A 12 legjobb SNMP megfigyelő eszköz és az Ultimate Guide

SNMP - Egyszerű hálózatkezelési protokoll

Mi az SNMP??

Egyszerű hálózatkezelési protokoll vagy SNMP egy protokoll a hálózati eszközök közötti információcserére. A protokoll alkalmazásrétegű, és az Internet Architecture Board (IAB) határozza meg az RFC1157-ben.

Az alábbiakban javasolt eszközök mindegyikére belehatunk, de ha csak idő áll rendelkezésére összefoglalásra, akkor itt található a a legjobb SNMP megfigyelő eszközök:

 1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (INGYENES Kísérlet) Ez az ipari piacvezető a hálózati eszközök figyelésében, és az SNMP-vel kommunikál a berendezésekkel; A szoftver telepítve van a Windows Serverre, és 30 napig ingyenesen használható.
 2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) Átfogó felügyeleti eszköz a hálózatok, szerverek és alkalmazások számára az SNMP-vel, adatgyűjtő rendszereket biztosítva a LAN-figyelő funkciókhoz.
 3. Site24x7 (INGYENES Kísérlet) Átfogó IT infrastruktúra, alkalmazások és felhasználói viselkedésfigyelő, amely az SNMP-t használja a hálózati teljesítmény nyomon követésére.
 4. Atera (INGYENES Kísérlet) A felügyelt szolgáltatók számára szabott hálózati megfigyelő rendszer, amelyet az SNMP támogat.
 5. ManageEngine OpManager (ingyenes próbaverzió) Átfogó SNMP-alapú hálózati monitor, nagyszerű felhasználói felülettel.
 6. SysAid megfigyelés Kihívó SNMP-alapú hálózati megfigyelő rendszer, amely kiegészítő a Help Desk szoftverhez.
 7. Kaseya Network Monitor A Kaseya VSA része, ez a megfigyelő eszköz az SNMP-t használja az eszközállapotok összegyűjtésére.
 8. piceworks Network Monitor SNMP eljárásokon alapuló, hirdetés-támogatott ingyenes hálózati megfigyelő rendszer.
 9. Pulseway IT menedzsment szoftver Infrastruktúra-figyelő rendszer, amely az SNMP-re támaszkodik az eszköz állapotának megfigyelésére.
 10. LogicMonitor Szoftver-szolgáltatásként szolgáltatásfigyelés, amely illeszkedik az SNMP-hez a hálózati eszköz állapotának figyelésére.
 11. Event Sentry Erőforrás-figyelő rendszer, amely ötvözi a veszélyek elleni védelmet az eszközfigyeléssel. A berendezés állapotának ellenőrzése az SNMP-re támaszkodik.
 12. Ipswitch WhatsUp Gold A Windows Server rendszeren futó és az SNMP-t felhasználó hálózati megfigyelő rendszer a berendezés állapotának gyűjtésére.

A hálózat szervezése során számos szabadalmaztatott és nyílt protokoll-alapú opcióval kell szembenéznie. Az Egyszerű Hálózatkezelési Protokoll az egyik ilyen lehetőség. Az SNMP nem egyetlen vállalat terméke. Ehelyett inkább mindenki számára szabadon elérhető iránymutatásokból áll. Ha úgy dönt, hogy az SNMP-t bevezeti a hálózatán, akkor el kell döntenie, hogy melyik megvalósítást választja.

Az SNMP-t sokféle hardveren valósítják meg, beleértve a hálózati eszközöket, például kapcsolókat, hidakat, útválasztókat és átjárókat, valamint végponti berendezéseken, például nyomtatókon. Mint ilyen, rájön, hogy a gyártók már beépítik az SNMP ügynökeket azon eszközök operációs rendszerébe, amelyeket a hálózatra szereznek.

A hálózatkezelők nagyon jól ismerik a protokollok fogalmát. Az Egyszerű Hálózatkezelési Protokoll meghatározását az Internet Engineering Taskforce kezeli, és ingyenesen letölthető az IETF webhelyéről. Az SNMP illeszkedik a TCP / IP verem alkalmazásrétegéhez.

A 12 legjobb SNMP megfigyelő eszköz és az Ultimate Guide

Az IETF az általa kezelt protokollokat „megjegyzéskérelem” számmal vagy RFC-vel jelöli. Az SNMP számára három verziót fejlesztettek ki. Ezek:

 • RFC 1157 – a protokoll első meghatározásának finomítása, az SNMPv1 néven ismert.
 • RFC 1901 – ez az SNMPv2c, és továbbfejlesztett hibakezelési módszertant tartalmaz az eredeti SNMPv2 meghatározás továbbfejlesztésével, amelyet az RFC 1441 tartalmazott.
 • RFC 3410 – a protokoll legújabb verziója, SNMPv3 néven ismert, amely fokozott biztonsági és adatvédelmi funkciókat kínál.

Mivel hosszabb ideje zajlik, az SNMPv1 több megvalósítási módja van a piacon. Az SNMPv1-et először 1988-ban definiálták, bár a korábbi RFC-k ezt a verziót az RCF 1157 előtt adták meg.

Az SNMPv2 1993-ban nyúlik vissza. A 2. verzió alapdefiníciója egy „párt alapú” hitelesítési biztonsági modellt tartalmaz. Ezt alig hajtják végre, mert bonyolult rendszert használ. Az SNMPv2c a 2. verzió legszélesebb körben használt változata. Ez pontosan megegyezik az SNMPv2-vel, azzal a különbséggel, hogy „cközösség alapú ”modell a hitelesítéshez. Előfordulhat, hogy az SNMPv2-re is hivatkoziku, amely egy „user-alapú ”hitelesítési rendszer. Ez nem olyan népszerű, mint az SNMPv2c.

A legfrissebb verzió további biztonsági tulajdonságait ki kell törekedni, ezért célul tűzze ki az SNMPv3-ot megvalósító hálózati szoftvert. Ez a verzió felhasználói alapú hitelesítést alkalmaz, ugyanúgy, mint az SNMPv2u. Az SNMPv3 magában foglalja a szállítási réteg protokollok, például SSH és TLS protokollok használatát az üzenetek titkosítási védelme érdekében..

Az SNMPv3 felhasználói alapú engedélyezése három állapotot kínál, amelyeket minden felhasználóhoz hozzá lehet rendelni:

 • NoAuthNoPriv – nincs hitelesítés és titkosítás az általuk küldött és fogadott üzenetekre.
 • AuthNoPriv – hitelesítés szükséges, de nincs üzenet titkosítás.
 • authPriv – A hitelesítés szükséges és az üzenetek titkosítva vannak.

