ZenMate VPN преглед 2020

ZenMate беше известен с безплатното си предлагане, което му помогна да натрупа значителна потребителска база от над 40 милиона. В наши дни той предлага само платена версия, насочена към потребителите, готови да платят за лукса на бързите, надеждни връзки и богат избор от сървъри.

Миналия път, когато тествах тази VPN, той беше засегнат с няколко проблема, включително съмнителна политика за регистрация, бавна скорост и течове на DNS.

Това каза, ZenMate полага усилия за подобряване на обслужването си, така че ми е любопитно да видя колко много се е променило.

В този преглед на ZenMate 2020 разкривам какво научих след въвеждането на VPN чрез моя режим на задълбочено тестване. Ще ви кажа всичко, което трябва да знаете, за да решите дали това може да е правилната VPN услуга за вас.

Преди да прескоча всички сочни подробности, ето кратък преглед на това как ZenMate се справя в някои ключови области.

Ключови данни на ZenMate

ОБЩО RANK: # 10 от 42 VPNS

скорост

Средната скорост *:

Поддръжка на видео потоци:

Streaming

Нетфликс:

Други поточни услуги:

Сигурност

Тип криптиране:

Kill Switch:

Политика за регистрация:

протоколи:

Съотношение качество-цена

Най-ниска месечна цена:

Гарантирано връщане на парите:

уебсайт

Резултат: 7 / 10Прочетете повече
32 Mbps
4K UHD
Резултат: 8 / 10Прочетете повече
да
Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, ITV Hub, All 4
Резултат: 7 / 10Прочетете повече
256-битов AES с перфектна тайна за напред
да
Не е ясно дали се поддържат дневници за връзка
OpenVPN, IKEV2 и L2TP
Резултат: 8 / 10Прочетете повече
$ 1.64
30 дни
https://www.zenmate.com

* Средна скорост за множество глобални локации на базата на множество тестове за скорост на ден.

Как Zenmate сравнява с други популярни VPN мрежи?

Ето как Zenmate сравнява с две от най-популярните и високо оценени VPN, ExpressVPN и NordVPN. Можете да видите по-подробна разбивка тук на ExpressVPN срещу NordVPN.

ZenmateExpressVPNNordVPN
Средната скорост * 32 Mbps 106 Mbps 17,9 Mbps
Тип шифроване 256-битов AES 256-битов AES 256-битов AES
Kill Switch Само за Windows само за десктоп с изключение на Android
Позволява Torrenting
Записи, идентифициращи журнали Неясен
Деблокира Netflix US
Деблокира Amazon Prime
Деблокира Hulu
Деблокира BBC iPlayer
Най-ниска месечна цена $ 1.64 $ 6.67 на месец $ 3,49 на месец
Гарантирано връщане на парите 30 дни 30 дни 30 дни
Обща класация 4.5 4.5 4.5

* Средна скорост за множество глобални локации на базата на множество тестове за скорост на ден.

За да тествам ZenMate, през последните няколко месеца използвах VPN за ежедневни дейности. Използвал съм го за сърфиране, стрийминг и изтегляне, за да видя как се сравнява с други VPN. В допълнение, проведох задълбочени тестове на различни страни на VPN, включително:

 • Изтеглете тестове за скорост
 • Възможност за деблокиране на поточни сайтове като Netflix
 • Тестове за течове (WebRTC, IPv6 и DNS)
 • Компетентност и бързина на поддръжката на клиентите
 • Подробен преглед на политиката за поверителност и условията за обслужване

... и много повече!

Някои от основните твърдения на ZenMate са „светкавична скорост“ и „стриктна политика без регистрация“. Особено нетърпелив бях да разбера за подобренията, направени и на двата фронта..

Други въпроси, на които исках да отговоря, включват:

 • Дали ZenMate байпас ограниченията, въведени от Netflix, Amazon Prime Video и други сайтове за стрийминг?
 • Услугата струва ли си цената?
 • Безопасен ли е за употреба Zenmate?
 • Сигурността на ZenMate наравно с другите доставчици?
 • Как е неговата поддръжка на клиенти?

… Плюс още повече за тази услуга.

Тествах различни версии на софтуера на ZenMate, включително мобилно приложение и настолен клиент. По този начин получих пълна представа за това как функционира услугата за потребител на много устройства и всичко, което трябва да знаете, за да вземете решение.

