ProtonVPN revizuire 2020

Numele Proton ar putea suna într-un clopot și, dacă ați folosit vreodată ProtonMail, veți avea dreptate să credeți că există o conexiune aici. Furnizorul celei mai populare platforme de e-mail a condus de asemenea acest serviciu VPN de câțiva ani. promit să ofere o varietate de caracteristici, inclusiv securitate super-puternică și viteze rapide.

Acest serviciu nu este exact ieftin, așa că nu există nicio îndoială că mulți potențiali utilizatori se vor întreba dacă merită banii. Am încercat ProtonVPN în numele dvs. pentru a vedea ce are de oferit cu adevărat.

Cele elementare

ProtonVPN are nativ aplicații pentru Windows, MacOS și Android și a adăugat recent una pentru iOS. Linux și unele routere pot fi configurate manual pentru a funcționa cu VPN.

P2P este permis pe anumite servere dacă utilizați un plan plătit. Datele sunt nelimitate, politica de confidențialitate este strictă, iar vitezele sunt mari, deci aceasta ar putea fi o opțiune solidă pentru torrentere. Reperele de securitate includ criptarea puternică, un comutator de oprire pentru toate aplicațiile, cu excepția iOS, și protecția împotriva scurgerii DNS și WebRTC.

Funcțiile suplimentare, pe care le vom explica mai detaliat mai jos, includ servere Plus, Secure Core și opțiunea de a folosi Tor peste VPN.

Prețuri

ProtonVPN are patru niveluri de preț: Liber, De bază, La care se adauga, și Vizionar. Pagina de preț în sine este un pic confuză, deoarece trebuie să utilizați o comutare în colțul din dreapta sus pentru a comuta între prețurile lunare și anuale.

În mod clar, compania nu caută să vândă utilizatori cu opțiunea gratuită, care oferă doar trei locații (Japonia, Olanda și SUA), un singur dispozitiv și viteze lente. Următorul nivel este Basic, care vă oferă acces la toate serverele, vă permite să conectați două dispozitive simultan, oferă viteze rapide și permite P2P.

Preț lunar ProtonVPN.

Acest plan costă 5 dolari pe lună sau 48 dolari pe an pentru un plan anual. Acesta din urmă vă oferă economii de 12 dolari și se calculează la 4 dolari pe lună. Acest preț este similar cu cel al multor planuri mult mai bune ale furnizorilor, de aceea puteți vedea deja că acesta este un serviciu scump.

Preț anual ProtonVPN.

Planul Plus este cel mai comparabil cu planurile premium testăm în mod obișnuit recenzii și, într-adevăr, este cel pe care am încercat pentru dimensiuni. Acest lucru vă va stabili 10 USD pe lună pe o bază lunară sau 8 USD pe lună dacă plătiți pentru un an întreg înainte. Cu pachetul Plus, pe lângă ofertele Planului de bază, aveți posibilitatea de a conecta până la cinci dispozitive simultan, acces la streaming, Tor, servere „Plus” și opțiuni „Secure Core”..

Mai există încă un nivel supranumit Visionary. Pe lângă funcțiile Plus, puteți conecta alte cinci dispozitive simultan - deci 10 în total - și aveți inclus un cont ProtonMail Visionary. Acest lucru este mult mai scump, la 30 de dolari pe lună, de la o lună la alta și la 24 de dolari pe lună pe un termen anual. Rețineți că un cont ProtonMail Visionary este același preț și include VPN.

Plata poate fi transmisă folosind un card major sau prin PayPal. În acord cu dedicarea ProtonVPN pentru securitate, confidențialitate și anonimat, există și el o opțiune de plată prin bitcoin ceea ce va fi o veste bună pentru utilizatorii mai conștienți de confidențialitate.

LECTURĂ DE CITITOR: Înscrieți-vă la oferta anuală plus și economisiți 24 $.

Toate planurile vin cu o garanție generoasă de returnare a banilor de 30 de zile, astfel încât să puteți lua întotdeauna serviciul pentru o probă de testare și să vă rambursați plata dacă nu sunteți mulțumiți.