Az SNMP-hálózat a következő három elemet tartalmazza:

 • Kezelt eszközök, például kapcsolók, útválasztók, szerverek, munkaállomások és nyomtatók
 • Szoftverügynökök amelyek folyamatosan futnak az összes eszköz állapotának figyelésére
 • A Hálózatkezelő rendszer (NMS), amely állapotinformációkat kér, összegyűjt és tárol.

Most nézzük mélyebben ezeket az SNMP-hálózat közreműködőit.

Hogyan működik az SNMP?

Az SNMP vezérlő eleme a hálózatkezelő. Ez telepíthető a hálózat bármely számítógépére. A hálózatkezelő hajtja a rendszert, míg a szoftverügynökök fő feladata a hálózatkezelő kéréseinek megválaszolása.

Az SNMP Manager

A hálózatkezelő rendszer ütemezést tartalmaz az ügynökök lekérdezésére. A hálózat minden eszközére van telepítve egy szoftver ügynök, és az SNMP kommunikációja a kezelő és az ügynökök között zajlik, így feleslegessé válik, hogy a hálózatkezelő közvetlenül kommunikáljon az egyes eszközökkel.

Az SNMP központi eleme a Vezetői információs bázis (MIB). A MIB egy kommunikációs keret, amely a hálózatkezelő és az egyes eszközügynökök között továbbított adatok formátumát diktálja.

Az SNMP szabvány több kezelőt is lehetővé tesz. Az egyes vezetők felelőssége átfedésben lehet.

Az SNMP ügynökök

Az SNMP ügynök figyeli az eszközt, amelyre telepítve van. Létrehoz egy helyi MIB-t, amely fenntartja az egyes kategóriák állapotát az adatbázisban, készen áll a hálózati menedzser információkérésére való válaszadásra. Az ügynök nem kommunikál automatikusan az összes hálózatkezelővel. Csak a vezetőknek fog válaszolni, amelyekkel úgy konfigurálták, hogy vele foglalkozzanak. Ez a szelektív kommunikáció erősíti az SNMP biztonságát, mivel minden hálózatkezelőnek hitelesítenie kell a személyazonosságát, mielőtt az ügynök válaszol a kérésére..

Az SNMP rendszer egy előre meghatározott információs struktúrát tartalmaz, amely kis rugalmasságot biztosít a kezelhető információkban. Tehát előfordulhat, hogy az ügynök-megvalósítás, amelyet már megvásároltak a vásárolt berendezésbe, tartalmaz néhány extra információs helyet, amelyeket a protokoll nem határoz meg.

A menedzsment információs bázisa

A MIB struktúrája diktálja az SNMP rendszerben az információcsere formátumát. Az eszközről az információkat a hozzá tartozó SNMP ügynök gyűjti, és az eszköz szöveges fájljában tárolja. Amikor információkérés érkezik az SNMP kezelőtől, akkor az adatok visszaadásra kerülnek, a megadott paraméter aktuális állapotát mutatva.

A feltételek és az állapotok jelölése hierarchiában van leképezve. Ennek a hierarchiának a jelöléseknek két formája van: az egyik számot, a másik változó neveket használ. Bármelyik elnevezési rendszer használható a kezelő és az ügynök közötti interakcióhoz.

A hierarchiát címzési rendszerként fejezzük ki. Minden címet egy Object ID, vagy OID. A hierarchia egyes pontjainak címei az örökléstől függnek. Tehát egy gyökércím 1 lenne, és akkor a fa ezen pontja alatt lévő összes csomópont tartalmazzon 1-et a címkében, például 1.1, 1.2, 1.3 stb..

A MIB jelölését az első létrehozása óta felülvizsgálták. A rendszer újabb verzióját hívják MIB-2. A kommunikációhoz használt jelölés verzióját a címbe írják. Az internetes erőforrások standard címe a címzési sémában 1.3.6.1. Ezt is lehet írni iso.org.dod.internet. Ennek az erőforrásnak a kezelési funkciója az OID 1.3.6.1.2.1 vagy iso.org. dod.internet.mgmt-MIB-2. Ez az utolsó elem – 1 vagy mib-2 – jelzi, hogy a MIB-2 cím formátum működik.Az SNMP MIB-hierarchiája

Az OID-címek jelentéséről további részleteket az OID-tárházban találhat. SNMP rendszer telepítésekor, nem kell megértenie a teljes MIB-2 címzési nyelvet mert az SNMP manager irányítópultja értelmezi ezeket a címeket az Ön számára, és a rendszer által átvitt értékeket értelmes adatokként fogja bemutatni, ahelyett, hogy hosszú változók és állapotok listáját szolgáltatná az dekódoláshoz.

SNMP üzenetek

Az Egyszerű Hálózatkezelési Protokoll hét hálózati üzenettípus meghatározását tartalmazza, amelyeket más néven „Protokoll adat egységeknek” is hívnak. Ezek a következők:

 • Kap – információ kérés
 • GetNext – kéri a következő információs szegmenst
 • GetBulk – számos információkategóriát kér
 • Set – változtasson meg egy beállítást
 • Response – az ügynök válasza
 • Csapda – riasztás
 • Információ – elismeri egy csapda

Az SNMP menedzser küldi el Kap, Készlet, GetNext, és GetBulk, és PDU. Az ügynökök küldik vissza Válasz PDU-k. Az Trap PDU egy olyan módszer, amelyet az ügynökök számára elérhetők a kéretlen riasztások kiküldése érdekében, és a kezelők értesítik az PDU-kat, hogy visszaigazolják a Trap üzeneteket.

  12 legjobb webes alkalmazás tűzfalak (WAF)

Üzenet típusok részletesebben

Íme néhány részlet az egyes üzenettípusokról:

 • Get – A PDU lekérdezése az az alapvető módszer, amelyet az SNMP menedzser használ, amikor információt kér a szolgáltatási ügynöktől egy adott objektumazonosítón.
 • GetNext – A GetNext üzenettípus lehetővé teszi az SNMP manager számára, hogy az OID-k rendezett listáját a szabványos MIB-hierarchia szerint dolgozza fel. Tehát az SNMP hierarchia a hierarchia egy adott pontján egy Get kéréssel indul, majd pontról pontra folytatódik egy sor GetNext kéréssel.
 • GetBulk – A GetBulk kérés a GetNext kérések sorozataként valósul meg, lehetővé téve a MIB-hierarchia nagy részének az SNMP-kezelő általi eszközügynök általi lekérdezését..
 • Készlet – A Set üzenettípus az a módszer, amelyet az SNMP kezelő arra kér, hogy az ügynök megváltoztassa a megfigyelt eszköz beállítását..
 • Válasz – A válaszüzenet típusát az eszközügynökök használják. A kért információk kézbesítési mechanizmusaként működik. Azokban az esetekben, amikor nincs szükség visszaadásra, például Set PDU esetén, a válasz nyugtázásként működik.
 • Csapda – A Trap PDU lehetővé teszi az eszközügynököknek, hogy riasztásokat küldjenek az SNMP kezelőnek. Ezek a csapdaüzenetek a megfigyelt eszköz meghibásodására, karbantartási kérdésekre és egyéb váratlan körülményekre vonatkoznak.
 • Információ – Az Inform üzenet az SNMP kezelő válaszának verziója. Csak a csapda üzenetre válaszul küldik el. Ez nyugtázásként működik, és az eszköz ügynöke továbbra is újból megküldi Trap üzenetét, amíg az Inform PDU-t vissza nem kapja a kezelőtől.

SNMP csapdák

A Trap parancs az SNMP egyik legjellegzetesebb tulajdonsága, és valószínűleg az oka annak, hogy a protokollt oly általános módon alkalmazzák a hálózati iparban. A csapda olyan eseményeket vesz fel, amelyeknél a menedzser ütemezett Get kérései hiányoznak.

Hálózati berendezések kérdései

Szinte az összes hálózati berendezés és a legtöbb hálózathoz csatlakoztatni szándékozó eszköz most telepítve van egy SNMP modullal. Ez a legtöbb hardver lehetőséget ad arra, hogy Trap üzeneteket küldjön. A legtöbb esetben az SNMP funkciókat a gyári beállításokban kapcsolják ki. Tehát az egyik feladat, ha új darabot csatlakoztat be, jelentkezzen be az adminisztrációs konzolba, és kapcsolja be az SNMP-t.

A régebbi készülékek nem rendelkeznek SNMP képességekkel. Ez azonban nem azt jelenti, hogy el kell dobnod. Telepíthet egy RTU interfész rajta. Az „RTU” jelentése „távoli terminál egység”. Gondolj rá mint modemre egyetlen berendezésnél. Ez az eszköz végrehajtja az SNMP figyelését az eszközön, és csapdaüzeneteket küld ki, amikor hibahelyzeteket észlelnek.

Az SNMP verzió problémái

Az SNMP különböző verziói problémát jelenthetnek a hálózati berendezések vásárlásakor. Jobb, ha egy verzióval állunk szemben. Mivel az SNMPv3 tartalmaz titkosított üzenetküldést és kifinomultabb hitelesítési eljárásokat, a legjobb megoldás a 3. verzió..

Sajnos, mivel az SNMPv3 hozzáférési szinteket felhasználói, és nem eszközönként határozzák meg, az valójában nem kompatibilis a korábbi protokollverziókat futtató eszközökkel. Ezekben az esetekben telepíthet egy fordítót, hogy az eszköz SNMPv3-kompatibilis legyen. A fordító egy másik RTU, és sok eszköz számára képes kezelni a bejövő csapdákat, titkosítani és konvertálni az SNMPv3 szabványra. Ennek a megoldásnak az egyetlen gyengesége, hogy az RTU-ba továbbított üzenetküldés nem biztonságos. Ha több webhelyet üzemeltet, akkor webhelyenként legalább egy fordítóra van szüksége.

A kompatibilitás és az újabb verziók kérdése olyan probléma, amellyel minden informatikai menedzser szembesül az összes felszereléssel és szoftverrel. Az SNMPv3 régebbi verziójáról való áttelepülés szükségtelen kiadásnak tűnhet a bevált üzleti vállalkozások számáras. Nem kell aggódnia, hogy a csapdák titkosítatlanul kifogynak az interneten keresztül, ha a SaaS megoldást választja a hálózati megfigyeléshez, mivel az összes felhőszolgáltatás az üzenetküldést a hálózat kliensprogramján keresztül futtatja, amely titkosítja az összes internetes kommunikációt..

Az SNMP telepítése

Az SNMP képességek már telepítve vannak a hálózati eszközökhöz. Bizonyos esetekben azonban ezt a képességet ki lehet kapcsolni. Ellenőriznie kell, hogy az SNMP szolgáltatás aktív-e minden hálózati eszközön és kiszolgálón. Az aktivált SNMP szolgáltatás folyamatosan fut, az operációs rendszerrel indítva. A futtatható fájlok helye és neve az operációs rendszertől függően változik.

Számos .mib fájlt kap a hálózat minden kiszolgálóján. Ezek a fájlok az SNMP ügynök aktiválásakor jönnek létre, és nem a gyűjtő tulajdonságai. Windows rendszeren, ezeket a fájlokat a Windows \ System32 Könyvtár. Linuxon, a MIB fájlok be vannak fogva / Usr / share / SNMP / MIB.

Az SNMP kezelőnek van gyűjtője, adattárolója és felhasználói felülete. A felhőalapú hálózati monitoroknak továbbra is szükségük van a hálózat szerverére telepített kollektorra – az áruház és a felhasználói felület szoftvere egy távoli szerveren található. A helyszíni telepítés a három elem telepítéséből áll a hálózat szerverén. Az adattár fájlként vagy SQL adatbázisként valósítható meg.

Amint az összes eszközön és kiszolgálón az ügynökök működnek, készen állnak válaszolni a gyűjtő Get kérésére. A hálózati monitor telepítési folyamata az első kérés sugárzásával fejeződik be. A hálózat összes ügynöke felveszi ezt a kérést. A megfigyelő eszköz interfészszoftvere összeállítja a leltárt az SNMP válaszokból. Tehát nem kell tennie semmit a hálózat feltérképezéséhez és az eszköz állapotának megfigyeléséhez.

A legjobb SNMP megfigyelő eszközök

Jelenleg nagyon sok SNMP megfigyelő rendszer érhető el a piacon. Úgy érzi magát, hogy megkísérelte elolvasni az összes rendelkezésre álló eszközt, hogy kiderítse, melyik a legjobb. Ebben az útmutatóban tíz legjobb hálózati megfigyelő rendszert építettünk fel, amelyeket figyelembe kell vennie.

1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (ingyenes próbaverzió)

Solarwinds Network Performance Monitor

Az SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (NPM) az SNMP menedzsment eszközünk. A rendszer telepítése nagyon egyszerű, köszönhetően egy eszköz-felderítő eszköznek, amely megkeresi, feltérképezi és konfigurálja a hálózat összes csomópontját, telepíti az ügynök szoftvert, vagy utasítja a meglévő, előre betöltött ügynököket.