Прегледът, плюсовете и минусите по-долу ще дадат кратък поглед върху мястото, където свети и къде липсва тази услуга.

Обзор на ZenMate

ZenMate осигурява широка сървърна мрежа, силна сигурност и солидна способност за поточно предаване. Той позволява торентинг, въпреки че леко разочароващите скорости могат да откачат торентерите. В политиката за поверителност липсва яснота и не съм сигурен дали това е VPN без регистрация. ZenMate не е подходящ за потребители в Китай.

Плюсове и минуси на ZenMate

Ще разгледам по-подробно, но ето някои от най-важните положителни и отрицателни характеристики на VPN услугата на ZenMate:

Професионалисти:

 • Деблокира Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video и други
 • Предлага 7-дневна безплатна пробна версия и 30-дневна гаранция за връщане на парите
 • Използва силно криптиране и други функции за защита
 • Позволява до пет едновременни връзки
 • Евтин VPN
 • Позволява порой

Недостатъци:

 • Не обхваща толкова страни, колкото повечето топ конкуренти
 • Някои бавни скорости
 • Съмнителна политика за поверителност
 • Няма поддръжка за чат на живо
 • Не работи в Китай

Скорост: Колко бърз е ZenMate?

Какво ще кажете за това твърдение за светкавична скорост? Тъй като ZenMate не постигна толкова добре на предния обороти последния път, когато го тествах, ми беше интересно да видя дали се е подобрил.

Въпреки че резултатите от тестовете за скорост трябва да се вземат със зърно сол, те ни осигуряват приличен метод за сравняване на скоростите на различни доставчици.

Много от преглеждащите търговски обекти използват онлайн тестер за скорост с домашна или офисна връзка, за да определят скоростта на различни VPN. Това не е лош метод и той е този, който използваме, когато другите са недостъпни, но е недостатък по много причини.

За да дадем по-точни резултати, използваме виртуална машина за тестване на VPN скоростта, където е възможно. Този метод също не е перфектен, но предлага по-надеждни резултати.

Ние използваме гигабитна връзка в Северна Америка и измерваме скоростта на изтегляне на нашите тестови VPN. Тестовете се извършват с помощта на три различни тестови сървъра в САЩ, Великобритания и Хонконг. Повтаряме тестове в три различни времена през деня, разстояни минимум четири часа.

Тест за скорост на преглед на ZenMate.

Оказва се, че ZenMate не е изпълнил точно своите претенции. Въпреки че не беше най-бавното VPN, което сме тествали, определено не беше най-бързото и „мълния“ не е термин, който бих използвал, за да го опиша. Средната скорост на изтегляне беше 32 Mbps за всички места и времена. Сравнете това с най-бързия тестван VPN, който беше ExpressVPN със средна скорост над 100 Mbps и можете да видите, че има място за подобрение.

Най-добрата скорост, която видяхме, беше, както се очакваше, на сървърите в САЩ, докато връзките с Хонг Конг бяха много бавни. Това каза, че скоростите за дадено местоположение бяха доста последователни, така че след като веднъж се свържете с местоположение, ще знаете какво да очаквате.

ZenMate VPN преглед 2020

Заслужава да се отбележи, че средната скорост на ZenMate все още е достатъчно бърза за стрийминг на SD, HD и HD видео на живо. Може дори да е наред за 4K UHD.

Тестовите ни места бяха в Европа, Азия и Северна Америка. Ако нямате предпочитание за местоположение и просто искате криптирана връзка, тогава можете да изберете най-бързия сървър за вашето местоположение. За да се свържете с най-бързия сървър, изберете Най-доброто местоположение на сървъра от падащия списък на сървъра на приложението.

Списък на най-добрите сървъри на ZenMate.

Използвайки различни тестови сървъри, играх онлайн игри и опитах да предавам 1080p видео. Изпитах лошо качество в началото на някои видеоклипове, главно когато сме свързани със сървър в САЩ. Въпреки това, след няколко минути, качеството ще се подобри и след това няма да има проблеми, включително изоставане или буфериране.

Преминаването между сървъри беше бързо, обикновено отнема само няколко секунди. Нямах проблеми с прекъснати връзки.

Имайте предвид, че тези тестове служат само като много общ показател за ефективността на VPN. Природата на интернет отстъпва на значително ниво на случайност. Когато използвате тази VPN, може да видите много различни резултати, в зависимост от фактори като местоположението и скоростта на интернет.

Приложения: С кои устройства ще работи ZenMate?

ZenMate предлага собствени приложения за повечето основни операционни системи, включително Windows, iOS, MacOS, Android и Fire TV.

Разширенията на браузъра Zenmate са достъпни за Chrome, Firefox и Opera. Те могат да бъдат удобни за сърфиране и стрийминг, но имайте предвид, че разширенията на браузъра криптират само трафика, който преминава през уеб браузъра ви. Всички други приложения на вашето устройство, например, медийни плейъри и приложения за изтегляне, ще останат изложени. Използвайте родните приложения, ако искате защита извън вашия уеб браузър.

Всяко приложение осигурява достъп до сървъри в 37 държави. Мрежата включва общо над 1500 сървъра. Въпреки че това е мрежа с приличен размер, тя не е толкова голяма, колкото много конкурентни доставчици. Например NordVPN и CyberGhost имат сървърни номера надхвърлящи 5000, докато ExpressVPN предлага местоположения в 94 държави.

Приложенията имат чист, модерен дизайн и са лесни за навигация. Приложението за десктоп се простира на цял екран, което лично ми харесва. Има само два раздела за настройки, Общ и Връзка, с всички опции, които са ви необходими по отношение на предпочитанията за настройка и сигурността.

Мобилното приложение е по-опростено с основен екран за връзка и списък със сървъри. Има страница с настройки, но на нея липсва всичко, което ви позволява да настроите VPN.

Мобилно приложение ZenMate.

ZenMate може да бъде конфигуриран ръчно за работа с Linux и избор на рутери. VPN маршрутизаторът ще защити всички свързани към него устройства и се отчита само като една връзка в ограничението на вашето устройство. ZenMate ви позволява да свързвате пет устройства наведнъж.

Поток, Netflix и Kodi

Работи ли ZenMate с Netflix?

Да, така е!

Разблокирането на Netflix US със ZenMate беше леко. Списъкът на сървърите има a За стрийминг раздел, който ви показва списък със сървъри, подходящи за популярни стрийминг платформи. Просто изберете опцията за Netflix US и ще бъдете добри.

ZenMate преглежда сървъри за стрийминг.

Това е за разлика от някои други доставчици, за които е необходимо да се консултирате с уебсайта или да се консултирате с представител за обслужване на клиенти, за да видите към кой сървър да се свържете. Това не е лошо, но е допълнителна стъпка в процеса, която ZenMate успява да елиминира.

Ако искате да деблокирате каталози на Netflix от други страни, може да имате късмет. ZenMate изброява сървъри за Netflix Германия и Netflix Франция и потвърдих, че и двете работят. За други страни обаче може да се наложи да потърсите другаде. Не успях да деблокирам библиотеката във Великобритания или други, които опитах.

Искате ли да използвате ZenMate за поточно предаване от сайтове, различни от Netflix? Имах късмет със следните платформи по време на тестване:

 • BBC iPlayer
 • Amazon Prime Video
 • Hulu
 • Всички 4
 • HBO сега

Както споменахме, имаше няколко проблеми с качеството в началото на някои потоци, но не достатъчно, за да ме изключат да използвам този VPN за редовен стрийминг.

Ако сте потребител на Kodi, ZenMate не е най-добрата VPN опция. Той ще работи с Kodi, ако използвате устройство, за което ZenMate има родно приложение, например за вашия компютър с Windows, Amazon Fire TV или Android устройство. Ако обаче използвате Kodi в отделна система като Linux, той няма да бъде поддържан от ZenMate.

Разрешава ли ZenMate торент?

В миналото ZenMate не се рекламираше като VPN за торене, така че ми беше любопитно да видя дали нещо се е променило на този фронт.

В действителност, тези дни VPN е много позициониран като преход към торент. Например уебсайтът ZenMate предоставя стъпка по стъпка ръководство за деблокиране на сайтове за торент.

Съвети за изтезания на ZenMate.

Освен това този доставчик улеснява намирането на идеален сървър за торент. Когато избирате сървър, изберете За порой за да видите списъка. Има достоен избор от местоположения на сървъри, включително много в Европа, едно в Северна Америка (Канада), едно в Азия (Япония) и едно в Африка (Южна Африка), така че трябва да можете да намерите такова, което е донякъде географски близо до ти.

ZenMate преглед торент сървъри.

Едно притеснение, което имах с ZenMate в миналото, беше неговата съмнителна политика на сеч. Влизам в това по-подробно в следващия раздел, но по време на този преглед все още не можах да събера достатъчно информация, за да го препоръчам като доставчик на без регистрация. Трябва да се вземе предвид и коефициентът на скорост. Бавните скорости, които наблюдавахме, може много добре да бъдат изключване за торентери.

Имайки предвид горното, има VPN-та, които са по-подходящи за тази цел.

Сигурност, поверителност и регистрация

Проблем, който имах с ZenMate по време на последния си преглед, беше неговата объркващо формулирана политика за поверителност, заедно с възможността той да събира потребителски IP адреси. Чудех се дали нещо се е променило на този фронт.

ZenMate е базиран в Германия, член на алианса 14 Eyes. Включването в този съюз означава, че правителствата на страните членки могат да наблюдават гражданите на други страни, например Великобритания или САЩ, и да споделят информацията между съответните си правителства.

Що се отнася до VPN, това наистина е проблем, ако VPN записва данни, които не бихте искали да споделяте с други хора, като например информация за вашата онлайн активност или лични данни (например вашия IP адрес).

Записването на журнали има много други последици; VPN регистрационните файлове могат да бъдат търсени от тролове за авторски права, местни и местни правоприлагащи органи и всеки друг, който иска да идентифицира потребител. Всички съхранявани регистрационни файлове също са изложени на риск от излагане в нарушение на данните.

ZenMate все още затруднява установяването дали поддържа дневници. Политиката за поверителност изглежда се фокусира върху данните, събрани при използване на уебсайта, което не представлява голяма проблем. Той споменава използването на VPN приложение, но едва.

Ето подходящ фрагмент от правилото:

„Освен това, като част от нашите мерки за разкриване на измами, ние ще събираме данни, свързани с (i) с информация за използването на уебсайта, като IP адрес (заснети и съхранявани в анонимизиран формат), приблизително местоположение (само за държава) и (ii) информация за транзакциите , закупени артикули, платената цена, начин на фактуриране, частична информация за кредитна карта, заявки за обратно плащане, анулирани поръчки. Гореспоменатите Лични данни във всеки момент не са свързани с какъвто и да е вид дейност, извършвана от потребителя в тунела ZenMate VPN, която НЕ Е записана, регистрирана или съхранявана изобщо. "

Политиката на регистрация на ZenMate.

Формулировката тук е объркваща. Можем спокойно да спечелим от последното изречение, че не се поддържат регистрации на потребителска активност, което е категоричен плюс. Въпреки това все още не е ясно дали в VPN се поддържат дневници за връзка. Опитах да помоля за поддръжка на клиенти и получих следния отговор:

„По отношение на вашата загриженост, личните данни, като например IP адрес, който беше събран, обикновено се използват за правилно предоставяне на съдържанието на нашия уебсайт и за оптимизиране на съдържанието на нашия уебсайт и неговата реклама.“

Това говори само за събиране на IP адреси за посетители на уебсайтове; тя казва "обикновено", което е неясно и се отнася до IP адресите като "нелични данни". Горният раздел на политиката за поверителност по-горе говори само за лични данни. Като такъв, отговорът на въпроса дали се съхраняват журнали за връзка (например времеви марки) и дали те са обвързани с IP адреси, остава неясен.

Не казвам, че подозирам, че ZenMate прави нещо нередно тук, но потребителите заслужават ясен отговор за това какво, ако има такова, се събира информация при използване на VPN. В идеалния случай бих искал изричен отговор на това дали се събират IP адреси и времеви марки, тъй като тази комбинация от информация може да се използва за идентифициране на потребител и картографиране на тяхната онлайн активност. Ще актуализирам този отзив, докато науча повече.

Подробностите за криптирането са както следва:

 • 256-битово AES криптиране
 • 2048-битови RSA ключове
 • SHA256 хеш за удостоверяване
 • ECDHE перфектна тайна за напред (това гарантира, че миналите сесии остават сигурни, дори ако ключът за криптиране е компрометиран)

Превключвател за убийство е вграден във всички приложения на ZenMate. Спира цялата ви интернет връзка, ако VPN връзката ви падне по някаква причина, като гарантира, че данните ви не изтичат.

