IDShield Review (2018): Iznenađujuće niska zaštita od krađe identiteta

Budući da je zabrinutost za krađu identiteta u porastu, zahvaljujući malom dijelu većem broju kršenja podataka, rastu i usluge zaštite krađe identiteta. IDShield je na tržište izašao 2010. godine kao izdanak LegalShielda, tvrtke s pravnom uslugom koja je unaprijed plaćena. Usluga pruža prilično ugodan skup značajki po očaravajuće niskoj cijeni u usporedbi s nekim konkurentima poput IdentityForce i Identity Guard. Jedino je pitanje može li se računati na IDShield koji će ponuditi ekvivalentnu razinu usluge konkurenciji uz naplatu najnižih cijena.

Značajke i cijene

IDShield-ove cijene su prvi, trenutni izvlačenje ove usluge. Usluga pruža tri osnovna plana zaštite:

 • Obitelj IDShield: dizajniran za pokrivanje sebe, supružnika / partnera i do 8 uzdržavanih uz 24,95 USD mjesečno (samo američki pretplatnici)
 • IDShield Individual: dizajniran za pokrivanje samo sebe zaštitom od krađe ID-a od 9,95 USD mjesečno (samo u SAD-u)
 • IDShield Canada: lakša opcija krađe ID-a za kanadske stanovnike koja uključuje osnovne usluge praćenja i obnove privatnosti po cijeni od 12,95 USD mjesečno.

IDShield cijene

Iako je cijena relativno niska, IDShield također smanjuje tri uobičajene prakse koje koriste druge usluge.

Prvo, nema besplatnog suđenja. Bit ćete prisiljeni platiti mjesec dana usluge da biste ga isprobali i utvrdili sviđa li vam se ono što nudi. Drugo, postoji činjenica da IDShield ne nudi godišnji plan s popustom. Možete se prijaviti samo na mjesečnu pretplatu. Napokon, također ne postoje pravila o povratu novca. Brzo pretraživanje dokumentacije o odredbama i odredbama tvrtke ne otkriva ni nagovještaj riječi "povrat", a čak i ako otkažete odmah nakon prijave, još uvijek ste na čekanju za plaćanje.

Bez obzira za koji se od dva plana prijavljujete, dobit ćete sličan niz značajki. IDShield obitelj samo proširuje te značajke kako bi obuhvatili više pojedinaca. Prema svakom američkom planu, osnovni skup značajki uključuje:

 • Upozorenja i obavijesti
 • Potvrda promjene adrese
 • Praćenje sudske evidencije
 • Monitoring kredita
 • Upozorenja o kreditnom upitu
 • Mjesečni tracker rezultat
 • Plaćanje zajma nadgledanje
 • Nadzor sigurnosti
 • Nadgledanje privatnosti
 • Praćenje društvenih medija
 • Vraćanje identiteta
 • IDShield Vault Password Manager
 • Usluge savjetovanja za identitet
 • Savjetovanje u slučaju događaja
 • Služba nadzora djece (samo IDShield obiteljski plan)

IDShield Kanada ne dolazi s većinom tih značajki. IDShield Canada uključuje samo osnovni nadzor privatnosti i sigurnosti, usluge savjetovanja za identitet, usluge vraćanja identiteta i otkrivanja kreditnih izvještaja.

Usluga kombinira mješavinu ljudskih i automatiziranih elemenata za praćenje korisničkih računa zbog sumnjivih aktivnosti. Većinu praćenja obavljaju automatizirani sustavi koji mogu pretraživati ​​informacije lakše od ljudskih, dok IDShield ističe svoje konzultantske usluge koje pretplatnike povezuju s stvarnim upraviteljima slučajeva.

Iako se većina toga pripisuje IDShieldu, usluga zapravo postoji kao zajednički napor između LegalShielda (koji posjeduje IDShield) i Kroll-a (tvrtka za osiguravanje cyber-sigurnosti i informacija). Kao rezultat, velik dio onoga što dobivate na usluzi krađe ID-a dobiva se putem Kroll-a.

Da napomenem, Kroll posluje više od 20 godina, jest u potpunosti akreditiran od strane Better Business Bureau-a, i kao A + ocjena BBB-a. U međuvremenu, LegalShield posluje više od 40 godina pod različitim imenima, je akreditiran od strane BBB s ocjenom A +, ali ima i ocjenu 3 od 5 zvjezdica iz BBB-ovih recenzija.

Primarne usluge koje IDShield oglašava svojim korisnicima su nadzor sigurnosti, nadzor privatnosti, nadzor društvenih medija, obnavljanje identiteta, IDShield trezor i savjetodavne usluge.