A hálózati megfigyelő rendszer konzolja nyomon követi a rendelkezésre állást és a betöltést, és folyamatosan frissíti az új eszközök hozzáadásakor vagy a csomópontok eltávolításakor. Ez különösen akkor hasznos, ha olyan nagy hálózatok működnek, amelyek több webhelyet lefednek, vagy olyan munkahelyeknél, ahol „Hozd a saját eszközed” házirend van.

A grafikus térkép megmutatja a hálózat összes topológiáját, és beszámol a link felhasználásáról a színkódolással. Ezt a térképet nem kell saját maga beállítania mert a SolarWinds szoftver összegyűjti a hálózat adatait, és automatikusan elhelyezi a térképen.

A SolarWinds konzol képes nagyítani az összes észlelt készüléket és részletes teljesítményjelentést mutatni. A konzol Node Details (Csomópont részletei) képernyője grafikus kijelzőket használ, hogy azonnal ellenőrizze az eszköz állapotát.

Egy tipikus hálózat magában foglalja az SNMP-kompatibilis eszközöket, amelyek számos különféle gyártótól származnak. A SolarWinds ideális többszörös értékesítői hálózati környezethez, mivel az interoperabilitás biztosítása érdekében az egyetemes egyszerű hálózatkezelési protokollra támaszkodik..

A hálózati szegmensek elhelyezkedése és tulajdonjoga nem számít a hálózati teljesítményfigyelőnek. Ez lehetővé teszi a felhőalapú szolgáltatások integrálását a hálózatba. Az ezeknek a helyszíni szolgáltatásokon kívüli szolgáltatásokra mutató hivatkozások végrehajtása elősegítheti a hálózatkezelőt annak eldöntésében, hogy hol szükséges további erőforrások a szűk keresztmetszetek megelőzéséhez.

A telepítés automatizálása és a hálózati teljesítményfigyelő használata az eszközök beállításainak beállításához azt jelenti, hogy a Network Manager képes fenntartani több helyszíni hálózatot a világ bármely pontjáról.. Többé nem kell kulcsfontosságú hálózatkezelőt alkalmazni minden helyszínen hálózatot, mert az összes adminisztrációs feladat központosítható, a SolarWinds Network Performance Monitor segítségével.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A HIVATALOS SALWINDS-OLDALON:

www.solarwinds.com/network-performance-monitor/

SolarWinds Network Performance MonitorTöltse le INGYENES 30 napos próbaverziót a SolarWinds.com webhelyen

2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió)

PRTG Network Monitor kép

A Paessler PRTG rendszere három különféle hálózati megfigyelési módszert tartalmaz, ezek egyike az SNMP. A másik kettő a csomagszippantás és a NetFlow. E három technológia mindegyike speciális szintű hálózati információt nyújt. Az SNMP szerepe a PRTG rendszerben a hálózat teljesítményének áttekintése. A NetFlow és a csomagszippantás nem zavarja be a hálózati forgalom elemzésére.

Az SNMP üzenetek értelmezését bonyolítja az a tény, hogy a szabványnak több különböző változata létezik. Lehet, hogy a választott hálózatkezelő szoftver nem kompatibilis az SNMP verziókkal, amelyeket a készülék firmware-je használ. A PRGT Network Monitor képes értelmezni az SNMP összes verzióját. A Paessler összeállította azoknak az egyedi OID-eknek az értelmezését is, amelyeket sok hálózati berendezés gyártója hozzáad a standard MIB listához. A PRGT Network Monitor szoftver telepíthető Linux, Windows és MacOS rendszerekre.

A PRGT Network Monitor a létesítmény állapotát „érzékelőknek” sorolja. Tehát van egy CPU terhelésérzékelő, egy Lemezmentes érzékelő, stb. Összességében a PRGT több mint 200 érzékelőt tartalmaz, amely lehetővé teszi a hálózati teljesítmény nyomon követését számos tényező mellett.

A PRGT menedzserszoftvere képes felismerni a hálózathoz csatlakoztatott összes elérhető SNMP-eszközt. azonban, lehet, hogy minden eszközhöz külön kell férnie, és manuálisan kell beállítania az SNMP-t, mert sok eszköz szállításakor az SNMP képességeik ki vannak kapcsolva. A tűzfalakat tartalmazó berendezés firmware-jét szintén módosítani kell az SNMP üzenetküldés engedélyezéséhez.

A felügyeleti konzol tartalmaz egy SNMP tesztert, amely lehetővé teszi a pontosabb részleteket távolról, a csapdaüzenettel érkező riasztási körülményekről. A PRGT irányítópultja grafikus elemeket tartalmaz, például tárcsákat és grafikonokat, amelyek azonnali felismerést adnak az általános hálózati teljesítményhez. Az is lehetséges, hogy kivágja és megvizsgálja az egyes eszközök állapotjelentéseit, amelyek valós idejű grafikonként is megjeleníthetők. Itt tölthet le egy 30 napos ingyenes próbaverziót.

  8 лучших инструментов мониторинга системы для Windows и Linux

Paessler PRTGTöltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót

3. Site24x7 (INGYENES Kísérlet)

Site24x7

Site24x7 egy felhőalapú szolgáltatás, amely valószínűleg a az infrastruktúra-megfigyelő rendszerek jövője – a hálózati megfigyelő szoftvernek nem kell a hálózathoz közvetlenül csatlakoztatott kiszolgálón tartózkodni.

A megfigyelő szoftvert üzemeltető távoli szerver távolsága a megfigyelt hálózattól csak internetkapcsolatot igényel a „hídhoz”. Sok üzletvezetőt idegesíthet az, hogy a hálózati információkat az épületen kívül hagyják, különösen a fokozott kiberbiztonsági támadások napjaiban..

A távolról nyújtott üzleti szolgáltatások alapvető eleme kapcsolat biztonsága. A Site24x7 ezeket az aggodalmakat az titkosítási kommunikáció a szervereik és az ügyfelek hálózata között. Egy másik lehetséges biztonsági gyengeség az ügyfélhelyen dolgozó technikusok és a Site24x7 szerveren található konzol közötti kommunikációban rejlik. Ezeket a kommunikációkat titkosítás is védi.

Tehát a Site24x7 távoli jellege nem okozhat aggodalmakat. A szolgáltatás hálózati megfigyelési szakaszára támaszkodik SNMP nak nek fedezze fel az eszközöket, generál egy eszközleltár, és készítsen egy a hálózati topológia térkép.

A monitor SNMP eljárásokkal kommunikál a kapcsolókkal és az útválasztókkal. Figyelemmel kíséri továbbá a hálózati eszközöket, például a tűzfalakat, a vezeték nélküli hálózati hozzáférési pontokat, a felhőforrásokat és a WAN-k internetkapcsolatát.

