежа. Това са главно европейски държави, въпреки че има осем държави от Азиатско-тихоокеанския регион, шест в Америка (включително САЩ и Канада) и няколко други. Всички сървъри на Surfshark са физически (няма виртуални сървъри) и въпреки че са наети, те не се споделят с други доставчици.

Преминаването между сървъри е просто, а свързването обикновено отнема само няколко секунди. Освен обикновения списък със сървъри, имате списък MultiHopTM, от който можете да изберете сървърна двойка за двойна VPN връзка.

Изпробвахме няколко тестови сървъра (единична връзка) на запад в САЩ, на изток в САЩ и Великобритания, изпълнявайки редица ежедневни дейности, като поточно предаване, сърфиране и игра онлайн игри. Използването на VPN често може да превърне прости задачи като стрийминг и сърфиране в смущаващи преживявания поради бавни, ненадеждни връзки, които причиняват изоставане и буфериране. Но изглежда, че Surfshark е обхванал това и не се сблъскахме с проблеми по време на обща употреба.

Производителност на теста за скорост на сърфиране

Тествахме избраните сървъри, споменати по-горе за скорост на изтегляне, използвайки тестове, които сме проектирали да бъдат максимално емпирични. Тестваме всеки сървър в три различни времена през деня. Всеки тест се състои в изтегляне на един и същ файл с размер, който е 165 MB. Тестовете винаги се провеждат от Торонто и контролните тестове се изпълняват без VPN връзка.

Извършваме едни и същи тестове за множество VPN услуги, така че можете да видите как те се измерват една срещу друга. Резултатите са показани в полето по-долу. Линията, където се срещат тъмно и светлосините кутии, показва средната скорост. По-ниско е по-добре. Размерът на кутията е индикатор за разпространението в резултатите. По-малки означава по-последователни.

Преглед на Surfshark 2020

var divElement = document.getElementById ('viz1543851866576'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('обект') [0]; vizElement.style.width = '100%; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) +' пиксела "; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Както можете да видите, Surfshark се справи доста добре. Когато са свързани с географски близък сървър на източния щат, скоростите бяха само малко по-бавни от тези, наблюдавани при контролните тестове. Нещата се забавиха, когато тествахме сървъри по-далеч в Западния щат и Великобритания. Това обаче е нещо, което виждаме за повечето VPN услуги и има смисъл предвид допълнителното разстояние, което данните трябва да изминат.

Ускоренията за всеки сървър бяха сравнително последователни по различно време на деня, което означава, че обикновено знаете какво да очаквате от дадено местоположение на сървъра, след като го използвате известно време.

Трябва да отбележим, че тези резултати могат да служат само като приблизителна индикация за това, което всъщност може да изпитате, когато използвате услугата. Нестабилността на интернет добавя фактор на случайността, така че тестовете трябва да се вземат със зърно сол. Те се изпълняват по време на използване на 60Mbps връзка, така че може да видите по-дълги времена на чакане с по-бавна връзка и потенциално по-малки или по-големи несъответствия.

Деблокира ли Surfshark Netflix и други популярни сайтове за стрийминг?

Да, Surfshark работи с Netflix както и някои други популярни сайтове за стрийминг. За Netflix обикновено фокусираме тестове върху US Netflix, тъй като това е най-популярната библиотека. Surfshark отблокира US Netflix на всички американски сървъри, които тествахме. Тествахме го и с други сървъри; всъщност Netflix беше деблокиран с всеки сървър, който опитахме.

Въпреки това, заслужава да се отбележи, че това не винаги означава, че получавате достъп до библиотеката, която съответства на местоположението на сървъра. Surfshark (и някои други доставчици) ще пренасочат към библиотеката на Netflix на САЩ за някои - и в този случай повечето - места. Тези, които тествахме и които не пренасочихме, бяха Великобритания, Франция, Холандия, Индия и Япония, така че можете да използвате Surfshark за достъп до съответните библиотеки на Netflix на тези страни..

Тествахме услугата с няколко други популярни и печално известни трудни за деблокиране поточни услуги и се получи чудесно. Ние успяхме да деблокираме Amazon Prime Video с американски сървър и Hulu също беше достъпен. Плюс това, връзка във Великобритания ни даде достъп до BBC iPlayer.

Surfshark работи ли в Китай?

Да, Surfshark трябва да работи в Китай, но може да не е напълно надежден (въпреки че това може да се каже за повечето VPN, които работят там). Surfshark е категорично ангажиран да предостави на потребителите в Китай достъп до услугите си, както се вижда от дейността му по reddit теми в отговор на проблема. Например, след като потребителите в Китай имаха късмет с услугата през юли 2018 г., през октомври тя вече не беше достъпна. Представител на Surfshark обаче влезе във форума на reddit и го актуализира, когато проблемът беше решен.

