Pregled zaštitne točke (2020.)

Posljednji put kada sam opsežno testirao Premium VPN uslugu Hotspot Shield, bilo mi je dobro, ali još uvijek je bio daleko od toga da budem smatran najbolje ocijenjenim pružateljem usluge.


Istaknuta pitanja uključivala su lošu politiku privatnosti, ograničen broj lokacija poslužitelja i nemogućnost deblokiranja Netflixa.

Od tada tvrtka obnavlja svoju uslugu, uključujući širenje mreže i prilagođavanje vlasničkog protokola.

No jesu li se stvari toliko promijenile?

Nestrpljivo želim vidjeti točno koliko je ovaj VPN došao. Da bih vam pomogao da odlučite isplati li bacati svoj novac, u svom pregledu za 2019. godinu temeljito sam testirao VPN uslugu Hotspot Shield..

Prije nego što uđemo u detalje, evo kratkog pregleda ključnih podataka i rezultata zabilježenih tijekom moje procjene Hotspot Shield-a. Imajte na umu da iako Hotspot Shield nudi ograničenu besplatnu verziju, Usredotočit ću se na Premium (plaćenu) uslugu u ovom pregledu.

Ključni podaci o zaštitnoj tački Hotspot

OPĆI RANK: # 4 od 42 VPNS

Ubrzati

Prosječna brzina *:

Podrška za video streaming:

streaming

Netflix:

Ostale usluge struje:

sigurnosti

Vrsta šifriranja:

Ubojiti prekidač:

Pravila prijavljivanja:

protokoli:

Vrijednost za novac

Najniži mjesečni trošak:

Povrat novca zagarantovan:

Web stranica

Ocjena: 9 / 10Pročitajte više
29 Mbps
4K UHD
Ocjena: 9 / 10Pročitajte više
Da
Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, ITV Hub
Ocjena: 8 / 10Pročitajte više
256-bitni AES sa savršenom tajnošću unaprijed
Da
IP adresa zabilježena u trajanju sesije
Katapult Hydra
Ocjena: 8 / 10Pročitajte više
$ 2,99
45 dana
www.hotspotshield.com

* Prosječna brzina na više globalnih lokacija na temelju višestrukih testova brzine dnevno.

Posljednjih nekoliko mjeseci koristim Hotspot Shield da vidim kako se uspoređuje s drugim VPN-ovima koje sam testirao. Osim što ga koristim za pretraživanje interneta, uslugu sam stavio kroz svoje uobičajeno strogo testiranje uključujući:

 • Ispitivanja brzine
 • Sposobnost strujanja
 • Ispitivanja nepropusnosti (WebRTC i DNS)
 • Kompetentnost i brzina korisničke podrške
 • Pravila o privatnosti i uvjeti provjere usluga

…i mnogo više!

Kada je u pitanju brzina, Hotspot Shield tvrdi da je najbrži u industriji, ali naravno, mnogi konkurenti iznose slične tvrdnje. Sviđa mi se izazov i želio sam doći do dna jesu li tvrdnje u ovom slučaju zaista istinite ili ne.

Pored toga, spremio sam odgovoriti na sljedeća goruća pitanja:

 • Je li Hotspot Shield poboljšao svoju politiku privatnosti?
 • Mogu li ga koristiti za deblokiranje streaming web mjesta poput Netflixa, BBC iPlayera i Amazon Prime Video?
 • Da li Hotspot Shield nudi vrijednost za novac?
 • Kako se sigurnosne značajke Hotspot Shielda uspoređuju s onima drugih najbolje ocijenjenih davatelja usluga?

… Plus puno više o ovoj popularnoj usluzi.

Hotspot Shield koristio sam i na mobilnom i na radnom stolu kako bih osigurao da imam cjelokupno korisničko iskustvo i da vam pružim sve što trebate znati o usluzi. Provjerite moj pregled, prednosti i nedostatke u nastavku, ako samo trebate brzo saznati može li ova usluga biti za vas.

