ИДСхиелд Ревиев (2018): Изненађујуће ниска заштита од крађе идентитета

Будући да је забринутост за крађу идентитета у порасту, захваљујући малом дијелу већем броју кршења података, услуге заштите од крађе идентитета такође расту. ИДСхиелд је на тржиште изашао 2010. године као изданак ЛегалСхиелд-а, компаније са правним услугама која се плаћа. Услуга пружа прилично лепршав низ функција по очаравајуће ниској цени у поређењу са неким од њених конкурената попут ИдентитиФорце и Идентити Гуард. Једино је питање да ли се на ИДСхиелд може рачунати да нуди еквивалентни ниво услуга конкуренцији уз наплату најнижих цена.

Карактеристике и цене

Цене ИДСхиелда је прво, тренутно привлачење ове услуге. Услуга пружа три основна плана заштите:

 • Породица ИДСхиелд: дизајниран да покрива себе, супружника / партнера и до 8 уздржаваних уз 24,95 УСД месечно (само амерички претплатници)
 • ИДСхиелд Индивидуал: дизајниран да покрије само себе заштитом од крађе личне карте од 9,95 УСД месечно (само у САД-у)
 • ИДСхиелд Цанада: лакша опција крађе личне карте за становнике Канаде, која укључује основне услуге надгледања и рестаурације приватности по цени од 12,95 УСД месечно.

ИДСхиелд цене

Иако је цена релативно ниска, ИДСхиелд такође смањује три уобичајене праксе које користе друге службе.

Прво, нема бесплатног суђења. Бићете приморани да платите месец дана услуге да бисте је испробали и утврдили да ли вам се свиђа или не. Друго, постоји чињеница да ИДСхиелд не нуди годишњи план са попустом. Можете се пријавити само на месечну претплату. Коначно, такође не постоји политика поврата новца. Брза претрага документа компаније и услова компаније не открива ни наговештај речи „повраћај новца“, а чак и ако откажете одмах након пријаве, још увек сте на удару за плаћање.

Без обзира за који од два плана се пријавите, добићете сличан скуп функција. Породица ИДСхиелд само проширује те карактеристике и покрива више појединаца. Према сваком америчком плану, основни скуп функција укључује:

 • Упозорења и Обавештења
 • Верификација промене адресе
 • Праћење судске евиденције
 • Мониторинг кредита
 • Упозорења о кредитном упиту
 • Месечни трагач за оценом кредитних резултата
 • Плаћање зајма надгледање
 • Мониторинг безбедности
 • Мониторинг приватности
 • Мониторинг друштвених медија
 • Враћање идентитета
 • ИДСхиелд Ваулт Пассворд Манагер
 • Консултантске услуге идентитета
 • Консултантска подршка вођена догађајима
 • Служба за надгледање деце (само породични план ИДСхиелд)

ИДСхиелд Цанада не поседује већину тих функција. ИДСхиелд Цанада укључује само основни надзор приватности и сигурности, услуге консултација идентитета, услуге враћања идентитета и откривања кредитних извештаја.

Услуга комбинира мјешавину људских и аутоматизираних елемената за праћење корисничких рачуна због сумњивих активности. Већину праћења обављају аутоматизовани системи који могу гребнути мрежу за информације лакше од људских, док ИДСхиелд истиче своје консултантске услуге које повезују претплатнике са стварним менаџерима случајева.

Иако се већина тога приписује ИДСхиелду, услуга заправо постоји као заједнички напор између ЛегалСхиелд-а (који поседује ИДСхиелд) и Кролл-а (компанија за обезбеђивање кибернетичке сигурности и информација). Као резултат, велики део онога што добијате на начин крађе ИД-ова прикупљен је преко Кролл-а.

Да напоменем, Кролл се бави већ више од 20 година, јесте у потпуности акредитован од Беттер Бусинесс Буреау-а, и као А + оцена од БББ. У међувремену, ЛегалСхиелд послује више од 40 година под различитим именима, јесте акредитован од стране БББ са А + оценом, али има и 3 од 5 звездица према БББ рецензијама.

