Преглед на Bitdefender Antivirus Plus 2024: Изненадващо силен AV инструмент за потребителите

През 2015 г. разгледахме отблизо изданието Antivirus Plus 2016 на Bitdefender. В този преглед ние дадохме на AV софтуера 10/10, като го похвалихме за неговите богати функции, ефективно сканиране и премахване на вируси, потребителски интерфейс с ниско въздействие и цялостна лекота на използване. И макар че го отбелязахме леко заради високата му цена, в крайна сметка установихме, че изданието 2016 г. определено си струва да закупите.

Но вече минаха две години от последния ни преглед и Bitdefender вече е на изданието си за 2024 г. на софтуера. Дали всепризнатото приложение Antivirus Plus все още има своето? Краткият отговор е „да“. Поставяме издание Bitdefender Antivirus Plus 2024 чрез нашите задълбочени тестове, за да определим дали все още отговаря на името си.

ЧЕТЕН СНИМКА: Спестете 50% от Bitdefender Antivirus Plus

Минимални системни изисквания – ще работи ли на вашето устройство?

Bitdefender са надградили основните си системни изисквания, за да стартират софтуера Antivirus Plus 2024:

 • Операционна система: Windows 7 SP1 | Windows 8 | Windows 8.1 | Windows 10
 • Процесор: 1.6 GHz процесор
 • Памет (RAM): 1 GB
 • Налично свободно пространство на твърдия диск: 1,5 GB свободно пространство

Единствените големи промени във версията на Bitdefender за 2024 г. спрямо версията за 2016 г. са, че компанията официално отказа Windows XP и Windows Vista от предлагането си. Имайки предвид, че по-малко от 5 процента от потребителите на Windows все още са в тези операционни системи, трудно е да обвиним Bitdefender за това, че продължава.

Bitdefender препоръчва следната системна архитектура:

 • Процесор: Intel CORE 2 Duo (2 GHz) процесор или еквивалент
 • Памет (RAM): 2 GB
 • Налично свободно пространство на твърдия диск: 2 GB свободно пространство

Може да искате да сте наясно със системните ограничения, които ще изпитвате, когато стартирате Antivirus Plus на компютър, който отговаря само на минималните изисквания. Дори по-ефективната програма като Bitdefender може да накара бавна машина с по-стара или ниска мощност да работи бавно и за AV програми, което е особено вярно, когато се опитвате да стартирате пълно системно сканиране.

Процес на регистрация на Bitdefender Antivirus Plus

С времето, след като прегледахме версията на този продукт за 2016 г., започнахме да разглеждаме процеса на регистрация на продукта. Както научихме от опит и тестване, някои AV компании включват недружелюбни бизнес практики по време на регистрация. Тези практики често се предлагат под формата на нежелани услуги за добавяне, които добавят към цената на абонамента и политиките за автоматично подновяване на скрития абонамент. За процес на регистрация на антивирус за да е удобно за потребителите, трябва да избягва:

 • Изтласкване на твърде много ненужни услуги за добавяне
 • Принуждаване на потребителите да пресяват няколко страници, преди да стигнат до страницата за финализиране на покупката (някои услуги използват няколко страници, за да натиснат услуги за добавяне)
 • Автоматично избиране на услуги за добавки при регистрация
 • Автоматично регистриране на клиенти за автоматично подновяване или затруднява отменянето на избора на автоматично подновяване преди покупка

На този ъгъл Bitdefender е малко смесена торба. Можете да закупите Bitdefender чрез тяхната мрежа или чрез оферта с отстъпка. Чрез офертата с отстъпка, Bitdefender предлага пакет от 1 устройство / 1 / година (добро) за $ 19,99 на година.

ЧЕТЕН СНИМКА: Спестете 50% от Bitdefender Antivirus Plus

bitdefender антивирусен плюс код за отстъпка

След като изберете бутона „Купете сега“, Bitdefender ви отвежда до страницата за финализиране на покупката. Тук намираме няколко трика за закупуване, които не са точно ужасяващи, но и не са за предпочитане. Например, Bitdefender автоматично включва автоматично обновяване при касата. Освен това не става ясно, че можете да промените автоматичното обновяване, но можете, ако щракнете върху думата „Автоматично подновяване“ точно под опцията за пакета в горната част. В своя полза, Bitdefender гарантира, че текстът тук е голям, смел и трудно може да се пропусне.

антивирусен плюс bitdefender

Bitdefender избутва и шепа услуги за добавяне при проверка, повечето от които вероятно нямате нужда. И все пак не добавя автоматично нито един от тях към абонамента си, което е чудесно.

Що се отнася до процеса на регистрация, Bitdefender не предлага най-много Поръчка на Bitdefenderрационализиран и лесен за потребителите подход, който видяхме, но той е много далеч от най-лошия. Докато прекарвате времето си през процеса на регистрация, ще получите закупения и изтеглен AV софтуер точно както искате.

