PrivateVPN pregled 2020. – Uštedite 83% na ovom brzom, sigurnom VPN-u

PrivateVPN je relativno mali pružatelj VPN-a sa sjedištem u Švedskoj. Sa samo oko 100 poslužitelja koji su pokrenuti i radi, tvrdi da je najbolji VPN za strujanje, privatnost i sigurnost. Budući da Netflix ruši VPN-ove, zahtjev za strujanje je jak, ali PrivateVPN je dovoljno uvjeren da nudi potpuno 30-dnevno jamstvo povrata novca za sve pakete. To je više od mnogih drugih VPN-a na tržištu i natječe se s najbolje ocijenjenim pružateljima usluga kao što je ExpressVPN.

Iako je njihov broj poslužitelja mali, čini se da su dobro postavljeni. A ovaj pružatelj se snalazi na druge načine, uključujući nudeći više mogućnosti šifriranja prema vašim specifičnim potrebama. Pa da vidimo kako se to skuplja!

Značajke i cijene

Popust za čitatelje: PrivateVPN trenutno nudi našim čitateljima popust od 83%, uključujući besplatno razdoblje od 12 mjeseci. Pristup možete dobiti za 24 mjeseca po 1,89 USD, što ga čini jednim od najjeftinijih VPN-ova na tržištu.

Alternativno, možete se odlučiti za kraće rokove od tri mjeseca po 4,50 USD (GBP 3,32) mjesečno ili mjesec dana 7,12 USD (5,25 GBP) mjesečno. Za sve ove pakete nudi se 30-dnevno jamstvo povrata novca. Ako ne želite još dijeliti podatke o plaćanju, možete isprobajte ga besplatno 24 sata; cjelovite pojedinosti besplatnog suđenja možete pronaći ovdje.

PrivateVPN-cijena

Bez našeg popusta za čitatelje, planovi su otprilike prosječne cijene, u rasponu od 3,88 USD (2,87 GBP) mjesečno za godišnji plan i 7,67 USD (5,66 GBP) mjesečno za mjesečni plan. Ove cijene pokriti do šest uređaja, dok mnogi drugi davatelji dopuštaju samo pet ili manje standardnih paketa.

Plaćanje se može obaviti pomoću većine glavnih kreditnih kartica, PayPala ili bitcoina. PrivateVPN također nudi shemu preporuka po kojoj možete zaraditi bodove (zamjenjive na kredit) kada natjerate ostale da se prijave..

Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android. Tu su i upute za povezivanje putem Linuxa, Amazon Fire TV i OpenELEC Kodi. Ako želite stalno osigurati svaki uređaj u vašem domu, čak možete instalirati PrivateVPN na razini usmjerivača.

Kao i mnogi drugi pružatelji VPN-a, PrivateVPN pruža IPv6 zaštitu od curenja, DNS zaštitu od curenja i ugrađenu sklopku za uklanjanje. Jedna značajka izdvajanja s ovim VPN-om koju ne viđate često je ta što možete odabrati svoj protokol, ovisno o tome kako i gdje ga želite koristiti. Na primjer, ako se želite povezati u Kini, možete se odlučiti za protokol L2TP jer će kineski vatrozid vjerojatno blokirati druge opcije.

Ako se pitate torrenting, PrivateVPN na svojoj stranici s FAQima navodi da to dopušta P2P i preporučuje korištenje svojih Švedskih poslužitelja u tu svrhu. Nudi neograničenu upotrebu i propusnost tako da se ni o toj strani stvari nećete morati brinuti. Dodajući sve to svojim streaming mogućnostima, ovaj se pružatelj doista pokazao kao solidan all-round.

Postavljanje i sučelje

Web-lokacija PrivateVPN sadrži cjeloviti detaljni vodič za instalaciju (uključujući preuzimanja i snimke zaslona) za svaku konfiguraciju koja nudi. Jednostavno uđite u Vodič za instalaciju i odaberite svoj operativni sustav i protokol. Zatim slijedite korake za preuzimanje i instaliranje VPN-a na vaš uređaj.

Za potrebe ovog pregleda koristit ćemo standard PrivatniVPN APP postavljanje za Windows 10 i iOS.

Desktop

Nakon što preuzmete i instalirate VPN, od vas će se zatražiti da ponovo pokrenete računalo. Tada možete potražiti i pokrenuti aplikaciju, koja će vas zatražiti da unesete svoje podatke za prijavu. Nakon pokretanja, bit će joj dostupan na programskoj traci ili ladici.

Samo sučelje je vrlo jednostavno, s malo opcija. Glavni zaslon omogućuje vam odabir mjesta poslužitelja na koji se želite povezati. Osim zemlje, možete vidjeti i u kojem se gradu nalazi poslužitelj. Neki VPN-ovi ne nude ove podatke, ali mogu biti korisni, pogotovo ako pokušavate pronaći geografski najbliži poslužitelj..

Glavni ekran.
Ako kliknete na Napredna na glavnom zaslonu vidjet ćete još nekoliko opcija.