Servere și performanță

ProtonVPN oferă puțin peste 380 de servere în 32 de țări. Am văzut că VPN-urile mai mici se descurcă foarte bine, cum ar fi PrivateVPN, care are sub 100 de servere, deși acest furnizor recunoaște că acoperă mai multe țări. Dar atunci aveți VPN-uri mult mai mari care oferă rețele uriașe de mii de servere (NordVPN are 5.000) care se întind în multe alte țări (ExpressVPN acoperă 94). Majoritatea serverelor ProtonVPN par să fie concentrate în Europa și America de Nord, cu unele în Asia și câteva în Australia și Africa de Sud.

Atunci când alegeți un server, puteți alege pur și simplu după țară sau puteți utiliza funcția verticală pentru fiecare țară pentru a alege exact ce server doriți.

O caracteristică specială pe care o oferă ProtonVPN este Secure Core. Când aceasta este pornită, traficul dvs. va fi dirijat prin două servere în loc de unul. Serverele Secure Core sunt localizate în Elveția, Islanda și Suedia și pot fi folosite doar împreună cu anumite alte servere.

Servere de bază securizate.

De exemplu, puteți opta pentru a vă conecta la un server canadian prin intermediul unuia din Elveția. Funcția Secure Core poate fi activată și dezactivată în lista de server din aplicație. Rețineți că acest lucru ar putea încetini lucrurile, deci trebuie utilizat doar acolo unde confidențialitatea este o preocupare majoră.

Am testat serverele în diverse locații din estul SUA, Vestul SUA și Marea Britanie prin efectuarea mai multor sarcini online zilnice, precum navigare generală, streaming video HD și joacă jocuri online. Nu am avut probleme de întârziere sau de buffering și nu am observat încetiniri vizibile la conectarea la diferitele servere. Ba mai mult, deconectarea și conectarea la servere a fost rapidă și nedureroasă.

Performanța testului de viteză ProtonVPN

De asemenea, am testat fiecare dintre serverele de mai sus pentru viteză. Când rulăm aceste teste, ne propunem să fim cât mai empirici, descărcând același fișier de test (dimensiune de 100 MB) la trei ori diferite în timpul zilei. Testele sunt rulate în Toronto, iar fișierul este descărcat de pe un server din Oregon.

La fiecare cronometru, rulăm și un test de control fără conexiune VPN. Puteți vedea rezultatele în cutia de mai jos - linia în care se întâlnesc casetele albastru închis și deschis indică viteza medie. Inferior este mai bine. Mărimea căsuței este un indicator al răspândirii rezultatelor. Mai mic înseamnă mai consistent.

<a href = "#"><img alt = "" src = "https:&# 47;&# 47; public.tableau.com&# 47; statică&# 47; imagini&# 47; VP&# 47; VPNSpeedTestResultsManualtesting&# 47; Foaia1&# 47; 1_rss.png "style =" border: none "/></A>

var divElement = document.getElementById ('viz1538588508649'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('obiect') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'px'; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

După cum puteți vedea, ProtonVPN a ieșit foarte bine în timpul acestor teste. Pentru serverele din SUA, acestea au înregistrat viteze cu doar 0-30% mai lent decât controlul, ceea ce în lumea VPN-urilor este excelent. Pentru serverele din Marea Britanie, vedem adesea încetiniri semnificative, însă, cu ProtonVPN, vitezele erau doar câteva secunde mai mici decât serverele americane. Mai mult decât atât, dimensiunea mică a căsuței arată că rezultatele au fost foarte consistente, așa că nu va trebui să vă întrebați dacă serviciul va fi rapid sau lent cu diferite servere în diferite momente ale zilei.

Trebuie să menționăm că aceste rezultate pot servi doar ca un indicator aproximativ al ceea ce puteți experimenta efectiv atunci când utilizați serviciul. Volatilitatea internetului adaugă un factor de aleatoriu, astfel încât testele ar trebui să fie efectuate cu un bob de sare. Au fost rulate în timp ce foloseau o conexiune de 60 Mbps, astfel încât s-ar putea să vezi timpi de așteptare mai lungi cu o conexiune mai lentă și potențial discrepanțe mai mici sau mai mari.

ProtonVPN deblochează Netflix și alte site-uri de streaming populare?

Da, ProtonVPN funcționează cu Netflix. Mulți furnizori VPN vor marca servere specifice pentru utilizare cu servicii de streaming, dar ProtonVPN nu, așa că nu este imediat evident ce servere să folosească. Dacă încercați un server la întâmplare, este posibil să nu aveți mult noroc.

În schimb, trebuie să accesați site-ul web ProtonVPN și să selectați A sustine > Accesați conținutul > Puteți urmări Netflix cu ProtonVPN? pentru a găsi o listă actualizată de servere care funcționează cu Netflix. Aici, veți găsi, de asemenea, o notă care precizează că „Secure Netflix streaming nu este disponibil pe telefoanele mobile cu VPN în acest moment, doar dispozitivele desktop sunt acceptate.”

În momentul testării, existau puțin peste 20 de servere pe listă și am încercat câteva dintre ele la întâmplare. Toți cei pe care i-am testat au lucrat pentru a debloca Netflix fără probleme. Rețineți că există doar servere americane pe listă, așa că probabil nu veți avea mult noroc să deblocați bibliotecile Netflix din alte țări. Am testat câteva servere aleatorii din Marea Britanie, Franța și Japonia, dar nu am putut accesa versiunile locale respective ale Netflix.

Pentru a testa problema mobilului, am încercat unul dintre serverele Netflix enumerate pe iOS și a funcționat efectiv pentru deblocarea Netflix.

Ce zici de alte servicii de streaming? Am încercat Amazon Prime Video, dar nu am reușit să îl deblocăm, chiar și cu serverele Netflix de succes. ProtonVPN a susținut că poate debloca Amazon Prime Video și Hulu de pe toate serverele, deși aceste informații s-au schimbat pe site-ul web în timp ce efectua această revizuire. Acum pretinde doar deblocarea Netflix și Hulu.

În cele din urmă, am încercat să accesăm câteva servicii populare de streaming din Marea Britanie cu un server din Marea Britanie cu rezultate mixte. Nu am reușit să deblocăm notoriu strictul BBC iPlayer, dar ITV Hub și All 4 au funcționat fără probleme.

ProtonVPN funcționează în China?

Da, ProtonVPN ar trebui să funcționeze în China, dar numai pe anumite servere. Am solicitat asistență pentru clienți pentru o listă de servere actualizate și ne-au putut oferi o selecție de peste zeci de servere, inclusiv mai multe din SUA.

Acestea fiind spuse, utilizatorii care postează pe subredditurile ProtonVPN și-au exprimat îngrijorarea cu privire la imposibilitatea de a se conecta în China de la mijlocul anului 2018. Ca atare, dacă aceasta este utilizarea dvs. principală pentru un VPN, poate doriți să vă adresați unui furnizor mai fiabil.

Securitate și confidențialitate

Zona de securitate și confidențialitate este cu siguranță punctul forte al ProtonVPN și este un subiect de concentrare în materialele sale de marketing. Acest furnizor are sediul Elveției, o țară cu unele dintre cele mai puternice legi de confidențialitate din lume.

Informații pe bază de ProtonVPN Elveția.

Creatorul ProtonVPN, Proton Technologies AG, își poate atârna pălăria pe reputația sa de furnizor de e-mail sigur, oferind popularul ProtonMail din 2014.

Logare

După cum se precizează pe site-ul web ProtonVPN: „În conformitate cu legislația elvețiană, nu suntem obligați să salvăm niciun jurnal de conectare a utilizatorilor și nici nu putem fi forțați să efectuăm înregistrări specifice pe utilizatori specifici. Acest lucru ne permite să ne asigurăm că istoricul dvs. de navigare privată rămâne de fapt privat și nu poate fi transmis în fața unei terțe părți în niciun caz. "

Aflând mai adânc în politica de confidențialitate ProtonVPN, am constatat că serviciul nu păstrează jurnalele de trafic și înregistrează metadate foarte minime sub forma unei momente de timp a ultimei încercări de conectare. Aceasta este anulată la fiecare încercare de succes și nu este legată de o adresă IP reală a utilizatorului.

Criptarea

În afară de confidențialitate solidă. ProtonVPN oferă o suită puternică de caracteristici de securitate, inclusiv Criptare AES de 256 biți, care este considerată la fel de bună pe cât de bună. Acest lucru este în combinație cu secretul perfect perfect înainte, un haș SHA256 și tastele RSA pe 2048 biți.

