Windscribe VPN review 2020 (Безплатни и платени версии)

Windscribe е сравнително нов доставчик, базиран в Канада, който твърди, че е „най-добрият VPN на пазара.“ С по-малко сървъри от много конкуренти, може да не очаквате този доставчик да изпълни всичко това блестящо. Тестваме го, за да можем да ви дадем цялата информация, от която се нуждаете, за да решите дали Windscribe може да е най-добрият VPN за вас.

Нека да разгледаме как се случи!

Характеристики и цени

Windscribe има безплатно предложение и макар че не е лошо за безплатен VPN, той все още е доста ограничен в сравнение с опциите за премиум. Имате достъп до сървъри само в 11 държави и получавате 10 GB честотна лента, с която да играете на месец. Няма конфигурация на OpenVPN, но получавате защита от течове на IP адреси и блокиране на реклами. P2P е позволено, въпреки че това може да не е толкова полезно със само 10 GB честотна лента на месец.

МОЖЕТЕ ДА ПРОВЕРИТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ ПРОИЗВОДСТВЕНИ СДЕЛКИ ТУК

Таблица за ценообразуване на уиски

Освен безплатната версия, има един платен план, за който можете да таксувате месечно или годишно. Месечната опция ще струва $ 9 на месец, но годишният план идва с a стръмна отстъпка от 55%, което прави $ 4,08 на месец. Това са доста средни цени за месечни и годишни планове. Въпреки това много доставчици отиват крачка напред и рекламират още по-големи отстъпки при дву- или тригодишни планове, но не виждаме подобна оферта от Windscribe.

Когато отидете да плащате, ще намерите достатъчно приемливи опции за плащане, включително Bitpay, PayPal, PaymentWall и повечето основни кредитни карти. Възможността за плащане с биткойни ще бъде посрещната от потребителите, които са съобразени с поверителността. Ако се чудите за безплатна пробна версия, има тридневна гаранция за връщане на парите. Това е едно от най-стилните, които сме виждали, особено когато смятате, че много доставчици предлагат 14-дневни и дори 30-дневни гаранции.

Едно нещо, което помага да компенсирате това е фактът, че акаунт ще ви позволи свържете се с неограничен брой устройства. Това е рядкост, тъй като повечето доставчици ограничават броя на две до шест на акаунт. Виждахме, че други нови доставчици предлагат неограничен брой връзки, така че това може да е тактика, която да помогне за получаването на ранни следващи. Няма да се изненадаме, ако капачка влезе в сила надолу по пътя.

Приложенията на Windscribe са достъпни за Windows, MacOS, iOS и Android, а VPN може да бъде конфигуриран за Linux и определени рутери. Има разширения за браузър за Chrome, Firefox и Opera, но това са HTTPS прокси сървъри, които не предлагат същата сигурност като VPN.

След като се регистрирате, ще имате достъп до мрежа от сървъри в 110 места в 60 страни. Платеният план ви дава неограничена честотна лента и позволява P2P, така че торент няма да бъде проблем.

Windscribe е конкурентен на защитния фронт с 256-битово AES криптиране и перфектна секретност напред. Освен това той има защитна стена, която трябва да защитава от всякакъв вид течове, включително DNS и IPv6. Съобщава се, че защитната стена предлага по-добра алтернатива на превключвателя за убийство, така че не е включен ключ за убийство. Налични са редица протоколи, включително OpenVPN, IKEv2 и SOCKS и Stealth (версия на TCP, изпълнена над OpenVPN).

Разширенията на браузъра могат да се използват в комбинация с VPN и да предлагат набор от допълнителни опции за поверителност, включително блокиране на реклами и „анти-социални“ настройки.

Настройка и интерфейс

След като имате създаден акаунт на Windscribe, изтеглянето и инсталирането на приложенията е много лесно. Windscribe описва приложенията си като „минималистични клиенти“, което може да е добре дошла новина за начинаещи, които не са фенове на много звънци и свирки. За този преглед изпробвахме приложенията за Windows и iOS.

работен плот

Когато влезете в клиент за десктоп, ще видите, че наистина приложението Windscribe е много компактно. Главният екран ви показва текущия ви IP, независимо дали VPN е свързан или не и дали защитната стена е включена или не. Последното е версията на Windscribe на превключвател за убийство и ще убие интернет връзката, ако VPN връзката се загуби. Можете лесно да го включите или изключите от този основен екран, което е чиста функция, която обикновено не се поддържа в други VPN клиенти.

Winsdscribe главен екран и списък на сървъри.

Кликването върху падащото място ще отвори списъка със сървъри под приложението. Можете да изберете сървър въз основа на държавата и да бъдете автоматично свързани с оптималния сървър за това местоположение. Ако искате да бъдете по-конкретни, можете да щракнете върху стрелката вдясно от името на държавата и да видите сървъри въз основа на града, като всеки сървър има собствено остроумно име.

След като се свържете, цялото приложение ще промени цвета си от сиво в ярко синьо. Това означава, че винаги е лесно да разберете кога вашата връзка е успешна или дали сте прекъснали връзката.

Екран и меню, свързани с уиндшафта.

За достъп до менюто с настройки щракнете върху иконата на менюто в горния ляв ъгъл и изберете Предпочитания. След това имате пет раздела, от които да избирате.

Раздел Общи Уиндспис.

В Общ на екрана, ще видите прости настройки за стартиране и опция за промяна на езиците (има десетки налични).

Раздел Връзка на вятъра.

Над в Връзка можете да коригирате настройките на защитната стена и да промените вашия протокол. Също така има място за въвеждане на ръчен IP адрес. Това може да бъде поискано от Windscribe, в случай че получите грешка при свързване с API. Това може да се случи, когато заявките за DNS се блокират, например от страна на страната или защитните стени на бизнеса.

Раздел „Прозорци на Windscribe“.

Следващият раздел, обозначен с етикет пълномощник, е мястото, където конфигурирате LAN прокси, ако е необходимо.

Раздел Уиндсърб Сподели

Тогава имате Дял раздел, в който можете да конфигурирате своя собствена WiFi гореща точка или да създадете свой собствен прокси сървър.

Раздел „Отстраняване на грешки“.

Накрая Debug в раздела има опции за изпращане или преглед на регистрационни файлове и деактивиране на IPv6.

Подвижен

Мобилното приложение е елегантен и добре проектиран, макар и много ограничен. Основният екран има подобен вид на този на настолната версия, с падащо меню за захранване и местоположение на сървъра. Веднъж свързан, интерфейсът ще стане ярко син.

Windscribe на главния екран на мобилното приложение е свързан и изключен.

Кликнете върху иконата на менюто и изберете Предпочитания ще ви отведе до вашите настройки.

Меню Windscribe и екран за предпочитания.

Наистина трябва да бъде обозначен като „Предпочитание“, тъй като тук има само една опция и това е да добавите IP адрес на ръчен API. Приложението вероятно ще е добре за начинаещи, но напредналите потребители може да пропуснат допълнителни опции.

Сървъри и производителност

Въпреки че компанията не разкрива номера на сървъра си, ние знаем, че има сървъри в 110 места в 60 държави. Много от местата са в САЩ, което е чудесно за онези, които искат да деблокират поточни услуги в САЩ. Преминаването между сървъри не изисква първо прекъсване на връзката, така че можете да го направите само с едно щракване.

Можете да изберете вашия сървър въз основа само на държавата или конкретния град. Всички сървъри са подходящи за използване с P2P споделяне на файлове, освен ако не са маркирани по друг начин (P2P икона с удар чрез нея).

Тествахме някои от сървърите на Windscribe за сърфиране, стрийминг, игра на онлайн игри и изтегляне на файлове. Като цяло опитът беше страхотен. Свързването и превключването на сървъри беше бързо и безболезнено, и не сме имали прекъсната връзка. Играхме онлайн игри без проблеми и предавахме 1080p през различни сървъри без буфериране.

Представяне на скоростта на тест на скоростта

Когато провеждаме тестове за скорост, ние се стремим да бъдем максимално емпирични. Използваме тестов сървър в Канада и се свързваме със сървърите на всеки доставчик в САЩ, Великобритания, Хонконг, Австралия и Германия. За всяко място тестов файл (50MB) се изтегля от сървър в САЩ четири пъти на ден на шестчасови интервали. Отбелязваме средната скорост на изтегляне за всеки тест и показваме обобщените данни.

В прост разделът на диаграмата по-долу показва как Windscribe сравнява с други VPN услуги, които тествахме чисто въз основа на средната скорост на изтегляне. Както можете да видите, Windscribe се представя добре със скорости около средата на опаковката.

