PureVPN преглед 2020: Исправени ли са проблемите с поверителността на този VPN?

Базираната в Хонконг PureVPN в миналото се ползваше с отлична репутация на един от най-добрите доставчици на VPN. С голяма мрежа от сървъри, прилични скорости и силна сигурност, това изглежда е солидна опция. През последните години тази репутация бе осквернена с доклади за съхраняване на дневници и потенциално подвеждаща политика за поверителност. Въпреки това, компанията полага големи усилия да се възстанови от това, включително стартиране на нови приложения и внедряване на преразгледана политика за поверителност.

Изпробвахме услугата, за да предложим пълна представа за това, което можете да очаквате. Научете за цените, функциите, сигурността, производителността и други. Нека влезем!

Характеристики и цени

За разлика от някои доставчици, PureVPN не предлага безплатна версия. Това не е лошо, тъй като безплатните продукти обикновено не предлагат функциите, които повечето хора се нуждаят от VPN. Има само един платен план, който се различава по цена в зависимост от продължителността на срока, за който се регистрирате.

UPDATE: В момента PureVPN провежда промоция със 70% отстъпка тук

Purevpn ново ценообразуване

За да изпробвате услугата за един месец, това ще ви струва 10,95 долара. Можете да получите прилична отстъпка за записване за една година при 5,41 долара на месец, но най-стръмната отстъпка е за двугодишен план - 3,53 долара на месец. Като цяло цените са приблизително средни в сравнение с други големи доставчици, въпреки че видяхме някои по-добри сделки при едногодишни условия. Всички планове идват с седемдневна гаранция за връщане на парите, което е хубаво, но е доста тясно, като се има предвид, че много доставчици удължават това до 30 или дори 45 дни.

Има още един вариант, ако наистина сте на оградата и това е да се запишете за тридневна пробна версия срещу невъзстановима такса от 2,50 долара. PureVPN предлага голям избор от възможности за плащане, включително повечето основни кредитни карти, PayPal, Alipay, различни платформи за разплащане с монети, Cashu и дори карти за подаръци.

И така, какво ви получават парите? След като се регистрирате, можете да използвате услугата на до пет устройства едновременно. Приложенията са достъпни за Windows, MacOS, iOS, Android. PureVPN е съвместим с Linux и различни устройства, включително Amazon Fire TV и Amazon Fire TV Stick. Ще имате достъп до прилична мрежа от над 750 сървъра в повече от 140 държави.

Услугата включва неограничен пренос на данни и чист сплит тунелинг функция за да ви позволи да бъдете избирателни за това кои данни минават през VPN връзка. Вие също имате защита от злонамерен софтуер, блокиране на реклами, филтриране на URL адреси и филтриране на приложения. Предлагат се множество протоколи за криптиране и приложението се предлага със защита от теч IPv6 и вграден превключвател за убийство.

Как PureVPN се сравнява с други VPN?

Ето как PureVPN се подрежда спрямо две от нашите най-високо оценени VPN, NordVPN (пълен преглед) и ExpressVPN (прегледани тук).

PureVPNExpressVPNNordVPN
Средната скорост * 37 Mbps 106 Mbps 17,9 Mbps
Тип шифроване 256-битов AES 256-битов AES 256-битов AES
Kill Switch само за десктоп с изключение на Android
Позволява Torrenting
Записи, идентифициращи журнали
Деблокира Netflix US
Деблокира Amazon Prime
Деблокира Hulu
Деблокира BBC iPlayer
Най-ниска месечна цена $ 2,88 на месец $ 6.67 на месец $ 3,49 на месец
Гарантирано връщане на парите 31 дни 30 дни 30 дни
Обща класация 3.5 4.5 4.5

* Средна скорост за множество глобални локации на базата на множество тестове за скорост на ден.

Настройка и интерфейс

След като платите за акаунт, ще ви бъде изпратено потребителското име и паролата на имейла, който предоставяте. След това можете да използвате това, за да влезете в услугата на до пет устройства едновременно.

За целите на този преглед тествахме приложенията за Windows и iOS.

работен плот

След като изтеглите и инсталирате приложението, ще бъдете подканени да въведете своите идентификационни данни, намерени в горепосочения имейл. След това ще стигнете до екран, който ще ви помоли да изберете режима си.

Екран за промяна на режим PureVPN.

Според описанията на специалната страница за поддръжка, изборът, който направите, ще окаже влияние върху сигурността, анонимността, поверителността и бързината. За нашите тестове избрахме Интернет свобода, което изглежда предлага същото Сигурност / Privacy.