Инсталиране и настройка

Инсталирането на Bitdefender Antivirus Plus 2024 е изключително лесно, но времето за инсталиране ще варира. След като изтеглите и стартирате инсталационната програма, Bitdefender ще изтегли пълното приложение. Оттам ще трябва да извършите пълната инсталация на програмата, която сканира вашата система за вируси по време на процеса. Ако инсталирате в система, която вече е заразена с вируси, това ще забави процеса и може да се наложи да нулирате компютъра си, преди да завърши пълната инсталация.

антивирусен плюс bitdefender

Вашият процес на инсталиране може да се забави и поради конфликтния софтуер. Ако вече имате друг антивирусен софтуер на вашия компютър, на Bitdefender може да се наложи да деинсталирате или деактивирате този софтуер, преди да продължите, което вероятно ще включва рестартиране на системата, за да завършите процеса. НЯМА да намерите софтуерен конфликт с Windows Defender, който обаче е проектиран да бъде безконфликтивен. Вместо това други AV инструменти могат да причинят тези конфликти.

Ако използвате родителски филтриращ или мониторинг софтуер, Bitdefender може да изиска да деинсталирате този софтуер от вашето устройство. Това може да създаде доста забележим софтуерен конфликт за вас, особено ако вече плащате за софтуер за родителски мониторинг.

Необходимостта от деинсталиране на някои от текущия ви софтуер, например родителски монитори, е много проблематична. В случай на родителски мониторинг, родителският съветник на Bitdefender не се включва с AV Plus 2024. За да получите родителския съветник, трябва да надстроите до Internet Security 2024 или Total Security 2024. В действителност, Bitdefender ви принуждава да изтриете софтуер, който може вече да плащате, само за да изтеглите и инсталирате AV програма, която има родителски монитор, който не можете да използвате, освен ако не надстроите. В идеалния случай Bitdefender не трябва да прави това.

По време на тестването открих, че донякъде можете да играете системата. След деинсталиране на моя софтуер за родителски мониторинг и след това инсталиране на AV Plus, по-късно инсталирах отново платения си родителски монитор. Voila! Проработи. Изглежда софтуерният конфликт е възникнал само по време на инсталацията, но след инсталирането на AV Plus нямаше повече конфликт. Този конфликт може да възникне отново, ако се опитам да задействам родителския монитор на Bitdefender успоредно със собствения си софтуер, но за AV Plus това няма значение след разрешаването на конфликта след инсталиране.

антивирусен плюс bitdefender

В моя случай ние поддържаме софтуер за родителски мониторинг, инсталиран на всички наши компютри и мобилни устройства. Ако установите, че имате конфликт със софтуер за родителски мониторинг или друг тип софтуер, опитайте да инсталирате отново тези програми след инсталирането на Bitdefender AV Plus.

Вижте също: Най-добрият софтуер за родителски контрол

антивирусен плюс bitdefender

Софтуерните конфликти не са рядък сценарий с AV софтуера, така че това не е a огромен загриженост за Bitdefender AV Plus. Като краен потребител може да се наложи да прецените плюсовете и минусите на изтриването на определен конфликтиращ софтуер, за да получите достъп до ефективни AV инструменти.

Без никакви конфликти инсталацията отне само около пет минути.

антивирусен плюс bitdefender

С това вашият софтуер за Bitdefender Antivirus трябва да бъде инсталиран и готов за стартиране. Всъщност вероятно ще забележите, че работи веднага. Можете да получите съобщение за състоянието си на сигурност на wifi веднага след завършване на инсталацията, което ви уведомява, че програмата вече работи.

интерфейс

За всеки софтуер е важен прост интерфейс. С толкова функции, колкото Bitdefender пакетира в своето приложение Antivirus Plus 2024, би било лесно интерфейсът да излезе от употреба и да обърка. За щастие изглежда, че компанията е отделила внимателно на потребителското изживяване, което улеснява навигацията в менюто и настройките.

  Panda Security Review 2024: Ar trebui să cumpărați Panda Dome Antivirus?

Малко се промени в интерфейса между версиите на софтуера за 2016 и 2024. Менюто е неусложнено и лесно за навигиране. Екранът с плочки в центъра ясно обозначава имена и раздели настрани, за да се движи между категории като „Защита“, „Поверителност“, „Дейност“, „Известия“ и „Настройки“.

Всичко за интерфейса е лесно за работа. Цветовете на фона не създават напрежение на очите и нищо не е особено трудно да се намери. „Интуитивен“ е може би най-добрата дума, която ви идва на ум за навигация в менюто.  