За доставчиците на VPN става все по-трудно да избегнат Великата защитна стена на Китай и малцина са в състояние да го направят надеждно. Мнозина ще излязат веднага и ще кажат, че е твърде трудно и те са всички освен отказани, докато вие имате други, като Surfshark, които продължават да се борят да предлагат достъп до безплатната мрежа.

Сигурност и поверителност

Surfshark е базиран на Британските Вирджински острови, който се оказва дом на най-високопоставения доставчик ExpressVPN. Всъщност не е случайно, че и двете са базирани тук и е ясно, че и двете компании признават предимствата да бъдат разположени в държава, в която правителството не изисква запазване на данни или отчитане.

Всъщност, Surfshark взима поверителност и сигурност много сериозно. В този раздел ще обясним какво можете да очаквате по отношение на регистрация, криптиране и защита срещу теч, както и ще опишем всички допълнителни функции за защита.

Влизане

Няма да се налага да се тревожите за проследяването на информацията ви, докато използвате тази услуга. Surfshark е много категоричен относно своята политика за нулева регистрация. Той не съхранява дневници за трафик и според своята политика за поверителност не „събира IP адреси, история на сърфиране, информация за сесията, използвана честотна лента, времеви маркировки за връзка, мрежов трафик и други подобни данни“.

Това означава, че дори ако компанията беше принудена да предаде данни, няма да има лична информация, която да се дава. От вас се изисква да предоставите имейл адрес при регистрация, който се съхранява, но ако използвате имейл за горелка и плащате с криптовалута, почти няма следа дали сте се регистрирали изобщо.

Encryption

Surfshark използва 256-битово AES криптиране, което се счита за толкова добро, колкото се получава. Това е в комбинация с хеш за автентификация на SHA512 и 2048-битов DHE-RSA обмен на ключове, заедно с перфектна предна секретност.

Има две опции на протокол: OpenVPN и IKEv2. Докато OpenVPN отдавна е златният стандарт за VPN протоколите, IKEv2 има предимството да преговаря връзките по-бързо, което е особено полезно за използване на мобилни устройства. Така или иначе и двете са чудесни варианти, така че няма да останете разочаровани.

Защита от теч

Surfshark измерва своята конкуренция, когато става въпрос за защита срещу течове. Вградена е защита от течове на DNS, IPv6 и WebRTC. Нещо повече, този доставчик използва частни DNS сървъри вместо публични, така че няма нужда да се притеснявате от харесването на Google, когато виждате вашите заявки за DNS.

Surfshark осигурява превключвател за убийство, който изключва устройството ви от интернет в случай, че VPN връзката се провали. Това ви пречи да търсите или да провеждате други онлайн дейности без защита. Превключвателят за убийство е деактивиран по подразбиране в приложението Windows, но може да бъде активиран, като щракнете върху иконата на зъбно колело в главния екран и изберете Сигурност, и включване на ключа за убийство. Тя е активирана по подразбиране в приложението за iOS, но можете да я деактивирате в Настройки екран. Няма да намерите настройка на превключвателя за убийство в приложението за Android, но тя е там и можете да я активирате в настройките на телефона или таблета.

Допълнителни функции за сигурност

Surfshark предлага няколко допълнителни функции, които помагат да стартирате тази услуга. Първо, има функция WhitelisterTM, която може да бъде контролирана в раздела за настройки за защита. Това е функция за разделно тунелиране, която ви позволява да белите списъци с определени приложения или уеб страници, за да заобиколите VPN.

Двойна VPN (мулти-хоп) функция, когато се използва, тунелира вашия трафик през два VPN сървъра. Това добавя допълнителен слой за защита на допълнителния потребител, който е в поверителност, въпреки че може да забави интернет трафика. Surfshark използва затъмняване на трафика в OpenVPN трафик, за да ви помогне да скриете вашата VPN връзка и да ви позволи да заобиколите ограниченията за използване на VPN, например в Китай.

В приложенията е вградена автоматична защита за wifi, така че можете да настроите VPN да се свързва всеки път, когато открие връзка с wifi. И накрая, услугата идва с CleanWebTM, функция, която блокира реклами, тракери и зловреден софтуер.

Настройки и интерфейс

Приложенията на Surfshark са много лесни за настройка и използване. Вероятно няма да печелят награди за естетика, но са чисти, модерни и лесни за навигация. За целите на този преглед тествахме приложенията за Windows и iOS.

работен плот

Приложението за десктоп има минималистичен вид, но това помага да намерите бързо това, от което се нуждаете. След като влезете, единственото, което ще видите, е логото на Surfshark, a Бързо свързване бутон и местоположението на сървъра. Обърнете внимание, че щракнете Бързо свързване няма да ви свърже към показания сървър, но вместо това ще ви свърже към най-бързия сървър за вашето местоположение, най-вероятно географски затворен. Можете да изберете Всички локации за да видите списък със сървъри.

Основен екран на работния плот на Surfshark.

