Antivirus fals – ce este, ce face și cum să atenuezi amenințarea

Este un fapt trist al vieții, dar, pentru persoana obișnuită, încercarea de a naviga pe internet fără să ai instalat niciun fel de software de securitate, înseamnă o nebunie în aceste zile..

Pe măsură ce tot mai mulți oameni se conectează la web (3,17 miliarde de persoane au acces în 2015, în creștere față de 2,94 miliarde cu un an înainte, potrivit Statista), atragerea pentru cibernetici devine tot mai convingătoare.

Și, cu încă 4,4 miliarde de oameni care încă vor face conexiunea, internetul va continua să crească din ce în ce mai mulțumitor pentru hoții virtuali pentru mulți ani care vor urma.

Acesta este motivul pentru care trebuie să aveți o formă de apărare, chiar dacă utilizați computerul doar acasă.

Minimul absolut cu care sugerez să funcționeze este un firewall și antivirus.

După cum știați mulți dintre voi, cel mai utilizat sistem de operare din lume vine cu ambele instalate.

Dar dacă căutați ceva mai robust și mai bine privit?

Ei bine, s-ar putea să fiți tentat să cumpărați sau să achiziționați o alternativă.

Și există o mulțime de locuri pentru a le căuta.

În timp ce sper să vă bazați pe recenziile noastre despre cele mai bune programe de securitate disponibile, sunt, de asemenea, conștient de faptul că unii oameni vor naviga pe web, vor căuta programe gratuite sau vor apela la torrenturi și ar dori să obțină programe bine apreciate. fără să plătească pentru ei.

LEGATE DE: Cel mai bun Antivirus pentru Mac

Acum, nu o să vă judec pentru aceștia din urmă, dar aș solicita precauție: există riscuri asociate cu mersul pe căile mai puțin bine luminate ale internetului.

Antivirus fals

Antivirus fals

Dacă sunteți în căutarea unui program antivirus, există un fapt cheie de care trebuie să fiți conștienți – nu toate sunt create egale.

Unele sunt mai eficiente la blocarea programelor malware decât altele, altele sunt mai ușor de utilizat, iar altele au un impact mai mic asupra resurselor sistemului dvs. atunci când operează.

Și unele nu sunt reale.

Băieții răi de pe web – hackeri, escroci, hoți de identitate și orice fel de alte persoane necorespunzătoare – toți caută să câștige bani.

Hackerii vor căuta să intre în sistemul dvs. pentru a fura ceva.

Acestea ar putea fi datele dvs., ar putea fi detaliile dvs. bancare online sau ar putea fi lățimea dvs. de bandă, deoarece acestea se uită să configurați computerul dvs. ca parte a unei botnet, care poate fi ulterior folosită pentru a orchestra atacurile DDoS asupra altor victime nebanuite..

Scamatorii pedepsesc un software antivirus fals ca mijloc de a face numerar direct – îți vând software de gunoi, îți iau banii și nu mai sunt auziți din nou.

Dacă aveți norocul vă vor vinde un program slab care nu este deosebit de eficient. Dacă nu sunteți atât de norocoși, vă vor vinde ceva mult mai sinistru, care va duce la mai multe probleme pe drum.

  Лучшие бесплатные программы удаления, обнаружения и сканирования руткитов

După cum puteți ghici, un hoț de identitate va căuta să utilizeze software-ul fals pentru a obține datele personale, fie pentru a vă putea fura direct, fie pentru a vă vinde datele pe.

Toate cele trei tipuri de indivizi (sau grupuri) sunt de obicei bine organizate și excelează când vine vorba de identificarea de noi oportunități și apoi de comercializare sau de distribuire a depozitelor lor la cât mai multe victime potențiale..

Și o zonă-cheie pe care au confiscat-o este piața securității computerelor de acasă.

Cu un model de abonament recurent, este o afacere suficient de profitabilă pentru companiile legitime. Pentru infractorii cibernetici, este probabil că este chiar mai bun, în timp ce își păcălesc, constrâng sau își ingineresc social semnele în instalarea programelor lor antivirus și antispyware false..

Cu toate acestea, pentru victimă, antivirusul fals nu reprezintă doar bani în scurgere. Într-adevăr, multe astfel de programe sunt oferite gratuit.

Într-o lume în care se află mulți ochi asupra lui Edward Snowden, este ușor să uităm că nu doar guvernele noastre doresc să știe ce facem cu calculatoarele noastre și nu doar centralele nucleare iraniene trebuie să se îngrijoreze de faptul că malware-ul este implantat în mod secret sistemele lor.

Nu, suntem și noi și eu.