антивирусен плюс bitdefender

От началния екран имате избор да стартирате бързо сканиране или сканиране на уязвимост. Ако искате да направите по-широко сканиране или други видове сканиране, ще трябва да щракнете върху опцията „Функции“, за да стигнете до по-обширното оформление на функциите.

Bitdefender също така поставя няколко допълнителни функции на началния екран, за които смята, че е по-вероятно да се нуждаете: Защита на приложения, Защита на файлове и Защита на мрежата. Можете също да превключвате „Auto Pilot“ в горния десен ъгъл на началния екран, което ви дава възможност да оставите Bitdefender да работи сам, без вашето въвеждане.

антивирусен плюс bitdefender

Както при версията за 2016 г., можете да превключвате дали Bitdefender се показва като джаджа в долния десен ъгъл на екрана на вашия компютър. Тази опция, както и защита на паролата, автоматично се изключва при инсталиране. Можете да го включите в Настройки, достъп до символа на зъбното колело отляво.

антивирусен плюс bitdefender

антивирусен плюс bitdefender

Препоръчваме да се поиграете с настройките, за да разберете къде се намират всички функции и какви функции са налични. Има дълъг списък какво може да направи Bitdefender Antivirus Plus 2024 и някои от по-разширените функции са скрити на различни места в интерфейса на програмата.

Функции за сигурност и поверителност

Bitdefender се зарежда с функции за софтуера Antivirus Plus 2024. Докато софтуерът се предлага със стандартния инструмент за сканиране (Бързо сканиране, Сканиране на системата, Планиране на сканиране, Карантина) и защита в реално време (Threat Defense, Bitdefender Shield, Ransomware Protection), той също така включва:

 • Сканиране на уязвимостта (търси потенциални области на сигурност и уязвимост в системата ви)
 • Защита на приложението
 • Защита на файловете
 • Защита на уеб
 • Спасителна среда
 • Wi-Fi съветник по сигурността
 • Защитени папки
 • Достъп до приложения
 • Safepay (защитен уеб браузър)
 • VPN
 • File Shredder
 • Мениджър на пароли
 • Профили

Ние обичаме да поставяме възможно най-много функции на теста, за да осигурим цялостен анализ на AV инструмент. Повечето AV програми сега правят много повече от антивирусно наблюдение и премахване, което прави претеглянето на допълнителните функции важна цел за преглед. Въпреки това инструментите за защита и премахване на антивирусни програми в реално време са все още най-много важна функция, така че нашите тестове за функции започват там.

Защита от заплахи в реално време

Antivirus Plus 2024 на Bitdefender е предназначен да следи компютъра ви за подозрителна активност, свързана с различни форми на зловреден софтуер. Съвсем наскоро Bitdefender започна да добавя и в анти-ransomware инструменти.

Този процес на наблюдение включва проверка на инсталираните понастоящем програми за дейности с червен флаг, както и вашите изтегляния и нови инсталации. Тествахме защитата в реално време по два начина: с фалшиви тестови вируси и с истински вируси.

Тест №1: Тестови вируси на EICAR

Първият тест включва опит за изтегляне на тестови вируси EICAR. Тези тестови вируси са прости файлове, кодирани да изглеждат като зловреден софтуер. В крайна сметка те са инертни и всъщност не могат да навредят на компютъра ви, но са създадени като тестване на софтуер, за да се види дали AV инструмент ефективно ще определи съществуването им и да карантира файловете.

Има четири версии на този файл: “.com” файл, “.txt” файл, “.zip” файл и двоен zip файл.

Резултати:

Що се отнася до този тест, мониторът в реално време на Bitdefender премина с летящи цветове. Когато други AV инструменти ще позволят изтеглянето да стане, но след това карантират файла след изтегляне, Bitdefender всъщност блокира изтеглянето напълно:

антивирусен плюс bitdefender

антивирусен плюс bitdefender

антивирусен плюс bitdefender

Тази стъпка доведе до значително значително разочарование в миналото от други AV инструменти. Но агресивният подход на Bitdefender тук е най-доброто, което срещнах досега. Забраняването на изтеглянето напълно гарантира, че всички изтеглени вируси няма да имат време да опустошат, преди да бъдат поставени в карантина. Аз също трябваше деактивиране функцията Web Protection, за да има дори достъп до страницата за изтегляне на тестовите вируси, нещо, с което никога не съм се срещал, докато тествах AV инструменти. Ще говоря повече за защитата на мрежата по-късно, но излишно е да казвам, че това беше напълно убедителен тест.