Pregled zaštitne točke

Hotspot Shield siguran je VPN idealan za strujanje. Ima tonu mogućnosti lokacije, odličan je za deblokiranje i brze brzine. Ovaj davatelj ima upitna pravila za prijavu, pa možda i nije najbolji za bujice. To bi mogla biti dobra opcija za korisnike u Kini.

Pro i slabe točke Hotspot Shield

Evo nekih ključnih prednosti i nedostataka otkrivenih tijekom korištenja ove usluge. Više detalja možete pronaći u nastavku.

Pros:

 • Izvrsne brzine
 • Ekspanzivna mreža poslužitelja
 • Deblokira Netflix i ostale web stranice
 • Istovremeno povežite 5 uređaja
 • 45-dnevna garancija povrata novca
 • Može raditi u Kini

Cons:

 • Nema podrške za Linux ili usmjerivače
 • Podrška korisnicima
 • Nema plaćanja kriptovalutama
 • Prošli problemi s privatnošću

Brzina: Koliko je brz Hotspot Shield?

Oznaka Hotspot Shielda je "Najbrža i najsigurnija VPN usluga." Do sigurnosnog dijela doći ću kasnije, ali prvo, razmotrimo ovu tvrdnju o brzini.

Prije nego što otkrijem svoje rezultate ispitivanja, vrijedno je napomenuti da se VPN testovi brzine trebaju uzeti s dozom soli.

Moja uobičajena metoda ispitivanja koristi virtualni stroj. Međutim, to ne funkcionira s vlasničkim protokolom Hotspot Shield-a, pa sam se morao slagati s internetskim uređajem za ispitivanje brzine. Ovo se koristi u većini publikacija za pregled VPN-a i dalje će pružiti dobru predodžbu o brzini Hotspot Shielda u usporedbi s onima kada ne koristite VPN.

Ispitivanje brzine za Hong Kong poslužitelj.

Koristila sam vezu od 60 Mbps u Sjevernoj Americi za mjerenje brzina preuzimanja različitih poslužitelja. Testirao sam tri lokacije VPN poslužitelja - Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjedinjene Države i Hong Kong - na tri različita vremena tijekom dana. Vremena ispitivanja bila su najmanje četiri sata.

Pa kako je izmjerio Hotspot Shield?

Nema VPNUK ServerUS ServerHK poslužitelja
9:00 EST 34 Mbps 11 Mbps 21 Mbps 26 Mbps
15:00 EST 43 Mbps 36 Mbps 43 Mbps 45 Mbps
21:00 EST 30 Mbps 27 Mbps 25 Mbps 28 Mbps

Kao što vidite, Hotspot Shield pokazao se prilično dobro u brzinskim testovima. Imala je prosječnu brzinu od 29 Mbps, što je samo 7 Mbps sporije od prosječne brzine ako se ne koristi VPN. Jedan anomalan rezultat dogodio se kada je spojen na UK poslužitelj oko 14:00 BST, pri čemu je brzina iznosila samo jednu trećinu kontrolne brzine. To nije neobično za vidjeti, posebno kod poslužitelja koji su geografski udaljeni od mjesta testiranja.

Možda je najistaknutije da je par testova pokazao brzinu bržu od kontrole. To znači da je povezivanje s Hotspot Shieldom zapravo poboljšalo brzinu moje veze (iako vrlo neznatno) u nekim slučajevima.

To se čini nevjerojatnim s obzirom da bi se brzine u teoriji trebale usporiti dok su spojene na VPN poslužitelj. Napokon, promet mora biti šifriran i proći kroz dodatni poslužitelj, pa zakoni fizike sugeriraju da ubrzanje ne bi bilo moguće.

Prema Hotspot Shieldu, sve se svodi na vlasnički protokol tvrtke Catapult Hydra. Ovo je jedini protokol koji se nudi u usluzi, a iako nije open source, koristi ga nekoliko uglednih tvrtki za cyber-sigurnost, uključujući McAfee i Bitdefender.

