Tekući VPN pregled

Dave Cox lansirao je LiquidVPN 2013. godine nakon 15 godina provedenih radeći u podatkovnim centrima i kod dobavljača softvera u Sjedinjenim Državama. Poboljšanje interneta za sebe i ostatak svijeta postao je "njegov osobni križ", a on je želio ponuditi snažnije VPN rješenje od konkurencije.

Danas je LiquidVPN čvrsta opcija za korisnike koji brinu o privatnosti koji žele nekoliko dodatnih sigurnosnih funkcija koje pomažu da ostanu anonimni. Tvrtka je manjeg odijela, tako da joj nedostaje ogromna mreža nekih glavnih igrača, ali postavlja se iznenađujuće dobro kad su u pitanju performanse, dizajn i mogućnosti.

LiquidVPN nudi tri različita plana: Sidekick, Road Warrior i Ultimate. Jedina razlika između planova osim cijene je broj uređaja koji se mogu istovremeno povezati.

Sidekick košta 7 dolara mjesečno ili 4,75 dolara mjesečno s jednogodišnjim planom i omogućuje vam povezivanje dva istovremeno povezana uređaja. Road Warrior omogućuje četverostruke uređaje za 10 USD mjesečno ili 5,75 USD mjesečno s jednogodišnjim planom. Ultimate osam istodobnih uređaja idealan je za kućanstvo ili mali ured, a cijena im je 18 USD mjesečno ili 8,83 USD mjesečno s jednogodišnjim planom. Ažuriranje, 14. listopada 2016.: Ako se prijavite putem ove stranice i koristite kod "COMP20"Pri odlasku na popust primjenjuje se 20% popusta na god odabrani plan.

Cijene nisu najjeftinije što smo ikada vidjeli, ali su definitivno ispod prosjeka, što čini LiquidVPN razumnom kupnjom za pretplatnike koji razmišljaju o proračunu. Tvrtka prihvaća kreditne kartice, PayPal, gotovinu i dugu listu kripto valuta, uključujući Bitcoin, Litecoin, Peercoin, Darkcoin, Dogecoin, Vertcoin, Xcurrency i BitcoinDark.

Sve pretplate dolaze sa sedmodnevnom garancijom povrata novca, ali nema mogućnosti besplatne probne verzije.

Značajke

tekući vpn Windows klijent
LiquidVPN čini aplikacije za Windows, Mac, Android i iOS. Linux i drugi operativni sustavi za povezivanje će trebati koristiti VPN aplikaciju treće strane.

Par značajki LiquidVPN izdvaja se među prepunim tržištima konkurencije. Prvi je izbor tri različite vrste IP adresa za odabir.

Zajednički IP-ovi norma su za većinu pružatelja VPN-a. Obično nude najbrže vrijeme preuzimanja, što ih čini idealnim za strujanje i bujicu. Dodijeljeni ste IP adresi koju također koriste desetine, možda stotine drugih ljudi, dodajući značajan sloj anonimnosti.

Slijede privatni statički IP-ovi. Dobijate svoju vlastitu IP adresu i ona se nikad ne mijenja. Naziva se i namjenski IP, a najbolje je za aplikacije i web stranice koje su osjetljive na IP adrese, poput internetskog bankarstva i igara. Kad vam web stranica omogući da potvrdite svoj identitet jer ne prepoznaje vaš uređaj, to je zato što se vaša IP adresa promijenila od zadnjeg puta kada ste je koristili.

Konačno, IP opcija koja modulira je LiquidVPN coup de gras. Svaki put kad se povežete s web poslužiteljem, vaša IP adresa mijenja se na drugu zajedničku IP adresu. Web stranica završava vezu s više IP adresa i ne može točno odrediti jednu IP adresu za korisnika. Ovo je najteži IP praćenje i pogodan je za one koji traže najvišu razinu anonimnosti. LiquidVPN jedini je dobavljač kojeg poznajemo i nudi modulirajuće IP-ove.

Sljedeće je tekuće zaključavanje. Dostupno klijentima sa stolnim računalima Windows i Mac, Liquid Lock funkcionira kao vatrozid i prekidač za Internet. Ako je omogućeno Liquid Lock, ako veza s VPN poslužiteljem padne, sav će se internetski promet zaustaviti. To sprječava da web stranicu vidi vašu stvarnu IP adresu i lokaciju, a istovremeno sprečava da vaš davatelj internetskih usluga pregledava nešifrirani promet. Tekuće zaključavanje također sprječava curenje DNS-a i WebRTC-a.

Značajka vatrozida tekuće brave u potpunosti isključuje uređaj s interneta, osim što promet ide na servere LiquidVPN. Korisnici mogu dodati bijele liste određenih IP adresa i dopustiti LAN promet putem u postavkama.

LiquidVPN upravlja s vlastitim DNS poslužiteljima koje korisnici automatski koriste kada su povezani, ali prilagođene adrese DNS poslužitelja također se mogu odrediti u postavkama.

OpenVPN je zadani protokol veze i onaj koji preporučujemo. OpenVPN preko TCP i UDP su dostupni, kao i L2TP / IPSec, SSTP i PPTP.

Korisnici mogu birati između 10 različitih VPN priključaka, što je prikladno za aplikacije koje zahtijevaju prosljeđivanje porta. Propusni opseg, prekidači na poslužitelju i priključnice porta ne ograničeni su. LiquidVPN ne ograničava P2P dijeljenje datoteka ili BitTorrent promet.

Otključava li LiididVPN američki Netflix?

Tokom testiranja bili smo u mogućnosti emitirati američki Netflix izvan Sjedinjenih Država. Gledali smo emisiju specifičnu za američki katalog i nismo primili pogrešku proxyja na Netflixu. LiquidVPN surađuje s US Netflixom od trenutka pisanja.

Postavljanje i sučelje

Postavljanje LiquidVPN-a jednostavan je postupak za preuzimanje, instaliranje, prijavu na radnoj i mobilnoj mreži. Imajte na umu da zaporka kojom koristite za prijavu na web mjesto može biti različita od one s kojom ste prijavljeni u VPN aplikaciju.

Ako ste čest VPN korisnik, pogledali aplikaciju LiquidVPN i pomislili: „To djeluje grozno poznato“, postoji dobar razlog za to. Gotovo je potpuno isti izgled u aplikaciji VyprVPN s nekoliko manjih izmjena i različitom kožom. Jasno je da su jedan crpili inspiraciju iz drugog ili oboje imaju zajedničkog dizajnera.

liquidvpn vs vyprvpnWindows klijenti za LiquidVPN (lijevo) i VyprVPN (desno)

Osim sličnosti, aplikacije su vrlo jednostavne za korištenje unatoč bogatstvu opcija koje možete izabrati. Glavna stranica prikazuje vašu IP adresu, vrijeme veze, topologiju i VPN protokol. Topologija je riječ koja se koristi za opisivanje različitih vrsta IP adresa: zajednička, privatna statička i modulirajuća.

Klikom na pin za lokaciju s desne strane gumba za povezivanje pojavit će se popis poslužitelja koji se mogu poredati po kašnjenju (vremenu pinga) i lokaciji. Na vrhu možete filtrirati servere prema regiji, protokolu i topologiji. Poslužitelji se mogu favorizirati za brže pretraživanje kasnije.

odaberite tekući server

Gumb za nazubljenje na vrhu otvara preostale postavke, podršku i povratne informacije. Možete poslati kartu za pomoć izravno iz aplikacije. Postavke uključuju opcije pokretanja, priključak, OpenVPN protokol, DNS kontrolu i tekuću listu bijelih zaključavanja.

Aplikacija se može svesti na sistemsku traku ako se ne koristi. Desnim klikom na ikonu dobivaju se tri jednostavne mogućnosti: Poveži se, Prikaži (otvori aplikaciju) i Zatvori.

Naš je jedini prigovor nedostatak gumba za povratak natrag na glavni zaslon s odabira poslužitelja.

liquidvpn android

Mobilna aplikacija vrlo je slična verziji za radnu površinu minus tekućem zaključavanju, koja još nije dostupna za iOS i Android.

Poslužitelji i performanse

tekuće mjesto poslužitelja
LiquidVPN djeluje na oko 40 poslužitelja u devet zemalja. Izbor zemalja prilično je ograničen. S izuzetkom Singapura, svi poslužitelji nalaze se u Sjevernoj Americi i Europi. Nema ih u Južnoj Americi, Africi, Australiji ili ostatku Azije. Ovdje možete vidjeti sve poslužitelje i lokacije.

Pored protokola i topologije, korisnici mogu odabrati poslužitelj na temelju načina na koji ga žele koristiti. Neki su poslužitelji P2P optimizirani za brze bujice, dok su drugi DDoS zaštićeni za pouzdane veze. Morat ćete posjetiti web mjesto LiquidVPN da biste saznali koje su, međutim, kako ove optimizacije trenutno nisu navedene u aplikaciji.

LiquidVPN iznajmljuje poslužiteljski prostor u podatkovnim centrima Tier 3 za rad svoje mreže. Nivo 3 jamči drugo najbolje vrijeme produžetka, s razinom 4 najviše. To u suštini znači da LiquidVPN ne posjeduje vlastite poslužitelje ili podatkovne centre, što nije neuobičajeno za VPN davatelja, ali može predstavljati brigu za nas koji najviše brinu o privatnosti. S druge strane, to garantira vrlo pouzdanu uslugu.

Performanse su u cjelini bile solidne s nekoliko iznimaka. Lako smo strujali HD videozapise 1080p, koji se učitavao daleko ispred međuspremnika. Bili smo u mogućnosti i igrati Brawlhalla, internetsku borbenu igru ​​Super Smash Bros, bez ikakvog primjetnog zaostajanja na sjevernoameričkim poslužiteljima s mjesta našeg testa u Argentini.

Da bismo empirijski testirali brzine preuzimanja, tri puta smo preuzeli istu datoteku od 82,7 MB (komprimiranu iz 103 MB) s tri različita poslužitelja u tri različita vremena dnevno, ukupno devet testova. Za usporedbu, testirali smo LiquidVPN zajedno s ExpressVPN-om i upravljali smo preuzimanjima bez VPN-a kao kontrolnu skupinu. Naš je tester spojen na američki poslužitelj na zapadnoj obali, američki poslužitelj na istočnoj obali i poslužitelj u Velikoj Britaniji. U okviru okvira ispod, debela crna linija predstavlja srednje vrijeme trajanja preuzimanja, dok crveni dijamant predstavlja srednju vrijednost. Niže je bolje.
liquidvpn test brzine

LiquidVPN je pobijedio ExpressVPN i za srednja i srednja vremena preuzimanja, iako jedva na prijašnje. Učinkovitost ExpressVPN-a bila je dosljednija, dok LiquidVPN ima jedno ili dva ispitivanja koja su ga učinila malo nestabilnijim. ExpressVPN je jedan od najbržih VPN-a koje smo testirali, tako da je ovo impresivan rezultat mlađeg pružatelja usluga.

Imajte na umu da ovaj test nije konačni pokazatelj kojih je VPN najbrži. Intenzivna nepostojanost interneta dodaje značajan faktor slučajnosti, pa bi se VPN testovi brzine trebali uvijek uzimati s velikom količinom soli. Lokacija našeg testera nalazi se u Buenos Airesu u Argentini, gdje se ovi testovi izvode na 10 Mbps vezi. Oni s bržim vezama mogu primijetiti veće odstupanje u brzinama.

sigurnosti

Sve OpenVPN veze putem aplikacije LiquidVPN su 256-bitni AES kriptirani, što je u usporedbi s najjačim razinama enkripcije koje nude drugi davatelji usluga. Tekući VPN je također jedan od rijetkih davatelja koji koriste savršenu tajnu unaprijed. Tajna prosljeđivanja štiti protekle sesije od budućih kompromisa tajnih ključeva i lozinki. Novi se privatni ključ generira za svaku sesiju umjesto jednog matičnog ključa koji bi se mogao koristiti za dešifriranje svih tekućih i prošlih prometa.

LiquidVPN čuva zapise nulte aktivnosti i minimalne zapise metapodataka. Metapodaci prikupljeni uključuju vašu posljednju VPN prijavljenu, ukupan broj korištenih prijava i propusnost. Vremenske oznake i IP adrese se ne pohranjuju.

Sjedište tvrtke je u SAD-u, što znači da su pod njim potjernice i sudski pozivi agencija za provođenje zakona i špijunske službe. Iz tog razloga, LiquidVPN na svom web mjestu čuva kanarnicu za potjernicu koja se ažurira tjedno. Ako kanarinski nalog nestane, to znači da je za likvidaciju policije uručen nalog za prikupljanje podataka o korisnicima.

Korisnička podrška

Korisnička podrška sastoji se od jednostavnog sustava za prijavu ulaznica. Ulaznicu možete predati e-poštom ili izravno iz aplikacije. Ne postoji live chat ili podrška putem telefona.

U roku od 30 minuta od predaje karte dobili smo zadovoljavajući odgovor od korisničke podrške.

Web lokacija i aplikacija LiquidVPN ne sadrže oglase za ništa osim proizvoda koji se prodaje. Tokom našeg razdoblja ispitivanja nismo primili nijednu neželjenu e-poštu.

Presuda

LiquidVPN ima impresivan paket za nadolazeće davatelje usluga. Ima vrhunske sigurnosne značajke, uključujući modulirajuću opciju IP adrese koju nismo drugdje vidjeli. Brzina preuzimanja je velika. Aplikacije su intuitivne i jednostavne za upotrebu. Služba za korisnike nije aktivna, ali brzo su odgovorili na naše karte. Cijena je vrlo razumna za ono što dobijete. Ažuriranje, 14. listopada 2016.: ako se prijavite ovdje i koristite kôd „COMP20“, 20% popusta na sve planove.

Odabir lokacije poslužitelja je prilično ograničen, posebno izvan SAD-a, Kanade i Europe. LiquidVPN ima svoje sjedište u SAD-u, što bi moglo oduzeti nepovjerenje nekim korisnicima u NSA i druge američke špijunske agencije..

Posjetite LiquidVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 88 = 98

Adblock
detector