Тест № 2: Живи проби от вируси

Вторият тест за защита в реално време включва изтегляне на проби от вируси на живо. Не препоръчваме средните потребители да изтеглят проби от вируси на живо, за да тестват своя AV софтуер. В своя тест за защита на реалния свят от февруари 2024 г. AV-Comparatives откриха, че Bitdefender е генерирал 0 фалшиви положителни резултати и е уловил близо 100% от тестваните вируси. AV-Comparatives тествани срещу 203 истински вируса. Тестът ни беше по-малко строг. Вместо това се опитахме да изтеглим само пет примерни вируса. (Казваме, че е по-малко строг, но в миналото тествахме някои AV софтуер, който се бори да идентифицира дори 5 проби, за разлика от няколкостотин.)

Резултати:

Както се очакваше, Bitdefender ефективно хвана всичките пет проби от вируси, които се опитах да инсталирам на моята машина. Четири от петте проби от вируси бяха незабавно поставени под карантина със следното съобщение:

антивирусен плюс bitdefender

Докато един от вирусите очевидно представляваше по-малък риск при първоначална оценка, затова той регистрира това предупреждение:

антивирусен плюс bitdefender

За последното щракването върху раздела с известия или върху самото известие ми даде възможност да карантирам или изтрия програмата. Така или иначе не бих могъл да продължа дори с тази, освен ако не предприех допълнителни действия.

Защитата на Bitdefender в реално време премина с летящи цветове. Не поставих неговата тест за защита от Ransomware, така че може би тази функция е малко по-надеждна. Въпреки това, като се има предвид ефективността на инструмента за злонамерен софтуер, има голям шанс инструментът за защита на Ransomware да работи добре, за да спре и извличането на софтуер от него..

Сканиране и премахване на вируси

В малко вероятния сценарий, че гаден злонамерен софтуер се плъзга покрай Antivirus Plus 2024 Threat Defense, ще трябва да премахнете нарушаващата програма с помощта на инструмента за сканиране и премахване. През 2024 г. AV-Comparatives присъди Bitdefender на най-високото ниво на награда / сертификация в своя тест за премахване на зловреден софтуер. Като се има предвид ефективността, която вече открих с защитата на заплахите на Bitdefender, ми беше интересно да проверя дали компанията пренася тази агресивна функция за откриване и на инструмента за сканиране и премахване..

Тестът за сканиране и премахване разгледа въздействието на системата (колко памет е необходима по време на сканиране), както и ефективността на инструмента при откриване и премахване на зловреден софтуер от системата. Тествах и различните налични опции за сканиране: Бързо сканиране, Сканиране на системата и планиране на сканиране.

Тест №1: Въздействие върху системата

Тъй като е добра практика да извършвате редовни сканирания на вашата система, проведох теста си за въздействие върху системата, преди да инсталирам реални вируси. Ако вирусите съществуват във вашата система по време на сканиране, най-вероятно ще видите каква памет има нужда от AV скенера, тъй като той ще работи във фонов режим за справяне с инфекциите. Въпреки това повечето сканирания не трябва да заплашват, така че те ще се извършват просто за редовна поддръжка.

Без сканиране Бързо сканиране Цялостно сканиране на системата
Използване на процесора 0% ~ 0.2% ~ 3,0%
Използване на паметта 16,7 MB 16,7 MB ~ 75 MB
Време за сканиране N / A 6 секунди 17:26 минути
Сканирани елементи NA 3427 1497974

Системният анализ на въздействието даде добри резултати за Bitdefender. Нито едно от сканирането не доведе до много използване на ресурси. И докато бързото сканиране беше малко също бързо, за да бъде напълно полезен за повечето цели, скоростта на пълното сканиране е сравнително бърза за пълно сканиране, особено когато се измерва спрямо други AV инструменти, които тестваме, които често са над 25 минути или повече за пълно сканиране на системата.

  Кой е най-добрият антивирус за Mac през 2024 г.?

Тест № 2: Проби от вируси

Както вече разбрахме, Bitdefender лесно блокира достъпа до тестовите вируси EICAR. Но какво се случва, ако тези тестови вируси по някакъв начин преминат както през уеб филтъра, така и в монитора в реално време?

За да тествам това, се опитах да изключа всички функции за защита на данните в Bitdefender AV Plus до степен, че устройството ми беше счетено „С риск“:

антивирусен плюс bitdefender

Това, което открих, беше, че дори при изключени AV функции (които можех да намеря), Bitdefender все още блокира опитите ми за изтегляне на тестови вируси. Това изглежда показва, че Bitdefender има някои присъщи, непроменими защити на системата. Можете да изключите много от функциите за защита, но стига да имате инсталиран Bitdefender Antivirus Plus, компанията не ви позволява да изключите всичко от защитите.

Единственият начин за успешно инсталиране на тестовите вируси EICAR беше напълно Изтрий Bitdefender от моята система.

