6 uobičajene Paypal prevare i kako ih izbjeći

uobičajene paypal prevare i kako ih izbjećiAko ste obični PayPal korisnik, možda biste željeli uzeti na znanje: Prijevare redovno ciljaju na PayPal i njegovu korisničku bazu. PayPal prevare mogu doći u obliku e-pošte, krađe identiteta, zlonamjernih oglasa, sumnjivih veza i više. Takve prevare dizajnirane su tako da izgledaju službeno kako bi se zavele korisnike da se odreknu privatnih podataka, kao što su korisnička imena i lozinke ili da nelegitimno prikupljaju plaćanja. Mnogobrojne prevare na PayPalu postoje, ali postoji nekoliko onih na koje je vjerovatnije da ćete naići. Evo šest uobičajenih PayPal prijevara kao i kako izbjeći da im postanemo žrtva

1. Napredna prijevara o naknadi

Jedna prevara korisnika PayPal-a na koju bi se trebali obazirati je poznatija kao prijevara za napredne naknade. Ova vrsta prijevare, u koju je zloglasni „nigerijski princ“ ili 419 prijevara upali, osmišljeni su kako bi zamarali žrtve u slanju razmjerno male količine novca uz obećanje puno većeg povratka.

Korisnici PayPala često su ciljani s ovom prijevarom zbog poteškoća u vraćanju novca.

Prevare s naprednom naknadom preko PayPala mogu funkcionirati ovako:

Dobivate e-poštu s naslovom u ALL CAPS-u u kojem se tvrdi da ste dobili nasljedstvo.

6 uobičajene Paypal prevare i kako ih izbjeći

Nakon otvaranja adrese e-pošte pronaći ćete službeno pismo od nekoga u visokoj političkoj postaji.

6 uobičajene Paypal prevare i kako ih izbjeći

Zatim će vam reći da vam treba prilično nesavjestan iznos novca iz prilično sumnjivih razloga.

6 uobičajene Paypal prevare i kako ih izbjeći

I na kraju, od vas će se tražiti da navedete neke osnovne podatke koji će otvoriti linije komunikacije.

6 uobičajene Paypal prevare i kako ih izbjeći

Konačno, prijevara prikuplja od vas osobne podatke koji se mogu upotrijebiti u prijevari s identitetom, istovremeno hvatajući novac od žrtava. Međutim, znakovi upozorenja za ovu prijevaru jasni su, a izbjeći ovu vrstu prevare relativno je jednostavno.

Kako izbjeći prijevare s naprednom naknadom

Srećom, vaš pružatelj usluga e-pošte filtrira veliku većinu ovih vrsta prevare. Ako provjerite mapu neželjene pošte, možda ćete možda moći pronaći nekoliko njih (sigurni smo da jesu).

Međutim, ako e-pošta sa zahtjevom da izvršite neku vrstu naprednog plaćanja kako biste dobili veću nagradu izmiče vam filtru neželjene pošte, obratite pažnju na znakove upozorenja. Adresa e-pošte vjerojatno neće biti od ovjerenog ili legitimnog poduzeća ili usluge, a vjerojatno se neće podudarati s imenom, organizacijom ili državnim dužnosnikom navedenim u tekstu e-pošte. Uz to, unutar tijela e-pošte vjerojatno će biti veliki broj pravopisnih ili gramatičkih pogrešaka, što je još jedan znak upozorenja da nije iz zakonitog izvora.

Sve u svemu, najbolje je ne slati napredne uplate, posebno osobama koje nikada niste upoznali ili ne poznajete. Ako ne kupujete proizvode putem internetske tržnice za kupovinu, darujete nečemu ili šaljete novac obitelji ili prijateljima, ne vjerujte sumnjivim izvorima na mreži koji traže novac. Ako se čini predobro da bi bilo istinito, vjerojatno jest.

2. Prijevara e-poštom: "Problem s vašim računom"

Jedna PayPal prevara dolazi u obliku e-pošte u kojoj se pogrešno navodi da postoji "problem s vašim računom". Ovdje se namjerava natjerati da otvorite e-poštu bez brige. Nakon toga slijedi tekst koji je osmišljen da biste kliknuli na poveznicu u e-pošti koja na kraju vodi do phishing web lokacije.

Posjetitelj nam je nedavno proslijedio kopiju PayPal e-pošte prijevara u nastavku. Uspjeli smo pronaći gdje se nalazi lokacija prevare i zatvoriti je u roku od oko 5 minuta. Također smo se nalazili tamo gdje su ukradene informacije slane s web stranice i obavijestili PayPal da bismo bili sigurni da su zatvorili web mjesto i kontaktirali sve pogođene kupce..