Când vine vorba de protocoale, aveți o singură opțiune: OpenVPN. Acesta este cel pe care îl recomandăm utilizatorilor, deci nu este un lucru rău, dar este plăcut să avem alegeri disponibile. De exemplu, IKEv2 este o alternativă mai rapidă pentru unele dispozitive mobile, ceea ce poate fi excelent pentru navigare sau streaming în timpul deplasării.

Protecție împotriva scurgerilor

Criptarea puternică este crucială, dar trebuie să fie susținută de protecția împotriva scurgerilor, astfel încât să vă asigurați că toate informațiile dvs. vor rămâne în siguranță în interiorul tunelului criptat. ProtonVPN vă oferă DNS și WebRTC protecție împotriva scurgerilor și are un comutator de ucid încorporat în toate aplicațiile (cu excepția iOS). Acesta din urmă va ucide internetul dacă se va pierde conexiunea VPN. ProtonVPN folosește propriile servere DNS private, ceea ce reprezintă un plus pentru conștiența de confidențialitate. Acest lucru înseamnă că Google (sau un alt furnizor DNS terț) nu poate suspenda solicitările de trafic.

Caracteristici suplimentare de securitate

Am menționat mai devreme serverele Secure Core (în mod esențial duble VPN), dar merită să remarcăm lungimile mari la care ProtonVPN merge pentru a proteja aceste servere. Cele elvețiene sunt situate într-un fost refugiu de cădere a armatei elvețiene, la 1.000 de metri sub pământ; cele islandeze se află într-o fostă bază militară sigură; și serverele Suedia Secure Core se află într-un centru de date subteran. Este clar că securitatea este esențială pentru acest furnizor.

Setări și interfață

În cea mai mare parte, a începe cu ProtonVPN este simplu. Pentru această recenzie, testăm aplicația Windows și configurația manuală OpenVPN pentru iOS.

Spațiul de lucru

După ce v-ați conectat la clientul desktop Windows, veți ajunge la ecranul de pornire. ProtonVPN a adoptat abordarea unei interfețe de aplicații largi în comparație cu designul mobil-esque pe care îl utilizează mulți furnizori. Deși nu pare la fel de îngrijit, înseamnă că aveți multe informații într-un singur loc. Aici puteți vedea lista serverului împreună cu o hartă a serverului, precum și informații despre sesiuni, cum ar fi adresa dvs. IP vizibilă curentă și durata sesiunii.

Ecranul principal al ProtonVPN.

Rețineți că pentru a vă conecta la un server, trebuie să alegeți din lista derulantă, deoarece harta pare să fie acolo doar în scop de afișare. Puteți selecta o țară din lista serverului alfabetic sau selectați săgeata din dreapta țării pentru a vedea o listă extinsă a tuturor serverelor pentru acea locație. Aici, puteți vedea în ce oraș se află ajută dacă distanța geografică sau capacitatea de deblocare a conținutului local reprezintă un motiv de îngrijorare.

Pentru fiecare server, încărcarea este afișată printr-un cerc verde parțial umplut și valoarea procentuală de lângă numele serverului. Serverele torrenting sunt notate de o pictogramă care afișează două săgeți opuse. Este un pic confuz, deoarece mulți furnizori denotă servere torrentante cu „P2P”. În lista de protonVPN, un „P” simbolizează serverele Premium, ceea ce înseamnă că serverul este disponibil doar în pachetele Plus sau Visionary. Serverele Tor sunt marcate cu un simbol ceapă.

Pentru a accesa setările, faceți clic pe pictograma meniu din colțul din stânga sus al ecranului și selectați Setări.

Setări ProtonVPN.

Aici, puteți ajusta opțiunile de pornire, puteți activa protocolul implicit și puteți activa și dezactiva comutatorul de ucidere și protecția împotriva scurgerii DNS. Rețineți că întrerupătorul de oprire este dezactivat în mod implicit în timp ce protecția împotriva scurgerii DNS este activată.

Înapoi în meniul derulant al ecranului principal, cealaltă opțiune de notă este Profiluri.

Profiluri ProtonVPN.

Această caracteristică vă permite să creați „profiluri de conexiune” personalizate, care pot fi apoi ușor accesate de pe ecranul principal.

Ecranul ProtonVPN Create Profile.