Zaslon nadzorne ploče.

U kontrolna ploča Na kartici imate slične podatke kao što ste vidjeli na glavnom zaslonu, osim vrste veze, prosljeđivanja vrata i vremena veze. Ovdje možete promijeniti lokaciju i vrstu veze vašeg poslužitelja pomoću padajućih izbornika. Samo imajte na umu da morate biti sigurni da je VPN isključen prije nego što izvršite te promjene. Ako pokušate to učiniti dok se povezuju, padajući se parovi jednostavno neće proširiti.

Zaslon postavki privatnih VPN-a.

Ispod postavke na kartici, imate nekoliko mogućnosti povezivanja za kontrolu, jezičnu postavku (iako je engleski jezik jedina opcija) i vezu na vaše datoteke dnevnika koje se pohranjuju na vašem računalu.

Zaslon zaštite zaslona.

Napokon u Connection Guard na kartici, imate mogućnost onesposobiti (one su omogućene prema zadanim postavkama) IPv6 zaštitu od curenja, DNS zaštitu od curenja i prekidač kill. Prekidač kill funkcionira kao zaštita za isključivanje određenih aplikacija ako se izgubi VPN veza. Nakon uspostavljanja veze aplikacija će se automatski ponovo pokrenuti.

Postoji manje zvona i zvižduka od nekih drugih VPN-ova koje smo isprobali, ali u cjelini, ova je aplikacija intuitivna i ima sve mogućnosti koje vam doista trebaju.

Mobilni

Mobilna je verzija malo lakša po značajkama od radne površine. Na glavnom zaslonu možete promijeniti lokaciju vašeg poslužitelja, pogledati svoju IP adresu i vidjeti koliko dugo ste povezani.

PrivateVPN mobilna aplikacija.

Ako kliknete ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu, sletjet ćete u postavljanje kartica. Mada, jedine stvarne postavke ovdje su mogućnost onemogućivanja Automatsko ponovno povezivanje i promijenite svoj protokol veze. Osim toga, možete pristupiti podacima vašeg računa i dnevniku veze (koji imate mogućnost brisanja).

Ni u jednoj aplikaciji nema ništa loše, ali nedostaju joj značajke koje bi neki korisnici mogli propustiti, poput opcija blokiranja oglasa i zlonamjernog softvera.

Poslužitelji i performanse

Web stranica PrivateVPN navodi da ima 80+ poslužitelja u 56 zemalja. Prema popisu poslužitelja, to uključuje višestruko u nekim europskim zemljama i šest u američkim. Broj lokacija poslužitelja u pogledu pokrivenih zemalja veći je nego za mnoge druge davatelje usluga. Međutim, ukupni broj poslužitelja je malen u odnosu na ExpressVPN s preko 1500 ili CyberGhost s više od 1200.

Srećom, mala mreža poslužitelja ne odgovara lošim performansama. Bili smo u mogućnosti bežični streaming 1080p videozapisa bez punjenja dok je spojen na poslužitelje u New Yorku, Los Angelesu i Londonu, s probne lokacije u Kanadi. Također nije bilo problema prilikom igranja igara na istim poslužiteljima. Spajanje na različite poslužitelje rijetko je trajalo više od nekoliko sekundi, a nije bilo opaženih veza tijekom surfanja, preuzimanja ili struje..

Prilikom izvođenja testova brzine, cilj je biti što je moguće empirijskiji. U Kanadi koristimo testni poslužitelj i povezujemo se s poslužiteljima na različitim lokacijama (SAD, Velika Britanija i Hong Kong) za svakog davatelja usluga. Na svako mjesto provodimo testove brzine tri puta dnevno u pravilnim intervalima. Prosječna brzina preuzimanja za svaki test bilježi se, a skupni podaci prikazuju se u donjem grafikonu.

vpn rezultati ispitivanja brzine 2020

Iako nije najbrži VPN koji smo testirali, PrivateVPN je postigao ukupni rezultat iznad prosjeka sa srednjom brzinom prenosa od 59 Mbps na svim lokacijama.

Imajte na umu da ovi testovi mogu poslužiti samo kao opći pokazatelj performansi koje biste mogli vidjeti i ne mogu se smatrati konačnim. Inherentna volatilnost interneta dodaje značajan faktor slučajnosti. Uz to ćete možda primijetiti sporije ili brže ili brzine ovisno o vašoj vezi i manja ili veća odstupanja u rezultatima.

Deblokira li PrivateVPN Netflix?

Čak i uz malu flotu poslužitelja, PrivateVPN je jedan od rijetkih VPN pružatelja usluga koji trenutno može deblokirati Netflix. Testirali smo ga sa sustavom Windows, iOS i Android te svi su radili bez problema. PrivateVPN čak označava određene servere na svom popisu koji će raditi s Netflixom i drugim uslugama.

Ovo je dobrodošla vijest jer se čini da Netflix propada na VPN korisnike koji pristupaju iz različitih dijelova svijeta. PrivateVPN očito nije imun na to jer neki poslužitelji ne rade uvijek, ali jednostavno možete posjetiti web mjesto za zgodan ažurni popis za koji poslužitelji trenutno nisu blokirani.

