VPN-ul dvs. păstrează jurnalele? 123 Politici de logare VPN Dezvăluite

Aproape fiecare furnizor VPN pe care îl întâlniți va avea un tip de reclamație cu privire la jurnalele. Oferirea unui serviciu fără loguri este adesea privită ca un punct de vânzare cheie. Mulți utilizatori privesc VPN-urile ca un mijloc de a îmbunătăți confidențialitatea și de a crește anonimatul. Este logic că nu doresc pur și simplu să plece de la furnizorii de servicii Internet care îi urmăresc la o altă companie care face același lucru.

Deși ar fi frumos și simplu dacă toate VPN-urile nu păstrează pur și simplu jurnalele, realitatea este că mulți păstrează unele înregistrări. Acestea pot include jurnalele site-urilor web vizitate (acestea sunt rare) sau jurnalele de utilizare, cum ar fi timpul conectat la VPN și cantitatea de lățime de bandă folosită. Există diverse motive pentru păstrarea jurnalelor. De exemplu, lățimea de bandă poate fi înregistrată dacă există un plafon pe utilizator pe lună. În unele cazuri, jurnalele sunt păstrate pentru a susține un model de afaceri care necesită date suplimentare. De exemplu, un furnizor ar putea profita de reclame plasate pe site-uri web vizitate frecvent.

Ceea ce înseamnă toate acestea pentru utilizatori este că este posibil să nu obțină confidențialitatea pe care o speră. Dacă în politica de confidențialitate a unui VPN trebuie să aveți un singur aspect, este politica de logare. Înainte de a alege un furnizor, trebuie să știți exact ce informații vor fi înregistrate și la ce va fi sau ar putea fi utilizate.

Scorurile politicilor de logare VPN pe țări.Fiecare pătrat din acest grafic reprezintă un furnizor VPN pe care l-am investigat mai jos.

În acest ghid, vom explica diferitele tipuri de jurnale care ar putea fi păstrate de furnizorii VPN și modul în care acestea pot fi utilizate. Vom explica, de asemenea, importanța locației furnizorilor VPN în termeni de cinci țări Ochi și 14 Ochi. Vom analiza apoi politica de înregistrare a fiecărui furnizor, pe rând, pentru a dezvălui exact care este abordarea sa.

BACSIS: VPN-urile care nu păstrează jurnalele sunt foarte populare la torrentere, dar nu toate VPN-urile permit torrenting-ul în rețeaua lor. Avem o serie de cele mai bune VPN-uri pentru torrenting aici și un articol care discută despre legalitatea torrentingului aici.

Notă: Rețineți că acest articol va transmite interpretările noastre despre politicile de logare, unele dintre ele putând fi dificil de descifrat. Suntem încântați să modificăm inexactitățile dacă sunt observate. În plus, politicile pot fi modificate în timp și, în timp ce ne străduim să revizuim periodic acest articol, practic nu putem urmări fiecare schimbare așa cum se întâmplă.

Contents

Tipurile de jurnaluri și modul în care sunt utilizate

Jurnalele VPN sunt datele pe care furnizorii le păstrează cu privire la utilizarea serviciului lor. Când vine vorba despre ceea ce ar putea stoca, trebuie să vă amintiți că furnizorul dvs. are acces la toată activitatea dvs. de internet. Deci tot ceea ce ar vedea ISP-ul dvs. în mod normal este acum accesibil din punct de vedere tehnic de către furnizorul dvs. VPN. Desigur, dacă furnizorii ar fi autentificat și stocat toate aceste date, nu ar oferi un serviciu foarte atractiv și, fără îndoială, ar pierde mulți clienți. În schimb, lipsa jurnalelor este una dintre principalele caracteristici de vânzare difuzate de mulți furnizori, în încercarea de a câștiga consumatorii.

Practic, cu cât sunt mai puține jurnalele, cu atât este mai atractiv serviciul. Ceea ce ne aduce la revendicările utilizate în mod obișnuit de „fără jurnaluri”, „zero jurnaluri” sau „fără loguri”. Desigur, nu puteți lua aceste afirmații la valoarea nominală. Mulți furnizori afirmă că nu păstrează niciun registru, dar, în realitate, majoritatea păstrează o formă de înregistrare. Ambiguitatea apare deoarece există multe tipuri diferite de jurnaluri pe care le pot păstra. Trebuie să aprofundați mai mult politicile de confidențialitate și / sau termenii de serviciu pentru a afla ce informații, dacă există, sunt înregistrate.

Un alt lucru de care trebuie să țineți cont este perioada de timp pentru care sunt depozitate jurnalele. Unii furnizori șterg automat datele după 24 de ore, în timp ce alții ar putea să le stocheze pentru perioade mai lungi, chiar și la nesfârșit. Desigur, din perspectiva utilizatorului, primul este mai bun.

Un lucru de remarcat înainte de a intra în diferite tipuri de jurnaluri este că veți găsi deseori mențiuni în politicile de confidențialitate de urmărire și cookie-uri pe propriul site web al furnizorului. Acest lucru este complet separat de utilizarea VPN și este o parte normală a oricărei afaceri online.

Acum, aruncăm o privire asupra diferitelor tipuri de jurnaluri pe care le-ar putea întâlni atunci când cercetează furnizorii.

Jurnalele de conexiune

Acestea pot fi denumite metadate, jurnalele de diagnostic sau jurnalele de utilizare. Acestea pot include timestamps-uri, pe care este utilizat serverul VPN și cantitatea de lățime de bandă consumată. Uneori, aceste date sunt legate de un cont individual, dar, în alte cazuri, sunt colectate numai în totalitate.

De obicei, aceste înregistrări sunt utilizate pentru îmbunătățirea și menținerea operațiunilor. În funcție de utilizatori individuali, un furnizor poate avea nevoie să țină evidența numărului de conexiuni simultane sau a câtor date sunt transferate pe zi sau lună. De asemenea, are sens că un furnizor ar dori să știe câți oameni utilizează un server dat simultan și încărcarea fiind plasată pe acel server, pentru a optimiza serviciul.

În ceea ce privește confidențialitatea, datele colectate în general nu prezintă un risc grav. Jurnalele de conexiune legate de un utilizator individual sunt puțin mai complicate. Depinde într-adevăr de natura jurnalelor și dacă sunt legate de orice informații de identificare personală (PII). Dacă jurnalele sunt legate de un cont de utilizator, acest lucru poate fi în regulă. Unii furnizori vă permit să deschideți un cont fără să predați PII. De exemplu, un cont creat folosind o adresă de e-mail de unică folosință și plătit prin intermediul Bitcoin nu poate fi urmărit de către o persoană dacă nu este necesară PII.

Un lucru important de remarcat aici este definiția PII. Unii furnizori afirmă că nu au nevoie de PII, dar înregistrează adresa IP a utilizatorului. Aceasta poate fi conectată la cont la înregistrare sau înregistrată ca parte a jurnalelor de conectare. Acest lucru ne aduce la următorul nostru tip de jurnal.

Jurnalele de adrese IP

Jurnalele de adrese IP sunt cele care se confruntă cu mulți furnizori „fără jurnal”. O adresă IP ar putea fi atribuită cu ușurință unei persoane individuale sau cel puțin unui singur router wifi și ar trebui să fie considerată cu adevărat PII. O adresă IP conectată la o marcă de timp ar putea lega activitatea reală cu o persoană. Într-adevăr, acesta a fost scenariul în unele cazuri pe care le vom menționa pe măsură ce trecem pe lista noastră VPN.

Unul dintre motivele principale pentru a utiliza un VPN este să vă ascundeți adresa IP. Atunci când informațiile sunt înregistrate și stocate, acestea pot fi expuse terților. În cel mai bun caz, acesta ar putea fi achiziționat de agenții de publicitate enervanți care se străduiesc să construiască un profil în jurul fiecărui utilizator. În cel mai rău caz, acesta ar putea cădea în mâinile hackerilor rău intenționate, troll-urilor de copyright sau agențiilor guvernamentale.

Jurnalele de trafic

În cele din urmă, dar poate cel mai important, avem jurnalele de trafic. Când vine vorba de VPN-uri, acestea sunt cele mai rele tipuri de jurnal. Acestea includ conținutul traficului de internet, cum ar fi istoricul navigării, fișierele descărcate, achizițiile făcute, mesajele trimise și software-ul utilizat. Într-adevăr, nimeni nu ar trebui să ia în considerare nici un VPN despre care a fost raportat să păstreze aceste tipuri de jurnal. Învinge într-adevăr unul dintre principalele scopuri de a avea un VPN în primul rând - confidențialitatea.

Există diverse motive pentru care aceste jurnale ar putea fi păstrate, dar principalul este profitul. Acesta este motivul pentru care este important să fim atenți în special la serviciile VPN gratuite. Acești furnizori trebuie să câștige bani într-un fel și datele sunt valoroase. Datele care contribuie la construirea unui profil în jurul unui utilizator individual sunt în mod special și pot fi vândute agenților de publicitate sau altor terți. În cel mai rău caz, hackerii sau insuflătorii ar putea pune mâna pe aceste jurnale, lăsându-vă larg deschiși atacurilor. În special, informațiile personale scurse pot duce cu ușurință la furt de identitate.

Garanții Canari

Un alt termen demn de remarcat înainte de a merge mai departe este un „mandar canary”. Acestea sunt anunțate de unii furnizori ca o modalitate de a ajuta la menținerea vieții private. Un canar de garanție este de obicei o singură pagină web, de obicei actualizată o dată pe lună, care precizează că nu au fost eliberate furnizori de renunțare secretă la guvern. În mod implicit, dacă instrucțiunea este eliminată, acest lucru semnalează că a fost emisă o citație și avertizează utilizatorii ca atare.

Desigur, dacă un furnizor este complet lipsit de logare, oricum nu ar avea date de predat. Ca atare, mulți dintre furnizorii cu adevărate politici fără jurnaluri ar susține că un mandat canar nu are rost. În plus, faptul că sunt adesea actualizate doar o dată pe lună, le face și mai puțin utile. Cu toate acestea, vom menționa canarele de garantare ca fiind relevante pentru furnizorii din această postare.

Cinci Ochi și 14 Ochi

Un alt factor demn de evidențiat în contextul politicilor de logare este locația țării fiecărui furnizor. Mai exact, este util să știți dacă furnizorul dvs. are sediul într-o țară cu cinci ochi sau 14 ochi. Five Eyes (FVEY) este un pact sau o alianță între țările implicate în acordul UKUSA. Acestea sunt Australia, Canada, Noua Zeelandă, Marea Britanie și SUA. Conform acordului, aceste țări împărtășesc semnale de informații între ele.

