Pregled zaključavanja

Ako imate samo jednu tvrtku za zaštitu krađe identiteta za koju ste čuli, to je vjerovatno LifeLock. Bila je jedna od prvih takvih usluga koja je dostupna, osnovana je 2005. godine i postala je javna 2015. Danas servis ima 3 milijuna pretplatnika i dalje je najagresivnija tvrtka za zaštitu krađe identiteta u svijetu. Međutim, povijest LifeLocka nije bez problema.

Najveći je bio u 2010. godini, kada je tvrtka pristala platiti FTC nagodbu u iznosu od 100 milijuna dolara, od čega je većina prešla na potrošače kroz klasnu tužbu nakon što je LifeLock optužen za lažne reklamne prakse. Lifelock je negirao bilo kakvo zlostavljanje.

Ako niste sigurni u to što LifeLock i slične usluge rade, a ne štite, pročitajte naš pregled.

Značajke i cijene

spasilački dom
Standardna usluga LifeLock košta 9,99 USD mjesečno ili 109,99 USD godišnje. Na taj način dobivate osnovna upozorenja o prijevari, izgubljenu zaštitu novčanika, manji broj unaprijed odobrenih ponuda kreditnih kartica, podršku 24 časa uživo i „paket zaštite od milijun dolara“.

Članstvo u srednjem sloju, pod nazivom LifeLock Advantage, udvostručuje cijenu na 19,99 USD mjesečno ili 219,99 USD godišnje. Dodatnih 10 dolara ugradit će se za skeniranje sudskih evidencija, obavijesti o kršenju podataka, godišnji internetski kreditni izvještaj jednog biroa, fiktivno praćenje identiteta i upozorenja o aktivnostima računa na svim vašim kreditnim, tekućim i štednim računima.

Konačno, članstvo u najvišem sloju povećava cijenu za dodatnih 10 USD mjesečno. LifeLock Ultimate Plus radi sve što su ostala dva sloja plus još nekoliko dodataka. One uključuju upozorenja o aktivnostima investicijskog računa, upozorenja o preuzimanju bankovnih računa, aktivnost upite u kreditne izvještaje, pretraživanje mreže za dijeljenje datoteka, izvještaje o registru seksualnih prijestupnika i mjesečno praćenje kreditnih bodova sa sva tri biroa..

Dakle, koji od njih je najopsežniji paket? Ako je vjerovati LifeLocku, Ultimate Plus je. Ali odabirom plana i davatelja usluga stvarno se svodi na to što oni mogu učiniti, a što ne možete. Većina banaka i tvrtki za izdavanje kreditnih kartica danas pružaju mnoge iste usluge kao i LifeLock. Upozorenja na prijevare, na primjer, može se postaviti tako da se u bilo kojem trenutku na vašoj izjavi o kreditnoj kartici pojavi nešto mrsko; tvrtka može upozoriti vas e-poštom ili SMS-om pa čak zamrznite svoj račun ako je potrebno. Izgubljena zaštita za novčanik u osnovi je uvjerenje da niste odgovorni za bilo kakve lažne optužbe koje klize kroz pukotine i otkazuju izgubljene ili ukradene kartice.

Većina tvrtki za izdavanje kreditnih i debitnih kartica ionako se odriče lažnih troškova. Oko 80 posto slučajeva koji se navode kao „krađa identiteta“ zapravo se bavi ukradenim kreditnim ili debitnim karticama, tako da se preostalih 20 posto bavi ključnijim detaljima, posebno brojem socijalnog osiguranja..

Manje je unaprijed odobrenih ponuda za kreditne kartice to je lijepo, a alat za nadzor privatnosti LifeLocka tvrdi da može smanjiti javno izlaganje vaših osobnih podataka na mreži, ali one jedva vrijede 10 dolara mjesečno. Sve ostalo je samo učvršćivanje i provođenje zaštite koju vjerojatno već imate. Osim debitnih i kreditnih kartica, LifeLock će također otkazati i zamijeniti ugrožene kartice osiguranja, kartice socijalnog osiguranja i vozačke dozvole. Napokon, standardno članstvo kaže da LifeLock hoće skeniranje crnih web lokacija gdje se kupuju i prodaju privatni podaci kako bi se vidjelo pojavljuju li se vaše ime ili informacije. Ako ćete dobiti upozorenje, ali od toga ne možete ništa poduzeti. Možda je najvažnije, ako vam je ugrožen identitet, agent LifeLock će pomoći da vas vode kroz postupak obnove.

LifeLock Advantage nudi širi spektar usluga koje bi bilo teže postići samostalno. Fiktivno skeniranje identiteta web za ljude koji na temelju vaših podataka možda grade lažni identitet. Nisam siguran zašto to nije u standardnom članstvu, jer čini se da bi to trebao biti glavni prioritet koji bih očekivao od agencije za zaštitu krađe identiteta. I ovaj nivo pregledava sudske zapise kako bi se "zaštitili od lažne povezanosti s uhićenjima i osudama o kojima ništa ne znate." To se čini dugim pucanjem i u svakom slučaju se to može učiniti samostalno. Obavijesti o kršenju podataka korisna su značajka pa vam ne morate pretraživati ​​informacije svaki put kada Target ili Bank of America izgube nekoliko tisuća brojeva kreditnih kartica, ali, opet, LifeLock ne može u vezi s tim sve dok prijevarni troškovi ne počnu iskakati. Na mreži godišnji kreditni rezultat lijep je bonus. Izvješća o kreditima obično koštaju između 10 i 12 USD.

