6 Уобичајене Паипал преваре и како их избјећи

уобичајене паипал преваре и како их избећиАко сте редовни корисник ПаиПал-а, можда ћете желети да имате на уму: Преваре редовно циљају ПаиПал и његову корисничку базу. ПаиПал преваре могу доћи у облику е-порука, пхисхинг веб локација, злонамерних огласа, сумњивих веза и још много тога. Такве преваре дизајниране су тако да изгледају службено како би се превариле кориснике да се одрекну приватних података, као што су корисничка имена и лозинке, или да нелегитимно прикупљају плаћања. Многобројне преваре на ПаиПал-у постоје, али постоји неколико оних на које ћете вероватније наићи. Ево шест уобичајених ПаиПал превара које смо пронашли, као и како да избегнемо да им постанемо жртва

Contents

1. Напредна превара о накнади

Једна превара корисника ПаиПал-а на коју би требало да се пазе је познатија као „Адванцед Фее Фрауд“. Ова врста преваре, у коју је злогласни „нигеријски принц“ или 419 превара упали, осмишљена је да би замарала жртве у слању релативно мале количине новца уз обећање пуно већег повратка.

Корисници ПаиПал-а често су на мети ове преваре због потешкоћа у враћању новца.

Преваре са напредном накнадом преко ПаиПал-а могу функционисати овако:

Добивате е-пошту са насловном линијом у АЛЛ ЦАПС-у у којој се тврди да сте добили наследство.

6 Уобичајене Паипал преваре и како их избјећи

Након отварања адресе е-поште, проналазите оно што изгледа као службено писмо некога из високе политичке станице.

6 Уобичајене Паипал преваре и како их избјећи

Затим ће вам рећи да вам треба прилично безобразан износ новца из прилично сумњивих разлога.

6 Уобичајене Паипал преваре и како их избјећи

И на крају, од вас ће се тражити да дате неке основне информације које ће отворити линије комуникације.

6 Уобичајене Паипал преваре и како их избјећи

Коначно, превара прикупља од вас личне податке који се могу користити у преварама са идентитетом, истовремено узимајући новац од жртава. Међутим, знакови упозорења за ову превару су јасни, а избећи ову врсту преваре релативно је лако.

Како избећи преваре са напредним накнадама

Срећом, добављач услуга е-поште филтрира огромну већину ових врста превара. Ако проверите директоријум нежељене поште, можда ћете можда моћи да пронађете неколико њих (сигурни смо да јесте).

Међутим, ако адреса е-поште која захтева од вас да извршите неку врсту напредног плаћања како бисте добили већу награду измиче вам филтру нежељене поште, обратите пажњу на знакове упозорења. Адреса е-поште вероватно неће бити од верификованог или легитимног предузећа или услуге и вероватно се неће подударати са именом, организацијом или државним званичником наведеним у тексту е-поште. Поред тога, вероватно ће бити великог броја правописних или граматичких грешака у тексту поруке е-поште, што је још један знак упозорења да није из легитимног извора.

Међутим, генерално, најбоље је не слати авансне уплате, посебно појединцима које никада нисте упознали или не познајете. Ако не купујете производе путем пијаце за куповину на мрежи, донирате за неку сврху или шаљете новац породици или пријатељима, не верујте сумњивим изворима на мрежи који траже новац. Ако се чини превише добро да би било истинито, вјероватно јесте.

2. Превара е-поште: „Проблем са вашим налогом“

Једна ПаиПал превара долази у облику е-поште у којој се погрешно наводи да постоји „проблем са вашим налогом“. Намјера овдје је да вас натјерате да отворите е-пошту без бриге. Након тога следи текст осмишљен тако да натерате да кликнете на везу у поруци е-поште која на крају води до пхисхинг веб локације.

Посетилац нам је недавно проследио копију ПаиПал е-поште за превару у наставку. Успјели смо да откријемо где се налази локација преваре и затворимо је у року од око 5 минута. Такође смо се налазили где се украдене информације шаљу са веб локације и обавестили ПаиПал да бисмо били сигурни да су га затворили и контактирали све погођене купце.