Prema web mjestu Hotspot Shield:

Jedinstvenost protokola koji mu daje veliku izvedbenu prednost je kako se korisni teret isporučuje unutar zaštićenih tunela između klijenta i poslužitelja..

A evo isječka u vezi s Katapult hidrom sa stranica FAQ o Hotspot Shieldu:

Ne šifriramo ni na koji način, ali značajno utječemo na performanse kako bismo korisnicima i tvrtkama osigurali najbržu VPN tehnologiju na svijetu..

Podaci katapultne hidre.

Vrijedi napomenuti da sam vidio slične rezultate prošli put kada sam testirao uslugu, pa vjerovatno nije točan.

Za datu lokaciju trebali biste se automatski povezati s najbržim poslužiteljem. Mnogi VPN-ovi prikazuju vam najbrže poslužitelje za vašu lokaciju ili navode brzinu ping-a (označavajući kašnjenje) za svaki poslužitelj, ali to ovdje nije slučaj..

Ako se povežete sa američkim poslužiteljem, možete odabrati grad. Odabir zemljopisno bliskog poslužitelja općenito bi vam trebao omogućiti bržu vezu.

Popis poslužitelja Hotspot Shield.

Prebacivanje između poslužitelja je vrlo brzo, obično traje samo nekoliko sekundi. Sam bio u mogućnosti tok HD 1080p video koristeći različite servere bez ikakvih problema. Tijekom pregledavanja nisam primijetio nikakvo usporavanje usporavanja, a nije zabilježen nijedan pad veze.

Primjetite to ovi testovi služe samo kao opći vodič što biste mogli vidjeti kada koristite uslugu. Nasumična priroda interneta i brojni čimbenici koji mogu utjecati na brzinu znače da možete vidjeti vrlo različite rezultate.

Aplikacije: Na kojim će uređajima raditi Hotspot Shield?

Hotspot Shield nudi aplikacije za sve glavne operativne sustave, uključujući Windows, MacOS, iOS i Android. Postoji i proširenje za Chrome, ali to samo šifrira promet u vašem pregledniku, a ostale aplikacije na vašem uređaju su izložene.

Istovremeno možete spojiti do pet uređaja pod jednim plaćenim planom. Svaki će uređaj imati pristup svim 3200+ poslužiteljima Hotspot Shielda koji su raspoređeni u više od 70 zemalja.

Općenito, aplikacije su moderne i prilagođene korisnicima. Aplikacija za radnu površinu ima samo jedan zaslon s postavkama, što je izvrsno za početnike, ali znači da postoje ograničene mogućnosti za napredne korisnike.

Jedna besmislena i pomalo neugodna nijansa je da se morate povezati s poslužiteljem prije nego što možete prebaciti poslužitelje. Prema zadanim postavkama bit ćete povezani s poslužiteljem na posljednjoj lokaciji koju ste odabrali, a kada je povežete, moći ćete pristupiti padajućem popisu za odabir nove lokacije.

To je isto u mobilnim i desktop aplikacijama. Aplikacija za mobilne uređaje u dizajnu je slična klijentu za stolna računala, ali zaslon s postavkama ima samo jednu mogućnost: Nesigurna veza. Ovo je značajka automatske zaštite WiFi. Kad je omogućen, vaš će se uređaj automatski povezati s VPN-om kada se povežete s nesigurnom wifi mrežom (onom koja ne zahtijeva lozinku).

Sučelje mobilne aplikacije Hotspot Shield.

Iako vrlo malo VPN-a nudi Linux aplikaciju, većina nudi upute za postavljanje Linuxa. Međutim, Hotspot Shield kaže da ne nudi podršku za Linux pa će ti korisnici morati potražiti drugdje.

Ne postoji ni podrška za konfiguraciju usmjerivača. Većina vrhunskih pružatelja usluga daje vam mogućnost da kupite unaprijed konfigurirani usmjerivač ili ručno konfigurirate usmjerivač s VPN-om, ali Hotspot Shield ne nudi nijednu od ovih opcija.