A Site24x7 a szerver teljesítményét is figyeli. Amíg az SNMP biztosítja előre telepített ügynökök kapcsolókon és útválasztókon a szerverek teljes figyelése csak egy dedikált Site24x7 ügynök telepítésével lehetséges. Az SNMP ügynökök létezése a hálózati eszközök firmware-jében egyértelmű előnye. Nem minden hálózati menedzsernek tetszik az ügynökök telepítésének ötlete a távoli megfigyelési szolgáltatásokkal való hozzáférés érdekében, így a Site24x7 lehetőséget ad az ügyfeleknek arra, hogy egy ügynök nélküli modell. Ez a stratégia azonban csökkenti az információ mennyiségét, amelyet a monitor kinyerhet az ügyfél szervereiről.

A Site24x7 szolgáltatás díja: előfizetési alap, ami vonzerőt jelent az induló vállalkozások számára és a készpénzre szoruló kkv-k számára, mert nem kell előre fizetniük a megfigyelő szoftver teljes költségét. Még jobb, ha van egy ingyenes verzió a szolgáltatás nagyon kicsi hálózatok számára, legfeljebb öt kiszolgálóval vagy webhellyel felügyelhető. A szolgáltatás fizetett változata négy kiadásban kerül forgalomba. Hozzáférhet a egy 30 napos próbaverzió.

Site24x7Start 30 napos ingyenes próbaverzió)

4. Atera (INGYENES Kísérlet)

A 12 legjobb SNMP megfigyelő eszköz és az Ultimate Guide

Atera integrálja hálózati megfigyelő rendszerét egy teljes MSP támogatási csomagba, amely egy Help Desk rendszert is tartalmaz. A teljes rendszer lefedi az alkalmazások és az infrastruktúra felhasználását és kapacitását, és számlákat és jelentéseket generál a személyzet tevékenységi naplóiból.

Ez a lehetőség jó választás, ha informatikai részlege jövedelemközpontként működik, vagy ha vállalkozása díjalapú támogatást nyújt más társaságok számára. Az SNMP részvétele ebben a csomagban a hálózati megfigyelő modulra koncentrálódik. Az SNMP csapdák a felügyeleti rendszer kulcsfontosságú elemét képezik, valós idejű riasztásokat biztosítva az Atera konzolban.

A hálózatkezelő irányítópultja szkripteket tartalmaz, amelyek automatizálják a rutin adminisztrációs feladatokat, és létrehozhat saját egyéni szkripteket is a szokásos feladatok elvégzéséhez..

Az Atera lehetővé teszi, hogy elérje az adatközpontot, és akár el is hagyja. A rendszer távelérési eljárásokat tartalmaz, és ez is lehetséges hozzáférhet az irányítópulthoz egy mobil eszközről. Az irányítópult valós idejű teljesítménydiagramokat tartalmaz a döntéshozatal gyorsítása érdekében. A riasztások beállíthatók úgy, hogy e-mailben értesítéseket váltsanak ki.

A konfiguráció ellenőrzése és a javításkezelés szintén központosított. A távoli kezelési segédprogramok lehetővé teszik az informatikai támogatás központosítását a több helyről vagy akár több ügyféltől függő forgatókönyvek esetén. A zárt hurokú információáramlás a hálózati monitor és a Help Desk rendszer között valós időben segíti az ügyfélszolgálati csoportokat a megoldás előrehaladásáról, és lehetővé teszi az online szolgáltatók számára, hogy a meglévő rendszerfigyelmeztetéseket összehangolják a bejövő lekérdezésekkel..

Az Atera ingyenes próbaverziót kínál, amely segít megérteni a rendszer érzetét. Az Atera weboldalon videó áttekintések is elérhetők, amelyek megmutatják, hogyan kell hatékonyan használni a csomagot.

Hozzáférést szerezhet a 30 napos ingyenes próbaverzió amikor te regisztráljon saját oldalukon.

AteraStart 30 napos ingyenes próbaverzió

5. ManageEngine OpManager (ingyenes próbaverzió)

OPManager

ManageEngine OpManager egy nagyon átfogó létesítménykezelő eszköz, amely magában foglalja a hálózati leképezést, a konfigurációkezelést, a forgalom elemzését, a WAN kapcsolat megfigyelését, a hálózati állapot figyelését és még egy speciális modult a VoIP forgalom kezelésére.

Az OpManager telepítésének első napja magában foglalja hálózati felfedezés és leképezés, amelyet a felügyeleti szoftver automatikusan végrehajthat. A rendszer számos protokollt használ a berendezések és az infrastruktúra teljesítményének nyomon követésére. Az SNMP-t a WMI-vel és a CLI-vel együtt használják a folyamatok és a rendszer állapotának megfigyelésére. A WMI a Windows Management Instrumentation – ez a technológia időnként extra terhelést jelenthet a hálózaton, míg az SNMP egy nagyon könnyű rendszer.

A megfigyelési adatokhoz mobil eszközökről lehet hozzáférni, amelyek segítenek a helyzeten tartani az irodán kívüli helyszíneken vagy helyszíni látogatások alkalmával. Összességében a kezelői konzol nagyon vonzó. A topológiai vizualizációk térkép alapúak a több helyszíni hálózatok számára, és a színes grafikonok és tárcsák gyors áttekintési ellenőrzéseket eredményeznek.

A Konfigurációkezelő modul segít nyomon követni a szoftververzió állapotát, és lehetővé teszi a távoli javítást és frissítést egy központi helyről.

A forgalmat alkalmazásonként elemezheti, és hálózati terhelés-megjelenítést kaphat, amely egy pillanat alatt megmutatja a túlterhelt vagy kihasználatlan infrastruktúrát. Ezek a szolgáltatások kiterjednek a biztonsági menedzsmentre is, mert megteheted figyelmeztetéseket kaphat bizonyos eszközök, meghatározott alkalmazások vagy mindkettő kivételes forgalmi szintjeiről. Ez azt mutatja, hogy hol fordul elő szokatlan tevékenység, és a forgalom elemző eszközök segítenek a csomag szippantási problémákban a szabálytalan rendszerhasználat azonosításában.

Az OpManager csapdafeldolgozó eleme másodpercenként 300 üzenetet képes feldolgozni, összegyűjtött visszajelzést adva a felmerülő felszerelési problémákról és hibákról. A naplózási funkciók tartalmazzák a csapda feltételeit. Más naplók eseménynapló biztonsági célokból és a syslog értelmezése, amely kiemeli a kritikus feltételeket az összes rendszernaplóban. A hálózati teljesítmény láthatóságát megkönnyíti a sablonok nyomon követése, amelyek előre megírt jelentések, amelyek élő adatokat szolgáltatnak a teljes megfigyelő rendszerből.

Az OpManager három különféle kiadásban érkezik – Standard (10+ eszköz 245 USD-től), Professional (10+ eszköz 345 USD-tól) és Enterprise (250+ eszköz 11,545 USD-tól kezdve). Az ingyenes kiadás akár 3 eszközt is képes figyelni. Az OpManager letölthető egy 30 napos ingyenes próbaverzióra.

ManageEngine OpManagerDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

6. A SysAid figyelése

SysAid hálózati megfigyelés

A SysAid számos informatikai támogatási segédprogramot állít elő, és a SysAid Monitoring egyike. A SysAid Monitoring csomag nem önálló termék, de van opcionális extra a Help Desk és az IT szolgáltatáskezelő szoftver rendszerek számára amit a vállalat termel.

A rendszer az SNMP-re és a Trap-riasztásokra támaszkodik, amelyek lehetővé teszik a figyelő rendszer számára a problémák észlelését, mielőtt a hálózati felhasználók felhívnák őket a Help Desk-be. A folyamatos megfigyelés megvizsgálja az erőforrások felhasználását, hogy segítse a hálózati rendszergazdákat a kapacitástervezésben.

Dönthet úgy, hogy e-mailben vagy SMS-ben értesítést kap a riasztási eseményekről, ami azt jelenti, hogy megteheti tartsa naprakészen a rendszer problémáit, még akkor is, ha nincs az irodában. Noha a rendszerhez olyan parancsok és segédprogramok tartoznak, amelyek segítenek a hálózatkezelés automatizálásában, saját egyéni szkripteket is létrehozhat, hogy megkapja a pontos funkcionalitást, amely elősegíti a hálózati menedzser munkáját..

A konzolok fő panelje a teljes hálózat teljesítménymutatóinak táblázatait mutatja, minden egyes rekord esetén egy eszköz adataival. A teljesítményfigyelő grafikonok azonnal rendelkezésre állnak átfedésekként a főképernyőn, igény szerint az egyes eszközökre.

Az egyes eszközök értesítései nemcsak a hardver állapotát jelentik, hanem azonnal láthatja, hogy a szoftver megváltozott-e minden eszközön. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy figyelemmel kísérjék a biztonsági megsértéseket, például vírusrohamot vagy Fejlett tartós fenyegetés a hálózati tevékenységek jelentésének letiltása. Ezek a hálózati tevékenységi jelentések arra is figyelmeztethetnek, hogy behatolnak azáltal, hogy bizonyos hálózati kártyákon rendellenes forgalmat jelenítenek meg.

A SysAid egy Help Desk modult is készít, és a Monitoring rendszer zökkenőmentesen integrálódik ehhez. Ez lehetővé teszi az adatfolyam átjutását a válaszjegyek megnyitásához. Ezenkívül folyamatosan tájékoztatja a támogatási csoportot a felhívásokra adott válaszokkal a felmerülő problémákról.

7. Kaseya Network Monitor

Kaseya hálózati teljesítményfigyelés

A Kaseya Network Monitor egy szélesebb körű hálózat és rendszer távfelügyeleti csomag része, Kaseya VSA néven.

A Network Monitor modul magában foglalja a hálózat topológiájának megjelenítését a világtérképen. Ez nagyon hasonlít a SolarWinds Network Performance Monitor beépített hálózati megjelenítési szolgáltatásához. A hálózatkezelő műszerfalán más is található megjelenítések, beleértve grafikonokat, teljesítménydiagramokat és egyéb grafikus felületeket.

A monitoron szereplő teljesítményadatok tartalmazzák a CPU kihasználtságát és azt, hogy mely csomópontok származnak és fogadják a legtöbb hálózati forgalmat. A tárolóhely kihasználása szintén egy kiemelt téma. Az SNMP Trap riasztások integrálva vannak a Kaseya Network Monitor rendszerbe.

Azok a hálózati elemek, amelyekhez a Network Monitor speciális funkciókkal rendelkezik, tartalmazzák a levelezőkiszolgálókat. A Monitor fülben tartja a levelezőszerverek elérhetőségét, és nyomon követi azok kapacitását és teljesítményét.

A szokásos telepítés előre beállított jelentéseket, valamint a folyamatok automatizálását segítő rutinok és parancsok listáját tartalmazza. A rendszer azonban integrálja a Lua nevű szkriptnyelvet is, amely lehetővé teszi saját egyedi automatizálási programok létrehozását. A Lua szkripteket könnyű összeállítani, mivel a Kaseya Network Monitor környezet integrált fejlesztési környezetet tartalmaz, amely segít nekik.

Az összes hálózati eszköz javítási állapota azonnal elérhető a műszerfal speciális panelen. A telepítő és a frissítő programok terjeszthetők és megvalósíthatók távoli hálózati csomópontokon egy központi konzolról.

A szélesebb VSA rendszer rendelkezik átfogó javításkezelő modul és figyelemmel kíséri a hálózati eszközök állapotát a rosszindulatú programok számára is. A felhőalapú tárolást a Kaseya VSA-n keresztül integrálhatja a hálózatába, és távolról kezelheti a hálózatot, minden csomóponthoz hozzáféréssel manuális hibaelhárítást végezhet.

  Legjobb partíciókezelő - 7 alternatíva a Ranish partíciókezelőhöz

8. Spiceworks Network Monitor

A 12 legjobb SNMP megfigyelő eszköz és az Ultimate Guide

Az Atera elfogadható áron van. azonban, A Spiceworks jobban megy: ingyenes. Az irányítópulton a hálózat összes eszközének valós idejű teljesítménydiagramja található, így a képernyő kissé zsúfolt. Ha azonban a hálózaton van valami baj, akkor azonnal észreveszi.

Ezek az SNMP csapdák eszközriasztásokként jelennek meg a műszerfalon egy címsorban, és ezeket biztosan nem szabad figyelmen kívül hagyni. Megadhatja, hogy ezeket a riasztásokat e-mailben is megkapja-e.

A felhasználó kiválasztja az egyes eszközök azon tulajdonságait, amelyek teljesítmény-grafikon formájában jelenítik meg a képernyőt. Kilenc attribútumrés van, amelyek valós idejű adatokat mutathatnak olyan tényezőkről, mint az I / O sebesség, a csomagvesztés és a csomag átviteli sebessége.

A verzióvezérlő funkciók a Spiceworks szolgáltatással elérhetők. A felhasználói események követése lehetővé teszi a szokatlan tevékenységek megfigyelését a hálózaton. Ez a két elem fontos feladat a hálózatkezelők számára, mivel a biztonsági rések gyorsan megjelennek, és az ilyen kizsákmányolás blokkolására szolgáló frissítések szinte ugyanolyan gyorsan készülnek.

A Spiceworks hálózat rendelkezik egy oktatási központtal és közösségi fórumokkal, amelyek segítséget nyújtanak abban, hogy tippeket szerezzen a hálózati megfigyelő szoftver maximális kihasználása érdekében..

9. Pulseway IT menedzsment szoftver

Pulseway IT menedzsment szoftver

A Pulseway informatikai menedzsment szoftverének hálózati megfigyelő modulja az SNMP rendszeren alapul. Az SNMP kezelőszoftvert betölthetjük a Windows, Linux vagy MacOS rendszerre, amely kommunikál az SNMP ügynökökkel, amelyeket a hálózathoz csatlakoztatott készülék firmware-ébe töltünk be..

A kezelői szabályok alapja beállíthatja a riasztási szintek kategorizálását, amikor az SNMP Trap jelek belépnek. Az ezekre a riasztásokra adott válasz szkriptelhető a jelentések automatizálása és az eszköz visszaállítása céljából.. A központi konzolhoz mobil eszközökkel lehet hozzáférni, amely lehetővé teszi a hálózat kezelését az asztalától távol tartva.

A szerviz és a rendszer újraindítását a felügyeleti konzolon keresztül lehet parancsolni, és terminál-munkameneten keresztül távoli hozzáférést is kaphat a berendezésekhez. A szkript elem lehetővé teszi az olyan folyamatok automatizálását, mint az ütemezett megfigyelés, a verziófrissítések, a biztonsági mentések és a biztonsági utak. A felügyeleti konzol a hálózat bármely termináljáról elérhető.

A Pulseway szoftver integrálódik más gyártók szoftverével, beleértve a Slack messenger rendszert, a Kaspersky antimalware szoftvert és az SQL Server.

A hozzáférés-kezelő rendszer lehetővé teszi, hogy különböző szintű hozzáférést biztosítson a különböző felhasználói típusokhoz. Ez lehetővé teszi, hogy csak olvasható hozzáférést biztosítson az irányítópult élő jelentéskészítő képernyőihez, lehetővé téve az ügyfelek és az upstream vezetők számára, hogy ellenőrizzék a célok felé tett előrehaladást..

A Pulseway szoftver lehetővé teszi a webhelyek távoli kezelését, az szétszórt helyekről származó hálózatok integrálása egy WAN-ba, amelyet egységesen lehet nyomon követni és kezelni. A távoli asztali szolgáltatás lehetővé teszi a szélesebb hálózathoz csatlakoztatott egyes eszközök elérését, függetlenül attól, hogy hol vannak a világon.

A verzióvezérlés és a javításkezelés a Pulseway rendszer másik modulja. Ez lehetővé teszi az operációs rendszerek és a firmware automatikus frissítését az egész rendszeren. A rendszer képes e-mail szerverek, virtuális gépek, internetes szerverek és alkalmazások figyelésére, beleértve a felhőalapú szolgáltatásokat is.

10. LogicMonitor

LogicMonitor

Mint a Paessler PRGT megfigyelő rendszere, a LogicMonitor a NetFlow-ból származó adatokat keveri az SNMP szolgáltatásaival, hogy teljes képet adjon a hálózat teljesítményéről. Míg a NetFlow a linkeken keresztüli forgalmat mutatja, az SNMP figyeli a hálózathoz csatlakoztatott hálózati eszközök és eszközök állapotát.

A LogicMonitor kihasználja a szoftver-szolgáltatásként szolgáltatási modellt. Ez azt jelenti a kiszolgálókat, amelyek a hálózaton információkat gyűjtenek, kívül tartják. Az információkhoz az asztalon lévő böngészőn keresztül vagy a mobil eszközön található alkalmazáson keresztül férhet hozzá. Ennek a szolgáltatásnak a webhelyén lakóhelye, az úgynevezett gyűjtő eleme. Gondolj erre az SNMP manager reléjeként. Tehát a menedzser szoftver futtatása helyett a hálózaton, a gyűjtő minden adatot megkap az eszközügynöktől, és továbbítja azokat a LogicMonitor szerverre. A Collector kommunikációja a LogicMonitor szerverrel az interneten keresztül teljesen titkosítva.

A LogicMonitor felhőalapú koncepciója lehetővé teszi több helyről és más felhőalapú szolgáltatásokból, például felhőtárolóból vagy felügyelt alkalmazáskiszolgálókból származó adatok integrálását. Harmadik félként a LogicMonitor az összes erőforrást egyenlő módon kezeli, függetlenül attól, hogy hol vannak, vagy ki birtokolja és kezeli azokat.

Az Ön berendezésén lévő SNMP-ügynökök a gyűjtőt az SNMP-kezelőnek tekintik. A LogicMonitor szerver és a Collectors közötti kommunikáció funkcionalitása lehetővé teszi a hálózat felfedezését. A topológiát egy vonzó valós térképen mutatjuk be. Az irányítópulton található egyéb grafikák között szerepel a valós idejű teljesítményvonal-grafikonok, valamint a pillanatképek vagy a korábbi adatok összesítésének képessége. Ezek a jelentési diagramok tartalmazzák a tendenciaelemzés és a hálózat egyes csomópontjaira, a hálózat szegmenseire vagy a hálózat egészére vonatkozó előrejelzési kapacitási igények elvégzésének képességét..

11. Event Sentry

Event Sentry

Az Event Sentry figyeli az erőforrások felhasználását – hardver és szoftver, akárcsak a legtöbb hálózati megfigyelő rendszer. Ennek a csomagnak azonban van egy biztonsági figyelő funkciója, amely lehetővé teszi a felhasználói tevékenységek nyomon követését is. A rendszert úgy lehet beállítani, hogy több kiszolgálóra jelentkezzen be több bejelentkezésre, és tevékenység a hálózaton keresztül, amely előrehaladott tartós fenyegetést vagy vírusfertőzést jelezhet. Egy másik figyelmeztető jel a sikertelen hitelesítési kísérletek száma, amelyek jelezhetik a brute force jelszó feltörési kísérletet.

Tekintettel a ransomware támadásokkal kapcsolatos legfrissebb címsorokra, az Event Sentry rendszerfigyelési eljárásai, amelyek megvédik ezt a támadási kategóriát, különösen érdekes. Ez a hálózati megfigyelő rendszer sokkal nagyobb hangsúlyt helyez a hálózati biztonságra, mint az erőforrás teljesítményére.

Internetes megfigyelés ellenőrzi a bejövő kapcsolatok eseményeit, és nyomon tudja követni egy gyanús forrás helyét az eredet részleteinek a tevékenységi jelentésekbe történő integrálása érdekében.

