StrongVPN pregled 2020

StrongVPN je u 2018. godini napravio mnogo prijeko potrebnih poboljšanja, uključujući potpuni remont svojih aplikacija. Ono što je nekada bilo bugo, dosadno i zbunjujuće sučelje sada je čisto, intuitivno iskustvo. No, hoće li to biti dovoljno za održavanje konkurencije na pretrpanom tržištu? To je ono što ovaj 2020 StrongVPN pregled želi saznati.

Ako ne želite pročitati (ili pogledati videozapis) ove recenzije, a samo tražite najbolju ponudu za StrongVPN, iskoristite kupon u nastavku.

StrongVPN Kupon uštedite dodatnih 20% na bilo koji planGET DEALDispon se primjenjuje automatski

Značajke i cijene

Budući kupci mogu birati između dva plana, oba nude istu uslugu i dolaze s 30-dnevnim jamstvom povrata novca. Jedina razlika između dva plana je da li plaćate mjesečno ili godišnje. Mjesečni plan košta 8 USD mjesečno, a godišnji 4,66 USD mjesečno. Te cijene su poprilično usred puta kada su u pitanju VPN-ovi.

Ažuriraj: Popust od 20% dostupan je ako koristite kupon iznad video pregleda.

StrogoVPN cijene

StrongVPN prihvaća sve glavne kreditne kartice, PayPal, Alipay i bitcoin. Jedine druge informacije potrebne za prijavu je adresa e-pošte. Ako želite anonimno kupiti pretplatu, možete upotrijebiti e-poštu za snimanje i pravilno miješati bitcoin.

PROČITANJE ČITALA: Uštedite 54% kada se prijavite na 12-mjesečni plan.

Jedna pretplata omogućuje vam spojite do pet uređaja odjednom. Aplikacije su dostupne za Windows, MacOS, iOS i Android. Linux i ostali uređaji koji podržavaju VPN protokole mogu se konfigurirati ručno.

StrongVPN podržava L2TP, SSTP, OpenVPN UDP i TCP, IPSec i IKEv2 protokoli. Dobro je vidjeti da je dobavljač odustao od podrške za PPTP, što je jednostavno postaviti, ali sam po sebi nesiguran. Za optimalnu brzinu i sigurnost preporučujemo korištenje OpenVPN ili IKEv2.

jak vpn spojen

StrongVPN ne ograničava propusnost ili nameće ograničenje podataka. Dijeljenje datoteka P2P tolerira se na svim poslužiteljima.

Internetska sklopka i DNS zaštita od curenja su uključeni. Više o onima u sigurnosnom odjeljku.

StrongVPN koristi svoje privatne DNS poslužitelje, pa čak nudi i samostalnu pametnu DNS proxy uslugu, nazvanu StrongDNS. Nećemo previše istraživati ​​StrongDNS uslugu u ovom pregledu, dovoljno je reći da je možete koristiti za deblokiranje geo-zaključanog sadržaja, ali nećemo dobiti privatnost ili sigurnost u paketu s VPN-om. Ako vaš uređaj ne podržava VPN aplikacije, ali omogućuje vam izmjenu zadanih DNS poslužitelja, ovo bi mogla biti dobra alternativa za deblokiranje geo-zaključanog sadržaja.

Otključava li StrongVPN Netflix?

Da, StrongVPN deblokira američki Netflix. Netflix ima većinu VPN servera na crnoj listi, što dovodi do pogreške pri reprodukciji koju većina pružatelja usluga ne može zaobići. Testirali smo ga na Netflixu u web pregledniku i na mobilnoj aplikaciji Netflix za Android. Dok se većina pružatelja VPN-a bori s aplikacijom Netflix, StrongVPN je s lakoćom deblokirao sadržaj samo za SAD.

Uspjeli smo deblokirati Netflix na prvom testiranom poslužitelju, ali to nije jamstvo da svi rade. Preporučujemo da se obratite usluzi podrške za live chat kako biste pitali koji poslužitelji rade s Netflixom ako se trudite pronaći kompatibilni poslužitelj..

Osim Netflixa, StrongVPN deblokira Hulu, Amazon Prime Video i BBC iPlayer od vremena pisanja. Kao i Netflix, pronalazak poslužitelja koji radi ovisi o malo pokušaja i pogreške ili traženju korisničke podrške.

Radi li StrongVPN u Kini?

