PrivateVPN Review 2020 – Спестете 83% от тази бърза и сигурна VPN

PrivateVPN е сравнително малък VPN доставчик, базиран в Швеция. Със само около 100 сървъра, работещи и работещи, той твърди, че е най-добрият VPN за стрийминг, поверителност и сигурност. С пробив на Netflix на VPN мрежата, искането за стрийминг е силно, но PrivateVPN е достатъчно уверен, за да предложи пълна 30-дневна гаранция за връщане на парите за всички пакети. Това е по-високо от много други VPN мрежи на пазара и се конкурира с доставчици с най-висок рейтинг, като ExpressVPN.

Въпреки че номерата на сървърите му са малки, те изглежда са добре поставени. И този доставчик е голям по други начини, включително предлагайки множество опции за криптиране, за да отговарят на вашите специфични нужди. Нека да видим как се подрежда!

Характеристики и цени

Отстъпка за четец: В момента PrivateVPN предлага на нашите читатели 83% отстъпка, включително 12 месеца безплатно. Можете да получите достъп за 24 месеца при $ 1,89, което го прави един от най-евтините VPN мрежи на пазара.

Освен това можете да изберете по-кратки срокове от три месеца при $ 4,50 (GBP £ 3,32) на месец или един месец при $ 7,12 (GBP £ 5,25) на месец. За всички тези пакети се предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако все още не искате да се разделяте с данните си за плащане, можете също опитайте го безплатно за 24 часа; пълни подробности за безплатната пробна версия можете да намерите тук.

PrivateVPN ценообразуване

Без нашите читателски отстъпки, плановете са около средна цена, варираща от $ 3,88 (GBP £ 2,87) на месец за годишен план и $ 7,67 (GBP £ 5,66) на месец за месечен план. Тези цени покриват до шест устройства, като има предвид, че много други доставчици позволяват само пет или по-малко със стандартни пакети.

Плащането може да се извърши с помощта на повечето основни кредитни карти, PayPal или bitcoin. PrivateVPN предлага и схема за реферали, при която можете да печелите точки (сменяеми за кредит), когато накарате други да се регистрират.

Приложенията са достъпни за Windows, MacOS, iOS и Android. Има и инструкции за свързване през Linux, Amazon Fire TV и OpenELEC Kodi. Ако искате да осигурите непрекъснато всяко устройство в дома си, дори можете да инсталирате PrivateVPN на ниво рутер.

Подобно на много други доставчици на VPN, PrivateVPN осигурява защита от теч IPv6, защита от течове на DNS и вграден превключвател за убийство. Една отличителна черта с тази VPN, която не виждате често, е, че можете да изберете своя протокол в зависимост от това как и къде искате да го използвате. Например, ако искате да се свържете в Китай, можете да изберете протокола L2TP, тъй като други опции вероятно ще бъдат блокирани от защитната стена на Китай.

Ако се чудите за torrenting, PrivateVPN заявява в страницата си с често задавани въпроси, че го позволява P2P и препоръчва да използвате своите Швеция сървъри за тази цел. Той предлага неограничена употреба и честотна лента, така че няма да се налага да се притеснявате и от тази страна на нещата. Като добави всичко това към своите поточни възможности, този доставчик наистина се оказва солиден всеобхват.

Настройка и интерфейс

Уебсайтът PrivateVPN включва пълно ръководство за инсталиране стъпка по стъпка (включително изтегляния и екранни снимки) за всяка конфигурация, която предлага. Просто влезте в Ръководство за инсталиране и изберете вашата операционна система и протокол. След това следвайте стъпките за изтегляне и инсталиране на VPN на вашето устройство.

За целите на този преглед ще използваме стандарта PrivateVPN APP настройка с Windows 10 и iOS.

работен плот

След като изтеглите и инсталирате VPN, ще бъдете помолени да рестартирате компютъра си. След това можете да търсите и стартирате приложението, което ще ви подкани да въведете данните си за вход. След като стартирате, тя ще бъде достъпна от лентата на задачите или тавата.

Самият интерфейс е много прост, с малко възможности. Главният екран ви позволява да изберете местоположението на сървъра, с който искате да се свържете. Освен страната можете да видите в кой град се намира сървърът. Някои VPN не предлагат тази информация, но тя може да бъде полезна, особено ако се опитвате да намерите най-близкия до вас географски сървър..

Основният екран.
Ако щракнете върху напреднал на главния екран ще видите още няколко опции.

Екранът на таблото.