Când creați profilul, puteți începe alegând tipul de server pe care doriți, împreună cu protocolul pe care doriți să-l utilizați, o țară server și un anumit server. Puteți numi și atribui o culoare fiecărui profil pentru o ușurință de recunoaștere.

După crearea profilului dvs., acesta va apărea în Profiluri fila din ecranul principal (în spatele ţări tab-ul). Această caracteristică este utilă dacă tindeți să utilizați diferite setări pentru diferite scenarii. De exemplu, este posibil să selectați un protocol mai rapid și un server din SUA pentru streaming Net Netix.

Această aplicație este destul de intuitivă pentru începători și are probabil suficiente opțiuni și funcții pentru a satisface utilizatorii avansați.

Mobil

Până de curând, utilizatorii iOS trebuiau să se conecteze prin aplicația OpenVPN Connect, instalarea ne ocupând în jur de 20 de minute când am testat-o ​​ultima dată. Cu toate acestea, există acum este disponibilă o aplicație nativă pentru iOS prin App Store, care vă permite să funcționați în cel mai scurt timp.

Puteți pur și simplu să introduceți datele de acreditare, să alegeți un server și să permiteți aplicației să facă modificări și sunteți bine să mergeți.

ProtonVPN revizuiește aplicația iOS.

Puteți selecta un server dintr-o listă derulantă sau o hartă și puteți crea un profil care vă permite să salvați anumite servere. Serverele sunt marcate cu încărcarea lor curentă pentru a vă ajuta cu selecția dvs. Funcția Secure Core discutată anterior este disponibilă în aplicație și poate fi inclusă atunci când creați un profil.

ProtonVPN trece în revistă ecranul profiluri și setări pentru aplicația iOS.

Setarea singură în Setări ecran este VPN mereu activat care va restabili o conexiune VPN cât mai rapid și automat, dacă ar trebui să scadă din anumite motive. Aceasta nu înlocuiește funcționalitatea unui comutator de ucidere, dar poate fi utilă.

Noua aplicație este destul de simplă, dar funcționează și este o opțiune mult mai bună decât configurarea manuală.

Serviciu clienți

Pentru ajutor cu configurarea, depanarea și multe altele, ProtonVPN oferă câteva ghiduri generale, tutoriale și întrebări frecvente în pagina sa de asistență a site-ului web. Nu există o tonă acolo, dar este probabil suficient pentru a vă ajuta cu cele mai comune probleme.

Dacă nu găsiți ceea ce căutați, din păcate, nu există nicio funcție de chat în direct, deci va trebui să utilizați formularul de contact. Când am încercat acest lucru, un pop-up ne-a spus că putem aștepta un răspuns în 1-2 zile, ceea ce nu este ideal dacă aveți o problemă apăsătoare.

Mesaj de răspuns al asistenței clienților ProtonVPN.

Am ajuns să primim un răspuns în aproximativ 14 ore. Nu este prea rău, dar ar putea fi mai rapid, mai ales dacă nu există nicio funcție de chat în direct. Ba mai mult, răspunsul prin e-mail a venit cu o notă care a declarat că a fost externalizată către Zendesk, astfel încât nu vă bucurați nici măcar de confidențialitatea suplimentară pe care o veți primi din partea asistenței interne.

Verdict

ProtonVPN are multe de oferit. În ceea ce privește streamingul, viteza este fantastică, iar deblocarea Netflix a fost destul de simplă. Alte site-uri de streaming populare au dovedit o problemă, deci depinde într-adevăr de ceea ce căutați să transmiteți în flux. Cu P2P permis pe multe servere, o politică de confidențialitate strictă și o lățime de bandă nelimitată, torrenterele vor fi fericite. Iar serviciul a fost rapid și de încredere, atât de bine pentru navigarea generală.

În ceea ce privește dezavantajele, asistența pentru clienți este puțin lentă, ceea ce va reprezenta un efect negativ pentru începătorii care ar putea avea nevoie de ajutor pentru a începe. În sfârșit, serviciul nu este ieftin, așa că poate doriți să căutați o ofertă mai bună în altă parte.

LECTURĂ DE CITITOR: Înscrieți-vă la oferta anuală plus și economisiți 24 $.

Accesați ProtonVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =

Adblock
detector