Streaming, Netflix i Kodi

Radi li Hotspot Shield s Netflixom?

Da!

Štit za žarište lako deblokira Netflix US, Netflix UK i nekoliko drugih knjižnica. Testirao sam ga s nekoliko američkih poslužitelja, uključujući one smještene u Chicagu, Portlandu i Miamiju, i svi su radili bez problema.

Za mnoge pružatelje VPN morate pitati korisničku podršku koji poslužitelj treba koristiti. Iako ovo nije previše gnjavaže, lijepo je ne proći kroz taj dodatni korak.

Netflix stranica.

Uz američki Netflix, Hotspot Shield pouzdano deblokira katalog Velike Britanije. Ostale su zemlje pogođene i promašene. Švedska i Španjolska radile su za mene dok su Australija i Kanada dostavljale pogreške.

Želite li strujati s drugih web lokacija? Tijekom testiranja Shield Hotspot deblokirao je sljedeće:

 • BBC iPlayer
 • Hulu
 • Amazon Prime Video
 • Čvorište ITV
 • Sve 4

Definitivno je poboljšao svoje mogućnosti deblokiranja otkako sam posljednji put testirao uslugu. A s velikim brzinama trebali biste biti u mogućnosti emitirati HD video koliko želite.

Jeste li korisnik Kodi? Nažalost, Hotspot Shield ne podržava Kodi konfiguraciju. Također nije prikladno za upotrebu s drugim uređajima koji se često mogu konfigurirati s VPN-ovima, kao što su Chromecast, Amazon Fire TV ili Windows Phone.

Dopušta li Hotspot Shield?

Hotspot Shield dopušta bujicu i praksu podupiru neograničena propusnost i podaci te upotreba zajedničkih IP adresa. Međutim, ono što bujica zaista treba znati je da li ova usluga ima leđa ili kad je riječ o privatnosti. Tako je i Hotspot Shield prikladan za bujicu? Hajde da vidimo.

Tvrtka promovira korištenje svoje usluge za bujice koristeći uTorrent i BitTorrent.

Stranica za bujicu Hotspot Shield-a.

A u svom odjeljku s FAQ-om Hotspot Shield ulaže se u dodatne pojedinosti o tome zašto biste trebali koristiti uslugu da biste sakrili svoj identitet tijekom bujice, uključujući sljedeće sljedeće obećanje:

[…] Možemo vam osigurati 100% privatnosti i anonimnosti tijekom korištenja naše aplikacije.

Informacije o bujici Hotspot Shield-a.

Unatoč ovim tvrdnjama, čini se da tvrtka bilježi stvarne korisničke IP adrese, iako privremeno. Kopao sam o politici privatnosti Hotspot Shielda u sljedećem odjeljku, ali ukratko, dvaput ću razmisliti prije nego što ga upotrijebim za mučenje.

Hotspot Shield ima i neke druge značajke privatnosti korisne torrenterima, uključujući prekidač kill (ali samo u Windows klijentu) i zaštitu od propuštanja DNS-a.

Sigurnost, privatnost i prijava

U prošlosti je Hotspot Shield bio pod vatrom zbog svojih upitnih postupaka sječe, pa sam želio vidjeti koliko dobro trenutna iteracija usluge štiti privatnost korisnika.

Hotspot Shield proizvod je tvrtke AnchorFree, švicarske tvrtke. Švicarska je poznata po zakonima o privatnosti i nema razloga na toj razini da tvrtka zadržava bilo kakve korisničke zapise.

Međutim, politika privatnosti Hotspot Shielda najmanje je zbunjujuća. Jasno je da dobavljač ne pohranjuje nikakve zapise o prometu, ali predmet zapisa dnevnika veze je mutan.

Konkretno, želim znati da li VPN bilježi moju IP adresu, jer se te informacije mogu koristiti za prepoznavanje mene.

U nekim dijelovima svoje literature tvrtka navodi da nikada ne zapisuje i ne pohranjuje IP adrese. Uzmi ovo iz centra za pomoć web mjesta:

Ne prikupljamo, ne pohranjujemo i ne dijelimo trajne identifikatore korisnika, uključujući IP adrese.