Примарне услуге које ИДСхиелд оглашава својим корисницима су надзор над сигурношћу, надгледање приватности, надгледање друштвених медија, обнављање идентитета, ИДСхиелд трезор и консултантске услуге.

Чудно, иако позитивно, чини се да ИДСхиелд члановима пружа и попусте приликом куповине на разним локацијама. Корисници могу добити попусте приликом куповине на местима као што су Кохлс, ИХОП, Броокс Бротхерс, Веризон Вирелесс и још много тога. На хиљаде доступних попуста нуди кроз МЕМБЕРПеркс програм.

Надгледање сигурности и приватности

Сигурносни надзор ИДСхиелда обухвата велику већину онога што добијате путем услуге, укључујући обавештења и обавештења, праћење судске евиденције, надокнаду зајма за плаће и друге карактеристике које су јасно везане за сигурност личних података.

Најважнији елементи које ИДСхиелд прати у име сваког корисника су ССН-ови, бројеви кредитних картица, бројеви банковних рачуна и опште информације везане за или потребне за финансијске трансакције.

Основни циљ ИДСхиелдовог надзора и заштите приватности је провјеравање веб локација црног тржишта које продају личне податке. То укључује праћење ИРЦ-а, собе за ћаскање, П2П мреже и феедове друштвених медија за украдене и продате податке. ИДСхиелд ће провјерити да ли су ствари попут вашег ССН-а, имена, датума рођења, адресе е-поште (до 10), бројева телефона (до 10), бројева возачких дозвола и других таквих података неће бити објављене за продају на мрежи. Ако га пронађете, добићете обавештење преко система.

Мониторинг друштвених медија

Иако је део онога што Праћење приватности проверава како би се уверило да ваши лични подаци нису доступни на друштвеним медијима, услуга укључује одвојени монитор за активност друштвених медија. Можете да одредите које друштвене мреже желите да будете покривени и да сервис проверите постове, коментаре, слике и друге врсте интеракција на друштвеним медијима које могу користити или навести личне идентификационе информације.

Опција праћења друштвених медија првенствено је осмишљена како би проверила „ризике од репутације“, нпр. Постове, коментаре или слике које могу наштетити вашој личној репутацији. То га чини добром опцијом за појединце на тржишту рада који могу бити забринути због утицаја који друштвени медији могу имати на перспективу запослења. Такође је добро за оне који раде у безбедносним или угледно осетљивим каријерама где негативан пост на друштвеним медијима може бити скупо..

Враћање идентитета

Ако вам украде идентитет, ИДСхиелд предаје ваш случај компанији Кролл, која ће истражити и покушати да поврати било какву штету нанесену вашем идентитету. Ово може да укључује:

 • Обавештавање Управе за социјално осигурање у ваше име украдених и злоупотребљених ССН-ова
 • Поставите упозорења о превари на своје кредитне извештаје
 • Наручите ажуриране кредитне извештаје
 • Прегледајте кредитне активности ради преваре
 • Проверите јавне записе
 • Издајте изјаве жртава преваре
 • Обавестите и радите са полицијом
 • Врши претрагу и трагове јавних информационих система

Постоји и више десетина других задатака које ИДСхиелд наводи да ће Кролл обављати у ваше име, тамо где је то оправдано. Све ово је вероватно укључено у цену ваше претплате, али Кролл ће одредити који су кораци неопходни и можда ће одбити предузимање било којих радњи из неколико различитих разлога, укључујући ако је преварну активност извршио неко ко није везан америчким или канадским законом. Кролл може чак да одбије да предузме радњу ако верује да сте знали за случај преваре који се догодио пре него што сте се пријавили за сервис. Неке од ових одредби остављају неугодно велику количину махања простора да Кролл једноставно не предузме ништа, уз мало коришћења за ИДСхиелд претплатнике.

