13 Cele mai bune instrumente de monitorizare a bazelor de date

13 Cele mai bune instrumente de monitorizare a bazelor de date

Puține resurse conțin informații la fel de importante ca baze de date. Micile supravegheri și greșeli pot duce la pierderea unor date importante. Fără instrumentele potrivite de monitorizare a bazelor de date pentru gestionarea acestor servicii, este foarte dificil să urmăriți tot ceea ce aveți nevoie pentru care trebuie să ecranizați. Scoaterea ochiului de pe minge ar putea duce foarte ușor la baza de date care depășește o limită de capacitate.

Iată lista noastră cu cele mai bune instrumente de monitorizare a bazelor de date:

 1. SolarWinds Database Database Analyzer pentru SQL Server (ÎNCERCARE GRATUITĂ) Include monitorizarea performanței în timp real, plus funcții de analiză. Se execută pe Windows Server.
 2. Paessler PRTG Network Monitor (ÎNCERCARE GRATUITĂ) Funcțiile de monitorizare a bazelor de date sunt parte a acestei monitorizări a rețelei, serverului și aplicațiilor totul în unul. Se execută pe Windows Server.
 3. Monitorizarea serverului Site24x7 (TRIAL GRATUIT) Un pachet de monitorizare online care include funcții de monitorizare și analiză SQL.
 4. SolarWinds AppOptics APM (TRIAL GRATUIT)  Un monitor complet de performanță al aplicației bazat pe cloud care include procese specializate pentru monitorizarea bazelor de date
 5. Atera (TRIAL GRATUIT) O soluție de gestionare la distanță pentru furnizorii de servicii gestionați care include automatizarea și supravegherea copiilor de rezervă a bazelor de date.
 6. Controlul bazelor de date dbWatch Un instrument axat pe baze de date care unifică monitorizarea tuturor bazelor de date dintr-o întreprindere operată de SQL Server, Oracle, Sybase, MariaDB, MySQL și Postgres.
 7. Manager de diagnosticare SQL Idera Un monitor de bază de date specializat pentru MySQL sau SQL Server.
 8. Instrumente electrice SQL Înregistrează parametrii performanței bazei de date și scanează un comportament anomal pentru a detecta intruziunea.
 9. Sentry One (SQL Sentry) Monitorizarea performanței bazei de date în direct cu defragmentarea automată a indexului.
 10. Red-Gate SQL Monitor Monitor de baze de date în timp real, cu stări codate prin culori și câteva vizualizări excelente de date.
 11. Auditul Lepide SQL Server Un monitor de bază de date care este apreciat pentru caracteristicile sale de securitate cibernetică.
 12. Monitor de sănătate SQL ManageEngine Free Un monitor de performanță gratuit al bazei de date gratuit de la un producător important de management al infrastructurii.
 13. Spiceworks SQL Server Monitoring Monitor de performanță al bazei de date gratuit, acceptat de anunțuri.

Cele mai bune instrumente de monitorizare a bazelor de date

Cu cât este mai mare serverul cu atât mai mult Procesor și memoria este necesară pentru a procesa datele. Utilizarea unui instrument de monitorizare a bazelor de date este singura modalitate de încredere de a monitoriza bazele de date. În mod similar, utilizarea pe scară largă a Servere SQL a făcut din monitorizarea serverelor SQL o prioritate maximă pentru monitorizare Performanța serverului SQL.

Să ne uităm la unele dintre cele mai bune instrumente de monitorizare a bazelor de date de pe piață.

1. Analizatorul performanței bazei de date SolarWinds pentru SQL Server (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

SolarWinds Database Database Analyzer

SolarWinds Database Database Analyzer pentru SQL a devenit un instrument de bază pentru administratorii de rețele care doresc să abordeze problemele bazei de date în timp real. Puteți monitoriza performanța serverului dvs. prin tabloul de bord și verificați starea interogărilor unui server, Procesor, memorie, disc, și sesiuni. Dispozitivele problematice sunt notate ca galben Avertizare și roșu pentru Critic. De asemenea, aveți capacitatea de a vizualiza graficele stării de sănătate a serverului dvs. pentru a vedea toate tendințele emergente.

Ceea ce face ca această platformă să fie specială este Analiza cauzelor fundamentale abilitate. Fundamentul acestui lucru este oportunitatea de a vizualiza modul în care funcționează codul. Aceasta vă oferă posibilitatea de a privi dincolo de elementele de bază prin utilizarea permisiunilor pe mai multe niveluri și a politicilor bazate pe grupuri. Aceasta este o abordare revigorantă, deoarece te îndepărtează de valori pentru a privi codul de sub suprafață.

Este corect să spunem asta SolarWinds Database Database Analyzer nici nu este victimă a fi un ponei de truc. Cu acest instrument, utilizatorii pot monitoriza o varietate de baze de date. SQL Server, MySQL, DB2, auroră, virtualizat, și baze de date cloud toate pot fi monitorizate prin intermediul acestui program. Diversitatea de opțiuni înseamnă că acest program funcționează bine în majoritatea mediilor de întreprindere.

