Kako postaviti upozorenja o kreditnoj prijevari ili kreditne zastave

Kako postaviti upozorenja o kreditnoj prijevari ili kreditne zastave (1)

Postavljanje upozorenja o prijevari ili kreditne zastave na vaše kreditno izvješće jedna je od prvih stvari koje biste trebali učiniti ako sumnjate da netko pokušava otvoriti kreditne račune u vaše ime. Ovisno o situaciji, možda ćete trebati i zamrznuti kredit kako biste ublažili neke rizike povezane s krađom kreditnog identiteta.

U nastavku ćemo pregledati kako staviti zastavicu na svoj broj socijalnog osiguranja putem kreditnih biroa. Također ćemo istražiti koja vrsta kreditnih zastava će vam trebati i kako osigurati da se na vaše ime ne otvore novi računi.

Što su upozorenja o kreditnim prijevarama ili kreditne zastave?

Upozorenja o kreditnim prijevarama, ponekad poznata i kao "kreditne zastave", upozorenja su s kreditnim agencijama za izvještavanje. Ova upozorenja omogućavaju tim agencijama da znaju da vam prijeti opasnost ili trenutno proživljavaju krađu identiteta ili kreditnu prijevaru. Kada izdate upozorenje o prijevari Equifax, Transunion ili Experian, izvještajna agencija će učiniti dvije ključne stvari:

 • Obavijestite ostale agencije za izvještavanje o kreditnim sposobnostima da može doći do lažnih aktivnosti na vašim računima
 • Obavijestite vjerovnike da će možda trebati poduzeti dodatne korake prije provjere i otvaranja novih računa u vaše ime

Možete besplatno postaviti kreditnu zastavu ili upozorenje o prijevari kod bilo koje agencije za izvještavanje o kreditima. Također vam se neće naplaćivati ​​dodatni koraci koje će kreditori poduzeti za potvrdu novih računa.

Ako smatrate da ste bili žrtva prevare identiteta, odmah biste trebali upozoriti jednu od tri glavne agencije za ocjenjivanje kreditnog rejtinga. Sve agencije prihvaćaju upozorenja o prijevari pod uvjetom da pružite potrebne podatke (Socijalni broj i potencijalno druge osobne podatke).

Nažalost, zatražiti nešto poput upozorenja o prijevarama iz Transuniona ili Experijana samo je djelomično rješenje. Zastave kreditnog izvještaja samo "traže" vjerovnike da razmotre opreznije kada dopuštaju otvaranje novih računa u vaše ime. Ako ste ozbiljno zabrinuti zbog prevare s kreditnim karticama, najbolje je umjesto toga u potpunosti zatražiti zamrzavanje kreditne kartice i nakon toga se prijaviti za uslugu praćenja kreditne kartice.

Što je kreditno izvješće?

Vaše kreditno izvješće dokument je koji prikazuje podatke o vašoj kreditnoj povijesti. Kreditna izvješća uključuju:

 • Trenutna i prošla adresa
 • Sadašnja i bivša mjesta zaposlenja
 • Otvoreni kreditni računi (kreditne kartice, zajmovi za automobile, kućni zajmovi, studentski zajmovi itd.)
 • Zatvoreni kreditni računi
 • Upiti o teškim kreditima
 • Lagane upite o kreditima
 • Naplate (obično nakon što je predugo dugo neplaćen kreditni račun i otišao u agenciju za naplatu)
 • Javna ispitivanja koja mogu utjecati na kreditni rezultat (poput stečaja i pravnih presuda)

Kada na kreditno izvješće stavite kreditnu zastavu, namjera je zaštititi sve ove podatke od zlouporabe nakon krađe identiteta. Kada se na vaše ime otvore novi računi, oni će se na kraju prikazati u vašem kreditnom izvještaju.

Ako vidite kako izgledaju lažni računi ili upiti na vašem računu, odmah biste trebali zatražiti upozorenje o prijevari.

Kako staviti zastavu na svoj broj socijalnog osiguranja ili kreditno izvješće

Postoji nekoliko načina na koje možete označiti svoj broj socijalnog osiguranja. Primarni način da to učinite je putem upozorenja o prijevari, što će postaviti dodatnu zaštitu ljudima koji pokušavaju pristupiti ili koristiti vaš broj socijalnog osiguranja ili druge pojedinosti o privatnom računu povezane s vašim kreditom.

