Pregled VPNArea 2020

Ova usluga sa sjedištem u Bugarskoj može biti relativno mala, ali može ponuditi mnogo toga. Bez obzira želite li pregledavati, strujati ili bujice, VPNArea obećava da ćete se pokriti.

Testirali smo ovu VPN uslugu kako bismo otkrili je li zaista u skladu s tvrdnjama da je brz i siguran VPN i vrijedi li novca. U ovom ćete pregledu saznati sve što trebate znati kako biste lakše odlučili je li to pravi VPN za vas.

Osnove

VPNArea planovi omogućuju vam pristup više od 200 poslužitelja u 69 zemalja, s nekim specijaliziranim za specifične zadatke, poput dvostrukog VPN-a ili strujanja određenih usluga. Ovaj davatelj nudi aplikacije za sve glavne operativne sustave, uključujući MacOS, Windows, iOS i Android. Može se postaviti i s Linuxom i nekim usmjerivačima, iako nema puno dokumentacije za podršku za ručnu konfiguraciju. Za postavljanje usmjerivača razmislite o kupnji unaprijed konfiguriranog VPNArea usmjerivača putem FlashRoutera.

Jedinstveni plan omogućava vam istovremeno povezivanje šest uređaja, što je jedan bolji od industrijskog standarda od pet. VPNArea čak potiče dijeljenje računa, tako da ne morate brinuti da li će vaš račun biti zatvoren ako ga odlučite podijeliti s prijateljima ili obitelji.

Usluga čuva vaše podatke sigurnim s jakim sigurnosnim značajkama, uključujući 256-bitnu enkripciju, savršenu tajnu naprijed i zaštitu od curenja DNS, IPv6 i WebRTC. Omogućuje P2P, pa će uz velike brzine, neograničenu propusnost i solidnu politiku privatnosti torrenteri vjerojatno biti sretni s VPNArea.

cijena

Ovaj pružatelj stvari čini jednostavnima nudeći samo jedan plan, iako cijene variraju ovisno o terminu na koji se prijavite. Ako plaćate mjesečno, cijena iznosi 9,90 USD mjesečno, što je otprilike prosjek u industriji. Ako plaćate unaprijed šest mjeseci, cijena pada malo na 8,33 dolara mjesečno, ukupno 50 dolara. Ali za samo 9 dolara dodatnih, možete dobiti uslugu vrijednu godinu dana, a to je 4,92 USD mjesečno.

VPNArea tablica cijena.

To nije loše ako ga uspoređujete s drugim najbolje ocijenjenim davateljima koje smo pregledali u prošlosti. Iako neki nude dulje termine s još strmijim popustima, a dvogodišnje ili trogodišnje termine koštaju čak 3 USD mjesečno.

Kada kupite plan, imat ćete mogućnost dodati namjenski IP za isti termin. Postoji devet zemalja koje možete birati s cijenama koje se razlikuju ovisno o lokaciji. Cijene počinju od 18 dolara za šest mjeseci, a 20 za razdoblje od godinu dana.

Nakon što odaberete svoj plan, na raspolaganju vam je čitav niz opcija plaćanja, uključujući glavne kreditne kartice, PayPal, bitcoin i platforme plaćanja poput AliPay i WebMoney. Mogućnost plaćanja kripto valutama plus je za korisnike koji brinu o privatnosti koji se žele prijaviti što je moguće anonimnije..

Većina pružatelja usluga jamči njihovu uslugu uz obećanje da će vam vratiti novac ako niste zadovoljni. VPNArea vam daje sedam dana da iskoristite ovu garanciju, što je prilično usko u odnosu na 30-dnevna probna razdoblja koja nude mnogi konkurenti.

PROČITANJE ČITALA: Prijavite se za godišnji plan i uštedite 59 dolara. Ovo dolazi sa sedmodnevnom garancijom povrata novca.

Poslužitelji i performanse

VPNArea ima relativno malu mrežu od više od 200 poslužitelja koji se protežu u gotovo 70 zemalja. Iako je ukupni broj malen, broj zemalja je pristojan i na popisu se nalaze lokacije u Europi, Americi, Aziji, Africi i Australiji / Oceaniji. U Kini postoje čak i lokacije poslužitelja, koje ne vidite previše često.

Mapa VPNArea poslužitelja.