Hotspot Shield ne zadržava zahtjev za zapisnike.

Međutim, u pregledu njegove politike privatnosti navedeno je:

Naš VPN proizvod nikada neće pohraniti ili zabilježiti vašu IP adresu nakon trajanja vaše VPN sesije, a uvijek brišemo vašu IP adresu nakon što prekinete vezu s VPN-om..

To implicira to IP adrese se prikupljaju i pohranjuju u nekom trenutku, i zaista, to se potvrđuje kasnije u pregledu politika.

Iako nije idealno, privremena pohrana vaše stvarne IP adrese nije najgori slučaj. I treba imati na umu da je IP adresa šifrirana kako ne bi trebala biti čitljiva trećim stranama.

Ono što je ovdje najvažnije jest nedostatak jasnoće korištenog jezika, pri čemu se nekoliko izjava međusobno oštro protive.

Dodaje li briga, Hotspot Shield nema baš ružičastu prošlost kada je u pitanju privatnost. Izvješće za 2016. otkrilo je neke od upitnih aktivnosti tvrtke, uključujući korištenje JavaScript kodova u svrhu oglašavanja i praćenja i preusmjeravanje prometa e-trgovine putem partnerskih veza.

Pored toga, skupina za zagovaranje privatnosti, Centar za demokraciju i tehnologiju, podnijela je poveznicu protiv Hotspot Shielda Saveznoj komisiji za trgovinu još u kolovozu 2017. godine.

Imajte na umu da je Hotspot Shield u tijeku ažuriranja svojih pravila o privatnosti. Nova politika stupa na snagu početkom listopada 2019., ali već je objavljena. Čini se da se nije mnogo toga promijenilo u pogledu privremene evidentiranja šifriranih IP adresa, ali u skladu s Hotspot Shieldom, upotrijebljeni jezik je jasniji u ažuriranoj verziji.

Pojedinosti šifriranja su sljedeće:

 • 256-bitna AES GCM enkripcija
 • 2048-bitni RSA ključevi
 • ECDHE za savršenu tajnu naprijed (kako bi se osiguralo da se prethodne sesije ne mogu pogledati ako je šifrirani ključ šifriran)

Aplikacija Windows jedina je koja dolazi s prekidačem kill, iako postoje planovi za dodavanje istih i u druge verzije. Prekidač kill zaustavit će vašu internetsku vezu u slučaju da se izgubi VPN veza. Ovo je isključeno prema zadanim postavkama pa ćete trebati otići na zaslon s postavkama da biste ga uključili.

Zaslon sigurnosnih postavki sigurnosnog štita.

Windows aplikacija nudi i ugrađenu DNS zaštitu od propuštanja (naljepnica) Sprječite curenje IP-a). Ovo je omogućeno prema zadanim postavkama, ali može se isključiti na zaslonu s postavkama. Usluga ne jamči zaštitu od propuštanja WebRTC-a, ali testirao sam ih na curenja i nisam ih primijetio.

Rezultati ispitivanja Browserleaks.com.Lijevo: Bez VPN-a (iz Velike Britanije). Desno: S američkim poslužiteljem Hotspot Shield.

IPv6 zaštita nije ugrađena ni u jedno pa možda želite onemogućiti ovu (a možda i WebRTC) da bude sigurna.

Hotspot Shield ne daje vam bilo kakve mogućnosti protokola što bi naprednijim korisnicima moglo razočarati. Umjesto toga, uvijek koristi svoj vlasnički protokol Catapult Hydra.

Obično preporučujem OpenVPN protokol kao zlatni standard u industriji. Jedna od njegovih prednosti je to što je open source, tako da ga sigurnosni stručnjaci mogu pregledati. Nedostatak mogućnosti recenziranja također je jedan od razloga zašto sam ponekad sumnjičav prema vlasničkim protokolima davatelja VPN-a..

