Лифелоцк преглед

Ако постоји само једна компанија за заштиту крађе идентитета за коју сте чули, то је вероватно ЛифеЛоцк. Била је једна од првих таквих услуга која је доступна, основана 2005. године, а постала је јавна 2015. године. Данас сервис има 3 милиона претплатника и даље је најагресивнија компанија за заштиту крађе идентитета у свету. Међутим, историја ЛифеЛоцка није без проблема.

Највећа је била у 2010. години, када је компанија пристала да ФТЦ плати нагодбу у износу од 100 милиона долара, од чега је већина прешла на потрошаче кроз класну тужбу, након што је ЛифеЛоцк оптужен за лажне рекламне праксе. Лифелоцк је негирао било какво злостављање.

Ако нисте сигурни у то што ЛифеЛоцк и сличне услуге раде и не штите их, прочитајте наш преглед.

Карактеристике и цене

лифелоцк хоме
Стандардна услуга ЛифеЛоцк кошта 9,99 УСД месечно или 109,99 УСД годишње. Тако добијате основна упозорења о превари, изгубљену заштиту за новчаник, мањи број претходно одобрених понуда за кредитне картице, подршку 24 часа уживо и „пакет заштите од милион долара“.

Чланство у средњем нивоу, под називом ЛифеЛоцк Адвантаге, удвостручује цену на 19,99 УСД месечно или 219,99 УСД годишње. Додатних 10 долара ставиће се на скенирање судских евиденција, обавештења о кршењу података, годишњи кредитни извештај путем интернета од једног бироа, фиктивно надгледање идентитета и обавештења о активностима рачуна на свим вашим кредитним, текућим и штедним рачунима.

Коначно, чланство у највишем нивоу повећава цену још 10 УСД месечно. ЛифеЛоцк Ултимате Плус ради све што су остала два слоја плус још неколико додатака. Они укључују упозорења о активностима инвестицијског рачуна, упозорења о преузимању банковних рачуна, активност детекције кредитних картица, претрагу мреже дељења датотека, извештаје о регистру сексуалних преступника и месечно праћење кредитног резултата са сва три бироа..

Дакле, који од њих је најопсежнији пакет? Ако је веровати ЛифеЛоцк-у, Ултимате Плус је. Али избор плана и добављача заиста се своди на то шта они могу учинити, а шта не можете. Већина банака и компанија са кредитним картицама данас пружају многе исте услуге као и ЛифеЛоцк. Упозорења о превари, на пример, може се поставити тако да се у било којем тренутку на вашој изјави о кредитној картици појави нешто мрско; компанија може упозорити вас путем е-поште или СМС-а и чак замрзните свој налог ако је неопходно. Изгубљена заштита за новчаник у суштини је уверење да нисте одговорни за било какве лажне оптужбе које прођу кроз пукотине и откажу изгубљене или украдене картице.

Већина компанија које се баве кредитним и дебитним картицама ионако ће се одрећи лажних трошкова. Отприлике 80 одсто случајева који се наводе као „крађа идентитета“ заправо се бави украденим кредитним или дебитним картицама, тако да се преосталих 20 процената бави кључнијим детаљима, посебно вашим бројем социјалног осигурања..

Мање претходно одобрених понуда за кредитне картице је лепо, а алат за надзор приватности ЛифеЛоцка тврди да може смањите јавно излагање ваших личних података на мрежи, али оне једва вреде 10 долара месечно. Све остало је само консолидација и наметање заштите коју вероватно већ имате. Поред дебитних и кредитних картица, ЛифеЛоцк ће такође отказати и заменити угрожене картице осигурања, картице социјалног осигурања и возачке дозволе. Напокон, стандардно чланство каже да ће ЛифеЛоцк бити скенирање црних веб локација где се купују и продају приватни подаци да бисте видели да ли се појављују ваше име или информације. Ако добијете, добићете упозорење, али од тога не можете предузети никакве конкретне акције. Можда је најважније, ако вам је идентитет угрожен, агент ЛифеЛоцк ће помоћи да вас воде кроз поступак да се обнови.

ЛифеЛоцк Адвантаге нуди шири спектар услуга које би било теже постићи самостално. Фиктивно скенирање идентитета Интернет за људе који можда граде лажни идентитет на основу ваших података. Нисам сигуран зашто то није у стандардном чланству, јер чини се да би то требао бити главни приоритет који бих очекивао од агенције за заштиту крађе идентитета. И овај ниво скенира судске записе да вам помогне да вас „заштити од лажне повезаности са хапшењима и осудама о којима ништа не знате.“ То се чини дугим пуцањем и у сваком случају се то може учинити самостално. Обавештења о кршењу података корисна је функција тако да не морате тражити информације сваки пут када Таргет или Банк оф Америца изгубе неколико хиљада бројева кредитних картица, али, опет, то није много што ЛифеЛоцк може учинити у вези с тим док лажни трошкови не почну да искачу. На мрежи годишњи кредитни резултат је леп бонус. Извештаји о кредитима обично коштају између 10 и 12 долара сами.

Коначни ниво додаје се годишњем кредитном извештају сва три главна бироа у САД и месечном праћењу кредитног резултата од једног бироа. Ако користите било који мреже за дељење датотека, ЛифеЛоцк ће их скенирати за ваше личне податке. Такође добијаш упозорени ако лопов преузме ваш банковни рачун, дода нове власнике рачуна и / или ако се неко распита о вашем кредиту, што је често први корак за подношење захтева за кредитну картицу. Опет, нисам сигуран зашто то није укључено у стандардни ниво. Ултимате Плус вам дозвољава надгледати све инвестиционе рачуне можда имате поред уобичајених банковних рачуна. Коначно, можете добити обавештења сваки пут када сексуални преступник пређе у ваш поштански број, иако се то може учинити и бесплатно.

Ако сте заинтересовани за снимање ЛифеЛоцка, у понуди је 30-дневно бесплатно пробно раздобље. Лоша страна је да морате да унесете број своје кредитне картице и не заборавите да откажете рачун ако одлучите да га не желите.

Упозорења и извјештаји

упозорења о блокирању
У 2008, кредитна компанија Екпериан тужила је ЛифеЛоцк због слања лажних упозорења о преварама у име корисника, чиме су њихови фајлови били у сталном стању приправности. Иронија на страну, нисам примио ниједну узбуну у време док сам тестирао ЛифеЛоцк. То значи да сам или заиста добар у одржавању приватних података или ми је ЛифеЛоцк помогао да решим проблем.

ЛифеЛоцк скенира четири главна понашања за која треба послати упозорење. Први су новоотворени рачуни, од зајмови на дан плаћања за претплату на каблове на кредитне картице. Многи не захтевају чек или кредитни чек. Друга је активност на вашим постојећим рачунима. Прилично функционира како бисте очекивали: потенцијално сумњиви терети за кредитне картице или подизање са банковних рачуна затражиће упозорење. Слиједи надзор интернета, који скенира веб на некредитне типове личних података који би могли кружити циберспацеом. Ове информације би могле бити угрожене злонамјерним софтвером или повредом података. Коначно, ЛифеЛоцк прати могуће сумње у злоупотребу јавних записа, као што су судске евиденције, адресе, евиденције о преступницима и евиденције о зајму. Они се могу користити за чињење злочина у ваше име и могу трајати годинама а да их другачије не открију.

ЛифеЛоцк ће вам подразумевано послати е-поруку упозорења, али можете је подесити и да шаље СМС обавештења.

За ЛифеЛоцк можете да додате до пет кредитних картица и пет банковних рачуна.

монитор приватности лифелоцк-а

Монитор приватности релативно је нова функција на ЛифеЛоцк-у која обједињује списак веб локација на којима су наведени ваши лични подаци. ЛифеЛоцк показује који су подаци о вама наведени на свакој од одређених веб локација - обично рођаци, старосна група и град у коме живите - али не нуди једноставан начин за одустајање. И даље ћете морати да одете на веб локацију и попуните образац или прођете кроз неки други поступак, јер ЛифеЛоцк неће одустати од тих веб локација за вас.

Интерфејс и подешавање

картице за закључавање

Подешавање ЛифеЛоцка-а је прилично безболан корак по корак. Попуните основне податке у вези са рачуном, све бројеве својих картица укључујући осигурање и возачке дозволе и на крају бројеве рачуна. Једном када то учините, пустите Лифелоцк да остане све.

Контролна табла налога подељена је на четири картице: Почетна, Обавештења и извештаји, Управљање рачуном и подршка. Почетна страница је углавном реклама која треба упутити пријатеље, надоградити на следећи ниво или испробати неку другу функцију. Упозорења и Извештаји су ЛифеЛоцк сервиси који вам омогућавају да видите хронолошку листу обавештења. Ако желите да додате додатне налоге или друге информације за ЛифеЛоцк за надгледање, то можете да урадите у оквиру Манаге Аццоунт.

ЛифеЛоцк има само веб верзију; нема мобилне апликације или десктоп клијента. Ипак је све што вам је потребно, јер, надамо се, нећете користити ЛифеЛоцк толико много након почетног подешавања. ЛифеЛоцк не прави никакве уступке за кориснике мобилних уређаја; његова веб локација изгледа потпуно исто на малом екрану као и велика. То може учинити мало тешким за читање на паметном телефону, али није превара.

Кориснички сервис

Чињеница да нисте премиум претплатник нешто је што ће вас ЛифеЛоцк подсећати на њеној веб локацији. Везе до функција које не можете да користите и огласи за потицање на надоградњу су норма. Бар вас не мучи непотребна порука е-поште.

Телефонски позиви су очигледно тренутни, тако да је то вероватно најбоља опција. Предаја улазница трајала је око један дан да би ЛифеЛоцк одговорио корисним одговором. Нема притужби.

Пресуда

ЛифеЛоцк-ови горњи слојеви нуде неке од најопсежнијих заштита од крађе идентитета било које услуге на тржишту, али оставили смо се питати зашто неке од тих заштита нису биле укључене у чланство нижих нивоа. Подешавање је безболно и интерфејс је једноставан за употребу све док нисте на прегледачу за мобилне уређаје. Корисничка услуга је корисна и реагује релативно брзо.

 

Посетите ЛифеЛоцк

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 25 =

Adblock
detector