Recenzie LiquidVPN

Dave Cox a lansat LiquidVPN în 2013, după 15 ani petrecuți în centre de date și cu furnizori de software în Statele Unite. Îmbunătățirea internetului pentru el și restul lumii a devenit „cruciada lui personală” și a căutat să ofere o soluție VPN mai robustă decât concurența.


Astăzi, LiquidVPN este o opțiune solidă pentru utilizatorii conștienți de confidențialitate, care doresc câteva funcții suplimentare de securitate care să ajute să rămână anonimi. Compania este o ținută mai mică, astfel că îi lipsește rețeaua uriașă a unora dintre jucătorii importanți, dar se ridică surprinzător de bine când vine vorba de performanță, design și caracteristici..

LiquidVPN oferă trei planuri diferite: Sidekick, Road Warrior și Ultimate. Singura diferență între planurile, altele decât prețul, este numărul de dispozitive care pot fi conectate în același timp.

Sidekick costă 7 dolari pe lună sau 4,75 USD pe lună cu un plan pe tot parcursul unui an și vă pune la dispoziție două dispozitive conectate simultan. Road Warrior permite patru dispozitive simultane pentru 10 USD pe lună sau 5,75 USD pe lună, cu un plan de un an. Cele opt dispozitive simultane ale Ultimate sunt ideale pentru o gospodărie sau un birou mic, costând 18 USD pe lună sau 8,83 USD pe lună, cu un plan de un an. Actualizare, 14 octombrie 2016: Dacă vă înregistrați prin această pagină și utilizați codul „COMP20”La finalizare, se aplică o reducere de 20% oricărui plan pe care îl alegeți.

Prețurile nu sunt cele mai ieftine pe care le-am văzut vreodată, dar sunt cu siguranță sub medie, ceea ce face din LiquidVPN o achiziție rezonabilă pentru abonații cu buget. Compania acceptă carduri de credit, PayPal, numerar și o listă lungă de criptomonede, inclusiv Bitcoin, Litecoin, Peercoin, Darkcoin, Dogecoin, Vertcoin, Xcurrency și BitcoinDark.

Toate abonamentele au o garanție de returnare de șapte zile, dar nu există nicio opțiune de încercare gratuită.

Caracteristici

client lichid vpn Windows
LiquidVPN face aplicații pentru Windows, Mac, Android și iOS. Linux și alte sisteme de operare vor trebui să utilizeze o aplicație VPN terță parte pentru a se conecta.

Câteva caracteristici ale companiei LiquidVPN o fac să iasă în evidență printre piața aglomerată a concurenților. Prima este alegerea a trei tipuri diferite de adrese IP din care să alegeți.

IP-urile partajate sunt norma pentru majoritatea furnizorilor de VPN. Acestea tind să ofere cele mai rapide perioade de descărcare, făcându-le ideale pentru streaming și torrenting. Vi se atribuie o adresă IP care este folosită și de zeci, posibil sute de alte persoane, adăugând un strat semnificativ de anonimat.

Următorul este IP-urile statice private. Obțineți propria dvs. adresă IP și nu se schimbă niciodată. Numit și IP dedicat, este cel mai bine pentru aplicații și site-uri web sensibile la IP, cum ar fi serviciile bancare online și jocurile de noroc. Când un site web vă face să vă verificați identitatea, deoarece nu vă recunoaște dispozitivul, deoarece adresa dvs. IP s-a schimbat de la ultima dată când ați utilizat-o.

În cele din urmă, opțiunea de modulare IP este lovitura de stat a lui LiquidVPN. De fiecare dată când vă conectați la un server web, adresa dvs. IP se schimbă la o altă adresă IP partajată. Pagina web completează conexiunea cu mai multe adrese IP și nu poate identifica o singură adresă IP pentru utilizator. Acesta este cel mai greu de urmărit IP și este potrivit pentru cei care doresc cel mai înalt nivel de anonimat. LiquidVPN este singurul furnizor pe care îl cunoaștem care oferă IP-uri modulatoare.

Următoarea este lichid Lock. Disponibil pentru clienții desktop Windows și Mac, lichid Lock funcționează ca un firewall și un comutator pentru uciderea internetului. Cu lichid Lock, dacă conexiunea la serverul VPN scade, tot traficul de internet va fi oprit. Acest lucru împiedică că adresa dvs. IP și locația dvs. reale să fie văzute de un site web, în ​​timp ce opriți ISP-ul dvs. să nu aștepte pe traficul necriptat. De asemenea, lichidul de blocare previne scurgerile DNS și WebRTC.

Funcția firewall-ului Liquid Lock taie un dispozitiv de pe internet în totalitate, cu excepția traficului care merge pe serverele LiquidVPN. Utilizatorii pot lista de adrese IP specifice listei și permite traficul LAN prin setări.