Visszatérve a hardver teljesítményéhez, az SNMP a hálózati eszközök kapacitásának figyelésére szolgál. Az SNMP csapdákat az Event Sentry hálózati felügyeleti konzol gyűjti össze. Az UPS egységek és a Linux gépek teljesítményét különösen az Event Sentry követi. A rendszer rendszeresen megkérdezi a feltételeket, ideértve a CPU használatát, a memória rendelkezésre állását és a tárolási kapacitást.

A szoftver frontjén az Event Sentry nyomon követi a rendszerben elérhető összes alkalmazás és operációs rendszer aktuális verzióit, és naplózza az egyes verziókat, riasztást adva a frissítési funkciókról.

A műszerfalhoz böngészőn keresztül lehet hozzáférni, és ott is van a monitor jelentési konzoljának olyan verziója, amelyet a TV-hez lehet csatornázni az irodában. Az Event Sentry webes felülete kilenc különböző nyelven jeleníthető meg, köztük angol, spanyol, német és francia nyelven. Az interfész rendelkezik jegyzettartó funkcióval, amely lehetővé teszi az események megjegyzéseit és a fontos információk kiemelését.

12. WhatsUp Gold

A 12 legjobb SNMP megfigyelő eszköz és az Ultimate Guide

Az Ipswitch WhatsUp Gold megfigyelő rendszere az infrastruktúra megfigyelését foglalja magában, a hálózat teljesítményére összpontosítva. A rendszer a Windows Server 2008 R2, a Windows Server 2012, a Windows Server 2012 R2 és a Windows Server 2016 rendszeren fut. A szoftver telepíti magát, és befejezi az inicializálási folyamatot egy hálózati felfedezési rutinmal. Ezt a hálózati felfedezést az SNMP hajtja végre.

Az SNMP MIB válasz megadja a kezelőnek az egyes eszközök részleteit. A részletek megmutatják a központi vezérlőnek az eszköz típusát, gyártóját, sorozatszámát és firmware verzióját, valamint az aktuális állapot beállításait. Minden eszközt egy IP-cím, MAC-cím és gazdagépnév azonosít.

A WhatsUp Gold központi konzol szoftver az SNMP válaszokból összegyűjtött információkat adatbázisba gyűjti. Az eszközregiszter kereshető, és az eszközlista megjelenítését is szűrheti.

Ez az adatbázis a hálózati térkép forrásinformációit tartalmazza, amely a hálózat összes eszközét és a közöttük lévő kapcsolatokat ábrázolja. Az eszközök és a hivatkozások állapotát színkóddal látják el a hálózati térképen, amely azonnal megmutatja, hogy a rendszer mely részei vannak problémákkal.

A WhatsUp Gold SNMP menedzser folytatja a hálózat lekérdezését, jelentéseket kérve az SNMP eszközügynököktől. Az ezekből a MIB-válaszokból összegyűjtött információk valós időben jelennek meg a WhatsUp Gold műszerfalán. Az állapotok állandó frissítése azonosítja a megváltozott vagy áthelyezett eszközöket is, és ezeket az információkat beírja az adatbázisba, és frissíti a hálózati térképet. Az eszközök hozzáadásakor vagy eltávolításakor nem kell alkalmaznia sem az eszközlistát, sem a térképet, mert az SNMP kezelő automatikusan észreveszi ezeket a változásokat, és frissíti az adatbázisban és a konzolban található összes információt az Ön számára..

A menedzser folyamatosan hallgatja az eszközügynököktől származó Trap üzeneteket. Ezek a csapdák riasztásokká alakulnak, amelyek az irányítópulton megjelennek, és e-mailben vagy SMS-ben értesítésként is elküldhetők. Az értesítések továbbíthatók laza üzenetekkel, IFTTT hozzászólásokkal vagy internetes riasztásokkal. A WhatsUp Gold ingyenes próbaverzióval kapható.

SNMP monitorozás

Az SNMP megfigyelő rendszerek és a a Traps által nyújtott fontos hozzájárulás teszi ezt a protokollt a hálózati adminisztrátorok eszközkészletének alapvető részévé. Nagyszerű, ha figyelmeztetünk a berendezések esetleges káros helyzetére, és oldjuk meg ezeket a kérdéseket, mielőtt a felhasználók felhívnák a telefont. A proaktív fellépés és a hibák felfedezése vagyont takarít meg a Help Desk időben.

Az SNMP felügyeletének költségmegtakarítását a Help Desk költségvetésének szempontjából tovább szemlélteti azon vállalatok száma, amelyek ezeket a rendszereket modulként kínálják egy szolgáltatáscsomagban, amely magában foglalja a Help Desk interoperabilitását is..

További irodalom

Sokat kell felfedezni a hálózatkezelésről. Itt található a témával kapcsolatos nagyszerű források, amelyek az interneten elérhetők.

Összehasonlító útmutatók

 • A legjobb ingyenes sávszélességet figyelő szoftver és eszközök a hálózati forgalom felhasználásának elemzésére
 • 6 a legjobb ingyenes hálózati sebezhetőségi szkennerek és hogyan kell őket használni
 • 8 legjobb csomagszippantó és hálózati elemző eszköz 2024-ra

SNMP RFC-k

 • RFC 1157 – Egyszerű hálózatkezelési protokoll (SNMP)
 • RFC 1901 – Bevezetés a közösségi alapú SNMPv2-be
 • RFC 3410 – Bevezetés és alkalmazhatósági nyilatkozatok az internetes szabványkezelési keretrendszerhez
 • RFC 1213 – Menedzsment információs alap a TCP / IP-alapú internetek hálózatkezelésére: MIB-II
 • RFC 2570 – Bevezetés az internetes szabványos hálózatkezelési keret 3. verziójához
 • RFC 2574 – Felhasználói alapú biztonsági modell (USM) az egyszerű hálózati felügyeleti protokoll (SNMPv3) 3. verziójára

Egyéb információk az SNMP-ről

 • Technikai cél: Egyszerű hálózatkezelési protokoll (SNMP)
 • Techopedia: Egyszerű hálózatkezelési protokoll (SNMP)
 • Microsoft TechNet: Mi az SNMP?
 • Microsoft TechNet: Hogyan működik az SNMP
 • Pulseway: Hogyan konfigurálhatjuk a RAID-figyelést az SNMP-n keresztül
 • DPS Telecom: SNMP oktatóprogram 1. rész: Bevezetés az SNMP-hez

Képek: SNMP OID MIB fa, készítette: Deegii121314, a CC BY-SA 4.0 alatt engedélyezett

About the author