& amp; amp; amp; amp; amp; lt; a href = '#'&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; GT;& amp; amp; amp; amp; amp; lt; img alt = '' src = 'https:&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; # 47;&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; # 47; public.tableau.com&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; # 47; статичен&Таксуване и плащане Таксуване Таксуване # 47; изображения&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; # 47; VP&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; # 47; VPNSpeedTestResults&Таксуване и плащане Таксуване Таксуване # 47; Simple& amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; 1_rss.png 'style =' граница: няма '/&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; GT;&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; LT / а&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; GT;

var divElement = document.getElementById ('viz1525284276716'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('обект') [0]; vizElement.style.width = '100%; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) +' пиксела "; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

По-подробна версия на нашите резултати може да видите в Детайлно раздел. Тук можете да видите, че разпространението на резултатите за Windscribe е доста ограничено в сравнение с много конкуренти. Това показва доста надежден диапазон на скоростта и означава, че вероятно ще знаете какви скорости да очаквате, след като използвате услугата известно време.

Важно е да се отбележи, че тези тестове не са окончателни и могат да служат само като общо указание за ефективността, която може да видите. Присъщата нестабилност на интернет добавя значителен фактор за случайност. Нещо повече, вероятно ще видите по-дълги времена на изчакване с бавна връзка и може би по-малки или по-големи несъответствия.

Windscribe VPN деблокира ли Netflix?

Windscribe се гордее с това, че може да осигури достъп до гео-ограничено съдържание като тази, предоставена от Netflix. Тъй като Netflix прекъсва използването на VPN, за да гледа географски заключени предавания и филми, може да бъде трудно да се намерят доставчици, които могат надеждно да заобиколят прокси грешката.

Тествахме способността на Windscribe за достъп до US Netflix. Нюйоркският сървър, който опитахме, доведе до грешка, но когато преминахме към сървър в Лос Анджелис, той работи безпроблемно. По подобен начин успяхме да използваме лондонски сървър за деблокиране на Netflix UK.

Въпреки че не беше много проблем за достъп до Netflix чрез този метод, Windscribe има друга опция. Можете да получите достъп до US или UK Netflix чрез специализирани сървъри „Windflix“. В падащото меню на сървъра просто изберете едно от двете WINDFLIX US или WINDFLIX UK от списъка и е добре да отидете. Ние успяхме да деблокираме библиотеките на САЩ и Великобритания Netflix съответно чрез тези сървъри.

Освен Netflix, тествахме и няколко други стрийминг услуги със смесени резултати. Лондонски сървър отблокира ITV Hub и All 4, но не и BBC iPlayer. Опцията Windflix UK също не можеше да предостави достъп до BBC iPlayer. Amazon Prime Video беше достъпен чрез обикновен британски сървър за британското съдържание и чрез опцията Windflix US за американското съдържание.

Работи ли Windscribe VPN в Китай?

След като голямата защитна стена в Китай блокира популярни сайтове, включително Facebook, Google и YouTube, много жители и пътници се обръщат към VPN за достъп до това ограничено съдържание. За съжаление, много VPN мрежи са блокирани и в Китай и има осезаем списък с доставчици, които все още работят там.

За щастие, според потребителите на подписване на Windscribe, мнозина имат успех с тази услуга в Китай. Само имайте предвид, че настройването му да работи в действителност може да не е просто. Плюс това, дори ако VPN работи в Китай, самият уебсайт може да бъде блокиран, което означава почти никакъв достъп до обща поддръжка и помощ при отстраняване на проблеми. Така че, ако планирате да използвате услугата в Китай, вероятно си струва да се запознаете с настройките и потенциалните проблеми, преди да пътувате.

Сигурност и поверителност

Централата на Windscribe е в Канада, една от страните с петте очи. Това означава, че може да бъде обект на масов държавен надзор от други страни. За щастие, Windscribe не само скрива вашата активност от вашия интернет доставчик и от всички останали, които може да спират, но и поддържа стриктна политика без регистрация. Този доставчик не поддържа никакви дневници за трафик и регистрационните файлове за връзки се поддържат до минимум. „Ние съхраняваме общата стойност на честотната лента, която вашият акаунт е изразходвал за период от 1 месец, който се нулира всеки месец в деня на вашата регистрация.“ Той също така съхранява времева марка на последната активност, свързана с акаунта, за откриване на неактивни акаунти. Това обаче е свързано с акаунт, а не с IP адрес.

Функциите за сигурност на Windscribe са сравними с тези на някои топ доставчици, които разгледахме в миналото. Използва 256-битово AES криптиране с SHA512 удостоверяване, във връзка с 4,996-битови RSA ключове и подкрепени от перфектна секретност напред. Опциите за протокол включват OpenVPN, IKEv2, SOCKS, UDP, TCP и Stealth. Последният е версия на TCP, която може да бъде полезна в Китай.

Според Windscribe, „всеки VPN сървър има рекурсивен DNS сървър, работещ върху него, което означава, че прави цялата DNS резолюция за вас.“ Това означава, че никога не бива да се притеснявате от течове на DNS. IPv6 защитата от теч също е включена и е активирана по подразбиране. Това може да бъде деактивирано в Предпочитания>Debug раздел.

Когато става дума за превключвател за убийство, Windscribe твърди, че неговата „защитна стена“ е по-добра от функцията за превключване на убийства, предлагана от повечето VPN. Той заявява, че „блокира цялата свързаност извън тунела, за да гарантира, че има нулев шанс за всякакъв вид течове, включително, но не само, течове в DNS, течове на IPv6, течове на WebRTC и т.н.“ Защитната стена е активирана по подразбиране, но това може да бъде променен в Предпочитания>Връзка раздел. Освен това може да бъде просто изключен и включен в главния екран.

Още една добавена функция за сигурност е възможността да се създаде „двоен хоп“ чрез използване на VPN клиента в комбинация с разширението на браузъра. Идеята е да свържете се на две различни места - едно през VPN и едно през разширението на браузъра. Това служи за подпомагане на поверителността и анонимността, като предотвратява атака на корелация на сървър на Windscribe. Като бонус разширенията на браузъра блокират реклами и премахват всички проследяващи, включително социални джаджи.

Обслужване на клиенти

Ако се нуждаете от помощ за настройка или използване на Windscribe, имате няколко възможности за поддръжка. Щракване върху поддържа раздел на уебсайта или избор Помогни ми! от приложението ще ви отведе до главния център за поддръжка. Тук ще намерите Самопомощ раздел включително Ръководства за настройка, Често задавани въпроси, и a Знание. Що се отнася до секциите с често задавани въпроси, открихме, че Windscribe е доста задълбочен и напред, докато много от тях са ограничени и / или неясни.

Преминаване към Техническа поддръжка, имате три възможности: Subreddit, Говорете с Гари, и Изпратете билет. Говорете с Гари всъщност е опцията „чат на живо“, до която можете да получите алтернативен достъп, като щракнете върху зелената икона на балонче в долния ляв ъгъл на уебсайта. Изненадващо, това всъщност е автоматизиран бот, който изглежда дава предварително определен отговор въз основа на ключовите думи, присъстващи във вашия въпрос.

Това може да е добре за някои потребители, но по същество е същото като функцията за търсене в секцията с често задавани въпроси или базата знания. След като зададохме един и същ въпрос няколко пъти и получихме няколко различни объркващи отговори, ние имахме възможността да "ескалираме до човека". Вместо да ни отведе до действителен представител на чата на живо, той ни насочи да подадем билет чрез имейл. Получихме отговор на едно запитване за билети за около шест часа, но друго отне много повече време. Най- Говорете с Гари опцията изглежда малко безсмислена и може да е разочароваща за някои потребители. Надяваме се, че този доставчик расте, ще види стойност в предоставянето на реална опция за чат на живо.

присъда

Windscribe има много солидно предложение, подходящо както за начинаещи, така и за сезонни VPN потребители. Той пакетира повечето от функциите, които може да търсите, включително силна сигурност, възможност за отблокиране на сайтове като Netflix, бързи скорости и неограничена честотна лента. Независимо дали искате да предавате поточно, торент или да сърфирате безопасно, Windscribe почти ви покри.

Акцентите включват неограничени едновременни връзки и специализирани поточни сървъри за Netflix US и UK. Недостатъците включват липсата на денонощна поддръжка на клиенти и ограниченото мобилно приложение.

Полезна връзка: Безплатна версия на Windscribe

Посетете Windscribe

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =

Adblock
detector