Neobično, iako pozitivno, čini se da IDShield članovima pruža i popuste prilikom kupovine na raznim lokacijama. Korisnici mogu dobiti popuste prilikom kupovine na mjestima kao što su Kohls, IHOP, Brooks Brothers, Verizon Wireless i još mnogo toga. Postoje tisuće dostupnih popusta koje nudi program MEMBERPerks.

Praćenje sigurnosti i privatnosti

Sigurnosni nadzor IDShielda obuhvaća veliku većinu onoga što dobivate putem usluge, uključujući upozorenja i obavijesti, praćenje sudske evidencije, praćenje zajma za plaće i druge značajke koje su izrazito vezane za sigurnost osobnih podataka.

Najvažniji elementi koje IDShield nadgleda u ime svakog korisnika su SSN-ovi, brojevi kreditnih kartica, brojevi bankovnih računa i opće informacije vezane uz ili potrebne za financijske transakcije.

Primarni cilj osiguranja i zaštite privatnosti IDShielda je provjeravanje web lokacija crnog tržišta koje prodaju osobne podatke. To uključuje praćenje IRC-a, chat sobe, P2P mreže i feedove društvenih medija za ukradene i prodane podatke. IDShield će provjeriti jesu li stvari poput vašeg SSN-a, imena, datuma rođenja, adrese e-pošte (do 10), brojeva telefona (do 10), brojeva vozačkih dozvola i ostalih takvih podataka neće biti objavljene za prodaju na mreži. Ako se pronađe, dobit ćete upozorenje putem sustava.

Praćenje društvenih medija

Iako je dio onoga što Praćenje zaštite privatnosti provjerava kako bi bili sigurni da vaši osobni podaci nisu dostupni na društvenim mrežama, usluga uključuje zaseban monitor za aktivnosti društvenih medija. Možete odrediti koje društvene mreže želite biti pokrivene i uslugu provjeriti prema postovima, komentarima, slikama i drugim vrstama interakcija na društvenim mrežama koje mogu koristiti ili navesti podatke o osobnoj identifikaciji.

Opcija praćenja društvenih medija prvenstveno je osmišljena za provjeru postojanja „reputacijskih rizika“, npr. Postova, komentara ili slika koji mogu naštetiti vašoj osobnoj reputaciji. To ga čini dobrom opcijom za pojedince na tržištu rada koji bi mogli biti zabrinuti zbog utjecaja koji društveni mediji mogu imati na perspektivu zaposlenja. Također je dobro za one koji rade u sigurnosnim ili ugledno osjetljivim karijerama gdje negativan post na društvenim mrežama može biti skup..

Vraćanje identiteta

Ako vam je ukraden identitet, IDShield vaš slučaj predaje kompaniji Kroll, koja će istražiti i pokušati vratiti bilo kakvu štetu nanesenu vašem identitetu. To može uključivati:

 • Obavijestivanje uprave socijalnog osiguranja u vaše ime o ukradenim i zlouporabljenim SSN-ovima
 • Postavite upozorenja o prijevari na svoja kreditna izvješća
 • Naručite ažurirana izvješća o kreditima
 • Pregledajte kreditne aktivnosti radi prevare
 • Provjerite javne zapise
 • Izdajte izjave žrtava prijevara
 • Obavijestite i radite s policijom
 • Obaviti pretrage i tragove javnih informacijskih sustava

Tu je i više od desetak drugih zadataka koje država IDShield navodi da će Kroll obavljati u vaše ime i to tamo gdje to opravdava. Sve je to vjerojatno uključeno u cijenu vaše pretplate, ali Kroll će odrediti koji su koraci potrebni i odbiti poduzimanje bilo kakvih radnji iz nekoliko različitih razloga, uključujući ako je lažnu aktivnost počinio netko tko nije obvezan američkim ili kanadskim zakonom. Kroll čak može odbiti poduzeti ako smatra da ste znali za prijevaru koja se dogodila prije nego što ste se prijavili za uslugu. Neke od ovih odredbi ostavljaju neugodno veliku količinu prostora za wiggle da Kroll jednostavno ne poduzme ništa, uz malo pretresa za IDShield pretplatnike..