Резултати:

След като изтеглих тестовите вируси, инсталирах отново Bitdefender и извърших бързо сканиране. Бързото сканиране не показа резултати, което изглежда показва, че бързото сканиране не проверява папката за изтегляне. След това извърших пълно сканиране на системата, което разкри тестовите вируси на EICAR и автоматично ги изтрих:

антивирусен плюс bitdefender

Както вече стои, Bitdefender AV Plus 2024 напълно премина теста, улавяйки и изтривайки всички тестови вируси EICAR, които бяха изтеглени на моя компютър. Последният тест обаче беше да се види дали може да направи същото с живи вирусни проби.

Тест № 2: Живи проби от вируси

Както при тестовите вируси EICAR, аз трябваше да изтрия Bitdefender, за да инсталирам тестовите вируси. Без да предприеме тази допълнителна стъпка, Bitdefender автоматично ще постави карантина в опитите за изтегляне и инсталиране, дори при изключени достъпни функции за защита.

Резултати:

Инсталирах три тестови вируса в системата си без инсталирана защита срещу вируси. След това се опитах да инсталирам Bitdefender. Направих го по-голямата част от процеса на инсталиране до последната стъпка, когато Bitdefender конфигурира софтуера. След това програмата замръзна и вече няма да завърши процеса. Изглежда, един от вирусите, инсталирани в моята система, предотвратява инсталирането на AV инструмент. Това е често срещано, тъй като много вируси са предназначени да се защитят от AV инструменти. И тъй като много хора не се опитват да инсталират AV софтуер до след те открият, че компютърът им е заразен, този вид тактика е добър метод (сравнително казано) за вирусовите програмисти, за да предотвратят премахването на техния зловреден софтуер.

Като такива, резултатите от тестовете за заразена машина са смесени. Въз основа на всички останали тестове, аз съм сигурен, че Bitdefender ще успее ефективно да изкорени и премахне всеки зловреден софтуер, инсталиран на моята система, но това стана плячка за често срещания проблем с опит да се инсталират традиционни AV инструменти след инфекция. Въпреки че Bitdefender извършва бегло сканиране по време на инсталацията, за да се гарантира, че се инсталира на чиста машина, напълно пропусна злонамерения софтуер в моята система.

Въз основа на резултатите, Bitdefender определено се отличава в предотвратяването на злонамерен софтуер да намери път към чиста машина. Ако вече имате инфекция, със сигурност можете да опитате да инсталирате Bitdefender, за да го премахнете, но може да искате първо да проверите нашето ръководство за премахване на злонамерен софтуер и след това да инсталирате Bitdefender AV Plus, след като изчистите машината си. Високо агресивната защита в реално време на Bitdefender вероятно ще гарантира, че компютърът ви няма да се зарази отново.

Защита на уеб

Функцията за защита на уеб защитата на Bitdefender е проектирана да прави пет неща: сканиране за злонамерен софтуер, сканиране в мрежата за търсене на злонамерени връзки, сканиране на SSL, защита от измама и защита от опити за фишинг..

Можете да включите или изключите тези функции в настройките на Web Protection.

За повечето хора Web Protection ще се представя предимно по време на редовен сърфинг в мрежата. Защитата на мрежата напълно ще блокира достъпа ви до всяка страница, която изглежда съдържа злонамерени връзки, файлове или код.

По-рано споменах, че трябва да изключа Web Protection само за достъп до страницата с тестови вируси EICAR.

Ето как изглежда, когато Bitdefender намери подозрителна страница:

антивирусен плюс bitdefender

Предупредителната страница е проста и ви позволява да знаете точно защо страницата е била блокирана. В горния пример страницата беше маркирана за фишинг. Ако откриете, че дадена страница е неправилно блокирана, можете да щракнете, за да продължите, или бял списък с нея, за да избегнете бъдещи блокове от филтъра.

Открих, че филтърът за защита на мрежата не ми попречи на достъп до всички заподозрени фишинг страници. Няколко потвърдени фишинг връзки, които тествах от phishtank.com, не доведоха до предупреждение за фишинг сайт. Други го направиха. И все пак защитата на мрежата добавя добър слой сигурност срещу потенциални сайтове за фишинг и злонамерен софтуер, особено като се има предвид, че включеният във вашия браузър филтриране няма да маркира почти толкова злонамерени сайтове, колкото специален AV софтуер.

Сканиране на уязвимостта

Отделна функция от инструмента за сканиране на вируси, сканирането на уязвимостта на Bitdefender е предназначено да сканира вашия компютър само за това: уязвимости. Сканирането разглежда четири области: критични актуализации на Windows, актуализации на приложения, слаби пароли за акаунти в Windows и WiFi мрежи. Ако установи, че в която и да е от тези области съществува уязвимост, той изпраща предупредително съобщение.

