Как да настроите сигнали за измами с кредити или кредитни знаци

Как да настроите сигнали за измами с кредитни кредити или кредитни знаци (1)


Поставянето на сигнал за измама или кредитен флаг във вашия кредитен отчет е едно от първите неща, които трябва да направите, ако подозирате, че някой се опитва да открие кредитни сметки на ваше име. В зависимост от ситуацията може да се наложи дори да получите кредитно замразяване, за да помогнете за намаляване на някои от рисковете, свързани с кражба на кредитна идентичност.

По-долу ще разгледаме как да поставим флаг на номера на социалното си осигуряване чрез кредитните си бюра. Също така ще проучим какъв тип кредитни знамена ще ви трябват и как да не се отворят нови акаунти на ваше име.

Какво представляват сигналите за кредитни измами или кредитни знаци?

Сигналите за измами с кредити, понякога известни като „кредитни знамена“, са сигнали, отправени към агенциите за кредитен отчет. Тези сигнали уведомяват тези агенции да знаят, че може да сте изложени на риск или понастоящем имате кражба на самоличност или кредитна измама. Когато изпращате сигнал за измама за Equifax, Transunion или Experian, отчитащата агенция ще направи две ключови неща:

 • Уведомете другите агенции за кредитни отчети, че може да има измамна дейност във вашите акаунти
 • Информирайте кредиторите, че може да се наложи да предприемат допълнителни стъпки, преди да проверят и открият нови акаунти на ваше име

Можете безплатно да поставите кредитен флаг или сигнал за измама във всяка агенция за кредитно отчитане. Освен това няма да бъдете таксувани за допълнителните стъпки, които кредиторите ще предприемат, за да потвърдят всички нови акаунти.

Ако смятате, че сте ставали жертва на измама с идентичност, трябва незабавно да предупредите една от трите основни агенции за кредитен рейтинг. Всички агенции ще приемат сигнали за измама, стига да предоставите необходимата информация (номер за социално осигуряване и потенциално друга лична информация).

За съжаление, искането на нещо като сигнал за измама при Трансунион или Експерс е само частично решение. Флаговете на кредитните отчети само „молят“ кредиторите да помислят за по-предпазливи, когато позволяват откриването на нови сметки на ваше име. Ако сериозно се притеснявате от измама с кредитни карти, най-добре е вместо това да заявите напълно блокиране на кредит и след това да се регистрирате за услуга за мониторинг на кредита.

Какво е кредитен отчет?

Вашият кредитен отчет е документ, който показва информация за вашата кредитна история. Кредитните отчети ще включват:

 • Текущи и минали адреси
 • Сегашни и бивши места на работа
 • Отворени кредитни сметки (кредитни карти, кредити за автомобили, жилищни заеми, студентски заеми и т.н.)
 • Затворени кредитни сметки
 • Тежки кредитни запитвания
 • Меки кредитни запитвания
 • Колекции (обикновено след като кредитната сметка е оставена неплатена твърде дълго и е отишла в агенция за събиране)
 • Публични проучвания, които могат да повлияят на кредитния рейтинг (като фалити и съдебни решения)

Когато поставите кредитен флаг върху кредитния си отчет, намерението е да защитите цялата тази информация от злоупотреба след кражба на самоличност. Когато се отворят нови акаунти на ваше име, в крайна сметка те ще се показват във вашия кредитен отчет.

Ако видите как изглеждат фалшиви акаунти или запитвания във вашия акаунт, трябва незабавно да поискате сигнал за измама.

Как да поставите флаг върху вашия осигурителен номер или кредитен отчет

Има няколко начина, по които можете да маркирате номера на социалното си осигуряване. Основният начин да направите това е чрез предупреждение за измама, което ще постави допълнителни защити за хората, които се опитват да имат достъп или използват номера на социалното ви осигуряване или други данни за частния акаунт, свързани с вашия кредит.

За да получите кредитен флаг или сигнал за измама, поставен в някой от трите кредитни бюра, направете следното:

 1. Свържете се с една от трите агенции за кредитно отчитане (Transunion, Equifax или Experian). Можете да се обадите или да изпратите имейл, но препоръчваме да използвате опциите за онлайн отчитане, които всяка услуга предоставя.
 2. След няколко дни се консултирайте с другите два кредитни бюра, за да проверите дали те също са получили сигнал за измама.
 3. Актуализирайте информацията си с всяка агенция за кредитен рейтинг, за да сте сигурни, че могат да се свържат с вас в случай, че се появи нещо или сигналът задейства необичайна дейност.

Можете да се свържете с агенциите за кредитно отчитане, като използвате следната информация:

AgencyOnline Инструмент за отчитане PhonePhone NumberMailing Address
Experian Натисни тук (888) 397-3742 Отдел „Измами с потребителски измами“
П.к. Каре 9554
Allen, TX 75013
TransUnion Натисни тук (800) 916-8800 TransUnion Помощ за жертви на измами
П.к. Каре 2000
Честър, PA 19016
Equifax Натисни тук (800) 525-6285 Equifax Information Services LLC
П.к. Кутия 105069
Атланта, GA 30348-5069

Както бе посочено по-рано, ще трябва да се свържете само с една агенция за отчитане на кредити. По закон всяка от агенциите трябва да се свърже с другите агенции, след като настроите сигнал за измама. Това улеснява живота ви, тъй като ще трябва да го направите само веднъж.

Видове сигнали за измама

Всяка агенция за отчитане на кредити ще ви позволи да настроите един от трите вида сигнали за измама:

 • Първоначален сигнал за измама
 • Разширен сигнал за измама
 • Активен сигнал за военни измами

Всеки сигнал за измама служи за различна цел. Важно е да решите дали вашата ситуация изисква някоя от тези опции. Малко вероятно е да можете да поставите множество видове сигнали за измама във всеки един акаунт, така че ако не сте сигурни кой от тях имате нужда, може да искате да се свържете с някоя от агенциите за кредитни отчети, като Experian, опишете ситуацията си и им позволете да ви помогнат да решите как да продължите по-добре.

Нека разгледаме всеки от тези видове сигнали по-подробно.

Първоначален сигнал за измама

Първоначалният сигнал за измама е знаме на вашия кредитен отчет, който казва на другите агенции за кредитни отчети да проверяват информация винаги, когато има искане за удължаване на кредита.

Първоначалните сигнали за измама траят само 90 дни. Ако имате нужда от дългосрочен кредитен флаг, ще ви е необходим разширен сигнал за измама.

Разширен сигнал за измама

Разширен сигнал за измама носи всички предимства на първоначалния сигнал за измама, но може да продължи 7 години.

Можете да премахнете този сигнал за измама от кредитния си отчет по всяко време. Това е добър вариант, ако сте изпитали сериозна кражба на самоличност, която може да отнеме по-дълъг период от време, за да разрешите.

Активен военен сигнал за измами (Активен дежурен сигнал)

Сигналът за активно дежурство е предназначен за военнослужещи, които са били разположени в чужбина за продължителен период от време. Разположените членове на услугата могат да поставят този вид кредитен сигнал на кредита си, за да помогнат за намаляване на риска от кражба на самоличност.

За да получите сигнал за активен дежурство в кредитния си отчет, ще трябва да следвате същите стъпки, както при получаването на първоначален или разширен сигнал за измама, но вместо това да поискате предупреждението за активното мито.

Сигналите за активни военни измами продължават 1 година до повторното им инсталиране. Този предупреждение за измама обаче премахва вашето име от предварително предложени маркетингови оферти за кредитни карти за 2 години.

Сигнали за измама за деца и как да проверите кредитния отчет на вашето дете

Децата са сред най-честите жертви на кражба на самоличност. За съжаление, много родители може да не осъзнаят, че информацията за децата им е открадната и злоупотребена, докато децата им не станат пълнолетни и за първи път не проверят кредита си. Освен това много деца имат своята кражба и злоупотреба с възрастни членове на семейството или приятели, което прави проблема много по-лош.

Ако вашето малолетно дете има кредитен отчет, това е гигантски червен флаг и добра индикация за кражба на самоличност на детето!

