PureVPN beszámoló 2020: Megjavítottuk a VPN adatvédelmi problémáit?

A hongkongi székhelyű PureVPN a múltban kiváló hírnevet szerzett, mint az egyik legfontosabb VPN-szolgáltató. Nagy szerverhálózattal, némi tisztességes sebességgel és erős biztonsággal látszólag szilárd lehetőség. Az elmúlt években ezt a hírnevet sértették a naplók tárolásáról és potenciálisan félrevezető adatvédelmi politikáról szóló jelentések. A társaság azonban erőfeszítéseket tett az ebből való visszatérés érdekében, beleértve új alkalmazások elindítását és felülvizsgált adatvédelmi irányelvek bevezetését.

Kipróbáltuk a szolgáltatást, hogy teljes képet adjunk arról, mire számíthat. Tudjon meg többet az árakról, a szolgáltatásokról, a biztonságról, a teljesítményről és egyebekről. Ugorjunk be!

Jellemzők és árképzés

Egyes szolgáltatókkal ellentétben a PureVPN nem kínál ingyenes verziót. Ez nem rossz dolog, mivel az ingyenes termékek általában nem kínálják azokat a funkciókat, amelyekre a legtöbb embernek szüksége van egy VPN-ből. Egyszerűen van egy fizetett terv, amelynek ára különbözik attól függően, hogy milyen időtartamra jelentkezik.

UPDATE: A PureVPN jelenleg promóciót folytat, 70% -kal

Purevpn új árképzés

A szolgáltatás kipróbálása egy hónapig 10,95 dollárba kerül. Megfelelő árengedményt kaphat az egyéves feliratkozáshoz havi 5,41 dollárral, de a legszorosabb kedvezmény egy kétéves tervre havonta 3,53 dollár. Összességében az árak körülbelül átlagban vannak, összehasonlítva más nagy szolgáltatókkal, bár egy évre szólva néhány jobb ajánlatot is láthattunk. Minden tervhez tartozik a hét napos pénz-visszafizetési garancia, ami jó, de elég szűk, tekintve, hogy sok szolgáltató ezt 30 vagy akár 45 napra meghosszabbítja.

Van még egy lehetőség, ha valóban a kerítésen tartózkodik, és jelentkezzen be egy háromnapos próbaverzióra, melynek vissza nem térítendő díja 2,50 USD. A PureVPN a fizetési lehetőségek széles választékát kínálja, beleértve a legtöbb jelentős hitelkártyát, a PayPalot, az Alipay-t, különféle érmefizetési platformok, Cashu, és még ajándékkártyák.

Szóval mit kap a pénze? A regisztráció után egyszerre akár öt eszközön is használhatja a szolgáltatást. Alkalmazások érhetők el Windows, MacOS, iOS, Android. A PureVPN kompatibilis a Linux-szal és különféle eszközökkel, beleértve az Amazon Fire TV-t és az Amazon Fire TV Stick-et. Hozzáfér egy tisztességes hálózathoz, amely több mint 750 szerverből áll, több mint 140 országban.

A szolgáltatás tartalmazza korlátlan adatátvitel és ügyes split alagút funkció hogy lehetővé tegye a szelektív kiválasztását abban, hogy mely adatok megy keresztül a VPN-kapcsolaton. Önnek is van rosszindulatú programok védelme, a hirdetések blokkolása, az URL szűrése és az alkalmazások szűrése. Több titkosítási protokoll áll rendelkezésre, és az alkalmazás IPv6 szivárgásvédelemmel és beépített kill kapcsolóval rendelkezik.

Hogyan hasonlít a PureVPN más VPN-ekkel?

Így állhat össze a PureVPN két legjobban értékelt VPN-vel, a NordVPN (teljes áttekintés) és az ExpressVPN (áttekintés itt) ellen.

PureVPNExpressVPNNordVPN
Átlagsebesség * 37 Mbps 106 Mbps 17,9 Mbps
Titkosítás típusa 256 bites AES 256 bites AES 256 bites AES
Öld meg a kapcsolót csak az asztalon az Android kivételével
Lehetővé teszi a torrentet
Naplók azonosító adatai
Feloldja a Netflix USA feloldását
Feloldja az Amazon Prime alkalmazását
Feloldja Hulu-t
Feloldja a BBC iPlayer alkalmazását
Legalacsonyabb havi költség Havonta 2,88 USD Havonta 6,67 USD Havonta 3,49 dollár
Pénzvisszafizetési garancia 31 nap 30 nap 30 nap
Összesített értékelés 3.5 4.5 4.5

* Átlagos sebesség több globális helyen több napi sebességteszt alapján.