Превключвателят за убийство е активиран по подразбиране и не можете да го изключите. Донякъде объркващо, в Windows клиента има опция за превключване на ключа за убийство Настройки > Общ. Но ако направите това, ще получите изскачащо съобщение, което ви казва, че не може да бъде деактивирано.

Превключвател за убийство на ZenMate.

Защитата от течове на DNS е вградена и може да бъде включена и изключена в рамките на Общ раздел. Не наблюдавахме проблеми при тестване за течове.

Резултати от теста за преглед на ZenMate.

Защитата на WebRTC не е включена, въпреки че не забелязахме течове в нашето тестване. Може да искате да деактивирате WebRTC във вашия браузър, за да бъде на сигурна страна.

ZenMate преглед на резултатите от тестовете на WebRTC.

ZenMate също не предлага вградена защита от теч на IPv6, но ви дава възможността да го направите автоматично деактивира IPv6 връзки. Обикновено препоръчвам на потребителите да деактивират IPv6, ако се притеснявате от течове, но тази удобна функция се грижи за това за вас.

Функция за защита от теч на ZenMate DNS.

Когато става въпрос за протоколи, имате няколко възможности: OpenVPN, IKEV2 и L2TP. Обикновено предпочитам OpenVPN, когато е възможно, тъй като това се счита за златен стандарт на индустрията. Това каза, IKEv2 е бърза и сигурна алтернатива за мобилни устройства.

ZenMate използва свои собствени частни DNS сървъри, които са a плюс от гледна точка на поверителност. Много VPN използват обществени DNS сървъри, като тези, управлявани от Google. В тези случаи Google (или друга трета страна) може да вижда DNS заявки и кои уебсайтове се посещават.

Работи ли ZenMate в Китай?

Блоковете, наложени от китайското правителство, означават, че е много трудно да се намери VPN, който работи в Китай, да не говорим за такъв, който работи надеждно. Това каза, че има няколко VPN, които се стремят да обслужват огромния брой VPN потребители там.

ZenMate, за съжаление, не е от тях.

Не е изненадващо за по-малък VPN, Zenmate не дава приоритет на потребителите в Китай. Докато някои потребители са имали късмет в страната, много от тях не. Самият доставчик дори предупреждава потребителите да не плащат за абонамент с очакването да използвам услугата в Китай.

Дори и да можете да изтеглите приложението в тези страни, горещо препоръчваме да не се регистрирате за платен абонамент. Ние не носим отговорност за липсата на услуга и не носим отговорност за възстановяване на средства. Това се отнася за Китай, Иран и Саудитска Арабия.

ZenMate не работи в Китай.

Същото важи и за потребителите в Иран и Саудитска Арабия. Ако пътувате до някоя от тези страни или Китай, ще искате да изберете VPN, което дава приоритет на потребителите на целия свят да имат достъп до безплатната мрежа. Попитах и ​​за ОАЕ и ми отговориха, че VPN вероятно няма да работи и там.

Добре ли е обслужването на клиентите на ZenMate?

Един от проблемите, които имах с ZenMate в миналото, е фактът, че той не предлага никаква поддръжка на живо. Всеки доставчик на VPN, който си заслужава, предлага поддръжка в чат на живо, така че бях оптимист, че новата и подобрена услуга ще включва тази функция.

бях разочарован.

ZenMate предоставя доста подробна секция за поддръжка на своя уебсайт, обхващаща настройката, използването на услугата и отстраняване на проблеми.

ZenMate преглед на поддръжката на клиенти.

Честно казано, поддръжката по имейл беше доста бърза, като средното време за отговор на основните ми въпроси беше около час.

Отговори на клиентите на ZenMate.

Въпреки това, след като започнах да задавам по-подробни въпроси, особено относно политиката за поверителност, не успях да получа задоволителен отговор.

Обърнете внимание, че системата за поддръжка на електронна поща е възложена на Zendesk - несвързана компания на трети страни - което не е идеално за по-защитени потребители на поверителност.