В Табло в раздела, имате подобна информация на тази, която сте виждали на главния екран, в допълнение към вашия тип връзка, пренасочване на порт и време за връзка. Тук можете да промените местоположението и типа на вашия сървър, като използвате падащите менюта. Само имайте предвид, че трябва да се уверите, че VPN е изключен, преди да можете да направите тези промени. Ако се опитате да го направите, докато сте свързани, падащите менюта просто няма да се разширят.

Екран за настройки на PrivateVPN.

Под Настройки в раздела, имате няколко възможности за връзка, за да контролирате, езикова настройка (въпреки че английският е единствената опция) и връзка към вашите журнални файлове, които се съхраняват на вашия компютър.

Екран за защита на връзката.

И накрая, в Защита на връзката в раздела, имате възможност да деактивирате (те са активирани по подразбиране) IPv6 защита от теч, DNS защита от теч и превключвател за убийство. Превключвателят kill действа като защитна защита за изключване на определени приложения, ако VPN връзката се загуби. Приложението ще се рестартира автоматично, след като връзката бъде възстановена.

Има по-малко звънци от някои други VPN, които сме опитали, но като цяло това приложение е интуитивно и има всички възможности, от които наистина се нуждаете.

Подвижен

Мобилната версия е малко по-лека по отношение на функциите от десктопа. В главния екран можете да промените местоположението на вашия сървър, да видите вашия IP адрес и да видите колко дълго сте били свързани.

Мобилно приложение PrivateVPN

Ако щракнете върху иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл, ще кацнете в обстановка раздел. Въпреки че, единствените действителни настройки тук са опция за деактивиране Автоматично свързване и променете вашия протокол за връзка. Освен това можете да получите достъп до информацията за акаунта си и дневника на връзките (което имате възможност да изчистите).

Определено няма нищо лошо в нито едното от двете приложения, но им липсват функции, които някои потребители може да пропуснат, като например опции за блокиране на реклами и зловреден софтуер.

Сървъри и производителност

Уебсайтът на PrivateVPN посочва, че има 80+ сървъра в 56 страни. Според списъка със сървъри, това включва множество в някои европейски страни и шест в САЩ. Броят на сървърните местоположения по отношение на обхванатите държави е по-голям, отколкото при много други доставчици. Въпреки това, общият брой сървъри е малък в сравнение с ExpressVPN с над 1500 или CyberGhost с над 1200.

За щастие, малката мрежа от сървъри не корелира с лоша производителност. Успяхме поток 1080p видео безпроблемно без буфериране, докато сте свързани със сървъри в Ню Йорк, Лос Анджелис и Лондон, от тестовото място в Канада. Нямаше проблеми и при игра на игри, използващи едни и същи сървъри. Свързването към различни сървъри рядко отне повече от няколко секунди и не се наблюдават отпаднали връзки при сърфиране, изтегляне или поточно предаване.

Когато провеждаме нашите тестове за скорост, целта е да бъдем максимално емпирични. Използваме тестов сървър в Канада и се свързваме със сървъри на различни места (САЩ, Великобритания и Хонконг) за всеки доставчик. Изпълняваме тестове за скорост до всяко място три пъти на ден през равни интервали. Средната скорост на изтегляне за всеки тест се записва и обобщените данни се показват в диаграмата по-долу.

vpn резултати от тестове за скорост 2020

Въпреки че не е най-бързият VPN, който сме тествали, PrivateVPN отбеляза по-висок от средния среден със средна скорост на изтегляне от 59 Mbps за всички локации.

Имайте предвид, че тези тестове могат да служат само като общо указание за ефективността, което може да видите, и не могат да се считат за окончателни. Присъщата нестабилност на интернет добавя значителен фактор за случайност. Освен това може да видите по-бавни или по-бързи или скорости в зависимост от вашата връзка и по-малки или по-големи несъответствия в резултатите.

Разблокира ли PrivateVPN Netflix?

Дори и с малкия си флот от сървъри, PrivateVPN е един от малкото VPN доставчици, които в момента могат да деблокират Netflix. Тествахме го с Windows, iOS и Android, и всички те работиха безпроблемно. PrivateVPN дори маркира определени сървъри в списъка си, които ще работят с Netflix и други услуги.

Това е добре дошла новина, тъй като изглежда, че Netflix прекъсва потребителите на VPN, които имат достъп от различни части на света. PrivateVPN очевидно не е имунизиран срещу това, тъй като някои сървъри не винаги работят, но можете просто да посетите уебсайта за удобен актуален списък, за който сървърите не са блокирани в момента.