Ako odaberete između poslužitelja u stolnom klijentu, na raspolaganju vam je nekoliko opcija i možete ih organizirati u obliku favorita, posebnih poslužitelja i još mnogo toga. U aplikaciji za iOS možete ih vidjeti abecednim redom ili po popisu po brzini.

Ispitali smo VPNArea poslužitelje tijekom obavljanja različitih svakodnevnih zadataka. Obavili smo općenito pregledavanje, strujali HD video zapise, igrali online igre i preuzimali datoteke za brzinske testove.

Općenito, veza je bila pouzdana. Prebacivanje između poslužitelja uglavnom je bilo bezbolno, mada smo imali nekih problema, posebno pri pokušaju povezivanja s geografski udaljenim poslužiteljima u Velikoj Britaniji. Pokušaj povezivanja trebao bi dugo vremena, sve do točke (nakon otprilike minute) gdje bismo odustali i isprobali drugi poslužitelj.

Imali smo i mi problemi pri pokušaju povezivanja s američkim poslužiteljima unutar mobilne aplikacije. Pokazalo se da su dostupna tri, ali pokušaji povezivanja nisu uspjeli nakon nekoliko sekundi. Kontaktirali smo korisničku podršku putem live chat-a, ali morali smo premjestiti na razgovor putem e-pošte. Konačno smo se uspjeli povezati, iako smo morali preuzeti još dvije aplikacije (više o tome u nastavku).

Testirali smo nekoliko poslužitelja u SAD-u i Velikoj Britaniji te smo mogli pregledavati bez primjetnih usporavanja i strujati HD video zapise bez punjenja. Igrali smo i online igre bez ikakvih problema na svim testnim poslužiteljima.

Performanse brzine VPNArea

Kad izvodimo svoje testove brzine, trudimo se biti što je moguće više empirijski. Testovi se izvode u Torontu i uključuju preuzimanje 100MB datoteke s poslužitelja u Oregonu. VPN servere testiramo na tri različita mjesta (obično na zapadu SAD-a, u istoku SAD-a i Velikoj Britaniji) u tri različita vremena tijekom dana.

Za svaku vremensku točku provodimo kontrolni test bez VPN veze. Rezultate možete vidjeti u boxplotu ispod, zajedno s ostalim VPN-ovima koje smo testirali na sličan način. Srednja brzina za svakog davatelja usluga prikazana je linijom na kojoj se susreću svijetlo i tamnoplavi okviri. Niže je brže. Raspodjela rezultata označena je ukupnom veličinom okvira. Manji znači dosljedniji.

Pregled VPNArea 2020

var divElement = document.getElementById ('viz1538588508649'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('objekt') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'piksela'; var scriptElement = document.createElement ('skripta'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Kao što možete vidjeti iz zazora, VPNArea prikopčava neke velike brzine. Za zemljopisno bliske servere u SAD-u, brzine su bile samo oko 25% sporije od kontrolnih. Stvari su se dosta usporile za Veliku Britaniju, ali ovo je uobičajeno promatranje, čak i s najbolje ocijenjenim VPN-ovima, pa čak ni tada brzine nisu bile strašne. Relativno mala veličina kutije znači da su rezultati prilično dosljedni, tako da znate što možete očekivati.

Treba napomenuti da ovi rezultati mogu poslužiti samo kao približni pokazatelj onoga što biste mogli stvarno doživjeti kada koristite uslugu. Volatilnost interneta dodaje faktor slučajnosti, pa bi se testovi trebali uzimati sa zrnom soli. Pokrećeni su tijekom upotrebe veze od 60Mbps, tako da ćete možda vidjeti dulja vremena čekanja s sporijom vezom i potencijalno manja ili veća odstupanja..

Otključava li VPNArea Netflix i druge popularne web stranice za strujanje?

Da, VPNArea može deblokirati Netflix i druge web stranice za strujanje. Za streaming testiramo razne poslužitelje za deblokiranje notorno strogih web mjesta, uključujući Netflix, Amazon Prime Video i BBC iPlayer.

Kada je riječ o Netflix US-u, trebali biste imati problema s pristupom sadržaju s klijentom stolnog računala VPNArea. Označava određene poslužitelje za određene streaming platforme, tako da je lako prepoznati koji od njih treba koristiti. U aplikaciji za radnu površinu možete ući u poseban karticu popisa poslužitelja i birajte između nekoliko opcija struje, a Netflix US je jedan od njih. To je za nas radilo neprimjetno, ali isprobali smo i nekoliko slučajnih američkih servera te smo i dalje mogli bezblokirati Netflix..

