PureVPN pregled 2020: Jesu li problemi privatnosti ovog VPN-a riješeni?

U prošlosti, PureVPN iz Hong Konga je uživao izvrsnu reputaciju jednog od najboljih pružatelja VPN usluga. S velikom mrežom poslužitelja, pristojnim brzinama i snažnom sigurnošću čini se da je to solidna opcija. Posljednjih godina taj je ugled zapažen u izvještajima o pohranjivanju zapisa i potencijalno zabludu o politici privatnosti. Međutim, tvrtka ulaže velike napore da se oporavi od ovoga, uključujući pokretanje novih aplikacija i uvođenje revidirane politike o privatnosti.

Isprobali smo uslugu da vam pružimo cjelovit uvid u ono što možete očekivati. Saznajte više o cijenama, značajkama, sigurnosti, izvedbi i više. Ulazimo!

Značajke i cijene

Za razliku od nekih davatelja usluga, PureVPN ne nudi besplatnu verziju. To nije loše, jer besplatni proizvodi obično ne nude značajke koje većina ljudi treba s VPN-a. Postoji jednostavno jedan plaćeni plan koji se razlikuje u cijeni ovisno o dužini roka na koji se prijavite.

AŽURIRAJ: PureVPN trenutno pokreće promociju sa 70% popusta ovdje

Purevpn nove cijene

Isprobati uslugu mjesec dana, koštat će vas 10,95 USD. Za prijavu na godinu dana možete dobiti pristojbu od 5,41 USD mjesečno, ali najbrži popust je za dvogodišnji plan 3,53 USD mjesečno. Općenito, cijene su otprilike prosječne u usporedbi s drugim velikim davateljima usluga, iako smo vidjeli i neke povoljnije ponude na jednogodišnje uvjete. Svi planovi dolaze sa sedmodnevna garancija povrata novca, što je lijepo, ali prilično je usko s obzirom da mnogi pružatelji usluga ovo produljuju na 30 ili čak 45 dana.

Postoji još jedna opcija ako ste stvarno na ogradi, a to je da se prijavite na trodnevno probno razdoblje uz bespovratnu naknadu u iznosu od 2,50 USD. PureVPN nudi veliki izbor opcija plaćanja, uključujući većinu glavnih kreditnih kartica, PayPal, Alipay, razne platforme za novčiće, Cashu, pa čak i poklon kartice.

Pa što vam donosi novac? Jednom kada se prijavite, možete koristiti uslugu na najviše pet uređaja istovremeno. Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS, Android. PureVPN kompatibilan je s Linuxom i raznim uređajima, uključujući Amazon Fire TV i Amazon Fire TV Stick. Imat ćete pristup pristojnoj mreži od preko 750 poslužitelja u više od 140 zemalja.

Usluga uključuje neograničen prijenos podataka i uredno podijeljeno tuneliranje kako biste mogli biti selektivni u vezi s tim koji podaci prolaze kroz VPN vezu. Imate i vi zaštita od zlonamjernog softvera, blokiranje oglasa, filtriranje URL-ova i filtriranje aplikacija. Dostupno je više protokola šifriranja, a aplikacija dolazi sa zaštitom od propuštanja IPv6 i ugrađenim prekidačem za uklanjanje.

Kako se PureVPN uspoređuje s drugim VPN-ovima?

Evo kako se PureVPN uspoređuje s dva najbolje ocijenjena VPN-a, NordVPN (cjelovita recenzija) i ExpressVPN (pregledan ovdje).

PureVPNExpressVPNNordVPN
Prosječna brzina * 37 Mbps 106 Mbps 17,9 Mbps
Vrsta šifriranja 256-bitni AES 256-bitni AES 256-bitni AES
Ubojiti prekidač samo radna površina isključujući Android
Omogućuje bujicu
Zapisi koji identificiraju zapisnike
Deblokira Netflix US
Deblokira Amazon Prime
Deblokira Hulu
Deblokira BBC iPlayer
Najniži mjesečni trošak 2,88 dolara mjesečno 6,67 USD mjesečno 3,49 dolara mjesečno
Povrat novca zagarantovan 31 dan 30 dana 30 dana
Cjelokupna ocjena 3.5 4.5 4.5

* Prosječna brzina na više globalnih lokacija na temelju višestrukih testova brzine dnevno.