Konačni sloj dodaje se godišnjem kreditnom izvještaju sva tri glavna biroa u SAD-u i mjesečnom praćenju kreditnog rezultata iz jednog biroa. Ako koristite bilo koji mreže za dijeljenje datoteka, LifeLock će ih skenirati za vaše osobne podatke. Dobivate i vi upozorava ako lopov preuzme vaš bankovni račun, doda nove vlasnike računa i / ili ako vas netko pita o vašem kreditu, što je često prvi korak za podnošenje zahtjeva za kreditnu karticu. Opet nisam siguran zašto to nije uključeno u standardni nivo. Ultimate Plus vam dopušta nadgledajte sve račune ulaganja možda imate pored uobičajenih bankovnih računa. Konačno, možete dobiti a obavijest svaki put kada seksualni prijestupnik pređe na vaš poštanski broj, iako se to može učiniti i besplatno.

Ako ste zainteresirani za snimanje LifeLocka, u ponudi je 30-dnevno besplatno probno razdoblje. Loša strana je da morate unijeti broj svoje kreditne kartice i zaboraviti otkazati račun ako odlučite da ga ne želite.

Upozorenja i izvješća

upozorenja o zaključavanju
U 2008, kreditna tvrtka Experian tužila je LifeLock za slanje lažnih upozorenja o prijevari u ime korisnika, čime su njihove datoteke u stalnom stanju pripravnosti. Ironija na stranu, nisam primio niti jedno upozorenje u vremenu dok sam testirao LifeLock. To znači da sam ili jako dobar u održavanju privatnih podataka ili mi je LifeLock pomogao otkloniti problem.

LifeLock skenira četiri glavna ponašanja za koja treba poslati upozorenje. Prvi su novootvoreni računi, u rasponu od zajmovi za plaćanje na kablovske pretplate na kreditne kartice. Mnogi ne zahtijevaju provjeru kreditne ili pozadinske provjere. Druga je aktivnost na vašim postojećim računima. Prilično djeluje kako biste očekivali: potencijalno sumnjivi tereti za kreditne kartice ili podizanje s bankovnih računa zatražiće upozorenje. Slijedi nadzor interneta, koji skenira web na nekreditne vrste osobnih podataka koji bi mogli kružiti cyber prostorom. Ove su informacije mogle biti ugrožene zlonamjernim softverom ili povredom podataka. Konačno, LifeLock prati osumnjičene za zlouporabu javnih zapisa, poput sudskih evidencija, adresa, podataka o prijestupnicima i podataka o pozajmicama. Oni se mogu upotrijebiti za počinjenje zločina u vaše ime i mogu trajati godinama bez da ih drugačije otkrijete.

LifeLock će vam prema zadanim postavkama poslati e-poruku upozorenja, ali možete je postaviti i za slanje SMS obavijesti.

Za LifeLock možete dodati do pet kreditnih kartica i pet bankovnih računa.

monitor zaštite privatnosti

Monitor privatnosti relativno je nova značajka na LifeLock-u koja objedinjuje popis web stranica na kojima su navedeni vaši osobni podaci. LifeLock pokazuje koji su podaci o vama navedeni na svakoj web stranici - obično rodbina, dob i grad prebivališta - ali ne nudi jednostavan način za odustajanje. I dalje ćete morati posjetiti web mjesto i ispuniti obrazac ili proći neki drugi postupak jer LifeLock neće odustati od tih web lokacija za vas.

Sučelje i postavljanje

kartice za zaključavanje

Postavljanje LifeLocka prilično je bezbolan korak po korak. Unesite osnovne podatke o računu, sve brojeve vaše kartice, uključujući osiguranja i vozačke dozvole, te na kraju brojeve računa. Kad to učinite, pustite da Lifelock uradi ostalo.

Nadzorna ploča računa podijeljena je na četiri kartice: Početna, Upozorenja i Izvješća, Upravljanje računom i podrška. Početna stranica uglavnom su oglasi za upućivanje prijatelja, nadogradnju na sljedeću razinu ili isprobavanje neke druge značajke. Upozorenja i Izvještaji predstavljaju uslugu LifeLock koja vam omogućuje da vidite kronološki popis obavijesti. Ako želite dodati dodatne račune ili druge podatke za LifeLock za praćenje, to možete učiniti pod Upravljanje računom.

LifeLock ima samo web verziju; nema mobilne aplikacije ili desktop klijenta. Međutim, sve vam je stvarno potrebno jer, nadamo se, nećete koristiti LifeLock toliko puno nakon početnog postavljanja. LifeLock ne daje nikakve ustupke za korisnike mobilnih uređaja; njegova web stranica izgleda posve isto na malom zaslonu kao što to čini veliki. To može učiniti malo teškim za čitanje na pametnom telefonu, ali nije razbijač posla.

Služba za korisnike

Činjenica da niste premium pretplatnik nešto je što će vas LifeLock stalno podsjećati na njegovoj web stranici. Veze do značajki koje ne možete koristiti, a oglasi za poticanje na nadogradnju su norma. Bar vas ne muči nepotrebna poruka e-pošte.

Telefonski pozivi su očito trenutačni, tako da je to vjerojatno vaša najbolja opcija. Predaja ulaznica trajala je otprilike jedan dan da bi LifeLock odgovorio korisnim odgovorom. Nema pritužbi.

Presuda

LifeLock-ovi gornji slojevi nude neke od najcjelovitijih zaštita od krađe identiteta bilo koje usluge na tržištu, ali ostavili smo se pitati zašto neke od tih zaštita nisu bile uključene u članstvo niže razine. Postavljanje je bezbolno, a sučelje je jednostavno za upotrebu sve dok niste na mobilnom pregledniku. Korisnička usluga je korisna i reagira razumno brzo.

 

Posjetite LifeLock

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2

Adblock
detector