Освен Netflix, успяхме успешно да деблокираме други стрийминг сайтове. Те включват BBC iPlayer, Hulu и Amazon Prime Video.

Работи ли PrivateVPN в Китай?

Тъй като много VPN мрежи са блокирани от голямата защитна стена на Китай, това е доста тънък избор, когато се опитвате да намерите такъв, който да работи надеждно. За щастие, благодарение на огромния брой опции за конфигуриране на PrivateVPN, трябва да имате късмет.

На страницата си с често задавани въпроси PrivateVPN ви съветва използвайте L2TP за свързване в Китай. Това е така, защото OpenVPN и понякога PPTP обикновено се блокират лесно от защитната стена на страната. Имайте предвид, че някои VPN сайтове може да са блокирани в Китай, така че уверете се, че знаете как да преминете към L2TP на всичките си устройства, преди да пътувате. Можете да превключвате в приложенията, но само в случай, че не работи, уебсайтът предоставя ръководства за ръчна инсталация.

PrivateVPN работят и в ОАЕ и в по-широкия Близкия Изток, където много други VPN мрежи са блокирани.

Сигурност и поверителност

Като се намира в Швеция, PrivateVPN ще бъде подчинен на някои строги закони за запазване на данни. Този доставчик обаче го казва никога не съхранява регистрационни файлове на трафика на данни така че не може да кашля всички записи, дори и да е поискано. За да се регистрирате, ще трябва да посочите имейл адрес и парола и можете да плащате чрез Stripe, PayPal или bitcoin. Подробностите ще бъдат използвани за кореспонденция в акаунта и потенциално за рекламни материали, но никога не се споделят с трети страни.

Що се отнася до сигурността на данните, PrivateVPN използва 128-битово криптиране на CBC за TAP и 256-битов AES за TUN в протокола OpenVPN по подразбиране. И двете от тях са ефективно невъзможни, въпреки че 256-битовите са по-силните от двете. SHA256 се използва за удостоверяване, във връзка с 2,048-битови RSA ключове. Освен това се използват 2,048-DHE ключове за осигуряване на перфектна секретност напред.

В зависимост от това кое устройство използвате, ще имате няколко различни опции за криптиране, включително IKEv2, L2TP и PPTP, IPSec и OpenVPN - Вискозитет. Можете да превключвате между тях в Табло в клиент за десктоп или Настройки екран за мобилното приложение.

Превключвателят за убийство е активиран по подразбиране, така че ако VPN връзката се откаже, интернет трафикът ще бъде блокиран. Това действа като резервно копие, за да се гарантира, че вашите данни остават лични. Ако предпочитате да не се активира тази функция, можете да я изключите в Защита на връзката екран (в рамките на настолния клиент).

PrivateVPN предпазва от IPv6 течове и течове на DNS. PrivateVPN използва за използване на DNS сървъри на Google, но оттогава е създал свои. С DNS сървърите на Google, Google има възможността да проследява какви уебсайтове, които посещавате, когато използвате VPN, въпреки че няма да знае вашия истински IP адрес. Сега, когато PrivateVPN внедри изцяло собствените си сървъри, това вече не е проблем.

Обслужване на клиенти

PrivateVPN обещава услуга за чат на живо и поддръжка от дистанционно управление за настройка и отстраняване на проблеми. Те твърдят, че е 24/7, но имаше случаи (предимно през почивните дни), когато посещавахме уебсайта и той беше недостъпен. В един такъв случай се свързахме с бюрото за поддръжка в събота и времето за реакция беше 1-4 часа. Това не е лошо и те се извиниха за бавния отговор, но не е съвсем 24/7 чат на живо.

Освен чат на живо, PrivateVPN също предлага поддръжка за дистанционно управление за помощ при настройка и отстраняване на проблеми. Това е особено удобно, тъй като някои от опциите на протокола изискват настройки, които надхвърлят стандартния съветник за инсталиране.

присъда

Въпреки че е малка мрежа, PrivateVPN има големи предложения. С толкова много покрити операционни системи и протоколи, няма съмнение, че ще намерите това, което търсите тук. Надеждната му връзка и способността за отблокиране на сайтове като Netflix го правят идеален за стрийминг. Неограничената честотна лента, високите скорости и надбавката за P2P също означават, че е подходящ за торент.

Въпреки че не е 100 процента надеждна, поддръжката за чат на живо и дистанционното управление със сигурност продават функции и това е чудесен вариант както за начинаещи, така и за напреднали потребители.

Посетете PrivateVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =

Adblock
detector