Postavljanje i sučelje

Nakon što uplatite račun, bit će vam poslano korisničko ime i zaporka na e-poštu koju navedete. Nakon toga možete se prijaviti u uslugu na najviše pet uređaja istovremeno.

Za potrebe ovog pregleda testirali smo aplikacije za Windows i iOS.

Desktop

Nakon što preuzmete i instalirate aplikaciju, od vas će se tražiti da unesete svoje vjerodajnice koje se nalaze u gore navedenoj e-pošti. Tada ćete stići do ekrana koji vas traži da odaberete svoj način rada.

Zaslon Promjena načina PureVPN.

Prema opisima na namjenskoj stranici za podršku, izbor koji napravite imat će utjecaj na sigurnost, anonimnost, privatnost i brzinu. Za naše testove odabrali smo Internet sloboda, koja kao da nudi isto kao Sigurnost / Zaštita.

Tada ćete stići na glavni ekran koji će se prema zadanim postavkama tražiti da se povežete s američkim poslužiteljem. Da biste to promijenili, jednostavno kliknite padajući gumb da biste vidjeli popis zemalja.

PureVPN pregled 2020: Jesu li problemi privatnosti ovog VPN-a riješeni?

Popis uključuje dodatne informacije, uključujući koji su poslužitelji virtualni i koji se preporučuju za P2P. Ako želite više određenih lokacija, možete se prebaciti na Grad ili koristite traku za pretraživanje. Ako želite pretražiti prema namjeni, možete se prebaciti s Mjesto do Svrha pri vrhu ekrana. Možete odrediti određene zemlje ili gradove kao favorite za lak pristup.

Druge dvije mogućnosti ovdje su posjetiti nadzornu ploču ili promijeniti način rada (koji je također dostupan s nadzorne ploče). Kad udariš Promijeni način rada, vidjet ćete zaslon sličan onome koji smo vidjeli ranije s pet opcija: potok, Internet sloboda, Sigurnost / Zaštita, Dijeljenje datoteka, i Namjenski IP.

Za pristup izborniku postavki kliknite ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu klijenta. Ovdje imate nekoliko kartica koje možete istražiti. Pokrivat ćemo ono najznačajnije. U Postavke aplikacije možete prilagoditi postavke za pokretanje aplikacije, odabrati željeni protokol i promijeniti jezik.

Kartica Postavke aplikacije PureVPN.

Ispod toga Odaberite Način rada kartica vas vodi do sličnog zaslona kao i Promijeni način rada onu koju smo vidjeli ranije.

Sljedeće je Napredne opcije s nekoliko ekspanzija. Proširivanje sigurnosti stavka omogućit će vam da omogućite 256-bitnu enkripciju, odlučite se upotrebljavati samo PureVPN DNS poslužitelje dok su povezani, omogućiti zaštitu IPv6 od curenja i postaviti podsjetnik da vas obavijesti ako VPN nije povezan.

Zaslon naprednih mogućnosti PureVPN.

Internet prekidač Proširenje je mjesto na kojem omogućavate prekidač kill, kao i izmjenu ostalih postavki veze. Prekidač kill zaustavlja sav internetski promet kada veza neočekivano prekine dok se ne obnovi. Napokon Višenamjenski opcije sekcija kuća za automatski odabir porta. Ovim se provjerava zatvoreni ili regulirani priključci i odabiru se najbolji za uspostavljanje veze. Ovo je korisno ako želite izbjeći probleme s blokiranjem luka.

Sljedeće vam je VPN Hotspot koji također daje upute o tome kako postaviti žarišnu točku. I ispod su opcije za podijeljeno tuneliranje.

Kartica PneVPN Split Tunneling.

Podijeljeno tuneliranje je praktična značajka koja vam omogućuje odabir aplikacija koje želite koristiti sa ili bez VPN-a.

A to zaključuje za glavne značajke aplikacije za radnu površinu. Kao što vidite, imate robustan skup opcija, a napredni će korisnici bez sumnje biti zadovoljni visokom dostupnom razinom prilagodbi..

Mobilni

Kad smo prošle godine testirali aplikaciju PureVPN za iOS, postavljanje je bilo glomazno, a promjena poslužitelja bio je daleko nezgodniji postupak nego što je to slučaj s drugim davateljima usluga. Sve u svemu, nije nudilo baš prijateljsko iskustvo. zahvaljujući, cijela aplikacija je remontovana, zajedno s modernim izgledom i jednostavnijim postavljanjem.

Nakon što se prijavite, prikazat će se skočni prozor s prikazom nekih ažuriranih značajki aplikacije. Prva je Gravitacija, beta značajku koja sadrži niz sigurnih DNS poslužitelja. Onda jesi Smart Connect što se odnosi na vezu s jednim klikom na poslužitelj, nešto što je tipično za većinu VPN aplikacija, ali nije bilo dostupno u prethodnim inačicama iOS-a PureVPN. Konačno, Ozon, koji se bori protiv virusa, zlonamjernog softvera i oglasa.

Zasloni za postavljanje PureVPN mobilnih aplikacija.

Nakon što to učinite, od vas će se zatražiti da odaberete način, slično kao u klijentu za stolna računala. Tada će se od vas tražiti da dopustite promjene konfiguracije za koje se aplikacija automatski brine, a da se zapravo ne morate baviti nijednom postavkom telefona.

Kad ste konačno unutra, zeleni bljesak Spojiti Pojavi se gumb. To je malo zbunjujuće jer zeleni gumb često implicira da već imate VPN vezu, ali ovaj je zapravo brz povezivanje. Kada se povežete, vidjet ćete crvenu boju isključiti gumb zajedno s vašom novom IP adresom i lokacijom.

Zasloni veze PureVPN.

Da biste promijenili svoju lokaciju ili pronašli poslužitelj prema namjeni, možete upotrijebiti gumbe u donjem lijevom i desnom kutu zaslona.

Opcije postavki PureVPN.

Na kraju, izbornik u gornjem lijevom kutu zaslona ima nekoliko opcija. Možete promijeniti način jednostavnim klikom na način u kojem se trenutno nalazite i odmah ispod toga možete omogućiti Gravity.

U postavke Izbornik, možete promijeniti protokol, promijeniti jezik i pristupiti postavkama podijeljenog tunela.

Ova mobilna aplikacija ima širok spektar mogućnosti u odnosu na one koje nude drugi davatelji usluga. S obnovljenim izgledom i prilagođenijim podešavanjem i prekidačem poslužitelja, sada je to jedna od boljih aplikacija.

Poslužitelji i performanse

PureVPN ima adekvatnu mrežu od preko 750 poslužitelja, koji nude lokacije u više od 140 zemalja, iako je više od polovice tih zemalja pokriveno virtualnim poslužiteljima. Iako izbor nije toliko velik kao neki od njegovih konkurenata, poput ExpressVPN-a, postoje definitivno dovoljno da udovolji većini korisnika. PureVPN vam pomaže u odlučivanju koji poslužitelj ćete koristiti pružanjem korisnih ikona na popisu poslužitelja. Možete označiti određene zemlje ili gradove kao favorite za lak pristup.

Sve u svemu, usluga koju smo doživjeli uglavnom je bila pouzdana. Igrali smo online igre dok smo bili povezani s raznim američkim i britanskim poslužiteljima bez ikakvih problema. Streamirali smo i 1080p koristeći iste poslužitelje bez iskustva punjenja. Spajanje i prekid veze s poslužiteljima obično je bio brz, ali povremeno je potrajalo i minutu. Bilo je nekoliko prilika u kojima je pokušaj povezivanja trajao dulje vrijeme, do točke kada smo odlučili jednostavno isprobati drugi poslužitelj..

Kad izvodimo svoje testove brzine, cilj je biti što je moguće empirijskiji. Koristimo testni poslužitelj u Sjevernoj Americi i povezujemo se s različitim poslužiteljima za svakog davatelja usluga. Lokacije testnih VPN servera su u SAD-u, Velikoj Britaniji i Hong Kongu. Vršimo testove brzine više puta dnevno u pravilnim intervalima. Prosječna brzina preuzimanja za svaki test bilježi se i prikazuje u donjem grafikonu.

vpn rezultati ispitivanja brzine 2020

PureVPN bilježi malo ispod prosjeka sa srednjom brzinom prenosa od 37 Mbps u svim vremenima i lokacijama.

Vrijedi napomenuti da ovi testovi nisu konačni i jednostavno služe kao opći pokazatelj performansi koju biste mogli vidjeti. Inherentna volatilnost interneta dodaje značajan faktor slučajnosti. Ovisno o vašoj vezi, možda ćete vidjeti sporije ili brže ili brže i manje ili veće odstupanja u rezultatima.

Otključava li PureVPN Netflix?

Pristup Netflixu tekući je problem za većinu pružatelja VPN-a. Dok neki uspijevaju održati barem neke poslužitelje koji rade s Netflixom, drugi još ne idu tako dobro. Pokušali smo pristupiti američkom Netflixu pomoću različitih testnih poslužitelja i bili smo u mogućnosti neprimjetno se povezati svaki put. Ovo je korak više od zadnjeg testiranja kada smo morali pitati agenta za chat uživo da nas usmjeri na posluživi poslužitelj dostupan putem Namjenski IP način. Ako se suočite s bilo kakvim problemima s pristupom Netflixu, traženje agenta za određeni poslužitelj je brzo i jednostavno ispravljanje.

Testirali smo ostale web stranice za streaming u streaming režimu, koristeći Svrha popis za odabir odgovarajućeg poslužitelja. Amazon Prime Video (za SAD) radio je neometano, ali BBC iPlayer bio je promašaj. Doista, posljednji je nedavno uništen na VPN-ovima, pa pronalaženje dobre opcije može biti pogodak i promašaj.

Radi li PureVPN u Kini?

PureVPN se u Kini može zaobići "Veliki vatrozid". Posjeduje tonu prateće dokumentacije koja je posvećena osiguravanju mogućnosti povezivanja korisnika u Kini. No imajte na umu da, iako mnogi VPN-ovi rade u Kini, njihove web stranice mogu biti blokirane. Ako planirate koristiti PureVPN dok ste u Kini, možda je najbolje da napravite kopiju prateće dokumentacije prije putovanja, jer će unutar zemlje biti nedostupni..

Sigurnost i privatnost

PureVPN je tvrtka sa sjedištem u Hong Kongu i kao takva ne podliježe obveznim zakonima o čuvanju podataka.

Podnaslov njegovih pravila o privatnosti glasi:

"NE držimo zapisnike koji mogu prepoznati ili pomoći pri praćenju korisnikovih aktivnosti."

Međutim, detalji slučaja FBI iz 2017. u suprotnosti su s tom tvrdnjom, s obzirom na to da su izvještaji PureVPN-a predani vlastima kako bi pomogli u osudi.

Ovo je bio kazneni slučaj i prilično je standardno da VPN-ovi izjavljuju da će predati informacije tijelima za provedbu zakona, ako ih imaju. Dnevnici u pitanju nisu dnevnici pregledavanja, već dnevnici veza. One uključuju stvarne korisničke IP adrese i vremena VPN veze. Iako ne otkrivaju stvarnu korisničku aktivnost, oni se mogu uporediti s zapisnicima trećih strana, poput pružatelja usluga e-pošte, radi impliciranja aktivnosti, kao što je to bio slučaj ovdje.

Ostale VPN-ove vode slične zapisnike i trebale bi to otkriti u svojim uvjetima. Budući da ovaj pružatelj tvrdi da uopće ne drže zapisnike, a zatim vide stvarnu površinu dnevnika, korisnici mogu razumjeti nerviranje.