Най-просто казано, няма да знаете дали е необходимо да се притеснявате от кражба на самоличност на детето до проверката, за да определите дали детето ви има кредитен отчет и да разгледате каква информация е в него. И дори ако не намерите никакъв отчет, може би е добре да създадете такъв и след това да поставите кредитно замразяване на този отчет, за да предотвратите злоупотреби в бъдеще.

Непълнолетните на възраст 14-17 години могат да се свържат с която и да е от агенциите за кредитен отчет, за да проверят собствения си кредитен отчет. Родителите на деца под 18 години могат да правят това по всяко време.

Ето как да проверите кредитния отчет на детето си

За да проверите кредитния отчет на детето си Еквифакс и експериан, направете следното:

 1. Свържете се с една от агенциите за кредитно отчитане и обяснете, че трябва да получите кредитен отчет за малолетно дете.
 2. Въведете необходимата идентификация: издадена от правителството идентификационна карта, например шофьорска книжка; доказателство за адрес; копие, ако удостоверение за раждане на детето и карта за социално осигуряване; пълното име на детето, включително средното име и поколението (Jr. III и т.н.); дата на раждане на детето; и всички предишни адреси от последните две години).
 3. Изпратете или изпратете по факс необходимата документация на агенцията за отчитане на кредити, като използвате пощенските адреси, намерени около. Забележка: За Equifax добавете „- Minor Child“ към името на компанията, за да осигурите по-бързо извличане до правилния отдел.

За да проверите кредитния отчет на детето си TransUnion, направете следното:

 1. Използвайте формуляра за запитване за кражба на самоличност на Transunion.
 2. Ако Transunion открие, че кредитният отчет е отворен за вашето дете, той ще поиска повече информация, за да потвърди вашата самоличност. Тази информация може да бъде предоставена чрез адреса на пощенски адрес, намерен по-горе, или чрез факс номер Transunion, ако Transunion го предостави.

Какви са недостатъците на сигнала за измама?

Активирането на сигнал за измама ще доведе до проблеми, ако сте свикнали да влизате в магазин за електроника, да се регистрирате за тяхното невероятно предложение за кредит „не плащайте нищо по-късно“ и да излезете от магазина с нов телевизор с голям екран.

При активен сигнал за измама трябва да сте на разположение на работния или домашния си телефон, за да одобрите откриването на кредитната сметка. Не е голяма работа. Това просто ще изисква кратко закъснение в моменталното ви удовлетворяване и обратно връщане на кредитната компания, упълномощаваща новата сметка.

Ако можете да живеете с това, поставянето на сигнал за измама на вашия кредит ще ви помогне да се защитите в някои ситуации.

ЗАБЕЛЕЖКА: Искате да бъдете предпазливи, ако тъкмо ще кандидатствате за жилищен кредит или рефинансиране. Уведомете вашия брокер, че имате предупреждение за измама, защото се опитвате да се защитите от измама.

От плюс, сигналът за измама няма да доведе до проблеми с текущата ви кредитна карта, банкова или кредитна сметка. То е фокусирано върху нови кредитни сметки, а не върху тези, които вече сте отворили.

Как да премахнете сигнала за измама в кредитния си отчет

Ако решите, че искате да премахнете предупреждение за измама в кредитни отчети Equifax, Experian или Transunion, ще трябва да поискате да го премахнете писмено.

Ще трябва да включите вашето:

 • име
 • Номер на социална осигуровка
 • Текущи и предишни адреси
 • Дата на раждане
 • Телефонен номер

Ще трябва да изпратите тази информация в отдела за измами на кредитните бюра, където е подаден сигналът. Също така предлагаме да използвате сертифицирана поща или доставка за една нощ. Искате да можете да проследите писмо, което съдържа всички тези критични данни. Можете също така просто да изчакате 90 дни да изтече сигналът.

Може да ви хареса също така Защита за кражба на саморазправа на самоличностFraud за информация за кредитни бюра - Experian, Equifax, TransUnionIdentity Protection Kraft Как да подадете сигнал за измама от кражба на измама.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3