След това ще стигнете до главния екран, който по подразбиране ще ви помоли да се свържете със сървър в САЩ. За да промените това, просто щракнете върху падащото меню, за да видите списъка с държави.

PureVPN преглед 2020: Исправени ли са проблемите с поверителността на този VPN?

Списъкът включва допълнителна информация, включително кои сървъри са виртуални и кои са препоръчителни за P2P. Ако искате по-конкретни местоположения, можете да преминете към град или използвайте лентата за търсене. Освен това, ако искате да търсите по предназначение, можете да преминете от местоположение да се Предназначение в горната част на екрана. Можете да маркирате определени държави или градове като любими за лесен достъп.

Другите две опции тук са да посетите таблото или да промените режима (който също е достъпен от таблото). Когато ударите Режим на промяна, ще видите екран, подобен на този, който видяхме по-рано, с пет опции: поток, Интернет свобода, Сигурност / Privacy, Споделяне на файлове, и Специализиран IP.

За достъп до менюто за настройки, щракнете върху иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл на клиента. Тук имате няколко раздела, които да проучите. Ще покрием най-забележителното. В Настройки на приложението можете да коригирате настройките за стартиране на приложението, да изберете желания протокол и да промените езика.

Раздел Настройки на приложението PureVPN.

Под това, Изберете Режим разделът ви отвежда към подобен екран като Режим на промяна един, който видяхме по-рано.

Следваща Разширени опции с няколко разширения. Разширяване на Сигурност елемент ще ви позволи да активирате 256-битово криптиране, изберете да използвате само PureVPN DNS сървъри, докато са свързани, активирате IPv6 защита от теч и зададете напомняне, за да ви уведоми дали VPN не е свързан.

Екранът за допълнителни опции на PureVPN.

Най- Превключвател за Интернет разширението е мястото, където активирате превключвателя за убиване, както и променяте други настройки на връзката. Превключвателят уби спира целия интернет трафик, когато връзката неочаквано спадне, докато не бъде възстановена. Накрая Мултипорт раздел къщи опции за автоматичен избор на порт. Това проверява за затворени или регулирани портове и избира най-добрите за установяване на връзка. Това е удобно, ако искате да избегнете проблеми с блокирането на портове.

След това имате VPN гореща точка раздел, който също дава инструкции как да настроите гореща точка. И по-долу това са опции за разделно тунелиране.

Разделът PneVPN Split Tunneling.

Разделянето на тунели е удобна функция, която ви позволява да изберете кои приложения искате да използвате с или без VPN.

И това го обхваща за основните характеристики на настолното приложение. Както можете да видите, имате стабилен набор от опции и напредналите потребители без съмнение ще бъдат доволни от високото ниво на персонализиране, което е на разположение.

Подвижен

Когато тествахме приложението PureVPN iOS миналата година, настройката беше тромава и смяната на сървърите беше много по-неудобен процес, отколкото бихте намерили при други доставчици. Като цяло не предлагаше много удобно за потребителя изживяване. благодарно, цялото приложение е обновено, в комплект с модерен външен вид и по-проста настройка.

След като влезете, ще получите изскачащ прозорец, показващ някои от актуализираните функции на приложението. Първият е Земно притегляне, бета функция, включваща поредица от защитени DNS сървъри. Тогава имате Smart Connect която се отнася до сървърната връзка с едно щракване, нещо, което е типично за повечето VPN приложения, но не беше налично в предишните инкарнации на iOS на PureVPN. И накрая, има озон, която се бори с вируси, злонамерен софтуер и реклами.

Екрани за настройка на мобилни приложения PureVPN.

След като приключите с това, ще бъдете подканени да изберете режим, подобно на настолния клиент. След това ще бъдете помолени да разрешите промени в конфигурацията, за които приложението се грижи автоматично, без всъщност да се налага да се справяте с която и да е от настройките на вашия телефон.

След като най-накрая сте вътре, мига зелено Connect се появява бутон. Това е малко объркващо, тъй като зеленият бутон често означава, че вече имате VPN връзка, но този всъщност е подкана за свързване. Когато сте свързани, ще видите червено Прекъсване на връзката бутон заедно с вашия нов IP адрес и местоположение.

PureVPN екрани за връзка.

За да промените местоположението си или да намерите сървър по предназначение, можете да използвате бутоните в долната лява и дясна част на екрана.

Опции за настройки на PureVPN.