Например, ако сте свързани с отворен, обществен WiFi гореща точка, ще получите предупредително известие веднага след като се свържете:

антивирусен плюс bitdefender

Уязвимата wifi връзка също ще се покаже чрез сканиране на уязвимостта, като в този момент можете да видите още подробности:

антивирусен плюс bitdefender

Можете да видите какъв вид уязвимост съществува, какво означава това за вашата интернет сигурност и някои начини за смекчаване на ситуацията. Подобни предупреждения и предложения се появяват и за други видове уязвимости.

Безопасни файлове

Bitdefender включва функция „Безопасни файлове“ със своя софтуерен пакет. Функцията „Безопасни файлове“ е предназначена основно за защита на чувствителни данни от атаки, използвани от компютър. Според приложението по подразбиране папките ви с документи, снимки и видеоклипове са защитени. Също така открих, че папките ми OneDrive и музика са защитени по подразбиране.

Можете да предадете допълнителни папки в защитната защита на Bitdefender’s Safe Files.

Например, определено ще искам да защитя тази папка видимо с етикет „Данък“, която почти сигурно съдържа чувствителни данни и моята папка с бебешки снимки:

антивирусен плюс bitdefender

Под „защитени папки“, Bitdefender предполага, че само надеждни приложения могат да имат достъп до въпросните папки. Той не защитава паролата на файловете или папките, нито ги поставя в шкафче за файлове, както при някои други методи за защита от компютър. Екранът за настройки на безопасни файлове също показва кои приложения са поискали достъп до вашите защитени файлове.

Safepay

Ако сте в незащитена wifi мрежа, Bitdefender предлага да използвате функцията им за Safepay, ако планирате да въвеждате финансови данни навсякъде онлайн. Функцията Safepay отваря защитен уеб браузър. Тъй като повечето уеб браузъри вече имат доста строга защита, а повечето банкови уебсайтове и други онлайн търговци вече използват SSL криптиране, лесно е да се запитате защо трябва да използвате Safepay.

Bitdefender казва, че техният браузър Safepay предоставя следните предимства:

 • Той блокира достъпа до вашия работен плот и всеки опит за правене на снимки на вашия екран.
 • Той защитава вашите тайни пароли, докато сърфирате онлайн с Мениджър на пароли.
 • Той се предлага с виртуална клавиатура, която, когато се използва, прави невъзможно хакерите да четат вашите клавиши.
 • Той е напълно независим от другите ви браузъри.
 • Той идва с вградена защита от гореща точка, която да се използва, когато компютърът ви е свързан с незащитени Wi-Fi мрежи.
 • Той поддържа отметки и ви позволява да се движите между любимите си сайтове за банкиране / пазаруване.
 • Не се ограничава до банкиране и електронно пазаруване. Всеки уебсайт може да бъде отворен в Bitdefender Safepay.
  Лучшие бесплатные брандмауэры на 2024 год

Това са доста солидни ползи, въпреки че може да не са ви необходими.

Можете също да се свържете с Bitdefender VPN, докато сте в Safepay, но не можете да правите нищо друго на компютъра си, освен ако не затворите браузъра Safepay. Ако сте особено предпазливи от публичния wifi, който използвате, комбинирането на VPN и хипер-защитен браузър не е лоша идея.

File Shredder

Знаете ли, че изтриването на файл от компютъра всъщност не го изтрива завинаги? Дори ако изпразвате кошчето си, този файл все още може да бъде възстановен чрез криминалистични методи. Така че, ако някой ви открадне компютъра, стига да има правилните инструменти, той може да възстанови изтритите данни. Освен това, ако сте продажба стар компютър, дори извършването на фабрично нулиране няма да премахне напълно всички стари данни.

антивирусен плюс bitdefender

Добър файлов шредер ще ви помогне да решите този проблем. Bitdefender AV Plus се предлага с включен в програмата. File Shredder напълно ще изтрие данните, като го разтрие на най-основното ниво, преди да изтрие файла завинаги. Тези данни ще бъдат напълно невъзстановими от никого.

Bitdefender VPN

Получаване на VPN прав е трудно, дори за специализирана VPN компания. Докато разглеждаме много VPN услуги тук в Comparitech, ние сме склонни да бъдем изключително критични към тях, особено когато идват от компании, които не работят с VPN като основна услуга.

антивирусен плюс bitdefender

Като цяло има няколко неща, които търсим в добро VPN:

 • Стриктна политика без регистрация
 • Налични са няколко сървъра
 • Неограничена честотна лента
 • Високи скорости
 • Няколко VPN местоположения
 • Силни стандарти за криптиране
 • Множество и надеждни VPN протоколи, от които да избирате

И в зависимост от това за какво използвате вашата VPN, ние също така гледаме дали тази VPN има функции като превключватели за убийство, защита от течове на DNS и методи за обфуксация за заобикаляне на дълбока проверка на пакети.