Međutim, ovaj je slučaj malo drugačiji od protokola Hotspot Shields koriste neke od najboljih tvrtki za cybersecurity, uključujući McAfee i Bitdefender. Te tvrtke procjenjuju protokol prije upotrebe i rekao bih da možemo vjerovati njihovoj prosudbi.

Radi li Hotspot Shield u Kini?

Vrlo malo VPN-ova pouzdano radi u Kini, pa sam želio saznati je li Hotspot Shield jedan od njih.

Kada su u pitanju upotreba u Kini, postoje zaista tri kategorije VPN-a: malo onih koji rade pouzdano većinu vremena, drugi koji su pogođeni i promašeni; i većina koja uopće ne radi.

Hotspot Shield spada u srednju kategoriju s nekim korisnicima koji imaju sreće s uslugom, a drugi s problemima.

Dio web stranice priznaje da postoje problemi u Kini i nekim drugim zemljama te savjetuje korisnike da isprobaju drugi uređaj ako naiđu na probleme. Prema Hotspot Shield-u:

Problemi s vezom mogu se razlikovati ovisno o platformi jer za postavljanje veze koriste različite poslužitelje.

Stranica poznatih blokiranih zemalja.

Predstavnik korisničke podrške naznačio je da u Kini ima puno aktivnih korisnika Hotspot Shielda, a jedan je korisnik Reddita potvrdio da radi prilično nedavno..

Reddit China VPN nit.

Primjetite to Web lokacija Hotspot Shield blokirana je u Kini, zajedno sa web lokacijama većine drugih VPN pružatelja usluga. Kao takav, morat ćete preuzeti softver i sve vodiče za instalaciju i rješavanje problema prije nego što uđete u zemlju.

Je li korisnička usluga Hotspot Shield korisna?

Hotspot Shield nudi puno udžbenika i često postavljanih pitanja u odjeljku za podršku na svom web mjestu. Ako i dalje imate problema, imate dvije mogućnosti. Možete koristiti značajku 24/7 live chat (vanjskog u Zendesk) za brzi odgovor ili poslati e-poštu pomoću kuće u obrascu za podršku na web mjestu.

Prema mom iskustvu, predstavnici korisničke podrške uživo razgovarali su prijateljski i brzo. Međutim, imali su problema s odgovorima na osnovna pitanja o sigurnosnim značajkama i privatnosti usluge.

Unatoč tome, ako tražite odgovor na neposredan problem, na primjer, u vezi s računima, struji ili manjim tehničkim problemima, bilo bi dobro razgovarati uživo razgovor.

Snimanje live chat-a sa Hotspot Shield-a.

Uz pomalo subpar live chat značajku, nadate se da će podrška e-pošte biti brza i poučna. Međutim, pitanja e-pošte ostala su bez odgovora u vrijeme pisanja.

Poslužitelji i lokacije

Kad sam posljednji put testirao Hotspot Shield, imao je veliki broj poslužitelja, ali relativno malen broj lokacija (samo 25 tada). Sada se taj broj gotovo utrostručio na više od 70 lokacija s više od 3200 poslužitelja raspoređenih po njima.

Stranica poslužitelja Shield Shield.

Postoji mogućnost da neke od tih lokacija sadrže virtualne poslužitelje. Međutim, predstavnici korisničke podrške ne bi otkrivali da li je to slučaj ili ne. Također nisu imali pitanja hoće li Hotspot Shield posjedovati ili iznajmljivati ​​svoje poslužitelje. Većina tvrtki iznajmljuje svoje poslužitelje tako da nije velika stvar, ali posjedovanje ih je bolje za privatnost i performanse.

Lokacije poslužitelja uključuju zemlje u Aziji, Africi, Europi i Americi. Odabirete 27 gradova u SAD-u, a možete se povezati s poslužiteljima u Rusiji i Kini.

Dio popisa poslužitelja Hotspot Shield.

Cijene zaštitnih mjesta

Bez obzira koliko je usluga dobra, uvijek postavljam pitanje: Da li nudi vrijednost za novac?

