Revizuirea SaferVPN 2020

SaferVPN este un furnizor din Israel care se pretinde a fi cel mai rapid și mai simplu serviciu VPN de pe piață. Oferă toate avantajele cheie la care ne așteptăm de la o VPN plătită cu încredere: confidențialitate mai bună, securitate îmbunătățită și capacitatea de a debloca conținutul pe web. Dar cum se comportă față de litania concurenței? Ne propunem să aflăm.

O lună de serviciu de bază costă 8,99 USD pe lună. Un abonament de un an va reduce prețul la 5,99 USD pe lună, iar planul pe doi ani la 3,49 USD pe lună. Toate acestea sunt listate ca reduceri promoționale, cu toate acestea, se pare că reducerile nu se termină niciodată.

Planul de bază vă permite să conectați simultan maxim două dispozitive. Dacă doriți mai mult decât atât, veți avea nevoie de un plan premium, care să permită până la cinci. În afară de numărul maxim de dispozitive pe care le puteți conecta în același timp, nu există diferențe între planurile de bază și cele premium. Planul premium costă 12,98 USD pentru o singură lună. Planurile de un an și doi ani reduc prețul la 9,99 dolari și respectiv 5,42 dolari pe lună.

Cu unii rivali care permit cinci sau șase conexiuni simultane pe planurile lor de bază la prețuri similare, punctul de preț premium nu este cea mai bună valoare. Dacă sunteți doar o persoană care dorește să conecteze câteva dispozitive, atunci planul de bază este competitiv în ceea ce privește dispozitivele pe dolar.

SaferVPN oferă, de asemenea, planuri de afaceri, dar nu le vom evalua în această recenzie.

O probă gratuită de 24 de ore este disponibilă fără a fi nevoie de un card de credit. Utilizatorii de încercare au acces complet la serviciu fără restricții. Veți avea nevoie de o adresă de e-mail pentru a vă înscrie, dar nu sunt necesare alte informații personale.

SaferVPN acceptă carduri de credit, PayPal, Bitcoin și mai multe sisteme de plată terțe. După plata unui abonament, toate planurile includ o garanție de returnare de 14 zile.

Caracteristici

safervpn ferestre noi
Aplicațiile SaferVPN sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS și Android. Pentru această recenzie, am testat SaferVPN pe Windows 10 și Android 6.0.

SaferVPN permite descărcări nelimitate, încărcări și o lățime de bandă cât mai mare poate fi eliminată. Torrenting este permis doar pe serverul olandez. Deși pirateria nu este legală în Olanda, țara este cunoscută pentru că este mai îndelungată în ceea ce privește distribuitorii de fișiere P2P.

Un comutator de ucid internet este încorporat atât în ​​aplicațiile desktop cât și în aplicațiile mobile. Cu această setare activată, dacă conexiunea VPN scade în mod neașteptat din orice motiv, tot traficul de internet este oprit până când restabilirea conexiunii.

Una dintre caracteristicile mai neobișnuite încorporate în aplicații este securitatea wifi automat. Cu această funcție activată, de fiecare dată când vă conectați la o rețea wifi nesecurizată, aplicația SaferVPN va detecta automat că rețeaua nu este securizată și vă conectați la VPN. Este un bonus util, mai ales dacă ești uitat sau leneș în ceea ce privește deschiderea și conectarea prin aplicația VPN de fiecare dată când te conectezi la wifi la un Starbucks sau la aeroport. Rețineți că trebuie să aveți aplicația rulată pe desktop, cel puțin în tava de sistem, pentru ca aceasta să funcționeze.

O extensie Chrome este disponibilă pentru utilizatorii care doresc doar o modalitate rapidă de a debloca un site web în browserul lor. Rețineți că extensiile browserului și plug-in-urile browserului nu sunt, nu pot, să fie VPN-uri cu caracteristici complete datorită limitărilor browserelor web. În schimb, ceea ce primiți este un proxy HTTPS. Pentru multe intenții și scopuri, acest lucru va face același lucru ca un VPN, dar numai pentru traficul dvs. de browser. Nu vă va proteja traficul torrent, de exemplu. Este un plus plăcut, dar vă recomandăm să vă conectați prin intermediul aplicației native pentru a maximiza confidențialitatea și securitatea.

SaferVPN deblochează Netflix?

Da, într-un browser web. În testele noastre, SaferVPN a deblocat Netflix-ul SUA, un supliment foarte recent și binevenit al serviciului. Utilizatorii vor trebui să se conecteze la serverul „Streamingul SUA” pentru a putea urmări Netflix-ul american. Personalul de asistență ne-a spus că utilizatorii Netflix se pot conecta și la servere din Danemarca, România și Ungaria, dar veți fi blocat cu cataloagele locale Netflix pentru aceste țări.

Rețineți că va trebui să setați setările IPv4 ale computerului dvs. pentru a obține automat un server DNS, deoarece aplicația SaferVPN nu le va anula (cu Google DNS configurat, Netflix nu va schimba țările în timp ce este conectat la VPN). Aceasta este setarea implicită pe Windows.

Dacă utilizați aplicația Netflix, nu aveți noroc. SaferVPN nu a putut debloca Netflix pe Android. Acest lucru se datorează faptului că aplicația Netflix poate înlocui setările DNS ale dispozitivului dvs. și vă poate dezvălui locația reală. Pentru a fi corecți, doar două sau trei VPN-uri despre care știm putem depăși acest lucru.

SaferVPN funcționează în China?

Nu, aplicațiile SaferVPN nu vor funcționa în China. Nu puteți debloca Facebook, Google, Youtube, Gmail, Instagram, Tinder sau oricare dintre alte aplicații și site-uri web care sunt cenzurate în mod normal în China continentală.

SaferVPN ar trebui să lucreze în alte țări cu regimuri de cenzură mai puțin stricte, deși nu suntem capabili să le testăm noi înșine.

Configurare și interfață

configurare safervpn
SaferVPN se mândrește cu ușurința sa de utilizare și se arată în procesul de configurare și în interfața de utilizator simplă. Instalarea este un proces rapid de descărcare, instalare și conectare cu numele de utilizator și parola. Nu este necesară validarea fiecărui dispozitiv.

După ce v-ați autentificat, vă puteți conecta imediat cu un singur clic. Acest lucru va alege automat un server din apropiere și cel mai potrivit protocol, deși vă recomandăm să-l schimbați pe acesta în OpenVPN pentru a maximiza securitatea.

Spațiul de lucru

safervpn ferestrele principale
Aplicația este destul de curată, dar are câteva bannere care anunță oferte promoționale pentru prietenii care fac referire sau își modernizează serviciul, chiar dacă plătești deja pentru un abonament complet.

De-a lungul părții din stânga aplicației este o listă de țări, pe care le puteți juca pentru a fixa favorite în partea de sus. Din păcate, nu puteți selecta orașe specifice. Aceasta poate fi o problemă dacă trebuie să alegeți o locație mai specifică pentru a ocoli o oprire regională a unui eveniment sportiv live, de exemplu.

Dacă nu doriți să utilizați setările de conexiune automată implicite, puteți modifica protocolul în meniul de setări. Aici veți găsi, de asemenea, comutatoarele pentru protecția wifi automată, comutatorul de omor VPN și comportamentul de pornire.

Când închideți fereastra principală, SaferVPN se reduce la tava de sistem. De aici vă puteți conecta sau deconecta la anumite țări. În timp ce SaferVPN rulează, primiți și notificări pop-up ocazionale de pe posturile de sistem ale postărilor de blog ale companiei de publicitate, care nu pot fi dezactivate. Toate auto-promovarea pare cam excesivă pentru un serviciu pe care utilizatorul îl plătește deja.

Totuși, conectarea este foarte simplă. Aplicația răspunde și se încarcă rapid.

În partea de jos a meniului de setări este un buton pentru a rula un test de viteză. Majoritatea aplicațiilor VPN care au o astfel de caracteristică vor testa viteza de descărcare, viteza de încărcare și timpul de ping al unuia sau mai multor servere pentru a vă oferi o idee despre performanța unui server în acel moment. În schimb, tocmai a deschis browserul nostru web la speedtest.net, care din motive tehnice nu este chiar atât de practic pentru măsurarea vitezei VPN..

În câteva ocazii, aplicația s-a blocat după deconectarea de la un server și nu ne-a permis să ne reconectăm. Butonul Connect a fost greșit în mod inexplicabil și a trebuit să renunțăm la aplicație în întregime și să o reîncărcăm pentru a ne conecta din nou..

Mobil

safervpn android
Aplicația mobilă este destul de similară cu aplicația pentru desktop. Lista de servere este ascunsă într-un meniu lateral, în timp ce setările și alte detalii ale contului pot fi găsite în meniul hamburger (trei linii). Încă veți primi conexiuni cu o singură atingere dacă nu vă preocupă locația.

Aplicația este destul de ușoară și niciodată nu se blochează sau nu îngheață, chiar și pe un telefon Android cu consum redus.

Am observat că pictogramele steagului lipseau din meniul de locație din aplicația mobilă, dar aceasta era o supărare minoră. Puteți utiliza funcția de căutare pentru a găsi țara pe care o căutați. Funcția „Salvați jurnalele” din setări a eșuat și ne-a dat o eroare ori de câte ori am încercat să o utilizăm, ceea ce ar putea cauza probleme dacă rezolvați probleme de conexiune..

Spre deosebire de versiunea desktop, nu există afișări sau reclame afișate pe pagina principală a aplicației. Funcțiile Upgrade and Refer a Friend sunt ascunse în meniul de setări.

Extensie Chrome

extensie safervpn crom
SaferVPN oferă o extensie Chrome care creează un proxy HTTPS asemănător VPN numai pentru traficul de internet care călătorește către și din browserul dvs. Poate fi descărcat gratuit de la magazinul web Chrome, dar vei avea nevoie de un cont pentru a-l folosi.

SaferVPN a făcut o treabă bună menținând o temă și un design uniform în toate aplicațiile sale, inclusiv extensia Chrome. Arată și funcționează aproape exact ca aplicația mobilă. Amintiți-vă doar că nu este la fel de privat și sigur ca aplicațiile native VPN și va tunela doar traficul browserului, nu traficul de pe întregul dispozitiv.

Servere și performanță

SaferVPN operează 400 de servere în 30 de țări. Acest lucru nu este rău pentru un furnizor de dimensiunea sa, dar există rețele mai mari care trebuie să aibă la puncte de preț similare. Asia și Europa sunt bine acoperite, dar nu există nimic în America Latină și zmeuri subțiri în Africa și Orientul Mijlociu. Amândoi, SUA și Marea Britanie au dedicat serverele „streaming”, pe lângă cele standard, ceea ce presupune că vă reduc viteze de descărcare mai rapide.

Nu am avut probleme cu căderea conexiunilor sau instabilitatea. Singura problemă cu care ne-am întâlnit a fost extensia Chrome, care uneori nu a reușit să se conecteze. Videoclipul 1080p 60 FPS difuzat ca o adiere, dar serverul de streaming din Marea Britanie nu a fost destul de rapid pentru a viziona perfect video 4K 60 FPS din Lisabona, Portugalia. Este posibil ca kilometrajul dvs. să varieze.

Am reușit să jucăm Brawlhalla, un joc de luptă în stil Super Smash Bros pentru PC, online fără niciun decalaj vizibil în timpul conectării la același server..

Pentru a face testele de viteză cât mai empirice, am descărcat același fișier de 82,7 MB (comprimat de la 103 MB) de pe un server din Chicago de trei ori pe trei servere VPN diferite, de trei ori pe zi, pentru un total de nouă teste. Ca grup de control, am procedat la fel și fără VPN. Mai jos puteți vedea rezultatele alături de unele teste pentru IPVanish, o VPN concurentă. Am efectuat aceste teste din Lisabona, Portugalia, pe o conexiune de 15 Mbps. Pentru ambele VPN-uri, m-am conectat la două servere din SUA - East and West Coast - și unul în Marea Britanie.

În casetele de mai jos, linia neagră groasă reprezintă timpul mediu de descărcare, în timp ce diamantul roșu reprezintă media. Inferior este mai bine.

test vpn viteză lisbon

După cum vedeți, SaferVPN aproape că a lățit lățimea de bandă. Este ușor unul dintre cele mai rapide VPN-uri pe care le-am testat și excelat indiferent de ora din zi. Adesea vedem viteze de acest fel de la serviciile VPN noi care nu au avut timp să acumuleze clienți care eventual congestionează rețeaua, dar SaferVPN a fost în jurul blocului de câteva ori, astfel încât aceste rezultate sunt deosebit de impresionante. Dacă treceți viteza brută, vă recomandăm cu mare încredere SaferVPN.

Rețineți că acest test nu este un indicator definitiv al cărui VPN este cel mai rapid. Volatilitatea inerentă a internetului adaugă un factor semnificativ de aleatoriu, astfel încât testele de viteză VPN ar trebui să fie luate întotdeauna cu un bob mare de sare. Cei cu conexiuni mai rapide pot observa o discrepanță mai mare în ceea ce privește vitezele.

Securitate și confidențialitate

setări safervpn
Din păcate, securitatea și confidențialitatea este locul în care SaferVPN începe să se poticnească. În timp ce compania nu înregistrează niciun jurnal de trafic de utilizatori, acesta stochează metadate detaliate, inclusiv adresa IP sursă, adresa IP a serverului VPN la care s-au conectat, când s-au conectat și au deconectat și cantitatea de date transmise.

Actualizare august 2017: SaferVPN ne-a informat că nu mai înregistrează adresele IP sursă ale utilizatorilor, ceea ce este o veste bună pentru utilizatorii conștienți de confidențialitate.

Aceasta este suficientă informație pentru a corela ceea ce un utilizator face online și pentru a le identifica, inclusiv torrentere. „Folosirea torentelor” este interzisă în condițiile de utilizare acceptabile ale companiei, la fel ca și alte câteva acțiuni, chiar dacă compania îi îndrumă pe utilizatori să torenteze pe serverul olandez..

Când este conectat cu protocolul OpenVPN, tunelul folosește criptarea AES de 256 biți, chei RSA de 2.048 biți și autentificare SHA256. Din păcate, nu folosește secretul perfect perfect, așa că dacă o cheie este compromisă, atunci poate fi folosită pentru a decripta traficul din sesiunile trecute.

SaferVPN se luptă, de asemenea, cu scurgeri DNS pe anumite servere. Când ne-am conectat la un server american și am efectuat un test de scurgere DNS, totul a fost bine. Dar când am efectuat același test când am fost conectat la serverul britanic, multe dintre serverele DNS au fost identice cu cele pe care le-am folosit fără VPN și au fost listate în locația noastră reală, nu în cea a serverului VPN. Aceasta este o problemă gravă dacă doriți să vă ascundeți locația sau să deblocați conținutul geo-blocat.

Actualizare pe 7 august 2017: Cea mai recentă versiune de SaferVPN protejează acum împotriva scurgerilor DNS, a confirmat Comparitech. Utilizatorii vor trebui să descarce cea mai recentă versiune a aplicației pentru a profita de protecția DNS și IPv6 împotriva scurgerilor. Totuși, atunci când vă conectați la anumite servere, DNS-ul utilizat aparține Google, nu SaferVPN. Preferăm serverele DNS private, mai degrabă decât cele DNS Google publice, dar cel puțin solicitările DNS nu se mai scurg în afara tunelului VPN.

Asistența clienților SaferVPN se bazează atât pe suport live cât și pe un sistem de transmitere a biletelor. Asistența live se execută pe Zendesk, o companie terță parte, astfel încât utilizatorii conștienți de confidențialitate ar trebui să opteze pentru opțiunea de transmitere a biletului.

Extensia Chrome solicită permisiunea de „a citi și modifica toate datele dvs. pe site-urile web pe care le vizitați”, ceea ce ridică sprâncenele. Însă politica de confidențialitate a extensiei spune: „Spre deosebire de alte VPN pentru Chrome, Proxy Chrome, serviciul proxy VPN de deblocator și serviciile proxy VPN gratuite, nu există reclame, nici jurnaluri și nu vom vinde niciodată datele dvs. către terți.”

Serviciu clienți

Am folosit chat-ul Zendesk live pe site-ul SaferVPN pentru a pune mai multe întrebări cu privire la servicii în perioada noastră de testare. În unele cazuri, a solicitat adresa de e-mail a contului nostru, iar în alte cazuri, nu. Oricum, suportul a răspuns aproape instantaneu cu răspunsuri utile, deși unele au fost clar copiate / inserate dintr-o carte de răspuns. S-ar putea ca aceștia să utilizeze bot-uri de chat în anumite cazuri, dar nu suntem siguri. Oricum, răspunsurile au venit rapid la fiecare întrebare pe care am trimis-o.

O bază de cunoștințe care poate fi căutată este de asemenea disponibilă pe site-ul web, dar nu este la fel de detaliată cum am văzut de la concurenții rivali.

Verdict

SaferVPN se referă la viteză și simplitate. Instalarea este ușoară. Schimbarea serverelor și conectarea nu ar putea fi mai ușoare. Și serverele pe care le-am testat au trecut rapid, clasându-se cu ușurință printre cele mai rapide VPN-uri disponibile. Chiar și serviciul pentru clienți este rapid. Serviciul deblochează Netflix într-un browser web desktop.

Serverele DNS private și secretul perfect perfect trebuie să fie puse în aplicare la nivel de bord. Utilizatorii mai avansați pot considera că setul de funcții este limitat. Nu există nicio opțiune de a seta propriile dvs. servere DNS, de a schimba porturile sau de a descoperi traficul, dar acestea nu vor fi o problemă pentru utilizatorii începători, obiectivul demografic SaferVPN.

Accesați SaferVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 68

Adblock
detector