Како избјећи преваре “проблем са вашим рачуном”

 • НЕМОЈ одговорите на е-пошту или унесите било које личне податке. Ако сте већ унели податке, брзо идите на нашу страницу Како пријавити превару.
 • Проследи е-пошту на спооф@паипал.цом. ПаиПал ће одмах радити на гашењу локације преваре.
 • Проследи е-пошту на спам@уце.гов. Америчка Федерална трговинска комисија (ФТЦ) поставиће вашу е-пошту у базу података и користиће комбиноване информације за проналажење и кривично гоњење преваранта / нежељених пошиљатеља.
 • Не кликајте на линкове у нежељеној е-пошти.

Ова врста преваре постоји већ дуже време. Преваранти вам шаљу е-пошту у коме вам кажу да постоји проблем са вашим ПаиПал налогом и да морате да се пријавите да бисте га исправили. Ево како изгледа адреса е-поште.

Једном када га прегледате, наставите да видите како изгледа лажна веб локација ПаиПал:

Важна напомена: Ево где су преваранти преварни. Текст везе каже „хттпс://ввв.паипал.цом/цги-бин/вебсцр/?цмд=_логин-рун“. Изгледа легитимно. Изгледа да ћете бити послани на сигурну ПаиПал локацију. Али нећеш.

Кликните ову везу - хттпс://ввв.паипал.цом/цги-бин/вебсцр/?цмд=_логин-рун

Упс! Нисмо више у Канзасу, Тото. Веома важна тачка. Текст везе може рећи било шта. Тамо где то указује може бити потпуно другачије. Не обраћајте пажњу на текст везе. Морате обратити пажњу на адресну траку у вашем прегледачу (погледајте наш тест на нашој почетној страници Пријеваре и преваре).

Ево текста са лажне Паипал странице:

Поштовани Паипал корисник,

Данас смо имали проблема са једним од наших рачунарских система. Иако се чини да су проблеми мање, ми не ризикујемо. Одлучили смо да проблематични систем уклонимо ван мреже и заменимо га новим. Нажалост, то је проузроковало губитак неких података о члановима. Слиједите доњу везу и пријавите се на свој рачун како бисте били сигурни да ваше информације не утјечу. Стање рачуна није утицало.

Због непријатности коју узрокујемо дајемо свим корисницима који поправе податке који недостају, следећа два долазна трансфера бесплатно! Нећете плаћати никакве накнаде за наредна два долазна трансфера *.

хттпс://ввв.паипал.цом/цги-бин/вебсцр/?цмд=_логин-рун

Хвала вам што користите ПаиПал!

* - Ако се обично примене накнаде, нећете платити ништа за наредна два долазна трансфера која примите.

ПаиПал Сецурити

ЗАШТИТИТЕ СВОЈУ ПЕСМУ

НИКАДА никоме не дајте лозинку и САМО се пријавите на веб локацији ПаиПал-а. Ако неко пита вашу лозинку, молимо вас да следите упутства за безбедност на веб локацији ПаиПал.

Као што видите, ова е-пошта за превару чини све што је у њеној моћи да убеди да је легитимна. Међутим, осим ако е-пошта не стиже директно са ПаиПал-а, занемарите је. И увек проверите везе садржане у е-пошти за превару да бисте проверили да ли су права ствар.

„Проблем са вашим налогом“ ПаиПал преваре такође могу бити прилично софистициране, што је указала и ова превара на коју је нагласила интернет безбедносна компанија ЕСЕТ.

3. „Пријатељско име“ или лажно представљање имена

Други облик преваре путем е-поште, „пријатељско име“ преваре е-поште користе карактеристику система е-поште који омогућавају да се име пошиљаоца сакрије иза „пријатељског имена“ за које се може учинити да изгледа легитимно.

Многе услуге е-поште сада користе „приказано име“ за појединце, веб локације или услуге са којима редовно комуницирате путем е-поште. Уместо да приказивање пуне адресе е-поште сваки пут можете видети „приказано име“, што је често име појединца или услуге.

Пријевари могу овај систем користити у своју корист креирањем адресе е-поште са приказним именом које може постојати у вашем адресару. Када добијете поруку е-поште са лажног налога, не само да може заобићи нежељене филтере, он може изгледати потпуно легитимно када је повезан са е-поштом подједнако легитимног изгледа (као што је нека превара са „проблемом са вашим налогом“).