Dacă căutați un monitor de bază de date care vă ajută să identificați problemele și să identificați cauza în timp real, atunci acesta este un program pe care ar trebui să îl luați în considerare cu siguranță. SolarWinds Database Database Analyzer este disponibil de la un preț de 1.995 USD (1.562 £). Este, de asemenea, disponibil pentru a descărca pe un Proces gratuit de 14 zile.

Analizatorul de performanță al bazei de date SolarWinds pentru SQL Server Descărcați încercarea GRATUITĂ de 14 zile

2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

Imaginea monitorului de rețea PRTG

În continuare, avem Paessler PRTG Network Monitor, un instrument de monitorizare a rețelei care are o capacitate importantă de monitorizare SQL. Acest program poate monitoriza bazele de date comune, cum ar fi Microsoft SQL, MySQL, Oracle SQL, și PostgreSQL. Cu alte cuvinte, acoperă tot ceea ce este necesar pentru a oferi o bază solidă de vizibilitate în majoritatea rețelelor de întreprinderi.

Pentru un instrument de monitorizare a rețelei Monitor de rețea PRTG este, de asemenea, foarte ușor de configurat. Monitor de rețea PRTG este echipat cu senzori care au fost configurați din cutie. Aceste setări preconfigurate acoperă majoritatea furnizorilor de baze de date mari Microsoft SQL, MySQL, și Oracle SQL. Acest lucru are avantajul de a elimina nevoia de a vă configura propriile configurații de la nimic.

Monitor de rețea PRTG poate fi utilizat pentru a monitoriza timpul de execuție pentru o interogare SQL. Instrumentul va măsura timpul din momentul în care s-a stabilit conexiunea chiar prin transferul până la sfârșitul conexiunii. Acest lucru vă permite să vedeți clar performanța bazei de date sub presiune.

Per total Monitor de rețea PRTG este un produs care combină abilitatea generală de monitorizare a rețelei oferind în același timp o experiență convingătoare pentru monitorizarea bazelor de date. Există o serie de opțiuni de prețuri disponibile pentru Monitor de rețea PRTG. Aceasta începe cu o versiune freeware a Monitor de rețea PRTG ceea ce permite monitorizarea a până la 100 de senzori gratuit.

  10 cele mai bune instrumente pentru testarea penetrației

Prima versiune plătită a Monitor de rețea PRTG costă 1600 USD (1253 GBP) pentru 500 de senzori. Următoarele trei produse pentru organizații mai mari costă 2850 USD (2.232 £) pentru 1000 de senzori, 5950 $ (4.662 £) pentru 2500 de senzori și 10500 $ (8.227 £) pentru 5000 de senzori. Organizațiile care trebuie să monitorizeze și mai mult pot descărca versiunea XL1 Unlimited care acceptă senzori nelimitați pentru 14500 $ (11.361 £). Este deasemenea o 30 de zile de încercare gratuită disponibil pentru descărcare.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

3. Monitorizarea serverului Site24x7 (TRIAL GRATUIT)

13 Cele mai bune instrumente de monitorizare a bazelor de date

Site24x7 Monitorizare server promoții monitorizare rețea, server și aplicații. Această combinație este ideală pentru a menține performanța bazelor de date într-o stare bună. Sistemul este un serviciu bazat pe cloud, deci nu trebuie să instalați niciun software pentru a-l utiliza. Această configurație o face un instrument excelent pentru monitorizarea site-urilor la distanță și, de asemenea funcționează bine pentru MSP-uri.

Aplicațiile care monitorizează acest pachet includ un optimizator de performanță a bazei de date. O sa descoperi automat toate bazele de date și instalați agenții pentru a le păstra file. Acești agenți se raportează la sistemul Site24x7 central, unde puteți accesa rezultatele printr-un browser.

Valorile de performanță sunt afișate live pe ecran și puteți seta parametri de alertă care vă permit să opriți supraîncărcarea. Deoarece instrumentul poate monitoriza orice număr de cazuri, este un bun asistent pentru coordonarea între bazele de date distribuite și între mediile de producție și dezvoltare. utilitate de raportare în instrument vă va ajuta să analizați performanța bazelor de date în timp.

Având în vedere că obțineți monitorizare dedicată a serverului cu acest instrument de asistență, este ușor să identificați cauza deteriorării performanței. Puteți explora resursele de asistență pentru a afla exact ce element al stivei trage în jos performanțele bazelor de date.

Site24x7 este taxat pentru un model de abonament iar diferitele planuri și opțiuni complementare fac posibilă crearea unui pachet personalizat, adaptat nevoilor afacerii dvs. Există chiar o versiune gratuită, ceea ce limitează monitorizarea la doar cinci servere. Puteți încerca sistemul pornit un proces gratuit de 30 de zile. Dacă decideți să nu cumpărați la sfârșitul acestei perioade, contul dvs. va fi trecut la ediția gratuită.

