Преглед на VPNArea 2020

Този базиран в България доставчик може да е сравнително малък, но има какво да предложи. Независимо дали търсите да сърфирате, стриймирате или торент, VPNArea обещава да сте обхванати.

Ние тестваме тази VPN услуга, за да разберем дали тя наистина отговаря на твърденията й за бърз и сигурен VPN и дали си струва парите. В този преглед ще разберете всичко, което трябва да знаете, за да решите дали това е правилната VPN за вас.

Основите

VPNArea плановете ви дават достъп до повече от 200 сървъра в 69 държави, с някои специализирани за специфични задачи като двойно VPN или поточно предаване на определени услуги. Този доставчик предлага приложения за всички основни операционни системи, включително MacOS, Windows, iOS и Android. Може да се настрои и с Linux и някои маршрутизатори, въпреки че няма много документация за поддръжка за ръчна конфигурация. За настройка на рутера може да помислите за закупуване на предварително конфигуриран VPNArea рутер чрез FlashRouters.

Единият план ви позволява да свързвате шест устройства едновременно, което е едно по-добро от индустриалния стандарт от пет. VPNArea дори насърчава споделянето на акаунти, така че не е нужно да се притеснявате дали профилът ви ще бъде затворен, ако решите да го споделите с приятели или семейство.

Услугата пази информацията ви защитена със силни защитни функции, включително 256-битово криптиране, перфектна секретност напред и защита срещу течове на DNS, IPv6 и WebRTC. Той позволява P2P, така че с бързи скорости, неограничена честотна лента и солидна политика за поверителност, torrenters вероятно ще са доволни от VPNArea.

Ценообразуване

Този доставчик прави нещата прости, като предлага само един план, въпреки че цените варират в зависимост от срока, за който сте се регистрирали. Ако плащате месечно, цената е 9,90 долара на месец, което е около средното за индустрията. Ако плащате за шест месеца напред, цената пада малко до 8,33 долара на месец, общо 50 долара. Но само за $ 9 допълнително можете да получите услуга на стойност една година, която работи до $ 4,92 на месец.

Таблица за цените на VPNArea.

Това не е лошо, когато го сравнявате с други доставчици с най-висок рейтинг, които прегледахме в миналото. Въпреки че, някои от тях предлагат по-дълги условия с още по-стръмни намаления, като дву- или тригодишните условия струват едва 3 долара на месец.

Когато закупувате план, ще имате възможност да добавите специален IP адрес за същия термин. Има девет държави, от които можете да избирате, като цените варират в зависимост от местоположението. Цените започват от 18 долара за шест месеца и 20 долара за едногодишен срок.

След като сте избрали плана си, имате редица опции за плащане, включително основни кредитни карти, PayPal, bitcoin и платформи за плащане, като AliPay и WebMoney. Възможността да плащате с криптовалута е плюс за потребителите, които са в неприкосновеност на личния живот, които биха искали да се регистрират възможно най-анонимно..

Повечето доставчици гарантират услугата си с обещание да ви върнат парите, ако не сте доволни. VPNArea ви предоставя седем дни, за да се възползвате от тази гаранция, което е доста тясно в сравнение с 30-дневните пробни периоди, предлагани от много конкуренти.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Регистрирайте се за годишния план и спестете $ 59. Това идва със седемдневна гаранция за връщане на парите.

Сървъри и производителност

VPNArea оперира сравнително малка мрежа от повече от 200 сървъра, обхващащи почти 70 страни. Въпреки че общият брой е малък, броят на държавите е приличен и списъкът включва места в Европа, Америка, Азия, Африка и Австралия / Океания. В Китай има дори сървърни местоположения, които не виждате твърде често.

VPNArea сървър карта.

Имате няколко опции, когато избирате между сървъри в настолния клиент и можете да ги организирате по отношение на предпочитани, специални сървъри и други. В приложението за iOS можете да ги преглеждате по азбучен ред или изброени по реда на скоростта.