Una dintre implicațiile acordului FVEY, care este important pentru utilizatorii VPN, este că permite țărilor participante să ocolească propriile legi de supraveghere. Diferite țări au legi diferite, iar guvernelor li se poate permite să supravegheze oamenii din alte țări, dar nu și pe ale lor. Schimbul de informații între țări înseamnă că guvernele ar putea să-și spioneze cetățenii și informațiile comerciale.

S-ar putea să fi auzit și despre cei 14 Ochi. Aceasta se referă la un grup extins de națiuni care include alte nouă țări: Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, Spania și Suedia. Aceste țări participă la distribuirea informațiilor de semnal în diferite moduri.

Se pare că alte țări implicate în alianța Five Eyes sunt Coreea de Sud și Singapore. Japonia a fost, de asemenea, în știri pentru legăturile sale de supraveghere cu SUA, la fel ca și Israel.

Unii dintre utilizatorii mai conștienți de confidențialitate pot dori să evite folosirea furnizorilor cu sediul în oricare dintre aceste țări. Este posibil să doriți chiar să evitați conectarea la serverele din aceste țări, dacă este posibil.

Politicile VPN au fost dezvăluite

Acum, după ce am acoperit tipurile de jurnale care ar putea fi păstrate de furnizori și la ce ar putea fi utilizate, veți avea o idee mult mai bună despre ce ar trebui să priviți atunci când examinați politicile de înregistrare ale diferitor furnizori. Este timpul să vă blocați și să dezvăluiți exact ce urmăresc și stochează acești furnizori, pentru a vă ajuta să decideți care dintre voi ar putea fi cel mai bun.

A

AceVPN (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Revendicarea „fără jurnal” a AceVPN este în picioare? Ei bine, politica sa de confidențialitate prevede „Nu spionăm utilizatorii noștri și nu le monitorizăm utilizarea Internetului. Dacă avem motive rezonabile să bănuim că un utilizator final este implicat în activități infracționale, ne rezervăm dreptul de a notifica agențiile de aplicare a legii. ”Acest lucru sună bine, dar este puțin ambiguu, deoarece nu definește de fapt„ utilizarea internetului ”.

În pagina FAQ se menționează că „Nu înregistrăm perioada. Fără jurnal de meta-date, fără jurnal de trafic, fără urmărire de utilizare a lățimii de bandă. ”Acest lucru înseamnă că acest furnizor nu are atât jurnalele de trafic, cât și jurnalele de conectare.

AirVPN (Italia) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 14 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Da, dar sunt jurnalele agregate
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

În secțiunea Întrebări frecvente a AirVPN, ca răspuns la întrebarea „Țineți jurnalele de sesiune sau orice alt tip de jurnal care poate fi utilizat pentru a urmări identitatea și activitatea Net?” Răspunsul este „Nu, nu păstrăm jurnalele de acest fel. „Ca atare, putem concluziona că nu sunt stocate jurnalele de trafic.

În politica de confidențialitate, se precizează că „serverele și procedurile software achiziționează numai date personale care sunt strict necesare funcționării tehnice a serviciului, de exemplu adresa IP.”

Acest lucru poate fi un motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, mai târziu se afirmă că „Datele sunt agregate într-o formă anonimă pentru rapoarte statistice privind utilizarea serverelor, stresul procesorului, probleme tehnice, pentru a îmbunătăți serviciul, a remedia erorile și ca o contramăsură împotriva atacurilor nete.” Acest lucru implică că toate jurnalele de conexiune sunt agregate ceea ce înseamnă că nu vor fi asociate cu un utilizator individual.

Anonine (Marea Britanie) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Pe pagina sa de pornire, acest VPN revendică „Întotdeauna anonim, nimic înregistrat.” În politica de confidențialitate, se afirmă că „NICIODATĂ nu păstrăm jurnalele de activitate online sau nu stocăm informații private despre activitățile individuale ale utilizatorului în rețeaua noastră. Informațiile cu privire la plăți pot fi înregistrate, conform reglementărilor procesatorului de plată..

Anonimizator (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Pe pagina principală a site-ului web al Anonimizatorului, compania începe să precizeze că „nu va vedea niciodată, nu va urmări sau nu va ține jurnalele site-urilor pe care le vizitați”. Dar în termenii de utilizare, există următoarea afirmație:

„În măsura maximă permisă de legea aplicabilă, Anonimizatorul poate monitoriza e-mailul sau alte comunicații electronice și poate dezvălui aceste informații în cazul în care are un motiv de bună credință pentru a crede că este necesar în scopul asigurării conformității cu prezentul acord, și protejarea drepturilor, proprietăților și intereselor părților anonimizatorului sau ale oricărui client al unei părți anonimizatoare. ”

Acest lucru pare valabil, dar nu se spune că o astfel de monitorizare are loc continuu. Aceasta este singura secțiune de pe site care se referă la jurnalele și urmărirea, așa că am solicitat mai multe informații de la echipa de asistență. Ei au răspuns că „Anonimizatorul nu păstrează niciodată jurnalele datelor utilizatorului care au loc prin intermediul clientului / aplicației. Nu avem nici o marcă de timp, lățimea de bandă sau site-uri vizitate. "

VPN anonim (Seychelles) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Site-ul Anonymous VPN are câteva pretenții îndrăznețe:

„Fără jurnale ce-s-a întâmplat. Am murit serios în acest sens. Nu stocăm niciun jurnal al activității dvs. online. Așadar, dacă push vine să se descarce și guvernele ne solicită să predăm jurnalele utilizatorilor noștri, le spunem doar „scuze, oameni buni, nu vă pot ajuta să nu faceți să păstrăm jurnalele”. Este atat de simplu."

La analizarea politicii de confidențialitate, am constatat că într-adevăr acest furnizor nu ține niciun registru de trafic, astfel încât istoricul de navigare nu va fi niciodată înregistrat. Acesta păstrează jurnalele de conectare, inclusiv locația serverului, timpe-uri și cantitatea de date transferate.

AnonVPN (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Politica de confidențialitate de la AnonVPN prevede că „Nu păstrăm jurnalele de ore de conectare, de activitate sau de IP-uri de origine. Ceea ce nu colectăm nu poate fi solicitat. ”Chiar dacă nu păstrează niciun registru, acest furnizor își actualizează, de asemenea, politica de confidențialitate cu un canar, care (la momentul scrierii) afirmă că nu a avut comenzi de bârlog.

VPN Astrill (Seychelles) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

În secțiunile sale de întrebări frecvente, Astrill VPN explică faptul că înregistrează datele de conectare, inclusiv IP și timpul de conectare în timpul sesiunilor active, pentru a monitoriza numărul de conexiuni simultane dintr-un singur cont. Acesta afirmă că acestea sunt eliminate imediat după terminarea sesiunii sau le puteți șterge (probabil în timpul unei sesiuni) din zona de membru.

În același răspuns, se explică faptul că jurnalele de conectare, inclusiv ora și durata conexiunii, țara și tipul de dispozitiv, sunt înregistrate pentru ultimele 20 de conexiuni (per utilizator). Cu toate că, nu sunt implicate date personal identificabile (cum ar fi o adresă IP).

VPN Avira Phantom (Germania) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 14 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Da, dar poate fi oprit
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

În secțiunea FAQ a paginii de pornire a acestui furnizor, este specificat în mod explicit că informațiile de identificare personală, cum ar fi o adresă IP, nu sunt urmărite. VPN-ul Avira Phantom păstrează unele jurnalele de conectare, inclusiv cantitatea de date utilizate și datele de diagnostic (de exemplu, bug-uri întâlnite). Acesta din urmă poate fi dezactivat în interfața produsului.

AzireVPN (Suedia) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 14 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

AzireVPN oferă o defalcare foarte clară a politicii sale cu zero jurnaluri în cadrul Termenilor și condițiilor (TOS):

„AzireVPN NU înregistrează nicio activitate de trafic sau de utilizator în timpul utilizării serviciului nostru.
AzireVPN NU înregistrează marcajele de timp sau orice informații referitoare la momentul în care un utilizator se conectează / se deconectează de la serviciul nostru.
AzireVPN NU înregistrează sau nu modelează lățimea de bandă pe serverele noastre.
AzireVPN NU înregistrează adresele IP originale ale utilizatorilor noștri atunci când se conectează SAU adresa IP AzireVPN când utilizează serviciul nostru.
AzireVPN NU înregistrează numărul de sesiuni active sau de sesiuni totale.
AzireVPN NU înregistrează solicitările DNS pe serverele noastre. "

Acesta este exact genul de politică de logare clară pe care speri să o vezi pe site-urile web ale tuturor furnizorilor.

VPN Avast SecureLine (Republica Cehă) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Da, păstrat până la 30 de zile
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Avast oferă o suită completă de produse de confidențialitate și securitate și, în consecință, are o politică de confidențialitate îndelungată. Iată ce se referă în mod specific la serviciul VPN:

„Avast SecureLine: Când utilizați serviciul de rețea virtuală virtuală Avast SecureLine (VPN), serverul poate capta anumite date de bază, cum ar fi ora și locația de rețea din care a fost realizată conexiunea VPN și durata conexiunii VPN. Aceste informații sunt șterse de rutină în termen de 30 de zile. În plus, sistemul poate stoca date pe lățimea de bandă transferată pe sesiune. "

Deci, jurnalele de conexiune pot fi menținute până la 30 de zile, dar nu există jurnalele de trafic și adresele IP nu sunt înregistrate.

B

VPN banană (Marea Britanie / Cipru) 2/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Da, păstrat timp de două săptămâni
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

Așa cum se spune în secțiunea Întrebări frecvente despre politica de confidențialitate

„Î: - Păstrați fișiere jurnal de activitate ale utilizatorului și pentru cât timp? R: - VPN Banana nu înregistrează nicio activitate a utilizatorului (site-uri vizitate, căutări prin dns, e-mailuri etc.) Înregistrăm doar tentativele de acces la serverele noastre (pentru securitate și depanare), durate de sesiune și lățimea de bandă utilizate. Acestea sunt ținute timp de 2 săptămâni. ”

Așadar, pe scurt, VPN Banana nu ține jurnalele de trafic, dar păstrează jurnalele de conexiune care sunt stocate timp de două săptămâni. Ceea ce nu este clar aici este dacă aceste jurnalele sunt legate de un IP real al utilizatorului. Am solicitat clarificări și ni s-a spus că sunt incluse adrese IP.

Betternet (Canada) 2/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Da, adăugați jurnalele de trafic (1 punct)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Betternet păstrează jurnalele de conectare, dar numai în timpul unei sesiuni active, după care adresa IP a utilizatorului este ștearsă. În introducerea politicii de confidențialitate, se vorbește despre faptul că nu asociază PII-ul dvs., inclusiv adresa IP cu activitatea de navigare online. Acest lucru indică faptul că există unele jurnale de trafic și, într-adevăr, acest lucru este clarificat ulterior în politică.

Betternet stochează date agregate despre site-ul vizitat și aplicațiile utilizate. Unul dintre motive este să plasați anunțuri generice pe anumite site-uri sau aplicații. Deși nu se conectează de fapt istoricul de navigare la un anumit utilizator, este posibil ca unii să fie incomodați cu ideea existenței unui jurnal de trafic..

blackVPN (Hong Kong) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adresă IP ddress: Nu (1 punct)

Prima afirmație de pe pagina principală a site-ului web blackVPN este „Fără jurnalele de trafic. Fără jurnalele de conexiune. Fără jurnale DNS. Adresa dvs. IP reală nu este niciodată înregistrată. ”Acest furnizor nu a păstrat niciodată jurnalele de trafic, dar așa cum s-a subliniat într-o postare pe blog, a folosit pentru a păstra jurnalele de conexiune timp de șapte zile. Ulterior și-a dat seama că acest lucru dăunează reputației sale de a fi un furnizor privat și sigur. Ca atare, nu mai păstrează aceste jurnalele și toate datele sunt eliminate la sfârșitul fiecărei sesiuni.

BolehVPN (Malaezia) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Da, jurnalele agregate
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

BolehVPN nu ține jurnalele de trafic și nu monitorizează activitatea utilizatorului. În mod obișnuit, acesta nu păstrează jurnalele de conexiune, cum ar fi timestampe sau utilizarea lățimii de bandă pentru utilizatorii individuali. Dar ține evidența traficului general și a numărului de conexiuni pentru fiecare server. Acest lucru este în regulă, deoarece nu este atașat la un utilizator anume. Politica de confidențialitate precizează că „poate să activeze temporar jurnalele pentru a identifica abuzul asupra serviciilor noastre…” și că acest lucru s-a întâmplat „de câteva ori în mulți ani de funcționare”.

Boxpn (Turcia) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

În politica sa de confidențialitate, Boxpn le spune utilizatorilor „Niciodată nu păstrăm jurnalele de activitate online sau nu stocăm informații private despre activitățile individuale ale utilizatorului în rețeaua noastră.” Am verificat dublu cu furnizorul despre jurnalele de conectare și un reprezentant a confirmat că nu sunt păstrate jurnalele..

BTGuard (Canada) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Site-ul BTGuard nu descompune exact ceea ce face sau nu colectează, dar politica de confidențialitate prevede „Netcrawled LLC NU colectează adresele IP sau utilizarea clientului dvs.”. Acest lucru este suficient de bun, ca adresă IP. nu este înregistrat.

Buffered (Gibraltar) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Da, păstrat timp de 30 de zile
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

Pagina de pornire a acestui site de furnizori prevede: „La Buffered VPN nu înregistrăm nicio circumstanță a activităților dvs. online”. Aceasta este construită în TOS care ne spune că nu există jurnalele de trafic, ci unele jurnalele de conectare sunt stocate timp de 30 de zile. . Acestea includ adresa dvs. IP reală, durata conexiunii și cantitatea de date transferate.

BulletVPN (Estonia) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Politica de confidențialitate BulletVPN stabilește exact informațiile pe care le face și nu le colectează. Nu există jurnalele de trafic și nici jurnalele de conexiune legate la un IP. BulletVPN urmărește cantitatea totală de date utilizate pentru fiecare utilizator și monitorizează numărul de conexiuni simultane pe cont.

C

CactusVPN (Moldova) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

CactusVPN nu are o politică autentică fără jurnaluri, așa cum este prevăzută în Termeni & Pagina cu condiții: „Aceasta înseamnă că nu vom stoca date referitoare la activitățile dvs. în timp ce utilizăm oricare dintre soluțiile noastre de confidențialitate și nu vom înregistra, monitoriza, jurnaliza sau stoca informațiile dvs. De asemenea, CactusVPN garantează că niciuna dintre informațiile dvs. nu va fi transmisă unei terțe părți. Nu stocăm nicio adresă IP, jurnal de trafic, timpe de conectare, lățime de bandă sau informații despre durata sesiunii care ar putea fi urmărite de o singură persoană. "

CitizenVPN (Danemarca / Bahamas) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Baza din Danemarca a acestui furnizor poate suna niște clopote de alarmă. Cu toate acestea, așa cum este detaliat pe site-ul său web, serviciile sale VPN sunt furnizate din Bahamas. Aceasta înseamnă că CitizenVPN nu este supus legilor UE privind păstrarea datelor. În plus, politica sa de confidențialitate explică faptul că, deși păstrează unele jurnalele de conexiune, se asigură că orice informație IP atașată este anonimizată.

CyberGhost (România) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Da, dar numai tentative de conectare și nu sunt legate de utilizatori
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

După cum se precizează în politica de confidențialitate a CyberGhost, „Prin politica noastră strictă fără jurnaluri, ne asigurăm că NU urmărim traficul utilizatorilor efectuat în interiorul tunelului VPN CyberGhost, cum ar fi: istoricul navigării, destinația traficului, preferințele de căutare, conținutul datelor, adrese IP sau Interogări DNS. "

Pe scurt, CyberGhost nu ține niciun registru de trafic și nu păstrează jurnalele de conexiune care pot fi legate cu un utilizator individual. Singurele lucruri pe care le urmărește sunt încercările de conectare și dacă au avut sau nu succes, însă aceste informații nu sunt legate de conturile utilizatorului.

CyberSilent (Polonia) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

În cadrul TOS-ului său, CyberSilent stabilește în mod explicit politica sa de jurnal zero: „CyberSilent VPN nu monitorizează, nu stochează sau înregistrează jurnalele pentru niciun client VPN. Nu stocăm timbre de timp, transmisie de date utilizate, jurnalele de activitate, adrese IP. ”

D

DefenceVPN (Canada) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Pagina de start DefenceVPN precizează „Nu ne conectăm aici la DefenceVPN, astfel informațiile dvs. sunt în totalitate sigure de la terți”. Politica de confidențialitate continuă să spună „DefenceVPN nu stochează și nu înregistrează niciun trafic sau utilizare din rețeaua sa virtuală virtuală ( VPN). Înregistrăm datele totale utilizate în timpul unei sesiuni, stocate de nume de utilizator. Nu păstrăm jurnalele de trafic, datele de intrare sau de ieșire, adresele IP în timpul unei sesiuni. "

Așadar, singurul jurnal care este păstrat sunt datele totale utilizate de fiecare utilizator în timpul unei sesiuni. Acest furnizor oferă o lățime de bandă nelimitată, astfel încât acest jurnal este utilizat probabil pentru a evita și identifica abuzul de serviciu de către o persoană.

DefenceVPN oferă un mandat canar care a raportat o factură curată la momentul scrierii.

Doublehop (Seychelles) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Doublehop se comercializează ca „o nouă pornire VPN care urmărește să stârnească barca…” și, într-adevăr, pare să aibă o abordare destul de diferită la nivel general. Politica sa clară și concisă de confidențialitate este departe de unele documente prost formulate sau pline de jargon pe care a trebuit să le suportăm cu unii furnizori. Când vine vorba de jurnalele, aceasta trebuie să spună Doublehop:

„Zero, zip, zilch, nada. Pentru realități, / dev / null 2>&1. Nu avem nimic de împărtășit cu autoritățile, chiar dacă ne-am simțit obligați.

Fără jurnal de trafic
Nu există înregistrare de solicitare DNS
Fără înregistrare de timpe
Fără înregistrare de lățime de bandă
Fără înregistrare de adrese IP ”

Ne sună bine!

E

EarthVPN (Cipru) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Potențial (0 puncte)

Politica de confidențialitate a EarthVPN este puțin confuză atunci când vine vorba de logistica. Pe de o parte, spune că „Adresa dvs. IP este înregistrată de noi, astfel încât să putem preveni orice spam, fraudă sau abuzul site-ului și al serviciilor noastre.”

Mai târziu, există afirmația că „EarthVPN nu înregistrează utilizarea VPN și nici activitatea utilizatorului. Nici noi, nici terții nu suntem capabili din punct de vedere tehnic să potrivim o adresă IP la un cont. ”Ultima parte a acestui lucru pare să contrazică ceea ce s-a spus anterior. Am solicitat furnizorului clarificări, dar nu am primit răspuns la momentul scrierii.

IP ușor de ascuns (Seychelles) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Easy-Hide-IP nu are o politică autentică fără jurnal. „Niciodată nu păstrăm jurnalele de activitate online sau nu stocăm informații private despre activitățile utilizatorilor individuali în rețeaua noastră.”

ExpressVPN (Insulele Virgine Britanice) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

ExpressVPN nu ține niciun registru de trafic și nu monitorizează activitatea utilizatorului. Acesta păstrează jurnalele de conexiune, inclusiv data conexiunii (nu ora) și serverul utilizat. Cantitatea totală de date transferate pe utilizator este de asemenea monitorizată. ExpressVPN nu vă înregistrează adresa IP, dar jurnalele de conectare sunt legate de contul de utilizator. Cu toate acestea, din moment ce te-ai putea înscrie la ExpressVPN fără să predai vreo PII (folosind Bitcoin și un e-mail de la un burner), aceasta nu înseamnă că jurnalele pot fi conectate la o persoană fizică.

Rețineți că ExpressVPN definește termenul „jurnalele de conexiune” ușor diferit de modul în care l-am definit mai sus și, în funcție de definiția lor (care nu include date de date sau cantitate de date transferate), acestea nu păstrează niciun registru de conexiune. Aceste discrepanțe deoparte, cel mai important lucru este faptul că compania nu deține jurnalele de date care ar putea fi utilizate pentru a identifica un utilizator individual.

Un caz recent a văzut că autoritățile turce au preluat un server ExpressVPN ca parte a unei anchete. Cu toate acestea, nu au găsit nicio informație utilă, fapt care servește pentru susținerea reclamațiilor fără jurnal ale companiei.

F

VP-libertate F-Secure (Finlanda) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Da
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

Pagina principală a acestui furnizor afirmă că nu există jurnalele de trafic. În politica de confidențialitate aflăm că F-Secure păstrează „jurnalele temporare care conțin durata sesiunilor VPN, cantitatea de date transferate, ID-ul dispozitivului și adresa IP publică de unde se conectează clientul VPN la serviciul nostru.” Aceste jurnale se păstrează 90 de zile.

Faceless.Me (Cipru) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

Acest furnizor susține că are o adevărată politică fără jurnaluri. Ba chiar afirmă pe pagina sa de pornire că „Nu păstrăm jurnalele activității dvs., așa că, în cazul în care FBI solicită - nu există nimic.” Trecând pe pagina de întrebări frecvente, atunci când sunt întrebați despre jurnalele de activitate online, răspunsul este „Nu! Absolut nu! Urmărim numai totalul utilizării datelor dvs. și adresa dvs. IP, care este necesară pentru evidența noastră internă. Și chiar și aceste date sunt păstrate pe serverele noastre pentru un timp limitat. ”

Deci, într-adevăr, există jurnalele sub formă de jurnalele de conexiune și acestea includ adrese IP reale ale utilizatorilor.

