Revizuire privată la acces la internet 2020 – De ce i-am acordat o evaluare 8/10

Accesul la internet privat sau PIA, pe scurt, nu arată prea mult. După configurarea inițială, acesta rulează integral din tava de sistem Windows. Un utilizator începător îl poate configura în câteva secunde, dar veteranii VPN mai avansați vor găsi o selecție minuțioasă de setări pe care să le regleze. În ciuda lipsei unei interfețe grafice flash, PIA este un VPN puternic și bogat în funcții sub capotă.

O singură lună costă 9,95 USD (7,61 GBP), dar un abonament pe an vă va oferi un preț de jos de 61.09 USD (46,73 GBP), care se ridică la 5,09 USD pe lună. În ceea ce privește prețul, acest lucru face ca PIA să fie un pretendent de top printre numeroșii furnizori VPN de pe piață. Nu este disponibilă o probă gratuită, dar fiecare abonament este livrat cu o garanție de returnare de 7 zile.

PIA apreciază anonimatul, astfel încât clienții pot plăti cu carduri cadou bitcoin sau chiar neutilizate, pe lângă metodele de plată mai tradiționale. Un card cadou Starbucks de 25 de dolari, de exemplu, vă va aduce 100 de zile de acces.

Caracteristici

Pia login

Puteți conecta până la cinci dispozitive simultan la PIA pe un singur cont, ceea ce îl face o afacere destul de imbatabilă dacă puteți împărți factura între membrii familiei sau gospodarii. Această prevedere este agnostică pe dispozitiv și PIA are aplicații pentru Windows, Mac, Linux, iOS și Android.

Protocolul implicit de conexiune este OpenVPN, care este probabil singurul de care aveți nevoie. PPTP, L2TP / IPSec și un proxy SOCKS5 sunt de asemenea disponibile.

Lățimea de bandă și utilizarea sunt nelimitate, la fel și numărul de comutatoare de server.

Protecția împotriva scurgerilor DNS și IPV6 pot fi activate în meniul de setări. Prima asigură că solicitările DNS sunt dirijate prin serverele DNS private VPN și PIA. Acesta din urmă dezactivează traficul IPV6 în timp ce se află pe VPN, optând pentru IPV4 atunci când este posibil. Aceste opțiuni oferă un nivel mai mare de confidențialitate, dar pot determina redarea unor pagini web și duce la probleme de conectare în anumite medii.

Un comutator de ucidere VPN poate fi activat, care oprește în întregime traficul net criptat în cazul în care conexiunea dvs. la serverul VPN va scădea. Acest lucru împiedică pe oricine să se prăbușească în timp ce paznicul este jos și VPN-ul se reconectează.

Funcționează PIA cu Netflix?

VPN-urile sunt o modalitate populară de a accesa catalogul crescut de emisiuni și filme disponibile pe Netflix din SUA în comparație cu alte țări, cu toate că multe VPN-uri sunt blocate de Netflix. Nu am putut să ne conectăm la Netflix din SUA cu Acces la Internet privat, care pare să fi cedat interdicției VPN. Dacă accesul la Netflix din SUA este o considerație importantă în alegerea dvs. de VPN, consultați articolul nostru despre această soluție de interzicere a VPN Netflix sau consultați modul nostru de completare a celor mai bune VPN-uri pentru Netflix.

Configurare și interfață

Configurarea PIA este o adiere. Trebuie să vă activați contul numai după ce v-ați înscris o singură dată. Instalatorul cu un singur clic este de doar 25 MB și nu necesită utilizatorului să facă nicio configurație. După aproximativ un minut, PIA este în funcțiune. Este demn de remarcat faptul că unul dintre calculatoarele mele a repornit automat după instalare, dar nu a fost cazul pe al doilea computer.
tava de sistem pia vpn

PIA rulează integral din tava de sistem. Nu există o interfață grafică dedicată, cu excepția setărilor de modificare, și chiar acest lucru este foarte minim, înțelept. Pictograma tăvii de sistem este roșie pentru oprit, gri pentru conectare și verde pentru conectat. Făcând clic dreapta pe pictogramă va apărea lista de server, precum și un buton pentru meniul de setări și opțiunea de a trimite o reclamație de viteză lentă. Alegerea designului tăvii de sistem face ca PIA să fie foarte nepătruns, dar nu are nicio indicație dacă un server este în stare de avarie sau are un trafic ridicat.

Meniul de setări este locul în care introduceți numele de utilizator și parola, decideți când rulează aplicația, alegeți protocoalele de criptare și conexiune și activați / dezactivați diferite funcții.

aplicație pia pia

Aplicația mobilă este la fel de oase goale ca frații desktop. Este livrat cu multe din aceleași caracteristici și opțiuni, inclusiv întrerupătorul puternic de omor. Acestea fiind spuse, este o aplicație cu resurse reduse care nu se clasează nici măcar în primii 10 consumatori de baterii. Puteți activa conectarea cu un singur clic, care se activează VPN imediat ce aplicația este deschisă.

PIA acceptă routere DD-WRT, Tomato și PfSense dacă preferați să configurați VPN-ul în routerul dvs. în locul fiecărui dispozitiv individual în casa sau la birou..

Servere și Performanță

PIA rulează servere în 24 de țări, cu mai multe locații în hotspot-uri precum SUA și Marea Britanie. Acest număr este în comparație cu unii rivali, dar ar trebui să fie suficient pentru majoritatea utilizatorilor. Nu am avut niciodată o problemă la conectarea la niciun server de pe listă, iar conexiunile sunt remarcabil de stabile. Nu o dată conexiunea a scăzut și a acționat comutatorul de ucidere, chiar și pe aplicația mobilă prin wifi.

Configurarea PIA este o adiere. Trebuie să vă activați contul numai după ce v-ați înscris o singură dată. Instalatorul cu un singur clic este de doar 25 MB și nu necesită utilizatorului să facă nicio configurație. După aproximativ un minut, PIA este în funcțiune. Este demn de remarcat faptul că unul dintre calculatoarele mele a repornit automat după instalare, dar nu a fost cazul pe al doilea computer.

În ceea ce privește viteza, videoclipurile HD 1080p pe Youtube și Netflix au fost redate fără a fi nevoie să se oprească în buffer. Am jucat chiar și câteva meciuri de la Brawlhalla - un joc de luptă în stilul Super Smash Bros pe Steam - online fără decalaj sau deconectări vizibile..

Pentru a face testele de viteză cât mai empirice, am descărcat același fișier de 82.7 MB (comprimat de la 103 MB) de trei ori pe trei servere diferite, de trei ori pe zi, pentru un total de nouă teste. De dragul comparației, am făcut același lucru pentru ExpressVPN, pe care, de asemenea, mi s-a întâmplat să îl instalăm și fără VPN ca grup de control. M-am conectat la serverele din Florida și Texas din SUA, care sunt cele mai apropiate geografic de mine și la Londra. În caseta de mai jos, linia neagră groasă reprezintă timpul median de descărcare, în timp ce diamantul roșu reprezintă media. Inferior este mai bine.

pia.vs.express.speed

PIA a marcat cel mai scăzut timp de descărcare mediană (73 de secunde), dar performanța inconsecventă a dus la atingerea celei mai mari medii medii (94 secunde). Acest lucru sugerează că serverele sale pot fi rapide, dar probabil sunt mai susceptibile la încetinirea perioadelor de utilizare maximă. Poate fi demn de remarcat faptul că cel mai îndepărtat a fost în timpul testului nostru de la Londra, în jurul orei 5 p.m. ora locala.

Rețineți că acest test nu este un indicator definitiv al cărui VPN este cel mai rapid. Volatilitatea inerentă a internetului adaugă un factor semnificativ de aleatoriu, astfel încât testele de viteză VPN ar trebui să fie luate întotdeauna cu un bob mare de sare. Locația mea inițială este în Bogota, Columbia, unde am efectuat aceste teste pe o conexiune de 10 Mbps. Cei cu conexiuni mai rapide pot observa o discrepanță mai mare în ceea ce privește vitezele.

Securitate

setări pia vpn
Criptarea AES-128, autentificarea SHA1 și strângerea de mână RSA-2048 sunt setările implicite recomandate în baza cărora am făcut toate testele de viteză. AES-256 și Blowfish sunt de asemenea disponibile pentru criptare și SHA256 pentru autentificare, precum și alte cinci strângeri de mână. Puteți chiar opta pentru a dezactiva cu totul criptarea și autentificarea pentru o conexiune mai rapidă, dar nu este recomandat, deoarece acest lucru elimină toate măsurile de securitate ale VPN-ului dvs..

Comutatorul de omor VPN, protecția împotriva scurgerilor DNS și protecția împotriva scurgerilor IPV6 pot elimina majoritatea vulnerabilităților rămase.

PIA este un VPN fără logă, ceea ce înseamnă că nu îți monitorizează traficul sau nicio activitate care se desfășoară prin VPN. Acest lucru este deosebit de important pentru că compania are sediul în Statele Unite, chiar sub jurisdicția ANS și a altor agenții guvernamentale. Fără jurnalele utilizatorului, totuși, nu prea trebuie să renunți.

Dintre toate protocoalele disponibile, OpenVPN (implicit) este cel mai sigur pentru cea mai largă gamă de scopuri.

Serviciu clienți

PIA oferă suport pentru chat în direct 24 de ore din 24, dar fără asistență telefonică. Suportul pentru chat-ul live a răspuns în câteva secunde în jurul miez de noapte într-o zonă orară de duminică seara, în coasta de est a SUA. Am fost și mai încântați să descoperim că reprezentanții serviciului pentru clienți nu scriau dintr-o listă de răspunsuri la tăieturile de cookie-uri, dar păreau că de fapt sunt destul de informați despre produsul lor. Toate întrebările noastre au fost răspunse rapid și succint.

Site-ul web conține o secțiune de întrebări frecvente utile, precum și forumuri extinse în care utilizatorii își pot pune întrebări, sfaturi și comentarii unii altora și personalului PIA..

În timpul testării noastre nu am primit niciodată un singur e-mail nesolicitat sau nicio altă comunicare de la PIA. Aplicațiile nu conțin anunțuri și nici promoții.

Verdict

În ciuda aspectului său umil, PIA se situează înalt printre furnizorii de VPN pentru prețul său redus, caracteristicile de securitate bogate și serviciile excelente pentru clienți. Performanța poate fi inconsecventă, dar nu este nimic care un comutator de server rapid nu va putea fi rezolvat în majoritatea cazurilor. Am fi dorit mai multe locații de server, dar aceasta este o plângere destul de mică. Cinci dispozitive simultane este un avantaj uriaș rezervat de obicei pentru planuri familiale mai scumpe, iar faptul că puteți plăti cu carduri bitcoin sau cadou face ca PIA să fie mult mai anonim.

Accesați accesul la internet privat

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 75 = 77

Adblock
detector