IDShield Vault Password Manager

IDShield uključuje upravitelja lozinki koji pomaže korisnicima da zaštite svoje račune od hakiranja. Upravitelji lozinki ovih su dana desetak ljudi, a svaki od njih donosi prednosti i nedostatke. IDShield Vault ima dodatke preglednika dostupne za Chrome, FireFox i Safari i mogu se sinkronizirati na svim uređajima. Možda biste trebali razmotriti korištenje namjenskog upravitelja lozinki, poput LastPass-a, umjesto upravitelja lozinki u paketu kao dodatak usluzi poput IDShield. Samostalni upravitelji lozinki nude veću uslugu, značajke i sigurnost.

Savjetovalište

IDShield svoje konzultantske usluge stavlja na raspolaganje svim pretplatnicima. Ovaj dio usluge uključuje pomaganje kupcima da budu svjesni najbolje prakse kako koristiti i zaštititi svoj identitet na mreži. Savjetodavne usluge, koje također pruža Kroll, uključuju:

 • Savjeti o najboljim postupcima
 • Pomoć pri naručivanju kreditnih izvještaja
 • Savjetovanje o pravima potrošača
 • Informacije o trendovima krađe ID-a
 • Internetski shopping putevi
 • Savjetovanje o uobičajenim prijevarama
 • Savjetovanje o tome kako pravilno koristiti financijske podatke

U savjetovanju je pregršt drugih informativnih usluga. Konačno, IDShield želi spriječiti da se njegovi kupci uključe u uobičajene vrste ponašanja koje mogu dovesti do krađe identiteta.

Proces prijave pretplate

Proces prijave IDShielda pomalo je zbunjujući (uglavnom zbog dizajna web stranice), ali i zato što vas usluga pokušava natjerati da se prijavite za pravne usluge prije nego što vam pruži mogućnost da odaberete svoj IDShield plan.

IDshield

Prilikom prijave ponudit će vam se legalni planovi s neobaveznim dodacima poput "Dodatak vlasnika oružja", planovi za male tvrtke i planovi komercijalnih vozača. Iako je IDShield u vlasništvu LegalShielda, izgleda pomalo zbunjujuće da ove pravne usluge gurnete na korisnike putem IDShield stranice za prijavu s malo rasprave o tim uslugama prije nego što se pojave..

Uz to ćete htjeti primijetiti da se radi o pretplatničkom servisu s automatskim podizanjem iznosa za svaki mjesec. Kad se prijavite, dajete autorizaciju IDShield za izvršenje tih povlačenja, za što je potrebno da pristanete prije nego što dovršite prijavu..

Postavljanje računa

Nakon što se prijavite, sljedeći će korak biti postavljanje vašeg računa. IDShield zahtijeva vaš SSN da bi pružio svoje temeljne usluge, tako da ćete to trebati na stranici za aktiviranje računa.

Nakon toga, IDShield šeta korisnike kroz „Pitanja o autentifikaciji“. Ovo je zapravo prilično važna sigurnosna značajka kako bi se osiguralo da se netko drugi ne prijavi na IDShield koristeći vaše osobne podatke. Pitanja su osmišljena tako da pronađu svakoga tko ne zna sve činjenice o vašem životu. Primit ćete pitanja poput "Kako se zove vaš trenutni poslodavac" i pitanja vezana za gradove u kojima ste živjeli u prošlo vrijeme, između ostalih osobnih upita..

Možda su šaljiva, neka su pitanja namjerno zamišljena kao varljiva. Na primjer, imao sam pitanje u kojem sam tražio dodatne detalje vezane uz hipoteku ili zajam koji sam navodno otvorio 1998. U stvari, nikad nisam otvorio zajam za to vrijeme (u stvari sam tek započeo srednju školu, tako da sam bio premlad svejedno uzeti kredit. Budući da prilično dobro znam što se nalazi u mom kreditnom izvještaju, bio sam siguran da na mom kreditnom izvještaju nije bilo lažne hipoteke koja se nekako pojavila na pitanje o autentifikaciji IDShielda. (Za napomenu, ovdje je ispravan odgovor odgovorio "Ništa od gore navedenog" ili njegov ekvivalent.)

IDShield ta pitanja crpi iz vašeg kreditnog izvješća i drugih javnih zapisa povezanih sa vašim SSN-om.

Ako to riješite pored pitanja za provjeru autentičnosti, nalazite se. Pored toga, morate postaviti IDShield s bilo kojim od svojih računa za koje želite da usluga nadgleda..