LiquidVPN operează propriile servere DNS pe care utilizatorii le utilizează automat atunci când sunt conectate, dar adrese de server DNS personalizate pot fi de asemenea specificate în setări.

OpenVPN este protocolul de conexiune implicit și cel pe care îl recomandăm. OpenVPN prin TCP și UDP sunt disponibile ambele, la fel ca L2TP / IPSec, SSTP și PPTP.

Utilizatorii pot alege dintre 10 porturi VPN diferite, ceea ce este util pentru aplicațiile care necesită redirecționarea porturilor. Lățimea de bandă, comutatoarele de server și comutatoarele de port sunt nelimitate. LiquidVPN nu limitează transferul de fișiere P2P sau traficul BitTorrent.

LiquidVPN deblochează Netflix-ul american?

În timpul testării noastre, am putut să transmitem fluxul american Netflix din afara Statelor Unite. Am urmărit o emisiune specifică catalogului american și nu am primit eroarea de proxy Netflix. LiquidVPN funcționează cu Netflix din SUA încă din momentul scrierii.

Configurare și interfață

Configurarea LiquidVPN este un proces simplu de descărcare, instalare, logare atât pe desktop cât și pe mobil. Rețineți că parola pe care o utilizați pentru a vă conecta la site-ul web ar putea fi diferită de cea cu care vă conectați la aplicația VPN.

Dacă sunteți un utilizator VPN frecvent, ați văzut aplicația LiquidVPN și s-a gândit „Arată foarte familiar”, există un motiv bun pentru asta. Este aproape exact același aspect în aplicația VyprVPN, cu câteva modificări minore și o piele diferită. În mod clar, unul s-a inspirat din celălalt sau amândoi au un designer în comun.

liquidvpn vs vyprvpnClienți Windows pentru LiquidVPN (stânga) și VyprVPN (dreapta)

Asemănări deoparte, aplicațiile sunt foarte ușor de utilizat, în ciuda bogăției de opțiuni din care poți alege. Pagina principală afișează adresa dvs. IP, ora de conectare, topologia și protocolul VPN. Topologia este cuvântul folosit pentru a descrie diferitele tipuri de adrese IP: partajat, privat static și modulator.

Dacă faceți clic pe pinul locației din dreapta butonului de conectare, va apărea o listă de servere care pot fi sortate după latență (timp ping) și locație. În partea de sus, puteți filtra servere după regiune, protocol și topologie. Serverele pot fi favorizate pentru căutarea mai rapidă ulterior.

serverul selectat de liquidvpn

Butonul de deschidere din partea de sus deschide setările, suportul și feedback-ul rămas. Puteți trimite un bilet de ajutor direct din aplicație. Setările includ opțiunile de pornire, portul, protocolul OpenVPN, controlul DNS și lista albă de lichid Lock.

Aplicația poate fi minimizată la tava de sistem atunci când nu este utilizată. Făcând clic dreapta pe pictogramă oferă trei opțiuni simple: Conectare, Afișare (deschideți aplicația) și Ieșire.

Singura noastră plângere este lipsa unui buton „înapoi” pentru a reveni la ecranul principal din selectarea serverului.

android liquidvpn

Aplicația mobilă este foarte asemănătoare cu versiunea desktop, cu excepția lichidului de blocare, care nu este încă disponibil pentru iOS și Android.

Servere și performanță

locațiile serverului liquidvpn
LiquidVPN operează aproximativ 40 de servere în nouă țări. Selecția țării este destul de limitată. Cu excepția Singapore, toate serverele sunt situate în America de Nord și Europa. Nu există niciunul în America de Sud, Africa, Australia sau restul Asiei. Puteți vedea toate serverele și locațiile aici.

Pe lângă protocol și topologie, utilizatorii pot alege un server în funcție de modul în care doresc să-l folosească. Unele servere sunt optimizate P2P pentru torrenting rapid, în timp ce altele sunt protejate DDoS pentru conexiuni fiabile. Va trebui să accesați site-ul web LiquidVPN pentru a afla care sunt, cu toate acestea, deoarece aceste optimizări nu sunt prezentate în acest moment în aplicație.

LiquidVPN închiriază spațiul serverului în centrele de date de nivel 3 pentru a-și opera rețeaua. Nivelul 3 garantează cel de-al doilea cel mai bun timp de funcționare, nivelul 4 fiind cel mai ridicat. În esență, LiquidVPN nu deține propriile servere sau centre de date, ceea ce nu este neobișnuit pentru un furnizor VPN, dar poate fi o preocupare pentru cei mai conștienți de confidențialitate dintre noi. Pe de altă parte, garantează un serviciu foarte fiabil.

