Revizuirea Surfshark 2020

Surfshark este un furnizor nou pe scena VPN, dar creează foarte bine. De la capacități de deblocare mari până la servicii clienți de top, zvonul spune că acest furnizor ar putea oferi unora dintre concurenții săi cei mai apreciați să alerge pentru banii lor.

Am testat Surfshark pentru a vedea despre ce este vorba. Această recenzie vă va spune tot ce trebuie să știți despre acest furnizor VPN și serviciul pe care îl oferă, inclusiv prețuri, caracteristici, securitate și multe altele.

Cele elementare

Fiecare plan Surfshark vine cu acces la toate aplicațiile sale native, disponibile pentru MacOS, Windows, iOS și Android. Software-ul VPN poate fi configurat manual cu routere Linux și acasă. Extensiile browserului sunt disponibile pentru Google Chrome și Mozilla Firefox, deși rețineți că acestea vor proteja doar traficul browserului și nu întregul dispozitiv.

Una dintre marile avantaje ale Surfshark este că, în prezent, le permite utilizatorilor să conectați un număr nelimitat de dispozitive simultan. Deși unii furnizori oferă șase-zece conexiuni simultane, standardul industriei este cinci. Cu conexiuni nelimitate, veți putea proteja fiecare dispozitiv din gospodărie, chiar dacă aveți o familie numeroasă. Este demn de remarcat faptul că avem tendința de a găsi acest avantaj cu furnizori mai noi care doresc să atragă cât mai mulți clienți mai devreme, dar o limită ar putea fi introdusă odată ce Surfshark va fi mai stabilit.

Datele sunt nelimitate, P2P este permis și există o adevărată politică fără jurnaluri, astfel încât torrenterele sunt cu siguranță tratate. Acest furnizor oferă o suită de securitate puternică, incluzând criptarea de grad militar, secretul perfect perfect înainte, un comutator de ucidere și protecția împotriva scurgerilor DNS, IPv6 și WebRTC..

Funcțiile suplimentare includ CleanWebTM (un blocant de anunțuri și programe malware), WhitelisterTM (o funcție de tunel divizat), serverele cu mai multe tipuri de funcționare și ofuscarea traficului.

Prețuri

Surfshark oferă un singur plan, dar primești reduceri abrupte atunci când te înscrii pentru termeni mai lungi. Dacă optați pentru lună în lună, prețul este de 11,95 USD pe lună, în timp ce un abonament de un an este de 5,99 USD pe lună, iar un pachet de doi ani va costa 1,99 USD pe lună. Prețul lunar este aproximativ mediu, dar acordul pe doi ani - care reprezintă 83% din economii - este o afacere excelentă.

Preturi pentru suprafete Jan 2019

Surkshark acceptă o serie de metode de plată, inclusiv carduri majore de credit, PayPal, Coingate, Alipay și multe altele. Posibilitatea de a plăti cu bitcoin și alte criptomonede este o veste bună pentru utilizatorii conștienți de confidențialitate.

Dacă sunteți îngrijorat să vă angajați pentru un serviciu pe care nu-l iubiți, Surfshark v-a acoperit. Oferă o garanție de restituire a banilor pentru 30 de zile, ceea ce ar trebui să vă ofere suficient timp pentru a decide dacă este pentru dvs..

LECTURĂ DE CITITOR: Înscrieți-vă la un plan de doi ani și plătiți doar 1,99 USD pe lună. Este o economie de 83%.

Servere și performanță

Încă de la înființare, Surfshark a acumulat numărul de server destul de rapid. Rețeaua sa s-a extins de la aproximativ 100 de servere la 500 într-un timp scurt. Deși acesta nu este un corecție pentru furnizori mai mari, cum ar fi NordVPN (cu peste 5.000 de servere) și CyberGhost (cu peste 3.000 de servere), nu este prea agitat pentru un nou participant..

În ceea ce privește numărul de țări acoperite, Surfshark merge bine și acolo, cu 50 de țări în rețeaua de până acum. Acestea sunt în principal țări europene, deși există opt țări din Asia Pacific, șase în America (inclusiv SUA și Canada) și o mână de altele. Toate serverele lui Surfshark sunt fizice (nu există servere virtuale) și, deși sunt închiriate, nu sunt partajate cu niciun alt furnizor.