Da biste dobili kreditnu zastavu ili upozorenje o prijevari na bilo koji od tri kreditna biroa, napravite sljedeće:

 1. Kontaktirajte jednu od tri agencije za kreditno izvještavanje (Transunion, Equifax ili Experian). Možete nazvati ili poslati e-poštu, ali preporučujemo da koristite opcije internetskog izvješćivanja koje svaka usluga stavlja na raspolaganje.
 2. Nakon nekoliko dana provjerite s ostala dva kreditna biroa da provjerite jesu li i oni primili obavijest o prijevari..
 3. Ažurirajte svoje podatke sa svakom agencijom za ocjenjivanje kako biste bili sigurni da vas mogu kontaktirati u slučaju da se nešto javi ili upozorenje pokrene neobičnu aktivnost.

Agencijama za izvještavanje o kreditima možete se obratiti pomoću sljedećih podataka:

AgencyOnline Alat za prijavljivanje telefonski brojMailing adresa
experian Kliknite ovdje (888) 397-3742 Odjel za prevare potrošača u zemljama članicama
PP Kutija 9554
Allen, TX 75013
transunion Kliknite ovdje (800) 916-8800 TransUnion pomoć žrtvama prijevara
PP Kutija 2000
Chester, PA 19016
Equifax Kliknite ovdje (800) 525-6285 Equifax informacijske usluge LLC
PP Kutija 105069
Atlanta, GA 30348-5069

Kao što je ranije navedeno, morat ćete se obratiti samo jednoj agenciji za izvještavanje o kreditima. Prema zakonu, svaka od agencija mora kontaktirati ostale agencije nakon postavljanja upozorenja o prijevari. To vam olakšava život, jer ćete to morati učiniti samo jednom.

Vrste upozorenja o prijevari

Svaka agencija za izvještavanje o kreditima omogućit će vam postavljanje jedne od tri vrste upozorenja o prijevari:

 • Početno upozorenje o prijevari
 • Prošireno upozorenje o prijevari
 • Upozorenje o vojnim prijevarama

Svaka upozorenja o prijevari služe drugačijoj svrsi. Važno je odlučiti zahtijeva li vaša situacija neku od ovih opcija. Malo je vjerojatno da ćete na bilo koji račun moći postaviti više vrsta upozorenja o prijevari, pa ako niste sigurni koji vam je potreban, možda biste se trebali obratiti nekoj od agencija za izvještavanje o kreditima, kao što je Experian, i opišite svoju situaciju i dopustite im da vam pomognu da odlučite kako najbolje postupiti.

Istražimo detaljnije svaku ovu vrstu upozorenja.

Početno upozorenje o prijevari

Početno upozorenje o prijevari je oznaka na vašem kreditnom izvješću koja upućuje ostalim agencijama za izvještavanje o kreditima da provjere podatke kad god postoji zahtjev za produženje kredita.

Početne upozorenja o prijevari traju samo 90 dana. Ako vam treba dugoročna kreditna zastava, trebat će vam prošireno upozorenje o prijevari.

Prošireno upozorenje o prijevari

Prošireno upozorenje o prijevari nosi sve prednosti početnog upozorenja o prijevari, ali može trajati 7 godina.

Ovo upozorenje o prijevari možete u bilo kojem trenutku ukloniti iz svog kreditnog izvještaja. Ovo je dobra opcija ako ste doživjeli ozbiljnu krađu identiteta koja može potrajati duže vremensko razdoblje.

Aktivno upozorenje o vojnoj prijevari (Aktivno uzbunjivanje)

Upozorenje o aktivnoj dužnosti osmišljeno je za pripadnike vojske koji su bili stacionirani u inozemstvu duže vremensko razdoblje. Upućeni članovi usluga mogu postaviti ovu kreditnu uzbunu na svoj kredit kako bi smanjili rizik od krađe identiteta.

Da biste primili upozorenje o aktivnom dežurstvu na kreditnom izvješću, morat ćete slijediti iste korake kao i za dobivanje početnog ili proširenog upozorenja o prijevari, ali umjesto toga zatražiti upozorenje o aktivnoj dužnosti.

Aktivne upozorenja o vojnoj prijevari traju 1 godinu do ponovne primjene. Međutim, ovo upozorenje prijevara uklanja i vaše ime iz unaprijed predviđenih marketinških ponuda za kreditne kartice na dvije godine.

Upozorenja o prijevari za djecu i kako provjeriti kreditno izvješće vašeg djeteta

Djeca su među najčešćim žrtvama krađe identiteta. Nažalost, mnogi roditelji možda ne shvaćaju da su podaci njihove djece ukradeni i zlouporabljeni dok njihova djeca ne postanu punoljetna i prvi put ne provjere kreditnu sposobnost. Uz to, puno djece ukrade i zlouporabljavaju odrasli članovi obitelji ili prijatelji, što još više pogoršava problem.

Ako vaše maloljetno dijete ima kreditno izvješće, to je divovska crvena zastava i dobar pokazatelj krađe identiteta djeteta!