Performanța a fost solidă în general, cu câteva excepții. Am transmis cu ușurință video 1080p HD, care a fost încărcat cu mult înaintea bufferului. Am putut, de asemenea, să jucăm Brawlhalla, un joc de luptă online în stil Super Smash Bros, fără niciun decalaj vizibil pe serverele din America de Nord din locația testerului nostru din Argentina.

Pentru a testa viteza de descărcare mai empirică, am descărcat același fișier de 82.7 MB (comprimat de la 103 MB) de trei ori pe trei servere diferite, de trei ori pe zi, pentru un total de nouă teste. De dragul comparației, am testat LiquidVPN alături de ExpressVPN și am rulat descărcările fără VPN ca grup de control. Testerul nostru s-a conectat la un server american din West Coast, la un server american din East Coast și la un server din Marea Britanie. În caseta de mai jos, linia neagră groasă reprezintă timpul median de descărcare, în timp ce diamantul roșu reprezintă media. Inferior este mai bine.
test de viteză liquidvpn

LiquidVPN a bătut ExpressVPN atât pentru timpul de descărcare mediu, cât și pentru median, deși abia pe prima. Performanțele ExpressVPN au fost mai consistente, în timp ce LiquidVPN a efectuat unul sau două teste care l-au făcut un pic mai volatile. ExpressVPN este unul dintre cele mai rapide VPN pe care le-am testat, deci este un rezultat impresionant din partea furnizorului de juniori..

Rețineți că acest test nu este un indicator definitiv al cărui VPN este cel mai rapid. Volatilitatea inerentă a internetului adaugă un factor semnificativ de aleatoriu, astfel încât testele de viteză VPN ar trebui să fie întotdeauna luate cu un bob mare de sare. Locația testerului nostru se află în Buenos Aires, Argentina, unde aceste teste sunt efectuate pe o conexiune de 10 Mbps. Cei cu conexiuni mai rapide pot observa o discrepanță mai mare în ceea ce privește vitezele.

Securitate

Toate conexiunile OpenVPN prin aplicația LiquidVPN sunt criptate AES de 256 biți, care este egal cu cele mai puternice niveluri de criptare oferite de alți furnizori. LiquidVPN este, de asemenea, unul dintre puținii furnizori care utilizează secretul perfect perfect. Secretul forward protejează sesiunile trecute împotriva compromisurilor viitoare de chei secrete și parole. O nouă cheie privată este generată pentru fiecare sesiune în loc de o singură „cheie master” care ar putea fi folosită pentru a decripta tot traficul curent și trecut..

LiquidVPN păstrează zero jurnalele de activitate și jurnalele de metadate minime. Metadatele colectate includ ultimul VPN conectat, numărul total de autentificări și lățimea de bandă utilizate. Timpurile de timp și adresele IP nu sunt stocate.

Compania are sediul în SUA, ceea ce înseamnă că este supusă unor garanții și citații de la agențiile de aplicare a legii și spionaj. Din acest motiv, LiquidVPN păstrează un mandat canar pe site-ul său, care este actualizat săptămânal. În cazul în care canarul de mandat dispare, atunci înseamnă că LiquidVPN a primit un mandat pentru aplicarea legii pentru a strânge informații despre utilizatori.

Relații Clienți

Asistența clienților constă într-un sistem simplu de depunere a biletelor. Puteți trimite un bilet fie prin e-mail, fie direct din aplicație. Nu există asistență pentru chat sau telefon în direct.

Am primit un răspuns satisfăcător din partea asistenței clienților în termen de 30 de minute de la trimiterea unui bilet.

Site-ul și aplicația LiquidVPN nu conțin reclame pentru altceva decât produsul pe care îl vinde. Nu am primit nicio e-mail nesolicitată în perioada noastră de testare.

Verdict

LiquidVPN se mândrește cu un pachet impresionant pentru un furnizor nou-venit. Prezintă funcții de securitate de top, inclusiv o opțiune de modulare a adresei IP pe care nu am mai văzut-o în altă parte. Vitezele de descărcare sunt mari. Aplicațiile sunt intuitive și ușor de utilizat. Serviciul pentru clienți nu este live, dar au răspuns rapid la biletele noastre. Prețul este foarte rezonabil pentru ceea ce obțineți. Actualizare, 14 octombrie 2016: dacă vă înscrieți aici și utilizați codul „COMP20”, există 20% din toate planurile.

Selecția locației serverului este destul de limitată, în special în afara SUA, Canada și Europa. LiquidVPN are sediul în SUA, ceea ce ar putea înlătura unii utilizatori neîncredința NSA și alte agenții de spionaj americane.

Accesați LiquidVPN

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − 42 =