CISSP tanúsítási tanulmányi útmutatók, cheatsheet + legjobb vizsga tanfolyamok

CISSP Cheat Sheet

A CISSP (Certified Information Systems Security Professional) tanúsítás hatalmas lendületet adhat a kiberbiztonsági karrierjének. Ez a tanúsítvány már több mint két évtizede fennáll, és ennek megszerzése az egyik legjobb módja annak, hogy bizonyítsák az információbiztonsági kompetenciádat.

A CISSP vizsga teljesítése azonban nem jelent bonyolultságot. Nyolc tanulmányozandó területtel, amelyek mindegyike komplex témákkal foglalkozik, könnyű elkódolni, mielőtt még tanulmányozni kezdené. A nyomás enyhítése és az Ön idejének maximális felhasználása érdekében sok hasznos erőforrással rendelkezik.

Az alábbiakban linkeket találsz a következőhöz: átfogó “csaló lapok” annak érdekében, hogy teljes mértékben felkészüljön a vizsga napjára. Összeállítunk linkeket a CISSP tanulmányi útmutatóinak néhányához, és javasolunk néhány felső tanfolyamot, amelyeket fontolóra vegyen az előkészítés részeként. Lássunk neki!

Csaló lapok a CISSP vizsgára való tanuláshoz

Készítettük a végső csalási lapokat, amelyek segítenek a vizsga teljesítésében. Kövesse az alábbi linkeket, hogy részletes és könnyen navigálható lapokat jelenítsen meg mind a nyolc CISSP domainhez.

 • 1. terület: Biztonság és kockázatkezelés
 • 2. domain: Eszközbiztonság
 • 3. terület: Biztonsági architektúra és mérnöki munka
 • 4. terület: Kommunikáció és hálózati biztonság
 • 5. tartomány: Identitás és hozzáférés-kezelés
 • 6. terület: Biztonsági értékelés és tesztelés
 • 7. tartomány: biztonsági műveletek
 • 8. tartomány: Szoftverfejlesztés biztonsága

CISSP tanulmányi útmutatók és gyakorlati tesztek, amelyek segítenek felkészülni a vizsgára

Ha megvan az alapvető ismeretek, de nem vagy eléggé abban a szinten, ahol csak egy csaló lapra van szükséged, van néhány praktikus tanulmányi útmutató, amely segít az előkészítésben.

A kezdéshez rendelkezésre állnak az (ISC) 2 hivatalos tananyagai. Ezek magukban foglalják a hivatalos (ISC) ² CISSP tanulmányi útmutatót, a hivatalos (ISC) ² CISSP gyakorlati teszteket, a CISSP próbabábukat, a hivatalos CISSP tanulmányi és gyakorlati tesztek alkalmazásokat, valamint a hivatalos CISSP flash kártyákat..

Ha azonban alternatívákat keres, van néhány remek forrás. Felhívjuk figyelmét, hogy az alábbi könyvek sok kiadója mobilalkalmazásokat biztosít a tanulmányi útmutatókhoz, így út közben készülhet fel a vizsgára.

Tanulási útmutató tankönyvek:

 • CISSP többfunkciós vizsga útmutató, nyolcadik kiadás
 • CISSP tanulmányi útmutató, 3. kiadás
 • Tizenegy órás CISSP®: Tanulási útmutató, 3. kiadás
 • CISSP tanúsítási útmutató (3. kiadás) (tanúsítási útmutató) 3. kiadás
 • CISSP bábukhoz (bábukhoz (számítógép / technika)) 6. kiadás

A fenti tanulmányi útmutatók és az alábbi tanfolyamok számos tartalmaz gyakorlati teszteket és kérdéseket. Ha azonban szeretne egy kis extra képzést, íme néhány gyakorlati tesztkészlet, amelyekre érdemes felkészülni.

További gyakorlati kérdések:

 • CISSP hivatalos (ISC) 2 gyakorlati tesztek, 2. kiadás
 • CISSP gyakorlati vizsgák, ötödik kiadás, 5. kiadás
 • CISSP vizsga előkészítő kérdések, válaszok & magyarázatok
 • CCCure kvízmotor

A vizsga előkészítése során hasznosnak találhatók a CISSP reddit közössége és a CISSP podcast.

  BYOD biztonság: Melyek a kockázatok és hogyan lehet ezeket csökkentni?