Kao i Netflix, uspjeli smo uspješno deblokirati ostale web stranice za strujanje. Oni uključuju BBC iPlayer, Hulu i Amazon Prime Video.

Radi li PrivateVPN u Kini?

Budući da je veliki kineski vatrozid blokiran toliko VPN-ova, prilično je tanak odabir kada pokušavate pronaći onaj koji će pouzdano raditi. Srećom, zahvaljujući ogromnom broju opcija konfiguracije PrivateVPN, trebali biste imati sreće.

Na svojoj stranici za često postavljana pitanja PrivateVPN savjetuje da vas koristite L2TP za povezivanje u Kini. To je zato što je vatrozid države u zemlji blokiran OpenVPN i ponekad PPTP. Imajte na umu da će neke VPN web lokacije možda biti blokirane u Kini, pa se prije putovanja preporučite da znate kako prijeći na L2TP na svim svojim uređajima. Možete prebacivati ​​unutar aplikacija, ali samo u slučaju da ne radi, web mjesto nudi vodiče za ručnu instalaciju.

PrivateVPN također radi u UAE i širem Bliskom Istoku, gdje su mnoge druge VPN-ove blokirane.

Sigurnost i privatnost

Budući da se nalazi u Švedskoj, PrivateVPN podliježe nekim prilično strogim zakonima o zadržavanju podataka. Međutim, ovaj pružatelj to kaže nikada ne pohranjuje zapisnike prometa podataka tako da nije mogao izbaciti nijedan zapis, čak ni da je to traženo. Da biste se prijavili, morat ćete navesti adresu e-pošte i zaporku, a možete platiti putem Stripea, PayPala ili bitcoina. Pojedinosti će se koristiti za dopisivanje računa i potencijalno za promotivne materijale, ali nikada se neće dijeliti s trećim stranama.

Što se tiče sigurnosti podataka, PrivateVPN koristi 128-bitnu CBC enkripciju za TAP i 256-bitnu AES za TUN na zadanom OpenVPN protokolu. Oboje je učinkovito neuporedivo, iako je 256-bitni jači od njih dvojice. SHA256 koristi se za provjeru autentičnosti, zajedno s 2.048-bitnim RSA ključevima. Uz to se koriste 2.048-DHE tipke za pružanje savršene tajnosti naprijed.

Ovisno o tome koji uređaj koristite, imat ćete nekoliko različitih opcija šifriranja, uključujući IKEv2, L2TP i PPTP, IPSec i OpenVPN - Viskoznost. Možete se prebacivati ​​između toga u kontrolna ploča na klijentskom računalu ili postavke zaslon za mobilnu aplikaciju.

Prekidač ubijen je omogućen prema zadanim postavkama, pa ako se dogodi da padne VPN veza, internetski promet bit će blokiran. To djeluje kao sigurnosna kopija kako bi se osiguralo da vaši podaci ostanu privatni. Ako radije nemate ovu značajku, možete je isključiti u Connection Guard zaslon (unutar desktop klijenta).

PrivateVPN štiti od curenja IPv6 i DNS-a. PrivateVPN koristio se za korištenje Google DNS poslužitelja, ali od tada je postavio svoje. S Google DNS poslužiteljima Google ima mogućnost praćenja web mjesta koja posjetite kada koristite VPN, iako neće znati vašu stvarnu IP adresu. Sada kada je PrivateVPN u potpunosti implementirao vlastite poslužitelje, to više nije problem.

Služba za korisnike

PrivateVPN obećava podršku za live chat i podršku za daljinsko upravljanje za postavljanje i rješavanje problema. Tvrde da je 24/7, ali bilo je slučajeva (uglavnom vikendom) kada smo posjećivali web stranicu i ona je bila nedostupna. U jednom takvom slučaju kontaktirali smo službu za podršku u subotu i vrijeme reakcije je bilo 1-4 sata. Ovo nije loše i ispričali su se zbog sporog odgovora, ali nije baš 24/7 chat uživo.

Osim razgovora uživo, PrivateVPN također nudi podrška za daljinski upravljač za pomoć u postavljanju i rješavanju problema. To je posebno korisno jer neke opcije protokola zahtijevaju podešavanja koja nadilaze standardni čarobnjak za instalaciju.

Presuda

Iako je riječ o maloj mreži, PrivateVPN ima veliku ponudu. Sa toliko operativnih sustava i protokola pokriveno je, nema sumnje da ćete ovdje pronaći ono što tražite. Njegova pouzdana povezanost i mogućnost deblokiranja stranica poput Netflixa čine ga idealnim za streaming. Neograničena širina pojasa, velike brzine i P2P dopuštaju i da je prikladna za bujicu.

Iako nije stopostotno pouzdano, podrška za chat i daljinski upravljač sigurno prodaju značajke, pa je ovo odlična opcija za početnike i napredne korisnike.

Posjetite PrivateVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =

Adblock
detector