Site24x7 Server MonitoringStart Trial GRATUIT de 30 de zile

4. APM SolarWinds AppOptics (TRIAL GRATUIT)

13 Cele mai bune instrumente de monitorizare a bazelor de date
AppOptics APM este un serviciu bazat pe cloud care monitorizează performanța aplicațiilor și infrastructura care le suportă. O ediție inferioară, numită Infrastructura AppOptics se concentrează doar pe performanța echipamentelor și nu include funcțiile de monitorizare a performanței aplicației din pachetul APM.

APM are ecrane de specialitate pentru diferite aplicații, inclusiv baze de date. Serviciul este capabil să interacționeze cu o listă lungă de sisteme de gestionare a bazelor de date, inclusiv Microsoft SQL Server, MySQL, Oracle, Postgres și DBMS-uri Apache.

Instrumentul este capabil să examinează întrebările pe măsură ce rulează pe baza de date, identificând cele care par să dureze prea mult sau se comportă într-un mod ineficient. Când monitorul observă o interogare slab performantă, realizează un fișier de urmărire a tuturor tranzacțiilor din baza de date pe care le realizează, ceea ce permite analiza ulterioară. Alte caracteristici ale instrumentului examinează codul programelor care includ interogări SQL, precum și orice fișiere batch și scripturi SQL pe care le-ați putea avea în sistemul dvs. Această caracteristică identifică linii de cod și clauze în SQL care ar trebui modificate pentru a îmbunătăți performanța.

Serviciul APO AppOptics nu se limitează la monitorizarea bazelor de date și a aplicațiilor care rulează pe site-ul dvs. De asemenea, este în măsură să supravegheze performanța aplicațiilor care rulează pe serverele virtuale închiriate administrate de AWS sau Azur servere. Dacă aveți un sistem hibrid local / cloud, atunci acesta poate fi monitorizat și de către serviciu.

Ca serviciu cloud, AppOptics este perceput prin abonament. Serviciul are o taxă forfetară pe an și nu contează câți personal accesează serviciul. Pe lângă planurile APM și numai pentru infrastructură, SolarWinds oferă un pachet Metrics mai ieftin. Totuși, pentru a obține funcții de monitorizare a bazelor de date, trebuie să mergeți la ediția APM. Puteți obține o probă gratuită de 14 zile pentru AppOptics APM.

SolarWinds AppOptics APMS începe 14 zile de încercare GRATUITĂ

5. Atera (PROBA GRATUITĂ)

Atera

Atera este un serviciu bazat pe cloud care acceptă furnizorii de servicii gestionați (MSP). Platforma include atât monitorizarea și managementul la distanță (RMM), cât și automatizarea serviciilor profesionale (PSA). Prin urmare, acesta include toate software-urile decât un MSP are nevoie pentru a-și conduce afacerile.

Caracteristicile de monitorizare ale Atera includ urmărirea stări în direct Si deasemenea monitorizarea fișierelor de jurnal. Orice probleme de bază de date care apar vor fi surprinse de una dintre aceste două metode și convertite în alerte în tabloul de bord al sistemului.

Unul dintre serviciile de gestionare de la distanță incluse în Atera RMM este capacitatea de a gestionați procedurile de rezervă și recuperare a bazei de date prin instrument. Această caracteristică nu implementează direct procesul de backup și restaurare – este mai bine să utilizați procedurile native încorporate în SGBD. Cu toate acestea, interfața Atera este capabilă să interacționeze cu SGBD de mai mulți furnizori, ceea ce înseamnă că un administrator de sistem care lucrează ca parte a unei echipe MSP poate efectua toate sarcinile de rezervă și recuperare printr-un singur tablou de bord..

Sistemul Atera este capabil să interacționeze cu sistemele de gestionare a bazelor de date pentru MS SQL Server, MySQL, și Oracol.

Ca serviciu online, Atera este facturat pe bază de abonament. Prețurile sunt percepute pe tehnician pe lună, ceea ce face ca serviciul să fie ideal pentru un mic MSP sau un tehnician independent. Prețurile sunt mai mici pentru cei care optează să plătească anual. Cu toate acestea, serviciul trebuie să fie achitat în avans indiferent de perioada de facturare pe care o alegeți.

Atera este disponibilă în trei ediții: Pro, Creştere, și Putere. Toate edițiile includ funcția de monitorizare regulată a bazei de date și toate includ proceduri de rezervă și recuperare. Cu toate acestea, planul de top, Power, include și posibilitatea de a stoca instantanee în baza de date. Atera este disponibil pentru un proces gratuit de 30 de zile.

AteraStart Trial GRATUIT de 30 de zile

6. Controlul bazelor de date dbWatch

13 Cele mai bune instrumente de monitorizare a bazelor de date

Norvegia-based Controlul bazelor de date dbWatch este un instrument specializat de monitorizare a bazelor de date – nu face parte dintr-un monitor de infrastructură generalizat. Așadar, acest instrument este o alegere bună dacă aveți deja toate instrumentele de monitorizare a serverului și aplicației, dar nu aveți informații despre performanța bazelor de date..

  Examinarea serverului SolarWinds și a monitorizării aplicațiilor

Instrumentul este implementat ca software local. Plătiți pentru o licență pe baza numărului de baze de date pe care doriți să le monitorizați. Structura prețurilor începe cu o acoperire minimă a bazei de date de zece.

Instrumentul este capabil să monitorizeze o serie de baze de date din timp real și adună și el date istorice pentru analiză și raportare. Vizualizările și rapoartele pot fi accesate pe fiecare bază de date individuală sau ca o imagine de ansamblu a performanței tuturor bazelor de date.

Nu contează dacă aveți RDMS-uri de la mai mulți furnizori pe site-ul dvs., deoarece instrumentul poate monitoriza diferite tipuri de baze de date toate simultan. Este capabil să monitorizeze SQL Server, Oracol, sybase, MariaDB, MySQL, și Postgres baze de date. Nu contează unde se află acele baze de date, deoarece dbWatch poate supraveghea bazele de date la distanță și pe cloud, atât de ușor, deoarece poate monitoriza instanțele locale. De asemenea, este capabil să supravegheze cluster-urile SQL Server și Oracle și poate interfața cu Azure SQL pe cloud.

Pachetul dbWatch este disponibil în trei planuri de servicii. Acestea sunt Esențiale dbWatch, dbWatch Professional, și dbWatch Enterprise. Pachetul Essentials vă oferă toate instrumentele de monitorizare a bazelor de date. Planul Profesional adaugă automatizarea sarcinilor de întreținere și include, de asemenea, gestionarea licențelor pentru bazele de date SQL Server și Oracle. Pachetul Enterprise include descoperirea automată a bazei de date și gestionarea clusterului.

Software-ul dbWatch se instalează pe gazdele care rulează sistemele de operare Windows, Mac OS și Linux. Puteți obține o încercare gratuită de 30 de zile a planului dbWatch Essentials pentru a-l trece în pas înainte de a cumpăra.

7. Idera SQL Diagnostic Manager

Manager de diagnosticare SQL Idera

Când vine vorba de diverse soluții de monitorizare a bazelor de date, eudera SQL Diagnostic Manager este greu de învins. Acest instrument de monitorizare SQL poate monitoriza bazele de date atât în ​​medii fizice cât și în medii virtuale. Acest program a fost conceput special pentru a ajuta utilizatorul să vizualizeze valorile cheie ale performanței. Valorile pe care le veți întâlni Manager de diagnosticare SQL Idera include Procesor, Utilizarea hard disk-ului, Spaţiu, Utilizarea rețelei, și Memorie. Aceste date vă oferă elementele de bază necesare pentru a evalua performanța unei baze de date.

Puteți vedea, de asemenea, ceea ce se întâmplă prin lentila analiza tranzacțiilor. Acest lucru vă permite să vizualizați problemele aplicației în mod izolat. De exemplu, Analiza sarcinii de lucru SQL combină monitorizarea stării granulare și reglarea planului de interogare împreună cu recomandările. Acest lucru vă permite să faceți modificări direcționate pentru a rezolva problemele slabe de performanță.

Ceea ce face ca Manager de diagnosticare SQL Idera un produs deosebit este alertele sale. Alertele vă notifică atunci când apar anumite date. Puteți seta propriile praguri de alertă astfel încât să fiți notificat atunci când se întâmplă anumite evenimente. Există, de asemenea, o facilitate de alertă predictivă care arată un procent care detaliază probabilitatea ca un anumit eveniment să se întâmple.

Manager de diagnosticare SQL Idera este unul dintre cele mai accesibile produse de pe piață. Acesta amestecă o interfață convingătoare de utilizator disponibilă online și ca o aplicație mobilă pentru a vă ajuta să monitorizați eficient. Puteți achiziționa versiunea Pro a Manager de diagnosticare SQL Idera pentru 999 $ (782 £). Puteți descărca, de asemenea, acest instrument ca Proces gratuit de 14 zile.

8. Instrumente electrice SQL

Instrumente electrice SQL

În anul 2000, Instrumente electrice SQL a început să dezvolte un nume pentru sine ca instrument de bază pentru toate lucrurile de monitorizare SQL. Acest produs rămâne popular ca unul dintre cele mai ușoare produse din cauza desfășurării sale. Instrumente electrice SQL jurnalele de date inclusiv timp de raspuns, IP de destinație, source IP, ID autentificare, bytes trimis, și pachetele trimise Pe scurt, acest instrument vă oferă elementele de bază pentru a vizualiza performanța bazei de date.

Instrumente electrice SQL oferă, de asemenea, o experiență de înaltă calitate în ceea ce privește securitatea cibernetică. Analiză avansată de comportament și utilizator Analiza comportamentală a entității ajutați utilizatorul să identifice amenințările și să răspundă în consecință. În cazul în care un hacker îți va accesa sistemul, încălcarea va fi identificată prompt și activitatea va fi oprită ASAP.

Experiența generală de monitorizare oferită de Instrumente electrice SQL este foarte minuțios. Puteți privi totul, de la timpii de așteptare SQL până la perioade de blocare, blocare și blocaje. Puteți vedea chiar și aceste elemente în grafice 3D, ceea ce face mult mai ușor să înțelegeți ce se întâmplă.

Putere SQL Unelte este un instrument care oferă încă o experiență de monitorizare contemporană, în ciuda vârstei sale. Cu toate acestea, va trebui să contactați echipa de vânzări pentru a vizualiza o ofertă pentru achiziționarea acestui produs. Acestea fiind spuse, puteți descărca, de asemenea, un proces gratuit.

9. Sentry One (SQL Sentry)

Sentry One

Sentry One este un produs care adoptă o abordare a școlii vechi în monitorizarea bazelor de date. Interfața cu utilizatorul nu are aceeași strălucire ca unele dintre celelalte produse din această listă, dar lucrările sunt bine. Cu Sentry One puteți vizualiza date în timp real pe bazele de date prin intermediul tabloului de bord. Toate datele afișate vă permit să vedeți în mod critic cât de disponibile sunt serverele dvs. SQL.

Ca și alte produse de top de monitorizare a bazelor de date Sentry One are, de asemenea, propriul său sistem de alerte. De fapt, există peste 100 de condiții de alertă disponibile din cutie. Aceste alerte vă notifică atât când se termină serverele, cât și când bazele de date necesită prea mult timp pentru a procesa datele. Puteți chiar personalizați-vă textul mesajului de alertă pentru a ajuta personalul dvs. să răspundă la probleme mai eficient.

Acest program oferă, de asemenea, automat defragmentarea indexului și analiza blocajului vizual. Te ajută să știi exact când trebuie să efectuezi defragmentarea. Acest lucru este informat printr-o combinație de date live și istorice, astfel încât să puteți obține o perspectivă echilibrată.

In multe feluri, Sentry One este un program care merită mai multă atenție, deoarece oferă o experiență de monitorizare a bazelor de date, care este mult mai sofisticată decât aspectul inițial. Sentry One este disponibil ca licență sau abonament. Versiunea licenței poate fi achiziționată pentru 2.495 USD (1.955 £) și oferă asistență tehnică și actualizări. Versiunea Abonament poate fi achiziționată cu 125 USD (97,95 GBP) pe lună. Este deasemenea o Proces gratuit de 15 zile disponibil pentru descărcare.

10. Red-Gate SQL Monitor

RedGate SQL Monitor

În continuare, avem Red-Gate SQL Monitor. Red-Gate SQL Monitor este un program care abilitățile de monitorizare SQL sunt la fel de izbitoare ca designul vizual. Cu acest instrument, puteți monitoriza toate bazele de date SQL printr-un tablou de bord de pe interfața grafică web. Serverele dvs. vor fi codate color și puteți identifica starea lor în câteva secunde. Există un sistem de semafor cu lumină verde pentru Sănătos, chihlimbar pentru Avertizare, și roșu pentru Critic.

  Cum să opriți un atac DDOS - include instrumente esențiale

Unul dintre lucrurile grozave despre Red-Gate SQL Monitor este că actualizările GUI web la fiecare 15 secunde. Aceasta înseamnă că puteți urmări activitatea în direct fără a rămâne în urmă. Acest lucru este deosebit de avantajos pentru a face față problemelor, deoarece acestea apar în rețelele mai mari.

Există, de asemenea, o varietate de alerte de care puteți profita. Poti utilizați alerte la nivel ridicat Procesor, memorie, spațiu mic pe disc, erori SQL, și probleme de performanta. În total există 40 de alerte personalizabile care vin cu Red-Gate SQL Monitor afara din cutie. Acest lucru vă oferă tot ceea ce aveți nevoie pentru a rămâne la curent cu ceea ce se întâmplă în rețeaua dvs..

Există o varietate de opțiuni de prețuri disponibile pentru Red-Gate SQL Monitor pe baza câtor servere doriți să monitorizați. Dacă doriți să monitorizați unul sau patru servere, puteți face acest lucru pentru un preț de 1.495 USD (1.171 £) pe server. Dacă acest lucru nu este suficient, puteți achiziționa între cinci și nouă servere pentru 1.271 USD (995 £). Cu toate acestea, va trebui să contactați direct compania dacă doriți să vedeți prețul pentru 10+ servere. Este deasemenea o Disponibilitate de încercare gratuită de 14 zile.

11. Auditul Lepide SQL Server

Auditul-delegarea Lepide

Auditul Lepide SQL Server este un produs care a fost folosit de mai multe nume mari de-a lungul anilor. Brandurile de la Cisco și Intel la Coca-Cola au solicitat LepideAuditor pentru a-și proteja datele de-a lungul anilor. Nu este de mirare, având în vedere că acest produs oferă una dintre cele mai complete platforme pentru monitorizarea SQL în direct și istorice.

Experiența utilizatorului pornit Lepide SQL Server este condus prin tabloul de bord unde puteți vedea toate serverele SQL. Tabloul de bord a fost proiectat astfel încât să poți vedea instantaneu modificări la configurații și permisiuni. De asemenea, vă permite să vizualizați bazele de date într-un format ierarhic. De exemplu, tu vă pot vedea cele mai bune 10 baze de date active și autentificări eșuate.

Auditul Lepide SQL Server este utilizat pe scară largă din mai multe motive, dar mulți administratori îl folosesc datorită certificatelor sale de securitate cibernetică. Acest program vă permite să monitorizați toate modificările aduse permisiunilor utilizatorului. În cazul în care s-a făcut o modificare suspectă, vi se va trimite o alertă. Aceste alertele funcționează în timp real și pot rula chiar scripturi personalizate pentru a permite utilizatorului să configureze răspunsul automat la amenințări.

În ceea ce privește monitorizarea SQL, Auditul Lepide SQL Server este un program foarte recomandat administratorilor care doresc să rămână protejați împotriva amenințărilor externe. Pentru a vizualiza opțiunile de preț pentru Auditul Lepide SQL Server trebuie să contactați echipa de vânzări. Cu toate acestea, există și o versiune demo pe care o puteți descărca.

12. ManageEngine Free SQL Health Monitor

ManagEngine Free SQL Health Monitor

Monitor de sănătate SQL ManageEngine Free este un instrument care oferă o experiență premium, dar accesibilă de monitorizare SQL. Cu Monitor de sănătate SQL ManageEngine Free poti monitorizați toate versiunile de MS SQL, inclusiv MS 2012 și MS SQL 2014. Cu alte cuvinte, dacă utilizați servere SQL, atunci acest instrument trebuie să luați în considerare implementarea.

Interfața utilizator oferă valoarea de producție la nivel înalt la care se așteaptă de la un ManageEngine produs. Există un tablou de bord clar unde poți monitorizați valorile cheie ale serverelor MS SQL cu informații precum Procesor, memorie, și utilizarea spațiului pe disc fiind afișat. Aceasta vă oferă o locație centralizată de unde puteți lua o lupa pe serverele MS SQL.

Pe de altă parte, abilitățile de monitorizare a serverului SQL ale acestui produs vă permit să vizualizați date pe fișiere de jurnal utilizate, date de tranzacție activetranzacții pe secundă, și cache de jurnal a lovit radio. Acesta este un amestec sănătos care vă permite să priviți sub suprafață pentru a rezolva problemele. Acest lucru este adăugat prin posibilitatea de a seta praguri de avertizare pe baza unor valori precum spatiu pe disc, memorie, și Procesor.

În ceea ce privește configurarea, Monitor de sănătate SQL ManageEngine Free este foarte ușor de configurat. Puteți chiar descoperire automată a serverelor SQL în întreaga rețea. Acest lucru este masiv, deoarece înseamnă că nu trebuie să pierdeți timp adăugând serverele manual. Aceasta înseamnă mai puțin configurarea timpului și mai multă monitorizare a timpului. Poti descarca Monitor de sănătate SQL ManageEngine Free gratuit.

13. Spiceworks SQL Server Monitoring

Monitorizarea Spiceworks SQL Server

SpiceWorks este un alt nume bine cunoscut în spațiul de monitorizare a rețelei și SpiceWorks SQL Server Monitoring este o platformă care prezintă abilitatea acestei companii de a crea produse de monitorizare a infrastructurii. Cu Spiceworks SQL Server Monitoring puteți verifica starea de sănătate a serverelor dvs. minut la minut pe bazele de date SQL SQL Server 2005 sau o versiune ulterioară.

Graficele și graficele personalizabile sunt o zonă în care SpiceWorks excelează cu adevărat. Poti creați diagrame care schimbă perspectiva pe care o iei de serverele tale. De exemplu, puteți selectați sau deselectați valori cum ar fi IO Bytes / sec, Coadă de disc Lungime, Lungime coadă procesor, și Procese blocate. Rezultatul este capacitatea de a analiza performanța serverului în diferite moduri.

Acest lucru este valabil și pentru tablou de bord personalizabilă unde puteți alege exact modul în care este structurat mediul dvs. de monitorizare. Puteți să vă creați propriile widgeturi și să le dedicați datelor serverului în funcție de necesități. Cea mai bună parte a acestui lucru este că nu aveți nevoie de un afișaj complex pentru a lua elementele de bază și puteți restricționa ceea ce vedeți doar la datele cruciale.

SpiceWorks SQL Server Monitoring este un produs excelent pentru organizațiile mai mici care caută să își croiască drum în monitorizarea SQL pe un buget. Cea mai bună parte a acestui produs este că este complet gratuit.

Monitorizarea serverului: alegerea noastră de top

Toate produsele enumerate mai sus sunt instrumente valoroase de monitorizare a bazelor de date la propriu. Cu toate acestea, dacă ați fi limitat la două, vă recomandăm SolarWinds Database Database Analyzer pentru SQL Server și Paessler PRTG Network Monitor. SolarWinds Database Performance Analyzer pentru SQL Server ar trebui să fie cea mai bună alegere pentru orice organizație serioasă cu privire la supravegherea performanței bazei de date pe termen lung.

Posibilitatea de a vedea cauza principală a problemelor de performanță este ceva care vă va ajuta inconfortabil atunci când treceți prin procesul de depanare. În loc să petreci timp înconjurător pentru soluții, vei putea să îndrepți către anumite elemente și să acțiuni adecvate.

Cu toate acestea, dacă doriți să combinați o experiență de monitorizare a rețelei alături de activitățile de monitorizare SQL, atunci Paessler PRTG Network Monitor este alegerea mai bună. Are capacitatea de a monitoriza o varietate de baze de date SQL și oferă o structură de prețuri scalabilă, adecvată organizațiilor de toate dimensiunile..

About the author

Comments

 1. foarte popular pentru monitorizarea performanței bazelor de date SQL Server. Acesta oferă monitorizare în timp real și funcții de analiză, precum și o interfață ușor de utilizat. Este disponibil pentru Windows Server și are o perioadă de încercare gratuită. 2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (ÎNCERCARE GRATUITĂ) Paessler PRTG Network Monitor este un instrument de monitorizare a rețelei, serverului și aplicațiilor, care include și funcții de monitorizare a bazelor de date. Este disponibil pentru Windows Server și are o perioadă de încercare gratuită. 3. Monitorizarea serverului Site24x7 (TRIAL GRATUIT) Site24x7 este un pachet de monitorizare online care include și funcții de monitorizare și analiză SQL. Este disponibil pentru o perioadă de încercare gratuită. 4. APM SolarWinds AppOptics (TRIAL GRATUIT) SolarWinds AppOptics APM este un monitor complet de performanță al aplicației bazat pe cloud, care include și procese specializate pentru monitorizarea bazelor de date. Este disponibil pentru o perioadă de încercare gratuită. 5. Atera (PROBA GRATUITĂ) Atera este o soluție de gestionare la distanță pentru furnizorii de servicii gestionați, care include și automatizarea și supravegherea copiilor de rezervă a bazelor de date. Este disponibil pentru o perioadă de probă gratuită. 6. Controlul bazelor de date dbWatch dbWatch este un instrument axat pe baze de date, care unifică monitorizarea tuturor bazelor de date dintr-o întreprindere operată de SQL Server, Oracle, Sybase, MariaDB, MySQL și Postgres. 7. Idera SQL Diagnostic Manager Idera SQL Diagnostic Manager este un monitor de bază de date specializat pentru MySQL sau SQL Server. 8. Instrumente electrice SQL Instrumente electrice SQL înregistrează parametrii performanței bazei de date și scanează un comportament anomal pentru a detecta intruziunea. 9. Sentry One (SQL Sentry) Sentry One (SQL Sentry) oferă monitorizarea performanței bazei de date în direct, cu defragmentarea automată a indexului. 10. Red-Gate SQL Monitor Red-Gate SQL Monitor este un monitor de baze de date în timp real, cu stări codate prin culori și câteva vizualizări excelente de date. 11. Auditul Lepide SQL Server Auditul Lepide SQL Server este un monitor de bază de date apreciat pentru caracteristicile sale de securitate cibernetică. 12. ManageEngine Free SQL Health Monitor ManageEngine Free SQL Health Monitor este un monitor de performanță gratuit al bazei de date de la un producător important de management al infrastructurii. 13. Spiceworks SQL Server Monitoring Spiceworks SQL Server Monitoring este un monitor de performanță al bazei de date gratuit, acceptat de anunțuri. În concluzie, monitorizarea bazelor de date este esențială pentru a asigura performanța și securitatea acestora. Cele mai bune instrumente de monitorizare a bazelor de date enumerate mai sus pot ajuta la gestionarea și monitorizarea bazelor de date într-un mod eficient și fiabil.

 2. foarte popular pentru monitorizarea performanței bazelor de date SQL Server. Acesta oferă monitorizare în timp real și funcții de analiză, precum și o interfață ușor de utilizat. Este disponibil pentru Windows Server și are o perioadă de încercare gratuită. 2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (ÎNCERCARE GRATUITĂ) Paessler PRTG Network Monitor este un instrument de monitorizare a rețelei, serverului și aplicațiilor, care include și funcții de monitorizare a bazelor de date. Este disponibil pentru Windows Server și are o perioadă de încercare gratuită. 3. Monitorizarea serverului Site24x7 (TRIAL GRATUIT) Site24x7 este un pachet de monitorizare online care include și funcții de monitorizare și analiză SQL. Este disponibil pentru o perioadă de încercare gratuită. 4. APM SolarWinds AppOptics (TRIAL GRATUIT) SolarWinds AppOptics APM este un monitor complet de performanță al aplicației bazat pe cloud, care include și procese specializate pentru monitorizarea bazelor de date. Este disponibil pentru o perioadă de încercare gratuită. 5. Atera (PROBA GRATUITĂ) Atera este o soluție de gestionare la distanță pentru furnizorii de servicii gestionați, care include și automatizarea și supravegherea copiilor de rezervă a bazelor de date. Este disponibil pentru o perioadă de probă gratuită. 6. Controlul bazelor de date dbWatch dbWatch este un instrument axat pe baze de date, care unifică monitorizarea tuturor bazelor de date dintr-o întreprindere operată de SQL Server, Oracle, Sybase, MariaDB, MySQL și Postgres. 7. Idera SQL Diagnostic Manager Idera SQL Diagnostic Manager este un monitor de bază de date specializat pentru MySQL sau SQL Server. 8. Instrumente electrice SQL Instrumente electrice SQL înregistrează parametrii performanței bazei de date și scanează un comportament anomal pentru a detecta intruziunea. 9. Sentry One (SQL Sentry) Sentry One (SQL Sentry) oferă monitorizarea performanței bazei de date în direct, cu defragmentarea automată a indexului. 10. Red-Gate SQL Monitor Red-Gate SQL Monitor este un monitor de baze de date în timp real, cu stări codate prin culori și câteva vizualizări excelente de date. 11. Auditul Lepide SQL Server Auditul Lepide SQL Server este un monitor de bază de date apreciat pentru caracteristicile sale de securitate cibernetică. 12. ManageEngine Free SQL Health Monitor ManageEngine Free SQL Health Monitor este un monitor de performanță gratuit al bazei de date de la un producător important de management al infrastructurii. 13. Spiceworks SQL Server Monitoring Spiceworks SQL Server Monitoring este un monitor de performanță al bazei de date gratuit, acceptat de anunțuri. În concluzie, monitorizarea bazelor de date este esențială pentru a asigura performanța și securitatea acestora. Cele mai bune instrumente de monitorizare a bazelor de date enumerate mai sus pot ajuta la gestionarea și monitorizarea bazelor de date într-un mod eficient și fiabil.

 3. foarte popular pentru monitorizarea performanței bazelor de date SQL Server. Acesta oferă monitorizare în timp real și funcții de analiză, precum și o interfață ușor de utilizat. Este disponibil pentru Windows Server și are o perioadă de încercare gratuită. 2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (ÎNCERCARE GRATUITĂ) Paessler PRTG Network Monitor este un instrument de monitorizare a rețelei, serverului și aplicațiilor, care include și funcții de monitorizare a bazelor de date. Este disponibil pentru Windows Server și are o perioadă de încercare gratuită. 3. Monitorizarea serverului Site24x7 (TRIAL GRATUIT) Site24x7 este un pachet de monitorizare online care include și funcții de monitorizare și analiză SQL. Este disponibil pentru o perioadă de încercare gratuită. 4. APM SolarWinds AppOptics (TRIAL GRATUIT) SolarWinds AppOptics APM este un monitor complet de performanță al aplicației bazat pe cloud, care include și procese specializate pentru monitorizarea bazelor de date. Este disponibil pentru o perioadă de încercare gratuită. 5. Atera (PROBA GRATUITĂ) Atera este o soluție de gestionare la distanță pentru furnizorii de servicii gestionați, care include și automatizarea și supravegherea copiilor de rezervă a bazelor de date. Este disponibil pentru o perioadă de probă gratuită. 6. Controlul bazelor de date dbWatch dbWatch este un instrument axat pe baze de date, care unifică monitorizarea tuturor bazelor de date dintr-o întreprindere operată de SQL Server, Oracle, Sybase, MariaDB, MySQL și Postgres. 7. Idera SQL Diagnostic Manager Idera SQL Diagnostic Manager este un monitor de bază de date specializat pentru MySQL sau SQL Server. 8. Instrumente electrice SQL Instrumente electrice SQL înregistrează parametrii performanței bazei de date și scanează un comportament anomal pentru a detecta intruziunea. 9. Sentry One (SQL Sentry) Sentry One (SQL Sentry) oferă monitorizarea performanței bazei de date în direct, cu defragmentarea automată a indexului. 10. Red-Gate SQL Monitor Red-Gate SQL Monitor este un monitor de baze de date în timp real, cu stări codate prin culori și câteva vizualizări excelente de date. 11. Auditul Lepide SQL Server Auditul Lepide SQL Server este un monitor de bază de date apreciat pentru caracteristicile sale de securitate cibernetică. 12. ManageEngine Free SQL Health Monitor ManageEngine Free SQL Health Monitor este un monitor de performanță gratuit al bazei de date de la un producător important de management al infrastructurii. 13. Spiceworks SQL Server Monitoring Spiceworks SQL Server Monitoring este un monitor de performanță al bazei de date gratuit, acceptat de anunțuri. În concluzie, monitorizarea bazelor de date este esențială pentru a asigura performanța și securitatea acestora. Cele mai bune instrumente de monitorizare a bazelor de date enumerate mai sus pot ajuta la gestionarea și monitorizarea bazelor de date într-un mod eficient și fiabil.

Comments are closed.