A legjobb tanfolyamok a CISSP vizsga számára

A fenti csalólapok és tanulmányi útmutatók segítenek a vizsga felkészülésében. Szüksége lehet azonban mélyebb tanfolyamokra, amelyek megtanítják a CISSP tanúsítás teljes tartalmát. Attól függően, hogy hol tartózkodik, előfordulhat, hogy osztálytermi képzése áll az Ön rendelkezésére. Ezek a programok azonban nem mindenki számára elérhetők, és gyakran több ezer dollárba kerülhetnek egy helyért.

A másik lehetőség az, hogy online tanfolyamot vegyenek, és bár ezek közül sok is drága, néhányuk egyáltalán nem fogja megtörni a bankot. Annyi rendelkezésre álló termék esetén nehéz lehet választani az Ön számára megfelelő lehetőséget. Itt találja a legfontosabb ajánlásainkat olyan tanfolyamok számára, amelyek teljesen online lehetőségeket kínálnak:

 1. StationX: A teljes CISSP csomag
 2. Hivatalos (ISC) ² CISSP önálló tempójú képzés
 3. Simplilearn: CISSP tanúsítás
 4. Cybrary: CISSP
 5. SANS: MGT414: SANS képzési program a CISSP® tanúsításhoz
 6. Globális tudás: CISSP tanúsítási előkészítő tanfolyam
 7. Infosec: CISSP tanúsító rendszerindító tábor

Vessünk közelebbről mindegyiket és azt, amit kínálhatnak.

1. StationX: A teljes CISSP csomag

StationX: A teljes CISSP csomag

A legfontosabb javaslatunk a StationX teljes CISSP csomagja. Mindent kínál, amire szükség van a vizsga sikeres lebonyolításához, mindezt rendkívül alacsony áron. A tanfolyamot frissítették a CISSP tanúsítás 2024. évi változatára, azaz az anyag 2024-ig releváns (amikor a következő frissítés esedékes).

Ez a csomag tartalmazza:

 • Bevezetés a CISSP tanúsításhoz
 • Több mint 17 órás edzés
 • Majdnem 600 letölthető diaoldal
 • Tanulmányi terv
 • 1000 gyakorlati kérdés
 • Tippek arra, hogy hol találhat több ezer ingyenes CPE-t

A tanfolyamon kívül, amit meg kell tudnia, ez a tanfolyam felbecsülhetetlen értékű tanácsokat tartalmaz a hatékony tanuláshoz és a kérdések megválaszolásához szükséges megfelelő megközelítéshez. Ugyancsak felfedezi a következő lépéseket a vizsga és tanácsok átadását követően, amelyek segítenek abban az esetben, ha első alkalommal kudarcot vall. Ez a tanfolyam számíthat a CPE-kbe, de előfordulhat, hogy ellenőriznie kell az (ISC) ²-vel, hogy pontosan megtudja, hány.

A CISSP VIZSGÁLATÁNAK LEGJOBB TANFOLYAMA: A StationX a mi első választásunk. Ez a kurzus általában 400 dollárra kerül kiszerelésre, de megkaphatja egy hihetetlenül alacsony ár, 52 USD.

2. Hivatalos (ISC) ² CISSP önálló tempójú képzés

Hivatalos (ISC) ² CISSP önálló tempójú képzés

Ez az (ISC) 2 által kínált hivatalos kurzus. Nyilvánvaló, hogy ennek a programnak a legfontosabb bónusza az, hogy biztos lehet benne, hogy száz százalékban releváns a frissített CISSP tanúsítási vizsga szempontjából. Nincs hatalmas árat (más tanfolyamokhoz képest), de lehet, hogy meghaladja sok vizsgakezelő költségvetését.

Az egyik hátránya, hogy az anyag csak korlátozott ideig érhető el fizetés után, tehát, miközben ezt „saját tempójú edzésnek” nevezik, nem léphetsz túl lassan. Ha azt tervezi, hogy több mint 120 napot (körülbelül négy hónapot) vesz igénybe a teszt tanulmányozására, előfordulhat, hogy meg kell fizetnie a díjat újra..

Az alábbiak szerint számíthat erre a képzési programra:

 • A hivatalos (ISC) 2 hallgatói oktatási útmutató
 • 30 óra video oktatás, amely több mint 300 felvételt tartalmaz
 • Keress 40 CPE-t
 • Interaktív flash kártyák
 • Tevékenységek önálló olvasáshoz
 • Valós példahelyzetek és esettanulmányok
 • A tudás ellenőrzése az egyes területek kitöltése után
 • Értékelje a kérdéseket, miután befejezte a kurzust

Ár: Ez a kurzus 849 dollárba kerül, ami ésszerű a sok többi listához viszonyítva.

3. Simplilearn: CISSP tanúsítás

Simplilearn: CISSP tanúsítás

A Simiplilearn két lehetőséget kínál online tanfolyamához, amelyek mindegyike nagy befektetés. Az egyik az Online Classroom Flexi-Pass használatával jár, amelyben oktató vezetésével online osztályokon vesz részt. Ez az opció magában foglalja a 90 napos tanfolyamokat és az életen át tartó hozzáférést a tananyaghoz. A kissé olcsóbb önálló tempójú tanfolyam korlátlan hozzáférést biztosít a kurzus tartalmához, de nincs órája.

  Megállítja-e a Google Stadia a videojáték-kalózkodást? A nézetek vegyesek

Mindkét lehetőség a következőket tartalmazza:

 • 67 óra tanulás
 • 24/7 támogatás
 • 30 CPE
 • 5 gyakorlati munka segít felkészülni
 • A CISSP vizsga utalványa

A legtöbb régióban a Simplilearn garantálja a vizsga sikerességét, és további vizsga utalványt ad Önnek, ha nem első alkalommal halad át.

Ár: Az Online Classroom Flexi-Pass 2899 dollárba kerül, míg az önálló tempójú tanulási program valamivel kevesebb, 2499 dollárba kerül. Hétnapos pénz-visszatérítési garancia van érvényben, feltéve, hogy a tanfolyam tartalmának több mint 25% -át nem érte el, vagy egynél több online tanfolyamon vett részt..

4. Cybrary: CISSP

Cybrary: CISSP

A Cybrary CISSP tanfolyam 19 órás videoinformációt tartalmaz, amely lefedi az összes CISSP domaint. A tanfolyam videotartalma ingyenes (ingyenes fiókot kell regisztrálnia), de ha fel szeretné szabadítani a Cybrary szolgáltatás további funkcióit, előfizetést kell vásárolnia..

Az előfizetők számára elérhető kiegészítő szolgáltatások között szerepel a virtuális laboratóriumok, amelyek segítenek a megtanultak alkalmazásában, gyakorlati tapasztalatok megszerzésében a területen, valamint a vizsgákra való felkészüléshez szükséges gyakorlati tesztek..

Ez a tanfolyam azt hirdeti, hogy érdemes! 5 CPE-t, bár lehet, hogy ellenőrizheti az (ISC) 2-en, hogy 19 CPE-t igényelhet (óránként egy). Az alábbiakban részletesebben tárgyaljuk a CPE-ket.

Ár: A Cybrary előfizetés hozzáférést biztosít annyi kurzushoz, amennyit csak akar, és havonta 49 dollárba kerül, havonta pedig havonta 25 dollárba kerül..

5. SANS: MGT414: SANS képzési program a CISSP® tanúsításhoz

SANS: MGT414: SANS képzési program a CISSP® tanúsításhoz

A SANS Intézet számos formátumban kínálja CISSP tanfolyamát, beleértve az osztályban élő vagy on-line igényt is. Ez a lista legdrágább lehetősége, tehát nem jó megoldás, ha költségvetéssel rendelkezik. Ha azonban szilárd és átfogó tanfolyamot keres, és ha van egy munkáltatója, aki hajlandó a számlát kifizetni, akkor ez teljesíti. A SANS Intézet az információbiztonság területén híres, és több mint harminc éve nyújt oktatási és kutatási programokat.

A tanfolyam 46 CPE-nek számít, és az órákon kívül a következőket tartalmazza:

 • Tanulmánykönyv minden domainhez
 • Több mint 300 tudásvizsgálati és előkészítési kérdés az egyes területeken
 • A tananyag tartalmának audiofájljai

Az MGT414 a nyolc CISSP domain mindegyikét feldarabolja alapvető alkotóelemeire, és elmagyarázza, hogyan kapcsolódnak egymáshoz és a kiberbiztonság egyéb szempontjaihoz. Ha úgy találja, hogy a CISSP tartalma száraz (amit sokan csinálnak), akkor ez jó megoldás lehet Önnek. A kurzus létrehozása során a szerzők egyik célja az volt, hogy esettanulmányok, példák és történetek segítségével életre keltsék a CISSP tartalmát.

Ár: Ez egy drága tanfolyam 7 020 dollárért.

6. Globális tudás: CISSP tanúsítási előkészítő tanfolyam

Globális tudás: CISSP tanúsítási előkészítő tanfolyam

A globális tudás két lehetőséget kínál a CISSP tanúsítási előkészítő tanfolyamának megszervezéséhez: élő osztályteremben vagy virtuális osztályteremben. Mindkét tanfolyam öt egymást követő napig tart, és átfogó áttekintést nyújt a CISSP tartalmáról, összpontosítva a nyolc fő területre.

Ez nem megfelelő, ha inkább a saját tempójában szeretne online dolgozni. Vegye figyelembe, hogy a fő termékoldalon kijelenti, hogy rendelkezésre áll egy igény szerinti verzió, de az írás idején ez nem érhető el..

  Hogyan lehet észlelni és elkerülni a Ponzi-sémákat online

A cég képviselője szerint 40 CPE-t kell igényelnie erre a kurzusra.

Ár: Mind az élő, mind a virtuális kurzusok ára azonos: 3595 USD.

7. Infosec: CISSP tanúsító rendszerindító tábor

Infosec: CISSP tanúsító rendszerindító tábor

Az Infosec tanfolyamokat tartalmuk és az oktatók minősége szempontjából üdvözlik. Ez egy másik tanfolyam, amelyet akár személyesen, akár virtuális osztályteremben vehet fel. A Flex Classroom opció magában foglalja az élő oktatást egy fizikai helyszínen, amely magában foglalja tananyagokat, vendéglátó ebédeket és közösségi fórumhoz való hozzáférést..

A Flex Pro magával ragadó, élő közvetítésű tanfolyam az online tanulók számára. Sajnos ezt a kurzust nem tehetjük meg saját tempójában, bár anyagokat áttekintésre adunk, ha úgy dönt, hogy az online lehetőséggel jár.

Lehet, hogy az (ISC) ²-rel meg kell erősítenie, hogy hány CPE-t igényelhet erre a kurzusra, de képesnek kell lennie arra, hogy óránként egy igényeljen..

Ár: A pontos árazásért kapcsolatba kell lépnie az Infosec-vel, de mintegy 4500 dollár ára volt.

CISSP vizsga GYIK

Már majdnem készen áll arra, hogy tanulmányokat végezzen, és felvegye a CISSP tanúsító vizsgát. De először, itt van a válasz néhány gyakori kérdésre:

Melyek a CISSP vizsga előfeltételei??

A CISSP tanúsítás megszerzéséhez a jelölteknek legalább öt éves gyakorlati tapasztalattal kell rendelkezniük több (két vagy több) CISSP domain területén. A fizetett és nem fizetett gyakorlat elfogadható formája a szakmai tapasztalatnak. A releváns oktatás legfeljebb egy éves tapasztalattal helyettesítheti, de vannak korlátok. Négy éves főiskolai végzettség vagy azzal egyenértékű egyéves szakmai tapasztalatnak számíthat. Alternatív megoldásként egy releváns (ISC) 2-ben jóváhagyott hitelesítő adat, mint például a hitelesített behatolási tesztelő (GPEN) vagy a Cisco által hitelesített hálózati társult biztonság (CCNA-biztonság), számíthat egyéves munkaévre..

Ha azon kíváncsi, hogy mely tanúsításokra kell törekednie a CISSP előtt, valójában számos út áll rendelkezésre. Ugyanakkor az egyik népszerű út a CompTIA Network + és a CompTIA Security + megszerzése, mielőtt az (ISC) 2 SSCP-t és végül (ISC) 2 CISSP-t folytatnák..

Mi a CISSP vizsga formátuma??

2024 végén megváltozott a CISSP vizsga formátuma. A legújabb verzió számítógépes adaptív tesztelést (CAT) használ. A CAT esetén a vizsga a vizsgázó képességi szintjéhez igazodik a teszt során. Minden következő kérdést vagy kérdéscsoportot az alapján választunk ki, hogy hogyan teljesítettél a korábbi kérdésekkel.

Ennek a tesztstílusnak az a bónusza, hogy rövidebb idő alatt képes bizonyítani képességét. Míg a régi stílusú CISSP vizsga hat órát igényelt, és 250 kérdést tartalmazott, az új verzió mindössze három órát vesz igénybe, és várhatóan 100-150 kérdésre válaszol..

Mik a CPE-k és hogyan működik a rendszer??