Kako izbjeći prevare “problem s vašim računom”

 • NEMOJ odgovorite na e-poštu ili unesite bilo koje osobne podatke. Ako ste već unijeli podatke, brzo idite na stranicu Kako prijaviti prevaru.
 • Proslijedite poruku e-pošte na [email protected]. PayPal će odmah raditi na zatvaranju mjesta prevare.
 • Proslijedite poruku e-pošte na [email protected]. Američka Federalna trgovinska komisija (FTC) smjestit će vašu e-poštu u bazu podataka i upotrijebiti kombinirane podatke za pronalaženje i progon prevare / neželjene pošte.
 • Ne klikajte na veze u neželjenoj e-pošti.

Ova vrsta prevare postoji već dugo vremena. Prijevare vam šalju e-poštu i kažu vam da postoji problem s vašim PayPal računom i da se morate ispraviti. Evo kako izgleda e-pošta.

Nakon što je pogledate, pogledajte kako izgleda lažna web lokacija PayPal:

Važna nota: Evo gdje su prevaranti zaluđeni. Tekst veze kaže „https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run“. Izgleda legitimno. Izgleda da ćete biti poslani na sigurnu stranicu PayPal-a. Ali nećeš.

Kliknite ovu vezu - https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run

Uh! Nismo više u Kanzasu, Toto. Vrlo važna stvar. Tekst veze može reći bilo što. Tamo gdje to ukazuje može biti potpuno drugačije. Ne obraćajte pažnju na tekst veze. Morate obratiti pažnju na adresnu traku u vašem pregledniku (pogledajte naš test na našoj stranici Prijevare i prevare).

Evo teksta s lažne stranice Paypala:

Poštovani korisnik Paypala,

Danas smo imali problema s jednim od naših računalnih sustava. Iako se čini da su nevolje manje, ne rizikujemo. Odlučili smo isključiti problematični sustav izvan mreže i zamijeniti ga novim. Nažalost, to je uzrokovalo gubitak nekih podataka o članovima. Slijedite donju vezu i prijavite se na svoj račun kako biste bili sigurni da vaše informacije ne utječu. Na stanje računa nisu utjecali.

Zbog neugodnosti koje uzrokujemo dajemo svim korisnicima koji poprave podatke koji nedostaju, sljedeća dva dolazna prijenosa besplatno! Nećete plaćati nikakve naknade za sljedeća dva dolazna transfera *.

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run

Hvala što koristite PayPal!

* - Ako se obično primjenjuju naknade, za sljedeća dva dolazna transfera koja primite nećete platiti ništa.

Sigurnost PayPal-a

ZAŠTITITE SVOJU PESMU

NIKADA nikome ne dajte lozinku i SAMO se prijavite na web lokaciji PayPala. Ako vas netko pita za lozinku, molimo slijedite upute za sigurnost na web lokaciji PayPal.

Kao što vidite, ova e-pošta za prevaru čini sve što može kako bi se uvjerila da je legitimna. Međutim, ako je e-mail ne dolazi izravno s PayPala, zanemarite ga. I uvijek provjerite veze sadržane u e-pošti za prevaru da biste provjerili jesu li one prave.

"Problemi s vašim računom" PayPal prevare mogu biti i prilično sofisticirane, što je ukazala i ova prevara na koju je istaknula tvrtka Internet Security ESET.

3. "Prijateljsko ime" ili lažno predstavljanje imena zaslona

Drugi oblik prevare e-pošte, "prijateljsko ime" prevare e-pošte koriste značajku sustava e-pošte koji omogućuju skrivanje imena pošiljatelja iza "prijateljskog imena" za koje se može učiniti da izgleda legitimno.

Mnoge usluge e-pošte sada koriste "prikazno ime" za pojedince, web mjesta ili usluge s kojima redovito komunicirate putem e-pošte. Umjesto prikazivanja pune adrese e-pošte svaki put, umjesto toga možete prikazati "prikazno ime", što je često naziv osobe ili usluge.

Prijevare mogu ovaj sustav koristiti u svoju korist kreiranjem adrese e-pošte s prikaznim imenom koje bi moglo postojati u vašem adresaru. Kad dobijete poruku e-pošte s lažnog računa, ne samo da može zaobići filtre neželjene pošte, možda će izgledati potpuno legitimno kada je spojen na jednako legitiman izgled e-pošte (poput nekih prijevara "problema s vašim računom").

Na primjer, ovo krivotvorenje e-pošte USPS koristi podmetanje nazivnog imena:
6 uobičajene Paypal prevare i kako ih izbjeći

S PayPal lažnim predstavljanjem, prevara može promijeniti naziv zaslona u bilo što što se čini legitimnim, uključujući upotrebu uobičajenih riječi koje možete povezati s legitimnim poslom, kao što je "PayPal korisnička usluga".

Kako izbjeći prevaru “prijateljskog imena”

Nekoliko jednostavnih koraka mogu vam brzo pomoći da prepoznate je li e-pošta zapravo od PayPala ili prevaranta:

 • Otvorite sumnjivu e-poštu, ali NE kliknite bilo koje veze u e-pošti
 • Zadržite pokazivač iznad prikazanog imena u e-pošti ako cijela adresa e-pošte nije vidljiva

Pružatelji usluga e-pošte razlikuju se. Na primjer, u Gmailu, jednostavno otvaranje adrese e-pošte otkrit će cijelu adresu u većini slučajeva, uključujući ime prikaza i web adresu. Međutim, zbog aplikacije za e-poštu možda ćete trebati pokazivač miša iznad prikazanog imena otkriti adresu. Zbog ograničenja veličine, aplikacije za mobilnu poštu često skrivaju adresu e-pošte i prikazuju samo prikazno ime, što može biti vrlo pogrešno.

Osigurajte tu adresu potpuno odgovara stvarnoj web adresi za PayPal. Osim toga, provjerite je li čitav web adresa je zakonita. Svaka poruka e-pošte koja dolazi s PayPala imat će adresu e-pošte koja završava na @ paypal.com. Svaka varijacija toga, poput @ intl.paypal.com, vjerojatno je prijevara.

4. krađe identiteta na web lokacijama ili u društvenim medijima (lažna web lokacija PayPal ili prevare na društvenim mrežama)

Mnoge popularne web stranice se spoofuju na razne načine. Kada prevaranti kreiraju lažnu web lokaciju PayPal i pokušaju prikupiti podatke o njima putem korisnika, ovo je poznato kao krađa identiteta.

Lažno predstavljanje je oblik prevare u kojoj kriminalci utječu na pouzdane subjekte kako bi prevarili žrtve u odustajanju od informacija. Postavljaju lažne web stranice i adrese e-pošte dizajnirane da izgledaju legitimno. Nadam se da ćete komunicirati s lažnim proizvodom i na kraju se odreći privatnih podataka, uključujući korisnička imena, lozinke, podatke o financijskim računima ili bilo što drugo što se može iskoristiti za krađu novca ili vašeg identiteta.

Postoji mnogo web lokacija za krađu identiteta vani, a zapravo, prema Google-ovom Izvješću o transparentnosti, krađe identiteta sada su puno češća vrsta lažnih aktivnosti na webu u odnosu na web lokacije sa zlonamjernim softverom. U stvari, krađe identiteta prevazilaze broj zlonamjernih softvera od 8 do 1, što znači da je puno vjerojatnije da ćete naići na web mjesto za krađu identiteta koja je dizajnirana da izgleda stvarno i ukrade vaše podatke nego što je to slučaj u slučaju pokušaja instaliranja zlonamjernog softvera na računalo..

Evo kako može izgledati lažna web lokacija PayPal:

6 uobičajene Paypal prevare i kako ih izbjeći

Brzo ćete primijetiti da ova prijevara web mjesto izgleda potpuno poput stare verzije web lokacije PayPala. Ne gledajući detalje, lako se zavaravati misleći kako je ova web lokacija stvarna. No, na nekoliko je načina izbjeći pad u zamke za krađu identiteta poput ove.

Dodatno ćete morati biti u potrazi za lažnim prijevarama u obliku promoviranih ili zajedničkih postova na društvenim medijima. TNW izvijestio je o jednoj takvoj prevari koju je Twitter dopustio propagirati, gdje je prevarant kupio oglasni prostor i pretvarao se da je službeni (iako neprovjereni) zaposlenik Twittera koji korisnicima nudi šansu za osvajanjem Twitter sponzoriranih nagrada.

6 uobičajene Paypal prevare i kako ih izbjeći

Prevara je gurnula pojedince na krađu identiteta koja je dizajnirana tako da izgleda kao prava twitter stranica. Krajnji je cilj bio da se korisnici unesu u obrazac svoje korisničko ime i lozinku, koji se zapravo neće prijaviti na PayPal, već umjesto toga prikupiti privatne podatke.

Kako izbjeći prevare putem phishing web mjesta i društvenih medija

Prvo, najlakši način za utvrđivanje jeste li na ispravnom web mjestu PayPal je provjera web adrese u traci URL adresa:

6 uobičajene Paypal prevare i kako ih izbjeći

Imajte na umu da web adresa glasi "security-paypal-center.com". Ovo nije stvarna PayPal adresa. Službena adresa PayPala je "paypal.com". Bilo koja druga verzija vjerojatno je prijevara. Uz to, PayPal ne koristi jedinstvene domene temeljene na regionima, kao što su "co.uk" za Veliku Britaniju ili "co.jp" za Japan. Sve ostale varijacije automatski će se preusmjeriti u URL koji započinje s "www.paypal.com".

Zatim provjerite status certifikacije web mjesta. U gornjem primjeru primijetit ćete da pored URL-a ne postoji simbol zaključavanja. Ovo ukazuje da web mjesto nema HTTPS (ili SSL) certifikat. Trenutno većina legitimnih web stranica i tvrtki imaju SSL certifikate i HTTPS enkripciju.

Ako PayPal web mjesto na kojem nemate simbol zaključavanja, ne vjerujte mu. Vjerojatno je krađa identiteta. Iako PayPal trenutno nema najučinkovitiju zaštitu od krađe identiteta, certifikat Proširene validacije (koji uz simbol brave otkriva naziv organizacije), još uvijek možete provjeriti certifikat kako biste provjerili da je u vlasništvu PayPal.com legitimno.

 • Kliknite na simbol zaključavanja
 • Kliknite na Potvrda
 • Klikni na Detalji kartica
 • Pod, ispod Polje, kliknite na predmet

Pogledajte ovdje navedene detalje. Trebali biste vidjeti sljedeće podatke ili nešto slično:

6 uobičajene Paypal prevare i kako ih izbjeći

Ako informacije izgledaju potpuno drugačije ili ne postoje dostupne informacije, vjerojatno ste na phishing mjestu i trebali biste odmah zatvoriti karticu.

4. Lažna hiperveza prijevara

Lažne prijevare s web adrese mogu se pojaviti kao dio ostalih vrsta prevare, uključujući i prevare putem e-pošte, i sasvim očito kao dio krađe identiteta. Međutim, moguće je da ćete otkriti da će neki internetski lopovi stvoriti lažne hiperveze dizajnirane da u tekstu izgledaju zakonite, no stvarni je URL lažan.

Kao što smo ranije raspravljali, tekst hiperveze može reći sve što želimo.

Kako izbjeći hipervezane prevare

Prevare s hipervezama relativno je lako izbjeći, a postoji i jedan jednostavan korak: na osobnom računalu ili radnoj površini zadržite pokazivač iznad sumnjive veze prije nego što kliknete na nju. Ako to učinite, prikazat će se stvarni URL hiperveze u prozoru vašeg web preglednika.

6 uobičajene Paypal prevare i kako ih izbjeći

Na mobilnom uređaju dugo pritisnite vezu da otkrijete URL koji vam se zapravo šalje.

Ako hiperveza ide negdje drugo osim navedenog cilja ili očito nije poveznica na PayPal, nemojte ga kliknuti.

5. Lažne dobrotvorne organizacije i mogućnosti ulaganja

Prijevare se uglavnom usredotočuju na pokušaj igranja prema emocijama svake žrtve. U nekim slučajevima to može uključivati ​​osjećaj sažaljenja ili pohlepe. Bilo koje od njih mogu prouzrokovati da neke žrtve uđu pravo u PayPal prevare ne obazirući se na posljedice.

Lažne dobrotvorne organizacije povremeno se pojavljuju nakon tragedije ili nakon što prevaranti dobiju dovoljno informacija o žrtvi da ih pokušaju lažno pokušati ubiti. U takvim situacijama lažni dobrotvorni organizacija može imati web mjesto ili jednostavno poslati podatke putem weba i tražiti plaćanje putem PayPala ili drugih sredstava.

U međuvremenu, lažne mogućnosti ulaganja slične 419 ili nigerijski prijevari u princu pokušavaju uvjeriti potencijalne žrtve da naizgled mala investicija može donijeti veliku nagradu.

Kako izbjeći lažne dobrotvorne organizacije i mogućnosti ulaganja

Sjećate se stare fraze "previše dobro da bi bilo istinito"? To će se uvijek primjenjivati ​​na mogućnosti ulaganja. Svako tko obeća visoku nagradu za naizgled malo ulaganja trebao bi podići vaše uzbune.

Ako vam se uloži prilika za ulaganje „previše dobro da bi bilo istinito“ sa zahtjevom da pošaljete PayPal uplatu, učinite sljedeće:

 • Potražite tvrtku pomoću BBB (Better Business Bureau). Loše ocjene ili nepostojeća tvrtka crvena su zastava.
 • Ako ne možete pronaći društvo putem BBB-a, pretražite ga osnovnim Googleom po imenu i potražite forume ili druge lokacije na kojima se razgovara. Nedostatak informacija je također crvena zastava, i naravno, negativne informacije trebaju biti vaš znak da to nije pouzdana prilika za ulaganje

Za dobrotvorne organizacije, PayPal preporučuje upotrebu jedne od sljedećih web lokacija:

 • http://www.charitynavigator.org
 • http://www.bbb.org/us/charity
 • http://www.charitywatch.org/

Imajte na umu da svaka dobrotvorna organizacija za koju ne možete potvrditi postojanje nijedne od ovih opcija vjerojatno nije stvarna dobrotvorna organizacija. Dobrotvorne organizacije moraju biti registrirane kod vlade, pa ako ne možete pronaći informacije o tome, najbolje je izbjegavati donirati novac. Velike su šanse da će za iste stvari prikupiti novac puno službenih i pouzdanih dobrotvornih organizacija.

6. Prevara o preplaćenom računu i hakirana prijevara na PayPal računu)

Ovo je prevara zbog koje bi se proizvođači PayPala trebali zabrinuti. Prevara o preplati djeluje ovako:

 • Prodajete proizvod ili uslugu pojedincu ili tvrtki
 • Kupac šalje plaćanje, ali šalje previše
 • Kupac vas tada traži da im vratite razliku, često tražeći da novac vratite na drugi račun

To se čini dovoljno bezazlenim, ali vjerovatno je da je kupac prevarant koji vas pokušava navesti da im platite novac s ukradenog računa za plaćanje. Moguće je da je kupac koristio ukradenu kreditnu karticu ili druge bankovne podatke da bi obavio lažnu kupnju, a zatim tražio da vratite dio tog novca. U ovom slučaju, ne samo da kupac dobiva proizvod ili uslugu koji su dobiveni nelegitimno, već također vraća dio tog novca, deponiran na drugi račun koji kasnije neće biti moguće pratiti.

Ovo je glavni problem prodavača: Ako vlasnik stvarnog računa prijavi lažnu aktivnost, PayPal može otkazati primljeno plaćanje i vratiti novac zakonitom vlasniku. Ako se to dogodi, ostat će vam i novac i prodani proizvod.

Drugi podskup ovog je hakirana računa prijevara. U ovoj situaciji kupac plaća računa PayPal-a koji je bio hakiran. Kupac primi predmet, ali možda ćete biti prisiljeni vratiti sredstva stvarnom vlasniku računa. U ovom slučaju ćete izgubiti i na artiklu i na novcu koji ste platili.

Kako izbjeći prevare s prekomjernim plaćanjem

Legitimni kupci rijetko preplaćuju, pa ako primite preplaćeni iznos, to je vjerojatno prijevara. Ako se to dogodi, umjesto da vratite novac, otkažite narudžbu u potpunosti i ne otpremajte predmet. Uz to, nikad ne vraćajte uplatu na račun različit od onog koji je prvotno izvršio uplatu.

Kako izbjeći hakirane prevare s računima

Gotovo je nemoguće otkriti kada je kupac hakirao račun. Također možete učiniti malo da to spriječite ili izbjegnete ovu situaciju. Nepodudarnost u podacima o računu kupca i mjestu isporuke proizvoda je normalno.

Vaša je najbolja opcija izravno kontaktirati PayPal. PayPal nudi zaštitu trgovinskih prijevara za sve prodavače koji koriste PayPal. Ako smatrate da neusklađenost podataka o računu za plaćanje i tražena adresa za dostavu izgleda sumnjivo, obratite se PayPalu. Tvrtka će istražiti problem i kontaktirati kupca radi provjere podataka. Također je najbolje odgoditi isporuku bilo kojeg predmeta dok problem ne bude riješen.

Možda ćete također htjeti kontaktirati kupca izravno putem adrese e-pošte povezane s PayPal računom kako biste provjerili podudaranje računa i kupca..

PayPal također nudi savjete i informacije o drugim vrstama prevare i kako ih izbjeći, ovdje i ovdje.

Možda će vam se svidjeti i zaštita od krađe identiteta. Lažni identitet, federalni zločin: krađa identiteta i odvraćanje od zaštite od krađe identitetaKako prijaviti prevare od krađe identiteta: Prevare krađe identiteta: Kako uočiti i izbjeći ih. Zaštita od krađe identitetaAirport bežične mreže - nije tako sigurno kako mislite.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector