Windscribe VPN pregled 2020 (besplatne i plaćene verzije)

Windscribe je relativno novi kanadski dobavljač koji tvrdi da je „najbolji VPN na tržištu.“ S manje poslužitelja od mnogih konkurenata, možda nećete očekivati ​​da će ovaj pružatelj sve tako sjajno izvesti. Testirali smo ga kako bismo vam mogli dati sve potrebne informacije kako biste odlučili bi li Windscribe mogao biti najbolji VPN za vas.

Pogledajmo kako se to događa!

Značajke i cijene

Windscribe ima besplatnu ponudu, a iako nije loše za VPN bez troškova, i dalje je prilično ograničen u odnosu na premium opcije. Imate pristup poslužiteljima u samo 11 zemalja i dobivate 10 GB propusnog opsega za reprodukciju mjesečno. Ne postoji OpenVPN konfiguracija, ali dobivate zaštitu od propuštanja IP adrese i blokiranja oglasa. P2P je dopušten, mada to možda nije sve korisno sa samo 10 GB propusne širine mjesečno.

MOŽETE PROVJERITI POSLJEDNJE PRODAVNICE UGOVORA

Tablica za obradu vjetrovki.

Osim besplatne verzije, dostupan je jedan plaćeni plan za koji možete naplaćivati ​​mjesečno ili godišnje. Mjesečna opcija koštat će 9 USD mjesečno, ali godišnji plan dolazi s a strmi popust od 55% što iznosi 4,08 USD mjesečno. To su prilično prosječne cijene za mjesečne i godišnje planove. Međutim, mnogi davatelji idu korak dalje i oglašavaju još veće popuste na dvo-trogodišnje planove, ali ne vidimo sličnu ponudu od Windscribe-a.

Kada idete na plaćanje, naći ćete dovoljno prihvatljivih opcija plaćanja, uključujući Bitpay, PayPal, PaymentWall i većinu glavnih kreditnih kartica. Mogućnost plaćanja putem bitcoina dočekat će korisnici koji brinu o privatnosti. Ako se pitate za besplatno probno razdoblje, postoji trodnevna garancija povrata novca. Ovo je jedno od najglubijih što smo vidjeli, posebno ako uzmete u obzir da mnogi pružatelji usluga nude 14-dnevne, pa čak i 30-dnevne garancije.

Jedna stvar koja vam pomaže u nadoknađivanju jest činjenica da će vam račun to dopustiti povežite se s neograničenim brojem uređaja. To je rijetko jer većina pružatelja usluga ograničava broj od dva do šest po računu. Vidjeli smo da drugi novi davatelji nude neograničen broj veza, pa je ovo možda taktika koja će pomoći u ranijem slijeđenju. Ne bismo se iznenadili ako na cesti stupi kapa.

Aplikacije za Windscribe dostupne su za Windows, MacOS, iOS i Android, a VPN se može konfigurirati za Linux i određene usmjerivače. Postoje proširenja preglednika za Chrome, Firefox i Opera, ali to su HTTPS proxyji koji ne nude istu sigurnost kao VPN.

Jednom kada se prijavite, imat ćete pristup mreža poslužitelja na 110 lokacija u 60 zemalja. Plaćeni plan daje vam neograničenu propusnost i omogućuje P2P, tako da bujica neće biti problem.

Windscribe je konkurentan na sigurnosnoj boji s 256-bitnom AES enkripcijom i savršenom tajnošću naprijed. Također ima vatrozid koji bi trebao zaštititi od bilo kakvih propuštanja, uključujući DNS i IPv6. Navodno vatrozid nudi bolju alternativu prekidača za isključivanje, tako da nije uključen prekidač za zaustavljanje. Dostupni su brojni protokoli, uključujući OpenVPN, IKEv2 i SOCKS i Stealth (inačica TCP-a koja radi preko OpenVPN-a).

Proširenja preglednika mogu se koristiti u kombinaciji s VPN-om i nude niz dodatnih opcija privatnosti, uključujući blokiranje oglasa i anti-socijalne postavke.

Postavljanje i sučelje

Jednom kada postavite račun Windscribe, preuzimanje i instaliranje aplikacija vrlo je jednostavno. Windscribe svoje aplikacije opisuje kao "minimalističke klijente", što može biti dobrodošla vijest za početnike koji nisu ljubitelji mnogih zvona i zvižduka. Za ovaj smo pregled isprobali aplikacije Windows i iOS.

Desktop

Kad se prijavite na klijenta za desktop, vidjet ćete da je aplikacija Windscribe doista kompaktna. Glavni zaslon prikazuje vaš trenutni IP, je li VPN spojen ili ne i je li vatrozid uključen ili ne. Potonja je verzija Windscribe-ove prekidača za ubijanje i uništit će internetsku vezu ako se izgubi VPN veza. Možete ga lako uključiti ili isključiti s ovog glavnog zaslona, ​​što je uredna značajka koju obično ne podržavaju drugi VPN klijenti.

Winsdscribe glavni zaslon i popis poslužitelja.

Klikom na padajući izbornik lokacija otvorit će se popis poslužitelja ispod aplikacije. Možete odabrati poslužitelj na temelju zemlje i automatski biti povezan s optimalnim serverom za tu lokaciju. Ako želite biti precizniji, možete kliknuti strelicu s desne strane imena zemlje i pregledati servere na temelju grada, a svaki poslužitelj ima svoje duhovito ime.

Nakon što se povežete, cijela će aplikacija promijeniti boju iz sive u svijetlo plavu. To znači da je uvijek lako otkriti je li vaša veza uspješna ili ste prekinuli vezu.

Zaslon s povezanim zaslonom i izbornikom.

Da biste pristupili izborniku postavki, kliknite ikonu izbornika u gornjem lijevom kutu i odaberite Postavke. Tada imate pet kartica za odabir.

Kartica Generals.

U Općenito na ekranu, vidjet ćete jednostavne postavke pokretanja i mogućnost promjene jezika (dostupno je na desetke).

Kartica Connection Windscribe.

U in the Veza možete prilagoditi postavke vatrozida i promijeniti svoj protokol. Tu je i mjesto za unos ručne IP adrese. To se može zatražiti od Windscribe-a u slučaju da dođete do pogreške u povezivanju API-ja. To se može dogoditi kada se blokiraju zahtjevi DNS-a, na primjer, vatrozidovi po državama ili tvrtkama.

Kartica Proxy Windscribe.

Sljedeća kartica s oznakom proxy, gdje konfigurirate LAN proxy ako je potrebno.

Kartica dijeljenje vjetrova.

Onda imate Udio na kojem možete konfigurirati vlastiti WiFi pristupnu točku ili stvoriti vlastiti proxy poslužitelj.

Kartica za uklanjanje pogrešaka.

Napokon otkloniti neispravnost kartica nudi opcije slanja ili pregledavanja zapisnika i onemogućavanja IPv6.

Mobilni

Mobilna aplikacija je elegantna i dobro dizajnirana, iako vrlo ograničena. Glavni zaslon ima sličan izgled kao u verziji za radnu površinu, s padajućim izbornikom tipke za uključivanje i mjesta poslužitelja. Jednom kada se spoji, sučelje će postati svijetlo plavo.

Windscribe glavni zaslon mobilne aplikacije spojen i nepovezan.

Klikom na ikonu izbornika i odabiru Postavke odvest će vas do vaših postavki.

Izbornik Windscribe i zaslon s postavkama.

To bi zaista trebalo biti označeno kao "Preference", jer ovdje postoji samo jedna opcija, a to je dodavanje IP adrese ručnog API-ja. Aplikacija će vjerojatno biti u redu za početnike, ali napredni će korisnici možda propustiti dodatne opcije.

Poslužitelji i performanse

Iako tvrtka ne otkriva broj poslužitelja, znamo da ima servere na 110 lokacija u 60 zemalja. Mnoge lokacije su u SAD-u, što je sjajno za one koji žele deblokirati US streaming usluge. Prebacivanje između poslužitelja ne zahtijeva prvo prekidanje veze tako da to možete učiniti sa samo jednim klikom.

Svoj poslužitelj možete odabrati na temelju države, ili samog grada. Svi su poslužitelji prikladni za upotrebu s dijeljenjem datoteka P2P, osim ako nisu označeni drugačije (ikona P2P s iscrtavanjem kroz nju).

Testirali smo neke od Windscribeovih poslužitelja za pregledavanje, strujanje, igranje online igara i preuzimanje datoteka. Sve u svemu, iskustvo je bilo sjajno. Povezivanje i prebacivanje poslužitelja bilo je brzo i bezbolno, i nismo imali nijednu prekinutu vezu. Igrali smo online igre bez ikakvih problema i strujali smo 1080p kroz razne poslužitelje bez međusobnog punjenja.

Učinkovitost ispitivanja brzine vjetra

Prilikom izvođenja testova brzine nastojimo biti što je moguće empirijskiji. U Kanadi koristimo testni poslužitelj i povezujemo se sa poslužiteljima svakog davatelja usluga u SAD-u, Velikoj Britaniji, Hong Kongu, Australiji i Njemačkoj. Za svaku lokaciju testna datoteka (50 MB) preuzima se s američkog poslužitelja četiri puta dnevno u intervalima od šest sati. Bilježimo prosječnu brzinu preuzimanja za svaki test i prikazujemo skupne podatke.

U Jednostavan kartica donjeg grafikona prikazuje kako se Windscribe uspoređuje s ostalim VPN uslugama koje smo testirali čisto na temelju srednje brzine preuzimanja. Kao što vidite, Windscribe se dobro snalazi sa brzinama oko sredine čopora.

& amp; amp; amp; amp; amp; lt; a href = '#'& amp; amp; amp; amp; amp; gt;& amp; amp; amp; amp; lt; img alt = '' src = 'https:& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47;& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; public.tableau.com& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; statički& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; slike& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; VP& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; VPNSpeedTestResults& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; Jednostavan& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; 1_rss.png 'style =' border: none '/& amp; amp; amp; amp; amp; gt;& amp; amp; amp; amp; amp; lt; / a& amp; amp; amp; amp; amp; gt;

var divElement = document.getElementById ('viz1525284276716'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('objekt') [0]; vizElement.style.width = '100%'; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) + 'piksela'; var scriptElement = document.createElement ('skripta'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Detaljnija verzija naših rezultata može se vidjeti u Detaljan kartica. Ovdje možete vidjeti da je razlika u rezultatima za Windscribe prilično tijesna u usporedbi s mnogim konkurentima. To ukazuje na prilično pouzdan raspon brzina i znači da ćete vjerojatno znati koju brzinu možete očekivati ​​nakon što neko vrijeme upotrebljavate uslugu..

Važno je napomenuti da ovi testovi nisu konačni i mogu poslužiti samo kao opći pokazatelj performansi koju biste mogli vidjeti. Inherentna volatilnost interneta dodaje značajan faktor slučajnosti. Štoviše, vjerojatno ćete vidjeti dulje vrijeme čekanja s sporom vezom i možda manjim ili većim odstupanjima.

Otključava li Windscribe VPN Netflix?

Windscribe se ponosi mogućnosti pružanja pristup sadržaju koji ima geografski ograničenje poput one koju pruža Netflix. Budući da Netflix sprečava upotrebu VPN-ova u svrhu gledanja geo-zaključanih emisija i filmova, može biti teško pronaći pružatelje usluga koji mogu pouzdano zaobići pogrešku proxy-a..

Testirali smo sposobnost Windscribe-a za pristup američkom Netflixu. Njujorški poslužitelj koji smo pokušali rezultirao je pogreškom, ali kad smo prešli na poslužitelj u Los Angelesu, on je funkcionirao neprimjetno. Slično tome, uspjeli smo upotrijebiti londonski poslužitelj za deblokiranje Netflix-a u Velikoj Britaniji.

Iako nije bilo puno problema pristupiti Netflixu ovom metodom, Windscribe ima drugu mogućnost. Možete pristupiti američkom ili britanskom Netflixu putem namjenskih poslužitelja 'Windflix'. U padajućem izborniku poslužitelja odaberite bilo koji WINDFLIX US ili WINDFLIX UK s popisa i dobro je ići. Bili smo uspješni u deblokiranju američkih i britanskih knjižnica Netflix putem ovih poslužitelja.

Osim Netflixa, testirali smo i nekoliko drugih streaming usluga s mješovitim rezultatima. Londonski poslužitelj deblokirao je ITV Hub i All 4, ali ne i BBC iPlayer. Opcija Windflix UK nije mogla pružiti ni pristup BBC iPlayeru. Amazon Prime Video bio je dostupan na redovnom britanskom poslužitelju za britanski sadržaj i putem Windflix US opcije za američki sadržaj.

Radi li Windscribe VPN u Kini?

Budući da veliki firewall u Kini blokira popularne web stranice, uključujući Facebook, Google i YouTube, mnogi se stanovnici i putnici okreću VPN-ima kako bi pristupili ovom ograničenom sadržaju. Nažalost, mnogi su VPN-i blokirani i u Kini, a tu je i sve manji popis pružatelja usluga koji i dalje tamo rade.

Srećom, tvrde korisnici na Windscribe podredditu, mnogi imaju uspjeha s ovom uslugom u Kini. Imajte na umu da njegovo postavljanje na stvarno djelovanje možda neće biti jednostavno. Osim toga, čak i ako VPN radi u Kini, sama web stranica može biti blokirana, što znači malo da nema pristupa općoj podršci i pomoći u rješavanju problema. Dakle, ako planirate koristiti uslugu u Kini, vjerovatno je vrijedno upoznati se sa postavljanjem i potencijalnim problemima prije putovanja.

Sigurnost i privatnost

Sjedište firme Windscribe je u Kanadi, jednoj od zemalja Pet očiju. To znači da bi mogao biti pod masovnim nadzorom vlade od strane drugih zemalja. Srećom, Windscribe ne samo da sakriva vašu aktivnost od vašeg davatelja internetskih usluga i svih ostalih koji možda njuškaju, već i održava strogu politiku zabrane zapisa. Ovaj davatelj ne održava nikakve zapise o prometu, a evidencije veza svode se na minimum. "Spremamo ukupnu količinu propusnosti koju je vaš račun potrošio u razdoblju od mjesec dana, a svakoga se dana resetira na dan vaše registracije." Također pohranjuje vremensku oznaku posljednje aktivnosti povezane s računom radi otkrivanja neaktivnih računa. Međutim, to je povezano s računom, a ne IP adresom.

Sigurnosne značajke Windscribe-a usporedive su s onima nekih vrhunskih pružatelja usluga koje smo ispitivali u prošlosti. Koristi 256-bitna AES enkripcija s SHA512 provjerom autentičnosti, zajedno sa 4.096-bitnim RSA ključevima i potpomognut savršenom tajnošću naprijed. Opcije protokola uključuju OpenVPN, IKEv2, SOCKS, UDP, TCP i Stealth. Potonja je verzija TCP-a koji bi mogao biti koristan u Kini.

Prema Windscribeu, "svaki VPN poslužitelj na njemu pokreće rekurzivni DNS poslužitelj, što znači da za vas radi svu DNS rezoluciju." To znači da se nikada ne biste trebali brinuti zbog curenja DNS-a. IPv6 zaštita od propuštanja je također uključena i omogućena je prema zadanim postavkama. Ovo se može onemogućiti u Postavke>otkloniti neispravnost kartica.

Kada je u pitanju prekidač za isključivanje, Windscribe tvrdi da je njegov "vatrozid" superiorniji od značajke prekidača za isključivanje koju nudi većina VPN-a. Kaže da "blokira svu povezanost izvan tunela kako bi se osiguralo da postoji nula šanse za bilo kakvu curenje, uključujući, ali ne ograničavajući se na DNS propuste, IPv6 propuste, WebRTC propuštanja itd." Vatrozid je omogućen prema zadanim postavkama, ali ovo može se izmijeniti u Postavke>Veza kartica. Također ga možete jednostavno isključiti i uključiti na glavnom zaslonu.

Još jedna dodana sigurnosna značajka je mogućnost stvaranja "dvostrukog skoka" korištenjem VPN klijenta u kombinaciji s proširenjem preglednika. Ideja je da povežite se na dvije različite lokacije - jednu putem VPN-a i jednu putem proširenja preglednika. Ovo služi za pomoć u privatnosti i anonimnosti sprečavanjem napada povezanosti na Windscribe poslužitelju. Kao bonus, proširenja preglednika blokiraju oglase i uklanjaju sve tragače, uključujući i društvene widgete.

Služba za korisnike

Ako vam je potrebna pomoć za postavljanje ili korištenje Windscribe-a, imate nekoliko opcija za podršku. Klikom na podrška karticu na web mjestu ili odabirom Pomozi mi! iz aplikacije će vas odvesti do glavnog centra za podršku. Ovdje ćete pronaći Samopomoć odjeljak uključujući Vodiči za postavljanje, Pitanja i odgovori, i a Baza znanja. Što se tiče odjeljaka FAQ-a, ustanovili smo da je Windscribe prilično temeljit i napredan, dok su mnogi ograničeni i / ili nejasni.

Prelazak na Tehnička podrška, imate tri mogućnosti: Subreddit, Razgovaraj s Garryjem, i Predajte kartu. Razgovaraj s Garryjem zapravo je opcija „live chat“ kojoj možete alternativno pristupiti klikom na zelenu ikonu mjehurića govora u donjem lijevom kutu web stranice. Iznenađujuće, ovo je zapravo automatizirani bot koji, čini se, daje unaprijed odgovor na temelju ključnih riječi prisutnih u vašem pitanju.

Možda je to u redu za neke korisnike, ali u osnovi je isto što i imati funkciju pretraživanja u odjeljku FAQ ili bazi znanja. Nakon što smo nekoliko puta postavili isto pitanje i dobili nekoliko različitih zbunjujućih odgovora, imali smo mogućnost "eskalirati u Human". Umjesto da nas odvedu do stvarnog predstavnika uživo razgovora, uputili su nas da pošaljemo kartu putem e-maila. Odgovor na jedan upit ulaznice dobili smo za oko šest sati, ali drugi je trajao puno duže. Razgovaraj s Garryjem ova opcija se čini pomalo besmislena i može biti frustrirajuća za neke korisnike. Nadamo se da će rast ovog pružatelja usluga vidjeti vrijednost pružanja stvarne opcije live chat-a.

Presuda

Windscribe ima vrlo solidnu ponudu prikladnu za početnike i iskusne VPN korisnike. Sadrži većinu značajki koje možda tražite, uključujući jaku sigurnost, mogućnost deblokiranja web-lokacija poput Netflixa, velike brzine i neograničenu propusnost. Bez obzira želite li strujati, tokrati ili sigurno pregledavati, Windscribe je prilično pokriven.

Najvažnije ponude uključuju neograničene istovremene veze i namjenske poslužitelje za strujanje za Netflix US i UK. Nedostaci uključuju nedostatak korisničke podrške 24 sata dnevno i ograničenu mobilnu aplikaciju.

Korisna veza: Besplatna verzija Windscriba

Posjetite Windscribe

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4

Adblock
detector