Преглед Интелиус Идентити Протецт

Интелиус је јавна компанија за информационе услуге основана 2003. године у Беллевуе-у, Васхингтон. Јавност је изашла на тржиште акција 2008. године, а касније ју је 2015. купио ХИГ Цапитал. Интелиус пружа две главне услуге: проверу позадине и заштиту од крађе идентитета. Усредсредићемо се на последњи, назван Интелиус Идентити Протецт.

Пре него што пређемо на преглед, сматрамо да је потребно да укажемо на неколико недостатака у угледу Интелиуса. Између 2008. и 2010. године, Интелиус је наишао на правне проблеме, укључујући тужбу по класној тужби, оптуживши компанију да је без њиховог знања потписао и наплатио купце за чланство у придруженој компанији, Адаптиве Маркетинг. Интелиус је намјерно отежао оспоравање трошкова за купце, наводи Савезни суд који је оптужио компанију да крши Закон о заштити потрошача. Поред тога, Интелиус је оптужен да је продавао приватне бројеве мобилних телефона.

Слатка прошлост Интелиуса не даје велико поверење као услуга која је створена да заштити приватност купаца од криминалаца, посебно када није успела да заштити купце од себе. Без обзира на то, ми смо у свом тестирању дужни да га покажемо поштено.

Карактеристике и цене

интелиус ид протецтион 1

Интелиус Идентити Протецт нуди само један ниво услуга са месечном ценом од 19,95 УСД (ГБП), али ће кварталне и годишње претплате снизити трошкове на 14 и 8,25 УСД месечно. Годишња цена чини га једном од најјефтинијих услуга заштите крађе идентитета. Укључене су и заштита од крађе идентитета и неке услуге извјештавања о кредитима.

Вреди напоменути да ми је на крају тестног периода, када сам обуставио услугу, ИдентитиПротецт понудио попуст од 50% на месечну цену као алтернативу отказивању моје претплате.

Прва укључује већину уобичајених заштита: надгледање бројева социјалног осигурања, надгледање кредитних и дебитних картица, заштита банковних рачуна, те надгледање адреса и телефонских бројева. У плану је и типично осигурање од милион америчких долара за покривање штете настале због крађе идентитета.

Будући да је Интелиус такође позадинска компанија за проверу, нуди опсежнији надзор јавних евиденција од већине својих конкурената. То укључује било какве записе ваших рођака или сарадника, адресе, извештаје о насилницима у близини и извештај о имовини. Извештај о имовини на мом налогу је, међутим, застарео и још увек је имао податке о претходном власнику куће.

Осим праћења јавних евиденција, заштите су прилично основне. Купци не могу да уносе и прате возачку дозволу, здравствено осигурање, пасоше, зајмове за плату или е-адресе.

Стручњаци за рестаурацију су вам на располагању 24 сата на дан да вам помогну у отказивању картица, контактирању полиције, решавању спорова о превари и одговору на општа питања.
интелиус ид протецтион 2

Купци могу затражити један бесплатни кредитни извештај месечно од Трансунион-а, једног од три национална бироа за кредитни рејтинг у САД-у. То је укључено и у 7-дневно бесплатно пробно време. Ако желите троструки кредитни извештај са сва три бироа, то ће коштати додатних 25 долара. 

Заштита идентитета укључује картицу за смањење нежељене поште, нежељене поште и телемаркетинг листа, али то су у суштини везе до самопослуживања, услуга искључивања трећих страна. Интелиус то неће урадити уместо вас.

Упозорења и извјештаји

интелиус ид заштита 3

Купци примају е-пошту сваки пут када се догоди промјена у информацијама које се прате. Упозорења се архивирају на веб локацији на порталу члану. Они укључују све упите у вашу кредитну историју; промене у јавним евиденцијама, негативним информацијама или општим информацијама; и нови рачуни отворени на ваше име.

Заштита идентитета не нуди опцију за примање упозорења СМС-ом.

Извештаји о кредитима који долазе бесплатно са рачуна могу се подићи једном месечно из Трансуниона. То укључује неке личне податке, нове и постојеће рачуне, двогодишњу историју плаћања и, наравно, резултат.

Као и ограничена заштита, упозорења и извјештаји доступни су врло минимално. Током тестирања нисам примио ниједно обавештење.

Подешавање и интерфејс

интелиус ид заштита 4

Подешавање рачуна идентитета прилично је једноставно и углавном укључује активирање заштите. Требаће вам бројеви банковних рачуна, дебитне и кредитне картице, ваш број социјалног осигурања, адреса и телефонски број. Трака напретка обавјештава вас да ли сте неко од тих поља оставили празно.

Неће вам бити наплаћено све док не истекне 7-дневно бесплатно пробно раздобље, али Интелиус ће вам пингирати кредитну картицу како би био сигуран да је активан.

Веб страница је чиста и интуитивна, састоји се од шест картица. Почетна страница представља једноставан преглед онога што су заштите и предности активиране. Мој кредит укључује горе описани кредитни извештај Трансунион. Упозорења је хронолошка архива свих обавештења која сте примили. Заштита је када активирате више кредитних картица, банковних рачуна и других информација. Јавни записи укључују све јавно доступне информације које је Интелиус могао ископати о вама, укључујући кривична дела и извештај о имовини. Ресурси су тамо где ћете наћи често постављана питања, базу знања и изјаве.

Заштита идентитета, као и већина сличних сервиса, у потпуности је заснована на вебу. Нема десктоп или мобилних апликација.

Кориснички сервис

Телефонска линија за подршку купцима ме повезала са прекоокеанским позивним центром, где су се представници телефоном јавили: "Хвала што сте позвали кориснике." центар је вероватно уговорио више компанија. Мој позив је прекинуо у оба случаја када сам контактирао.

На оба позива био сам скоро одмах повезан са представником, што је било добро, али ствари су одатле кренуле низбрдо. Процес верификације није био доследан; један је посланик тражио последње четири цифре моје кредитне картице, док ме други питао за имејл, име и поштански број. Поставио сам довољно једноставно питање: могу ли променити подразумевани бесплатни месечни кредитни извештај из Трансуниона у Екпериан? Једноставно не би било довољно, али био сам задржан више од пет минута пре него што је позив пао у мом другом покушају. Јасно је да то није врста посвећеног тима за подршку којем желите да се бавите идентитетом и враћањем кредита.

Телефон је једини начин контактирања Идентити Протецт-а и доступан је 24 сата дневно. Не постоји систем за ћаскање или подношење карата уживо.

Могу бар да пријавим да је услуга заштићена од нежељене поште и огласа.

Пресуда

Чак и са месечним кредитним извештајем који је укључен у цену, тешко је оправдати ограничену заштиту и ужасно корисничко коришћење. Потрошачи могу добити толико више од било које друге службе заштите крађе идентитета коју смо прегледали до данас. Ако само желите најјефтинију опцију на тржишту, тада ће годишња претплата одговарати вашим потребама. Али Интелиус Идентити Протецт мораће озбиљно да га појача како би добио нашу препоруку и одбацио своју сјеновиту репутацију.

Посетите Интелиус

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 + = 58

Adblock
detector