IDShield

Prema zadanim postavkama nadgledaju se vaša adresa e-pošte, SSN, ime, adresa i telefonski broj. Srećom, IDShield ne prelistava podatke o vašoj kreditnoj kartici iz procesa plaćanja i ne ubacuje ih u vaš nadzor. Vjerovatniji razlog za to je taj što je plaćanje za IDShield odvojeno od Kroll-a, koji zapravo posjeduje i upravlja web-mjestu IDShield. To ćete morati unijeti odvojeno u odjeljak za praćenje zajedno s drugim financijskim podacima, poput bankovnih računa ili identifikacijskim podacima poput vozačke dozvole, putovnice ili medicinskih identifikacijskih brojeva.

Upozorenja i izvješća

Svoj IDShield račun možete pregledavati i nadzirati s interneta ili s mobilne aplikacije dostupne za iOS i Android.

S bilo koje od ovih opcija možete pregledati izvješća u vezi s mjesečnim kreditnim rezultatom (istaknutim na web mjestu i u aplikaciji), kao i ostalim područjima koja IDShield prate, uključujući sudske evidencije, zajmove za isplatu plaće, provjere promjena adresa, društvene mreže i cjelokupnu internetsku aktivnost koja može upotrebljavati vaše podatke.

Možete kliknuti da biste pogledali izvješća iz svih različitih nadziranih područja. Ako je sve čisto ili ništa ne izgleda sumnjivo, dočekat će vas relativno pozitivna poruka i zelena kvačica.

IDShield

Međutim, ako nešto nije u redu na jednom od područja gdje IDShield nadgleda vaše podatke, dobit ćete obavijest putem e-pošte i moći ćete pregledati koji su problemi pronađeni. Iz testiranja se ne čini da aplikacija koristi push obavijesti kako bi vas upozorila na potencijalne rizike kada nastanu.

Postoji dobra vjerojatnost da ćete već pronaći neku aktivnost na svom računu ako odete na odjeljak "Internet praćenje" na web mjestu ili u aplikaciji.

IDShield

Od tamo možete proširiti okvire dostupne za pregled izvješća o svojim aktivnostima, koji će pružiti više informacija o tome koja se aktivnost nalazi na osnovu podataka koje ste dali IDShieldu za nadzor. U mom slučaju su me dočekali s izvješćem na različitim web lokacijama gdje su moja adresa e-pošte i potencijalne lozinke bile ugrožene. Ovo mi nije bila vijest (redovito provjeravam web lokacije poput Jesam li bio prisutan da bih utvrdio imam li uistinu povredu podataka).

Suočavanje s vašim upozorenjima

Malo je što možete poduzeti u vezi s ukradenim podacima računa, osim izmjene zaporki. Ali ako ste odabrali da IDShield nadzire financijske podatke i otkriva ozbiljne prevare, možda biste trebali kontaktirati konzultantske usluge koje pruža tvrtka..

IDShield navodi da može odlučiti da ne preuzima odgovornost za odgovor na događaje krađe ID-a. Postoji dobra šansa da to uključuje i kršenja podataka koja su se dogodila prije nekoliko godina za koja se utvrdi da ste trebali znati. Uz to, ništa drugo ne mogu učiniti osim da vam jave da su vaši podaci ugroženi.

Povremeno će aplikacija IDShield pokazati da imate upozorenja, a zapravo samo dajete do znanja da nije pronašao nikakvu aktivnost. U slučaju praćenja društvenih medija, ta bi upozorenja mogla biti samo da vam kažu da su pronašli osobne podatke ... na vašim računima na društvenim medijima.

Dok servis nadgleda kreditna izvješća, nadgleda samo Experian izvještaje. Ne pružaju informacije o Transunionu ili Equifaxu, što znači da ćete biti vrlo ograničeni u tome što informacije koje dobijete kao lažne aktivnosti koje otkriju te usluge mogu ostati neotkrivene. Pomoću kreditne karme možete dobiti besplatno izvješće o kreditnoj sposobnosti svih triju agencija za ocjenjivanje kreditne sposobnosti.

Služba za korisnike

Na temelju onoga što možemo reći, nakon što platite IDShield / LegalShield za račun, većina usluga tada se prebacuje na Kroll. U stvari, web lokacija IDShield zaštićena je autorskim pravima za IDShield, dok web mjesto na kojem koristite prijavu na svoj račun, myidshield.com, zaštićeno autorskim pravima tvrtke Kroll. Podsjetnik, Kroll i IDShield / LegalShield nisu isti entiteti, pa se čini da IDShield prodaje usluge, dok ih Kroll uglavnom upravlja i implementira..

Ipak, čini se da korisničku uslugu vodi IDShield / Legal Shield. Ako kliknete stranicu "Kontaktirajte nas", imat ćete pristup malom broju opcija za kontakt, koje uključuju:

 • E-mail lista
 • Email adresa
 • Broj telefona
 • Link na web mjesto LegalShield

Ono što ovdje, ili bilo gdje drugo na web mjestu, nemate, mogućnost je chata uživo razgovarati brže i učinkovitije s predstavnikom službe za korisnike..