A továbbképzési kredit (CPE-k), az Ön szakterületéhez kapcsolódó oktatásért és képzésért kapható. Ezek szükségesek az Ön CISSP tanúsításának fenntartásához. Évente 40 CPE-t kell keresnie, összesen 120-ra a hároméves tanúsítási ciklus során.

CPE-k kereshetők a CISSP vizsga tanulmányozásával, ideértve a fenti képzési programokat is. Sajnos az (ISC) 2 nem nagyon jön létre, amikor a CPE-k jövedelemszerzésének sajátosságaira kell törekedniük vizsgatanulmányokon keresztül. A hivatalos (ISC) 2 fórumokon megadott információk alapján általánosan elfogadott tény, hogy legfeljebb 30 CPE-t igényelhet a CISSP vizsga „önképzéséhez”..

CPE fórum válasz.

Úgy tűnik, hogy további CPE-k is igényelhetők az olyan képzési programok befejezéséhez, mint amilyeneket az előzőekben felsoroltak az önképzés programja mellett tettek. Ez azonban nem egészen egyértelmű, ezért azt javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot az (ISC) 2-lel az esettel kapcsolatos további információkért. Felvetettük a kapcsolatot velük az ügy kapcsán, de az írás idején még nem hallottunk róla. Ezt a cikket frissítjük, amint további információt szerezünk.

A CISSP vizsga sikeres teljesítése után folyamatosan keresnie kell a CPE-ket. Ezeket különféle módon lehet megszerezni, például képzésen és konferenciákon való részvétel a te meződdel kapcsolatban. Általában egy CPE jóváírásra kerül egy adott tevékenység minden órájáért, de vannak kivételek. További információt a CPE-kről az (ISC) 2 CPE kézikönyvben talál.

About the author

Comments

 1. szülésében, de ha valaki még több segítségre van szüksége, akkor érdemes lehet részt venni egy CISSP tanfolyamon is. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhányat a legjobb tanfolyamok közül:

  1. StationX: A teljes CISSP csomag
  Ez a tanfolyam egy teljes körű CISSP előkészítő programot kínál, amely magában foglalja a tananyagot, a gyakorlati teszteket és a vizsga előkészítő anyagokat is. A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akiknek nincs előzetes tapasztalatuk a kiberbiztonság területén.

  2. Hivatalos (ISC) ² CISSP önálló tempójú képzés
  Ez a tanfolyam azoknak ajánlott, akiknek korlátozott az idejük, és szeretnék saját tempójukban tanulni. A tanfolyam magában foglalja a hivatalos (ISC) ² tananyagot, a gyakorlati teszteket és a vizsga előkészítő anyagokat.

  3. Simplilearn: CISSP tanúsítás
  Ez a tanfolyam egy teljes körű CISSP előkészítő programot kínál, amely magában foglalja a tananyagot, a gyakorlati teszteket és a vizsga előkészítő anyagokat is. A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akiknek nincs előzetes tapasztalatuk a kiberbiztonság területén.

  4. Cybrary: CISSP
  Ez a tanfolyam ingyenesen elérhető, és magában foglalja a hivatalos (ISC) ² tananyagot, a gyakorlati teszteket és a vizsga előkészítő anyagokat is. A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akiknek korlátozott a költségvetésük.

  5. SANS: MGT414: SANS képzési program a CISSP® tanúsításhoz
  Ez a tanfolyam egy teljes körű CISSP előkészítő programot kínál, amely magában foglalja a tananyagot, a gyakorlati teszteket és a vizsga előkészítő anyagokat is. A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akiknek van előzetes tapasztalatuk a kiberbiztonság területén.

  6. Globális tudás: CISSP tanúsítási előkészítő tanfolyam
  Ez a tanfolyam egy teljes körű CISSP előkészítő programot kínál, amely magában foglalja a tananyagot, a gyakorlati teszteket és a vizsga előkészítő anyagokat is. A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akiknek nincs előzetes tapasztalatuk a kiberbiztonság területén.

  7. Infosec: CISSP tanúsító rendszerindító tábor
  Ez a tanfolyam egy intenzív, öt napos programot kínál, amely magában foglalja a tananyagot, a gyakorlati teszteket és a vizsga előkészítő anyagokat is. A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akiknek van előzetes tapasztalatuk a kiberbiztonság területén, és szeretnék gyorsan felkészülni a vizsgára.

  CISSP vizsga GYIK
  Ha további kérdései vannak a CISSP vizsgával kapcsolatban, az alábbiakban találhat néhány gyakori kérdést és választ:

  Melyek a CISSP vizsga elő

Comments are closed.