Revizuirea TunnelBear 2020

TunnelBear, cu sediul în Canada, este un serviciu din ce în ce mai cunoscut, în special datorită ofertei VPN gratuite. Dar, în afară de asta, face reclamă unui serviciu premium care le permite utilizatorilor să navigheze pe internet în siguranță și în mod privat, fără a-și face griji pentru capacele de date.

Dar cum se compară cu alți furnizori premium din spațiu? Am testat serviciul TunnelBear pentru a vedea cum se stivează în comparație cu aprecierile ExpressVPN și NordVPN.

Caracteristici și prețuri

După cum am menționat, TunnelBear este cel mai renumit pentru serviciile sale gratuite. Cu această opțiune, veți avea acces la lista completă a serverului TunnelBear, care acoperă peste 20 de țări. Acest lucru este, în mod sigur, mic în comparație cu mulți furnizori plătiți, dar este de fapt o selecție decentă pentru un VPN gratuit. Principalul dezavantaj al serviciului gratuit este că obțineți doar 500 MB să te joci pe lună, ceea ce limitează ceea ce poți face în timp ce navighezi în siguranță.

Tabelul prețurilor TunnelBear.

Dacă aveți mai degrabă date nelimitate, puteți consulta un plan plătit și să plătiți lunar sau anual. Pentru opțiunea lunară, costul este de 9,99 USD pe lună, dar veți beneficia de o reducere de aproximativ 50% atunci când optați pentru o ofertă de un an, la 5,00 USD pe lună.. Fiecare plan vă permite să vă conectați până la cinci dispozitive simultan. Aceste prețuri sunt în jur de aproximativ media industriei pentru furnizorii de top. Cu toate că, unii oferă reduceri mai abrupte pentru termeni mai lungi, mergând sub 3 USD pe lună.

Planurile vin cu o garanție de returnare de 7 zile, care nu este chiar atât de generoasă, având în vedere că anumite servicii oferă perioade de încercare de 30 de zile. Opțiunile de plată includ carduri de credit și bitcoin, acestea din urmă fiind atractive pentru utilizatorii mai conștienți de confidențialitate.

Reducere pentru cititor: TunnelBear oferă în prezent cititorilor noștri 50% reducere aici.

Clienții desktop sunt disponibili pentru Windows și MacOS, iar aplicațiile mobile pot fi descărcate pentru iOS și Android. Extensiile browserului sunt disponibile pentru Chrome și Opera, deși acestea protejează doar traficul browserului și nu acoperă întregul dispozitiv. Planurile includ și un blocant de anunțuri care funcționează cu browserul Chrome. Din păcate, TunnelBear nu poate fi configurat să funcționeze cu routere de casă.

Acest furnizor obișnuia să interzică torentarea, dar în aceste zile P2P este permis și anumite servere sunt recomandate, făcând din aceasta o opțiune potențială pentru torrente. Utilizatorii TunnelBear se vor bucura de o securitate puternică, incluzând criptarea „de grad militar”, secretul perfect perfect înainte, protecția împotriva scurgerii DNS, protecția wifi automată și un comutator de ucidere.

Configurare și interfață

Când vine vorba de aplicații, TunnelBear păstrează lucrurile simple. Sunt ușor de configurat și simple de utilizat. Pentru această recenzie, testăm clientul desktop Windows și aplicația mobilă iOS. Pentru a începe, descărcați aplicația corectă pentru sistemul dvs. de operare, instalați-o acolo unde este cazul și lansați aplicația.

Un lucru demn de remarcat înainte de a ajunge la aplicații: indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizați, ar trebui să fiți pregătiți pentru mulți, mulți jucători de tip „bear”. Sunt aparent peste tot, împrăștiați în informațiile site-ului, numele funcțiilor și notificările de instalare; acest furnizor nu poate să pară suficient. Poate părea drăguț pentru unii, dar ar putea fi enervant pentru alții. Continuând, să aruncăm o privire asupra aplicațiilor.

Spațiul de lucru

Clientul desktop este același, indiferent dacă utilizați versiunea gratuită sau plătită a TunnelBear. Singura diferență în versiunea gratuită este că veți vedea câte date ați utilizat și un buton de actualizare în partea de jos a aplicației. Rețineți că folosim versiunea premium pentru testarea noastră.

După ce v-ați conectat la aplicație, veți vedea o serie de ferestre de bun venit, care oferă sfaturi despre cum să utilizați clientul. Atunci vei ajunge la Server pagină. În partea de sus este un On / Off comutați pe care le puteți utiliza pentru a vă conecta sau deconecta la VPN. În mod implicit, în Auto modul, veți fi conectat la serverul care vă va oferi cele mai bune performanțe.

Ecranul principal TunnelBear.

Dacă alegeți mai degrabă o locație, puteți face acest lucru făcând clic pe una dintre pictogramele „pot de miere” din țara dorită. Doar țineți apăsat și trageți pentru a ajunge în locația dorită, faceți clic pe pictogramă și selectați da a conecta. Alternativ, puteți utiliza lista verticală pentru a selecta țara dvs..

În mod obișnuit, la alți furnizori, vedem opțiuni de organizare a listelor de servere, precum orașul sau favorite. Cu toate acestea, având în vedere numărul mic de locații ale serverului, aceasta nu este o problemă cu TunnelBear.

Ecranul principal TunnelBear în timp ce este conectat.

Privind meniul din stânga, sub meniul Server fila, ai Setări care este defalcat în General, Securitate, Rețele de încredere, și Cont.

În General, puteți ajusta setările pentru pornire, notificări și aspect. Una dintre opțiunile de pornire este anularea TCP, care poate ajuta la depășirea anumitor probleme, cum ar fi accelerarea ISP sau blocarea traficului UDP.

Setări TunnelBear.

Securitate opțiunile includ comutări pentru VigilantBear și GhostBear, ambele care le vom explica mai jos. Acestea sunt dezactivate implicit.

Fila Securitate TunnelBear.

În Rețele de încredere fila, puteți opta pentru adăugarea anumitor rețele la o listă albă. Când funcția rețelelor de încredere este activată, TunnelBear va fi activat automat pe orice rețea wifi care nu se află pe lista rețelelor de încredere. Așadar, dacă vă conectați la un hotspot wifi într-o cafenea sau un hotel și nu ați listat în rețea lista albă, atunci VPN va porni automat.

Fila Rețele de încredere TunnelBear.

Unii utilizatori avansați pot lipsi de funcții suplimentare, inclusiv o selecție mai largă de server și posibilitatea de a schimba protocoalele, dar, în general, aceasta este o aplicație bine proiectată și robustă.

Mobil

Aplicația mobilă a lui TunnelBear este foarte asemănătoare cu cea de pe desktop, deși are mai puține opțiuni de setări. După lansarea aplicației, vi se va solicita să permiteți TunnelBear să instaleze setări VPN pe dispozitiv. Apoi, veți face un tur rapid al interfeței simple.

Ecranul principal mobil TunnelBear.

Ca și în clientul desktop, ecranul principal vă arată o hartă a locațiilor serverului. Puteți găsi locația dorită pe hartă sau puteți utiliza meniul vertical pentru a selecta țara dvs. alegere Auto vă va conecta cu serverul care vă va oferi cele mai bune performanțe.

Lista de servere mobile TunnelBear.

Din ecranul principal, faceți clic pe pictograma meniu pentru a ajunge la setările dvs..

Ecranul de setări mobile TunnelBear.

Singura caracteristică a notei de aici este Rețele de încredere opțiune, care funcționează în același mod ca în aplicația pentru desktop. Aici puteți adăuga o rețea de încredere dacă nu preferați să utilizați VPN-ul în timp ce sunteți conectat la acea rețea.

În general, această aplicație este atractivă și foarte simplu de utilizat. Cu toate acestea, la fel ca în cazul clientului desktop, utilizatorii avansați ar putea căuta funcționalități suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a adapta funcțiile de securitate și de a selecta serverele pe baza funcției.

Servere și performanță

Așa cum am menționat, TunnelBear nu are o selecție uriașă de server. Spre deosebire de majoritatea furnizorilor care își promovează intens numerele de server totale, TunnelBear nu ne-ar putea spune câți are, doar că fluctua numărul. Știm asta rețeaua acoperă doar 22 de țări. Majoritatea acestora sunt în Europa, cu patru în America, patru în Asia și câte una în Australia și Noua Zeelandă. Când considerați că un furnizor precum NordVPN are aproape 5.000 de servere și ExpressVPN acoperă 94 de țări, începeți să vedeți cât de relativ mică este rețeaua TunnelBear..

Acest furnizor diferă, de asemenea, de majoritatea VPN-urilor prin faptul că serverele sale sunt toate virtuale și gestionate de la distanță. Acestea sunt servere cloud, furnizate de companii terțe - în cazul lui TunnelBear, acestea includ Digital Ocean și Vultr. În timp ce TunnelBear observă că aceștia sunt „furnizori de încredere”, serverele virtuale sunt considerate încă mai puțin sigure, deoarece introduc o terță parte în managementul serverului. În plus, acestea pot afecta performanța, deoarece mai multe companii partajează resurse pe același server virtual.

Am testat serverele din Canada, SUA și Marea Britanie, deoarece acestea tind să fie locații populare în rândul utilizatorilor. Conexiunea generală pe toate serverele a fost bună și schimbarea serverelor a fost rapidă și nedureroasă.

Am putut să transmitem video HD, să navigăm pe web și să jucăm jocuri online fără probleme. Acestea fiind spuse, au existat rapoarte despre utilizatorii serviciului gratuit având probleme de încetinire vizibile în timpul navigării. Din păcate, aceasta este o așteptare generală cu serviciile VPN gratuite și poate fi chiar o tactică care să încurajeze utilizatorii să facă upgrade.

Performanța testului de viteză TunnelBear

Ne străduim să fim cât mai empirici atunci când rulăm testele noastre de viteză și testăm mai multe servere VPN pentru fiecare furnizor. De obicei testăm două servere americane, precum și unul în Marea Britanie, dar având în vedere că o singură opțiune există în SUA, am decis să testăm locația TunnelBear din Canada. Testele sunt efectuate la Toronto și sunt similare cu cele pe care le-am efectuat pentru alți furnizori.

În timp ce este conectat la un server VPN de testare, descărcăm un fișier (dimensiune de 100 MB) de pe un server din Oregon. Repetăm ​​testele de trei ori diferite în timpul zilei. La fiecare pontaj, efectuăm și teste de control fără un server VPN.

Rezultatele sunt prezentate în casetele de mai jos. Liniile în care se întâlnesc casetele albastru închis și deschis arată viteza medie. Jos este mai rapid. Mărimea generală a căsuței indică răspândirea rezultatelor. Mai mic înseamnă mai consistent.

Revizuirea TunnelBear 2020

var divElement = document.getElementById ('viz1538588508649'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('obiect') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'px'; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

După cum vedeți din rezultate, TunnelBear nu a ieșit bine la teste. În mod surprinzător, serverele canadiene, care probabil au fost cele mai apropiate geografic de locația testului, au legat de trei ori mai mult decât de trei ori cele ale controlului. Locația din SUA s-a descurcat mult mai bine, dar serverul din Marea Britanie a dat unele dintre cele mai mici viteze pe care le-am văzut în aceste teste. Se așteaptă ca serverele îndepărtate din punct de vedere geografic să fie lent, dar aceste încetiniri sunt foarte importante.

Merită menționat faptul că aceste teste servesc doar ca un indicator grosolan al ceea ce ați putea vedea atunci când utilizați serviciul. Volatilitatea inerentă a internetului adaugă un factor semnificativ de randomitate, astfel încât aceste teste ar trebui să fie luate cu un bob de sare. Au fost rulate în timp ce foloseau o conexiune de 60 Mbps, astfel încât probabil vei vedea timpuri de așteptare mai lungi cu o conexiune mai lentă și potențial discrepanțe mai mici sau mai mari.

TunnelBear deblochează Netflix și alte site-uri de streaming populare?

Nu, TunnelBear nu deblochează Netflix. În mod normal, încercăm cel puțin câteva servere americane cu Netflix, dar există o singură opțiune de server american cu TunnelBear. L-am încercat pe acesta fără noroc. Una dintre recomandările de pe pagina TunnelBear FAQ este aceea că încercați să vă deconectați și să vă reconectați pentru a comuta adrese IP, în speranța că veți ateriza cu una care nu este blocată. Am încercat acest lucru de mai multe ori, dar din nou, nu am avut noroc să accesăm Netflix.

Am contactat serviciul de asistență pentru clienți, iar un reprezentant ne-a oferit un răspuns vag, afirmând că „avem mulți utilizatori capabili să folosească serviciile noastre pentru a accesa conținut blocat în regiune” și să ne direcționeze către un articol de depanare. Din păcate, nu am reușit să facem ca Netflix să funcționeze.

De asemenea, am încercat Netflix în timp ce ne-am conectat la servere din alte țări, inclusiv Marea Britanie, Canada și Franța. Nici acestea nu au funcționat, deși nu este o mare surpriză, deoarece foarte puține servicii VPN pot debloca bibliotecile Netflix, altele decât cele din SUA.

În încercările de a accesa alte servicii de streaming, am avut rezultate mixte. În timp ce un server canadian a lucrat pentru deblocarea Amazon Prime Video, unul din SUA și Marea Britanie nu a reușit. Serverul britanic nu a putut oferi acces la BBC iPlayer, deși a permis accesul la All 4 și ITV Hub.

Funcționează TunnelBear în China?

Da, TunnelBear funcționează în China. Deși nu pare să pună o mulțime de resurse pentru a permite accesul la servicii de streaming, aceasta are o metodă pentru ca utilizatorii să ocolească Marele Firewall din China. Am menționat GhostBear mai devreme și poate fi activat în Securitate fila din Setări meniul.

Această caracteristică - disponibilă pentru Windows, MacOS și Android - obstruează traficul criptat pentru a face să pară trafic de internet obișnuit. Firewall-ul Chinei folosește Deep Packet Inspection (DPI) pentru a bloca anumite forme de trafic, dar traficul dvs. GhostBear-ofuscat poate zbura sub radar.

Un lucru de remarcat este faptul că procesul de obstrucție va face lucrurile un pic mai lent, dar acesta este un preț mic de plătit pentru accesul la web gratuit.

Vezi si: Care este cel mai bun VPN pentru China?

Securitate și confidențialitate

TunnelBear are sediul în Canada, care este cunoscut pentru faptul că are unele legi mai puțin de dorit referitoare la păstrarea datelor și neutralitatea netului. Proiectul de lege 51, care oferă inteligenței canadiene puterea de a colecta o multitudine de informații private, este deosebit de îngrijorător pentru conștiența de confidențialitate. Cu toate acestea, nimic din toate acestea nu este de îngrijorare atunci când un VPN păstrează jurnalele minime.

Logare

Din fericire, TunnelBear respectă o politică strictă fără jurnale: „TunnelBear NU stochează utilizatorii care aduc adrese IP atunci când sunt conectați la serviciul nostru și astfel nu pot identifica utilizatorii atunci când sunt furnizate adrese IP ale serverelor noastre. "

Colectează o cantitate mică de date, inclusiv sistemul de operare pe care îl utilizați, indiferent dacă ați activat sau nu în ultima lună și cantitatea totală de date pe care le-ați utilizat în luna respectivă. Acest lucru este destul de standard pentru mulți furnizori și nu încalcă confidențialitatea.

Criptarea

Când vine vorba de securitate, TunnelBear folosește criptarea AES de 256 biți, care este considerată cam la fel de bună pe cât de bună. Acest lucru este în combinație cu un hash SHA1 sau SHA256 (în funcție de sistemul de operare) și taste RSA de 2.048 biți pentru autentificare, împreună cu secretul perfect înainte. Opțiunile de protocol includ OpenVPN, IKEV2, IPSec.

Vezi si: Ghiduri de criptare și resurse

Protecție împotriva scurgerilor

Protecția împotriva scurgerilor WebRTC și DNS este integrată și mereu activată. Acest furnizor utilizează propriile servere DNS private, ceea ce reprezintă un plus pentru confidențialitate. Am menționat VigilantBear mai devreme; acesta este comutatorul de ucidere al lui TunnelBear. În cazul în care conexiunea VPN este pierdută, VigilantBear va bloca orice trafic nesecurizat până când VPN se reconectează din nou. Această caracteristică este disponibilă pe clienții desktop, dar nu și în aplicațiile mobile.

Serviciu clienți

Dacă aveți nevoie de ajutor în timp ce începeți să utilizați sau să utilizați TunnelBear, aveți câteva opțiuni. Pagini de ajutor pentru site-uri web includ secțiuni de pe Noțiuni de bază și Depanare. Dacă nu găsiți ceea ce căutați acolo, puteți utiliza funcția Contactează-ne formă. Din păcate, nu există nici o opțiune de chat live.

Când am trimis un formular de contact, am primit un pop-up care ne spune să așteptăm un răspuns în 48 de ore. Este mult timp să așteptați, luând în considerare câți furnizori îți vor rezolva problema în câteva minute peste chat-ul live.

TunnelBear mesaj de asistență pentru clienți.

Din fericire, nu a trebuit să așteptăm două zile și am primit un răspuns în aproximativ 21 de ore. Aceasta este încă o perioadă de așteptare îndelungată, mai ales dacă aveți o problemă în care ați mers înainte și înapoi de mai multe ori.

Verdict

În general, TunnelBear nu a fost în conformitate cu așteptările. Permite P2P și furnizează date nelimitate, deci ar putea fi o opțiune bună pentru torrentere, deși viteza nu este mare. Unii utilizatori care doresc să deblocheze platformele de streaming ar putea avea noroc. Cu toate acestea, dacă căutați să obțineți acces la unele dintre cele mai stricte site-uri precum Netflix, Amazon Prime Video și BBC iPlayer, va trebui să căutați în altă parte.

TunnelBear oferă o politică de confidențialitate solidă și o securitate puternică, deci dacă obiectivul principal este navigarea privată sigură și privată, atunci ar putea fi o potrivire bună. Doar fii pregătit să aștepți asistența pentru clienți; nu există nicio funcție de chat în direct, iar asistența de e-mail este destul de lentă.

Accesați TunnelBear VPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 12

Adblock
detector