Așadar, ceea ce s-ar putea încheia este un program care este a) inutil; b) vă spionează; c) furarea informațiilor dvs.; d) să sune acasă, să ceară un centru de comandă și control pentru mai multe malware urât; sau e) toate precedentele.

Atunci, cum se termină cineva cu unul dintre aceste programe urâte din sistemul lor în primul rând?

Notificări antivirus false

Dincolo de descărcarea ilegală a programelor antivirus legitime – dar alterate – și de instalarea voită a software-ului de la companii mici și obscure fără antecedente, cel mai probabil „in” pentru antivirus fals este interacțiunea cu un pop-up.

Cu toții ați văzut ferestre pop-up – acele reclame enervante care aparent nu vin de nicăieri când vizitați o pagină web (Adblock Plus, o extensie Chrome, are o treabă destul de bună de a alunga anunțurile nedorite), deoarece acestea sunt încă prea răspândite pe internetul.

În timp ce apar pe unele dintre cele mai mari site-uri de pe net, se găsesc mai des rezidenți pe site-uri mai mici, care se bazează pe generarea unui mic venit din publicitate din orice sursă pe care o pot pentru a-și finanța existența..

În timp ce unele pop-up-uri sunt destul de benigne, nu reprezintă altceva decât o pacoste temporară, altele sunt neplăcute.

Știi genul – caseta intermitentă cu triunghiul de avertizare care spune că sistemul tău este deja infectat cu ceva rău.

Mulți dintre noi, din fericire, suntem înțelepți pentru astfel de lucruri și le tratăm cu disprețul pe care îl merită, dar alții au încredere suficientă pentru că cred cu adevărat că au o problemă, mai ales atunci când astfel de pop-uri mint adesea și spun că au pur și simplu un proces complet scanarea sistemului.

  A McAfee AntiVirus Plus 2016 áttekintése

Cei mai impulsivi (sau îngrijorați) dintre ei se pot simți chiar obligați să cumpere „soluția” chiar atunci și acolo sau să închidă fereastra prin metoda Windows încercată de a face clic pe „X” în colțul din dreapta sus al casetei..

Oricum, problemele lor abia au început.

Închiderea pop-up-ului este adesea o problemă, deoarece poate duce la alte probleme, cum ar fi apariția mai multor reclame, sau poate duce la compromiterea aparatului dvs..

Cumpărarea unui program fals de securitate este o problemă mai mare, însă „soluția” este altceva decât asta și este, în schimb, o poartă către mai multe probleme, cum ar fi o cantitate crescută de malware pe computer, încetiniri, blocări și chiar programe care nu se deschid brusc. Cu alte cuvinte, închiderea acelui pop-up ar putea lăsa sistemul într-o stare mult mai proastă decât înainte – lent în cel mai bun caz, infectat în cel mai rău caz.

Antivirus fals – care este tranzacția, cum funcționează?

Programele antivirus false afișează, de obicei, alerte de sistem la fel de false, declanșate de un troian (instalat fără cunoștința dvs. când deschideți un atașament prin e-mail, primiți hacked de la distanță, descărcați torentele sau alte fișiere din rețelele peer-2-peer, vizitați site-urile malware sau faceți clic pe un reclamă pop-up), avertizând că computerul dvs. a fost infectat.

Destul de des, aceste alerte false te vor conduce să crezi că sistemul tău a fost infectat cu un anumit tip de malware, fie că este vorba despre un virus sau o parte din programele spion.

În multe cazuri, acest lucru nu este chiar cazul – alertele sunt false, dar uneori aceste programe sunt atât de rău, încât, de fapt, vor instala toate tipurile de malware pe sistemul tău în primul rând, de obicei după ce alegi să folosești falsul program de scanare a sistemului.

Identificarea programelor antivirus false

Este destul de interesant de remarcat modul în care programele antivirus false tind să-și compenseze ineficiența, apărând, de fapt, mai multe probleme pe mașina pe care sunt instalate decât software-ul legitim.

Uneori, aceasta face parte din conținutul inițial – ei doresc să-l încurajeze pe utilizator să creadă că lucrează corect pentru a crește probabilitatea de a rămâne instalat pe computer.

În alte cazuri, totul poate face parte dintr-un plan elaborat de vânzare suplimentară a produselor de securitate.

În orice caz, există toate șansele ca un utilizator fals de antivirus să vadă mult mai multe versiuni pop ca niciodată, mai ales atunci când sunt conectați la internet.

Alte semne ale unui produs de securitate necinstit rezidențial pe sistemul tău includ încetinirea mașinii.