Primjetit ćete i Netflix UK poslužitelj, a ovaj je radio na deblokiranju britanske Netflix knjižnice. Većina dobavljača fokusira se samo na američki katalog, tako da je i osvježavajuće vidjeti britanski katalog.

Netflix smo mogli i deblokirati u aplikaciji za iOS, ali tek nakon dužeg rješavanja problema s korisničkom podrškom..

Deblokiranje BBC iPlayera bez problema je koristilo posebno označeni britanski poslužitelj, a Amazon Prime Video pristupili smo svim redovitim poslužiteljima koje smo testirali (na zapadu SAD-a, u istoku SAD-a i Velikoj Britaniji).

Radi li VPNArea u Kini?

Da, VPNArea bi trebala raditi u Kini. Ranije smo spomenuli "Stunnel" servere i to su u osnovi prikriveni serveri koji zamagljuju vaš promet tako da može zaobići čak i najjače firewall, uključujući Kineski veliki vatrozid..

Prelaskom na jedan od ovih poslužitelja, trebali biste moći uživati ​​u besplatnom webu dok živite ili putujete u Kini. Ovi se poslužitelji mogu koristiti i u drugim situacijama kada je prikriveni način prikladan, primjerice u školama ili uredima u kojima mrežni administratori pokušavaju blokirati VPN-ove.

Imajte na umu da će zbog dodatne enkripcije ovi poslužitelji biti sporiji od uobičajenih, pa ih treba koristiti samo ako su apsolutno potrebni.

Sigurnost i privatnost

VPNArea je sa sjedištem u Bugarskoj, zemlji u kojoj vlada ima pristup internetu u stvarnom vremenu putem davatelja internetskih usluga (ISP). No, budući da VPN-ovi nisu u skladu s pravilima čuvanja podataka kojih se moraju pridržavati davatelji internetskih usluga, nema potrebe za zabrinutošću ako davatelj ima čvrstu politiku nepojavljivanja podataka.

Podaci o privatnosti VPNArea.

sječa drveta

Kao što napominje na svojoj web stranici, VPNArea ne mora uopće bilježiti nikakve metapodate. Doista, ovaj davatelj održava stroga i jasna pravila o nepostojanju dnevnika: "Ne nadgledamo, ne bilježimo ili ne pohranjujemo zapisnike za bilo koju VPN aktivnost jednog korisnika. Ne nadgledamo, ne bilježimo ili ne pohranjujemo bilo kakve datume prijave, vremenske oznake, dolazne i odlazne IP adrese, statistiku propusnosti ili bilo koje druge identificirajuće podatke svih VPN korisnika koji koriste naše VPN poslužitelje. "

To znači da ne morate brinuti da se neka aktivnost prati, ili bilo kakve zapise metapodataka koji se mogu vezati za vašu stvarnu IP adresu. Štoviše, VPNArea vam omogućuje plaćanje putem bitcoina, što je još jedan plus za privatnost.

Šifriranje

Ova usluga koristi 256-bitna AES enkripcija vojnog stupnja prema zadanom OpenVPN protokolu. To je u kombinaciji s SHA256 hash-om, 4.096-bitnim RSA ključevima i savršenom tajnošću naprijed. Drugi ponuđeni protokol je IKEv2 koji koristi 256-bitnu enkripciju i SHA512 hash. Ovaj nudi brzu i sigurnu alternativu OpenVPN-u i često se koristi na mobilnim uređajima.

Zaštita od curenja

Čak i najjača enkripcija ne nudi potpunu sigurnost ako postoji mogućnost curenja. Srećom, VPNArea pruža zaštitu od propuštanja IPv6, DNS i WebRTC. One su prema inačici omogućene u radnoj verziji. Tvrtka posjeduje svoje DNS poslužitelje što je još jedan plus za privatnost.

U aplikacijama za radnu površinu postoji prekidač za zaustavljanje, koji će prekinuti internetsku vezu ako VPN veza padne, sprečavajući da bilo koji od vaših podataka napusti šifrirani tunel. Možete ga uključiti i isključiti u klijentu za stolna računala, ali imajte na umu da je onemogućeno prema zadanim postavkama.

Dodatne sigurnosne značajke

Ranije smo spomenuli Stunnel (stealth) servere, no postoji još par dodatnih sigurnosnih značajki koje vrijedi spomenuti. VPNArea nudi dvostruki VPN koji vaš promet šalje putem dva VPN servera, nudeći dodatni sloj privatnosti.

Također možete uključiti blokiranje oglasa i zlonamjernog softvera pomoću prekidača na zaslonu s postavkama klijenta za radnu površinu. Napokon Auto IP Changer značajka (koja bi trebala biti dostupna klijentima za stolna računala) omogućuje vam kontrolu koliko često se vaša IP adresa mijenja. Međutim, čini se da ova značajka nije dostupna u Windows klijentu, a za sada nam korisnička podrška nije mogla pomoći.

Postavljanje i sučelje

Da biste započeli s uslugom, nakon što se prijavite za račun, možete preuzeti odgovarajuću aplikaciju za svoj uređaj i instalirati. Kad se prijavite, naći ćete aplikacije jednostavne za upotrebu, iako su malo manje polirane od onih koje nude drugi davatelji usluga.

U svrhu ovog pregleda isprobali smo Windows desktop klijent i iOS aplikaciju.

Desktop

Nakon što instalirate i pokrenete Windows klijent, možete unijeti svoje vjerodajnice i odabrati Popis poslužitelja gumb za prelazak na glavni zaslon. Ovdje možete odabrati prikaz različitih popisa poslužitelja u zasebnim karticama, uključujući Svi poslužitelji, Preporučeni, Omiljene, P2P torenti, poseban, i Namjenski IP. Na svim popisima možete vidjeti opterećenje na svakom poslužitelju, označeno postotkom pored naziva poslužitelja.

Popis glavnih poslužitelja VPNArea.

Iako je većina popisa prilično samorazumljiva, jedan je značajan onaj poseban kartica.

VPNArea posebni poslužitelji.

To vam pokazuje poslužitelje prikladne za određene web stranice za streaming, kao što su britanski poslužitelj za deblokiranje BBC iPlayera i američki i britanski poslužitelji koji su prikladni za gledanje Netflixa. Ostali posebni poslužitelji uključuju Double VPN i Stunnel.

Pomicanje dalje klikom postavke pri dnu klijenta, bit ćete preusmjereni na jedan popis opcija. Možete se pomicati prema cijelom popisu ili se kretati do određene točke pomoću kartica na vrhu klijenta. Ovo je postavljanje malo zbunjujuće i odstupa od onoga što smo navikli vidjeti u drugim aplikacijama, gdje obično postoji više zasebnih kartica. Bez obzira na to, neki korisnici će možda rado vidjeti sve na jednom mjestu tako da ne morate prebacivati ​​kartice.

Postavke VPNArea.

Prva postavka koju vidite je Blokada oglasa & Sprječavanje zlonamjernog softvera koji je prema zadanim postavkama isključen. Tada imate opće postavke koje vam omogućavaju da prilagodite svoje mogućnosti pokretanja. To uključuje stvari poput pokretanja aplikacije prilikom pokretanja računala i povezivanja s posljednjim korištenim poslužiteljem.

Postavke sigurnosti VPNArea.

Zatim imate neke sigurnosne postavke, uključujući opciju za podešavanje prekidača za uklanjanje i zaštitu od propuštanja DNS i IPv6. Primijetit ćete da postoje dvije mogućnosti prebacivanja prekida - jedna koristi Windows vatrozid za blokiranje vaše internetske veze, dok druga opcija "Nuklearna" u potpunosti onemogućuje internetsku vezu..

Također možete odlučiti želite li svoj protokol povezivanja prebaciti s UDP-a na TCP. To ponekad može ubrzati vezu ili krivotvoriti onu koja je inače blokirana. Još jedna ovdje korisna značajka koja vam može pomoći u rješavanju problema je mogućnost prebacivanja portova.

Upravo o tome se zaključuju glavne mogućnosti unutar ovog klijenta. Kao što vidite, može se igrati s puno toga, iako bi to moglo biti prikazano na način koji je korisniji. Tamo su objašnjenja za određena obilježja, što će biti korisno početnicima.

Mobilni

U trgovini aplikacijama za iOS stvari su pomalo zbunjujuće kao postoje dvije VPNArea aplikacije: jedan je nazvan "VPNArea" i opisan kao "Productivity" aplikacija, a drugi pod nazivom "VPN: Fast & Neograničeno područje VPN-a. "Čini se da su u osnovi ista aplikacija, iako jedan djeluje pomalo datirano u usporedbi s drugim. Zatražili smo korisničku podršku koju da koristimo i potvrdili su da je potonja prava opcija, ali nisu nam mogli reći zašto postoje dvije.

Kasnije, kad smo naišli na probleme vezane za američki poslužitelj, preusmjereni smo na udžbenik koji je koristio stariju aplikaciju. Slijedom vodiča otkrili smo da smo za spajanje na poslužitelj također morali instalirati aplikaciju OpenVPN Connect i konfigurirati svaki poslužitelj pojedinačno, što nije idealno. Ukratko, dok je nova aplikacija bila jednostavna za korištenje, nije bilo dostupnih američkih poslužitelja, pa smo umjesto toga morali koristiti stariju, manje prilagođenu verziju.

Ako krenete, nakon što se prijavite u aplikaciju, glavni zaslon će vam reći jeste li povezani, na koji poslužitelj ste povezani, svoju IP adresu i trajanje sesije..

VPNArea zasloni za prijavu na mobilne uređaje.

U ovoj se aplikaciji ne događa puno, osim na popisu poslužitelja. Kada učitavate popis, testira se brzina za svaki poslužitelj. Ti brojevi označavaju vrijeme ping-a u suprotnom smjeru ili, drugim riječima, količinu vremena koje je potrebno da pojedini podaci putuju s vašeg uređaja na poslužitelj i natrag. Iako ovaj test latencije može biti koristan, zapravo ne označava količinu propusne širine i brzinu preuzimanja koju ćete jednom povezati. To se događa svaki put kada otvorite popis, iako ne morate čekati testove prije nego što odaberete poslužitelj.

Zasloni mobilnog poslužitelja VPNArea.

Možete se prebaciti na Ubrzati karticu za prikaz poslužitelja redoslijedom brzine. Na popisima ćete vidjeti posebne poslužitelje za strujanje koji pristupaju sadržajima s web lokacija poput Netflixa i BBC iPlayera, iako ih ne možete vidjeti na njihovom popisu kao na desktop klijentu.

Unutar aplikacije postoji izbornik, ali nema stvarnih opcija postavki. Sve u svemu, ovo je manje naporno u usporedbi s verzijom za radnu površinu pa će neki napredni korisnici propustiti više opcija. Osim toga, prema našem iskustvu, najnovija inačica aplikacije nije imala američke poslužitelje, tako da će mnogim korisnicima biti beskorisna.

Služba za korisnike

Ako vam je potrebna pomoć za VPNArea uslugu, imate nekoliko opcija. Postoji stranica s često postavljenim pitanjima, iako ovdje nije odgovoreno puno pitanja pa možda nećete pronaći ono što tražite. Nismo mogli pronaći vodiče ili vodiče, koji su tipična ponuda na VPN stranicama podrške. Oni mogu biti dostupni, ali ako jesu, nisu ih lako pronaći.

Postoji 24/7 chat uživo, što bi trebalo biti sjajno ako tražite brzi odgovor. Međutim, predstavnici chat uživo nisu mogli odgovoriti na osnovna pitanja o sigurnosnim značajkama ili za pomoć kod problema s poslužiteljem i problema s nedostajućom značajkom. U svakom smo slučaju bili upućeni na „starijeg kolega za podršku“.

Vremena odgovora putem e-pošte kretala su se od manje od jednog sata do devet sati, pa je uzimajući u obzir naša vremena odgovora, kao i mnoštvo poteza i naprijed, trebalo dugo vremena da riješimo različita pitanja.

Presuda

Općenito, VPNArea je dala pristojne performanse. Vezivale su velike brzine i lako smo to mogli deblokirati višestruke streaming usluge uključujući Netflix US i UK, Amazon Prime Video i BBC iPlayer, što čini desktop klijenta odličnom opcijom za streamers. S dozvoljenom P2P, neograničenom propusnošću i čvrstom politikom privatnosti ovo je dobar izbor i za torrentere.

Korisnička podrška u cjelini je nedostajala, a chat uživo bi se mogao uvelike poboljšati. Slično tome, aplikacije bi mogle koristiti malu nadogradnju jer nisu bile najprikladnije za korisnika, a mobilna verzija bila je rijetka. Konačno, bilo je problema s povezivanjem s određenim poslužiteljima i u desktop i u mobilnim verzijama, što bi moglo postati vrlo frustrirajuće.

Posjetite VPNArea

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 27

Adblock
detector