И накрая, менюто в горния ляв ъгъл на екрана има няколко опции. Можете да промените режима, като просто кликнете върху режима, в който се намирате в момента, и точно под него можете да активирате Gravity.

В Настройки меню, можете да промените вашия протокол, да промените езика и да получите достъп до настройките за разделно тунелиране.

Това мобилно приложение има широк спектър от възможности в сравнение с предлаганите от други доставчици. С преработен външен вид и по-удобна за настройка и превключване на сървъра, това е едно от най-добрите приложения там.

Сървъри и производителност

PureVPN има адекватна мрежа от над 750 сървъра, предлагащи места в повече от 140 страни, въпреки че повече от половината от тези страни са обхванати от виртуални сървъри. Макар че изборът не е толкова голям, колкото този на някои от неговите конкуренти, като ExpressVPN, има определено достатъчно, за да задоволи повечето потребители. PureVPN ви помага да решите кой сървър да използвате, като предоставя полезни икони в списъка със сървъри. Можете също така да маркирате определени държави или градове като любими за лесен достъп.

цялостен, услугата, която изпитахме, беше предимно надеждна. Играхме онлайн игри, докато бяхме свързани с различни сървъри в САЩ и Великобритания без проблеми. Ние също подавахме 1080p, използвайки същите сървъри, без да изпитваме буфериране. Свързването и прекъсването на връзката със сървърите обикновено беше бързо, но понякога отнемаше и минута. Имаше няколко случая, когато опитът за връзка продължи за продължителен период, до момента, в който решихме просто да опитаме различен сървър.

Когато провеждаме нашите тестове за скорост, целта е да бъдем максимално емпирични. Ние използваме тестов сървър в Северна Америка и се свързваме с различни сървъри за всеки доставчик. Местоположенията на тестовите VPN сървъри са в САЩ, Великобритания и Хонконг. Изпълняваме тестове за скорост няколко пъти на ден през равни интервали. Средната скорост на изтегляне за всеки тест се записва и се показва в диаграмата по-долу.

vpn резултати от тестове за скорост 2020

PureVPN отбелязва малко под средното ниво със средна скорост на изтегляне от 37 Mbps за всички времена и места.

Струва си да се отбележи, че тези тестове не са окончателни и просто служат като общо указание за ефективността, която може да видите. Присъщата нестабилност на интернет добавя значителен фактор за случайност. В зависимост от връзката ви може да видите по-бавни или по-бързи или скорости и по-малки или по-големи несъответствия в резултатите.

Деблокира ли PureVPN Netflix?

Достъпът до Netflix е продължаващ проблем за повечето VPN доставчици. Докато някои успяват да запазят поне някои сървъри, работещи с Netflix, други не постигат толкова добре. Опитахме се да осъществим достъп до US Netflix с помощта на различни тестови сървъри и успяхме безпроблемно да се свържем всеки път. Това е стъпка нагоре от последния път, когато тествахме, когато трябваше да поискаме чат агент на живо да ни насочи към работещ сървър, достъпен чрез Специализиран IP режим. Това се казва, ако се сблъскате с някакви проблеми с достъпа до Netflix, искането на агент за конкретен сървър е бързо и просто коригиране.

Тествахме други сайтове за стрийминг в Streaming режим, използвайки Предназначение списък, за да изберете подходящия сървър. Amazon Prime Video (за САЩ) работи безпроблемно, но BBC iPlayer беше пропуск. Всъщност последният се проваля на VPN наскоро, така че намирането на добър вариант може да бъде ударен и пропуснат.

Работи ли PureVPN в Китай?

PureVPN може да се използва за заобикаляне на „Великата защитна стена“ в Китай. Разполага с тона документация за поддръжка, посветена на осигуряване на потребителите в Китай да могат да се свържат. Имайте предвид обаче, че въпреки че много VPN работят в Китай, техните уебсайтове може да бъдат блокирани. Ако планирате да използвате PureVPN, докато сте в Китай, може би е най-добре да направите копие от документацията за поддръжка, преди да пътувате, тъй като може да е недостъпно от страната.

Сигурност и поверителност

PureVPN е компания, базирана в Хонконг, и като такава не подлежи на задължителни закони за запазване на данни.

Подпозицията за нейните политики за поверителност гласи:

„НЕ съхраняваме журнали, които могат да идентифицират или да помогнат при наблюдението на активността на потребителя.“

Подробности по случая с ФБР от 2017 г. обаче противоречат на това твърдение, тъй като съобщенията на PureVPN са предадени на властите за подпомагане на присъда.