Politika otkazivanja

Možda je najveća usluga kupca koju imamo IDShield pravila o otkazivanju. Većina usluga korisnicima omogućuje jednostavan pristup kako bi mogli otkazati račun. Međutim, IDShield ne nudi gumb za brzo ukidanje u postavkama korisničkog računa. Uz to, ne postoji adresa e-pošte posvećena otkazivanju.

IDShield u dokumentu s odredbama i odredbama navodi da korisnici mogu otkazati u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga, ali ne daje nikakve informacije o tome kako otkazati. Pretpostavka je da ćete morati otkazati putem e-pošte ili preko telefona.

Ovo je strašna politika otkaza iz više razloga. Kada korisnici otkažu, žele odmah potvrdu i veću kontrolu nad tim otkazivanjem. Prepuštajući se općenitoj e-pošti, a ne čak i namjenskoj adresi za otkazivanje, unosi veliku nesigurnost u pitanje hoće li se račun stvarno otkazati.

Pored toga, aktivnije i sadašnje politike otkaza presudno su za zadovoljstvo korisnika kada je riječ o uslugama temeljenim na pretplati. Ako status pretplate bude vidljiv u postavkama korisničkog računa (aktivan, otkazan i sl.), Kupci će dobiti mirni osjećaj da trebaju znati da im kreditna kartica neće nastaviti naplaćivati. Također kupcima olakšava obnavljanje računa ako odluče, što bi mogla biti bolja opcija za zadržavanje korisnika IDShielda.

U tom smislu, postoje neke pozitivne vijesti o IDShieldovoj korisničkoj službi i otkazivanju.

Kupio sam mjesečnu pretplatu IDShielda da bih testirao uslugu. Također sam testirao da vidim koliko će vremena trebati da se moj račun poništi. Pozitivno, kad pošaljete e-poštu IDShieldu, oni imaju automatski sustav odgovora koji vam daje do znanja da ćete dobiti odgovor u roku od 24-48 sati. Odgovor e-pošte čak dolazi i sa španjolskim prijevodom.

IDShield

Zapravo sam dobio odgovor na moj zahtjev za otkaz za manje od 2 minute.

IDshield

Glavno mjesto na IDShield / LegalShield, to je možda najbrži odgovor za otkazivanje e-pošte koji sam ikad dobio u svoje vrijeme testiranja različitih usluga.

Dok mogućnosti korisničkih usluga IDShielda ostavljaju puno željenog. Nažalost, na vašem računu nije dostupna mogućnost prilagođavanja potrošačima. Međutim, brzo slanje e-pošte na IDShield s brojem vašeg članskog računa može pomoći ubrzati stvari prilično impresivno.

Presuda

IDShield je zanimljiva, jeftina usluga koja vam pomaže nadzirati privatni život vaše (ili vaše obitelji). Usluga pruža ne samo neke neophodne značajke, kao što je nadzor nad kreditom, već je možete koristiti i za nadgledanje čitavog niza drugih područja vašeg mrežnog života i financijskog života povezanih sa sigurnošću i privatnošću, poput ugleda na društvenim mrežama, pa čak i plaće zahtjeva za kredit. Sve to dolazi po prilično impresivnim niskim troškovima koji umanjuju većinu konkurencije IDShielda.

Čini se da usluga ima nekoliko nedostataka. Organizacijska struktura IDShielda neizmjerno je zbunjujuća pa otežava određivanje tko točno vodi emisiju. Iako su stope odgovora putem e-pošte za korisnike među najboljima koje sam vidio, nedostatak lako dostupnih značajki otkazivanja očito je zamišljen kao strategija zadržavanja korisnika. Takva pravila o otkazivanju koja nisu prihvatljiva za korisnika pomalo su crne oči za inače pristojnu uslugu.

Iako je usluga jeftina, nedostatak pravila o povratu novca ili besplatno probno razdoblje znači da ne možete pokušati prije kupnje. Za neke pretplatnike ovo može rezultirati neželjenom količinom kajanja kupaca.

Uzimajući sve to u obzir, potencijalni korisnici IDShielda želi se uvjeriti da su sigurni da je to prava usluga za njih - ili će riskirati izgubiti 9,95 do 24,95 USD na uslugu koja vam se ne sviđa.

Posjetite IDShield

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 35 =

Adblock
detector