Преглед на Lifelock

Ако има само една компания за защита на кражба на самоличност, за която сте чували, това вероятно е LifeLock. Това беше една от първите такива услуги, основана през 2005 г. и стана публична през 2015 г. Днес услугата има 3 милиона абонати и продължава да бъде най-агресивно рекламираната компания за защита на кражба на самоличност в света. Историята на LifeLock обаче не е без своите спънки.

Най-големият беше през 2010 г., когато компанията се съгласи да плати 100 милиона долара сетълмент на FTC, като повечето от тях отидоха за потребителите чрез съдебен иск, след като LifeLock беше обвинен в измамни рекламни практики. Lifelock отрече всякакви нарушения.

Ако не сте сигурни какво правят LifeLock и подобни услуги и не ги защитавате, прочетете нашия преглед.

Характеристики и цени

спасителен дом
Стандартната услуга LifeLock струва $ 9,99 на месец или $ 109,99 на година. Така ще получите основни сигнали за измама, загуба на защита на портфейла, по-малко предварително одобрени оферти за кредитни карти, 24/7 поддръжка на членове на живо и „Пакет за защита на милиони долари“.

Членството в средната степен, наречено LifeLock Advantage, удвоява цената до $ 19,99 на месец или $ 219,99 годишно. Допълнителните 10 долара ще се придържат към сканиране на съдебни записи, известия за нарушаване на данни, годишен онлайн кредитен отчет от едно бюро, фиктивен мониторинг на самоличността и сигнали за дейността на акаунта във всички ваши кредитни, чекови и спестовни сметки.

И накрая, членството в най-високия рейтинг повишава цената с още 10 долара на месец. LifeLock Ultimate Plus прави всичко, което правят другите две нива плюс още няколко екстри. Те включват предупреждения за дейността на инвестиционната сметка, сигнали за поглъщане на банкови сметки, дейност по кредитно запитване, търсене на мрежа за споделяне на файлове, доклади в регистъра за сексуални нарушители и месечно проследяване на кредитен рейтинг от трите бюра.

И така, кой от тях е най-пълният пакет? Ако трябва да се вярва на LifeLock, Ultimate Plus е. Но изборът на план и доставчик наистина се свежда до това, което те могат да правят и какво не можете. Повечето банки и компании за кредитни карти днес предоставят много от същите услуги като LifeLock безплатно. Сигнали за измама, например, може да бъде настроен, така че по всяко време да се появи нещо рибно в извлечението на кредитната ви карта; компанията може да ви предупредя по имейл или SMS и дори замразете акаунта си ако е необходимо. Загубена защита на портфейла по същество гарантира, че не носите отговорност за фалшиви такси, които се промъкнат през пукнатините и анулиране на изгубени или откраднати карти.

Повечето компании за кредитни и дебитни карти, така или иначе, ще се откажат от фалшиви такси. Около 80 процента от случаите, цитирани като „кражба на самоличност“, всъщност се занимават с откраднати кредитни или дебитни карти, така че останалите 20 процента се занимават с по-важни подробности, по-специално номера на социалното ви осигуряване..

По-малко предварително одобрени оферти за кредитни карти е хубаво и инструментът за мониторинг на поверителността на LifeLock твърди, че може намалете публичното излагане на вашата лична информация онлайн, но тези едва ли струват 10 долара на месец. Всичко останало е само консолидиране и налагане на защити, които вероятно вече имате. Освен дебитните и кредитните карти, LifeLock също ще анулиране и замяна на компрометирани застрахователни карти, социалноосигурителни карти и шофьорски книжки. И накрая, стандартното членство казва, че LifeLock ще го направи сканиране на сайтове за черен пазар където частната информация се купува и продава, за да се види дали вашето име или информация изскача. Ако това стане, ще получите сигнал, но не можете да предприемете конкретни действия от там. Може би най-важното е, че ако вашата идентичност е компрометирана, агент LifeLock ще направи да ви помогне през процеса на възстановяването му.

LifeLock Advantage предлага по-широк обхват от услуги, които би било по-трудно да се постигне самостоятелно. Измислени сканиране за идентичност мрежата за хора, които може да изграждат фалшиви самоличности въз основа на вашата информация. Не съм сигурен защо това не е в стандартното членство, защото изглежда, че би трябвало да е основен приоритет, който бих очаквал от агенция за защита на кражбите на самоличност. Това ниво също сканира съдебните записи за да ви „предпазят от фалшиво обвързване с арести и присъди, за които не знаете нищо.“ Това изглежда отдалечено и във всеки случай може да се направи самостоятелно. Известия за нарушаване на данните са полезна функция, така че не е нужно да преследвате информация всеки път, когато Target или Bank of America загубят няколко хиляди номера на кредитни карти, но, отново, няма много LifeLock всъщност да направи това, докато фалшивите такси не започнат да изскачат. Онлайн годишен кредитен рейтинг е хубав бонус. Кредитните отчети обикновено струват между 10 и 12 долара самостоятелно.