Това беше наказателно дело и е доста обичайно VPN да заявяват, че ще предават информация на органите на реда, ако притежават такава. Въпросните регистрационни файлове не бяха регистрационни файлове, а регистрационни файлове. Те включват реални потребителски IP адреси и времена за VPN връзка. Въпреки че не разкриват действителна активност на потребителите, те могат да се съпоставят с регистрационни файлове от трети страни, като доставчици на имейл, за да имплицират дейност, както беше случаят тук.

Други VPN поддържат подобни журнали и трябва да разкриват това в своите условия. Тъй като този доставчик твърди, че те изобщо не поддържат регистрационни файлове и след това виждат действителна регистрационна повърхност, това разбираемо обезвреди потребителите.

От този случай PureVPN работи за възстановяването на репутацията си, включително въвеждането на нова политика за поверителност в края на май 2018 г. Изглежда, че компанията вече е бракувала записа на регистрационни файлове от всякакъв вид. Той няма да записва потребителски или VPN IP адреси или времеви марки. Една от положителните страни на изгарянето на компанията по този начин е, че тя вероятно ще стъпва много внимателно, за да гарантира, че отново не застрашава доверието на потребителите.

Като демонстрация на добросъвестност, PureVPN претърпя ан проверка от Алтиус ИТ, който провери новата политика за без регистрация. След подробна оценка и одит, Altius IT съобщи, че не е намерил доказателства, които да показват, че PureVPN съхранява данни, които биха могли да идентифицират конкретно лице или каквато и да е активност при сърфиране.

PureVPN се справя добре на защитния фронт и използва 256-битово криптиране във връзка с 2,048-битови RSA ключове за удостоверяване. 256-битовото криптиране често се нарича „военна степен“ и се счита за толкова добро, колкото се получава. Можете да избирате между множество протоколи за криптиране, включително OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP и IKEv2. Тази опция се появява в Настройки на приложението раздел на клиента.

PureVPN включва опция в рамките на клиента (в Разширени опции>Сигурност), за да изберат да използват само PureVPN DNS сървъри, докато са свързани. Това е плюс за неприкосновеността на личния живот и трябва да предпазва от течове на DNS. Всъщност тествахме течове с различни сървъри и не наблюдавахме нито един. Услугата предлага също защита от теч IPv6 и вграден превключвател за убийство. Имайте предвид, че те не са активирани по подразбиране, така че ще трябва да влезете Разширени опции за да ги включите.

Превключвателят kill действа като допълнителен слой сигурност, така че интернет връзката пада, веднага щом VPN връзката се загуби по някаква причина. Можете също да решите (в Разширени опции раздела), ако искате да принудите интернет връзката да отпадне, когато изключите VPN ръчно.

Обслужване на клиенти

Като голям доставчик, не е изненада, че PureVPN се предлага с богата документация, за да помогне при всичко, от започване на работа до отстраняване на проблеми и справяне с конкретни случаи като използване в Китай. Всичко това може да разберете, като посетите Помощен център в раздела Моят акаунт.

Ако не можете да намерите това, от което се нуждаете, или просто имате бърз въпрос, 24/7/365 поддръжка за чат на живо е готов да даде бърз отговор. Захранва се от LiveChat, така че ако търсите допълнителна поверителност, може да искате да се свържете директно с екипа за поддръжка, като изпратите билет. Когато тествахме този метод, времето за реакция беше под час, което наистина е бързо в сравнение с други доставчици, които сме използвали.

Използването на опцията за чат на живо даде смесени резултати. Услугата винаги беше бърза и получихме помощ при отблокиране на поточни сайтове. От друга страна, получихме някои неясни отговори, както и отказ да отговорим на основен въпрос относно сигурността.

присъда

PureVPN осигурява лесен за използване интерфейс с множество опции за персонализиране. По отношение на производителността, скоростите са непредсказуеми и имаше някои проблеми със свързаността. PureVPN осигурява лесен достъп до стрийминг сайтове като Netflix и Amazon Prime Video. Мобилните потребители ще се радват да видят обновено, интуитивно приложение.

Що се отнася до сигурността, PureVPN маркира всички кутии със силно криптиране, защита от течове на DNS и IPv6 и вграден превключвател за убийство. Миналата лоша преса около нейната поверителност може да е червен флаг за някои потенциални потребители, но изглежда този доставчик се опитва да направи поправки.

Посетете PureVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − 74 =

Adblock
detector