Teljes VPN-értékelés

A 2014-ben elindított Total VPN relatív újonc a VPN piacon. Célja egy olyan ingyenes terv csábítása, amely a felhasználót három szerverre korlátozza Hollandiában, Izlandon és Szingapúrban, 2 Mbps adatkorlátgal. Az adatok azonban korlátlanok, és a Total VPN egy szép, egyszerűen használható alkalmazásba kerül. Nézzük meg, hogy a Total VPN miként hasonlít néhány rangsorolt ​​VPN-hez, például az ExpressVPN és a NordVPN.


UPDATE, 2016. augusztus 2 .: Miközben a Total VPN jól teljesített teszteinkben, számos megjegyzésünk volt a számlázási problémákról és arról, hogy az ügyfeleknek a vártnál több díjat számoltak fel. Ezért egy csillaggal csökkentettük a minősítést. Folytatjuk a helyzet nyomon követését, és szükség szerint frissítjük ezt az áttekintést és besorolást.

A prémium verzió a piacon az egyik legolcsóbb fizetett VPN-opciót kínálja, havi 4,49 dollárért. A 24 hónapos előfizetés ezt a számot havi 2,99 dollárra csökkenti, és 12 hónap alatt ugyanazt a szolgáltatást fogja kapni havonta 3,59 dollárért. Minden Total VPN prémium előfizetés 30 napos pénz-visszatérítési garanciával jár (ez a webhelyen nem szerepel sehol, de kifejezetten & körülmények). A fizetés csak hitelkártyával vagy PayPal-lal lehetséges. Nincs lehetőség fizetésre a Bitcoin, ajándékkártyák vagy más harmadik fél fizetési átjárók segítségével.

Jellemzők

teljes vpn asztali alkalmazás

Az összes VPN-alkalmazás elérhető Windows, Mac OSX, iOS és Android rendszerekhez. A kézi konfigurálás oktatóanyagai elérhetőek a Linux felhasználók számára.

A normál fiók lehetővé teszi három egyidejű eszköz használatát. Ha ennél többre van szüksége, egy több eszközből álló kiegészítő évente 14,95 GBP-t fizet (21,72 USD-t… az összes kiegészítő angol árai angol fontban vannak megadva).

Három VPN-protokoll áll az Ön rendelkezésére: OpenVPN, PPTP és IKEv2. Javasoljuk az OpenVPN használatát, de az IKEv2 instabil csatlakozással rendelkező mobil eszközökön hasznos. Ez az egyetlen olyan protokoll, amely a Blackberry készülékeken működik, bár nincs natív Blackberry alkalmazás. A mobilalkalmazás csak az OpenVPN-n keresztül csatlakozik.

Nyilvánvaló, hogy a Total VPN olyan kezdő felhasználókat céloz meg, akik megfizethető, nem megfelelő VPN lehetőséget akarnak. Noha ez intuitív és könnyen használható, feláldozza a robusztusabb alkalmazások néhány funkcióját. Például nem található megszakító kapcsoló vagy DNS-szivárgásvédelem.

A Total VPN néhány prémium szervert kínál, amelyek korlátozzák az egyes személyek számára engedélyezett személyek számát évente további 25 GBP-ért. Nem kipróbáltuk ezeket a „feltöltött” kiszolgálókat, de kissé bosszantó, hogy a normál előfizetésért fizető embereket nem kezelik egyenlően a sávszélesség szempontjából. Olyan ez, mint a neheztelés az emberek iránt, akik első osztályba repülnek, miközben edzőben tartózkodsz. Azok, akik többet fizetnek, ráveszik a lábát.

A SmartDNS jelenleg nem támogatott, de a Total VPN webhelye szerint „az ütemtervben van, és nagyon hamarosan megjelenik”.

A Netflix blokkolta az összes VPN amerikai szervert az USA-ban, bár néhány másik ország szerverein sikeresen figyeltünk. Nyilvánvaló, hogy az Egyesült Államok kiállítási katalógusa nem volt elérhető azokon a helyeken.

Beállítás és interfész

A telepítés olyan egyszerű, mint a gyors letöltés és telepítés varázsló. Írjon be egy e-mailt és jelszót, és be van jelentkezve, és az ingyenes felhasználóknak nem is kell sokat tenniük. Nincs szükség aktiválási kódokra, e-mail ellenőrzésekre vagy kétlépcsős hitelesítésre, bár köztünk a legbiztonságosabb tudatosság lehet, hogy con.
teljes vpn android

Az összes VPN alkalmazás hangsúlyozza az egyszerűséget, és gyönyörűen megtervezett mind asztali, mind mobil platformon. A kiszolgálók egyértelmű listája és a csatlakozás gomb minden, amellyel a felhasználónak kapcsolatba kell lépnie. A kiszolgálók csillaggal megjelölhetők, így azok megjelennek a lista tetején. Csatlakozás után a kezdőlapon megjelenik a kiszolgáló, a használat, a kapcsolat időtartamának, a protokollnak és a sávszélességnek a korlátozása (a fizetett változaton korlátlan) áttekintése. Elérhető egy keresősáv, így nem kell görgetnie a kiszolgálók teljes listáját egy adott ország vagy város megtalálásához.

A Beállítások fül összekapcsolja Önt fiókjával, beállítja a protokollt, és kiválaszthatja, hogy indításkor futtassa és csatlakoztassa. Az értesítéseket, a marketing üzeneteket és a biztonsági tippeket is válthatja. Kikapcsoltuk az utóbbi kettőt, hogy megszabaduljunk a hirdetésektől.
teljes vpn tálca

Az asztali verzióban az alkalmazás csendesen futni fog a tálcán. Az ikon nem változik attól függően, hogy csatlakozik-e vagy sem, de ez egy kisebb panasz. A jobb egérgombbal lehetővé válik a csatlakozás a csillagozott szerverhez, leválasztás, frissítések keresése és a beállítások elérése.

A mobilalkalmazás ugyanolyan egyszerű, szerverlistából és kapcsolati adatokkal ellátott kezdőlapból áll. A telepítés után a telepítési folyamat nagyjából megegyezik, csak e-mail és jelszó szükséges. A csillaggal ellátott szerverek szinkronizálva vannak az eszközök között.

Az alkalmazások jól néznek ki, és nem lehetnek intuitívabbak, de ugyanez nem mondható el a webhelyről. Jól néz ki, de nehéz navigálni. Különösen az ingyenes felhasználók számára fájdalom lesz a hibaelhárítási információk és támogatás megtalálása. A webhely széttöredezett, nincs egyértelmű linkek az általunk keresett oldalakhoz. Valójában használhat egy keresősávot, amely az egész webhelyet indexeli.

Szerverek és teljesítmény

A Total VPN prémium felhasználói 27 ország 33 szerveréhez férnek hozzá. Az Egyesült Államok hét városban szervereket üzemeltet, míg minden más országban mindegyik egy. Ez nem tartalmazza a korábban említett „feltöltött” kiszolgálók kiegészítőt. A webhely szerverlistája megjeleníti az összes elérhető szerver aktuális terhelését. Néhány esetben gyakran meghaladja a kapacitását, mint például New York, amely az alapértelmezett szerver az alkalmazás megnyitásakor, de a legtöbb megbirkózna még sokkal jobban.
összes vpn szerver betöltése

Mindaddig, amíg okosan választja meg a szervert, a Total VPN prémium felhasználóknak nem szabad gondolni az 1080p videó streamingjével. Általában szeretek játszani néhány fordulóban a Brawlhalla játékot, egy online Super Smash Bros stílusú harci játékot a Steam-en, hogy teszteljék a késleltetést. Sajnos a Total VPN használatakor nem tudtunk kapcsolódni a játék szervereihez. Nem tudtam pontosan meghatározni az okot, és a probléma több helyről és különböző VPN protokollokból származik. Egy nyilvános szerveren tudtam ugrani a Don’t Starve Together helyre, ahol nem tapasztaltam észrevehető késést. Ennek ellenére valószínűleg érdemes a játékosoknak megbizonyosodni arról, hogy képesek-e legalább kapcsolatot létesíteni a választott játékukkal az ingyenes verzió használatával, mielőtt prémium előfizetésre kerülnek..

Ami az ingyenes verziót illeti, egy kicsit túl lassú a játékhoz. Képesek voltam a Netflix alacsony minőségű adatátvitelére, de ez nem volt csinos. A 2 MB / s sebességű sapka kiválóan alkalmas az általános internetes szörfözésre.

Annak érdekében, hogy a sebesség-tesztek a lehető leg empirikusabbak legyenek, ugyanazt a 82,7 MB fájlt (tömörítve a 103 MB-ról) háromszor töltöttük le három különböző szerverről, napi három különböző időben, összesen kilenc teszthez. Körülbelül ugyanabban az időben végeztünk további teszteket VPN nélkül egy kontrollcsoport számára. Az összehasonlítás kedvéért néhány másik VPN-szerhez tartozó időpontok is szerepelnek, bár ezeket korábban teszteltük. Csatlakoztam az USA-ban Miami és Atlanta szerveréhez, amelyek földrajzilag legközelebb állnak, és Londonba. Az alábbi dobozban a vastag fekete vonal jelzi a letöltési idő mediánját, a vörös gyémánt pedig az átlagot. Az alacsonyabb jobb.

vpn sebesség-teszt

Az összes VPN felülmúlta az összes többi VPN-t, amelyet eddig teszteltünk, beleértve a sokkal drágább ExpressVPN-t. A VPN használata és nem használata közötti különbség szinte nem változott. Remélhetőleg, mivel a Total VPN egyre népszerűbbé válik, képes megőrizni ezeket a fantasztikus sebességeket.

Ne feledje, hogy ez a teszt nem egyértelmű mutatója annak, melyik VPN a leggyorsabb. Az internet rejlő volatilitása a véletlenszerűség jelentős tényezőjét növeli, ezért a VPN sebesség-teszteit mindig nagy sóval kell elvégezni. Eredeti tartózkodási helyem a kolumbiai Bogotában található, ahol ezeket a teszteket 10 Mbps-os kapcsolaton futtatom. A gyorsabb kapcsolatokkal rendelkezők nagyobb sebességbeli eltérést észlelhetnek.

Biztonság

Amikor az asztali alkalmazás elindul, az alapértelmezett csatlakozási protokoll a PPTP. Első lépésként be kell lépnie a beállításokba, és át kell állítania OpenVPN-re. Bár a PPTP gyors, a jól dokumentált sebezhetőségei nem biztonságosnak tekinthetők. Az IKEv2 szintén elérhető és szilárd választás, ha nem akarja használni az OpenVPN-t.
összes vpn beállítás

Az OpenVPN protokoll 256 bites AES titkosítást használ, amely ugyanolyan erős, mint a fogyasztói szintű átviteli titkosítás. Minden szerver megosztott IP-ket használ, amelyek anonimitást adnak azáltal, hogy megnehezítik a tevékenységek visszakeresését egyetlen felhasználóra. A teljes VPN a protokoll kiválasztása mellett sokkal inkább nem kínál konfigurációkat. Nem választhatja az UDP-t vagy a TCP-t, és a titkosítási szabványok sem módosulnak.

A teljes VPN-nek nincs beépített DNS-szivárgás-védelme. Az IPleak.net megerősíti, hogy a DNS nem szivárog, miközben csatlakozik a VPN-hez, így a felhasználóknak saját maguknak más intézkedéseket kell tenniük annak enyhítésére. Ideális esetben a VPN-nek a DNS-kérelmeket saját DNS-szerverein vagy egy harmadik fél, például a Google Public DNS-en keresztül kell továbbítania. Ehelyett a DNS-kéréseket továbbra is az ISP-n keresztül továbbítják, feltárva a felhasználó valós helyét és IP-címét. Javasoljuk, hogy állítsa be a Google Public DNS-t eszközére, ha a Total VPN-t használja.

A Total VPN adatvédelmi irányelveinek megfelelően a cég összegyűjti az Ön nevét, címét, telefonszámát, faxszámát, e-mail címét, a nyújtott szolgáltatás dátumát, a nyújtott szolgáltatás típusát, a fizetési előzményeket, a fizetés módját, a fizetés összegét, a fizetés időpontját, hitelkártya vagy egyéb fizetési információk.

A teljes VPN nem fogja tárolni az átadott tartalommal kapcsolatos használati vagy tevékenységi naplókat, ám a kapcsolat- és a hitelesítési naplókat megőrzi. Ide tartoznak a bejelentkezéskor, az IP, ahonnan bejelentkezik, a felhasználónév, a forrás IP-cím, a VPN felhasználónév és a VPN protokoll. A tevékenységi és használati naplók jelentik a legnagyobb veszélyt a magánéletre, és a csatlakozási naplók általában nem annyira aggódnak. Ennek ellenére egy teljesen naplómentes szolgáltatás lett volna kedvezőbb. A teljes VPN az Egyesült Királyságban található, ahol a bűnüldözés ismert tömeges megfigyeléssel.

A Total VPN webhely néhány nyomkövető sütiket használ, amelyeket viszont átad a hirdetőknek és esetleg más harmadik feleknek.

Vevőszolgálat

A Total VPN 24/7 élő chat-ügyfélszolgálatot kínál az ügyfeleknek, de ez nem olyan jó, mint amilyennek hangzik. Az első alkalommal, amikor kipróbáltam, kb. 20 percet vártam, mielőtt feladtam és ebédeltem. A második kísérletnél 25 és 30 perc között vártam, mielőtt végül megkaptam a választ. Rendelkezésre áll egy jegyküldési rendszer, bár én még nem próbáltam ki.

Ezután jön a Total VPN leginkább frusztráló kiegészítő: elsőbbségi támogatás. További 9,95 GBP (14,54 USD) évente eljuthat az ügyfélszolgálati sor elejére és beszélgethet a legtapasztaltabb személyzettel. Először is, mint például a töltött szerverek kiegészítőjeként, a többet fizető felhasználók jobb szolgáltatást kapnak azok ellenére, akik kevesebbet fizetnek. Mindenkinek gyors és hatékony ügyfélszolgálatot kell kapnia. Másodszor, a VPN-szolgáltatásnak nem is kell ehhez hasonló kiegészítő; ez csak egy felesleges trükk, hogy több pénzt szerezzen.

Miután valaki végül válaszolt az élő csevegés során, kompetensnek tűnt és nem olyan, mint egy kiszervezett, mindenki számára alkalmas cég, amely mindent kezel a hűtőszekrényektől a hitelkártyákig. Minden kérdésemre válaszoltak, és tisztában voltak az általuk képviselt termékkel.

A weboldalon megtalálható a GYIK és az oktatóanyagok keresésre képes tudásalapja.

Az alkalmazáson belüli marketing üzeneteket ki lehet kapcsolni az alkalmazásban a hirdetések megakadályozása érdekében. Fizetőként nem kaptam kéretlen e-maileket vagy egyéb promóciókat.

Ítélet

A teljes VPN a leggyorsabb sebességek néhányát kínálja, amelyeket legalacsonyabb áron teszteltünk. Azoknak a kezdő felhasználóknak, akik nagyon megfizethető VPN-beállítást akarnak, érdemes megfontolni. A haladó felhasználók számára ez kissé elmerül, elégtelen konfigurációk és adatvédelem hiányzik. A teljes VPN nem eléggé érett szolgáltatók, például az ExpressVPN szintjén, azonban egy új belépő számára jó potenciált mutat. A DNS szivárgás elleni védelemnek a fejlesztők számára elsődleges prioritásnak kell lennie.

Az ügyfélszolgálat lassú, de hozzáértő. Szeretnénk látni még néhány fizetési módot és néhány kevésbé fizetett extrát.

Látogasson el a TotalVPN oldalra

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =