Pufferelt VPN-áttekintés

A Buffered VPN-t 2013-ban alapították Budapesten, és végül 2016 márciusában indította el alkalmazásának 1.0 verzióját. Egy újabb VPN-szolgáltatás, amely állítólag a leggyorsabb és legbiztonságosabb mindegyik, a Buffered szerint küldetése az internet kevésbé korlátozott helyévé tétele..

Hacsak nem tagja a sajtónak, a Buffered nem kínál ingyenes próbaverziót. A felhasználók 30 napos pénz-visszafizetési garanciát vehetnek igénybe, néhány figyelmeztetéssel: 100-szor kevesebb pufferoldatot kell használniuk, kevesebb mint 10 GB sávszélességet kell fogyasztaniuk, és kevesebb mint 10 órán keresztül csatlakozniuk kell..

A pufferelésnek csak egy előfizetési szintje van, de az árak attól függnek, hogy mennyi ideig hajlandó vállalni. Egy hónap 12,99 dollárt (10,03 GBP) fizet. A hat hónapos terv lecsökkenti az árat havi 9,99 dollárra (7,72 GBP), egy teljes évre pedig 8,25 dollárra (6,37 GBP) havonta. Ez egyenesen a felső árkategóriában, amennyire a VPN-k megy, egészen az ExpressVPN-vel.

Jellemzők

pufferelt szerverek és csatlakoztatva
Az előfizetés korlátlan sávszélességet és akár öt egyidejű kapcsolatot nettósít neked, így jobb ajánlatot jelent család, baráti társaság vagy kis iroda számára, mint az egyes felhasználók számára.

A puffer csak az OpenVPN protokollt támogatja, függetlenül attól, hogy alkalmazását használja-e vagy sem. Az OpenVPN-t széles körben tekintik a legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb VPN-protokollnak a fogyasztók számára, de a legtöbb operációs rendszer, például a PPTP vagy az L2TP / IPSec beépített támogatása nem érinti. A puffer támogatja az UDP és a TCP kapcsolatokat, de alapértelmezés szerint az UDP.

Jól lennénk a csak OpenVPN szolgáltatással, azzal a különbséggel, hogy a Buffered nem készít semmilyen mobilalkalmazást - Android, iOS vagy bármely más mobil platform számára. Mivel az ügyfelek nemcsak beállíthatnak egy L2TP / IPSec kapcsolatot a telefon beépített VPN-beállításaival, le kell töltenie egy harmadik féltől származó OpenVPN alkalmazást, például az OpenVPN Connect alkalmazást. Mivel a pufferelt konfigurációs fájlok nem szerepelnek ezekben az alkalmazásokban, a mobil felhasználóknak le kell tölteniük és importálniuk azokat a pufferelt webhelyről.

Asztali kliensek elérhetőek Windows és Mac OSX rendszerekhez. A régi Linux verzió (v0.6) továbbra is bétaverziós.

A pufferelt VPN működik-e a Netflix-rel?

Igen, tovább tudtuk közvetíteni a Netflix bemutatóinak amerikai katalógusát, amikor az Egyesült Államok pufferelt szerveréhez kapcsolódtak. A pufferelt VPN probléma nélkül megkerülte a Netflix proxy hibát. Valójában a Buffered annyira magabiztos, hogy még egy dedikált Netflix oldaluk is van.

Beállítás és interfész

Miután egy fiókot e-mail megerősítéssel aktiváltak, a felhasználónak csak le kell töltenie és telepítenie az ügyfelet, majd be kell írnia felhasználónevét és jelszavát.

A pufferelt asztali alkalmazás egy szép, sima felülettel rendelkezik. Az egyszerű elrendezés tartalmazza a kiszolgálók és a ping-idők listáját, bár a késleltetést jelző ping-idők soha nem működtek, amikor teszteltük. A kiszolgálók felcsatolhatók a csillaggal. Az opciók menüben feltétlenül kapcsolja be a „bejelentkezési adatok tárolása” beállítást, így nem kell minden alkalommal újból megadnia a hitelesítő adatait, amikor az alkalmazást megnyitja. Azt is beállíthatja, hogy automatikusan bejelentkezzen és csatlakozzon.

Csatlakozás után az alkalmazás megjeleníti a kapcsolat összefoglalását, beleértve a csatlakoztatott időt, a ping (nem működött), a letöltési és feltöltési sebességeket, az összes adat letöltését és feltöltését az aktuális munkamenetben, valamint a hozzárendelt IP-címet..

pufferelt letöltés és tűzfalteszt

A letöltési teszt lehetővé teszi a számítógép és a VPN-kiszolgáló (belső IP) közötti letöltési sebesség, valamint a VPN-kiszolgáló és a cél (külső IP) közötti letöltési sebesség ellenőrzését. Ezenkívül a tűzfalteszt lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megnézze, mely UDP és TCP portok vannak nyitva, ami hasznos, ha a kapcsolatot tovább kell továbbítani. A felhasználók a csatlakoztatás előtt számos port közül választhatnak a csatlakozási lehetőségek közül.

A „N / A” -ként mindig megjelenő ping adatok mellett a pufferelt alkalmazás egy egyszerű, intuitív és érzékeny ügyfél, amelyet a kezdő felhasználóknak nem szabad gondolniuk.

Szerverek és teljesítmény

A Buffered szervereket működtet 31 országban, két helyet az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Ez egy középválasztás, de talán egy kicsit szűk az ár szempontjából.

1080p HD videofelvételeket probléma nélkül továbbítottuk. A videó a puffer messze ment. A Brawlhalla játékot, egy Super Smash Bros stílusú online harci játékot tudtuk játszani, észrevehető késés nélkül..

A kapcsolatok stabilak voltak, miután felálltak és futtak, de alkalmanként találkoztak problémákkal a kapcsolatok elindításában. A port megváltoztatása az alapértelmezett 443-ról úgy tűnt, hogy megoldja ezt a problémát.

A sebesség empirikusabb tesztelésére ugyanazt a 82,7 MB fájlt (tömörítve a 103 MB-ról) háromszor töltöttük le három különféle szerverről, napi három különböző időben, összesen kilenc teszt céljából. Ugyanezt tettük VPN nélkül, mint egy kontrollcsoport. Összefoglaltuk a TigerVPN tesztelési eredményeit, egy másik VPN-t, amelyet akkor vettünk tesztelésre az összehasonlítás kedvéért. Teszteltünk egy amerikai keleti parti szervert, az amerikai nyugati parti szervert és egy londoni szervert. Az alábbi dobozban a vastag fekete vonal jelzi a letöltési idő mediánját, a vörös gyémánt pedig az átlagot. Az alacsonyabb jobb.

vpn sebesség-teszt

A puffer elég jól teljesített, de nem fújt el minket. Az eredmények meglehetősen konzisztensek voltak, és nem voltak lényeges eltérések. Bár a medián letöltési idő magasabb volt, mint a TigerVPN, az átlagos letöltési idő szignifikánsan jobb.

Ne feledje, hogy ez a teszt nem egyértelmű mutatója annak, melyik VPN a leggyorsabb. Az internet rejlő volatilitása jelentősen növeli a véletlenszerűséget, ezért a VPN sebesség-tesztjét mindig nagy sóval kell elvégezni. Tesztelőnk Buenos Aires-ben, Argentínában található, ahol ezeket a teszteket 10 MB / s-os kapcsolaton futtatjuk. A gyorsabb kapcsolatokkal rendelkezők nagyobb sebességbeli eltérést észlelhetnek.

Biztonság

A pufferelt kiszolgálókkal való kapcsolatok 128 bites AES SSL algoritmussal vannak titkosítva. Ez nem olyan golyóálló, mint a néhány rivális 256 bites titkosítása, de elegendőnek kell lennie az NSA, az internetszolgáltató és a hackerek kihagyásának. A kevesebb titkosítás egy kissé gyorsabb kapcsolatot eredményez.

pufferelt beállítások

A puffer csak dinamikus megosztott IP-ket használ, amelyek időszakonként megváltoznak, és egyszerre sok felhasználó használja őket. Ez jelentős anonimitási réteget eredményez, de kellemetlenséget jelenthet a webhely felkeresésekor, amely naplózza a felhasználók IP-jét (például online banki szolgáltatások)..

A pufferelt alkalmazás felhasználói az internetszolgáltató helyett a vállalat DNS-kiszolgálóit fogják használni, ami nagyobb adatvédelmet biztosít. Az IPleak.net gyors tesztje megmutatta, hogy a DNS szivárgás elleni védelem jól működik.

A pufferelt alkalmazás nem érkezik kapcsolóval vagy hálózati zárral, így ha a VPN-kapcsolat csökken, a forgalom továbbra is az alapértelmezett ISP-n halad keresztül. Ez rossz hírt jeleníthet meg a szenvedélybetegek és hasonló emberek számára, akik nem akarják, hogy internetszolgáltatójuk vagy bárki más elkapja tevékenységének szélét..

Pufferolt államok: „soha nem jelentkezzünk be” a weboldalán, de valójában azt jelenti, hogy nem tartja nyilván a használati naplókat. Naplózza néhány munkamenet metaadatát, beleértve a felhasználó IP-címét, a csatlakozás idejét és a kapcsolat időtartamát. Ezek a naplók nem tartalmaznak a felhasználó VPN-forgalmának tartalmát vagy tevékenységét, ám továbbra is jobb lenne valódi nulla naplózási irányelv.

A csatlakozási naplókat a helyi gépen is tárolják, amelytől a technikai támogatás kérheti a problémák elhárítását, de ezek nem tárolódnak a Buffered szerverein. Ehelyett egy rejtett fájlba menti a helyi felhasználói könyvtárba, és az alkalmazásból érhető el.

A Buffered székhelye Magyarországon van, amely az Európai Unió tagja és a schengeni övezetben található.

A weboldal gyűjti a szokásos adatokat, például IP-t, felhasználói ügynököt, és tárolja a számlázási információkat. A felhasználók megadhatják címüket és telefonszámukat, de ez teljesen önkéntes és megtéveszthető.

Vevőszolgálat

A pufferelt ügyfélszolgálat kizárólag a jegyek benyújtására szolgáló rendszerre támaszkodik. Itt nem talál élő csevegést vagy telefonszámot. Két beküldött jegynek, amelyek mindegyikét benyújtottuk, körülbelül fél nap telt igénybe a válasz - nem éppen egy gyors fordulás. Nem szerepel munkaidő, de feltételezzük, hogy az ügyfélszolgálat csak a magyar hivatali órákat tartja fenn. A válaszok kompetensek voltak és lényegre törőek.

frissítés: Buffered szerint jelenleg 24 órás támogató személyzettel rendelkezik, és a válaszidőt négy órára csökkentette. Még mindig nincs élő támogatás.

A webhely számos GYIK-t és támogatási cikket tartalmaz, ideértve a manuális beállítási utasításokat minden olyan eszközhöz, amely még nem rendelkezik alkalmazással. Ezek azonban nem kereshetőek a webhelyen, így valószínűleg könnyebb lesz megtalálni azt, amit szeretne, ha beírja a Google-ba.

A Bufferrel töltött idő alatt nem kaptunk kéretlen e-maileket vagy egyéb kommunikációt.

Ítélet

A Buffered egy szilárd VPN szolgáltatás egy barátságos alkalmazással, ami jó választást jelent a kezdő felhasználók számára. A sebességek elfogadhatók, a biztonság elegendő, és sok egyidejű kapcsolatot tesz lehetővé, de semmi sem sikít a „wow” -ért. A hátránya, hogy néhány naplót megtartanak, az ügyfélszolgálat lassú, és nincsenek mobilalkalmazások. Amit végül igazán nem garantál a magas ár, hacsak nem kap néhány barátot vagy munkatársat bejutni.

Látogassa meg a pufferelt VPN-t

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 24 =

Adblock
detector