Surfshark pregled 2020

Surfshark je novi dobavljač na VPN sceni, ali stvara prilično buzz. Od odličnih mogućnosti za deblokiranje do vrhunskog korisničkog servisa, priča se da bi taj pružatelj mogao nekima od svojih najcjenjenijih konkurenata pokrenuti novac za svoj novac.


Ispitivali smo Surfshark da vidimo o čemu se radi. Ovaj pregled će vam reći sve što trebate znati o ovom pružatelju VPN-a i usluzi koju nudi, uključujući cijene, značajke, sigurnost i još mnogo toga.

Osnove

Svaki Surfshark plan dolazi s pristupom svim izvornim aplikacijama, dostupnim za MacOS, Windows, iOS i Android. VPN softver može se ručno konfigurirati s Linuxom i kućnim usmjerivačima. Proširenja preglednika dostupna su za Google Chrome i Mozilla Firefox, ali imajte na umu da će oni zaštititi samo promet preglednika, a ne cijeli vaš uređaj.

Jedan od velikih poteškoća Surfsharka jest taj što trenutno korisnicima omogućuje priključite neograničen broj uređaja odjednom. Iako neki davatelji nude šest do deset istodobnih veza, industrijski standard je pet. Uz neograničene veze, moći ćete zaštititi svaki uređaj u vašem domaćinstvu, čak i ako imate veliku obitelj. Vrijedno je napomenuti da smo skloni naići na ovaj perkvit s novijim pružateljima usluga koji žele privući što više kupaca od početka, ali ograničenje se može uvesti kad Surfshark postane više uspostavljen.

Podaci su neograničeni, dozvoljen je P2P, a postoji istinska politika bez zapisivanja, tako da je bujica definitivno dostavljena. Ovaj pružatelj nudi snažan sigurnosni paket, uključujući šifriranje vojnog stupnja, savršenu tajnu naprijed, prekidač za zaustavljanje i zaštitu od propuštanja DNS, IPv6 i WebRTC..

Dodatne značajke uključuju CleanWebTM (blokator oglasa i zlonamjernog softvera), WhitelisterTM (značajka podijeljenog tunela), multihop servere i prigušivanje prometa.

cijena

Surfshark nudi jedan plan, ali ostvarujete strme popuste kad se prijavite na duže termine. Ako se odlučite za mjesec po mjesec, cijena je 11,95 USD mjesečno, dok jednogodišnja pretplata iznosi 5,99 USD mjesečno, a dvogodišnji paket koštat će 1,99 USD mjesečno. Mjesečna cijena je otprilike prosječna, ali dvogodišnji ugovor - koji predstavlja 83% uštede - je odličan posao.

Surfshark cijene siječnja 2019. godine

Surkshark prihvaća niz načina plaćanja, uključujući glavne kreditne kartice, PayPal, Coingate, Alipay i još mnogo toga. Mogućnost plaćanja bitcoin-om i drugim kripto valutama dobrodošla je vijest za korisnike koji brinu o privatnosti.

Ako ste zabrinuti zbog obveze usluge koju ne volite, Surfshark vas je pokrio. Ona nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca što bi vam trebalo dati dovoljno vremena da odlučite je li za vas.

PROČITANJE ČITALA: Prijavite se za dvogodišnji plan i plaćajte samo 1,99 dolara mjesečno. To je ušteda od 83%.

Poslužitelji i performanse

Od svog osnutka, Surfshark prilično brzo povećava broj svojih poslužitelja. Njegova se mreža u kratkom vremenu proširila sa oko 100 poslužitelja na 500. Iako ovo nije zakrpa na većim davateljima usluga poput NordVPN (s više od 5.000 poslužitelja) i CyberGhost (s više od 3.000 poslužitelja), to nije previše mutno za novog sudionika..

Kad je u pitanju broj obuhvaćenih zemalja, Surfshark također tamo dobro radi, s 50 zemalja do sada je u svojoj mreži. To su uglavnom europske zemlje, iako postoji osam azijsko-pacifičkih zemalja, šest u Americi (uključujući SAD i Kanadu), i nekolicina drugih. Svi poslužitelji Surfshark-a su fizički (nema virtualnih poslužitelja), a iako ih daju u zakup, ne dijele se s bilo kojim drugim pružateljima usluga.

Prebacivanje između poslužitelja je jednostavno, a povezivanje obično traje svega nekoliko sekundi. Osim uobičajenog popisa poslužitelja, imate MultiHopTM popis s kojeg možete odabrati par poslužitelja za dvostruku VPN vezu.

Isprobali smo nekoliko testnih servera (jednostruka veza) na zapadu SAD-a, istoku SAD-a i Velikoj Britaniji, izvodeći niz svakodnevnih aktivnosti, kao što su strujanje, pregledavanje i igranje online igara. Korištenje VPN-a često može pretvoriti jednostavne zadatke poput strujanja i pregledavanja u frustrirajuća iskustva zbog sporih, nepouzdanih veza koje uzrokuju zaostajanje i punjenje. No čini se da je Surfshark to pokrivao i nismo naišli na probleme tijekom opće uporabe.

Performanse testiranja brzine surfanja

Testirali smo gore odabrane servere za brzinu preuzimanja koristeći testove za koje smo osmislili da budu što je moguće empirijskija. Svaki server testiramo u tri različita vremena tijekom dana. Svaki test sastoji se od preuzimanja iste datoteke s igrama veličine 165 MB. Testovi se uvijek izvode iz Toronta, a kontrolni testovi se izvode bez VPN veze.

Izvodimo iste testove za više VPN usluga, tako da možete vidjeti kako se međusobno mjere. Rezultati su prikazani u boxplotu ispod. Crta na kojoj se susreću tamno i svijetloplave kutije pokazuje srednju brzinu. Niže je bolje. Veličina kutije pokazatelj je širenja u rezultatima. Manji znači dosljedniji.

Surfshark pregled 2020

var divElement = document.getElementById ('viz1543851866576'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('objekt') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'piksela'; var scriptElement = document.createElement ('skripta'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Kao što vidite, Surfshark se prilično dobro snašao. Kad su povezani sa zemljopisno bliskim poslužiteljem na istoku SAD-a, brzine su bile samo nešto sporije od onih koje smo primijetili u kontrolnim testovima. Stvari su se usporile kad smo testirali servere dalje na zapadu SAD-a i u Velikoj Britaniji. Međutim, to vidimo kod većine VPN usluga i ima smisla s obzirom na dodatnu udaljenost koju podaci moraju prijeći.

Ubrzanje brzina za svaki poslužitelj bilo je prilično dosljedno u različito doba dana, što znači da ćete općenito znati što možete očekivati ​​od određene lokacije poslužitelja nakon što ga neko vrijeme upotrebljavate..

Treba napomenuti da ovi rezultati mogu poslužiti samo kao približni pokazatelj onoga što biste mogli stvarno doživjeti kada koristite uslugu. Volatilnost interneta dodaje faktor slučajnosti, pa bi se testovi trebali uzimati sa zrnom soli. Pokrećeni su tijekom upotrebe veze od 60Mbps, tako da ćete možda vidjeti dulja vremena čekanja s sporijom vezom i potencijalno manja ili veća odstupanja..

Deblokira li Surfshark Netflix i druge popularne web stranice za streaming?

Da, Surfshark surađuje s Netflixom kao i neke druge popularne web stranice za strujanje. Za Netflix obično se fokusiramo na US Netflix jer je ovo najpopularnija knjižnica. Surfshark je deblokirao američki Netflix na svim američkim poslužiteljima koje smo testirali. Testirali smo ga i na drugim poslužiteljima; u stvari se Netflix deblokirao sa svakim poslužiteljem koji smo pokušali.

No, vrijedno je napomenuti da to ne znači uvijek da imate pristup knjižnici koja odgovara lokaciji poslužitelja. Surfshark (i neki drugi davatelji usluga) preusmjerit će se na američku knjižnicu Netflix za neke - i u ovom slučaju većinu - lokacija. Oni koje smo testirali koje nisu preusmjerile su Velika Britanija, Francuska, Nizozemska, Indija i Japan, tako da možete koristiti Surfshark za pristup odgovarajućim Netflix bibliotekama tih zemalja..

Uslugu smo testirali s nekoliko drugih popularnih i notorno teških za deblokiranje streaming usluga, i to je bilo odlično. Uspjeli smo deblokirati Amazon Prime Video s američkog poslužitelja, a dostupan je i Hulu. Osim toga, veza s Velikom Britanijom omogućila nam je pristup BBC iPlayeru.

Radi li Surfshark u Kini?

Da, Surfshark bi trebao raditi u Kini, ali možda nije u potpunosti pouzdan (mada, to bi se moglo reći za većinu VPN-ova koji tamo rade). Surfshark je očito opredijeljen pružiti korisnicima u Kini pristup njenoj usluzi, što se vidi i po njegovoj aktivnosti na reddit nitima kao reakciju na problem. Na primjer, nakon što su korisnici u Kini imali sreće s uslugom u srpnju 2018., u listopadu više nije bila dostupna. Međutim, predstavnik Surfsharka stupio je na forum reddit i ažurirao ga kada je problem riješen.

Davateljima VPN-a postaje sve teže izbjeći Kineski veliki vatrozid, a malo je onih koji to mogu pouzdano učiniti. Mnogi će doći odmah i reći da je to previše teško i da su svi odustali, dok imate druge, poput Surfsharka, koji se i dalje bore za pristup besplatnom webu.

Sigurnost i privatnost

Surfshark je smješten na Britanskim Djevičanskim otocima, za koji se čini da je dom najbolje ocijenjenog pružatelja usluga ExpressVPN. U stvari, nije slučajno što su obje ovdje osnovane i jasno je da obje kompanije prepoznaju prednosti što se nalaze u zemlji u kojoj vlada ne zahtijeva pohranjivanje podataka ili izvještavanje.

Doista, Surfshark vrlo ozbiljno shvaća privatnost i sigurnost. U ovom ćemo odjeljku objasniti što možete očekivati ​​u pogledu zapisnika, šifriranja i zaštite od curenja, kao i opisati dodatne sigurnosne značajke.

sječa drveta

Nećete morati brinuti da će se podaci pratiti dok koristite ovu uslugu. Surfshark je vrlo izričit u pogledu svoje nulte politike evidentiranja. Ne čuva zapise o prometu i prema svojoj politici privatnosti ne „skuplja IP adrese, povijest pregledavanja, podatke o sesijama, koristi propusnu širinu, vremenske oznake veze, mrežni promet i druge slične podatke.“

To znači da, čak i da je tvrtka bila prisiljena predati podatke, ne bi mogle dati osobne podatke. Prilikom prijave morate navesti adresu e-pošte, koja je pohranjena, ali ako koristite e-poštu za snimanje i plaćate kripto valute, gotovo da i nema traga da ste se uopće prijavili..

Šifriranje

Surfshark koristi 256-bitnu AES enkripciju, što se smatra dobrom. To je u kombinaciji s SHA512 provjerom autentičnosti i 2048-bitnom DHE-RSA razmjenom ključeva, uz savršenu tajnost naprijed.

Postoje dvije mogućnosti protokola: OpenVPN i IKEv2. Iako je OpenVPN već dugo zlatni standard za VPN protokole, IKEv2 ima prednost bržeg pregovaranja veza, što je posebno korisno za upotrebu na mobilnim uređajima. U svakom slučaju, oboje su sjajne opcije, tako da nećete biti razočarani.

Zaštita od curenja

Surfshark mjeri svoje konkurencije i kada je u pitanju zaštita od curenja. Ugrađena je zaštita od propuštanja DNS, IPv6 i WebRTC. Štoviše, ovaj davatelj koristi privatne DNS poslužitelje umjesto javnih, tako da ne morate brinuti o tome kako će Google gledati vaše DNS zahtjeve..

Surfshark nudi prekidač za uklanjanje koji isključuje vaš uređaj s interneta u slučaju da VPN veza ne uspije. Na taj se način sprečava pregledavanje ili bilo kakve druge mrežne aktivnosti bez zaštite. Prekidač kill onemogućen je u aplikaciji Windows prema zadanim postavkama, ali može se omogućiti klikom na ikonu zupčanika na glavnom zaslonu i odabirom sigurnosti, i uključivanje prekidača kill. U aplikaciji za iOS omogućeno je zadano, ali možete je onemogućiti u postavke zaslon. Nećete pronaći postavke prekidača za ubijanje u Android aplikaciji, ali ona je tu i možete je omogućiti u postavkama telefona ili tableta.

Dodatne sigurnosne značajke

Surfshark nudi nekoliko dodatnih značajki koje pomažu da se ova usluga podigne na visinu. Prvo, postoji značajka WhitelisterTM kojom se može upravljati na kartici sigurnosnih postavki. Ovo je značajka razdijeljenog tuneliranja koja vam omogućuje da na nekim popisima aplikacija ili web stranica zaobiđete VPN.

Značajka dvostrukog VPN-a (multi-hop), kada se koristi, tunelira vaš promet putem dva VPN poslužitelja. To dodaje dodatni sloj zaštite za dodatnog korisnika koji brine o privatnosti, mada to može usporiti internetski promet. Surfshark koristi prigušivanje prometa na OpenVPN prometu kako bi pomogao prikrivanje VPN veze i omogućio vam zaobići ograničenja upotrebe VPN-a, kao što je slučaj u Kini.

Automatska zaštita WiFi ugrađena je u aplikacije, tako da možete postaviti VPN za povezivanje svaki put kad otkrije wifi vezu. Konačno, usluga dolazi sa CleanWebTM, značajkom koja blokira oglase, tragače i zlonamjerni softver.

Postavke i sučelje

Aplikacije Surfharka vrlo su jednostavne za postavljanje i korištenje. Vjerojatno neće osvojiti nagrade za estetiku, ali oni su čisti, moderni i jednostavni za navigaciju. Za potrebe ovog pregleda testirali smo aplikacije za Windows i iOS.

Desktop

Aplikacija za radnu površinu ima minimalistički izgled, ali to pomaže u pronalaženju onoga što vam je potrebno brzo. Jednom kada se prijavite, vidjet ćete samo Surfshark logotip, a Brzo povezivanje gumb i mjesto poslužitelja. Imajte na umu da klikom Brzo povezivanje neće vas povezati s prikazanim poslužiteljem, već će vas povezati s najbržim serverom za vašu lokaciju, koji je najvjerojatnije geografski blizu. Možete odabrati Sve lokacije da biste vidjeli popis poslužitelja.

Surfshark desktop glavnog zaslona.

Prvi izbor koji imate ovdje je Optimalna lokacija, što je isto što i Brzo povezivanje na glavnom ekranu. Poslužitelji su jednostavno navedeni po abecednom redu prema zemljama. Ako u zemlji postoji više opcija lokacije, navodi se i grad. Nema mogućnosti dodavanja poslužitelja na popis favorita, ali nedavno možete koristiti nedavno korištene poslužitelje na vrhu popisa, što je jednako korisno..

U gornjem desnom kutu zaslona popisa poslužitelja nalazi se riječ MultiHopTM. Kada kliknete na ovo, vidjet ćete popis dvostrukih VPN opcija. Odredišna zemlja je ona iz koje će se dodijeliti vaša IP adresa. Sedam različitih odredišnih lokacija predstavlja prilično dobar izbor u usporedbi s ostalim pružateljima usluga koji nude sličnu značajku.

Surfshark MultiHop popis.

Pomicanjem unazad na glavnom zaslonu klikom na ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu doći ćete do mogućnosti podešavanja. Ispod Općenito odjeljak, imate četiri mogućnosti: Povezivanje, Obavijesti, sigurnosti, i Napredna.

Povezivanje opcije uključuju povezivanje u sustavu Windows ili pokretanje uređaja i postavke automatske zaštite WiFi. Obavijesti kartica ima samo jednu opciju u vezi s obavijestima o statusu.

Surfshark zasloni za povezivanje i obavijesti.

sigurnosti opcije kartica uključuju omogućavanje prekidača kill, CleanWebTM i WhitelisterTM.

Surfshark Sigurnost i napredni zasloni.

Napredna ekranske kuće Protokol opcije. Možete birati između automatskih, OpenVPN / UDP, OpenVPN / TCP i IKEv2. Svaka opcija protokola sadrži zgodan opis onoga što možete očekivati ​​od veze u pogledu brzine i sigurnosti.

Sve u svemu, ovo je stvarno jednostavna aplikacija i pogodna za početnike. Međutim, na raspolaganju je puno naprednih opcija za povećanje sigurnosti i prilagođavanje veze.

Mobilni

Mobilna aplikacija Surfshark u dizajnu je vrlo slična verziji za radne površine. Samo nedostaje nekoliko značajki. Na glavnom ekranu imate Spojiti gumba i padajućeg popisa poslužitelja. Kad se jednom povežete, logotip se prebacuje iz plave u zelenu i vidjet ćete novu IP adresu i je li uključena ili ne prekidač za ukidanje (što je prema zadanom u mobilnoj aplikaciji).

Glavni zasloni mobilnih aplikacija Surfshark.

Popis poslužitelja približno je isti kao u aplikaciji za radnu površinu, osim što nemate mogućnost multi-hop-a, tako da nema dvostrukog VPN-a za iskorištavanje prednosti.

Surfshark mobilni zasloni Lokacije i postavke.

U postavke imate zaslon za ukidanje (omogućeno je u mobilnoj aplikaciji zadano) i CleanWebTM. Ovdje nedostaje značajka podijeljenog tunela, WhitelisterTM.

Ovo je još jedna jednostavna aplikacija s dovoljno značajki da ugodi početnicima, pa čak i nekim naprednijim korisnicima.

Služba za korisnike

Navigacija do Pomozite u odjeljku web stranice Surfshark, naći ćete pristojnu količinu informacija koje će vam pomoći da započnete s uslugom. Postoje razni vodiči za postavljanje, uključujući vodiče za ručno povezivanje, vodiče usmjerivača i vodiče za proširenja i aplikacije. Osim toga, odgovorena su neka često postavljana pitanja, iako ovo nije tako cjelovit odjeljak kao što bi mogao biti.

Ovdje bi trebao biti većina onoga što trebate, ali ako ne, na raspolaganju vam je chat uživo. Imajte na umu da je tijekom testiranja usluge chat uživo ponekad bio nedostupan, a klikom gumba za chat umjesto toga nas je usmjeravao obrazac za e-poštu. Međutim, predstavnik je priznao da postoji problem i možda ćete morati pričekati nekoliko sekundi nakon otvaranja web stranice da bi bio dostupan chat uživo. To smo testirali i činilo se da je istina.

Čak i ako pošaljete obrazac za e-poštu, možete očekivati ​​brz odgovor. Odgovor na jedan upit dobili smo za manje od jednog sata, a na drugi nešto manje od dva. Značajku chata uživo prenose na Zendesk, tako da oni koji traže najveću privatnost možda ionako žele koristiti obrazac za e-poštu.

Presuda

Ispada da je Surfshark vrlo zaslužan za sve zujanje i davatelj toga ima puno za rad. Nudi brzu, pouzdanu uslugu i vrlo ozbiljno shvaća privatnost i sigurnost. Osim toga, izvrstan je u deblokiranju popularnih streaming web lokacija poput Netflix, Hulu i BBC iPlayer. I Torrenteri će biti sretni, jer im je dozvoljen P2P, bez ograničenja podataka i stroga pravila o privatnosti. Dodatne sigurnosne značajke poput podijeljenog tuneliranja, dvostrukog VPN-a te blokatora oglasa i zlonamjernog softvera pomažu u tome da se ova usluga izjednači s nekim najboljim davateljima usluga. Neograničen broj istodobnih veza, čak i ako su privremene, za neke će korisnike možda biti kiper.

Naravno, nijedna usluga nije savršena i postoji nekoliko nedostataka. Zabilježene su neke male brzine (iako to nije neuobičajeno čak i među najboljim pružateljima usluga), a mreža poslužitelja relativno je mala u usporedbi s mnogim konkurentima.

Posjetite SurfShark VPN

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 1