Тествахме VPNArea сървъри, докато изпълняваме различни ежедневни задачи. Направихме някои общи сърфиране, стриймирахме HD видео, играхме онлайн игри и изтеглихме файлове за тестове за скорост.

Като цяло връзката беше надеждна. Преминаването между сървъри беше най-вече безболезнено, въпреки че имахме някои проблеми, особено когато се опитвахме да се свържем с географски отдалечени сървъри във Великобритания. Опитът за връзка ще отнеме много време, до момента (след около минута), където ще се откажем и опитаме друг сървър.

Имахме и ние проблеми при опит да се свържете със сървърите в САЩ в рамките на мобилното приложение. Показано е, че три са налични, но опитите за свързване не успяха след няколко секунди. Свързахме се с поддръжката на клиенти чрез чат на живо, но трябваше да бъде преместен на имейл разговор. В крайна сметка успяхме да се свържем, макар и след като трябваше да изтеглим още две приложения (повече за това по-долу).

Тествахме няколко сървъра в САЩ и Великобритания и успяхме да разглеждаме без забележими забавяния и поточно HD видео без буфериране. Освен това играхме онлайн игри без проблеми на всички тестови сървъри.

Производителност на тест за скорост на VPNArea

Когато провеждаме тестовете си за скорост, ние се опитваме да бъдем максимално емпирични. Тестовете се провеждат в Торонто и включват изтегляне на 100MB файл от сървър в Орегон. Ние тестваме VPN сървърите на три различни места (обикновено на запад в САЩ, източен щат и Великобритания) в три различни времена през деня.

За всеки момент провеждаме контролен тест без VPN връзка. Можете да видите резултатите, показани в boxplot по-долу, заедно с други VPN мрежи, които сме тествали по подобен начин. Средната скорост за всеки доставчик се показва от линията, където се срещат светло и тъмносините кутии. По-ниското е по-бързо. Разпространението на резултатите се обозначава с общия размер на кутията. По-малки означава по-последователни.

Преглед на VPNArea 2020

var divElement = document.getElementById ('viz1538588508649'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('обект') [0]; vizElement.style.width = '100%; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) +' пиксела "; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Както можете да видите от сюжета, VPNArea приковава някои големи скорости. За географски близките сървъри в САЩ скоростите бяха само с около 25% по-ниски от контролните. Нещата се забавиха доста за Обединеното кралство, но това е често срещано наблюдение, дори при най-високо оценените VPN и дори тогава скоростите не бяха ужасни. Сравнително малкият размер на кутията означава, че резултатите са сравнително последователни, така че знаете какво можете да очаквате.

Трябва да отбележим, че тези резултати могат да служат само като приблизителна индикация за това, което всъщност може да изпитате, когато използвате услугата. Нестабилността на интернет добавя фактор на случайността, така че тестовете трябва да се вземат със зърно сол. Те се изпълняват по време на използване на 60Mbps връзка, така че може да видите по-дълги времена на чакане с по-бавна връзка и потенциално по-малки или по-големи несъответствия.

Разблокира ли VPNArea Netflix и други популярни стрийминг сайтове?

Да, VPNArea може да деблокира Netflix и други стрийминг сайтове. За стрийминг тестваме различни сървъри за отблокиране на прословути строги сайтове, включително Netflix, Amazon Prime Video и BBC iPlayer.

Когато става въпрос за Netflix US, не трябва да имате проблем с достъпа до съдържание с настолния клиент на VPNArea. Той маркира конкретни сървъри за определени поточни платформи, така че е лесно да се идентифицира кой от тях да се използва. В настолното приложение можете да влезете в Специален в списъка на сървърите и изберете от няколко опции за стрийминг, като Netflix US е една от тях. Това работи безпроблемно за нас, но ние също изпробвахме няколко случайни американски сървъра и все още успяхме да деблокираме Netflix без проблеми.