Първият избор, който имате тук, е Оптимално местоположение, което е същото като Бързо свързване в главния екран. Сървърите са просто изброени по азбучен ред по държави. Там, където има няколко опции за местоположение в дадена държава, се посочва и градът. Няма опция за добавяне на сървъри в списък с любими, но можете да видите наскоро използвани сървъри в горната част на списъка, което е също толкова полезно.

В горния десен ъгъл на екрана със списъка на сървърите има думата MultiHopTM. Когато щракнете върху това, ще видите списък с двойни VPN опции. Страната на местоназначение е тази, от която ще бъде назначен вашият IP адрес. Седем различни местоназначения представляват доста добър избор в сравнение с други доставчици, които предлагат подобна функция.

Surfshark MultiHop списък.

Ако се върнете, отново в главния екран, щракването върху иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл ще ви отведе до опциите за настройки. Под Общ раздел, имате четири възможности: Свързаност, Известия, Сигурност, и напреднал.

Най- Свързаност опциите включват свързване при стартиране на Windows или устройството и автоматични настройки за защита на wifi. Най- Известия Разделът има само една опция относно известията за състояние.

Екрани за свързаност и известия на работния плот Surfshark.

Сигурност опциите на раздела включват активиране на превключвателя за убийство, CleanWebTM и WhitelisterTM.

Екрани за сигурност и разширени сърфисти.

Най- напреднал екранни къщи протокол настроики. Можете да избирате от автоматични, OpenVPN / UDP, OpenVPN / TCP и IKEv2. Всяка опция за протокол идва с удобно описание на това, което можете да очаквате от връзката по отношение на бързината и сигурността.

Като цяло това е наистина просто приложение и подходящо за начинаещи. Съществуват обаче много модерни опции за повишаване на сигурността и приспособяване на връзката.

Подвижен

Мобилното приложение Surfshark е много подобно по дизайн на настолната версия. Просто липсват няколко функции. В главния екран имате a Connect бутон и падащ списък на сървъра. Логото преминава от синьо в зелено, след като сте свързани и ще видите новия си IP адрес и независимо дали превключвателят за убийство е включен (което по подразбиране е в мобилното приложение).

Основни екрани на мобилното приложение Surfshark.

Списъкът на сървърите е почти същият като в настолното приложение, само че нямате функцията за мулти-хоп, така че няма двоен VPN, за да се възползвате от.

Екрани за местоположения и настройки на Surfshark за мобилни устройства.

В Настройки на екрана, имате превключвателя за убийство (активиран по подразбиране в мобилното приложение) и CleanWebTM. Липсва тук функцията за разделно тунелиране, WhitelisterTM.

Това е още едно лесно за използване приложение с достатъчно функции, за да успокои начинаещи и дори някои по-напреднали потребители.

Обслужване на клиенти

Навигиране до Помогне в уебсайта на Surfshark, ще намерите приличен обем информация, който да ви помогне да започнете с услугата. Има различни ръководства за настройка, включително ръководства за ръчна връзка, ръководства за рутери и ръководства за разширения и приложения. Освен това се отговаря на някои често задавани въпроси, въпреки че това не е толкова изчерпателен раздел, колкото би могъл да бъде.

Повечето от това, от което се нуждаете, трябва да е тук, но ако не, е на разположение чатът на живо, за да ви помогне. Обърнете внимание, че докато тествате услугата, чатът на живо беше понякога недостъпен и натискането на бутона за чат ни насочи към имейл формуляр вместо това. Представител обаче потвърди, че има проблем и може да се наложи да изчакате няколко секунди след отваряне на уебсайта, за да може чатът на живо да е достъпен. Тествахме това и изглежда, че е вярно.

Дори ако изпратите имейл формуляр, можете да очаквате бърз отговор. Получихме отговор на едно запитване за по-малко от час, а на друго - малко под два. Функцията за чат на живо се възлага на Zendesk, така че тези, които търсят максимално поверителност, може да искат да използват имейл формата.

присъда

Оказва се, че Surfshark е много заслужаващ за всички шумове и този доставчик има много за това. Той предлага бърза, надеждна услуга и взима поверителност и сигурност много сериозно. Плюс това е чудесно в деблокирането на популярни стрийминг сайтове като Netflix, Hulu и BBC iPlayer. Torrenters също ще бъдат щастливи, с разрешено P2P, без ограничения за данни и строга политика за поверителност. Допълнителни функции за сигурност като разделно тунелиране, двоен VPN и блокиране на реклами и злонамерен софтуер помагат да се изравнят тази услуга с някои доставчици с най-висок рейтинг. Неограничен брой едновременни връзки, дори и да са временни, може да бъде самосвалът за някои потребители.

Разбира се, нито една услуга не е перфектна и има няколко недостатъци. Имаше записани бавни скорости (въпреки че това не е рядкост дори сред най-добрите доставчици), а сървърната мрежа е сравнително малка в сравнение с много конкуренти.

Посетете SurfShark VPN

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

2 + 1 =

map