Uneori, acest lucru poate fi subtil, dar adesea scăderea vitezei este destul de pronunțată, deoarece programul fals continuă să instaleze în secret malware și alte junk-uri, precum și să folosească în mod secret orice conexiune de internet disponibilă pentru a telefona acasă la centrul său de comandă și control..

Celălalt semn clasic care semnifică faptul că un program necinstit a fost instalat este schimbarea paginii de pornire din browserul web.

  Cele mai bune programe gratuite de eliminare, detecție și scaner de rootkit

Barele de instrumente și alte junkware fac deseori acest lucru și sunt la fel cu unele programe antivirus false, care vor direcționa browserul fie către un site al alegerii creatorului, din care vor încerca să îndemne victima cu reclame, fie să instaleze malware suplimentar, fie către un pagină care arată ca un site web legitim din care vor încerca, din nou, să te dupe într-un fel sau altul.

Publicitatea poate fi împinsă și în alte moduri – instalarea de programe false poate duce la tot felul de rezultate nefericite și unul dintre acestea poate fi inserarea de publicitate inline, adică cuvinte pe o pagină web autentică, care par brusc subliniate și link pentru tot felul de locuri nedorite, inclusiv site-uri de jocuri de noroc și porno sau aproape orice alt lucru care poate câștiga un ban destul de mare pentru oricine se află în spatele programului AV fals pe care tocmai l-ați instalat.

Atenuarea amenințării

Din fericire, există mai multe modalități prin care puteți reduce riscul instalării accidentale de antivirus fals pe sistemul dvs.:

  • Instalați un firewall – Microsoft a inclus unul gratuit de la Windows XP înainte.
  • Nu faceți niciodată clic pe ferestrele pop-up. Nu chiar. Nu. Doar nu o face.
  • Dacă sunteți utilizator Windows, lăsați setările de securitate setate la nivel mediu sau superior.
  • Dacă browserul dvs. prezintă un avertisment cu privire la un site web pe care încercați să îl accesați, ar trebui să acordați atenție și să obțineți informațiile de care aveți nevoie în altă parte.
  • Nu descărcați niciodată software piratat – produsele gratuite pot părea ispititoare, dar amintiți-vă că cei care le încărcau caută adesea să câștige bani, fie prin compromiterea sistemului în sine, fie prin vânzarea informațiilor dvs. către alte escrochere web.
  • Cumpărați numai software de securitate bine revizuit și autentic de la furnizorii legitimi. Rețineți cum escrocii și alți infractori cibernetici își vor împacheta adesea depozitul pentru a părea real sau pentru a părea un articol autentic.
  • Deschideți atașamente de e-mail numai dacă aveți încredere în expeditor și sunteți sigur că puteți verifica identitatea lor – virușii vin pe mail și de aceea este întotdeauna o idee bună să scanați toate e-mailurile primite cu un program antivirus..

Tot mai mulți oameni se conectează la internet în fiecare zi și, pe măsură ce devin din ce în ce mai conștienți de amenințările de pe internet, astfel încât nevoia de produse de securitate crește.

Deși este bine să știm că un număr tot mai mare de oameni își dau seama că au nevoie de programe antivirus și altele asemenea, infractorii cibernetici au luat act și au reacționat în consecință.

Ei profită de orice oportunitate și oferirea de programe false de securitate este pur și simplu o extensie logică a activităților lor de a face bani.

Ați putea, de asemenea, să vă placăAntivirusCare este un firewall și de ce aveți nevoie de unul pe rețeaua de domiciliu? Software AntivirusAntivirus – o analiză de ce aveți nevoie și ce ar trebui să aveți în vedere pentru Antivirus2024–2024 Statistici și fapte RansomwareAntivirusBest programe gratuite antivirus pentru Windows și Mac

About the author

Comments

  1. Este un fapt trist al vieții că navigarea pe internet fără software de securitate poate fi o nebunie în aceste zile. Cu tot mai mulți oameni conectându-se la web, atragerea pentru cibernetici devine tot mai convingătoare. Este important să aveți o formă de apărare, chiar dacă utilizați computerul doar acasă. Un firewall și antivirus sunt minimul absolut cu care sugerez să funcționeze. Există riscuri asociate cu mersul pe căile mai puțin bine luminate ale internetului, inclusiv antivirusul fals. Trebuie să fiți precauți și să identificați programele antivirus false pentru a evita problemele pe termen lung. Hackerii, escrocii și hoții de identitate caută să câștige bani și să obțină date personale prin software-ul fals. Este important să fiți conștienți de aceste riscuri și să utilizați software de securitate de încredere.

Comments are closed.