Jednostavno rečeno, nećete znati trebate li brinuti o krađi identiteta djeteta sve dok ne provjerite ima li vaše dijete kreditno izvješće i ispitajte koje su informacije na njemu. Čak i ako ne pronađete nijedno izvješće, možda bi bilo dobro izraditi izvješće i staviti ga na njegovo izvješće kako biste spriječili zlouporabu u budućnosti..

Maloljetnici u dobi od 14 do 17 godina mogu se obratiti bilo kojoj agenciji za izvještavanje o kreditima kako bi provjerili svoje kreditno izvješće. Roditelji djece mlađe od 18 godina to mogu učiniti u bilo koje vrijeme.

Evo kako provjeriti kreditno izvješće vašeg djeteta

Provjerite kreditno izvješće vašeg djeteta Equifax i Experian, učinite sljedeće:

 1. Kontaktirajte jednu od agencija za kreditno izvještavanje i objasnite da morate dobiti kreditno izvješće za maloljetno dijete.
 2. Navedite potrebnu identifikaciju: osobni dokument izdan od vlade, poput vozačke dozvole; dokaz adrese; kopirati ako je rodni list djeteta i kartica socijalnog osiguranja; djetetovo puno ime, uključujući srednje ime i generaciju (Jr. III. itd.); datum rođenja djeteta; i sve prethodne adrese iz posljednje dvije godine).
 3. Pošaljite ili faksirajte potrebnu dokumentaciju agenciji za izvješćivanje o kreditima koristeći adrese e-pošte u kojima se nalaze. Napomena: za Equifax dodajte nazivu tvrtke "- Minor Child" kako biste brže pronašli pravi odjel.

Provjerite kreditno izvješće vašeg djeteta transunion, učinite sljedeće:

 1. Upotrijebite obrazac za upit o krađi identiteta djeteta Transuniona.
 2. Ako Transunion utvrdi da je za vaše dijete otvoreno kreditno izvješće, tražit će više podataka za provjeru vašeg identiteta. Te se informacije mogu dostaviti korištenjem gore navedene poštanske adrese ili putem broja faksa Transunion, ako ga Transunion navede.

Koji su nedostaci upozorenja o prijevari?

Aktiviranje upozorenja o prijevari uzrokovat će probleme ako ste navikli ulaziti u trgovinu elektronikom, prijaviti se za njihovu nevjerojatnu ponudu „ne plaćati ništa kasnije“ i izlazak iz trgovine s novim televizorom s velikim zaslonom.

S aktivnim upozorenjem o prijevari, morate biti dostupni ili na svom radnom telefonu ili na kućnom telefonu da biste odobrili otvaranje kreditnog računa. Ništa posebno. Trebat će vam samo kratko odlaganje trenutnog odobrenja i ponovni poziv kreditnoj tvrtki koja autorizira novi račun.

Ako možete živjeti s tim, stavljanje upozorenja o prijevari na vaš kredit pomoći će vam da vas zaštiti u nekim situacijama.

BILJEŠKA: Želite biti oprezni ako se samo spremate za kredit za stan ili refinance. Obavijestite svog brokera da imate upozorenje o prijevari jer se pokušavate zaštititi od prevare.

Sa pozitivne strane, upozorenje o prijevari neće uzrokovati probleme s vašom trenutnom kreditnom karticom, bankovnim ili kreditnim računima. Usredotočen je na nove kreditne račune, a ne one koje ste već otvorili.

Kako ukloniti upozorenje o prijevari na svom kreditnom izvješću

Ako odlučite da želite ukloniti upozorenje o prijevari na kreditnim izvješćima Equifax, Experian ili Transunion, morat ćete zatražiti uklanjanje u pisanom obliku..

Morat ćete uključiti svoje:

 • Ime
 • Broj socijalnog osiguranja
 • Trenutna i prethodna adresa
 • Datum rođenja
 • Telefonski broj

Te informacije morat ćete poslati odjelu za prevare kreditnih biroa na kojem je postavljena uzbuna. Također predlažemo korištenje ovjerene pošte ili preko noći slanje. Želite biti u mogućnosti pratiti pismo koje sadrži sve te kritične podatke. Također možete samo pričekati 90 dana da vijek istekne.

Možda će vam se svidjeti i podaci o zaštiti od krađe identiteta zbog prevare putem kreditnih biroa - eksperijan, Equifax, zaštita od krađe identiteta kako prijaviti prevare od krađe prijevara: Kako uočiti i izbjeći ih. Zaštita od krađe identiteta bežična mreža - nije tako sigurno kako mislite.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − 70 =

Adblock
detector