FinchVPN (Malaezia) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

În politica sa de confidențialitate, FinchVPN explică că nu înregistrează date de utilizare a internetului și nu urmărește activitatea utilizatorului. Acesta păstrează unele jurnalele de conexiune, inclusiv timestamps și utilizarea lățimii de bandă. Acestea sunt conectate la conturile de utilizator, nu la IP-urile reale ale utilizatorilor. Deoarece acceptă plăți în monedă, un ID de utilizator nu constituie neapărat PII.

Flux VPN (Canada) 0/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Da (0 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

Majoritatea furnizorilor pe care i-am întâlnit până acum au informații despre politica de logare ușor accesibile pe site-ul lor. De obicei, este inclusă în politica de confidențialitate sau TOS, una sau ambele care pot fi găsite adesea în subsolul site-ului web. Nu este cazul cu Flow VPN, dar după o căutare rapidă, am găsit politica referitoare la jurnalele.

Nu este de mirare că este ascuns, deoarece nu este destul de frumos. Acest furnizor își rezervă „dreptul de a înregistra informații despre abonament (inclusiv referințe de tranzacție), adresă IP de conectare, solicitări de autentificare, date de sesiune (IP alocat, data conexiunii, ora, durata etc)”. este atașat la o adresă IP sursă.

Dar aceasta nu este partea cea mai rea. „Pentru a respecta cerințele furnizorilor noștri de lățime de bandă, ne rezervăm dreptul de a înregistra activitatea în rețeaua noastră și de a folosi sisteme automate pentru a monitoriza activitatea rețelei pentru abuz (cum ar fi utilizarea BitTorrent și partajare similară de fișiere peer-to-peer).” Deci, practic orice puteți face în timp ce vă conectați la acest furnizor ar putea fi înregistrat!

FlyVPN (SUA) 1/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu, dar IP-urile sursă și destinație sunt înregistrate (1 punct)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

FlyVPN nu păstrează jurnalele de trafic. Păstrează o listă completă de jurnale de conexiune, inclusiv adresa dvs. IP, timestam-urile, IP-ul de destinație și numărul de port. Rețineți că, colectând IP-ul dvs. real, punctele de timp și IP-ul de destinație, acest furnizor ar putea păstra și jurnalele de trafic..

FrootVPN (Suedia) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 14 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Pagina de pornire FrootVPN afirmă „Ne pasă de confidențialitatea dvs. pe internet și, prin urmare, nu înregistrăm nimic deloc. Detaliile dvs. nu vor fi niciodată împărtășite cu nicio terță parte. ”Acest lucru este clarificat în continuare în pagina„ Fără înregistrare ”, care confirmă că nu sunt stocate jurnalele de conexiune, cum ar fi timestamps.

Freedom-IP (Franța) 2/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 14 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

Freedom-IP nu înregistrează niciun registru de trafic și este la curent cu datele pe care le colectează de la fiecare sesiune:

„Adresa IP a conexiunii
Ora de începere a sesiunii
Ora de încheiere a sesiunii
Date primite din sesiune
Date trimise ale sesiunii ”

Desigur, include și adresa IP a utilizatorului, ceea ce nu este ideal.

FrostVPN (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

FrostVPN nu înregistrează date despre trafic. Înregistrează „ora, data și locația conexiunii VPN a fost făcută”. Cu toate acestea, aceste informații nu pot fi conectate la un utilizator individual, ceea ce implică că adrese IP nu fac parte din jurnalele de conexiune..

G

GhostPath (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

GhostPath are o adevărată politică zero jurnaluri. Așa cum s-a subliniat în politica sa de confidențialitate „Nu urmărim activitățile în afara site-ului Ghost Path” și „Nu înregistrăm date referitoare la sesiunile VPN”.

GOOSE VPN (Olanda) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 14 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Da, păstrat timp de 30 de zile
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

GOOSE VPN nu ține jurnalele de trafic și nu monitorizează activitatea utilizatorului. Acesta păstrează jurnalele de conexiune, inclusiv o ștampilă de date, sistemul de operare (OS) utilizat, locația geografică generală și încă câteva articole. Adresele IP ale utilizatorului nu sunt înregistrate și datele de conectare sunt agregate automat. Acesta este apoi păstrat timp de 30 de zile înainte de a fi șters.

GoTrusted VPN (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

În politica sa de confidențialitate, VPN-ul GoTrusted menționează că poate „colecta date despre informațiile de conectare, inclusiv calendarul și dimensiunea tuturor pachetelor trimise pe Internet în timpul unei sesiuni.” Acest lucru este un pic vag și nicăieri nu precizează dacă jurnalele de trafic sunt păstrate. și dacă jurnalele de conexiune includ adrese IP.

Am pus întrebarea către GoTrusted și au răspuns că, deși performanța generală a rețelei este monitorizată, „GoTrusted nu înregistrează adresele URL pe care le navigați sau nu monitoriza traficul individual al sesiunii.”

H

HeadVPN (Marea Britanie) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

În politica sa de confidențialitate VPN în pagina sa de termeni și condiții, acest furnizor afirmă „Website-ul nu monitorizează activ activitatea utilizatorului pentru comportament necorespunzător și nici nu menținem jurnalele directe ale activităților de pe internet ale unui client.” Nu există nicio mențiune a jurnalelor de conexiune, dar când am solicitat asistență pentru clienți, un reprezentant ne-a spus că nu există înregistrări de conexiune păstrate.

Hide.me (Malaezia) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Da, păstrat câteva ore
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Hide.me nu ține jurnalele de trafic și nu monitorizează activitatea utilizatorului. Dacă nu aveți nicio îndoială, puteți vizualiza de fapt un certificat emis de un analist independent de securitate care coroborează toate revendicările de pe site-ul web. Menține unele jurnalele de conectare, dar acestea nu includ adrese IP reale ale utilizatorului și sunt șterse „la fiecare câteva ore”.

Hide.me a publicat un raport de transparență la momentul emiterii certificatului de mai sus (care poate fi vizualizat în același link.) În mod special, au existat numeroase solicitări în anii vizați de raport, dar Hide.me susține că răspunsul său de fiecare dată. a fost „hide.me nu poate și nu păstrează jurnalele; prin urmare, nu vă vom putea furniza informații suplimentare în această privință. ”

HideIPVPN (Moldova) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

HideIPVPN „nu stochează adrese IP, istoricul navigării, destinația traficului sau interogări DNS. Deși, mai târziu, în politica de confidențialitate, suntem avertizați că„ HideIPVPN își îndeamnă clienții să-și asume că toate comunicările lor online sunt nesigure. ” nu strigă exact încrederea în abilitățile sale de furnizor.

HideMyAss (Marea Britanie) 1/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu, dar înregistrează adrese IP sursă și VPN (1 punct)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

HideMyAss nu stochează informații despre site-urile web pe care le vizitați, dar stochează jurnalele de conexiune destul de detaliate. Acestea includ adresa dvs. IP, adresa IP VPN, indicatoarele de timp și cantitatea de date utilizate. Adresa IP se referă, mai ales că este însoțită de adresa IP VPN. Aceasta înseamnă că activitatea poate fi urmărită destul de ușor către un utilizator individual, deci ar putea păstra și jurnalele de trafic.

Într-adevăr, acest furnizor a fost implicat într-un caz FBI încă din 2011, în care a predat detaliile utilizate pentru a depista un hacker LulzSec.

Hola (Israel) 1/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Da (0 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

Hola pare să aibă o „politică de toate jurnalele” foarte distinctivă în politica sa de confidențialitate: „Datele de jurnal pot include informații despre dispozitivul dvs., cum ar fi: adresa dvs. IP, tipul browserului, paginile web pe care le vizitați, timpul petrecut pe paginile respective, orele de acces și datele și identificatorul unic generat pentru dispozitivul dvs. (dacă utilizați Serviciile de pe dispozitivul dvs. mobil, atunci un astfel de identificator poate fi numărul dvs. mobil). ”(care ar putea fi numărul dvs. de telefon!)

Continuă să spunem: „Folosim aceste date în forma lor agregată și nu sunt combinate cu nicio informație personală.” În mod clar, un număr de telefon este PII, și deci în mod eficient este o adresă IP. Ambele pot fi ușor urmărite de un utilizator individual.

Scutul Hotspot (Elveția) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Da, jurnalele agregate (1 punct)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Hotspot Shield păstrează unele jurnale de conexiune, inclusiv IP-ul dvs. real. Cu toate acestea, acestea sunt șterse la sfârșitul fiecărei sesiuni. Deși spune că nu leagă adresele IP reale ale utilizatorilor de activitatea online, acesta păstrează jurnalele agregate ale site-urilor web vizitate și aplicațiile utilizate.

Într-adevăr, au existat unele controverse în legătură cu acest VPN și chiar a avut o plângere împotriva ei de către un grup de advocacy pentru protecția vieții private. De asemenea, a fost unul dintre subiecții dintr-un raport din 2016 care a scos la lumină unele dintre activitățile sale discutabile, inclusiv redirecționarea traficului prin legături de afiliere. Deși confidențialitatea ar putea să nu fie o preocupare majoră aici, aceste tactici sunt suficiente pentru a pune pe mulți utilizatori.

eu

ibVPN (România) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

ibVPN nu urmărește activitățile de navigare ale utilizatorilor serviciilor VPN. „IbVPN nu colectează și nu înregistrează niciun trafic sau utilizarea serviciului său de rețea virtuală virtuală. Nu putem relaționa nicio activitate specifică cu niciun utilizator specific. ”Deși„ utilizarea ”implică jurnalele de conectare, nu se vorbește explicit despre ele, așa că am pus întrebarea. Un reprezentant de asistență pentru clienți a confirmat că nu sunt păstrate jurnalele de conexiune.

IdentityCloaker (Republica Cehă) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da, dar poate fi ascuns (1 punct)

Politica de confidențialitate a IdentityCloaker prevede:

„În timp ce navigăm pe web prin proxy sau servere VPN Identity Cloaker, nu stocăm adresele site-urilor vizitate sau alte resurse și nu stocăm date transportate pentru o perioadă mai lungă decât este necesar pentru a finaliza transferul de date de internet. Nu este utilizată nicio memorie cache pe suporturi de înregistrare permanente (de exemplu, hard disk-uri). "

Cu siguranță nu există jurnalele de trafic aici și ultima frază nu implică jurnalele de conexiune, dar am cerut doar să ne asigurăm. Se dovedește că timestamps-urile și utilizarea datelor sunt înregistrate, la fel și adresele IP. Cu toate acestea, „dacă utilizați aplicația Identity Cloaker și vă conectați în modul criptat, jurnalul nu este în măsură să înregistreze adresa dvs. IP reală și în schimb înregistrează IP-ul serverului proxy.” Jurnalele de conectare sunt păstrate timp de șase luni înainte de a fi șterse.

