Recenzie VPS IronSocket

IronSocket a început inițial în lumea navigării anonime în 2005, când compania a lansat HideMyNet.com. HideMyNet a fost un serviciu proxy folosit pentru ocolirea cenzorilor online. În 2013, compania a trecut printr-o revizuire, adăugând un serviciu VPN mai robust printre alte îmbunătățiri.

Cu toate acestea, nu este la fel de robust ca majoritatea concurenților săi din spațiul VPN. În special, IronSocket îi lipsește propriul client VPN, în schimb se bazează pe aplicația OpenVPN Connect open-source. Acest lucru face ca configurarea IronSocket să fie mult mai dificilă decât majoritatea furnizorilor VPN de acolo și vom vorbi mai mult despre asta mai târziu.

Un nivel unic de servicii este disponibil cu prețuri reduse pentru abonamentele de șase luni și un an. Serviciul costă 6,99 USD (4,89 GBP) pentru o singură lună, 35,95 USD (25,17 GBP) pentru șase luni și 49,95 USD (34,98 GBP) pentru un an. Acest preț anual se ridică la 4,16 USD (2,91 GBP) pe lună, ceea ce este destul de competitiv.

O garanție de returnare de 7 zile este disponibilă. Pentru cei care doresc să rămână cât mai anonimi, pot plăti cu bitcoin sau chiar un card cadou neutilizat, cum ar fi de la Starbucks sau Walmart.

Caracteristici

ironsocket openvpn2

IronSocket permite clienților să se conecteze până la trei dispozitive simultan. Modul recomandat de conectare este prin OpenVPN, dar sunt disponibile și configurații pentru L2TP și PPTP. În plus față de dispozitivele obișnuite Windows, Mac, Android și iOS, IronSocket funcționează o gamă largă de routere de internet, toate console majore de jocuri, televizoare inteligente și set-top box-uri. Lățimea de bandă este nelimitată.

Pe lângă serviciul VPN, un abonament IronSocket este livrat cu un proxy Smart DNS și un proxy HTTP / SOCKS5. Proxy-urile HTTPS și SOCKS5 sunt asemenea VPN-urilor ușoare, mai puțin criptarea.

Mai interesantă este includerea proxy-ului Smart DNS. De ce? Deoarece Netflix și alte alte site-uri de streaming video au început recent să blocheze accesul utilizatorilor VPN la spectacole pe care nu le pot vedea în mod normal în țările lor de origine din cauza restricțiilor de licență. VPN-urile au fost un mijloc popular de sustragere a georestricțiilor Netflix și de accesare a cataloagelor de spectacole mai mari din SUA și Marea Britanie ale Netflix. Netflix a pus capăt utilizatorilor VPN deocamdată, dar Smart DNS-ul de la IronSocket mi-a permis totuși să vizitez emisiuni care nu sunt disponibile de unde locuiesc în Bogota, Columbia. Printre acestea s-au numărat Atacul pe Titan și parcurile și recreerea.

smart dns tut 5

În teorie, un proxy inteligent DNS ar trebui să fie mai rapid decât utilizarea unui VPN, deoarece nu vă criptează conexiunea și nici nu maschează adresa dvs. IP. Este nevoie de un pic de configurare, iar site-ul web IronSocket ar putea folosi un tutorial mai simplu, dar l-am preluat și funcționează în mai puțin de 20 de minute. Rețineți că DNS inteligent nu ar trebui utilizat în locul unei VPN atunci când securitatea sau confidențialitatea reprezintă o problemă, dar este o alternativă excelentă pentru accesarea conținutului geo-blocat, care nu poate fi vizualizat cu o VPN.

Deoarece IronSocket îi lipsește propriul client nativ, îi lipsește mai multe caracteristici pe care le-am iubit pentru concurenți. Nu are comutator de ucidere pentru momentul în care conexiunea scade, nu are protecție împotriva scurgerii DNS și nu modifică nicio setare de securitate, printre alte supravegheri..

Configurare și interfață

După cum am menționat mai sus, acesta este cel mai mare eșec al IronSocket. În timp ce majoritatea furnizorilor de VPN au propriul software VPN personalizat, IronSocket sugerează clienților să utilizeze aplicația OpenVPN Connect open-source. În esență, IronSocket oferă serverele, dar nu și software-ul. Aplicația OpenVPN necesită un proces de configurare mult mai obositor decât majoritatea clienților VPN rivali de pe piață.
servere de ironsocket
Poate cea mai mare frustrare este faptul că utilizatorul trebuie să descarce și să importe un fișier de configurare individual pentru fiecare server la care dorește să se conecteze. Lista de server nu este ușor disponibilă pentru clientul OpenVPN. Am descărcat trei - Miami, Dallas și Londra - în scopuri de testare. Dacă nu sunteți un utilizator OpenVPN cu experiență, acest proces vă va solicita să consultați un tutorial pe site-ul web al IronSocket. În funcție de ce versiune a OpenVPN utilizați, instrucțiunile pas cu pas s-ar putea abate de la ceea ce vedeți în practică. Este suficient să spunem că procesul de configurare ar putea intimida cu ușurință utilizatorii începători.

Este aceeași poveste pe dispozitivele mobile: utilizatorii trebuie să descarce și să instaleze aplicația OpenVPN Connect și să descarce / importeze fișierul de configurare al fiecărui server manual. Fișierele de configurare nu se sincronizează între dispozitive, așa că trebuie să le adăugați separat pentru fiecare dispozitiv. Dacă doriți să utilizați o mulțime de dispozitive, acest lucru devine obositor repede.

ironsocket openvpn android

După ce ați instalat OpenVPN și ați adăugat toate fișierele de configurare de care aveți nevoie, conectarea este destul de simplă. Aplicația OpenVPN Connect rulează din tava de sistem. Doar faceți clic dreapta, selectați serverul pe care îl doriți și introduceți datele de acreditare.

jurnalul de conexiune la rețea
Cu toate acestea, dacă ceva nu merge bine, poate fi dificil să identifici sursa dacă nu ai experiență în citirea jurnalului de conexiuni în timp real. Când am introdus numele de utilizator și parola incorecte (pe care trebuie să le schimbați manual din datele de acreditare alocate după deschiderea unui cont), nu am primit niciodată un mesaj „utilizator de utilizator sau parolă incorecte”. În schimb, OpenVPN a încercat să se reconecteze la nesfârșit până când l-am oprit.

Servere și performanță

Serverele IronSocket acoperă 36 de țări, cu aproape o duzină de locații doar în SUA. Aceasta este o selecție destul de intermediară atunci când este împărțită împotriva concurenților. Conectarea poate fi punctuală uneori - nu vă așteptați cu o utilizare de 100 la sută pe toate serverele, astfel încât să aveți o configurație de rezervă pentru un al doilea server la îndemână este o idee bună. Odată conectat, IronSocket rămâne conectat. Nu a trebuit să ne facem griji cu privire la întreruperea descărcărilor sau a fluxurilor din cauza eliminării conexiunii.

Nu am avut probleme de a transmite video HD sau de a juca online Brawlhalla (un joc de luptă în stilul Super Smash Bros). Nu am avut niciun fel de tamponare sau întârziere.

Pentru un test de viteză mai empiric, am descărcat același fișier de 82,7 MB (comprimat de la 103 MB) de trei ori pe trei servere diferite, de trei ori diferite pe zi, pentru un total de nouă teste. Am efectuat trei teste suplimentare fără VPN ca grup de control. M-am conectat la serverele din Florida și Texas din SUA, care sunt cele mai apropiate geografic de mine și la Londra. În caseta de mai jos, linia neagră groasă reprezintă timpul median de descărcare, în timp ce diamantul roșu reprezintă media. Am inclus testele noastre anterioare de ExpressVPN și Acces la Internet privat pentru comparație. Inferior este mai bine.

test de viteză vpn

Chiar dacă IronSocket a fost suficient de rapid pentru a juca și a viziona video, acesta a încetinit semnificativ viteza de descărcare de pe întregul tablou și a fost semnificativ mai lent decât cei doi concurenți pe care i-am testat la o dată anterioară. Nu numai că a fost mai lent decât acei doi rivali, viteza de descărcare a fost, de asemenea, mult mai volatilă, după cum arată dimensiunea dreptunghiului albastru.

Rețineți că acest test nu este un indicator definitiv al cărui VPN este cel mai rapid. Volatilitatea inerentă a internetului adaugă un factor semnificativ de aleatoriu, astfel încât testele de viteză VPN ar trebui să fie întotdeauna luate cu un bob mare de sare. Locația mea inițială este în Bogota, Columbia, unde am efectuat aceste teste pe o conexiune de 10 Mbps. Cei cu conexiuni mai rapide pot observa o discrepanță mai mare în ceea ce privește vitezele.

Securitate

De fiecare dată când utilizatorul descarcă un fișier de configurare pentru o locație a serverului pe site-ul IronSocket, i se va cere să aleagă între trei niveluri de criptare: puternic, ușor sau deloc. Puternica, configurația implicită recomandată și ceea ce a fost utilizat în testele noastre de viteză, utilizează criptarea AES de 256 biți. Light utilizează Blowfish pe 128 de biți. Nici unul nu folosește deloc criptare, dar este cel mai rapid dintre grămadă. Toate nivelurile de criptare utilizează o cheie de 4096 biți pentru autentificare.

Utilizatorii IronSocket li se atribuie o adresă IP publică partajată de fiecare dată când se conectează. Acest lucru face mai dificilă identificarea unui anumit utilizator, adăugând anonimat. IronSocket nu oferă adrese IP dedicate / statice, care pot fi utile în anumite scopuri, cum ar fi logarea pe site-uri web sensibile la IP (IP-urile statice pot fi, de asemenea, un mijloc de a evita interzicerea VPN a Netflix).

ironsocket openvpn

IronSocket nu urmărește și nu ține jurnalele de activitate ale niciunui dintre utilizatorii săi. Cu toate acestea, OpenVPN stochează jurnalele pe dispozitivul local pentru fiecare server.

Unele dintre serverele IronSocket sunt configurate pentru a bloca conexiunile P2P. Aceasta înseamnă că, la un anumit nivel, activitatea utilizatorului este monitorizată, chiar dacă nu a fost înregistrată. Lista de server de pe site-ul web arată ce locații nu permit descărcarea P2P (vezi: torrents). Acestea includ toate serverele din Statele Unite și Regatul Unit.

Serviciu clienți

IronSocket susține că oferă asistență 24/7, dar este doar un sistem de transmitere a biletelor. Nu există niciun chat live sau număr de telefon care să apeleze. După ce am trimis un bilet târziu într-o vineri după-amiază, am primit un răspuns în termen de șase ore. Răspunsul la o întrebare cu privire la confidențialitatea IronSocket a fost competent și la obiect.

Cu un astfel de proces de configurare complicat - autorizarea IP, importul fișierelor de configurare, rezolvarea problemelor - un sistem de trimitere a biletelor nu îl va reduce pentru mulți clienți care vor să conecteze și să joace.

IronSocket oferă o bibliotecă decentă de tutoriale pentru a ghida utilizatorii în procesul, dar faptul că a trebuit să fac referire la trei tutoriale pentru a-l pune în funcțiune este o dovadă a cât de ușor poate fi IronSocket-ul prietenos. Secțiunea Întrebări frecvente constă în informații despre serviciu, dar este puțin util atunci când vine vorba de depanare.

În timpul meu cu IronSocket, nu am primit niciodată un e-mail nesolicitat sau vreun alt spam de la companie. Anunțurile și promoțiile sunt reduse la minimum.

Verdict

IronSocket nu este un VPN pentru utilizatorul începător. O configurație complicată și obositoare, combinată cu o lipsă totală de asistență în direct a clienților, ar putea lăsa cu ușurință clienții experimentali din afara tehnologiei care își scot părul. Pentru mulțimea mai avansată, IronSocket este o opțiune accesibilă, cu o mână de accesorii utile în ofertă, în special serviciul Smart DNS inclus. Securitatea pare solidă în general, deși utilizatorii P2P ar trebui probabil să fie clar.

IronSocket are potențialul de a pune o cotă pe piața VPN, dar va trebui să investească în clienți nativi desktop și mobile pentru a facilita configurarea utilizatorului final.

Accesați IronSocket

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 5 = 9

Adblock
detector