Ще забележите и сървър на Netflix UK, който работи за отблокирането на британската библиотека Netflix. Повечето доставчици се фокусират само върху каталога на САЩ, така че е освежаващо да виждаме и британския.

Успяхме да деблокираме и Netflix в приложението за iOS, но само след продължително отстраняване на проблеми с поддръжка на клиенти.

Разблокирането на BBC iPlayer за BBC не беше проблем с помощта на специално маркирания сървър във Великобритания и ние получихме достъп до Amazon Prime Video с всички тествани от нас редовни сървъри (на запад в САЩ, на изток в САЩ и Великобритания).

VPNArea работи ли в Китай?

Да, VPNArea трябва да работи в Китай. По-рано споменахме „Stunnel“ сървърите и това са в основата на скрити сървъри, които затъмняват вашия трафик, така че да може да заобиколи дори най-силните защитни стени, включително Great Firewall of China.

Преминавайки към един от тези сървъри, би трябвало да можете да се насладите на достъп до безплатната мрежа, докато живеете или пътувате в Китай. Тези сървъри могат да се използват и в други ситуации, когато режимът на скритост е подходящ, например в училища или офиси, където мрежовите администратори се опитват да блокират VPN.

Имайте предвид, че поради допълнителното криптиране, тези сървъри ще бъдат по-бавни от нормалното, така че трябва да се използват само при абсолютно необходимост.

Сигурност и поверителност

VPNArea е базирана в България, страна, в която правителството има достъп до интернет дейност в реално време чрез доставчици на интернет услуги (ISP). Въпреки това, тъй като VPN не попадат в обхвата на правилата за запазване на данни, които трябва да се следват от интернет доставчиците, няма нужда от притеснения, ако доставчикът има солидна политика за незаписване.

Информация за поверителност на VPNArea.

Влизане

Както отбелязва на своя уебсайт, VPNArea не трябва да регистрира никакви метаданни. Всъщност този доставчик поддържа стриктна и ясна политика без регистрация: „Ние не следим, не записваме или съхраняваме регистрационни файлове за VPN активност на един клиент. Ние не следим, не записваме и не съхраняваме никакви дати за влизане, времеви марки, входящи и изходящи IP адреси, статистика на честотната лента или други идентифицируеми данни на всички VPN потребители, използващи нашите VPN сървъри. “

Това означава, че не е нужно да се притеснявате, че някоя от дейностите ви ще бъде проследена, или всички регистрационни файлове с метаданни, които могат да бъдат обвързани с вашия реален IP адрес. Нещо повече, VPNArea ви позволява да плащате с биткойни, което е още един плюс за поверителността.

Encryption

Тази услуга използва 256-битово AES криптиране с „военен клас“ по подразбиране OpenVPN протокол. Това е в комбинация с хеш на SHA256, 4 096-битови RSA ключове и перфектна секретност напред. Другият предлаган протокол е IKEv2, който използва 256-битово криптиране и SHA512 хеш. Този предлага бърза и сигурна алтернатива на OpenVPN и често се използва на мобилни устройства.

Защита от теч

Дори и най-силното криптиране не предлага пълна сигурност, ако има вероятност от течове. За щастие, VPNArea осигурява защита от течове IPv6, DNS и WebRTC. Те са активирани по подразбиране във версията за десктоп. Компанията притежава своите DNS сървъри което е още един плюс за поверителността.

В настолните приложения има превключвател за убийство, който ще прекъсне интернет връзката, ако VPN връзката се откаже, като попречи на всяка ваша информация да напусне шифрования тунел. Може да се включва и изключва в настолния клиент, но имайте предвид, че е деактивиран по подразбиране.

Допълнителни функции за сигурност

По-рано споменахме сървърите на Stunnel (стелт), но има още няколко допълнителни функции за сигурност, които си струва да бъдат споменати. VPNArea предлага двоен VPN, който изпраща вашия трафик през два VPN сървъра, предлагайки допълнителен слой на поверителност.