Въз основа на често задаваните въпроси на Bitdefender и нейната политика за абонамент, включената VPN не е точно до това, което търсим в VPN от най-високо ниво. Потребителите са ограничени до 200 MB за прехвърляне на данни, освен ако не плащат за Premium VPN акаунт. Bitdefender също не претендира да няма политика без регистрация. Вместо това, той казва, че никой няма да има достъп до вашите онлайн регистрационни файлове – мълчаливо признаване, че той поддържа журнали.

Освен това Bitdefender признава, че VPN услугата им не е тяхна собствена. Вместо това те сключват договор с Hotspot Shield, за да предлагат VPN услуги на своите клиенти. В нашия преглед на Hotspot Shield за 2024 г. открихме, че услугата има някои предимства (деблокира Netflix, включва превключвател за убийство), но също така не измерва до някои от по-важните качества, като поверителност на потребителите. Hotspot Shield също може да бъде бавен понякога, има ограничен брой налични сървъри за потребителите, проследява онлайн поведението на потребителите за рекламодатели от трети страни и може да пренасочва потребителски връзки без тяхното съгласие.

Самото ограничение от 200 MB прави свободно включената Bitdefender VPN опция за ограничена употреба за повечето цели, но другите опасения за поверителност означават, че вероятно ще искате да се придържате към специализирана VPN услуга (и вероятно не е Hotspot Shield, за този въпрос), ако планирате да използвате VPN. Освен това безплатната версия ви позволява да изберете вашето VPN местоположение. Вместо това можете да се свържете само с помощта на „автоматично“, което просто ще ви свърже с най-близкия VPN сървър, вероятно във вашата страна (при условие че вашата страна разполага с VPN сървъри). Положително, ти мога коригирайте настройките си, за да накарате VPN да се свързва автоматично, ако използвате обществен wifi, но това служи повече за подпомагане на тези, които забравят да го направят ръчно. 

Ето нашия кръг от най-добрите VPN услуги.

Мениджър на пароли (Bitdefender Wallet)

Софтуерът за управление на пароли е десетина десетки. Повечето уеб браузъри включват мениджъри на пароли, докато Mac устройствата използват Keychain на Apple на всичките ви устройства. Bitdefender включва собствен мениджър на пароли, който също се добавя към вашия браузър Internet Explorer, Firefox или Chrome като добавка.

Наистина ли ви трябва, ако вече използвате Apple Keychain, Google Chrome, Firefox или други популярни мениджъри на пароли? Не особено. В моя случай вече имам LastPass в браузъра си Chrome, заедно с включения мениджър на пароли в Chrome.

антивирусен плюс bitdefender

Има някои уникални функции, достъпни чрез портфейла на Bitdefender. Ако имате Bitdefender AV Plus инсталиран на множество устройства, можете да получите достъп до паролите си на всяко устройство. Освен това Bitdefender Wallet ви позволява да заключите мениджъра си на пароли, ако сте далеч от компютъра си твърде дълго.

Друга уникална и ценна характеристика е възможността всички ваши текущи пароли да бъдат оценени за здравина. Ако добавите Bitdefender Wallet например в Google Chrome, той ще изтегли текущите ви пароли в Wallet. От настройките можете бързо да изтеглите паролите си, да видите нивото им на сила и да ги промените в настройките на Wallet.

антивирусен плюс bitdefender

И за разлика от някои други инструменти за управление на пароли, можете също да съхранявате лицензни ключове за приложения и пароли за WiFi мрежа.

Повечето потребители няма да намерят убедителна употреба за Bitdefender Wallet, но той е там за ваша употреба, ако решите да го използвате. От тестването изглежда, че работи добре с интересни и полезни функции.

Непроверена функция: Спасителна среда (спасителен режим)

Една от характеристиките, които не тествахме и се надяваме, че никога няма да използвате, е Спасителната среда на Bitdefender, известна още като Rescue Mode. Тази функция е подобна на безопасен режим на Windows до известна степен. Докато Безопасният режим на Windows отваря ограничена версия, която ви позволява да изпълнявате основни функции и е полезен за подпомагане на избавянето от вирусите, Bitdefender’s Rescue Environment рестартира компютъра във формат, който ви позволява да почиствате заразени дискове и дялове напълно извън която и да е операционна система.

Възможно е това да попречи на вирусите да пречат на процеса на почистване на устройство. Bitdefender предоставя повече информация за това как работи този процес.

Ефективност като решение за сигурност

Дали Bitdefender Antivirus Plus 2024 е ефективно решение за сигурност? Това наистина зависи точно от това, което търсите, за да излезете от услугата.