IPinator (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Da, jurnalele agregate
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

TOS-ul IPinator este puțin vag atunci când vine vorba de înregistrare: „Deși nu păstrăm jurnalele de utilizare a conținutului sau nu împărtășim informații private cu vreun terț, vom transmite orice informație pe care o avem, dacă este necesar, în condițiile legii. ”. Se pare că nu păstrează jurnalele de trafic, dar nu este clar. Continuă să spună „IPinator.com. poate monitoriza anumite aspecte ale rețelei pentru a gestiona abuzul, a menține și / sau a îmbunătăți serviciul. ”Acest lucru sună ca jurnalele de conectare, dar din nou, lipsesc detalii.

Secțiunea Întrebări frecvente oferă o perspectivă mai mică: „Nu păstrăm jurnalele de conținut de trafic. Este posibil să monitorizăm și să agregăm alte variabile, cum ar fi lățimea de bandă și încărcarea serverului pentru a asigura calitatea serviciilor. "

Deci nu avem jurnalele de trafic și doar date de conexiune agregate.

IPredator (Cipru) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

IPredator nu păstrează jurnalele de trafic de niciun fel. Stochează temporar datele sesiunii, inclusiv locația serverului și numele de utilizator, dar nici o adresă IP reală. Mai mult, aceste date sunt utilizate numai pentru a limita conectările simultane și sunt șterse odată ce ședința s-a încheiat. Ca atare, acestea nu ar fi oricum considerate jurnalele de conexiune.

IPVanish (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Una dintre primele revendicări de pe pagina de start IPVanish este: „Politica noastră strictă pentru jurnalele zero îți păstrează identitatea sub acoperire. Nu înregistrăm nicio activitate din timpul dvs. conectat la aplicațiile noastre pentru a vă păstra dreptul civil la confidențialitate. ”Nu există nicio mențiune în politica de confidențialitate sau în altă parte a jurnalelor de conexiuni specifice. Am solicitat asistență și am fost informați că acest furnizor „nu monitorizează, înregistrează sau nu păstrează jurnalele pentru activitatea VPN a niciunui client”.

S-a evidențiat recent că jurnalele IPVanish au fost utilizate într-o anchetă de securitate internă. Cu toate acestea, compania era în proprietate diferită la acea vreme, iar proprietarii actuali le-au asigurat utilizatorilor că IPVanish este în conformitate cu politica existentă fără jurnalele.

IronSocket (Hong Kong) 2/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu, dar stochează adrese IP sursă și VPN timp de 72 de ore (1 punct)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

IronSocket nu păstrează jurnalele de trafic și nu monitorizează activitatea utilizatorului. După cum este prezentat în politica de confidențialitate, acesta înregistrează jurnalele de conexiune:

„La utilizarea serviciilor, colectăm suplimentar următoarele informații despre sesiune:

 • Ora și data conectării și deconectării sesiunii;
 • Adresa IP folosită pentru sesiune și la ce server a fost conectat; și
 • O reprezentare numerică care arată octeții total transferați pe sesiune; "

Nu este foarte clar dacă „Adresa IP utilizată pentru sesiune” se referă la adresa IP reală a utilizatorului sau la cea emisă de furnizor. Am solicitat clarificări și se pare că ambele sunt înregistrate. Se observă că aceste date sunt stocate doar 72 de ore înainte de a fi curățate.

Ivacy (Singapore) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Ivacy operează cu o adevărată politică fără jurnale. Nu monitorizează datele despre sesiuni de trafic sau înregistrare, „ceea ce înseamnă că nu putem identifica și conecta o anumită activitate cu un anumit utilizator al serviciului nostru.”

IVPN (Gibraltar) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

IVPN este un alt furnizor care utilizează o politică strictă fără jurnaluri. Nu monitorizează traficul web și nu înregistrează date de sesiune, cum ar fi timestampe sau utilizarea lățimii de bandă.

K

Kaspersky (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Am căutat un termen de serviciu sau o politică de confidențialitate pentru serviciul VPN al Kaspersky, dar nu am găsit nimic. Un reprezentant de asistență pentru clienți ne-a putut direcționa către acordul de licență, dar nu există nimic aici în ceea ce privește înregistrarea. Cu toate acestea, reprezentantul ne-a asigurat că nu sunt menținute jurnalele de trafic sau de conexiune. Dacă există o problemă cu serviciul, jurnalele pot fi colectate pentru a diagnostica problema.

Keenow (Israel) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

Keenow nu ține jurnalele de trafic și nu monitorizează activitatea utilizatorului. Stochează jurnalele de conectare, inclusiv adresa IP reală, utilizarea lățimii de bandă și timestamps-urile. Desigur, informația care vă îngrijorează aici este adresa IP reală a utilizatorului care poate fi urmărită unei persoane.

L

Le VPN (Hong Kong) 2/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu, dar IP-ul sursă și IP-ul VPN sunt înregistrate (1 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

Le VPN nu stochează și nu monitorizează datele de utilizare, cum ar fi site-urile vizitate. Acesta păstrează jurnalele de conectare, inclusiv adresa IP reală, timpe-urile, adresa IP VPN și cantitatea de date utilizate. Faptul că o adresă IP reală este stocată împreună cu noul IP înseamnă că toată activitatea poate fi urmărită în urma utilizatorului individual. Mai mult, datele sunt stocate pentru „o anumită perioadă de timp, chiar dacă nu avem obligația de a stoca astfel de date”.

Liberty Shield (Marea Britanie) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Politica de confidențialitate foarte scurtă a Liberty Shield este îngropată în partea de jos a TOS-ului său, dar afirmă: „Ne-am angajat la confidențialitatea dvs. și nu colectăm sau nu înregistrăm date despre trafic sau activități de navigare de la utilizatorii individuali conectați la VPN-ul nostru.” jurnalele de conexiune, dar acestea sunt limitate la timestamps, locația serverului și cantitatea de date transferate.

LimeVPN (Hong Kong) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

LimeVPN are de fapt o pagină dedicată descrierii politicii sale de logare. Aici, explică faptul că nu sunt menținute jurnalele de trafic, inclusiv descărcări sau media. Acesta afirmă că sunt păstrate unele jurnalele de conexiune, inclusiv timestamp, durata conexiunii și utilizarea lățimii de bandă. Aceste date sunt păstrate pentru o perioadă de timp nespecificată, dar sunt „ciclate regulat în serverele noastre”. Nu este clar imediat dacă aceste date sunt conectate la un IP al utilizatorului, dar câteva linii jos precizează „Nici noi, nici terți nu sunt posibile din punct de vedere tehnic. pentru a potrivi o adresă IP cu un cont. ”Deci putem spune în siguranță că adresele IP nu sunt o problemă.

LiquidVPN (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu, cu excepția cazului de abuz în serviciu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

LiquidVPN nu înregistrează jurnalele de trafic. Monitorizează unele metadate în timp real, inclusiv dacă sunteți conectat sau nu și câte dispozitive sunt utilizate într-un cont.

TOS-ul său afirmă că va stoca mai multe metadate în cazul în care serviciul este abuzat. Aceasta poate include adrese IP locale și la distanță, timpe-uri și nume de utilizator. Cu toate acestea, va exista o notificare pe pagina de transparență înainte de orice înregistrare. LiquidVPN oferă, de asemenea, un mandat canar.

M

Mullvad (Suedia) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 14 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Deși politica de confidențialitate a acestui furnizor este puțin dificilă de găsit (nu există nicio legătură directă de pe pagina de pornire), în cele din urmă, ea dezvăluie o politică strictă fără jurnal. Nu există jurnalele de activitate și nu sunt atribuite metadate unui utilizator individual. În schimb, Mullvad urmărește pur și simplu lățimea totală de bandă pe server, numărul total de conexiuni curente și încărcarea procesorului pe nucleu.

MyIP.io (SUA) 2/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

Pagina principală MyIP.io afirmă că nu există jurnalele de activitate, ceea ce este excelent. Nu se menționează jurnalele în politica de confidențialitate sau TOS, așa că nu este clar dacă există sau nu jurnalele de conexiune. Am cerut lămuriri și ni s-a spus că jurnalele sunt păstrate și includ timestamp-uri și IP-uri reale, „printre alte informații”.

N

NoodleVPN (Malaezia) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Pagina principală a site-ului web NoodleVPN prevede:

„Din cauza echipamentului special, NoodleVPN nu stochează date despre clienți și nu știe ce fac utilizatorii pe Internet. Singurul lucru pe care l-am cunoscut [sic] despre utilizatori este adresa de e-mail și numele de utilizator. "

Aceasta pare să acopere atât jurnalele de trafic, cât și cele de conexiune, dar am luat legătura pentru a ne asigura. Un reprezentant de asistență pentru clienți ne-a asigurat că nu sunt păstrate jurnalele.

NordVPN (Panama) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

NordVPN „garantează o politică strictă fără jurnaluri” a serviciului său VPN. În afară de jurnalele de trafic, acestea includ timestamps-uri, lățimea de bandă și adrese IP reale.

nVPN (Bosnia) 4/ 4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

nVPN este un alt furnizor cu o politică strictă fără jurnaluri. Nu există jurnalele de trafic și activitatea utilizatorului nu este monitorizată. În plus, nu înregistrează timestamps-urile, lățimea de bandă folosită sau adrese IP reale ale utilizatorului.

O

OctaneVPN (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Da, agregat
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

OctaneVPN este extrem de important în ceea ce privește abordarea preocupărilor utilizatorilor în legătură cu înregistrarea. În cadrul politicii sale de confidențialitate, observă că „Când vindeți un produs care îmbunătățește confidențialitatea și anonimatul, apar întrebări de înregistrare”. Într-adevăr, menține o adevărată politică fără jurnaluri, deoarece nu există jurnalele care pot fi legate de un utilizator individual. . Singurele jurnalele de conexiune păstrate sunt cele agregate legate de fiecare server individual, inclusiv numărul de conexiuni și utilizarea lățimii de bandă.

OneVPN (Hong Kong) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Neclar
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Politica de confidențialitate OneVPN arată clar că acest furnizor nu monitorizează activitatea online. De asemenea, se precizează că nu sunt înregistrate adrese IP. Nu se menționează jurnalele de conexiune, dar chiar dacă sunt înregistrate, nu sunt stocate adrese IP, deci este bine.

OverPlay (Marea Britanie) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Politica de confidențialitate OverPlay este scurtă și dulce, precizând: „Overplay, Inc. nu colectează și nu înregistrează niciun trafic sau utilizare a serviciului său de rețea virtuală virtuală”. Cuvântul „utilizare” se poate referi la jurnalele de conexiune, dar le-am cerut să ne asigurăm . Ca răspuns, ni s-a spus că niciun fel de jurnal de conexiune nu este păstrat.

OVPN (Suedia) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 14 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

OVPN susține că este nevoie de confidențialitatea utilizatorului extrem de serios și, într-adevăr, are o politică strictă fără jurnaluri. Fără jurnalele de trafic sau cu jurnalele de conexiune, acesta afirmă că singura informație pe care ar putea-o furniza vreodată unei părți solicitante ar fi metoda de plată folosită. După cum se spune în politica de confidențialitate: „Permisiunile de scriere pentru procesele OpenVPN au fost eliminate din serverele care operează serviciul nostru VPN. Acest lucru împiedică înregistrarea informațiilor utilizatorului în orice moment. "

P

PandaPow (Hong Kong) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

PandaPow nu ține, în niciun caz, jurnalele de trafic și nu monitorizează activitatea utilizatorului. Acesta păstrează jurnalele de conectare, inclusiv adresa IP, timestamps-urile, cantitatea de date transferate și viteza de transfer. Desigur, cea mai mare preocupare aici este adresa IP. PandaPow nu specifică pentru cât timp sunt stocate datele.

Confidențialitate perfectă (Elveția) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Politica de confidențialitate Perfect Privacy are doar câteva paragrafe, dar este clar că nu înregistrează jurnalele legate de persoane fizice. Înregistrează numai utilizarea totală pe serverele sale.

Acces la internet privat (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Pe pagina principală a acestui furnizor, una dintre principalele caracteristici este „Nu există jurnalele de trafic VPN”, astfel încât este clar cel puțin. Nu există nimic legat de jurnalele din politica de confidențialitate sau TOS. În secțiunea Întrebări frecvente, vom găsi ceea ce căutăm. Aici, un reprezentant afirmă „PIA nu păstrează absolut niciun fel de jurnal, de orice fel, perioadă”. Răspunsul trece apoi mai detaliat:

„Putem afirma, fără echivoc, că compania noastră nu deține și încă nu păstrează jurnalele de metadate cu privire la momentul în care un abonat accesează serviciul VPN, cât timp a fost utilizarea unui abonat și de la ce adresă IP a provenit un abonat. Mai mult, sistemul de criptare nu ne permite să vizualizăm și să înregistrăm astfel adresele IP pe care le vizită sau le-a vizitat un abonat. "

Pare a fi o politică destul de solidă cu jurnalele zero.

PrivateVPN (Suedia) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 14 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

PrivateVPN oferă și o politică fără jurnaluri. În politica sa de confidențialitate, „PrivateVPN nu colectează și nu înregistrează niciun trafic sau utilizarea serviciului său.” Am trimis prin e-mail doar pentru a verifica dacă acest lucru se aplică jurnalelor de conexiune și ni s-a spus, da, da.

Tunnel privat (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Nu se menționează o politică de logare în politica de confidențialitate a tunelului privat, dar în TOS, există această afirmație:

„Fișierele jurnal stocate pe serverele noastre sunt utilizate doar pentru monitorizarea performanței serverului, identificarea erorilor software, identificarea eventualelor încălcări de securitate și pentru identificarea utilizatorilor abuzivi. Fișierele jurnal nu sunt utilizate pentru monitorizarea sau cenzurarea activităților dvs. pe internet. Respectăm confidențialitatea dvs. Nu ne interesează ce faceți pe internet. ”

Putem deduce de aici că nu există jurnalele de trafic, dar există fișiere de jurnal. Am solicitat furnizorului să clarifice ce implică acestea. Ni s-a spus că jurnalele includ timpul de conectare și cantitatea de lățime de bandă folosită. Acestea sunt conectate la un e-mail al utilizatorului, dar nu la o adresă IP reală a utilizatorului.

Wifi privat (SUA) 2/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

Wifi privat oferă câteva informații despre politica de logare în secțiunea sa de întrebări frecvente. Aici aflăm că, cu siguranță, nu există jurnalele de trafic păstrate de acest furnizor, dar există unele jurnalele de conectare. „Menținem un set de jurnale de utilizare, inclusiv timp și dezactivare a rețelei noastre și a numărului total de octeți transmise.” Mai târziu, se afirmă că acestea pot fi atașate unui utilizator, dar nu afirmă dacă înregistrează adrese IP ale utilizatorului. Am solicitat să aflăm și, într-adevăr, adresele IP sunt înregistrate ca o informație standard a contului. Ca atare, putem concluziona că timestamp-urile sunt conectate la un IP real al utilizatorului.

Privatoria (Republica Cehă) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: neclar
Jurnalele de adrese IP: Potențial (0 puncte)

Politica de confidențialitate Privatoria are o formulă greșită cu o mulțime de dactilografii, dar este destul de clar că acest furnizor nu păstrează jurnalele de trafic. Am întrebat despre jurnalele de conexiune, dar nu am primit răspuns la momentul scrierii.

ProtonVPN (Elveția) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Pagina principală a ProtonVPN afirmă „Ca furnizor VPN elvețian, nu înregistrăm activitatea utilizatorului și nu împărtășim date cu terți”. Putem presupune că acestea se referă la jurnalele de trafic, dar este puțin neclar când vine vorba de jurnalele de conectare..

În politica de confidențialitate, aflăm că într-adevăr ProtonVPN păstrează un jurnal de marcă de timp al ultimei încercări de conectare reușite. Poate fi stocat la nesfârșit, dar este anulat la fiecare încercare de succes. Nu este clar dacă acesta este asociat cu un cont de utilizator sau cu un IP real, așa că am pus întrebarea. Ni s-a spus că indicatoarele de timp sunt asociate doar cu contul și că nu sunt stocate adrese IP reale.

proXPN (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 14 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Pe pagina principală, una dintre afirmații este „software-ul VPN proXPN vă permite să navigați pe web așa cum a fost destinat: în mod anonim și fără a vă înregistra și a urmări activitatea dvs.” Putem presupune în siguranță că nu există jurnalele de trafic. Ce zici de jurnalele de conexiune? Pe pagina politicii de confidențialitate, aflăm: „Nu păstrăm jurnalele de ore de conectare, de activitate sau de IP-uri de origine”..

Proxy.sh (Seychelles) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Pe site-ul Proxy.sh, găsim ceea ce căutăm în secțiunea FAQ. Acest furnizor nu păstrează jurnalele de trafic și nici jurnalele de conexiune. Acesta afirmă că, uneori, trebuie să vizualizeze conexiunile în timp real. Deși furnizează alerte în aceste cazuri, se reiterează că conexiunile nu sunt atribuibile utilizatorilor individuali.

PureVPN (Hong Kong) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Politica de confidențialitate a PureVPN scrie: „NU păstrăm nicio înregistrare a activităților dvs. de navigare, jurnalele de conectare, înregistrările IP-urilor VPN alocate dvs., IP-urile originale, timpul de conectare, istoricul navigării dvs., site-urile pe care le-ați vizitat, ieșirea dvs. traficul, conținutul sau datele pe care le-ați accesat sau întrebările DNS generate de dvs.

Știm dintr-un caz FBI din 2017 că a folosit înregistrarea adreselor IP. În această situație, timestamp-urile și o adresă IP reală au fost corelate cu datele de la alte companii pentru a implica utilizatorul.

Pe măsură ce parcurgem lista, este clar că PureVPN nu este cu siguranță singurul furnizor care păstrează aceste tipuri de jurnaluri. Cu toate acestea, a fi în centrul unui astfel de caz cu caracter ridicat, în care încrederea consumatorilor a fost încălcată nu a fost bună pentru afaceri. Compania este concentrată pe câștigarea încrederii utilizatorilor și a elaborat o nouă politică de confidențialitate care afirmă că nu înregistrează niciun registru de conexiune..

Pe lângă aceasta, PureVPN a făcut pasul suplimentar pentru a angaja o firmă de audit independentă (Altius IT) pentru a audita sistemele și politica de înregistrare a companiei. Rezultatele auditului au confirmat că PureVPN nu înregistrează date care ar putea identifica o persoană.

„[Nu am găsit dovezi cu privire la jurnalele care ar putea duce la identificarea unei persoane specifice și / sau a activității persoanei atunci când se utilizează serviciul PureVPN.” - Altius IT

S

SaferVPN (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

SaferVPN nu păstrează jurnalele de trafic și nu monitorizează activitatea utilizatorului. Este foarte explicit despre metadatele care sunt înregistrate și care include timestamps-urile, cantitatea de date transferate și locația serverului. Nu înregistrează adrese IP.

SaturnVPN (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

SaturnVPN nu pare să ofere nicio informație despre politica sa de logare. Când am cerut informații furnizorului, ni s-a spus că nu sunt păstrate deloc jurnalele de trafic sau de conectare.

SecurityKISS (Irlanda) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da, păstrat zece zile (0 puncte)

Acest furnizor postează o politică de confidențialitate scurtă și concisă, inclusiv informații clare despre politica sa de logare:

„Nu monitorizăm, înregistrăm sau nu stocăm jurnalele pentru nicio activitate de conectare, cu excepția următoarelor:

 • Ora și durata conexiunii VPN a utilizatorului
 • Lățimea de bandă folosită în timpul conexiunii
 • Adresa IP a utilizatorului ”

După cum puteți vedea, aceasta include adrese IP ale utilizatorului. Deși, pe partea de plus, majoritatea acestor jurnaluri sunt șterse după zece zile. Singurul lucru care este stocat mai mult este utilizarea totală pe perioada de facturare pentru fiecare client.

Seed4.me (Taiwan) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Da, jurnalele agregate
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Acest furnizor nu are o politică de confidențialitate și nu acoperă jurnalele din declarația TOS. În schimb, abordează problema jurnalelor dintr-o postare pe blog. Aici, explică faptul că înregistrează date de conexiune agregate. Acesta este păstrat timp de șapte zile înainte de a fi șters definitiv.

Shade You (Olanda) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 14 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Shade Aveți o politică autentică cu jurnalele zero și nu păstrează jurnalele de niciun fel. „Nu păstrăm jurnalele, deci pur și simplu nu avem date care ar putea fi transferate către terți”.

Shellfire VPN (Germania) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 14 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Pagina de start a Shellfire VPN afirmă: „Nu înregistrăm date de conexiune. Navigați absolut în siguranță și anonim! ”Acesta este unul dintre cei mai rari furnizori care se referă de fapt la jurnalele de conexiune de pe pagina sa de pornire, mai degrabă decât la o declarație de jurnaluri cu pătură, care menționează adesea doar jurnalele de trafic..

SlickVPN (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Acest furnizor are o politică de jurnal zero, dar nu vorbește în mod explicit despre jurnalele de conectare. Am cerut unui reprezentant și ni s-a spus că nu sunt păstrate deloc jurnalele de trafic sau de conectare.

SmartVPN (Seychelles) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

SmartVPN nu oferă nicio informație despre politica de logare pe site-ul său web, așa că am luat legătura. Un răspuns live chat a afirmat că niciun jurnal nu este păstrat.

Speedify (SUA) 2/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da (0 punct)

Politica de confidențialitate a Speedify începe cu „TL; DR: NU înregistrăm ce faceți și ce site-uri vizitați prin serviciul Speedify”. Așadar, aici nu există cu siguranță registre de trafic aici. Politica de confidențialitate prevede, de asemenea, că Speedify nu colectează adrese IP. Cu toate acestea, atunci când intrați în aplicație, o notificare vă spune că adresele IP sunt stocate temporar, împreună cu timestamps-urile, cantitatea de date transferate și durata conexiunii.

SpyOff (San Marino) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Nu am găsit nicio informație referitoare la o politică de logare pe site-ul SpyOff, așa că am trimis un e-mail. Un reprezentant ne-a informat că „Nu păstrăm nicio înregistrare cu privire la jurnalele de trafic sau jurnalele de conexiune, timbrele de timp, lățimea de bandă, adrese IP.”

StrongVPN (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Politica de confidențialitate a acestui furnizor prevede: „StrongVPN nu colectează și nu înregistrează niciun trafic sau utilizarea serviciului său de rețea virtuală virtuală.” Din nou, „utilizarea” se referă probabil la jurnalele de conexiune, dar este puțin vagă. Am trimis un e-mail de asistență pentru clienți și au confirmat că nu sunt păstrate jurnalele de conexiune de niciun fel.

VPN SurfEasy (Canada) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Da, jurnalele agregate
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

VPN-ul SurfEasy nu ține jurnalele de trafic, dar afirmă:

„Executăm un management automat al traficului bazat pe reguli în scopul menținerii și îmbunătățirii serviciului nostru. Aplicarea acestor reguli poate necesita o analiză în timp real a traficului de internet și de date, inclusiv a site-urilor web de destinație sau a adreselor IP, cu adrese IP originare. "

Aceste informații nu sunt înregistrate, dar par mai intruzive decât v-ați dori și vă așteptați de la un furnizor VPN. În ceea ce privește jurnalele de conexiune, acesta stochează lățimea de bandă totală folosită, dar nu există un jurnal al adreselor IP.

Surfshark (Insulele Virgine Britanice) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Da, numai agregat
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Surfshark nu păstrează niciun registru de trafic. Nu păstrează jurnalele de conexiune care pot fi conectate la un utilizator individual, cum ar fi adresele IP. Stochează unele date agregate în scopuri de diagnostic, cum ar fi încercările de conectare nereușite, dar acestea nu sunt legate de conturile de utilizator.

SunVPN (SUA) 2/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

Politica de confidențialitate a SunVPN este foarte concisă și stabilește exact ceea ce înregistrează în formular. Este plăcut să vezi acest tip de transparență și să nu fie păstrate jurnalele de trafic. Cu toate acestea, este clar că adresele IP reale ale utilizatorilor sunt înregistrate împreună cu timest-urile și lățimea de bandă utilizate.

SwissVPN (Elveția) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da, păstrat șase luni (0 puncte)

Nu am găsit o politică de confidențialitate sau un document TOS pentru SwissVPN, așa că am solicitat asistență pentru clienți pentru anumite informații. Iată ce am aflat:

„SwissVPN este operată pe baza Legii elvețiene a telecomunicațiilor și a protecției datelor cu caracter personal. IP-ul sesiunii (conținut vizitat, site-uri web, mail etc.) sunt înregistrate timp de 6 luni. În caz de infracțiune în conformitate cu dreptul elvețian, autoritățile elvețiene pot solicita informații pe baza: http://www.admin.ch/ch/d/sr/7/780.1.de.pdf "

SwitchVPN (India) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

„SwitchVPN nu colectează și nu înregistrează niciun trafic sau utilizarea serviciului său de rețea virtuală virtuală. Politica de confidențialitate continuă să vorbească despre informații personale, dar devine destul de confuză. Am trimis un e-mail pentru a primi unele clarificări și ni s-a spus că nu se păstrează jurnalele.

T

TigerVPN (Slovacia) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Acest furnizor „nu colectează și nu înregistrează date despre trafic sau activitate de navigare de la utilizatori individuali conectați la VPN-ul nostru.” Păstrează jurnalele de conectare, dar, similar cu ExpressVPN, înregistrează datele de conectare în loc de marcatele de timp. Alte date colectate includ selectarea serverului și cantitatea totală de date transferate pe zi, dar fără adrese IP reale ale utilizatorului.

Torguard (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Torguard are o adevărată politică zero log-uri și „nu stochează și nu înregistrează niciun trafic sau utilizare din rețeaua sa virtuală virtuală (VPN) sau proxy.”

TorVPN (Marea Britanie) 2/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Potențial (0 puncte)

Fără informații despre politica de logare disponibile pe site-ul web, am întrebat acest furnizor dacă sunt păstrate jurnalele. Ni s-a spus că, cu siguranță, nu există jurnalele de trafic menținute și că activitatea utilizatorului nu este monitorizată. Unele jurnale de conexiune sunt păstrate, inclusiv lățimea de bandă folosită, dar nu au fost furnizate alte informații. Nu este clar dacă înregistrările de timp sunt înregistrate și dacă jurnalele de conectare sunt legate de o adresă IP a utilizatorului.

VPN total (Marea Britanie) 2/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

Așa cum s-a subliniat în politica sa de confidențialitate, Total VPN nu „colectează informații cu privire la conținutul pe care îl transmiteți prin intermediul Serviciilor sau site-urilor web specifice pe care le vizitați”. Acesta colectează jurnale de conexiuni, inclusiv timestamps și adrese IP reale ale utilizatorului, ceea ce nu este ideal..

Trust.Zone (Seychelles) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

În politica sa de confidențialitate, TrustZone nu spune în mod explicit care sunt jurnalele pe care le păstrează, deși păstrează jurnalele de utilizare. Declarația sa în jurul jurnalelor este un pic confuză: „Toate serverele noastre VPN din întreaga lume NU ARE stocarea de fișiere de jurnal pentru a vă păstra confidențialitatea. Toate datele de utilizare sunt anonime și nu sunt conectate la adresa dvs. IP reală publică. ”Interpretăm prima linie care înseamnă că nu păstrează jurnalele de trafic. Acesta din urmă pare să se refere la faptul că jurnalele de conexiune sunt păstrate, dar nu includ adrese IP reale ale utilizatorilor.

TunnelBear (Canada) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

TunnelBear nu colectează jurnalele de trafic și nu monitorizează nicio activitate a utilizatorului. Colectează unele date, inclusiv sistemul de operare, indiferent dacă ați activat sau nu luna aceasta și suma totală a datelor utilizate într-o lună. Cu toate acestea, „TunnelBear NU stochează utilizatorii care au adresele IP atunci când sunt conectați la serviciul nostru și, prin urmare, nu îi pot identifica pe utilizatori atunci când sunt furnizate adrese IP ale serverelor noastre.”

U

Unlocator (Danemarca) 2/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 14 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Potenţial
Jurnalele de adrese IP: Da (0 puncte)

Pagina de pornire a unlocatorului are o declarație „Fără jurnaluri”, dar politica sa de confidențialitate sugerează altfel: „Adresa dvs. IP este salvată pentru a vă identifica contul cu serviciile noastre. Un raport de activitate generic este salvat doar pentru 24 de ore [...] ”

Chiar dacă datele sunt păstrate doar 24 de ore, în mod ideal, am dori să știm ce presupun. Am întrebat un reprezentant al clientului și ni s-a spus că raportul de activitate se referă la „[…] urmele IP-urilor pe care le actualizați în sistemul nostru.” Acest lucru nu clarifică lucrurile, așa că am cerut din nou, dar încă trebuie să primim un răspuns.

UnoTelly (Canada) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

UnoTelly nu monitorizează în mod activ utilizarea internetului, dar politica de confidențialitate pentru acest furnizor este puțin disconcertantă. În legătură cu utilizarea VPN, acesta precizează:

„UnoTelly păstrează timpul de conectare, timpul de deconectare și lățimea de bandă utilizate pentru UnoVPN. De asemenea, păstrăm o cantitate minimă de jurnal pentru a satisface cerințele jurisdicționale ale serverului nostru VPN și vom elibera părților autorizate numai dacă este impus de lege. "

Deși nu se menționează adresele IP, „o cantitate minimă de jurnal” este foarte vagă. Am solicitat clarificări și ni s-a spus că nu se păstrează jurnalele, altele decât timestamp-urile și lățimea de bandă utilizate.

Indisponibil (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Acest furnizor susține că nu păstrează jurnalele de trafic de niciun fel. Politica sa de confidențialitate prevede „Nu păstrăm niciun jurnal de utilizator.” Am putea presupune că aceasta se referă la jurnalele de conexiune, dar am verificat doar pentru a ne asigura. Ca răspuns la întrebarea dacă sunt păstrate jurnalele de conexiune, am obținut un „Nope” foarte clar..

V

VersaVPN (Filipine) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Așa cum este prezentat în TOS-ul său, VersaVPN nu păstrează jurnalele de trafic. Nu se menționează jurnalele de conexiune, așa că am solicitat asistență pentru clienți. Ni s-a spus că nu sunt menținute absolut jurnalele de conexiune.

VPN Viking (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu, cu excepția cazului unui atac rău intenționat
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Așa cum se menționează pe pagina principală VPN Viking „Viking VPN nu vă va înregistra niciodată activitatea pe serverele noastre”. Așadar, nu există jurnalele de trafic aici. Viking VPN se abține, de asemenea, de la colectarea jurnalelor de conectare: „Nu colectăm informații despre activitatea utilizatorului, adresele IP ale utilizatorului, utilizarea lățimii de bandă a utilizatorului sau timpii de logare / ieșire a utilizatorului.” Singurele date pe care le colectează este utilizarea totală a lățimii de bandă a serverele sale Se observă că înregistrarea temporară poate fi adoptată în caz de atac rău intenționat, dar înregistrările vor fi distruse la scurt timp după aceea. Până acum, acest lucru nu s-a întâmplat.

VPN Baron (România) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

VPN Baron nu păstrează jurnalele de trafic și nu monitorizează activitatea utilizatorului. Acesta păstrează jurnalele de conexiune, inclusiv timestamps-urile, locația serverului și cantitatea de date transferate pe sesiune. Deși, nu înregistrează adresa IP a utilizatorului real.

VPN Unlimited (SUA) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Acest serviciu VPN este furnizat de KeepSolid Inc. Acest furnizor „NU colectează și nu înregistrează nicio activitate a utilizatorilor în timp ce utilizează niciunul dintre serviciile lor VPN, cu excepția cantității totale de trafic web pentru fiecare sesiune și date de sesiune.” Deci nu avem jurnalele de trafic și jurnalele minime de conexiune, fără o adresă IP reală a utilizatorului.

VPN.ac (România) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da, dar păstrat doar pentru o zi (0 puncte)

După cum se precizează pe pagina sa de pornire, VPN.ac nu păstrează jurnalele de activitate. În politica de confidențialitate, descoperim că jurnalele de conexiune sunt păstrate. Acestea includ utilizarea lățimii de bandă, timestamp-urile și adresele IP sursă. În plus, marcajele de timp și adresele IP sunt stocate doar pentru o zi înainte de a fi șterse.

VPN.asia (Belize) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Acest furnizor nu înregistrează niciun trafic web sau nu monitorizează activitatea utilizatorului. În politica de confidențialitate, se precizează: „VPN.asia nu colectează și nu înregistrează niciun trafic sau utilizarea serviciului său de rețea virtuală virtuală.„ Utilizarea ”implică jurnalele de conexiune, dar am verificat să nu ne menționăm în altă parte. Ne-am asigurat că nu sunt păstrate jurnalele.

VPN.ht (Belize) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

În cadrul politicii sale de confidențialitate, VPN.ht spune că „nu colectează sau nu înregistrează date de trafic sau activitate de navigare de la utilizatori individuali”. Nu se menționează jurnalele de conexiuni, așa că am solicitat clarificări. Un reprezentant de servicii pentru clienți ne-a spus că nu sunt păstrate absolut jurnalele. Chiar și așa, acest furnizor oferă un mandat canar.

VPN4Toate (Seychelles) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Serviciul VPN4All este furnizat de Web Broadcasting Ltd. Are o politică strictă fără jurnaluri și nu păstrează jurnalele de trafic sau jurnalele de conexiune. Singurul lucru pe care îl urmărește este utilizarea lățimii de bandă pe numărul de licență.

VPNArea (Bulgaria) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

VPNArea are o secțiune de logare revigorant clară în politica sa de confidențialitate și, într-adevăr, păstrează o poziție autentică de jurnal zero: „Nu monitorizăm, înregistrăm sau nu stocăm jurnalele pentru activitatea VPN a niciunui client. Nu monitorizăm, înregistrăm sau nu stocăm date de conectare, timpe-uri, adrese IP de intrare și de ieșire, statistici de lățime de bandă sau orice alte date identificabile ale niciunui utilizator VPN folosind serverele noastre VPN. "

VPNBook (Elveția) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da, menținut până la o săptămână (0 puncte)

Politica de confidențialitate a VPNBook, care este situată în mod ciudat pe pagina sa de Contact, explică faptul că nu se înregistrează date atunci când este vorba despre activitatea pe internet. Unele jurnalele de conexiune sunt păstrate, în mod specific timestamps-urile și adresele IP ale utilizatorului. Aceste jurnale sunt șterse automat în fiecare săptămână, ceea ce înseamnă că pot fi stocate până la șapte zile. În 2013, acest furnizor a fost acuzat că a predat jurnalele implicate în urmărirea penală a membrilor grupului de hackeri Anonymous.

VPNLand (Canada) 2/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Da, dar numai pentru înscriere (0 puncte)

Pagina de pornire VPNLand afirmă: „Nu păstrăm jurnalele și nu vom împărtăși informațiile dvs. către nicio terță parte.” În TOS, citim că acest furnizor păstrează „fișierele de jurnal pe serverele noastre doar 5 zile din motive de Securitate. După aceea, fișierele jurnal sunt șterse de pe serverele noastre. "

Din acest lucru nu se știe exact ce jurnalele sunt păstrate. Am solicitat și ni s-a spus că nu sunt păstrate jurnalele de activitate online, dar adresele IP sunt înregistrate atunci când clienții se înscriu pentru a preveni frauda. Totuși, acest lucru nu se aplică tranzacțiilor Bitcoin sau Ethereum.

VPNLUX (Belize) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

VPNLUX nu stochează jurnalele de date despre trafic. Așa cum este clar prevăzut în politica sa de confidențialitate, acesta stochează unele jurnale de conexiune, inclusiv timestamps și utilizarea lățimii de bandă. Acestea sunt asociate cu numărul de identificare a contului și nu cu un IP real al utilizatorului.

VPNSecure (Australia) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

TOS VPNSecure ne spune:

„Nu înregistrăm nicio informație personală atunci când ne conectăm la serviciul nostru.

„Orice date” înseamnă, dar nu se limitează la următoarele:

 • Adresa IP NU Memorat
 • Timpul de conectare NU Memorat
 • Deconectați ora de timp NU Memorat
 • Lățimea de bandă folosită NU Memorat
 • Cereri DNS NU autentificat“

Chiar dacă nu sunt înregistrate jurnalele, acest furnizor oferă un mandat canar. *

Actualizare mai 2019 - canarul menționat a fost înregistrat ultima dată pe archive.org în decembrie 2018.

VPNTunnel (Seychelles) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

După cum este prezentat în politica sa de confidențialitate, VPNTunnel nu ține niciodată jurnalele de activitate. Nu menționează în mod explicit jurnalele de conectare, așa că am solicitat asistență pentru clienți. Ni s-a spus că nu sunt păstrate absolut jurnalele, dar că un utilizator poate iniția jurnalele în cazul în care are nevoie de ajutor pentru depanare.

VyprVPN (Elveția) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

VyprVPN de la Golden Frog nu înregistrează date despre trafic și nu monitorizează activitatea utilizatorului. Se folosea pentru păstrarea jurnalelor de conexiune, inclusiv adresa IP sursă a utilizatorului și adresa IP a VyprVPN. Cu toate acestea, din noiembrie 2018, este un serviciu fără jurnal și nu mai înregistrează aceste informații sau alte jurnalele de conectare. Aceste afirmații sunt susținute de un audit efectuat de Leviathan Security Group.

W

Windscribe (Canada) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Acest furnizor nu ține niciun registru de trafic și jurnalele de conectare sunt păstrate la minimum. „Stocăm cantitatea totală de lățime de bandă pe care contul dvs. a consumat-o într-o perioadă de o lună, care este resetată în fiecare lună în ziua înregistrării dvs.”. De asemenea, stochează o marcă de timp a ultimei activități asociate unui cont de detectare a conturilor inactive. Totuși, acest lucru este legat de un cont și nu de o adresă IP.

WorldVPN (Marea Britanie) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 5 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

WorldVPN nu monitorizează activitatea de pe internet, dar păstrează unele jurnalele de conectare. Acestea includ durata conexiunii VPN și cantitatea de lățime de bandă folosită în timpul conexiunii. Rețineți că acestea nu includ timestamps-uri sau adrese IP reale ale utilizatorului, astfel încât aceasta poate fi considerată în continuare o politică destul de solidă fără log-log.

Z

ZenMate (Germania) 3/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Da, 14 Ochi (0 puncte)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Da, pentru conturile cu capac de date
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

ZenMate operează cu o politică fără jurnale. Nu păstrează jurnalele de trafic de niciun fel. Acesta urmărește datele transferate, dar numai pentru conturile care au un capac de date. În politica de confidențialitate există multe mențiuni de adrese IP și sună inițial ca și cum acestea sunt înregistrate. După ce ați sortat jargonul, este dezvăluit că adresele IP sunt procesate doar temporar și nu sunt înregistrate.

ZenVPN (Dominica) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: da
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

ZenVPN nu păstrează jurnalele de trafic. Singurele date de conexiune pe care le urmărește sunt utilizarea totală a lățimii de bandă pe fiecare utilizator.

ZoogVPN (Isle of Man) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

Politica de confidențialitate a acestui furnizor este foarte explicită despre ceea ce face și nu urmărește. Într-adevăr, avem un alt furnizor de jurnaluri zero. Nu există nicio înregistrare a activității online sau a metadatelor atașate unui utilizator individual. Singurul lucru pe care îl urmărește este utilizarea totală a lățimii de bandă pe serverele sale.

ZorroVPN (Belize) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Nu
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

În TOS-ul său sumar (nu există nicio politică de confidențialitate) ZorroVPN afirmă „Nu garantăm nicio înregistrare a activității niciunui utilizator”. Cu toate acestea, nu se menționează jurnalele de conexiune. I-am contactat pentru a afla și ni s-a spus că nu sunt păstrate jurnalele de conexiune. ZorroVPN furnizează o garanție la zi.

ZPN (Emiratele Arabe Unite) 4/4

Bazat în 5 Ochi sau 14 Ochi? Nu (1 punct)
Jurnalele de trafic: Nu (2 puncte)
Jurnalele de conexiune: Da, pentru conturile cu capac de date
Jurnalele de adrese IP: Nu (1 punct)

ZPN nu monitorizează traficul sau activitatea utilizatorului. Se precizează în TOS „Înregistrăm numai utilizarea lățimii de bandă pentru calcularea cotei lunare, cu excepția conturilor premium.” Deci, pentru titularii de cont premium fără capac de date, nu există jurnalele.

Comentarii finale

După cum vedeți, atunci când vine vorba de politicile de logare, există o mulțime de variații. Deși majoritatea furnizorilor susțin că nu păstrează jurnalele, aceasta se referă, de regulă, la jurnalele de trafic. Când săpăm mai adânc, descoperim adesea că unele culegeri de date au loc, de obicei sub formă de jurnale de conexiune, uneori inclusiv adrese IP.

În afară de faptul că au politici diferite, furnizorii diferă, de asemenea, în modul în care comunică aceste politici utilizatorilor. Unii sunt foarte explicați despre ce este colectat și cum este folosit, în timp ce alții nu menționează nicio politică de logare nicăieri pe site-ul lor.

Oricare ar fi abordările pe care le iau, trebuie să ne amintim că ne bazăm cunoștințele pe cererile fiecărui furnizor. Nu avem nicio modalitate de a verifica dacă acestea respectă de fapt aceste politici. Ca atare, atunci când selectați un furnizor, trebuie să evaluați dacă este suficient de demn de a respecta revendicările acestuia.

De asemenea, v-ar putea dori VPNCum să deblocați site-urile de streaming video cu o VPNVPNENcryption Resources: O listă mare de instrumente și ghiduriVPNCum personalul de aplicare a legii își poate proteja confidențialitatea onlineVPNMost VPN-urile pot scurge date cu caracter personal în ciuda pretențiilor contrare

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4

Adblock
detector