ИДСхиелд Ваулт Пассворд Манагер

ИДСхиелд укључује менаџер лозинки који помаже корисницима да заштите своје рачуне од хаковања. Управљачи лозинкама су данас десетак људи, а сваки од њих доноси предности и недостатке. ИДСхиелд Ваулт има додатке за прегледач доступне за Цхроме, ФиреФок и Сафари и могу да се синхронизују на различитим уређајима. Можда бисте желели да размислите о коришћењу наменског управитеља лозинки, као што је ЛастПасс, уместо управитеља лозинки у пакету као додатка услузи као што је ИДСхиелд. Самостални менаџери лозинки обично нуде бољу услугу, функције и сигурност.

Консултантске услуге

ИДСхиелд своје консултантске услуге ставља на располагање свим претплатницима. Овај део услуге укључује помагање купцима да буду упознати са најбољим праксама у вези са коришћењем и заштитом свог идентитета на мрежи. Консултантске услуге, које такође пружа Кролл, укључују:

 • Савети за најбољу праксу
 • Помоћ при наручивању кредитних извештаја
 • Консултације о правима потрошача
 • Информације о трендовима крађе ИД-а
 • Трактори за куповину на мрежи
 • Консултације о уобичајеним преварама
 • Консултације о томе како правилно користити финансијске информације

У консултацијама је прегршт других информативних услуга. Коначно, ИДСхиелд жели да помогне у спречавању својих купаца да се укључе у уобичајене врсте понашања које могу довести до крађе идентитета.

Процес пријаве претплате

Процес пријаве ИДСхиелда помало је збуњујући (углавном због дизајна веб странице), али и зато што сервис покушава да вас натера да се пријавите за правне услуге пре него што вам пружи могућност да одаберете свој ИДСхиелд план.

ИДсхиелд

Приликом регистрације, понудиће вам се легални планови са опционим додацима, попут „Додатак власника оружја“, планови малог бизниса и планови комерцијалних возача. Иако је ИДСхиелд у власништву ЛегалСхиелд-а, изгледа помало збуњујуће да ове правне услуге гурнете на купце преко ИДСхиелд странице за пријављивање уз мало дискусије о тим услугама пре него што се појаве..

Поред тога, хтећете да приметите да се ради о услузи заснованој на претплати са аутоматским повлачењем на месечном нивоу. Када се пријавите, дајете овлашћење ИДСхиелд да изврши та повлачења, за шта је потребно да пристанете пре него што завршите са регистрацијом.

Подешавање налога

Након што се пријавите, следећи корак ће бити постављање налога. ИДСхиелд захтева ваш ССН да би пружио своје основне услуге, тако да ћете то морати да наведете на страници за активирање налога.

Након тога, ИДСхиелд шета кориснике кроз „Питања о аутентификацији“. Ово је заправо прилично важна безбедносна функција како би се осигурало да се неко други не пријави на ИДСхиелд користећи ваше личне податке. Питања су дизајнирана тако да пронађу свакога ко не зна све чињенице о вашем животу. Добићете питања попут „Како се зове ваш тренутни послодавац“ и питања која се односе на градове у којима сте живели у прошло време, између осталих личних упита.

Можда је забавно, нека од питања су намерно замишљена као варљива. На пример, имао сам питање у вези са додатним детаљима везаним за хипотеку или кредит који сам наводно отворио 1998. године. У ствари, никад нисам отворио зајам за то време (у ствари сам тек започео средњу школу, тако да сам био превише млад да ионако узмем зајам). Будући да прилично добро знам шта се налази у мом кредитном извештају, био сам сигуран да није било лажне хипотеке у мом кредитном извештају која се некако појавила на питање о аутентификацији ИДСхиелда. (Да напоменем, овде је тачан одговор био одговор „Ништа од горе наведеног“ или његов еквивалент.)

ИДСхиелд ова питања извлачи из вашег кредитног извештаја и других јавних записа повезаних са вашим ССН-ом.

Ако то пређете преко питања за аутентификацију, улазите. Поред тога, морате поставити ИДСхиелд са било којим од својих налога за које желите да сервис надгледа.

ИДСхиелд

Подразумевано се прате ваша адреса е-поште, ССН, име, адреса и телефонски број. Срећом, ИДСхиелд не користи податке о вашој кредитној картици из процеса плаћања и не убацује их у ваш надзор. Вероватнији разлог за то је тај што је плаћање за ИДСхиелд одвојено од Кролл-а, који у ствари поседује и управља ИДСхиелд веб страницом. То ћете морати да унесете одвојено у одељак за праћење поред других финансијских информација, попут банковних рачуна или идентификационих података попут возачке дозволе, пасоша или медицинског матичног броја.

Упозорења и извјештаји

Можете да прегледате и надгледате свој ИДСхиелд налог било са интернета или из мобилне апликације доступне за иОС и Андроид.

Из било које од ових опција можете прегледати извештаје у вези са месечним кредитним резултатом (истакнутим на веб локацији и у апликацији), као и другим областима које ИДСхиелд прате, укључујући судске евиденције, зајмове за плату, потврде промене адресе, друштвене мреже и укупну интернет активност која можда користи ваше податке.

Можете да кликнете да бисте видели извештаје из сваке од различитих надгледаних области. Ако је све чисто или ништа не изгледа сумњиво, дочекат ће вас релативно позитивна порука и зелена квачица.

ИДСхиелд

Међутим, ако нешто није у реду на једном од подручја где ИДСхиелд надгледа ваше податке, добићете обавештење путем е-маила и моћи ћете да прегледате који су проблеми пронађени. Из тестирања се не чини да апликација користи пусх нотификације како би вас упозорила на потенцијалне ризике када настану.

Постоји велика шанса да ћете већ пронаћи неку активност на свом налогу ако одете на одељак „Надгледање интернета“ на веб локацији или у апликацији.

ИДСхиелд

Одатле можете проширити оквире доступне за преглед извештаја о активностима, који ће пружити више информација о томе која је активност лоцирана на основу информација које сте дали ИДСхиелд-у да бисте пратили. У мом случају дочекао ме извештај на различитим веб локацијама где су моја адреса е-поште и потенцијалне лозинке биле угрожене. Ово ми није била вест (редовно проверавам сајтове попут Јесам ли био присутан да бих утврдио да ли сам заиста упао у повреду података).

Суочавање са својим упозорењима

Мало је што можете да урадите у вези са украденим подацима рачуна, осим измене лозинки. Али ако сте одлучили да ИДСхиелд надгледа финансијске информације и открива озбиљне преваре, можда ћете желети да се обратите консултантским службама које компанија пружа.

ИДСхиелд изјављује да ће можда одлучити да не преузима одговорност за одговор на догађаје крађе ИД-а. Постоји добра шанса да ће ово укључити и кршења података која су се догодила пре неколико година за која се одлучи да сте требали знати. Уз то, не могу ништа учинити осим да вам кажу да су ваше информације угрожене.

Понекад ће апликација ИДСхиелд показати да имате упозорења, а заправо вам једноставно даје до знања да није пронашла никакву активност. У случају праћења друштвених медија, та упозорења могу само да вам кажу да су пронашли личне податке ... на вашим рачунима на друштвеним медијима.

Док сервис надгледа кредитне извештаје, он надгледа само Екпериан извештаје. Не пружа информације о Трансуниону или Екуифаку, што значи да ћете бити веома ограничени у томе што информације које добијете као лажне активности које открију те службе могу остати неоткривене. Можете користити Цредит Карму да бисте добили бесплатни кредитни извештај од све три агенције за кредитни рејтинг.

Кориснички сервис

На основу онога што можемо рећи, након што уплатите ИДСхиелд / ЛегалСхиелд за рачун, већина услуга се пребацује на Кролл. У ствари, веб локација ИДСхиелд заштићена је ауторским правима на ИДСхиелд, док је веб локација коју користите за пријављивање на свој налог, миидсхиелд.цом, заштићена ауторским правима за Кролл. Подсетник, Кролл и ИДСхиелд / ЛегалСхиелд нису исти ентитети, па се чини да ИДСхиелд продаје услуге, док их Кролл углавном управља и имплементира..

Ипак, чини се да корисничком услугом управља ИДСхиелд / Легал Схиелд. Ако кликнете на страницу „Контактирајте нас“, добићете приступ малом броју опција за контакт, које укључују:

 • Списак адреса
 • Адреса Е-поште
 • Број телефона
 • Линк до веб локације ЛегалСхиелд

Оно што немате овде или било где друго на веб локацији је опција за ћаскање уживо да брже и ефикасније разговарате са представником службе за кориснике..

Политика отказивања

Можда највеће решење за корисничку службу имамо са политиком отказивања компаније ИДСхиелд. Већина услуга корисницима омогућава лак приступ како би могли отказати свој рачун. Међутим, ИДСхиелд не нуди дугме за брзо отказивање у подешавањима корисничког налога. Поред тога, не постоји адреса е-поште посвећена отказивању.

ИДСхиелд у документу са Условима и одредбама наводи да корисници могу отказати у било које време и из било којег разлога, али не пружа никакве информације о томе како да га откажу. Претпоставка је да ћете морати да откажете путем е-поште или преко телефона.

Ово је ужасна политика отказивања из више разлога. Када корисници откажу, желе тренутну потврду и већу контролу над тим отказивањем. Остављајући га на општу адресу е-поште, а не чак и на наменску адресу за отказивање, уноси велику неизвесност о томе да ли ће рачун заиста бити поништен или не.

Поред тога, активније и садашње политике отказа су кључне за задовољство корисника када је реч о услугама заснованим на претплати. Ако статус претплате буде видљив у подешавањима корисничког налога (активан, отказан итд.), Купцима ће дати мир да морају знати да им кредитна картица неће наставити да се наплаћује. Такође купцима олакшава обнављање рачуна ако тако одлуче, што би вероватно била боља опција за задржавање корисника ИДСхиелда.

Имајући то у виду, постоје неке позитивне вести о ИДСхиелдовој корисничкој служби и отказивању.

Купио сам месечну претплату на ИДСхиелд да бих тестирао услугу. Такође сам тестирао да видим колико ће времена требати да се мој рачун поништи. Када позитивно пошаљете е-пошту ИДСхиелду, они имају аутоматски систем одговора који вам омогућава да знате да ћете добити одговор у року од 24-48 сати. Одговор е-поште чак долази и са шпанским преводом.

ИДСхиелд

У стварности, на мој захтев за отказ добио сам одговор за мање од 2 минута.

ИДсхиелд

Од велике важности за ИДСхиелд / ЛегалСхиелд, то је можда најбржи одговор на отказивање е-поште који сам икад добио у своје време тестирајући разне услуге.

Док опције корисничких услуга компаније ИДСхиелд остављају пуно жељеног. Нажалост, на вашем налогу не постоји могућност прилагођавања потрошачима да откажете. Међутим, брзо слање е-маила на ИДСхиелд са бројем вашег чланског налога може вам помоћи да убрзате ствари прилично импресивно.

Пресуда

ИДСхиелд је занимљива, јефтина услуга која вам помаже да пратите приватни живот ваше породице (или породице). Услуга пружа не само неке неопходне функције, као што је надгледање кредита, већ је можете користити и за надгледање читавог низа других подручја вашег живота и финансијског живота повезаних са сигурношћу и приватношћу, као што су репутација друштвених медија, па чак и плата апликације за кредит. Све то долази по прилично импресивним ниским трошковима који умањују већину конкуренције ИДСхиелда.

Чини се да сервис има неколико недостатака. Организациона структура ИДСхиелда неизмерно је збуњујућа, па отежава утврђивање ко тачно води шоу. Иако су стопе одговора путем е-поште за кориснике биле међу најбољим што сам видео, недостатак лако доступних функција за отказивање очито је замишљен као стратегија задржавања корисника. Та правила за отказивање која не пријају кориснику помало су црне очи за иначе пристојну услугу.

Иако је услуга јефтина, недостатак политике поврата или бесплатне пробне верзије значи да не можете покушати пре куповине. За неке претплатнике ово може резултирати непотребном количином кајања купаца.

Узимајући све то у обзир, потенцијални корисници ИДСхиелд-а желеће да се увере да је то права услуга за њих - или пак ризикују да изгубе 9,95 до 24,95 УСД на услугу која вам се не свиђа.

Посетите ИДСхиелд

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1

Adblock
detector