Hogyan lehet kezelni a bosszú pornót?

A bosszút álló pornó, amely tíz évvel ezelőtt gyakorlatilag nem volt hallható, a közelmúltban kiemelkedő jelentőségűvé vált, és nagy figyelmet szentelt a mainstream sajtóban..

Elsősorban, de nem kizárólagosan, a férfiak által a feleségek és a barátnők ellen elkövetett bűncselekményt jelent, amelybe bensőséges fényképeket és videókat küldnek online az áldozat hozzájárulása nélkül..

Súlyosbítja a sok esetben az a tény, hogy az elkövetők gyakran nem állnak abba, hogy feltöltik ex-partnereik kifejezett felvételeit – gyakran személyes adatokat is hozzáadnak, például nevüket, címüket és telefonszámukat..
Revenge-Porn

A bosszút állító pornó elsődleges oka, ahogy a neve is sugallja, a megtorlás – az esetek többségében olyan vonzó szerelmesek szerepelnek, akik valós vagy észlelt igazságtalanságot éreznek a kapcsolat végén.

De van egy másik tényező is a játékban – a pénz.

Míg nagy mennyiségű bosszút áll a pornó a közösségi média webhelyein, számos gátlástalan speciális webhely felbukkan, és nagyrészt névtelen látogatóik számára lehetőséget kínál a média és elérhetőségek feltöltésére és tárolására..

Az ilyen webhelyek tulajdonosai ezzel párhuzamosan más szolgáltatásokat is nyújtanak, felajánlva, hogy jelentős díj ellenében eltávolítják a tartalmat.

Nem nehéz belátni, hogy a bosszút pornó áldozata miatt miért lehet a kísértés fizetni ilyen körülmények között – az ilyen anyag online megléte árthat a munkalehetőségeknek (igen, a potenciális és a jelenlegi munkáltatók ellenőrzik jövőbeni és jelenlegi alkalmazottaikat online), kárt okozhatnak új kapcsolatok, elrontja a jó hírnevét, és évek óta fenyegető érzésnek tartja az áldozatot, ha nem kívánt kapcsolatfelvételt kapnak azoktól, akik az interneten találják meg adataikat.

Mit tegyen a bosszú pornó áldozata??

Bármilyen kínos is lehet, a bosszú pornó kezelésének egyetlen valódi módja az, ha szembe kell nézni és kezelni – valószínűleg nem hallja meg a problémát csendben maradva és remélve, hogy elmúlik..

A legpraktikusabb tanács a következő:

  • A lehető leggyorsabban értesítse a rendőrséget. Bármilyen késés látta, hogy terjed.
  • Soha ne válaszoljon egy ex-partner vagy a bosszút pornó weboldal zsarolási kéréseire. Ez nem garantálja, hogy képeit és egyéb adatait eltávolítják az internetről, de ez garantálja, hogy pénzt veszít.
  • Lépjen kapcsolatba a törvényes webhelyekkel és a közösségi hálózatokkal, és kérjen segítséget a sértő tartalom eltávolításában.
  • Vegye fel a kapcsolatot a Google-lal – a keresőmotor nemrégiben azt mondta, hogy eltávolítja a pornó bosszút a keresési eredményekből, ha erre kérik.
  Houseparty Video Chat App: A szülők útmutatója a biztonságos használathoz és a biztonsági problémákhoz

Hogyan védhet téged a törvény?

Annak ellenére, hogy eltart egy ideig – túlságosan sokan vitatkoznának – az Egyesült Királyságnak most már van speciális jogszabálya (korábban az áldozatoknak a 2003. évi Kommunikációs törvényre, az 1988. évi Malicious Communications Actre vagy az 1997. évi védelemről szóló törvényre kell támaszkodniuk) a hatálybalépéshez. a bosszú pornóját a büntető igazságszolgáltatásról és a bíróságokról szóló, 2015. februárban módosított törvény alapján.

Az új törvény a pornó bosszút áll – amely meghatározásra kerül: „fényképek vagy filmek, amelyek bemutatják a szexuális tevékenységet folytató vagy szexuálisan ábrázolt embereket, vagy a nemi szerveknek vannak kitéve, ahol a bemutatott általában nem látható a nyilvánosságban” – bűncselekmény, büntetendő az anyagot megosztókkal szemben legfeljebb két év börtön és tíz év börtönben bárki számára, aki kifejezetten fényképeket készít jóváhagyás nélkül.

Támogatás és tanácsadás

A jogi támogatáson túl a bosszúálló pornó áldozatai felvehetik a kapcsolatot a South West Grid for Learning (SWGL) -vel is, amely segélyvonalat működtet a 0845 6000 459 telefonszámon, valamint a kerüpornhelpline.org.uk webhelyet..

Bárki, aki kapcsolatba kíván lépni az ingyenes támogatást és tanácsot kínáló SWGL-lel, teljes bizalommal teheti meg.

Alternatív megoldásként az áldozatok inkább olyan személyekkel beszélhetnek, akik maguk is bosszúálló pornó áldozatai voltak, például Folami Prehaye, aki a voic.org.uk webhelyet üzemelteti. Ez a webhely az áldozatok számára lehetőséget kínál arra, hogy történetüket névtelenül megosszák, valamint támogatást és támogatást kapjanak. tanács.

About the author

Comments

  1. duló bosszú pornó áldozataival, fontos, hogy támogató és megértő legyen. Az áldozatoknak szükségük van arra, hogy érezzék, hogy nem egyedül vannak, és hogy van segítség a rendelkezésükre. Az ilyen bűncselekmények megelőzése érdekében fontos, hogy az emberek tudatában legyenek annak, hogy a bosszú pornó elfogadhatatlan és büntetendő. Az oktatás és a tájékoztatás kulcsfontosságú a társadalom széles körének számára annak érdekében, hogy megakadályozzák az ilyen bűncselekményeket és támogassák az áldozatokat.

Comments are closed.