Течен VPN преглед

Дейв Кокс стартира LiquidVPN през 2013 г. след 15 години, прекарани в центрове за данни и с доставчици на софтуер в Съединените щати. Подобряването на интернет за себе си и останалия свят стана „негов личен кръстоносен поход“ и той се опита да предложи по-стабилно VPN решение от конкуренцията.

Днес LiquidVPN е солидна опция за потребителите, които са в неприкосновеност на личния живот, които искат малко допълнителни функции за защита, за да помогнат да останат анонимни. Компанията е с по-малък тоалет, така че няма липса на огромна мрежа от някои от основните играчи, но се подрежда изненадващо добре, що се отнася до производителност, дизайн и функции.

LiquidVPN предлага три различни плана: Sidekick, Road Warrior и Ultimate. Единствената разлика между плановете, различни от цената, е броят на устройствата, които могат да бъдат свързани едновременно.

Sidekick струва $ 7 на месец или $ 4.75 на месец с годишен план и ви свързва две едновременно свързани устройства. Road Warrior позволява четири едновременни устройства за $ 10 на месец или $ 5.75 на месец с едногодишен план. Осемте едновременни устройства на Ultimate са идеални за домакинство или малък офис, струващи 18 долара на месец или 8,83 долара на месец с едногодишен план. Актуализация, 14 октомври 2016 г.: Ако се регистрирате чрез тази страница и използвате кода „COMP20”При касата се прилага 20% отстъпка за избрания от Вас план.

Цените не са най-евтините, които сме виждали досега, но определено са под средните стойности, което прави LiquidVPN разумна покупка за абонати на бюджета. Компанията приема кредитни карти, PayPal, пари в брой и дълъг списък с криптовалути, включително Bitcoin, Litecoin, Peercoin, Darkcoin, Dogecoin, Vertcoin, Xcurrency и BitcoinDark.

Всички абонаменти се предлагат със седемдневна гаранция за връщане на парите, но няма опция за безплатна пробна версия.

Характеристика

течен vpn Windows клиент
LiquidVPN прави приложения за Windows, Mac, Android и iOS. Linux и други операционни системи ще трябва да използват VPN приложение на трета страна, за да се свържат.

Няколко характеристики на LiquidVPN го отличават сред препълнения пазар на конкуренти. Първият е изборът на три различни типа IP адреси, от които да избирате.

Споделените IP адреси са норма за повечето доставчици на VPN. Те са склонни да предлагат най-бързите времена за изтегляне, което ги прави идеални за стрийминг и торент. Имате назначен IP адрес, който също се използва от десетки, вероятно стотици други хора, добавяйки значителен слой анонимност.

Следва частни статични IP адреси. Получавате собствен IP адрес и той никога не се променя. Наричан също и специализиран IP, той е най-подходящ за приложения и уебсайтове, които са чувствителни към IP, като например онлайн банкиране и игри. Когато уебсайт ви накара да потвърдите самоличността си, защото не разпознава устройството ви, това е защото вашият IP адрес се промени от последния път, когато сте го използвали.

И накрая, модулиращият IP вариант е превратът на LiquidVPN. Всеки път, когато се свържете с уеб сървър, вашият IP адрес се променя на друг споделен IP адрес. Уеб страницата завършва връзката с множество IP адреси и не може да определи един IP адрес за потребителя. Това е най-трудният IP за проследяване и е подходящ за тези, които търсят най-високо ниво на анонимност. LiquidVPN е единственият доставчик, за когото знаем, че предлага модулиращи IP адреси.

Следваща е Liquid Lock. Предлага се за настолни клиенти на Windows и Mac, Liquid Lock функционира като защитна стена и превключвател за интернет убийство. При активирана Liquid Lock, ако връзката ви към VPN сървъра отпадне, целият интернет трафик ще бъде спрян. Това не позволява реалният Ви IP адрес и местоположение да се вижда от уебсайт, като същевременно спира Вашия Интернет доставчик да прониква върху некриптиран трафик. Течното заключване също предотвратява течовете на DNS и WebRTC.

Функцията на защитната стена на Liquid Lock изключва устройство от интернет изцяло, с изключение на трафика към сървърите на LiquidVPN. Потребителите могат да добавят конкретни IP адреси и да позволяват LAN трафик в настройките.

LiquidVPN оперира със собствени DNS сървъри, които потребителите автоматично използват, когато са свързани, но потребителски адреси на DNS сървъри също могат да бъдат посочени в настройките.

OpenVPN е протоколът за свързване по подразбиране и този, който препоръчваме. OpenVPN през TCP и UDP са налични както L2TP / IPSec, SSTP, така и PPTP.

Потребителите могат да избират от 10 различни VPN порта, което е удобно за приложения, които изискват пренасочване на портове. Пропускателната способност, сървърните превключватели и превключвателите на портове са неограничени. LiquidVPN не ограничава P2P споделяне на файлове или трафик на BitTorrent.

Разблокира ли LiquidVPN US Netflix?

Успяхме да предаваме американски Netflix извън САЩ по време на нашето тестване. Гледахме шоу, специфично за каталога в САЩ и не получихме грешката на прокси сървъра на Netflix. LiquidVPN работи с US Netflix от времето на писане.

Настройка и интерфейс

Настройката на LiquidVPN е директен процес за изтегляне, инсталиране, влизане както на работния плот, така и на мобилния телефон. Имайте предвид, че паролата, която използвате за влизане в уебсайта, може да бъде различна от тази, с която влизате в VPN приложението.

Ако сте често използван VPN, видяхте приложението LiquidVPN и помислихте: „Това изглежда ужасно познато“, има добра причина за това. Почти същото е оформлението в приложението VyprVPN с няколко незначителни изменения и различна кожа. Ясно е, че единият черпи вдъхновение от другия или двамата имат общ дизайнер.

liquidvpn vs vyprvpnWindows клиенти за LiquidVPN (отляво) и VyprVPN (вдясно)

Прилики настрана, приложенията са много лесни за използване, въпреки богатството от възможности, от които човек може да избира. Главната страница показва вашия IP адрес, време за връзка, топология и VPN протокол. Топология е думата, използвана за описание на различните видове IP адреси: споделени, частни статични и модулиращи.

Щракването на щифта за местоположение вдясно от бутона за свързване ще изведе списък със сървъри, които могат да бъдат сортирани по латентност (време за ping) и местоположение. Най-отгоре можете да филтрирате сървъри по регион, протокол и топология. Сървърите могат да бъдат предпочитани за по-бързо търсене по-късно.

избирате сървъра на likvpn

Бутонът за зъбче в горната част отваря останалите настройки, поддръжка и обратна връзка. Можете да подадете помощен билет директно от приложението. Настройките включват опции за стартиране, порт, OpenVPN протокол, DNS контрол и списък с течни ключалки.

Приложението може да бъде сведено до минимум до системната област, когато не се използва. Щракването с десния бутон върху иконата дава три прости опции: Свързване, Покажи (отворете приложението) и Излезте.

Единственото ни оплакване е липсата на бутон „назад“ за връщане към главния екран от селектирания сървър.

liquidvpn android

Мобилното приложение е много подобно на версията за десктоп минус Liquid Lock, която все още не е налична за iOS и Android.

Сървъри и производителност

Местоположение на сървъра на liquidvpn
LiquidVPN оперира около 40 сървъра в девет държави. Изборът на държава е доста ограничен. С изключение на Сингапур, всички сървъри са разположени в Северна Америка и Европа. Няма такива в Южна Америка, Африка, Австралия или останалата част от Азия. Можете да видите всички сървъри и местоположения тук.

В допълнение към протокола и топологията, потребителите могат да избират сървър въз основа на това как искат да го използват. Някои сървъри са оптимизирани за P2P за бързи торенти, докато други са защитени с DDoS за надеждни връзки. Ще трябва да посетите уебсайта LiquidVPN, за да разберете кои са обаче, тъй като тези оптимизации в момента не са посочени в приложението.

LiquidVPN дава под наем сървърно пространство в Tier 3 центрове за данни, за да работи в своята мрежа. Ниво 3 гарантира второто най-добро време за изпълнение, като ниво 4 е най-високото. Това по същество означава, че LiquidVPN няма собствени сървъри или центрове за данни, което не е необичайно за доставчик на VPN, но може да бъде проблем за най-съзнаващите личния живот сред нас. От друга страна, това гарантира много надеждна услуга.

Като цяло представянето беше стабилно с няколко изключения. Лесно предавахме 1080p HD видео, което се зареди далеч от буфера. Също така успяхме да играем Brawlhalla, онлайн бойна игра в стил Super Smash Bros, без забележимо забавяне на сървърите в Северна Америка от местоположението на нашия тестер в Аржентина.

За да тестваме скоростта на изтегляне по-емпирично, изтеглихме един и същ 82.7MB файл (компресиран от 103MB) три пъти от три различни сървъра при три различни времена на ден за общо девет теста. За сравнение тествахме LiquidVPN заедно с ExpressVPN и пускахме изтеглянията без VPN като контролна група. Нашият тестер е свързан със сървъра на Западното крайбрежие на САЩ, сървъра на Източното крайбрежие в САЩ и сървъра във Великобритания. В полето отдолу дебелата черна линия представлява средното време за изтегляне, докато червеният диамант представлява средната стойност. По-ниско е по-добре.
тест за скорост на liquidvpn

LiquidVPN победи ExpressVPN както за средно, така и за средно време за изтегляне, макар и едва на първото. Изпълнението на ExpressVPN беше по-последователно, докато LiquidVPN има един или два теста, които го направиха малко по-променлив. ExpressVPN е един от най-бързите VPN, които сме тествали, така че това е впечатляващ резултат от младшия доставчик.

Имайте предвид, че този тест не е окончателен индикатор за това кой VPN е най-бърз. Вродената нестабилност в интернет добавя значителен фактор за случайност, така че тестовете за скорост на VPN винаги трябва да се вземат с голямо зърно сол. Местоположението на нашия тестер е в Буенос Айрес, Аржентина, където тези тестове се изпълняват на 10 Mbps връзка. Тези с по-бързи връзки може да забележат по-голямо разминаване в скоростите.

Сигурност

Всички връзки на OpenVPN чрез приложението LiquidVPN са 256-битови AES криптирани, което е наравно с най-силните нива на криптиране, предлагани от други доставчици. LiquidVPN също е един от малкото доставчици, които използват перфектна тайна за напред. Препращащата се секретност защитава миналите сесии срещу бъдещи компромиси със секретни ключове и пароли. Нов частен ключ се генерира за всяка сесия, вместо един главен ключ, който може да се използва за декриптиране на целия текущ и минал трафик.

LiquidVPN поддържа нулеви дневници за активност и минимални журнали за метаданни. Събраните метаданни включват последния ви VPN, в който сте влезли, общият брой използвани входни данни и честотна лента. Времевите марки и IP адресите не се съхраняват.

Компанията е базирана в САЩ, което означава, че е обект на заповеди и призовки от правоприлагащи и шпионски агенции. Поради тази причина LiquidVPN поддържа заповед за канали на своя сайт, която се актуализира всяка седмица. Ако каналът на заповедта изчезне, това означава, че на LiquidVPN е издадена заповед за правоприлагане за събиране на информация за потребителите.

Поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиентите се състои от проста система за подаване на билети. Можете да подадете билет или по имейл или директно от приложението. Няма чат на живо или поддръжка по телефона.

Получихме задоволителен отговор от поддръжката на клиентите в рамките на 30 минути след представяне на билет.

Уебсайтът и приложението на LiquidVPN не съдържа реклами за друго освен продукта, който се продава. Не получавахме никакви нежелани имейли по време на нашия тестов период.

присъда

LiquidVPN може да се похвали с впечатляващ пакет за бъдещ доставчик. Той има най-добрите функции за защита, включително модулиращ опция за IP адрес, който не сме виждали другаде. Скоростта на изтегляне е голяма. Приложенията са интуитивни и лесни за използване. Обслужването на клиенти не е живо, но те бързо отговориха на нашите билети. Цената е много разумна за това, което получавате. Актуализация, 14 октомври 2016 г.: ако се регистрирате тук и използвате кода „COMP20“, има 20% отстъпка от всички планове.

Изборът на местоположението на сървъра е доста ограничен, особено извън САЩ, Канада и Европа. LiquidVPN е базиран в САЩ, което може да отложи на някои потребители недоверие към NSA и други американски шпионски агенции.

Посетете LiquidVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2

Adblock
detector