Последният рейтинг добавя годишен кредитен отчет от трите основни бюра в САЩ и проследяване на месечните кредитни оценки от едно бюро. Ако използвате някой мрежи за споделяне на файлове, LifeLock ще ги сканира за вашата лична информация. Вие също получавате известяват, ако крадец поеме банковата ви сметка, добави нови притежатели на сметка и / или ако някой се поинтересува за вашия кредит, което често е първа стъпка към кандидатстване за кредитна карта. Отново не съм сигурен защо това не е включено в стандартния слой. Ultimate Plus ви позволява следи всички инвестиционни сметки може да имате в допълнение към нормалните си банкови сметки. Накрая можете да получите a известие, когато сексуален нарушител се премести във вашия пощенски код, въпреки че това можете да направите безплатно и сами.

Ако се интересувате от изстрел на LifeLock, се предлага 30-дневна безплатна пробна версия. Недостатъкът е, че трябва да въведете номера на кредитната си карта и не забравяйте да закриете акаунта, ако решите, че не го искате.

Сигнали и доклади

сигнали за спасяване
През 2008 г. компания за кредитна информация Experian подаде иск срещу LifeLock за изпращане на сигнали за измама от името на потребителите, като по този начин поддържа постоянното състояние на сигналите си. Ирония встрани, не получих нито един сигнал в момента, в който тествах LifeLock. Това означава, че съм наистина добър в запазването на личната си информация или LifeLock помогна за отстраняване на проблема.

LifeLock сканира четири основни поведения, за които да изпрати сигнал. Първият е новооткрити сметки, вариращи от заеми за ден на плащане към абонамент за абонамент за кредитни карти. Много от тях не изискват проверка на кредит или фон. Втората е активност по съществуващите ви акаунти. Това почти работи както бихте очаквали: потенциално подозрителни такси за кредитни карти или тегления от банкови сметки ще изведат предупреждение. Следва интернет мониторинг, който сканира мрежата за некредитни видове лична информация, която може да се разпространява в киберпространството. Тази информация може да бъде компрометирана от злонамерен софтуер или нарушаване на данните. И накрая, LifeLock следи за съмнения за злоупотреба с публични записи, като съдебни записи, адреси, записи на нарушители на сексуални престъпления и записи на заемни плащания. Те могат да се използват за извършване на престъпления от ваше име и могат да продължат години, без да бъдат открити по друг начин.

LifeLock ще ви изпрати предупреждение по имейл по подразбиране, но можете също така да го настроите да изпраща SMS известия.

Можете да добавите до пет кредитни карти и пет банкови сметки, за да наблюдавате LifeLock.

монитор за поверителност на lifelock

Мониторът за поверителност е сравнително нова функция на LifeLock, която обобщава списък на уебсайтове, където е посочена личната ви информация. LifeLock показва каква информация за вас е посочена на всеки съответния сайт - обикновено роднини, възраст и град на пребиваване - но не предлага лесен начин да се откажете. Ще трябва да отидете на уебсайта и да попълните формуляр или да преминете през някакъв друг процес, тъй като LifeLock няма да се откаже от тези уебсайтове за вас.

Интерфейс и настройка

карти за спасяване

Настройката на LifeLock е доста безболезнена стъпка по стъпка процес. Попълнете основна информация, свързана с акаунта, всички номера на вашата карта, включително застрахователни и шофьорски лицензи, и накрая номерата на вашите сметки. След като направите това, оставете Lifelock да направи всичко останало.

Таблото за управление на профила е разделено на четири раздела: Начало, Сигнали и отчети, Управление на акаунт и поддръжка. Началната страница е предимно реклами за препращане на приятели, надграждане до следващото ниво или изпробване на друга функция. Сигнали и отчети е месото на услугата LifeLock, което ви позволява да видите хронологичен списък с известия. Ако искате да добавите допълнителни акаунти или друга информация за мониторинга на LifeLock, това може да стане в Управление на акаунта.

LifeLock има само уеб версия; няма мобилно приложение или клиент за настолни компютри Това е всичко, което наистина ви е необходимо, тъй като (надяваме се) няма да използвате LifeLock толкова много след първоначалната настройка. LifeLock не прави никакви отстъпки за мобилни потребители; уебсайтът му изглежда точно такъв на малък екран, както и на голям. Това може да направи малко трудно да се чете на смартфон, но не е прекъсвач на сделката.

Обслужване на клиенти

Фактът, че не сте първокласен абонат, е нещо, което LifeLock непрекъснато ще ви напомня на своя уебсайт. Връзките към функции, които не можете да използвате, и рекламите, които настояват за надстройки, са норма. Поне не ви досажда с ненужни имейли.

Очевидно телефонните разговори са незабавни, така че това е може би най-добрият ви вариант. Изпращането на билети отне около ден, за да отговори LifeLock с полезен отговор. Няма оплаквания там.

присъда

Горните нива на LifeLock предлагат едни от най-пълната защита срещу кражба на самоличност на всяка услуга на пазара, но останахме да се чудим защо някои от тези защити не бяха включени в членствата на долния клас. Настройката е безболезнена и интерфейсът е лесен за използване, стига да не сте в мобилен браузър. Обслужването на клиенти е полезно и реагира разумно бързо.

 

Посетете LifeLock

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Adblock
detector