Beállítás és interfész

Miután megfizette a számlát, megkapja a felhasználónevét és jelszavát a megadott e-mail címre. Ezután ezzel egyszerre akár öt eszközön jelentkezhet be a szolgáltatásba.

E felülvizsgálat céljából teszteltük a Windows és iOS alkalmazásokat.

Desktop

Az alkalmazás letöltése és telepítése után a rendszer kéri, hogy adja meg a fent említett e-mailben található hitelesítő adatait. Ezután megérkezik egy képernyőre, amely felkéri az üzemmód kiválasztására.

A PureVPN Change Mode képernyő.

A dedikált támogatási oldalon található leírások szerint a választás hatással lesz a biztonságra, a névtelenségre, a magánéletre és a sebességre. Vizsgálatainkhoz választottuk Internet szabadság, amely látszólag ugyanazt kínálja, mint a Biztonság / Adatvédelem.

Ezután megérkezik a fő képernyőre, amely alapértelmezés szerint felkér tételt, hogy csatlakozzon egy amerikai szerverhez. Ennek megváltoztatásához egyszerűen kattintson a legördülő menüre az országok listájának megtekintéséhez.

PureVPN beszámoló 2020: Megjavítottuk a VPN adatvédelmi problémáit?

A lista további információkat tartalmaz, beleértve azt is, hogy mely szerverek virtuálisak és melyeket ajánljuk a P2P-hez. Ha konkrétabb helyeket szeretne, váltson a Város lapon, vagy használja a keresősávot. Alternatív megoldásként, ha cél alapján kíván keresni, akkor válthat Elhelyezkedés nak nek Célja a képernyő tetején. Megjelölhet bizonyos országokat vagy városokat kedvencekké az egyszerű hozzáférés érdekében.

A másik két lehetőség itt az irányítópult meglátogatása vagy az üzemmód megváltoztatása (amely az irányítópulton is elérhető). Amikor eltaláltad Módváltás, látni fog egy olyan képernyőt, amely hasonló a korábban látotthoz, öt lehetőséggel: Folyam, Internet szabadság, Biztonság / Adatvédelem, Fájlmegosztás, és Dedikált IP.

A beállítási menü eléréséhez kattintson a fogaskerék ikonra az ügyfél jobb felső sarkában. Itt számos fül található, amelyeket fel kell fedeznie. A legfigyelemreméltóbbokat fedjük le. Ban,-ben App Beállítások lapon módosíthatja az alkalmazás indításának beállításait, kiválaszthatja a kívánt protokollt, és megváltoztathatja a nyelvet.

A PureVPN App Settings fül.

Ez alatt a Válassza a módot lapon egy hasonló képernyőre jut, mint a Módváltás az egyik, amit korábban láttunk.

Következő van Haladó beállítások néhány bővítéssel. Kibővítése Biztonság Az elem lehetővé teszi a 256 bites titkosítás engedélyezését, a csatlakozás közben csak a PureVPN DNS-kiszolgálók használatát, az IPv6 szivárgás elleni védelem engedélyezését, és emlékeztetőt állíthat be, ha a VPN nincs csatlakoztatva.

A PureVPN Advanced Options képernyő.

Az Internet Kill kapcsoló a bővítésben engedélyezheti a megszakító kapcsolót, valamint megváltoztathatja az egyéb kapcsolatbeállításokat. A kill kapcsoló leállítja az összes internetes forgalmat, amikor a kapcsolat váratlanul leesik, amíg vissza nem áll. Végül a Több port szakasz ház opciók automatikus portválasztáshoz. Ez ellenőrzi a zárt vagy szabályozott portokat, és kiválasztja a legjobbat a kapcsolat létrehozásához. Ez akkor hasznos, ha el akarja kerülni a portblokkoló problémákat.

Következő van a VPN Hotspot lapon, amely útmutatásokat is tartalmaz a hotspot beállításához. És az alábbiakban a megosztott alagút lehetőségei találhatók.

A PureVPN osztott alagút fül.

Az osztott alagút egy praktikus szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa, mely alkalmazásokat szeretné használni VPN-sel vagy anélkül.

És ez beilleszti az asztali alkalmazás főbb jellemzőit. Mint láthatja, robosztus lehetőségei vannak, és a haladó felhasználók kétségtelenül örülnek a rendelkezésre álló magas szintű testreszabásnak..

Mobil

Amikor tavaly teszteltük a PureVPN iOS alkalmazást, a telepítés nehézkes volt, és a kiszolgálók cseréje sokkal kínosabb folyamat volt, mint amit más szolgáltatóknál találtál. Összességében nem volt nagyon felhasználóbarát élmény. hálásan, az egész alkalmazást átalakították, komplett modern megjelenéssel és egyszerűbb beállításokkal.

A bejelentkezés után megjelenik egy felugró ablak, amely bemutatja az alkalmazás néhány frissített funkcióját. Az első az súly, béta szolgáltatás, amely egy sor biztonságos DNS-kiszolgálót tartalmaz. Akkor megvan Smart Connect amely egy kattintásos szerverkapcsolatra utal, ami jellemző a legtöbb VPN-alkalmazásra, de a PureVPN korábbi iOS-inkarnációiban nem volt elérhető. Végül van Ózon, amely küzd a vírusok, a rosszindulatú programok és a hirdetések ellen.

A PureVPN mobilalkalmazás beállítja a képernyőket.

Miután ezt meghaladta, a rendszer kéri, hogy válasszon egy üzemmódot, hasonlóan az asztali klienshez. Ezután a rendszer felkéri a konfigurációs változtatások engedélyezésére, amelyekkel az alkalmazás automatikusan gondoskodik, anélkül, hogy ténylegesen foglalkoznia kellene telefonja bármelyik beállításával..

Miután végre belépett, egy zöld villog Csatlakozás gomb jelenik meg. Ez kissé zavaró, mivel a zöld gomb gyakran azt jelzi, hogy már van VPN-kapcsolata, de ez valójában egy gyors csatlakozási kérés. Amikor kapcsolatba lépsz, vörös színt fog látni szétkapcsol gombot, az új IP-címmel és helyével együtt.

PureVPN csatlakozási képernyők.

A tartózkodási hely megváltoztatásához vagy szerver cél szerinti kereséséhez használja a képernyő bal és jobb alsó sarkában található gombokat.

A PureVPN beállításai.

Végül, a képernyő bal felső sarkában lévő menünek van néhány lehetősége. Az üzemmódot úgy módosíthatja, hogy egyszerűen rákattint arra a módra, amelyben jelenleg tartózkodik, és éppen annak alatt engedélyezheti a Gravity alkalmazást.

Ban,-ben Beállítások menüben megváltoztathatja a protokollt, megváltoztathatja a nyelvet, és hozzáférhet a megosztott alagútbeállításokhoz.

Ez a mobil alkalmazás széles választékot kínál, összehasonlítva a más szolgáltatók által kínált lehetőségekkel. A megújult megjelenés, valamint a felhasználóbarátabb beállítási és szerverkapcsoló révén ez most az egyik jobb alkalmazás.

Szerverek és teljesítmény

A PureVPN megfelelő, több mint 750 szerverrel rendelkező hálózattal rendelkezik, több mint 140 országban kínál helyszíneket, bár ezen országok több mint felét virtuális szerverek fedik le. Noha a választás nem olyan nagy, mint néhány versenytársánál, mint például az ExpressVPN, van minden bizonnyal elég ahhoz, hogy kielégítse a legtöbb felhasználót. A PureVPN segítséget nyújt abban, hogy eldöntse, melyik szervert használja, hasznos ikonokkal látva a kiszolgálók listájában. Bizonyos országokat vagy városokat megjelölhet kedvencekként az egyszerű hozzáférés érdekében.

Átfogó, az általunk tapasztalt szolgáltatás többnyire megbízható volt. Online játékokat játszottunk, miközben különféle amerikai és egyesült királyságbeli szerverekkel voltunk kapcsolat nélkül. Ugyanezen szerverekkel 1080p-et is közvetítettünk, pufferolás nélkül. A kiszolgálók csatlakoztatása és leválasztása általában gyors volt, de időnként akár egy percet is igénybe vehet. Néhány esetben a csatlakozási kísérlet hosszabb ideig folytatódott, arra a pontra, hogy úgy döntöttünk, hogy egyszerűen csak kipróbálunk egy másik szervert..