Можете също да включите блокирането на реклами и злонамерен софтуер, като използвате превключвателя в екрана с настройки на клиента за настолни компютри. Най-накрая Auto IP Changer функция (която трябва да е налична в настолните клиенти) ви позволява да контролирате колко често се променя вашият IP адрес. Изглежда обаче, че тази функция не е налична в клиента на Windows и досега поддръжката на клиентите не беше в състояние да ни помогне.

Настройка и интерфейс

За да започнете с услугата, след като се регистрирате за акаунт, можете да изтеглите съответното приложение за вашето устройство и да инсталирате. Когато влезете, ще намерите приложенията лесни за използване, макар и малко по-излъскани от тези, предлагани от други доставчици.

За целите на този преглед ние изпробвахме клиента на работния плот на Windows и приложението iOS.

работен плот

След като инсталирате и стартирате клиента на Windows, можете да въведете своите идентификационни данни и да изберете Списък на сървъри бутон, който да бъде отведен към главния екран. Тук можете да изберете да видите различни списъци на сървъри в отделни раздели, включително Всички сървъри, Препоръчано, Любими, P2P торенти, Специален, и Специализиран IP. Във всички списъци можете да видите натоварването на всеки сървър, обозначено с процента до името на сървъра.

Основен списък на сървърите на VPNArea.

Въпреки че повечето от списъците са доста обясняващи, един забележителен е този Специален раздел.

VPNArea специални сървъри.

Това ви показва сървърите, подходящи за конкретни сайтове за стрийминг, като сървър във Великобритания за деблокиране на BBC iPlayer на BBC и сървъри на САЩ и Великобритания, подходящи за гледане на Netflix. Други специални сървъри включват Double VPN и Stunnel.

Движете се, като щракнете Настройки в долната част на клиента ще бъдете отведени до един списък с опции. Можете или да превъртите надолу целия списък или да отидете до конкретна точка, като използвате раздели в горната част на клиента. Тази настройка е малко объркваща и е отклонение от това, което сме свикнали да виждаме в други приложения, където обикновено има няколко отделни раздела. Независимо от това, някои потребители може да се радват да видят всичко на едно място, така че не е нужно да превключвате раздели.

Настройки на VPNArea.

Първата настройка, която виждате, е Рекламен блок & Предотвратяване на злонамерен софтуер което е изключено по подразбиране. След това имате общи настройки, които ви позволяват да персонализирате вашите възможности за стартиране. Те включват неща като стартиране на приложението, когато стартирате компютъра си и се свържете с последния използван сървър.

Настройки за защита на VPNArea.

На следващо място, имате някои настройки за защита, включително опцията за регулиране на превключвателите за убийство и защита от течове на DNS и IPv6. Ще забележите, че има две опции за превключване на убийствата - едната използва защитната стена на Windows, за да блокира вашата интернет връзка, докато другата опция „ядрена“ деактивира изцяло вашата интернет връзка.

Можете също така да решите дали да превключите вашия протокол за връзка от UDP към TCP. Това понякога може да помогне за ускоряване на връзка или подправяне на такава, която иначе е блокирана. Друга удобна функция тук, която може да ви помогне при отстраняване на неизправности, е възможността за превключване на портове.

Това е свързано с приключването на основните опции в този настолен клиент. Както можете да видите, има с какво да си играете, въпреки че може да се показва по-удобен за потребителите начин. Има предоставени обяснения за определени характеристики, което ще бъде полезно за начинаещи.

Подвижен

В магазина за приложения на iOS нещата са малко объркващи като има две VPNArea приложения: единият с име „VPNArea“ и е описан като приложение „Производителност“, а другият с име „VPN: Бърз & Неограничена зона за VPN. ”Те изглежда са едно и също приложение, въпреки че единият изглежда леко датиран в сравнение с другия. Поискахме поддръжка на клиента кой да използва и те потвърдиха, че последният е правилният вариант, но не можаха да ни кажат защо има две.