Da, StrongVPN djeluje u Kini. Trebao bi zaobići Veliki vatrozid na bilo kojem uređaju, ali desktop aplikacije nude prigušenje prometa što otežava otkrivanje OpenVPN prometa. Ova značajka zamračivanja naziva se "Scramble" i može se uključiti u postavkama.

StrongVPN će deblokirati cenzurirane stranice poput Facebooka, Youtubea, web mjesta za streaming videozapisa i zapadnih izvora vijesti iz kontinentalne Kine. Isto tako, trebao bi raditi i u drugim zemljama koje cenzuriraju web.

Imajte na umu da je web mjesto StrongVPN u Kini blokirano, zato se obavezno prijavite i preuzmite aplikacije prije posjete.

Postavljanje i sučelje

StrongVPN prešao je iz jedne od najnevjerojatnijih VPN aplikacija do jedne od najjednostavnijih, skoro pa do grešaka. Za potrebe ovog pregleda koristit ćemo aplikacije Windows i Android.

StrongVPN aplikacija za radne površine

Da biste preuzeli aplikaciju StrongVPN za radnu površinu, idite na početnu stranicu i kliknite Račun, a zatim idite na Klijent jakog VPN-a. Od tamo možete preuzeti aplikaciju i instalirati je pomoću jednostavnog čarobnjaka za instalaciju. Ne morate čak ni ponovno pokretati svoje računalo da biste počeli koristiti aplikaciju.

instalirati jaku vpn instalaciju

Aplikacija za stolna računala sadrži kartu svijeta koja je tu zbog estetike više nego bilo što drugo. Ne možete kliknuti zemlju na karti da biste se povezali s njom. Umjesto toga, klikom na gumb lokacije ispod njega pojavljuje se popis lokacija servera razvrstanih prema gradu ili zemlji. Zadana opcija je "Najbolje dostupno", koja automatski odabire lokaciju u skladu s blizinom i učitavanjem poslužitelja.

strongvpn nije povezan

Poslužitelji nisu označeni prema slučaju, što pronalazak jednog za određenu svrhu postaje pomalo zamorno. Na primjer, samo morate pogoditi koji odblokiraju Netflix ili se obratiti korisničkoj podršci. Također nema ničega što bi značilo kašnjenje, širinu pojasa ili trenutačno opterećenje i kapacitet poslužitelja.

zemljama desktopvnn strong

Nakon što odaberete poslužitelj, na glavnoj će se stranici prikazati dodijeljena IP adresa i trajanje VPN veze. Ponovno su informacije o vezi ograničene: posebno nema očitanja brzine prijenosa ili preuzimanja. Za većinu ljudi, sučelje barebones-a zapravo neće biti važno.

Klikom na ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu aplikacije prikazuje se izbornik postavki s pet kartica: Opcije, Protokol, Informacije, Dijagnostika i Ažuriranja.

 • Opcije uključuju opće postavke poput pokretanja aplikacije pri dizanju sustava, automatskog ponovnog povezivanja i prekidača kill. Ako imate problema s povezivanjem, možete kliknuti gumb da biste ponovo instalirali TAP pogonitelj, što rješava mnoge probleme.
 • Protokol omogućava vam odabir VPN protokola.
 • Informacija možete pronaći informacije o računu i verziji aplikacije.
 • Dijagnostika je datoteka lokalnog dnevnika veze. To se uglavnom koristi za rješavanje problema.
 • nadopune omogućava vam da provjerite postoje li ažuriranja, postavite učestalost provjera ažuriranja i uključite se u beta verziju aplikacije.

Ako zatvorite prozor aplikacije, proces StrongVPN održat će vašu VPN vezu živim radeći u pozadini. Ikona sistemske trake može se koristiti za brzo povezivanje i prekid veze bez otvaranja aplikacije.

StrongVPN mobilna aplikacija

Mobilna aplikacija izgleda gotovo identično kao desktop aplikacija s dimenzijama pametnog telefona. Dostupna je na Google Playu i Apple App Storeu za Android i iOS. Dobijate istu kartu, vremenski povezanost, IP adresu i alat za odabir lokacije kao i inačica radne površine.

strongvpn android home

Izbornik postavki je pojednostavljen, tako da koristi samo jednu stranicu umjesto pet kartica. Ovdje možete vidjeti podatke računa, promijeniti protokol, promijeniti postavke veze i odabrati broj udaljenog porta.

postavke postavki strongvpn android poslužitelja

Aplikacija je vrlo lagana i jednostavna za korištenje. Za većinu ljudi pojednostavljeno je sučelje sve što će vam trebati za postavljanje i pokretanje, ali napredniji korisnici možda smatraju malo ograničenim.

Poslužitelji i performanse

StrongVPN djeluje više od toga 650 poslužitelja u preko 20 zemalja, koja je na niskoj razini u usporedbi s mnogim svojim suparnicima. Većina poslužitelja nalazi se u Sjevernoj Americi i Europi, a ponegdje u Aziji i Južnoj Americi, a u Africi ništa.

StrongVPN se dobro pokazao u svakodnevnoj upotrebi. Nismo naišli na probleme ili međuspremanje reprodukcije tijekom reprodukcije videozapisa od 1080p. Također smo mogli igrati brze online igre s vrlo malo i nikakvog zastoja kada smo bili povezani na zadani poslužitelj "Best Available Location".

Naš je cilj biti testiranje VPN-a što je moguće empirijski. Obično ručno konfiguriramo VPN koji se koristi u našoj automatiziranoj usluzi testiranja, ali zbog nekih tehničkih ograničenja to nije bilo moguće. Umjesto toga, krenuli smo sa staroškolskim ručnim testiranjem. Naš je ispitivač preuzeo istu datoteku (~ 100MB) s poslužitelja u Oregonu u tri različita doba dana koristeći tri uzorka VPN servera. Usporedili smo rezultate s drugim VPN-ovima koji su testirani na isti način kao i kontrolnim testom bez VPN-a. Testovi su izvedeni iz Toronta u Kanadi pomoću poslužitelja na zapadu SAD-a, istoku SAD-a i Velikoj Britaniji. U okvirima ispod, debela crna linija predstavlja srednje vrijeme preuzimanja, dok crveni dijamant predstavlja srednju vrijednost. Niže je bolje.

’

var divElement = document.getElementById ('viz1525980583324'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('objekt') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'piksela'; var scriptElement = document.createElement ('skripta'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Prosječna brzina preuzimanja StrongVPN-a sletila je u sredina čopora između Ivacyja i NordVPN-a. Sve u svemu, bio je malo isparljiviji od Ivacyja, ali stabilniji od NordVPN-a, što pokazuje manja kutija.

Imajte na umu da ovi testovi nisu konačni i mogu poslužiti samo kao opći pokazatelj performansi koje biste mogli doživjeti. Inherentna nepostojanost interneta dodaje značajan faktor slučajnosti, pa ih je potrebno testirati sa zrnom soli. Pokretani su tijekom upotrebe veze od 60 Mbps, tako da ćete vjerojatno primijetiti odstupanja s bržom ili sporijom internetskom vezom.

Privatnost i sigurnost

SnažanVPN je sa sjedištem u SAD-u, što bi moglo odbaciti neke potencijalne korisnike zabrinute zbog NSA i FBI-ja koji su ih špijunirali. Kako se to kaže, StrongVPN kaže ne pohranjuje nikakve zapise o prometu ili vezi bilo koje vrste. Ako vlada ili neki drugi entitet zatraži podatke o aktivnostima kupaca od StrongVPN, neće imati podatke za predaju.

StrongVPN preporučuje upotrebu protokola OpenVPN ili IKEv2 u najnovijim verzijama svojih aplikacija. IKEv2 raste u popularnosti u cijeloj industriji, posebno na mobilnim uređajima. IKEv2 se može brzo povezati i ponovno povezati i ne trpi nijednu poznatu sigurnosnu ranjivost. Ako želite solidan protokol otvorenog koda, tada krenite s OpenVPN.

postavke strongvpn radne površine

Nove aplikacije StrongVPN koriste sljedeće sigurnosne parametre sa OpenVPN u TLS načinu:

 • Šifriranje kanala AES-256-CBC
 • 2048-bitni Diffie Hellman RSA ključ
 • SHA256 provjera autentičnosti
 • Savršena tajna naprijed

IPSec-ov inkapsulirajući sigurnosni teret (ESP) pruža integritet podataka, šifriranje, provjeru autentičnosti i napade protiv ponovnog ponavljanja na IKEv2 priključci:

 • AES-256 kanalna enkripcija
 • 8192-bitni Diffie Hellman tipka MODP
 • SHA512 provjera autentičnosti
 • Savršena tajna naprijed

Oba protokola i pridruženi skupovi enkripcije pružit će više nego dovoljnu sigurnost ogromnoj većini korisnika.

Stare datoteke za konfiguraciju aplikacije i ručne vjerovatno neće koristiti najnovije sigurnosne standarde. StrongVPN od kasnog vremena usredotočio je napore na unapređenju svojih aplikacija za popularne uređaje i operativne sustave - Windows, MacOS, iOS i Android. Tvrtka se, barem za sada, udaljila od nepodržanih uređaja poput usmjerivača i prijemnika koji zahtijevaju ručnu konfiguraciju. StrongVPN i dalje možete postaviti sa starim konfiguracijama, ali imajte na umu da oni možda ne koriste najnovije parametre šifriranja.

internetska sklopka za ubijanje ugrađen je u aplikacije za radne površine, ali ne i u mobilne. Nadalje, može se omogućiti samo kada se koriste OpenVPN ili L2TP protokoli. Prekidač za zaustavljanje zaustavit će sav internetski promet koji ide prema vašem uređaju ili s njega ako neočekivano padne VPN veza, sprečavajući nešifrirane podatke da curi izvan VPN tunela. Ovo je posebno korisno za dijeljenje datoteka P2P kada ne želite izložiti svoju stvarnu IP adresu.

DNS zaštita od curenja nije izričito naveden, ali StrongVPN nije iscurio nijedan DNS ili WebRTC promet tijekom naših testova. Osiguravanje WebRTC-a posebno je značajno jer mnoge VPN aplikacije ne uspijevaju spriječiti curenje WebRTC-a. WebRTC je protokol koji se koristi za glasovni i video chat i omogućen je zadano u mnogim preglednicima. Čak i uz odobrenja za mikrofon i kameru, StrongVPN nije propustio WebRTC ni na radnoj površini ni na mobilnom.

Korisnička podrška

Ponude StrongVPN live chat i e-pošta podršku na svojoj web stranici, a osoblje je dostupno da odgovori na pitanja svakodnevno.

Bilo je potrebno oko 10 minuta da biste dobili podršku za razgovor u live chatu, iako je prva osoba u redu. Nakon tehničkog pitanja o šifriranju, odmah sam preusmjeren na tehničara, što je trajalo još nekih 10 minuta. Tehničar je bio kompetentan i mogao je odgovoriti na većinu mojih pitanja, ali prilično je tajno odgovarao na određene parametre šifriranja koji se koriste u aplikacijama. Otkrili smo da je nedostatak transparentnosti pomalo uznemirujući; nismo tražili ništa za što smo mislili da je osjetljivo. Alat namijenjen poboljšanju privatnosti i sigurnosti trebao bi biti što transparentniji oko takvih stvari.

Web mjesto sadrži vodiče za ručno postavljanje, savjete za rješavanje problema i odjeljak s FAQ-om. To su pomalo mršavi i samo ogrebaju po površini nekoliko osnovnih tema podrške.

Presuda

Nedavni remont StrongVPN-a unosi novi život ovom veteranskom VPN pružatelju. Deskop i mobilne aplikacije daleko su korisnije od starijih verzija, a sigurnost je značajno poboljšana na svim frontovima. Pomoću StrongVPN možete deblokirati Netflix i mnoge druge streaming kanale kojima većina drugih VPN-a ne može pristupiti, čak ni iz Kine.

Brzina je bila dobra, ali u cjelini nije velika. To bi trebalo biti dovoljno da zadovolji većinu kupaca, ali oni koji imaju brze veze vlakana do kuće vjerojatno će htjeti malo veću propusnost. Otkrili smo da korisničku podršku pomalo nedostaje - StrongVPN bi mogao imati koristi od bržeg vremena odziva i više internetskih resursa - ali na kraju smo dobili tražene odgovore.

Iako je StrongVPN u nekim područjima učinio napredak, u drugim on zaostaje. Mnogi njeni rivali imaju poslužitelje u trostrukom ili čak učetvorostručenom broju zemalja. Iako je pojednostavljeno korisničko sučelje aplikacija definitivno poboljšanje u odnosu na njihove prethodnike, možda će biti previše jednostavno za one koji žele više prilagodbe i detalje o njihovoj vezi. Na kraju, ne preporučujemo StrongVPN za uređaje koji ne podržavaju aplikacije i zahtijevaju ručnu konfiguraciju.

Posjetite StrongVPN

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − = 33

Adblock
detector