A sebesség-tesztek elvégzésekor a cél az, hogy a lehető leg empirikusabbak legyenek. Az Észak-Amerikában tesztkiszolgálót használunk, és minden szolgáltatóhoz kapcsolódunk különféle szerverekhez. A teszt VPN-kiszolgálók az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Hongkongban vannak. Naponta több alkalommal, rendszeres időközönként sebesség-teszteket futtatunk. Az egyes tesztek átlagos letöltési sebességét rögzíti és megjeleníti az alábbi táblázat.

vpn sebességmérési eredmények 2020

A PureVPN értéke kissé az átlag alatt van, átlagos letöltési sebessége 37 Mbps minden időben és helyszínen.

Érdemes megjegyezni, hogy ezek a tesztek nem véglegesek, és egyszerűen csak általános teljesítménymutatásként szolgálnak a látott teljesítményre. Az internet rejlő volatilitása a véletlenszerűség jelentős tényezőjét növeli. A kapcsolattól függően lassabb vagy gyorsabb sebességet, kisebb vagy nagyobb eltéréseket találhat az eredményekben.

A PureVPN feloldja a Netflix blokkolását?

A Netflix elérése a legtöbb VPN-szolgáltató számára folyamatos kérdés. Míg néhányuknak sikerül legalább néhány kiszolgálót a Netflix-szel együtt működtetni, mások nem mennek túl jól. Megpróbáltuk elérni az USA Netflix-et különféle tesztkiszolgálók segítségével, és minden egyes alkalommal képesek voltunk zökkenőmentesen kapcsolódni. Ez egy lépést jelent az utóbbi időben, amikor teszteltünk, amikor egy élő csevegő ügynököt kellett kérnünk, hogy irányítson minket egy működő szerverre, amely elérhető a Dedikált IP mód. Ennek ellenére, ha bármilyen problémája merül fel a Netflix elérésével, az ügynök kérése egy adott kiszolgálóra egy gyors és egyszerű javítás.

Más streaming webhelyeket teszteltünk itt: streaming módban, a Célja listában válassza ki a megfelelő szervert. Az Amazon Prime Video (USA-ban) zökkenőmentesen működött, de a BBC iPlayer hiányzott. Valójában ez utóbbi a közelmúltban visszaszorította a VPN-eket, tehát egy jó lehetőség megtalálása sikertelen lehet.

A PureVPN működik Kínában?

A PureVPN felhasználható a „Nagy tűzfal” megkerülésére Kínában. Rengeteg támogatási dokumentációval rendelkezik, amelyek célja annak biztosítása, hogy a kínai felhasználók csatlakozhassanak egymáshoz. Ne feledje azonban, hogy annak ellenére, hogy sok VPN működik Kínában, webhelyeik blokkolhatók. Ha Kínában kívánja használni a PureVPN-t, akkor a legjobb, ha utazás előtt másolatot készít a támogatási dokumentációról, mivel az országon belül elérhetetlen..

Biztonság és magánélet

A PureVPN egy hongkongi székhelyű vállalat, és mint ilyen, rá nem vonatkoznak kötelező adatmegőrzési törvények.

Adatvédelmi politikáinak alcíme a következő:

"Nincsenek olyan naplók, amelyek azonosíthatják vagy segíthetik a felhasználó tevékenységét."

Az FBI 2017. évi ügyének részletei azonban ellentmondtak ennek a kijelentésnek, mivel a PureVPN naplóit állítólag a hatóságoknak adták át, hogy segítsék az ítélet meghozatalát..

Ez most büntetőügy volt, és meglehetősen szokásos, ha a VPN-k kijelentik, hogy információt adnak át a bűnüldözéshez, ha vannak ilyenek. A szóban forgó naplók nem böngészési naplók, hanem kapcsolódási naplók. Ezek a valós felhasználói IP-címeket és a VPN csatlakozási időket tartalmazzák. Noha nem fedik fel a tényleges felhasználói tevékenységeket, összeegyeztethetők harmadik felek, például e-mail szolgáltatók naplóival, hogy tevékenységet vonjanak be, ahogy ez volt a jelen esetben..

Más VPN-k hasonló naplókat vezetnek, és ezeket közölniük kell azok tartalmával. Mivel ez a szolgáltató azt állítja, hogy egyáltalán nem tart naplókat, és látva a naplók tényleges felületét, érthető módon nem bonyolult felhasználók.