По-късно, когато се натъкнахме на проблеми, свързани със сървър в САЩ, бяхме насочени към урок, който използва по-старото приложение. След ръководството открихме, че за да се свържем със сървър, трябваше също да инсталираме приложението OpenVPN Connect и да конфигурираме всеки сървър поотделно, което не е идеално. Накратко, докато новото приложение беше лесно за използване, нямаше американски сървъри, затова трябваше да използваме по-старата, по-малко удобна за използване версия.

След като влезете в приложението, главният екран ще ви уведоми дали сте свързани, към кой сървър сте свързан, вашия IP адрес и продължителността на сесията.

VPNArea мобилни екрани за вход.

В това приложение не се случва много, с изключение на списъка със сървъри. Когато зареждате списъка, тест за скорост се провежда за всеки сървър. Тези цифри показват времето за пинг за обратно пътуване или с други думи, времето, необходимо за отделни данни, за да пътува от вашето устройство до сървъра и обратно. Въпреки че този тест за закъснение може да бъде полезен, той всъщност не показва размера на честотната лента и скоростта на изтегляне, която ще получите веднъж свързана. Това се случва всеки път, когато отворите списъка, въпреки че не е необходимо да чакате тестовете, преди да изберете сървър.

VPNArea екрани за мобилни сървъри.

Можете да преминете към скорост раздел, за да видите сървърите в зависимост от скоростта. В списъците ще видите специални поточни сървъри за достъп до съдържание от сайтове като Netflix и BBC iPlayer, въпреки че не можете да ги видите в техния собствен списък, както в настолния клиент.

В приложението има меню, но няма действителни опции за настройки. Всичко на всичко това е по-слабо и в сравнение с версията за десктоп и някои напреднали потребители ще пропуснат повече опции. Плюс това, според нашия опит, най-новата версия на приложението нямаше налични американски сървъри, така че ще бъде безполезна за много потребители.

Обслужване на клиенти

Ако имате нужда от помощ с услугата VPNArea, имате няколко възможности. Има страница с често задавани въпроси, въпреки че тук няма отговори на много въпроси, така че може да не намерите това, което търсите. Не можахме да намерим ръководства или ръководства, които са типични предложения на страници за поддръжка на VPN. Те може да са налични, но ако е така, те не са лесно разположени.

Има 24/7 чат на живо, което трябва да е чудесно, ако търсите бърз отговор. въпреки това, представителите на чата на живо не можаха да отговорят на основни въпроси относно функциите за сигурност или да ни помогне при проблеми със сървъра и проблем с липсваща функция. Във всеки случай бяхме насочени към „старши колега за поддръжка“.

Времето за отговор при имейл варира от по-малко от час до девет часа, така че като се вземат предвид нашите времена за отговор, както и много напред и назад, беше необходимо дълго време за отстраняване на различните проблеми.

присъда

Като цяло VPNArea даде прилично представяне. Привързваше бързи скорости и лесно успяхме отблокирайте множество стрийминг услуги, включително Netflix САЩ и Великобритания, Amazon Prime Video и BBC iPlayer, което прави настолния клиент чудесен вариант за стриймъри. С разрешената P2P, неограничената честотна лента и солидната политика за поверителност, това е солиден избор и за torrenters.

Общата поддръжка на клиенти липсваше като цяло и чатът на живо може да бъде значително подобрен. По подобен начин приложенията могат да използват малко преработка, тъй като не са били най-удобната за използване и мобилната версия е била оскъдна. И накрая, имаше някои проблеми с връзката с определени сървъри както в настолните, така и в мобилните версии, които могат да станат много смущаващи.

Посетете VPNArea

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − 85 =

Adblock
detector