Comutarea între servere este simplă și conectarea de obicei durează doar câteva secunde. În afară de lista de servere obișnuită, aveți o listă MultiHopTM, din care puteți alege o pereche de server pentru o dublă conexiune VPN.

Am încercat mai multe servere de testare (conexiune unică) în Vestul SUA, Estul SUA și Marea Britanie, efectuând o serie de activități cotidiene, precum streaming, navigare și jocuri online. Utilizarea unui VPN poate transforma adesea sarcini simple, cum ar fi streamingul și navigarea în experiențe frustrante din cauza conexiunilor lente, nesigure care provoacă întârziere și tamponare. Dar se pare că Surfshark a acoperit acest aspect și nu am avut probleme în timpul utilizării generale.

Performanța testului de viteză Surfshark

Am testat anumite servere menționate mai sus pentru viteza de descărcare, folosind teste pe care le-am conceput pentru a fi cât mai empirice. Testăm fiecare server de trei ori diferite în timpul zilei. Fiecare test constă în descărcarea aceluiași fișier de joc, care are o dimensiune de 165 MB. Testele sunt întotdeauna efectuate de la Toronto și testele de control sunt efectuate fără conexiune VPN.

Noi rulăm aceleași teste pentru mai multe servicii VPN, astfel încât să puteți vedea cum se măsoară unul împotriva celuilalt. Rezultatele sunt afișate în caseta de mai jos. Linia în care se întâlnesc casetele albastru închis și deschis arată viteza medie. Inferior este mai bine. Mărimea căsuței este un indicator al răspândirii rezultatelor. Mai mic înseamnă mai consistent.

Revizuirea Surfshark 2020

var divElement = document.getElementById ('viz1543851866576'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('obiect') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'px'; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

După cum vedeți, Surfshark a ieșit destul de bine. Când au fost conectate la un server apropiat geografic din estul SUA, vitezele au fost doar puțin mai scăzute decât cele observate în testele de control. Lucrurile s-au încetinit când am testat serverele mai departe în Vestul SUA și Marea Britanie. Cu toate acestea, acest lucru vedem pentru majoritatea serviciilor VPN și are sens, având în vedere distanța suplimentară pe care datele trebuie să o parcurgă.

Vitezele pentru fiecare server au fost destul de consistente în diferite momente ale zilei, ceea ce înseamnă că, în general, veți ști la ce să vă așteptați de la o anumită locație a serverului, după ce l-ați folosit de ceva vreme.

Trebuie să menționăm că aceste rezultate pot servi doar ca un indicator aproximativ al ceea ce puteți experimenta efectiv atunci când utilizați serviciul. Volatilitatea internetului adaugă un factor de aleatoriu, astfel încât testele ar trebui să fie efectuate cu un bob de sare. Au fost rulate în timp ce foloseau o conexiune de 60 Mbps, astfel încât s-ar putea să vezi timp de așteptare mai lung cu o conexiune mai lentă și potențial discrepanțe mai mici sau mai mari.

Surfshark deblochează Netflix și alte site-uri de streaming populare?

Da, Surfshark funcționează cu Netflix precum și unele alte site-uri de streaming populare. Pentru Netflix, de obicei, ne concentrăm testarea pe Netflix din SUA, deoarece aceasta este cea mai populară bibliotecă. Surfshark a deblocat Netflix-ul american pe toate serverele americane pe care le-am testat. L-am testat și cu alte servere; de fapt Netflix a fost deblocat cu fiecare server pe care l-am încercat.

Cu toate acestea, merită să remarcăm că acest lucru nu înseamnă întotdeauna că veți avea acces la biblioteca care corespunde locației serverului. Surfshark (și alți alți furnizori) se vor redirecționa către biblioteca Netflix din SUA pentru unele locații - și, în acest caz, pentru cele mai multe -. Cele pe care le-am testat care nu au redirecționat au fost Marea Britanie, Franța, Olanda, India și Japonia, astfel încât puteți utiliza Surfshark pentru a accesa bibliotecile Netflix respective ale acestor țări..

Am testat serviciul cu câteva alte servicii de streaming populare și notoriu dificil de deblocat și s-a descurcat excelent. Am reușit să deblocăm Amazon Prime Video cu un server american, iar Hulu era accesibil și. În plus, o conexiune din Marea Britanie ne-a oferit acces la BBC iPlayer.

Surfshark funcționează în China?

Da, Surfshark ar trebui să funcționeze în China, dar s-ar putea să nu fie complet de încredere (deși, s-ar putea spune pentru majoritatea VPN-urilor care lucrează acolo). Surfshark este clar angajat să ofere utilizatorilor din China acces la serviciile sale, așa cum se poate observa prin activitatea sa pe fire reddit în reacție la problemă. De exemplu, după ce utilizatorii din China au avut noroc cu serviciul în iulie 2018, acesta nu mai era disponibil în octombrie. Cu toate acestea, un reprezentant Surfshark a intervenit pe forumul reddit și l-a actualizat atunci când problema a fost rezolvată.

Pentru furnizorii de VPN devin din ce în ce mai dificil să se sustragă Marelui Firewall din China și puțini sunt capabili să o facă în mod fiabil. Mulți vor ieși cu adevărat și vor spune că este prea dificil și au dat peste tot, în timp ce aveți și alții, cum ar fi Surfshark, care luptă pentru a oferi acces la web gratuit.

Securitate și confidențialitate

Surfshark are sediul în Insulele Virgine Britanice, care se întâmplă să fie acasă la cel mai bine cotat furnizor ExpressVPN. De fapt, nu este o coincidență faptul că sunt ambele bazate aici și este clar că ambele companii recunosc avantajele de a fi localizate într-o țară în care guvernul nu necesită reținere sau raportare de date..

Într-adevăr, Surfshark ia foarte în serios confidențialitatea și securitatea. În această secțiune, vom explica ce vă puteți aștepta în ceea ce privește înregistrarea, criptarea și protecția împotriva scurgerilor, precum și vom descrie orice caracteristici suplimentare de securitate.

Logare

Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la urmărirea informațiilor dvs. în timpul utilizării acestui serviciu. Surfshark este foarte explicit cu privire la politica sa de logare zero. Nu păstrează jurnalele de trafic și, în conformitate cu politica sa de confidențialitate, nu „colectează adrese IP, istoricul de navigare, informații de sesiune, lățime de bandă folosită, timbre de conectare, trafic de rețea și alte date similare."

Acest lucru înseamnă că, chiar dacă compania ar fi fost obligată să predea date, nu ar fi furnizate informații de identificare personală. Trebuie să furnizați o adresă de e-mail la înregistrare, care este stocată, dar dacă utilizați un e-mail de arzător și plătiți folosind cryptocurrency, nu ar exista aproape nici o urmă de înregistrare a dvs..

Criptarea

Surfshark folosește criptarea AES de 256 biți, care este considerată la fel de bună pe cât de bună. Acest lucru este în combinație cu un hash de autentificare SHA512 și un schimb de chei DHE-RSA 2048 biți, împreună cu un secret perfect perfect.

Există două opțiuni de protocol: OpenVPN și IKEv2. Deși OpenVPN a fost mult timp standardul de aur pentru protocoalele VPN, IKEv2 are avantajul de a negocia conexiunile mai rapid, ceea ce este deosebit de util pentru utilizarea pe dispozitive mobile. Oricum, ambele sunt opțiuni grozave, așa că nu veți fi dezamăgiți.

Protecție împotriva scurgerilor

Surfshark măsoară concurența atunci când vine vorba de protecție împotriva scurgerilor. Protecția împotriva scurgerilor DNS, IPv6 și WebRTC sunt încorporate. Mai mult, acest furnizor utilizează servere DNS private în locul celor publice, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aprecierile Google care vă văd solicitările DNS..

Surfshark oferă un comutator de ucidere care deconectează dispozitivul de la internet în cazul în care conexiunea VPN eșuează. Acest lucru vă împiedică să navigați sau să desfășurați orice alte activități online fără protecție. Comutatorul de ucidere este dezactivat în mod implicit în aplicația Windows, dar poate fi activat făcând clic pe pictograma roată din ecranul principal, selectând Securitate, și comutând comutatorul de omor. Este activat implicit în aplicația iOS, dar îl puteți dezactiva în funcția Setări ecran. Nu veți găsi o setare a comutatorului ucigător în aplicația Android, dar este acolo și o puteți activa în setările pentru telefon sau tabletă.

Caracteristici suplimentare de securitate

Surfshark oferă câteva funcții suplimentare care ajută la lansarea acestui serviciu. În primul rând, există funcția WhitelisterTM care poate fi controlată în fila setări de securitate. Aceasta este o caracteristică de tunelare împărțită care vă permite să listați în alb anumite aplicații sau pagini web pentru a ocoli VPN.

O funcție dublă VPN (multi-hop), atunci când este utilizată, vă tunelizează traficul prin intermediul a două servere VPN. Acest lucru adaugă un strat suplimentar de protecție pentru utilizatorul conștient de confidențialitate, deși ar putea încetini traficul pe internet. Surfshark folosește obstrucția traficului pe traficul OpenVPN pentru a vă ajuta să vă păstrați conexiunea VPN și să vă permită să ocoliți restricțiile privind utilizarea VPN, cum ar fi în China.

Protecția wifi automată este încorporată în aplicații, astfel încât să puteți configura VPN pentru a se conecta de fiecare dată când detectează o conexiune wifi. În cele din urmă, serviciul vine cu CleanWebTM, o caracteristică care blochează reclame, trackere și malware.

Setări și interfață

Aplicațiile lui Surfshark sunt foarte simple de configurat și utilizat. Probabil că nu vor câștiga premii pentru estetică, dar sunt curate, moderne și simple de navigat. În scopul acestei recenzii, am testat aplicațiile Windows și iOS.

Spațiul de lucru

Aplicația desktop are un aspect minimalist, dar care vă ajută să găsiți rapid ceea ce aveți nevoie. După ce v-ați autentificat, singurele lucruri pe care le veți vedea sunt sigla Surfshark, a Conectare rapidă buton și locația serverului. Rețineți că faceți clic Conectare rapidă nu te va conecta la serverul afișat, ci în schimb, te va conecta la cel mai rapid server pentru locația ta, cel mai probabil unul apropiat geografic. Puteți selecta Toate locațiile pentru a vedea o listă de servere.

Ecranul principal al desktop-ului Surfshark.

Prima alegere pe care o ai aici este Locație optimă, care este la fel ca Conectare rapidă în ecranul principal. Serverele sunt listate pur și simplu în ordine alfabetică după țară. În cazul în care există mai multe opțiuni de locație într-o țară, orașul este listat. Nu există opțiunea de a adăuga servere la o listă de favorite, dar puteți vizualiza serverele utilizate recent în partea de sus a listei, ceea ce este la fel de util.

În colțul din dreapta sus al ecranului listei de server, există cuvântul multihopTM. Când faceți clic pe aceasta, veți vedea o listă de opțiuni VPN duble. Țara de destinație este cea de la care va fi atribuită adresa dvs. IP. Șapte locații de destinație diferite reprezintă o selecție destul de bună în comparație cu alți furnizori care oferă o caracteristică similară.

Lista Surfshark MultiHop.

Trecând mai departe, înapoi în ecranul principal, făcând clic pe pictograma roată din colțul din dreapta sus, vă va duce la opțiunile de setare. Sub General secțiune, aveți patru opțiuni: Conectivitate, notificări, Securitate, și Avansat.

Conectivitate opțiunile includ conectarea pe Windows sau pornirea dispozitivului și setările automate de protecție wifi. notificări fila are o singură opțiune cu privire la notificările de stare.

Ecrane de conectare și notificări desktop Surfshark.

Securitate opțiunile de filă includ activarea comutatorului de ucidere, CleanWebTM și WhitelisterTM.

Ecrane de supraveghere Surfshark și Advanced.

Avansat case de ecran Protocol Opțiuni. Puteți alege dintre automat, OpenVPN / UDP, OpenVPN / TCP și IKEv2. Fiecare opțiune de protocol vine cu o descriere la îndemână a ceea ce vă puteți aștepta de la conexiune în ceea ce privește viteza și securitatea.

În general, aceasta este o aplicație foarte simplă și potrivită pentru începători. Cu toate acestea, există o mulțime de opțiuni avansate disponibile pentru intensificarea securității și adaptarea conexiunii.

Mobil

Aplicația mobilă Surfshark este foarte similară în ceea ce privește designul versiunii desktop. Îi lipsesc doar câteva caracteristici. În ecranul principal, aveți un Conectați buton și listă server. Logo-ul trece de la albastru la verde odată ce v-ați conectat și veți vedea noua dvs. adresă IP și dacă este activat sau nu comutatorul de ucidere (care este implicit în aplicația mobilă).

Ecranele principale ale aplicației mobile Surfshark.

Lista de servere este cam aceeași ca în aplicația pentru desktop, cu excepția faptului că nu aveți funcția multi-hop, deci nu există VPN dublu care să profite.

Surfshark Locații mobile și ecrane Setări.

În Setări ecran, aveți comutatorul de ucidere (activat implicit în aplicația mobilă) și CleanWebTM. Lipsește aici este caracteristica de tunelare divizată, WhitelisterTM.

Aceasta este o altă aplicație ușor de utilizat, cu suficiente funcții pentru a încânta începătorii și chiar unii utilizatori mai avansați.

Serviciu clienți

Navigarea la Ajutor în secțiunea de pe site-ul Surfshark, veți găsi o cantitate decentă de informații pentru a vă ajuta să începeți cu serviciul. Există diverse ghiduri de configurare, inclusiv ghiduri de conectare manuale, tutoriale de router și ghiduri de extensii și aplicații. În plus, unele întrebări frecvente răspund, deși aceasta nu este o secțiune cât se poate de cuprinzătoare.

Cea mai mare parte din ceea ce aveți nevoie ar trebui să fie aici, dar, dacă nu, chat-ul live este disponibil pentru a vă ajuta. Rețineți că, în timp ce testați serviciul, chat-ul live nu a fost disponibil uneori, iar clicul pe butonul de chat ne-a direcționat la un formular de e-mail. Cu toate acestea, un reprezentant a recunoscut că există un glitch și poate trebuie să aștepți câteva secunde după deschiderea site-ului web pentru ca chat-ul live să fie disponibil. Am testat acest lucru și părea să fie adevărat.

Chiar dacă trimiteți un formular de e-mail, vă puteți aștepta la un răspuns prompt. Am primit un răspuns la o întrebare în mai puțin de o oră și la alta în doar două. Funcția de chat live este externalizată către Zendesk, astfel încât cei care caută cea mai mare confidențialitate pot dori oricum să utilizeze formularul de e-mail..

Verdict

S-a dovedit că Surfshark merită foarte mult toată zâmbetul, iar acest furnizor are multe de făcut. Oferă un serviciu rapid, fiabil și ia în serios confidențialitatea și securitatea. În plus, este excelent să deblochezi site-uri de streaming populare precum Netflix, Hulu și BBC iPlayer. Torrenterele vor fi și ele fericite, cu P2P permis, fără capace de date și cu o politică de confidențialitate strictă. Funcții suplimentare de securitate, cum ar fi tunelul split, VPN dublu și un blocant de anunțuri și malware ajută la îmbunătățirea acestui serviciu cu unii furnizori de top. Un număr nelimitat de conexiuni simultane, chiar dacă este temporar, poate fi un tipper pentru unii utilizatori.

Desigur, niciun serviciu nu este perfect și există câteva dezavantaje. Au fost înregistrate câteva viteze lente (deși acest lucru nu este neobișnuit nici măcar printre furnizorii de top), iar rețeaua de server este relativ mică în comparație cu mulți concurenți.

Accesați VPN SurfShark

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 9 = 1

Adblock
detector