Сървъри и местоположения

През последните няколко години ZenMate увеличи броя на своите сървъри и местоположения от над 1000 сървъра в 30 страни на над 1500 в 37 страни. Това са всички физически сървъри за разлика от виртуалните. ZenMate притежава всичките си сървъри, което е необичайно да се види - повечето VPN ги наемат. Това е плюс дава на ZenMate пълен контрол върху своите сървъри от гледна точка на сигурността и производителността.

Местоположенията включват държави в Европа, Азиатско-Тихоокеанския регион, Северна и Южна Америка и Африка. Най-голямата концентрация на сървъри е в Германия, Румъния, Обединеното кралство и САЩ, с над 200 сървъра във всяка от тези страни.

Три от тези държави (всички освен Румъния) имат сървъри на множество места. Не е възможно обаче да изберете вашия сървър въз основа на неговия град. Като такъв е късметът на жребия за това, кой от тях ще получите. Възможността да изберете местоположението си може да бъде удобна в някои ситуации, например, ако искате да избегнете затъмненията на покритията на спортни събития или искате да изберете най-близкия сървър.

Цени на ZenMate

Чудите ли се колко ще ви върне тази услуга? Може да сте приятно изненадани.

Месечната ставка е 9,99 долара, което е около средното за индустрията. Изберете за едногодишен срок, за да получите голяма отстъпка и да плащате $ 4,59 на месец. Въпреки че, тази сделка едва ли си струва да разгледате, когато видите тригодишната оферта от 1,64 долара на месец.

ценообразуване на zenmate

Всички сделки идват с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

ZenMate предлага на новите потребители седемдневна безплатна пробна версия. Въпреки че това може да изглежда безсмислено, когато има по-дълга гаранция за връщане на пари, безплатната пробна версия е за предпочитане за много потребители. С безплатна пробна версия не е необходимо да плащате нищо предварително, а в случая на ZenMate не е нужно да предавате никаква информация за плащане (на работния плот). По този начин можете да избегнете излишните опити да получите възстановяване на сумата или да отмените автоматични плащания, ако не смятате, че услугата е подходяща, след като изпитанието приключи.

Опциите за плащане включват PayPal и кредитна карта, но без криптовалути.

Кодове на купони на ZenMate

Zenmate CouponSlash 83% отстъпка от ZenMate VPN! ПОЛУЧАВАНЕ ДЕАЛКупон се прилага автоматично

Трябва ли да си купя ZenMate?

След внимателно тестване на тази услуга, бих ви препоръчал да я дадете?

Не бих поставил този VPN на първо място в списъка си, но го виждам като подходящ за някои потребители. Скоростите бяха добре за стрийминг и ZenMate деблокира множество географски ограничени сайтове, така че ми харесва като поточно VPN. Това е сигурна услуга, така че е подходяща за общо сърфиране.

Докато ZenMate позволява P2P споделяне на файлове и няма ограничения за данни или ширина на честотната лента, бих посъветвал да отидете за по-бърз VPN, ако планирате редовно да провеждате торент. Потребителите в Китай също ще трябва да търсят другаде.

Вие начинаещ потребител ли сте? Ако е така, може да пропуснете да имате функция за чат на живо за незабавна помощ при настройка и отстраняване на проблеми.

Алтернативи на Zenmate

ZenMate подобри услугата си донякъде от последния път, когато я тествах, включително разширяване на сървърната му мрежа и преминаване на тестове за течове. Това каза, че все още има дълъг път, преди да бъде разгледан наравно с някои от доминиращите в бранша. Основните области, които могат да бъдат подобрени, са скоростта и поддръжката на клиентите. Ясната политика за поверителност би бил друг голям плюс.

Скоростта е голяма за повечето потребители, тъй като засяга почти всичко, което правите онлайн, включително общо сърфиране, HD стрийминг и особено изтегляне. Най- най-бързият VPN, който сме тествали засега е ExpressVPN.

ExpressVPN е много сигурен и отличен при деблокиране на стрийминг платформи. Той е съвместим с повечето устройства и дори работи надеждно в Китай. Нещо повече, поддръжката на клиентите му е на второ място, което го прави чудесно както за начинаещи, така и за напреднали потребители.

Ако сте с малък бюджет, CyberGhost е чудесна алтернатива. Известен е със своите способности за деблокиране и строга политика за нерегистрирани журнали. CyberGhost защитава вашия интернет трафик със силни защитни функции и предлага отлична поддръжка.

Посетете Zenmate

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − 63 =

Adblock
detector