Od ovog slučaja, PureVPN radi na obnovi svog ugleda, uključujući uvođenje nove politike o privatnosti krajem svibnja 2018. Čini se da je tvrtka sada ukinula bilo kakve zapise veza bilo koje vrste. Neće bilježiti korisničke ili VPN IP adrese ili vremenske oznake. Jedna pozitivna strana tvrtke koja se spaljuje na ovaj način je ta što će vjerojatno koračati vrlo pažljivo kako bi se osiguralo da ponovno ne ugrožava povjerenje korisnika..

Kao pokazivanje dobre vjere, PureVPN je prošao an revizija od Altius IT-a, koji je potvrdio novu politiku bez zapisivanja. Nakon detaljne procjene i revizije, Altius IT izvijestio je da nije pronašao nikakve dokaze koji bi pokazali da PureVPN čuva podatke koji bi mogli identificirati bilo koju osobu ili bilo koju aktivnost pregledavanja.

PureVPN se dobro snalazi na sigurnosnoj boji i koristi 256-bitnu enkripciju zajedno s 2.048-bitnim RSA ključevima za provjeru autentičnosti. 256-bitna enkripcija često se naziva "vojnom ocjenom" i smatra se dobrom što dobije. Za šifriranje možete birati između više protokola, uključujući OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP i IKEv2. Ova se opcija pojavljuje u prozoru Postavke aplikacije kartica klijenta.

PureVPN uključuje opciju unutar klijenta (in Napredne opcije>sigurnosti) da odaberete korištenje PureVPN DNS poslužitelja dok su povezani. To je plus za privatnost i trebao bi zaštititi od curenja DNS-a. Doista, testirali smo na curenja s raznim poslužiteljima i nismo primijetili nijedan. Usluga nudi i IPv6 zaštitu od propuštanja i ugrađenu sklopku za uklanjanje. Imajte na umu da one nisu omogućene prema zadanim postavkama pa ćete morati ući Napredne opcije da ih uključim.

Prekidač kill djeluje kao dodatni sloj sigurnosti tako da internetska veza pada nakon što se VPN veza iz bilo kojeg razloga izgubi. Možete i odlučiti (u Napredne opcije karticu) ako želite prisiliti internetsku vezu da prekine kada ručno isključite VPN.

Služba za korisnike

Kao velikog pružatelja usluga, ne čudi što PureVPN dolazi s bogatom dokumentacijom koja će vam pomoći kod svega, od početka do rješavanja problema i rješavanja konkretnih slučajeva poput upotrebe u Kini. Sve ovo se može pronaći posjetom Centar za pomoć na kartici Moj račun.

Ako ne možete pronaći ono što vam je potrebno ili jednostavno imate kratko pitanje, 24/7/365 podrška u chatu spreman je dati brz odgovor. Pokreće ga LiveChat, tako da ako tražite dodatnu privatnost, možda želite izravno kontaktirati tim za podršku slanjem karte. Kad smo testirali ovu metodu, vrijeme odziva je bilo ispod sata što je stvarno brzo u odnosu na ostale davatelje koje smo koristili.

Upotreba opcije live chat dala je kombinirane rezultate. Usluga je uvijek bila brza i dobili smo pomoć u deblokiranju web stranica za streaming. S druge strane, dobili smo nejasne odgovore kao i odbijanje odgovora na osnovno pitanje o sigurnosti.

Presuda

PureVPN pruža sučelje lako za korištenje s puno mogućnosti prilagodbe. Učinkovitost, brzine su nepredvidive i postojali su određeni problemi sa povezivanjem. PureVPN omogućuje jednostavan pristup streaming web lokacijama poput Netflixa i Amazon Prime Video. Korisnici mobilnih uređaja rado će vidjeti obnovljenu, intuitivnu aplikaciju.

Kad je u pitanju sigurnost, PureVPN označava sve okvire s jakom enkripcijom, zaštitom od curenja DNS-a i IPv6 i ugrađenim prekidačem. Dosadašnja loša štampa oko njegove privatnosti možda predstavlja crvenu zastavu za neke potencijalne korisnike, ali čini se da ovaj davatelj usluga pokušava izmijeniti.

Posjetite PureVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Adblock
detector