Ако основната ви цел е да предотвратите злонамерен софтуер, софтуер за извличане на вируси и почти всякакъв вид вируси да нахлуят във вашата система, е трудно да отречете изключителната полза, която ще получите от Bitdefender AV Plus. Тестовете ни показват, че агресивната защита в реално време на Bitdefender е първокласна и сред най-добрите, които сме виждали и тествали. Това минава без съмнение.

Освен това Bitdefender събира в някои допълнителни инструменти, които определено го правят полезен софтуерен пакет за потребителите. Антивирусният сканиращ инструмент работи добре, Сканирането на уязвимостта е допълнителен бонус, а функцията Web Protection работи достатъчно добре за това, което е. И ако търсите различни видове защита на поверителността, като раздробяване на файлове и по-сигурни плащания, докато сте на обществен wifi, Bitdefender определено е добър вариант за работа с.

Ако обаче искате да почистите машината си от някои текущи вирусни инфекции, Bitdefender може да не е вашата възможност за преминаване. Въпреки това, след като компютърът ви е свободен и чист от вируси, вероятно ще бъдете добре обслужени, като поставите Bitdefender AV Plus върху него и предотвратите вирусите да заразят отново вашата машина.

Цялостно впечатление

Bitdefender AV Plus 2024 беше приятна изненада в много отношения. От многото AV инструменти, които тествах, никога не съм виждал такава функционална функция за защита от заплаха. Това, че трябваше да изляза от пътя си, за да изтрия програмата само за да инсталирам инертни тестови вируси и проби от истински вируси, е доказателство за това колко ефективна е тази програма, за да държи лошите актьори извън вашата машина.

Областите, в които Bitdefender разочарова (инсталиране на вече заразена машина, принуждаване на деинсталиране на друг софтуер за родителски мониторинг, липсващ VPN) са в най-добрия случай незначителни. Повечето от тях могат да бъдат противодействани чрез някои съвети за отстраняване на проблеми или просто с допълнителни услуги, които вършат по-добра работа.

Но ако търсите основните функции на това, което трябва да прави AV инструмент, няма как да сбъркате с този Bitdefender.

ЧЕТЕН СНИМКА: Спестете 50% от Bitdefender Antivirus Plus

Посетете Bitdefender antivirus Plus 2024

About the author

Comments

 1. English:

  In 2015, we took a close look at the Antivirus Plus 2016 edition of Bitdefender. In our review, we gave the AV software a 10/10 rating, praising its rich features, effective virus scanning and removal, user-friendly interface with low impact, and overall ease of use. Although we noted its high price, we ultimately found that the 2016 edition was definitely worth purchasing. But its been two years since our last review, and Bitdefender is now on its 2023 edition of the software. Does the universally recognized Antivirus Plus application still have what it takes? The short answer is “yes.” We put the Bitdefender Antivirus Plus 2023 edition through our in-depth tests to determine if it still lives up to its name.

  Minimum system requirements – will it work on your device?

  Bitdefender has upgraded its basic system requirements to launch the Antivirus Plus 2023 software:

  Operating system: Windows 7 SP1 | Windows 8 | Windows 8.1 | Windows 10

  Processor: 1.6 GHz processor

  Memory (RAM): 1 GB

  Available free hard disk space: 1.5 GB free space

  The only major changes in the Bitdefender version for 2023 compared to the 2016 version are that the company officially dropped support for Windows XP and Windows Vista. Considering that less than 5 percent of Windows users are still on these operating systems, its hard to blame Bitdefender for continuing to do so. Bitdefender recommends the following system architecture:

  Processor: Intel CORE 2 Duo (2 GHz) processor or equivalent

  Memory (RAM): 2 GB

  Available free hard disk space: 2 GB free space

  You may want to be aware of the system limitations you will experience when running Antivirus Plus on a computer that only meets the minimum requirements. Even a more efficient program like Bitdefender can slow down an older or lower-powered machine for AV programs, which is especially true when trying to run a full system scan.

  Registration process for Bitdefender Antivirus Plus

  Over time, after reviewing the 2016 version of this product, we began to look at the product registration process. As we learned from experience and testing, some AV companies include unfriendly business practices during registration. These practices are often offered in the form of unwanted add-on services that add to the subscription price and policies for automatically renewing the hidden subscription. For an antivirus registration process to be convenient for users, it should avoid:

  Pushing too many unnecessary add-on services

  Forcing users to sift through multiple pages before reaching the checkout page (some services use multiple pages to push add-on services)

  Automatically selecting add-on services during registration

  Automatically registering customers for automatic renewal or making it difficult to cancel the automatic renewal option before purchase

  On this front, Bitdefender is a mixed bag. You can purchase Bitdefender through their network or through a discount offer. Through the discount offer, Bitdefender offers a package of 1 device/1/year (good) for $19.99.

Comments are closed.