Cijene zaštitnih mjesta.

Hotspot Shield košta 12,99 USD ako plaćate mjesečno, što je usporedivo s mnogim mnogim najbolje ocijenjenim davateljima za isti termin. Nudi strme popuste na duže rokove, a jednogodišnja pretplata košta 6,99 dolara mjesečno, dok trogodišnji rok košta samo 2,99 dolara mjesečno.

Hotspot Shield nudi nekoliko različitih načina plaćanja, uključujući kreditnu karticu, PayPal, Neosurf, Alipay i nekoliko drugih. Ne postoji opcija kripto valute koja će biti razočaravajuća za neke korisnike koji brinu o privatnosti.

Planovi dolaze s izdašnom 45-dnevnom garancijom povrata novca.

Šifre kupona Hotspot Shield

Ne postoji službeni kod kupona za Hotspot Shield, no snižena dvogodišnja ponuda po 2,99 USD mjesečno predstavlja najveću dostupnu štednju.

Kupon Hotspot ShieldSpecijalna ponuda - uštedite 75% na trogodišnjem planuGETITE DALJU Popust se primjenjuje automatski

Trebam li kupiti štitnik Hotspot?

Nakon stavljanja Hotspot Shielda kroz ozbiljno testiranje, preporučio bih vam ovu uslugu?

Ukratko, da, ali samo određenim korisnicima.

Ponuda Hotspot Shielda definitivno se poboljšala otkako sam ga posljednji put probao. Sada ima mrežu poslužitelja koja suparuje neke od najboljih pružatelja usluga u industriji i nekoliko izvrsnih brzina za dizanje.

S obzirom na njegov potencijal za deblokiranje Netflixa i drugih web mjesta za streaming, ovo bi mogao biti problem idealan VPN za one koji žele redovito strujati. To bi također mogla biti pristojna opcija za korisnike u Kini.

Ako uglavnom tražite bujicu, ne bih oklijevao odabrati ovu uslugu nad drugima s boljim pravilima o privatnosti. Početnici će možda biti i bolji kod drugih pružatelja usluga s obzirom na slabiju korisničku podršku koju pruža Hotspot Shield.

Alternative

Iako me je impresionirao Hotspot Shield, ipak ima nekoliko nedostataka: prošla pitanja privatnosti i podrška. Srećom, ako su te prekidači posla, imate nekoliko dobrih alternativa koje trebate razmotriti.

ExpressVPN nije najjeftiniji VPN na tržištu, ali jeste nadmašuje konkurente u gotovo svakom drugom području. Nikad ne bilježi podatke koji mogu prepoznati korisnike i isporučuje se sa skupom sigurnosnih značajki. Deblokira tonu mjesta za streaming, radi u Kini, hvali velike brzine i radi s gotovo svim uređajima.

Ako je cijena problem, NordVPN je izvrstan proračunski dobavljač. Djeluje u Kini, a posjeduje ogromnu poslužiteljsku mrežu, vrhunsku sigurnost i mogućnost deblokiranja puno popularnih web mjesta za streaming.

Besplatna inačica Hotspot Shield-a

Kao što je spomenuto, Hotspot Shield ima besplatnu ponudu. Međutim, to je vrlo ograničeno i vjerojatno ne vrijedi vašeg vremena. Dobivate pristup jednoj lokaciji poslužitelja, male brzine veze, ograničenje od 500 MB dnevno (dovoljno za strujanje oko pola sata Netflixa), ne podržava live chat i puno oglasa.

Što je još važnije, politika privatnosti Hotspot Shielda posebno spominje da korisnici besplatne verzije podliježu malo drugačijim uvjetima od onih koji se plaćaju. Glavni je problem što treće strane mogu imati pristup stvarnim IP adresama korisnika.

Ako razmišljate o korištenju ove usluge, savjetujemo da umjesto toga potražite dobavljača koji se plaća s budžetom, poput NordVPN.

Posjetite Hotspot Shield

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =