Revizuirea CactusVPN 2020

Începând cu 2011, CactusVPN în Republica Moldova și-a păstrat rețeaua la o scară foarte mică. Cu toate acestea, se pare că are multe de oferit în ceea ce privește furnizarea unei conexiuni sigure și fiabile.

Am încercat serviciul pentru a vedea dacă merită să fie luat în considerare pentru utilizatorul obișnuit. Pentru a vă ajuta să decideți dacă este potrivit pentru dvs., în această recenzie, puteți afla despre prețuri, performanță, securitate, confidențialitate, asistență pentru clienți și multe altele.

Cele elementare

Selectarea serverului la care aveți acces va depinde de planul CactusVPN cu care mergeți, dar pentru planul complet VPN, există 23 de servere în 14 țări. Puteți conecta până la cinci dispozitive simultan, cu aplicații mobile disponibile pentru iOS și Android și clienți desktop pentru Windows și MacOS. Există, de asemenea, aplicații pentru Amazon Fire TV și Android TV.

CactusVPN nu impune plafoane de date și permite P2P pe opt dintre serverele sale, deci serviciul este potrivit pentru torrentere. Este livrat cu o politică de confidențialitate solidă și o suită puternică de caracteristici de securitate, incluzând criptarea AES de 256 biți, secretul perfect perfect, un comutator de ucidere și protecția împotriva scurgerii DNS.

Caracteristici și prețuri

CactusVPN oferă câteva planuri diferite și, în funcție de nevoile dvs., este posibil să vă puteți salva câțiva dolari în fiecare lună. Dacă tot ceea ce căutați este accesul la serverele VPN din SUA, atunci planul VPN din SUA poate fi tot ce aveți nevoie. Pentru 4,99 USD pe lună, veți avea pur și simplu acces la patru servere VPN situate în SUA.

Aceasta poate fi potrivită dacă sunteți localizat în SUA și doriți doar să vă asigurați conexiunea sau dacă sunteți în afara SUA și doriți să accesați site-uri cu restricții geo. Cu toate acestea, niciuna dintre opțiunile serverului nu permite P2P. Un pachet similar la același preț vă oferă acces la patru servere din Marea Britanie în loc de cele americane.

Reducere pentru cititor: Cititorii Comparitech pot beneficia de 14% din un plan de trei luni și 35% din un plan anual.

Prețul recenziei CactusVPN.

Următorul plan, pe care l-am testat, este VPN + Smart DNS. Acest lucru vă oferă acces la toate serverele (deși există doar 23 dintre ele), inclusiv unele care permit P2P. Puteți utiliza, de asemenea, proxy-ul Smart DNS, care vă poate ajuta să deblocați conținutul geore-restricționat în timp ce vă mențineți viteza de internet obișnuită, dar nu vă ajută la confidențialitate sau securitate. Acest pachet costă 6,99 USD pe lună. Planul final nu include deloc VPN și este doar DNS-ul inteligent, prețul fiind de 4,99 USD pe lună.

Reduceri se acordă utilizatorilor care se înscriu pentru termeni mai lungi. Puteți beneficia de 14% din reducerea unui plan de trei luni și 35% reducere pe un termen anual, aducând costul pachetului VPN la 17,99 dolari (în jur de 6 USD pe lună) și respectiv 54,99 dolari (în jur de 4,58 USD pe lună). Dacă doriți să cumpărați un al doilea plan, de exemplu, dacă trebuie să acoperiți mai mult de cinci dispozitive sau doriți să oferiți unui abonament cuiva, puteți beneficia de 50% din prețul obișnuit.

CactusVPN face reclamă unei garanții de returnare de 30 de zile, dar numai dacă software-ul nu funcționează, de exemplu, nu vă puteți conecta la serverele VPN sau la serviciile Smart DNS. Deci, aceasta nu poate fi folosită ca o tactică de „încercați înainte de a cumpăra”. Cu toate acestea, există un 24 de ore de încercare gratuită disponibilă pentru care nici măcar nu trebuie să predați nicio informație de plată. Vei avea acces la toate serverele și nu există nicio restricție de lățime de bandă.

Plata se poate face folosind carduri majore de credit, PayPal, bitcoin (și alte criptomonede), Qiwi, Webmoney, Alipay și alte câteva metode. Acceptarea Bitcoin și altcoin este întotdeauna o veste binevenită celor care caută un strat suplimentar de confidențialitate.

Servere și performanță

După cum am menționat, CactusVPN operează o rețea care cuprinde doar 23 de servere din 14 țări. Acest lucru este minuscul, mai ales când îl compari cu un furnizor precum NordVPN cu peste 5.000 de servere sau ExpressVPN care acoperă 94 de țări.

Majoritatea serverelor (14) sunt în Europa, cu o mână în America de Nord și câteva în regiunea Asia-Pacific. Serverele sunt toate fizice și sunt închiriate, mai degrabă decât deținute de furnizorul însuși, ceea ce este cea mai comună configurare din industrie. Când vă conectați la un server, veți fi i-a atribuit o adresă IP statică partajată. Partajarea unei adrese IP cu alți utilizatori adaugă un alt strat de protecție, deoarece face și mai dificilă urmărirea activității către o persoană.

Dacă aveți nevoie de o conexiune rapidă, puteți sorta lista de server în funcție de viteză în toate aplicațiile. Dacă sunteți îngrijorat cu privire la încărcarea pe fiecare server, aceste informații sunt disponibile în lista de server din zona clientului când vă conectați la contul dvs. CactusVPN.

Încărcarea serverului de revizuire CactusVPN.

Am testat mai multe servere pentru a vedea cum funcționează conexiunea în timpul desfășurării sarcinilor de zi cu zi, precum streaming, navigare și jocuri online. Pe toate serverele, am putut transmite fluxuri video HD fără tamponare, precum și jocuri online fără probleme sesizabile. Comutarea serverului a fost rapidă și fără durere, iar conexiunea a fost fiabilă fără a cădea. Navigarea generală nu a prezentat probleme și viteza conexiunii nu pare să scadă.

Performanța testului de viteză CactusVPN

O altă sarcină pe care am testat serverele este descărcarea, care este modul în care evaluăm viteza serverului. Executăm teste care sunt concepute să fie cât mai empirice posibil, repetându-le la trei momente diferite în timpul zilei. Descărcăm un fișier de testare (dimensiune de 165 MB) în timp ce suntem conectați la fiecare server și repetăm ​​testul fără VPN ca control. Testele sunt efectuate de la Toronto și aceleași sunt realizate și pentru alți furnizori VPN, astfel încât să putem face comparații.

Rezultatele sunt prezentate în caseta de mai jos. Viteza medie este linia superioară a cutiei albastru închis. Inferior este mai bine. Mărimea cutiei poate servi ca un bun indicator al vitezei constante. Mai mic înseamnă mai consistent. Trecerea peste fiecare punct va arăta o fereastră care va afișa mai multe informații despre acel rezultat.

Revizuirea CactusVPN 2020

var divElement = document.getElementById ('viz1543851866576'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('obiect') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'px'; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Aici puteți vedea că CactusVPN s-a descurcat destul de bine, mai ales atunci când ne-am conectat la un server apropiat geografic din estul SUA. Unele dintre aceste rezultate au fost doar foarte puțin mai lente decât viteza de control. Când s-a conectat la serverele îndepărtate din punct de vedere geografic din vestul SUA și Marea Britanie, așa cum era de așteptat, au existat încetiniri mai pronunțate, dar încă nu trebuie să vă preocupe.

Mărimea căsuței (care reprezintă extinderea rezultatelor) este destul de mică, ceea ce este un semn bun că, după ce ați folosit serviciul o perioadă, veți ști ce vă puteți aștepta din perspectiva vitezei.

Rețineți că aceste rezultate pot fi doar servesc ca indicator aproximativ despre ceea ce s-ar putea experimenta efectiv când utilizați serviciul. Volatilitatea internetului adaugă un factor de aleatoriu, astfel încât testele ar trebui să fie efectuate cu un bob de sare. Au fost rulate în timp ce foloseau o conexiune de 60 Mbps, astfel încât s-ar putea să vezi timp de așteptare mai lung cu o conexiune mai lentă și potențial discrepanțe mai mici sau mai mari.

CactusVPN deblochează Netflix și alte site-uri de streaming populare?

Da, CactusVPN funcționează cu Netflix și poate debloca unele alte site-uri de streaming populare. Netflix-ul american fiind cea mai populară bibliotecă, aceasta este cea pe care o testăm de obicei mai întâi. Într-adevăr, CactusVPN a deblocat Netflix SUA cu serverul său Manassas.

Se pare că acesta este cel pe care se concentrează compania, deoarece toate celelalte țări pe care am încercat nu lucrează cu Netflix. Deși acest lucru nu este neobișnuit, ar fi dezamăgitor pentru utilizatorii pachetului VPN din Marea Britanie, care vine doar cu serverele din Marea Britanie, dacă accesul Netflix a fost ceva pe care îl căutau. Acestea fiind spuse, serverele din Marea Britanie funcționează cu BBC iPlayer, care este notoriu greu de deblocat. Serverele CactusVPN din SUA au deblocat Amazon Prime Video pentru noi, dar nu au funcționat cu Hulu.

CactusVPN funcționează în China?

Da, CactusVPN ar trebui să funcționeze în China, dar s-ar putea să fie lovit și dor. Chiar și furnizorii VPN de cea mai bună calitate au o perioadă grea în a servi clienții din țară, Marele Firewall a fost extins pentru a bloca site-urile VPN. Cu toate că VPN-urile nu sunt ilegale în China, utilizarea lor este foarte restricționată și poate fi dificil să descărcați și să instalați software-ul dorit.

Ba mai mult, firewallul este conceput pentru a detecta și bloca traficul VPN, astfel încât furnizorii trebuie să utilizeze tehnologii avansate de obturare (obstrucție) pentru a-l ascunde. CactusVPN susține că serviciul lor VPN funcționează în China pentru unii utilizatori cu protocolul SoftEther. Deși, acest protocol nu este încorporat în aplicație, astfel încât va trebui să instalați clientul SoftEther separat. CactusVPN oferă tutorial pentru acest lucru, dar cu atât de multe site-uri VPN blocate în China, ar fi prudent să descărcați aplicațiile și orice instrucțiuni relevante înainte de a vă deplasa în țară..

Securitate și confidențialitate

CactusVPN are sediul în Moldova, care nu este una dintre țările Five Eyes sau paisprezece ochi. Este un lucru bun, deoarece cetățenii Moldovei nu sunt supuși supravegherii în masă a guvernului de către alte state membre.

Chiar dacă este un furnizor mic, CactusVPN se concentrează foarte mult pe furnizarea utilizatorilor de o conexiune sigură și apreciază confidențialitatea clienților săi la fel de mulți dintre concurenții săi cei mai mari și mai apreciați..

Logare

Politica de înregistrare a CactusVPN prevede că: „Nu stocăm nicio adresă IP, jurnal de trafic, date de conectare, informații de lățime de bandă utilizate sau durata de sesiune care ar putea fi urmărite de o singură persoană. legat de un utilizator individual, nu există nimic preocupat aici.

Politica de înregistrare a recenziei CactusVPN.

Dacă furnizorul a fost solicitat vreodată să predea informații, de exemplu unei agenții guvernamentale, nu ar exista nicio legătură între identificarea utilizatorului și orice istoric de conexiune.

Criptarea

Așa cum am menționat, CactusVPN nu se ocupă de securitate. Utilizează criptarea AES „de grad militar” de 256 biți împreună cu autentificarea SHA256, schimbul de chei DHE-RSA 2048 biți și secretul perfect perfect.

Acesta oferă utilizatorilor o multitudine de opțiuni de protocol pentru a se potrivi cu nevoile dvs.: OpenVPN, L2TP / IPSec, IKEv2, SSTP și PPTP. Recomandăm OpenVPN sau IKEv2, dar acesta este în general mai rapid la conectare și mai bun pentru mobil. PPTP este destul de redundant acum din cauza vulnerabilităților de securitate, dar L2TP / IPSec și SSTP au cazurile lor de utilizare. Există, de asemenea, tutoriale pentru manual setarea CactusVPN cu protocolul SoftEther; acest lucru este binecunoscut pentru lucrul în China și, într-adevăr, acesta este protocolul recomandat pentru asistența clienților în China.

Protecție împotriva scurgerilor

Aplicațiile CactusVPN sunt dotate cu protecție împotriva scurgerii DNS. Este dezactivat implicit, dar poate fi activat în Setări ecran. Utilizează servere DNS private, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji pentru că Google sau alte terțe părți vă vor vedea solicitările DNS.

Serviciul nu oferă protecție împotriva scurgerilor IPv6 sau WebRTC și, în schimb, recomandă utilizatorilor să dezactiveze în întregime IPv6 și WebRTC.

Cu toate acestea, oferă utilizatorilor un comutator de ucidere în aplicațiile de pe desktop, care va ucide conexiunea la internet în cazul în care conexiunea VPN va scădea dintr-un anumit motiv. Aceasta este dezactivată implicit, dar o puteți activa în Setări ecran al aplicației. Pur și simplu găsiți Opriți traficul pe internet dacă VPN este abandonat și comutați.

În plus față de comutatorul principal de ucidere, există un comutator de omor specific pentru aplicație, „App Killer”, care vă permite să selectați anumite aplicații care să fie închise dacă conexiunea VPN scade. Pentru a adăuga aplicații, va trebui să accesați Aplicația Killer ecran pentru a adăuga aplicațiile pe care doriți să le afectați. Acest lucru este destinat utilizării atunci când comutatorul de ucidere este dezactivat și este o caracteristică la îndemână dacă doriți doar să protejați anumite aplicații, de exemplu, pentru torrenting.

Setări și interfață

Aplicațiile CactusVPN sunt foarte simple de configurat și intuitive de utilizat. Trebuie doar să descărcați aplicația corespunzătoare pentru dispozitivul dvs. și să vă autentificați folosind datele de acreditare furnizate. Rețineți că veți primi detalii de conectare separate pentru aplicațiile VPN care nu sunt identice cu numele de utilizator și parola pe care le utilizați pentru zona clientului site-ului web.

În scopul acestei recenzii, am încercat aplicațiile Windows și iOS.

Spațiul de lucru

După ce v-ați conectat la aplicația pentru desktop, ecranul principal vă va spune că nu sunteți protejat și nu veți afișa un server la care să vă conectați. Pentru a vă conecta la serverul afișat, trebuie doar să apăsați pe Conectați buton. Pentru a alege un server diferit, accesați lista verticală. Nu există multe clopote și fluiere, de exemplu, o funcție de căutare sau opțiunea de a vizualiza lista după oraș, dar acest lucru are sens cu o listă atât de mică de servere. Puteți, totuși, să sortați serverele în funcție de viteză, lucru util dacă doriți doar conexiunea cea mai rapidă.

Ecrane principale desktop CactusVPN.

După ce te-ai conectat la un server, vei vedea un albastru Deconectat butonul de pe ecranul principal și nu veți mai putea accesa lista verticală a serverului.

Peste în Setări în partea de sus, aveți opțiunea de a schimba protocoalele VPN. Rețineți că aceasta și multe dintre opțiunile de mai jos vor apărea gri și vor fi inaccesibile în timp ce sunteți conectat la un server VPN.

Mai jos sunt mai multe opțiuni de pornire a aplicației, urmate de comutatorul de ucidere (Opriți traficul pe internet dacă VPN este abandonat), Protecția împotriva scurgerilor DNS și o opțiune de sortare a serverului.

Setări desktop CcatusVPN.

Fila finală a notei este Aplicația Killer despre care am discutat mai devreme. Când faceți clic Adăugați aplicația, veți putea selecta orice aplicație instalată pe computer pe care doriți să o omorați în cazul în care conexiunea VPN va scădea.

Mobil

Ecranul principal al aplicației mobile este foarte similar cu cel al versiunii desktop. Pur și simplu aveți locația serverului și dacă sunteți sau nu conectat (ă). Dacă faceți clic pe meniul vertical, vă puteți selecta o locație a serverului și puteți sorta această listă în funcție de viteză, dacă doriți.

Ecranul principal al aplicației mobile CactusVPN și opțiunile de setări.

Setările pot fi accesate făcând clic pe pictograma meniului (trei linii) din colțul din stânga sus al ecranului. Ecranul rezultat este în special mai redus decât meniul cu setările aplicațiilor pentru desktop și lipsește derularea protocolului, un comutator de ucidere și protecția împotriva scurgerii DNS.

Aplicația este foarte de bază, ceea ce va fi o veste binevenită pentru începători, dar utilizatorii avansați ar putea căuta funcții suplimentare.

Serviciu clienți

Dacă aveți nevoie de ajutor la configurarea sau utilizarea serviciului, CactusVPN are mai multe opțiuni de asistență pentru clienți din care puteți alege. A sustine pagina de pe site-ul web conține tutoriale de configurare, întrebări frecvente și o opțiune de a trimite un bilet, precum și câteva informații generale despre VPN-uri..

Secțiunea Întrebări frecvente este destul de robustă, deși este posibil să fiți nevoit să luați legătura cu CactusVPN pentru răspunsuri la întrebări mai tehnice. Din fericire, echipa lor de asistență pentru clienți live chat este la îndemână pentru a ajuta 24/7. În experiența noastră, reprezentanții au fost foarte prietenoși și informați despre produs. Chat-ul live este intern și nu este externalizat, ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru utilizatorii conștienți de confidențialitate.

Câteva întrebări de securitate trebuiau direcționate către echipa de asistență tehnică, pentru care am transmis un bilet. Acestea au răspuns la aproximativ cinci ore, ceea ce nu este rău, având în vedere că chat-ul live este disponibil. Răspunsul a fost concis și complet răspuns la toate întrebările noastre fără a fi nevoie de urmărire. De fapt, este destul de rar să vedem un astfel de sprijin prompt și în cunoștință de la un furnizor mai mic, așa că am fost plăcut surprinși.

Verdict

În general, CactusVPN oferă un serviciu solid. Oferă utilizatorilor o conexiune rapidă și fiabilă și poate debloca unele platforme de streaming populare, cum ar fi US Netflix, Amazon Prime Video și BBC iPlayer. Permite P2P pe unele servere, operează cu o politică de confidențialitate solidă, nu impune capacități de date și oferă un comutator de ucidere specific pentru aplicație, ceea ce îl face ideal pentru torrente. Acest lucru este susținut de aplicații ușor de utilizat și de asistență promptă și cu cunoștințe pentru clienți.

Dezavantajul major al lui CactusVPN în comparație cu concurenții și motivul pentru care nu am fi confortabili, dându-i un scor mai mare, este rețeaua sa mică de servere. Cu serverele din doar 14 țări, acest lucru limitează posibilitățile pentru mulți utilizatori, în special expatriații din diverse țări care încearcă să deblocheze conținutul de acasă. Există, de asemenea, faptul că nu oferă protecție împotriva scurgerilor IPv6 și WebRTC, deși există o soluție de rezolvare dacă este o problemă majoră.

În general, recomandăm acest serviciu, dar recomandăm mai întâi verificarea listei de server pentru locația dorită.

Accesați CactusVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 28 =

Adblock
detector