Az eset óta a PureVPN arra törekszik, hogy helyreállítsa hírnevét, ideértve az új adatvédelmi politika 2018. május végén történő bevezetését.. Nem rögzíti a felhasználói vagy a VPN IP-címeit vagy időbélyegzőit. Az ilyen módon égető társaság egyik pozitív oldala az, hogy valószínűleg nagyon óvatosan jár el annak biztosítása érdekében, hogy ne veszélyeztesse újra a felhasználói bizalmat..

A jóhiszeműség bemutatójaként a PureVPN egy könyvvizsgálat az Altius IT-től, amely igazolta az új bejelentkezési szabályt. Részletes értékelés és könyvvizsgálat után az Altius IT arról számolt be, hogy nem talált olyan bizonyítékot, amely azt bizonyítaná, hogy a PureVPN olyan adatokat tárol, amelyek bármely személyt vagy bármely böngészési tevékenységet azonosíthatnak.

A PureVPN jól játszik a biztonsági fronton és 256 bites titkosítást használ 2048 bites RSA kulcsokkal együtt a hitelesítéshez. A 256 bites titkosítást gyakran „katonai fokozatnak” nevezik, és úgy tekintik, hogy jó. Választhat több protokoll között a titkosításhoz, beleértve az OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP és IKEv2 protokollokat. Ez a lehetőség megjelenik a App Settings fül az ügyfél.

A PureVPN egy opciót tartalmaz az ügyfélen belül (in Haladó beállítások>Biztonság), hogy csatlakozáskor csak a PureVPN DNS-kiszolgálókat használja. Ez plusz a magánélet védelme és védeni kell a DNS-szivárgások ellen. Valójában különféle szerverekkel teszteltük a szivárgást, és egyiket sem figyeltünk meg. A szolgáltatás IPv6 szivárgás elleni védelmet és beépített megszakító kapcsolót is kínál. Vegye figyelembe, hogy ezek alapértelmezés szerint nem engedélyezettek, ezért be kell lépnie Haladó beállítások bekapcsolni őket.

A megszakító kapcsoló további biztonsági rétegként működik, így az internet-kapcsolat leáll, amint a VPN-kapcsolat bármilyen okból elveszik. Dönthet is (a Haladó beállítások fül), ha azt akarja kényszeríteni, hogy az internet-kapcsolat leálljon, amikor a VPN-t manuálisan kikapcsolja.

Vevőszolgálat

Nagy szolgáltatóként nem meglepő, hogy a PureVPN rengeteg dokumentációval rendelkezik, amelyek segítenek mindenben, az indulástól a hibaelhárításig és olyan esetek kezeléséig, mint például a kínai használat. Mindez megtalálható a Támogatóközpont a Saját fiók lapon.

Ha nem találja meg azt, amire szüksége van, vagy egyszerűen nem szeretne gyors kérdést feltenni, akkor a A 24/7/365 élő chat támogatás kész azonnal reagálni. A LiveChat működteti, így ha további adatvédelmet keres, érdemes felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal egy jegy benyújtásával. Amikor ezt a módszert teszteltük, a válaszidő kb egy óra alatt, ami nagyon gyors összehasonlítva más szolgáltatókkal, amelyeket már használtunk.

Az élő csevegési lehetőség használata vegyes eredményeket hozott. A szolgáltatás mindig gyors volt, és segítséget kapott a streaming webhelyek feloldásához. Másrészt néhány homályos választ kapott, valamint a biztonsággal kapcsolatos alapvető kérdés megválaszolásának megtagadását.

Ítélet

A PureVPN könnyen kezelhető felületet kínál számos testreszabási lehetőséggel. A teljesítmény szempontjából a sebesség kiszámíthatatlan, és volt néhány kapcsolódási probléma. A PureVPN egyszerű hozzáférést biztosít az olyan streaming webhelyekhez, mint a Netflix és az Amazon Prime Video. A mobil felhasználók örömmel látják egy átalakított, intuitív alkalmazást.

A biztonság szempontjából a PureVPN jelöli az összes dobozt erős titkosítással, DNS és IPv6 szivárgásvédelemmel és beépített kill kapcsolóval. A magánélet körüli múltbeli rossz sajtó lehet vörös zászló néhány potenciális felhasználó számára, de úgy tűnik, hogy ez a szolgáltató módosítani próbál.

Látogasson el a PureVPN oldalra

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + = 11

Adblock
detector