На пример, ово подметање е-поште УСПС користи подметање приказаних имена:
6 Уобичајене Паипал преваре и како их избјећи

Са ПаиПал споофингом, превара би могла да промени име екрана у било шта што се чини легитимним, укључујући коришћење уобичајених речи које бисте могли да повежете са легитимним послом, као што је „ПаиПал Цустомер Сервице“..

Како избјећи преваре са „пријатељским именом“

Неколико једноставних корака могу вам помоћи да брзо утврдите да ли је е-пошта заправо са ПаиПала или преварант:

 • Отворите сумњиву е-пошту, али НЕ кликните на било коју везу у поруци е-поште
 • Задржите показивач изнад приказаног имена у имејлу ако целокупна адреса е-поште није видљива

Провајдери услуга е-поште се разликују. На пример, у Гмаил-у, једноставно отварање адресе е-поште откриће целокупну адресу у већини случајева, укључујући приказано име и веб адресу. Међутим, за вашу апликацију за е-пошту можда ћете морати да задржите показивач изнад приказаног имена да бисте открили адресу. Због ограничења величине, апликације за мобилну пошту често скривају адресу е-поште и приказују само приказано име, што може бити врло погрешно.

Уверите се да је адреса у потпуности одговара стварној веб адреси за ПаиПал. Поред тога, проверите да ли је цео веб адреса је легитимна. Свака адреса е-поште која долази са ПаиПала имаће адресу е-поште која се завршава на @ паипал.цом. Свака варијација тога, као што је @ интл.паипал.цом, вероватно је превара.

4. Лажне веб локације или објаве на друштвеним медијима (лажна веб локација ПаиПал или преваре на друштвеним мрежама)

Многе популарне веб локације се споофују на разне начине. Када преваранти креирају лажну веб локацију ПаиПал и покушају да прикупе податке о њима путем корисника, ово је познато као пхисхинг.

Лажно представљање је облик преваре у којој криминалци лажно представљају поверене субјекте како би преварили жртве у одустајању од информација. Постављали су лажне веб локације и адресе е-поште који су дизајнирани да изгледају легитимно. Надам се да ћете комуницирати са лажним производом и на крају се одрећи приватних података, укључујући корисничка имена, лозинке, податке о финансијским рачунима или било шта друго што се може искористити за крађу новца или вашег идентитета.

Постоји много веб локација за крађу идентитета вани, а у ствари, према Гоогле-овом Извештају о транспарентности, веб локације са крађом идентитета сада су далеко чешћа врста лажних активности на вебу од веб локација са малвером. У ствари, пхисхинг веб локације имају више од злонамјерног софтвера од 8 до 1, што значи да је много вероватније да ћете наићи на пхисхинг локацију дизајнирану да изгледају стварно и украде ваше податке него што налетите на веб локацију која покушава да инсталира злонамерни софтвер на рачунар..

Ево како може изгледати лажни веб сајт ПаиПал:

6 Уобичајене Паипал преваре и како их избјећи

Брзо ћете приметити да ова локација преваре изгледа потпуно попут старе верзије веб локације ПаиПала. Без гледања детаља, лако се заваравати да мисле да је страница стварна. Али постоји неколико начина да се избегне пад за замке веб локација са сличним идентитетима.

Додатно ћете морати бити у потрази за лажним преварама у облику промовисаних или дељених постова на друштвеним медијима. ТНВ је известио о једној таквој превари коју је Твиттер дозволио да се шири, где је преварант купио огласни простор и претварао се да је службени (мада непроверен) запосленик Твиттера који корисницима нуди шансу да освоји шоу-спотове које спонзорише Твиттер..

6 Уобичајене Паипал преваре и како их избјећи

Превара је гурнула појединце на пхисхинг веб страницу која је дизајнирана тако да изгледа као права твиттер страница. Крајњи циљ био је да се корисници унесу своје корисничко име и лозинку у образац, који се у ствари неће пријавити на ПаиПал, већ да прикупе приватне податке.

Како избјећи преваре путем пхисхинг веб мјеста и објављивања на друштвеним мрежама

Прво, најлакши начин да утврдите да ли сте на исправном веб локацији ПаиПал је да проверите веб адресу у траци са УРЛ адресама:

6 Уобичајене Паипал преваре и како их избјећи

Имајте на уму да веб адреса гласи „сецурити-паипал-центер.цом“. Ово није стварна ПаиПал адреса. Званична адреса ПаиПал-а је „паипал.цом“. Било која друга верзија вероватно је превара. Поред тога, ПаиПал не користи јединствене домене засноване на региону, попут „цо.ук“ за Велику Британију или „цо.јп“ за Јапан. Све остале варијације аутоматски ће се преусмерити у УРЛ који почиње са „ввв.паипал.цом“.

Затим проверите статус сертификације веб локације. У горњем примеру приметићете да поред УРЛ-а не постоји симбол закључавања. Ово указује да веб локација нема ХТТПС (или ССЛ) сертификат. Тренутно већина легитимних веб локација и предузећа има ССЛ сертификате и ХТТПС енкрипцију.

Ако ПаиПал веб локација на којој немате симбол закључавања, не верујте. Вероватно је сајт за крађу идентитета. Иако ПаиПал тренутно нема најефикаснију заштиту од крађе идентитета, сертификат Ектендед Валидатион (који открива име организације поред симбола закључавања), још увек можете да проверите сертификат да бисте проверили да ли је у власништву ПаиПал.цом.

 • Кликните на симбол закључавања
 • Кликните на Потврда
 • Кликните на Детаљи картицу
 • Под Поље, кликните на Предмет

Погледајте овде наведене детаље. Требали бисте видети следеће информације или нешто слично:

6 Уобичајене Паипал преваре и како их избјећи

Ако информације изгледају потпуно другачије или нема доступних информација, вјероватно сте на пхисхинг мјесту и одмах затворите картицу.

4. Лажна превара о хипервезама

Лажне веб преваре могу се појавити као део осталих врста превара, укључујући и преваре путем е-поште, и сасвим очигледно као део пхисхинг веб локације. Међутим, могуће је да ћете пронаћи да ће неки интернетски лопови створити лажне хипервезе дизајниране да изгледају законито у тексту, али стварни УРЛ је лажан.

Као што смо раније расправљали, текст хипервезе може рећи све што желимо.

Како избећи преваре са хипервезама

Преваре са хипервезама релативно је лако избећи, а постоји и један једноставан корак: На личном рачунару или радној површини, поставите показивач миша изнад сумњиве везе пре него што кликнете на њу. Ако то учините, појавиће се стварни УРЛ хипервезе у прозору вашег веб прегледача.

6 Уобичајене Паипал преваре и како их избјећи

На мобилном уређају дуго притисните везу да бисте открили УРЛ који вам се заправо шаље.

Ако хипервеза иде негде другачије од наведеног циља или очигледно није веза са ПаиПал-ом, не кликните на њу.

5. Лажне добротворне и инвестиционе могућности

Пријевари су склони фокусирању на покушаје да се поиграју са емоцијама сваке жртве. У неким случајевима то може укључивати осећај сажаљења или похлепе. Оба случаја могу узроковати да неке жртве уђу директно у ПаиПал преваре не обазирући се на последице.

Лажне добротворне организације повремено се појављују након трагедије или једном када преваранти добију довољно информација о жртви да би их покушали циљати лажном добротворном преваром. У тим ситуацијама, лажни добротворни организација може имати веб локацију или једноставно послати информације путем веба и тражити плаћање путем ПаиПала или других средстава.

У међувремену, лажне могућности улагања сличне преварама 419 или нигеријског принца покушавају уверити потенцијалне жртве да наизглед мала инвестиција може донети велику награду.

Како избећи лажне добротворне организације и могућности улагања

Сећате се старе фразе „превише добро да би било истинито“? Ово ће се увек односити на могућности улагања. Свако ко обећа високу награду за наизглед мало улагања требало би да подигне ваше аларме.

Ако добијете сумњиву прилику за улагање „превише добро да би било истинито“ са захтевом да пошаљете ПаиПал уплату, урадите следеће:

 • Употријебите БББ (Беттер Бусинесс Буреау) да бисте потражили компанију. Лоше оцене или непостојећа компанија су црвена застава.
 • Ако не можете да пронађете компанију преко БББ-а, претражите је основним Гооглеом по имену и потражите било које форуме или друге локације на којима се разговара. Недостатак информација је такође црвена застава, и наравно, негативне информације би требале бити ваш знак да то није поуздана прилика за инвестирање

За добротворне организације, ПаиПал препоручује коришћење једне од следећих веб локација:

 • хттп://ввв.цхаритинавигатор.орг
 • хттп://ввв.ббб.орг/ус/цхарити
 • хттп://ввв.цхаритиватцх.орг/

Имајте на уму да свака добротворна организација за коју не можете да потврдите постојање ниједне од ових опција вероватно није права добротворна организација. Добротворне организације морају бити регистроване код владе, па ако не можете да пронађете информације о томе, најбоље је избегавати донирање новца. Велике су шансе да ће много службених и поузданих добротворних организација прикупљати новац за исту ствар.

6. Превара о преплаћеном рачуну и хакирана превара на ПаиПал рачуну)

Ово је превара због које би продавци ПаиПала требало да се забрину. Превара о преплаћеном износу функционира овако:

 • Продајете производ или услугу појединцу или „послу“
 • Купац шаље уплату, али шаље превише
 • Купац вас затим тражи да им вратите разлику, често захтевајући да новац вратите на други рачун

То изгледа довољно безазлено, али вероватно је да је купац преварант који вас покушава натерати да им платите новац са украденог рачуна за плаћање. Могуће је да је купац користио украдену кредитну картицу или друге банковне податке да би обавио лажну куповину, а затим тражио да вратите део тог новца. У овом случају, не само да купац добија производ или услугу који су добијени нелегитимно, већ и део тог новца добија, депонује се на други рачун који ће вероватно касније бити немогуће пратити.

Ово је главни проблем продавца: Ако власник стварног рачуна пријави лажну активност, ПаиПал може отказати примљено плаћање и вратити новац законитом власнику. Ако се то догоди, остаћете без новца и производа који сте продали.

Други подгрупа овога је хакована превара на рачуну. У овој ситуацији, купац плаћа преко ПаиПал рачуна који је био хакиран. Купац прими предмет, али можда ћете бити приморани да вратите уплату стварном власнику рачуна. У овом случају ћете изгубити и на артиклу и на новцу који сте платили.

Како избјећи преваре с преплаћеним износом

Легитимни купци ретко преплаћују, па ако примите преплаћени износ, то је вероватно превара. Ако се то догоди, уместо да вратите новац, откажите наруџбу у потпуности и не отпремајте предмет. Уз то, никад не враћајте уплату на рачун различит од оног који је првобитно извршио уплату.

Како избећи хакиране преваре са рачунима

Готово је немогуће знати када је купац хаковао рачун. Такође, мало је тога што можете учинити да спречите ово или избегнете ову ситуацију. Неусклађеност у подацима о рачуну купца и месту испоруке производа је нормално.

Ваша најбоља опција је да се директно обратите ПаиПалу. ПаиПал нуди заштиту трговинских превара за све продавце који користе ПаиПал. Ако сматрате да неусклађеност података о рачуну за плаћање и тражена адреса за испоруку изгледа сумњиво, обратите се ПаиПал-у. Компанија ће истражити проблем и контактирати купца ради провере информација. Такође је најбоље да одложите испоруку било ког предмета док се проблем не реши.

Такође бисте желели да директно контактирате купца преко адресе е-поште која је повезана са ПаиПал налогом како бисте проверили да ли се налог и купац подударају.

ПаиПал такође нуди савете и информације о другим врстама преваре и како их избећи, овде и овде.

Можда ће вам се такође свидјети заштита од крађе идентитета. Лажни идентитет, федерални злочин: Заштита од крађе идентитета и одвраћа од претпоставке Заштита од крађе идентитета Како пријавити преваре од крађе идентитета: Преваре крађе идентитета: Како уочити и избјећи их. Заштита од крађе идентитетаАрипорт бежичне мреже - није тако сигурно како мислите.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − 21 =

Adblock
detector